Skrev just ett långt inlägg, men allt bara hängde sig!! Kanske lita bra det faktiskt, vill ju inte upplevas som alltför gnällig. Skrev att jag just nu är lite i en mental svacka, skönt för er att slippa läsa om det här, så det har nog lika bra att allt bara fuckade upp sig helt enkelt.

Är bara lite fundersam, oro i lägret, känner jag. Men jag får bara hitta ett sätt att förhålla mig till det. Jag styr ju faktiskt alldeles själv över mig, hur jag känner och uppfattar saker och ting. Mår jag dåligt, då tar jag saker hårdare. Mår jag bra, då gör det inte så mycket.

För att ha offerkoftan på en stund, så tycker jag att jag verkligen försöker göra en massa bra saker på flera olika plan, men det ger inget.. Så kanske det är när jag försöker göra saker för människor som inte vill ha mitt bidrag i deras liv. Jaja, jag får helt enkelt bara släppa vissa saker.

Även gått ner i sur-konen och tycker att jag är usel som innebandymålvakt, sjunger falskt och tycker jag är ful, rynkig, skrynklig, slapp och muskelfattig... Surat o hängt läpp, men känner ganska omgående att det inte alls är någon skön känsla i det... Inte min grej liksom.

Har nu kastat offerkoftan i en papperskorg på Slussens t-banestation om nån mot förmodan vill ha den. Har semester idag, tyckte jag behövde fira det, så jag har köpt en ny kofta, en varm, skön, udda, härligt grå tröja. Såg att den var stickad till mig, till en lite kantstött men fysiskt renoverad kvinna i sina kanske bästa år - fast hon vet nog inte det - som behöver lite hjälp att värma hjärtat lite, så hon blir så där lite smått galet positiv igen.

Jag har även varit och gjort datortomografi på buken, så nu vet jag snart hur även magen ser ut. Passade på att gå på lunchdate, fick lite pepp, så nu tror jag min nya tröja nog passar mig ännu bättre.

Nä, nu vill jag inte vara en gnällkärring. Ska åka hem, ta en fin-latte i min ljuvliga Saecobryggare, spela dunka-dunka i högtalarna och hänga på mig min nya coola tröja och dra av ett luftgitarr-solo tror jag, vad kan gå fel då undrar jag?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tänk va klokt uttryck någon kommit på - lagom är bäst! Det verkar vara det dom gäller för mig och som faktiskt fungerar.

Har ju liksom geléat till mig lite, blivit lite små-lat, människan är ju av naturen lat, även jag - tro det eller ej. När jag latat till mig så kommer jag inte till skott riktigt. Men tillslut så sätter jag ner foten lite, bara man sätter igång så är hälften gjort tänker jag.

Gällande träning har jag konstigt nog latat till mig.. Kanske för att jag fick den uppgiften, och jag gick nog in för den lite för mycket. Därav hamnade jag i bakslaget har jag upptäckt. För när jag sedan tränade, ja men då blev det bättre! Och du som känner mig - det är ju enormt positivt eftersom jag älskar att röra på mig. Så nu ska det banne mig inte slappas helt längre - men lagom mycket.

Måste bara visa mina nya fina hjälmar - ja jag vet - kunde tagit en bättre bild - och nu är jag för lat att göra det. Men visst är de fiiina!

Är ju så glad att ändå kroppen svarar på det sättet att den vill röra på sig, så var det ju inte alls innan operationen.

Det enda kruxet när jag står i mål är att bäckenfogen inte håller ihop... Men Sebastian och jag jobbar på detta. Han säger att jag ska vänta med att gå till en ortoped, då jag litar till hundra på honom, ja då väntar jag och fortsätter med att göra alla nya övningar jag får av honom. Gissa om de är kluriga! Men jag märker att de ger effekt. Hade sån sjuk träningsvärk i rumpan när jag varit hos honom förra veckan - men det är ett härligt bevis på att jag gjort rätt.

Måste bara berätta att jag börjat i en popkör - en dröm jag haft - och det är så kul!! Kanske jag kommer nå mitt mål och bli trygg i mig själv när jag sjunger. Jag har ju så sjuka krav på mig själv, att det ska vara perfekt när jag sjunger.. Men nu har jag sänkt ribban och nu tar jag i och bara hänger på - njuter bara och då får man bjuda på sig själv. Vi har redan haft vårt första uppträdande - galet - men så härligt!

Idag har jag roat mig kungligt! Vi har cyklat i tjänsten - ett alldeles fantastiskt transportmedel för oss poliser faktiskt! Men shit va jag slet! Trampade runt i två timmar innan vi upptäckte att det knappt var någon luft o framdäcken och halvfullt i bakdäcket. Fick hjälp av en man som glatt hjälpte oss i sitt garage. Härliga människor det finns! Nu har begreppet "kontroll före körning" även fått sin betydelse för mig även på cykel. Lovar att jag nu är mör, men såå glad!

I morgon är det min favoritkväll -sjung o innebandyafton. Precis vad jag behöver, haft lite rörigt på flera plan, så jag tänker njuta av alla små tillfällen som går min väg. På fredag ska jag göra en datortomografi av magen, ännu ett steg mot att få veta.

Måste bara säga att kunskap inte är makt allena. För alla känner vi t.ex. nån som är överviktig. Visst vet de hur man ska göra för att gå ner i vikt, tror du inte? Men många gör det inte. Varför? Jo det som måste till är ju att man måste agera också, inte sant? Så det tänker jag mycket på nu när kroppen försöker lära mig saker. Ju mer jag vet dessto mer vet jag hur jag måste agera, våga ändra, våga göra nytt. Förändringar är alltid jobbiga, även när de leder till något bra eftersom vi är vanedjur. Men som sagt, bara man sätter igång så är hälften gjort - eller hur 😊

Likes

Comments

mä! Nu fattar jag inget... Igår så kom det något som kröp och smög sig på... Det började med att sätta klorna i vänstra sidan vid bäckenet. De vassa och taggiga klorna gjorde ont jag jag kände hur jag blev alldeles stel. Sen kröp det på och bosatte sig i hela ländryggen. Känns som jag gått sönder. Inget är skönt..

Vaknade i morse och odjuret är kvar. Började med den gamla välbekanta stretchen av ryggen i sängen. Känner mig alldeles komprimerad. Har molvärk ner i knäna. Jobbigt att stå. Ont när jag rör på mig. VART kommer detta ifrån??

Okej. Jag har slappat till mig ordentligt. Dags att börja med att köra sjukgymnastik igen. Bli mer diciplinerad igen. Men jag skulle ju geléa till mig, men antar att lagom är bäst. Så dags o slöa taget om soffan - som jag ju vet är min ryggs värsta ovän - och börja hänga i garaget. 

Ikväll är det min må-bra-kväll, den tänker jag avnjuta. Och i morgon är det dags att träffa Sebastian igen, tack gode Gud för det! Men först ska jag sjunga stämbanden rena och vakta kassen, blir en tuff match på söndag.

Jaja, det är väl nåt bakslag, bara o gilla läget. Får ta fram lejonet i mig och jaga bort det som nu satt klorna i mig. Jag kan va vääääldigt envis - jag tänker vinna!

Likes

Comments

Som någon så klokt sagt så är livet ständigt föränderligt. Saker händer och sker, och alla olika händelser påverkar oss, mer än vi förstår. Det formar oss till det vi är och det gör även att vi inte ser allt som det faktiskt är, utan våra upplevelser vi haft i livet färgar oss och påverkar hur vi ser och tar saker vi är med om. Det påverkar även våra relationer vi har till våra medmänniskor.

Jag har alltid varit väldigt öppen som person, berättat om mitt liv, mina upplevelser och hur jag känt i olika skeden i mitt liv. För mig har det varit väldigt terapeutiskt och även de gånger jag känt jobbiga känslor, och jag vågat sätta ord på det jag känt, så har det jobbiga många gånger lämnat mig lite, bit för bit, när jag väl vågat sätta ord på det jag känt. Och jag har alltid lyckats ta mig vidare mentalt när jag verkligen bestämt mig för att må bättre, må bra. Tankens kraft är enorm och det gäller att vara envis och fokusera på det som går bra, inte ge de dåliga tankarna utrymme.

Nu är jag där i livet att jag måste börja våga inse att jag kanske aldrig kommer bli helt bra i min kropp. Jag måste börja välja nya vägar, hitta nya sätt att hålla igång - jag är på god väg då jag känner att jag börjar bli lite lat och bekväm - ett nytt kapitel i mitt liv! Allt har som tid.

Har mycket att jobba med just nu känner jag. Har känt en så påtaglig stress sista veckorna.. Aldrig känt den så som nu. Kanske känner jag den mer för att jag lyssnar mer inåt? Kan det vara så? I vilket fall som helst så påverkar den mig lite för mycket.. Svårt att somna och vaknar ofta. På dagtid känns den och då går allt i skallen vääääldigt fort... Stressen kommer nog från att jag gick från 0 till 100 på en gång, samtidigt som det är lite rörigt med saker och ting, på ALLA plan. Vill så gärna prestera riktigt bra, få med alla på tåget, samtidigt som jag längtar väldigt mycket efter lugn o ro.

Inser att jag måste ta ansvar för att dämpa detta. Sänk kraven fröken! Det är en bra början. Sen får jag faktiskt låta alla runt mig ta egna ansvar för hur de känner, reagerar, agerar och tänker. Jag tar alldeles för lätt på mig ansvaret för alla runt omkring mig, vill ju att alla ska må bra.

För att ge själen lite energi så hängde jag med på något jag älskar. Jag gick med i en kör - så nu sjunger jag på onsdagar - och tränar innebandy direkt efter! Så onsdagskvällar är numera Petras egentid-må-bra-på-alla-plan-afton! Erkänner att jag nästan inte kom iväg då jag kände mig heeeelt slut... Kände att jag gjorde fel om jag gick - för att jag egentligen var för trött - och jag kände samtidigt att jag gjorde fel om jag inte gick - för att jag visste att jag skulle må så bra av sjunga. Så jag gick, visste att jag skulle ångra mig annars. Så jag bestämde mig för att sänka ribban på andra saker, för att kompensera. Bra va!

Kroppen lever sitt eget liv känner jag. Vi synkar inte riktigt. Tror faktiskt jag rör på mig för lite nu när jag bara släppt allt utom att stå i mål. Den kommande veckan ska jag ta mitt ansvar och försöka se till att vi blir vänner igen, lugnt och försiktigt ska den få röra på sig mer. Har haft molvärk i kroppen, så något måste göras.

Nu till roligare saker.

Denna veckan var det en stor dag för en av mina sessor - premiär bakom ratten! Åh va roligt vi hade - längtar redan till nästa gång! Detta kommer vara toppen för oss - blir alldeles varm i hjärtat av att känna att vi har roligt, att jag kan hjälpa och dela detta med denna alldeles underbara vackra tjej❤️ Detta kommer jag älska att göra!

När vi ändå pratar motorer måste jag bara visa min nya lilla vän! Jag har alltid drömt om en rosa retro-moppe - och idag besannades denna dröm! Många leenden kommer det bli på denna sötnos. Lilla Saga var fullständigt överlycklig när vi tog en premiärtur tillsammans - hennes beröm, härliga ord om hur perfekt jag är 😂 kommer jag leva på hela veckan!

Likes

Comments

Idag blev det en sån där måndag som jag minns att katten Gustaf hatade. Minns du Gustaf, den tjocka röda katten som alltid var elak mot hunden Ådi, hunden som var min favorit. (En smått halvgalen hund som var överfull av energi, alltid jätteglad och som aldrig gav upp - en jobbig en med andra ord 😉.)

Dagen började bra, vi kom iväg till dagis glada i hågen. Men hela dagis var mörkt o stängt då den stackars dagisfröken som skulle öppna hade försovit sig. När jag väl var på väg och landat på busshållsplatsen för att ta mig in till kursen i stan, då upptäckte jag att jag glömt telefonen. Jag kan meddela att jag har telefonen till mycket mer än att ringa med...

Väl inne i stan, hann preciiiiis in i tid, puh! Då visade det sig att den som höll i kursen missat att meddela hälften av deltagarna att utbildningen skulle börja nio, suck! Så det har till att sörpla kaffe i en timma.

Sen att hitta till doktorn, utan karta och reseplaneraren i telefonen var en utmaning. Kursledaren o deltagarna var snälla och anpassade lunchen på utbildningen så jag inte skulle missa något - därav ingen lunch för mig, men det funkar i nödfall. Mindes iaf att jag skulle till Slussen när jag skulle till sjukhuset och sen ta nån buss därifrån. Väl vid Slussen hoppade jag in i en taxi. Hundra kronor kostade kalaset för de 700 meter jag åkte, det var inte längre bort än så. Ja, jag gick tillbaka till Slussen på hemvägen..

Ja jag fick inte de besked jag hade hoppats på av läkaren. Jag ska nu börja med att röntgas, en datortomografi på magen. Han vill se hur det ser ut i magen. Det kan vara så illa att det inte kommer gå att laga. Om läkaren som opererade mig för fem år sen skar av min magmuskel helt, då finns ingen räddning... Då är det liksom så här det blir. Man gör titthålsoperationer mer och mer idag just för att man inte ska skära av musklerna helt då man märkt att det då uppstår skador som inte går att reparera.

Läkaren ska även kolla hur pass delad magen är då han tycker min mage är delad på ett väldigt konstigt sätt tydligen. Varför kan inte saker bara vara enkla i min kropp kan jag känna...?

Sen pratade vi om min bäckenfog. Där kan han inte hjälpa mig, utan jag fick en hemläxa att kontakta en ortoped, gärna en idrottsläkare. Han sa att han kommer göra vad han kan för att hjälpa mig men han hade tyvärr inga bra kontakter att rekommendera. Det där med remiss får man tydligen fixa själv nu för tiden!! konstigt!!

Ja det här blev en konstig dag med väldigt mycket att smälta. Jag har nog nånstans långt där inne haft en oro/känsla av att "tänk om det inte går att göra något åt detta?" - men jag har aldrig mött denna känslan, jag har bara tryckt bort, vägrat ens ge den oron någon energi. Nu måste jag nog ändå våga möta detta, kanske.. Men nej, jag är inte där än!! Nä, inte än. Jag vet ju inte till hundra procent än. Jag hoppas än. Sen får jag väl se vad en ortoped nu ska göra för mig. Får ta och prata med Sebastian om det, ska som tur är träffa honom denna veckan. Jag vet inte ens vad jag ska säga till en ortoped... Vad vill jag ha hjälp med? Vad kan de göra åt bäckenfogen?

Nä, vet inte hur jag ska bemöta detta. Lite kaos känner jag, och en slags sorg, tomhet, och ändå ett litet hopp där nånstans. Tror vi reagerar med lite kaos när saker förändras, vi är ju vanedjur, eller hur.

Jag får inte vara naiv, jag vet att jag måste vara ärlig med mig själv, men jag tänker att låta min positiva anda bestå, och fortsätta hoppas på att det kommer gå att göra något. Vill inte ens tänka på hur detta ska bli annars.... Helt snett ben, fot o skev höft... Nä, detta kan gå, det kan gå bra.

För att distrahera mig lite så tog jag tag i morgondagen. Då är det kanelbullens dag, man måste göra vad man kan för att fira livet. För jag lever, andas och detta är inte slutet, det är början på något nytt i mitt liv. Jag är lyckligt lottad ändå.

Likes

Comments

Den som kom på att man skulle tävla i ett lag, det var allt en klok en det!

Den här veckan har det varit väldigt mycket på många plan. Jag har sovit dåligt, har haft svårt med att somna, vaknat flera gånger varje natt.. Jag har varit väldigt trött, och att inte lyckas sova då är väldigt frustrerande... Det gör att även kroppen inte riktigt är med på banan. Helgen var väldigt välkommen, och på fredag eftermiddag så hade alla röriga saker ändå ordnat sig till det bästa.

Jag får helt enkelt erkänna, jag har stressat lite för mycket. Oroat och tänkt lite för mycket, en sida hos mig jag måste jobba med. Ser inte att jag kan skära ner på när det gäller saker i mitt liv, men jag kanske får sänka ribban lite när det gäller kraven på mig själv. Jag vill liksom alltid prestera på topp, i alla lägen, och se till att alla runt mig mår bra.

Det som boostat mig denna vecka är innebandyn. I onsdags hade vi Samträning med andra lag då vår hall fortfarande inte är klar. Och vi har så roligt! Jag är glad som en speleman när jag går hem, och leendet vill inte släppa taget, jag fullkomligen fylls av glädje och energi.

I lördags hade vi seriepremiär. Jag var så sjukt nervös på premiärdagen, men när matchen väl startat och man har fått rädda en boll så känns det bättre. Dessa nerver!! Jobbigt!! Visst är det knepigt med olika känslolägen, som bara griper tag i en och som vi inte kan styra över? Visst lite nervös är bra, men i mitt fall blir det lite för mycket.. Efter matchen så fattar jag inte varför jag ödslade så mycket tid på dessa nerver?! Detta ska jag jobba med.. Tror åter igen det beror på att jag har alldeles för höga krav på mig själv.

Innebandyn är ju så fasligt kul, men det bästa med vårat gäng är laget och vår härliga laganda!! Vi är verkligen ett lag! Alla tar hand om varandra, vi peppar, stöttar och värnar om varandra. Vi är inte ett fullt damlag så vi får förstärka upp med fantastiskt duktiga tjejer från våra yngre lag. De är grymma, och vi har så sjukt roligt tillsammans. Så åldrarna i vår uppställning är stor, allt ifrån 14-50 år, men på planen är vi ett. Det är en magisk känsla. Jag är så otroligt stolt över att tillhöra detta gäng som sprider en sån glädje, värme och energi. Ni gör skillnad i mitt liv❤️ Sen måste jag tacka Centipede som sponsrar oss med massor av lyxig utrustning, vi är såååå tacksamma! Vi känner oss nästan som proffs när vi glider runt i våra overaller och med våra fina väskor😊 Tack!

Det jag sett när mina smågrabbar spelar med sina lag är att många lagidrotter idag blivit mer och mer individuell idrott, fast man är i ett lag. Detta tycker jag personligen är tråkigt och sorgligt, men inget jag över huvud taget kan påverka. Men jag anser att vi vuxna har ett ansvar att lära barnen glädjen i att spela tillsammans, att peppa, stötta och hur roligt det är att vara ett. Lyckas man med det, då är hälften vunnet.

Tänk att jag har förmånen att få uppleva detta och vara en del av bästa laget - ödmjuk och såå glad. Denna veckan blev trots allt alldeles fantastisk!

​Nu laddar jag för en ny vecka. I morgon är stora dagen D när det gäller min kropp.. Då ska jag till Ersta och träffa en kirurg som ska ta sig en titt på min mage... Då jag vet hur otroligt restriktivt landstinget är till att bekosta denna typ av operation så vågar jag inte hoppas för mycket. Jag känner dock att jag verkligen MÅSTE opereras. När jag tränar nu så hoppar bäckenfogen ur läge, inte skönt alls vill jag lova.. Om du varit gravid och haft foglossning vet du hur det känns ungefär. Så nu ska jag prova att ha fogbälte som gravida har. Tror detta problem kommit från att ryggen nu är stelopererad och mina muskler som tidigare krampat nu börjat slappna av, då släpper allt där fram istället..

Så snälla, håll tummarna i morgon, jag är redan nervös... 

Likes

Comments

Nör jag var liten var jag en liten dagdrömmare. Jag drömde även livligt på nätterna. Jag minns även att jag fantiserade ihop långa drömmar för att somna, och gjorde även så i vaket tillstånd. Oj vad jag var med om fantastiska saker i drömmarnas värld!

Drömmarna var för mig ett sätt att bli något. Jag dagdrömde när jag red, att jag tävlade och vann, när jag sprang, då sprang jag för att all där hejade på just mig. Detta gjorde jag även i vuxen ålder, när jag sprang en mil för första gången i mitt liv på Polishögskolan. Jag undrade hur jag i fridens namn skulle klara det, men dagdrömde under loppet att jag tävlade och alla hejade på mig. Knas-Petra, men det funkade för mig. Klarade min första mil en bit under timmen, så glad! Jag vann i mitt eget race.

Jag drömde även om att bli omtyckt, att bli sedd och om att vara någon som andra respekterade. Jag drömde om att duga. Jag drömde om det för att jag inte kände dessa saker, jag var lite av det svarta fåret. En otrygg uppväxt i missbruksmiljö bidrar nog till detta.

Jag älskade att sporta. Min mormor tog med mig på några friidrottstävlingar, och utan att knappt veta hur jag skulle göra, förutom några lektioner på skolidrotten så vann jag nästan allt. Utom kast med liten boll, kan fortfarande inte kasta, och den känslan, att jag inte kan kasta, det är än idag min akilleshäl på innebandyplanen..

Har många gånger undrat vad det kunde blivit av mig om jag växt upp i en vanlig familj. Med stöttande föräldrar, med förutsättningar som andra. Jag är inte alls bitter, utan är ändå väldigt stolt, att jag, med mina förutsättningar ändå vunnit så mycket, blivit någon och tagit ansvar för mitt liv.

Det är inte hur man har det, utan hur man tar det. Det har varit mitt livsmotto. Det stärker mig än idag.

Jag tror jag är med om saker i livet för att det ska föra mig dit jag är på väg. Känner jag att det är fel, då känner jag det för att jag ska välja en Anna väg, då känner jag så gör att det ska hjälpa mig rätt.

När jag varit svag i perioder i mitt liv har jag varit väldigt sårbar. Det gjorde att jag tappade tron på mig själv, jag led av svår bullimi, tyckte jag var sjukt ful och inte någon som håller i längden, en som kanske var kul, en liiiiten stund. Men jag hamnade alltid vid ett vägskäl, där jag valde att göra annorlunda, tänka annorlunda och vara mer snäll mot mig själv.?

Jag kan villigt erkänna att jag fortfarande tvivlar på mig själv många gånger än idag. Men jag ger inte de tankarna och känslorna bränsle. Det man föder, det blir stakast.

Jag utvecklade ett sjätte sinne under min barndom, att känna av vad människor tycker om mig, vilken sinnesstämning de har, om människor är berusade, påverkade, eller hur bekväma de är i olika situationer. Detta sinne är så klart både på gott och ont märker jag, men jag försöker välja att se det som positivt. En gåva.

Jag känner just nu en hel del frustration, vilsenhet och att det är rörigt på några plan i mitt liv som jag önskar att det vore mer lugn och ro på. Men jag försöker nu ta kontrollen över hur jag väljer att reagera på dessa olika saker. Jag bestämmer ju faktist alldeles själv över hur jag reagerar, agerar, känner och tänker.

Med alla dessa konstiga resonemang vill jag bara säga: Underskatta aldrig tankens kraft, din kraft att tro på dig själv, att du kan ändra på dig själv och ditt beteende och liv. Kan jag, då kan alla andra också.

Kunskap är inte makt på egen hand, det gäller att man även agerar och tar ansvar, eller hur? För hur många känner inte någon som t.ex. är överviktig? Tror du inte att de vet hur man går ner i vikt? Visst vet de det, och ska de då lyckas, så måste man själv ta ansvar, agera och göra förändringen, det räcker inte bara med kunskap. Så är det med allt i ditt liv. Sen kan behöva hjälp och stöttning, men det är en annan femma. ❤️ Ansvaret äger man själv.

Min kropp? Nja, den känns... Det är foten som är värst idag, och ryggen är stel, har lite molvärk.. Men jag ska faktist ta och sätta mig på min lilla motionscykel i vardagsrummet framför tvn nu och se om inte lite blodgenomströmning kan göra susen. Vägrar fortfarande att ge upp, jag kanske kommer bli helt bra till slut, eller hur? 😄

Likes

Comments

Att tiden rusar väg är ingen underdrift - hur fort går det?! Varit väldigt mycket, och då har skrivandet fått stå åt sidan.

Spelat innebandy med mitt underbara lag. Hur roligt är inte det!?! Det är den saken jag unnar mig just nu i livet en dryg timme i veckan, och vilken energi det ger! Livsnjutning att få stå på knäck mål och rädda bollar.

Det bästa med den här veckan var att jag äntligen skulle till Sebastian och få lite rätsida på kroppen. Hade ont och jag känner verkligen att jag behövde hjälp. (Kan nog låta knasigt då att jag stod i mål, men det gör faktist varken till eller från, så eftersom det ger en sån energi så har jag grönt ljus att köra).

Det är väldigt frustrerande att kroppen är så skev och felställd när jag kommer dit. Däremot var det lite annorlunda denna gången. Bäckenet låg riktigt bra, men var stel som betong i hela bröstryggen, nacken fick sig även en omgång, men mest var det högerbenet som är helt felställt... Har haft en hel del ont på utsidan av foten, suckar visste att den var felställd igen.

Det sjuka är att när han går på och det gör riktigt ont, så är det ändå skönt!! Några muskler är så korta och krampar när jag själv försöker, för jag kommer inte åt helt, man måste tydligen ta i mer än jag kan göra själv för att lyckas.

Jag fick göra några övningar, de ser så löjligt enkla ut, men jag får kämpa som attan! Saken är den att från knä och neråt så är allt helt felvridet.. Han vred och höll med massa kraft allt i rätt läge, samtidigt som jag skulle göra en enkel rörelse. Det var svårt!!

När vi var klara för dagen frågade han hur det kändes. Lugnare, mjukare, jag kunde räta ut. En så skön känsla att känna lugnet!

Men på kvällen, dåååå hade jag oooont... Men vet du, då är jag lite nöjd, för jag har lärt mig att då har det vi gjort gett en bra effekt, jag kommer må bättre dagen efter. Mycket riktigt, så var det.

Det jag fick i uppgift var att jag ska fortsätta vila mig o form. Jag kan få träna överkropp, men inte från midjan o ner, de delarna ska inte styrketränas. Mä! Ska jag geléa till mig ännu mer? Jajamän fick jag till svar. Jaha..

Ja, jag har iaf kommit en bra bit på vägen med den här stackars kroppen. Nu är det inte länge kvar till jag ska träffa kirurgen på Ersta. Jag har inte alltför stora förhoppningar då jag vet hur svårt det är att få en operation. Jag till o med drömmer om att jag träffar läkaren och försöker övertyga honom om hur viktigt detta är för mig. Jag gör iaf vad jag kan, får jag ett negativt besked så kommer jag på en ny plan. Jag ger inte upp.

Jag vill bara tro att allt ordnar sig.

Jag har lärt mig så mycket på den här resan. Hur jag påverkas av olika saker, hur tufft det är med smärta och en trasig kropp. Hur det är att kämpa, hur det är att inte ge upp. Mitt humör att varit upp o ner och jag har fått lära mig att kropp, själ, humör, känslor, allt hänger ihop. Jag har även fått lära mig att ta ansvar för mig själv, mina handlingar, mina känslor, mitt humör, min smärta och sorg. Ingen av dessa ska få styra mig. Jag måste bara göra det bästa av det som är här och nu.

Jag har förändrats, har inte haft något val, men jag tror man gör det hela livet. Jag har gått igenom detta för att lära mig något tänker jag, så tänker jag om det mesta som händer och som jag inte önskat.

Livet är ständigt föränderligt och jag vill möta det med ett lugn, känner att det är bästa sättet.

Såg detta te härom dagen - det var lite pricken över i för mig! Borde nog ha köpt en påse, den kan ha varit bra om jag skulle tappa fotfästet en stund. Då hade det kanske räckt med en kopp!

​Har haft kvalitetstid med denna underbara killen, det var pricken över i denna veckan! 

Så trots värk, stress och mycket annat, så är livet fint, jag har ju största ansvaret, alldeles själv.

Likes

Comments

Har precis haft en veckas semester, härligt med en vecka på efterslänten. Funderingarna gick innan ledigheten kring om det skulle bli sol o bad på Mallorca, eller en sightseeing i London. Då sommaren varit så fin blev det London. Det roliga var att det var över 32 grader alla dagar vi var där, varmare än på Mallis! Jag ääälskar sol o värme så jag klagade inte, det var bara mina fötter som led av värmeslag. Hade ett par skor, de jag hade på mig när jag åkte - de är numera en hälsorisk!

Vi såg och upplevde en massa trevligheter. London zoo kan jag varmt rekommendera, det var resans favorit. Var som att vandra runt på savannen - autentiskt värre med hettan i luften!

Vi såg oss om lite överallt och bodde vid Paddington station, på ett väldigt bra hotell. Det blev en väldigt bra resa.

Min rygg har dock inte varit min bästa vän.. Provade ju förra veckan att träna, igen. Kände då att bäckenet sakta men säkert kom i fel position... När det väl gör det så kan jag inte få det i rätt läge på egen hand. Sista två dagarna, när jag varit hemma så har jag haft ont, som innan operationen... Trött, orkeslös, molvärk i rygg och ben. Blir att att jag inte orkar ta mig för saker. Blir frusen och lite låg. På torsdag ska jag till Sebastian och lägga rätt bäckenet, längtar! Är verkligen tungt att ha ont, det sliter på hela mig. Varit så lyxigt när jag mått bättre. Men är det meningen att jag inte kan göra saker för att må bra?! Ska snart till läkaren som ska bedöma om jag kommer få magen lagad. Tänker på det ibland och hoppas så innerligt på ett positivt besked. Det är så mycket som hänger på det. Sebastian berättade att han hade en patient som på egen bekostnad sytt ihop magen då hon haft ryggbesvär som dock inte var så allvarliga som mina. Hon mår idag så mycket bättre. Hon kan springa utan att känna något alls i ryggen efteråt. Vilken dröm tycker jag.

Nä usch - denna värk är inge rolig... Den gör inget gott. Jag får helt enkelt växla ner ännu en växel. Blir till att slappa, läsa och göra ingenting i morgon helt enkelt. Får se det från den ljusa sidan, det kan vara riktigt skönt det oxå.

Idag blir min äldsta dotter 18 år - helt galet va fort det går! Känns så tomt när hon inte är här, i detta nu åker hon runt i sin värdfamiljs bil o lyssnar på country! Kan tänka mig att hon längtar liiiiite hem till mammas musik istället 😊 Ebba, om du läser detta - älskar dig av hela mig, hoppas din dag blir underbar❤️

Idag hade jag äran och glädjen att träffa släktens yngsta medlem. Han var sååå bedårande. Det var så mysigt när han låg på min barm och sov sött, jag njöt i fulla drag. Tack att jag fick mysa lite ❤️

Nä, trött o sliten, det är vad jag är. En bekant känsla från tiden innan operationen. Vill inte hamna där igen. Blir till att göra en självransakan.. Måste tydligen göra om än mer, eller helt enkelt bara acceptera att detta är ett litet bakslag. Sightseeing är tydligen inte något för mig. Nästa gång blir det en resa till en stolstol, eller varför inte försöka skramla ihop till en USA-resa. Vore ju underbart att få åka och krama om min fina dotter.

Likes

Comments

Tänk så skönt det är att rensa lite, stå upp vad jag tror på och hitta kraften att tro på sig själv. Känner mig starkare på bara några dagar. Gäller att se det från den ljusa sidan. Tankens kraft tänker jag verkligen aldrig underskatta.

Haft mycket i livet denna veckan. Märker att jag känner av mig själv mycket mer nu än tidigare, vilket jag endast tror är av godo. Jag hade nog VM-guld i att köra på innan, full fart, i de flesta lägen, alltid glad då jag gillar att röra mig, jobba, träna, umgås och lära mig nya saker. Nu måste jag tänka mig för mer. Landet lagom är inte så illa trots allt!

Provat att pressa min kropp lite extra denna veckan - har ju längtat som en tok efter att få styrketräna, köra lite ben o rumpa, för de stackars musklerna har inte fått jobba på evigheter. Men.... Min rygg vill inte, den borde ju inte bry sig om vad benen gör... Min sjukgymnast har varnat för detta, jag ville ändå prova. Visst, sen har jag fixat med lite andra tunga saker, som att köra vedklyven, men max 40 min per dag, det har jg inte känt av. Behöver veden för att inte lägga hela lönen på att värma huset i vinter. Sen är det ju oemotståndligt skönt o värma sig framför kaminen - livskvalité!

Tidningen Topphälsa trillade ner i brevlådan igår - och där hittade jag någon jag kände igen! Vet inte, men tycker i ärlighetens namn att det mest är lite pinsamt - fast vet inte varför. Är nog väldigt hård på mig själv och tycker inte alls att bilderna var bra, men nu är de där ändå. Varför är jag alltid så självkritisk?! Töntigt Petra!! 

Puh!! Trötter nu. Blir till att stretcha ordentligt ikväll. Vet inte men det verkar vara något jag tydligen måste ägna kvällarna åt. Gör du detsamma?

Med dessa visdomsord önskar jag dig en riktigt trevlig helg! Jag ska ha en vääääldigt god vän o hennes ena dotter här på övernattning i morgon - längtar!!

Likes

Comments