​Vad gör man när marken har rasat under ens fötter, och när den rasar gång på gång igen..? När man letar efter de där bitarna för att kunna sätta ihop den igen, för att försöka stå på den ännu en gång. Men den spricker och går sönder efter ett tag igen.  

Tänk dig att marken är grunder för att må bra. Du måste ha något att stå på för att kunna hålla balansen. Har du inte en stadig grund så kan du inte balansera. Utan marken kan du alltså inte ta dig upp, då är du fast i underjorden.

Hur ska man kunna må bra om man känner att man är ensam? Klarar man allting ensam? Det är så många frågor och så få svar. Har man misslyckats med ett självmord...är det då meningen att man ska leva? Hur ska man ta sig tillbaka till de där glädjefyllda stunderna man hade när man var liten, när livet var det bästa man visste oavsett vad som hände. När man inte kunde se att döden var en möjlighet. tanken är så långt bort att man ska kunna gå från livets mörkaste tid till att det igen blir glädje,skratt och fina stunder. Det känns så mycket lättare att gå ifrån ett glädjefyllt liv till ett liv där mörkret följer en. 

Jag förstår, men samtidigt är jag helt ovetande. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Känner du dig ensam, ledsen, orkeslös, otillräcklig, värdelös, eller kanske bara vill ha någon att prata med?

Dessa organisationer har alla möjligheten till att chatta med barn, ungdom och även äldre..
De finns för dig som behöver en kompis att prata med, för dig som behöver en medmänniska som lyssnar, för dig som har självmordstankar och känner att du inte orkar, för dig som är orolig för din vän/kompis/mamma/pappa/syster/bror/dotter/son, för dig som blivit utsatt för våldtäkt samt sexuell utnyttjning, och för dig som har någon form av självskadebeteende.

Känner du nu att inget av dessa anledningar passar in på dig så tveka inte att ändå höra av dig till dem om du har någon fråga, jag lovar att dem kommer svara så gott de kan och om inte de kan svara så kommer de hänvisa dig till något som kan ge bättre svar på din fråga!

http://www.jourhavande-medmanniska.se

http://rkuf.se/vad-vi-gor/jourhavande-kompis/se

http://stockholm.tjejjouren.se

https://mind.se/sjalvmordslinjen/se

http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/kontakt

KOM IHÅG..människorna som sitter i dessa chattar är oftast "volontärer" vilket innebär att det är ett ideellt arbete som de har vid sidan av sitt "vanliga" jobb. Dem är inga experter, psykologer, kuratorer eller professionella..oftast har dem fått en mindre utbildning på hur dem ska agera i speciella situationer men inget mer.

När jag mådde som sämst skulle jag önska att det var någon som tipsade om dessa, men jag fick vetskap om dem genom att ha googlat..JAG själv tycker att alla jag tipsat om nu är extremt bra, dem försöker verkligen hjälpa en på bästa sätt när man mår dåligt. Och jag beundrar människorna som vill göra skillnad för andra människor!! Så coolt..

Hoppas att det hjälper någon, precis som det har hjälpt mig:)

Likes

Comments

Första natten på det nya boendet..

Jag önskar bara att jag skulle få kunna ha "normala" föräldrar som tog hand om mig så jag slipper att vara på dessa hem.
Jag ska inte säga att detta boende är jätte dåligt men inte heller jättebra. Kan ju liksom inte döma det efter 1 dag.
Jag hoppas verkligen att detta kommer bli bra för mig, och hjälper mig på vägen till eget sedan:)
Just nu ser jag inte mig ha en egen bostad med tanke på mitt mående samt hur jag planerar med pengar. På detta boende kommer jag till att få lära mig att leva på det minimala dvs bostadsbidrag om jag inte minns fel..
Jag ska bevisa för både mig själv, soc och personalen att jag klarar av att prioritera de viktiga utgifterna och inte bara slösa bort allt. Jag är till viss del väldigt duktig på att bevara pengar när jag "vill". Men nu sätts det liksom lite på prov.

Jag vill så gärna att det ska funka på ett sätt, men samtidigt är jag så uppe i känslan av ensamhet och saknad så det blir jobbigt att försöka fokusera bort det:/ jag vet också att jag är väldigt bra på att fästa mig vid människor och sedan bli helt förstörd när jag sedan ska lämna dem, vilket jag inte vill ska hända ännu en gång. Jag har fått lite berättelser och tips hur andra har gjort och ska nu försöka med samma strategier!

WISH ME GOOD LUCK❤️

Likes

Comments

Hej! Droger Beroende är mitt namn!

Jag vänder upp och ner på de flesta hem, river sönder alla familjeband, jag tar barnen ifrån er, och det är bara början. Jag kostar enorma summor mer än diamanter, mer än guld, och sorgen som följer är ett skådespel.

Om du behöver mig, kom ihåg att det är lätt att hitta mig, jag finns överallt, runt om kring dig. Jag finns i skolorna, och i alla föreningar samt på arbetsplatser. Jag bor hos de rika men också hos de fattiga. Jag bor på gatan nedanför dig, är kanske till och med din granne!

Min makt är övernaturlig. PROVA..så får du se. Och OM du provar mig så kommer du förmodligen aldrig att släppa mig. Prova en gång och jag kanske släpper dig, men om du provar mig fler gånger så är din själ tillslut min.

När jag styr dig så kommer du både att stjäla och ljuga, du gör precis vad som helst bara du blir ”hög”. Du kommer göra kriminella saker enbart för att känna min närvaro, det kommer vara värt det när jag finns i dina armar. Du kommer ljuga för din mor likaså din far, stjäla från dina anhöriga. När du ser deras tårar, borde du känna sorg och smärta.

MEN MED MIG GLÖMMER DU!

Ditt samvete, din uppfostran. Jag blir ditt samvete, jag kommer att lära dig min värld. Jag tar barn ifrån föräldrar, föräldrar ifrånbarn. Jag kommer få dig att glömma din tro, skrämma iväg dina vänner. Jag kommer ta allt ifrån dig, ditt vackra utseende, din stolthet, och jag kommer alltid att vara med dig, vid din sida alltid.

Du kommer att ge mig allt, din familj, ditt hem, dina vänner, dina pengar. Du och jag blir ”ett”.Jag kommer att ta ifrån dig allt vad du har, och när du inte har något kvar kan du skatta dig lycklig om att du har livet kvar.

Om du hör röster skrika i ditt huvud då är det bara jag. Om du ser i syne och skakar okontrollerat ska du veta att det är bara jag som är hos dig. Jag vill bara att du ska veta att det är en gåva från mig till dig. Och sedan är det försent, du ser att du är underskattad i mitt maktbegär och vi kommer aldrig att skiljas. Du kommer att ångra att du testat mig, dem flesta gör det, men nu är du min. MEN kom ihåg DU KOM TILL MIG inte jag till dig. Du visste vad jag skulle komma med. Alla har sagt det gång på gång. Du hade/harett val, och du valde/väljer. Du borde sagt ”NEJ TACK” och gått därifrån, MEN nu har du träffat mig, vad ska du göra nu? Jag tar gärna din hand och leder dig till fördärvet, ger din familj massor av sorg, och kommer att hålla din hand ända ner i träsket. Jag kan ge dig och din familj mer smärta och sorg en doms lesta skulle klara av.

Likes

Comments

Vill jag dö?? Det är en fråga som jag ställer mig själv väldigt ofta.
För ungefär 1,5 vecka sedan tog jag tabletter ännu en gång, men denna gången var inte mitt mål att dö. Då var det mer döva alla känslor. Tidigare intag av tabletter har mitt mål vart att jag verkligen vill att allt ska ta slut. Jag saknar ett antal människor så att det gör så ont inuti mig. Att veta att den saknaden aldrig kommer att gå bort är något utav det jobbigaste jag upplevt.
Jag vill fortfarande bort härifrån mer än vad jag vill finnas. Jag vet att det inte är lång tid kvar till att jag väl lyckas med att ta mitt liv. Men innerst inne vill jag inte dö, jag orkar bara inte leva. Jag behöver någon som tror på mig, när jag själv inte gör det. Jag känner mig så ensam i detta.
Igår pratade jag med min syster..och vi bråkar. Hon slängde ur sig "du skulle tagit ditt liv om du ville!, du skulle bara kunnat hoppa framför tåget istället för att ta tabletter". Man bör aldrig säga så till en suicid nära person. Det kan trigga än att göra det personen säger..

Jag hoppas jag finner en vuxen som kan tro på mig på samma sätt som de gjorde på HVB-hemmet jag var på i somras. Dem trodde på mig som människa till 100% och jag är så tacksam att jag fick uppleva den tiden.

Likes

Comments

Idag är det en sådan piss dag! Idag är det en sådan dag då jag bara vill bort från denna värld! En sådan dag där allt i mitt huvud kollapsat..
Det är bara en så jobbig tid då allt inte funkar som jag vill. Varför ska det vara så svårt att vara glad? Varför ska det vara så svårt att vilja leva? Varför ska det vara så svårt att inte vilja dö? Varför ska det vara så svårt att lita på människor? Varför ska det vara så svårt att släppa in människor? Varför finns det inget som jag vet..

20-04-15 var då min pappa gick bort...
Ett halvår tidigare så fick han beskedet att han hade cancer! Det var inte bara 1 tumör, det var tumörer i hela magen. Det värsta av allt var att den inte skulle gå att bota! Jo visst skulle man till en början kunna bromsa hela processen..MEN efter nån månad så upptäckte man att cellgifter och strålning inte hade någon inverkan. Läkarna beslöt att pappa skulle fortsätta med endast cellgifter. Cellgifter gjorde dock inget positivt i pappas kropp, det var bara negativa symptomer. Cellgifter gjorde pappa trött, torr i munnen som tillslut slutade med att han inte kunde tala, och att han spydde upp allt som han fick i sig, och det led till att han blev undernärd extremt fort. För mig var denna tiden så jobbig, att se sin pappa lida så mycket som han faktiskt gjorde..resulterade i att jag blev helt borta! Jag trodde att min pappa klarade ALLT..exakt ALLT. Jag trodde att han var odödlig, OCH jag trodde han skulle finnas i mitt liv hos mig hela
livet..
Det var nog det värsta..att han på nåt sätt visste att han skulle dö snart, men jag ville inte inse det, jag ville inte tänka att den tanken ens var så nära som den egentligen var.

20-04-15

Denna dagen har ja planerat att äta lunch med en kompis (Klara) i stan efter skolan. I skolan har jag precis haft nationella prov i svenska, och direkt efter åkte jag med en klasskompis (Ronja) till stan för att käka glass i botaniska trädgården. Vi hann sitta i solen med våran glass i ca 45 min sedan skulle vi möta upp Klara på brunsparken. Vi plockar ihop det sista av våra saker och ska börja gå mot hållplatsen..när vi kommer till centralstation så får jag ett samtal. Det är min farbrors sambo som ringer! Jag hör direkt på hennes röst att något är fel! Hon ber mig åka omedelbart till östra sjukhuset där pappa då ligger inlagd. Jag frågar varför det är så bråttom, men får ingen relevant svar. Jag blir nästan lite arg, för att jag känner att hon vet nåt som hon inte vill säga! Jag förklarade för henne att jag var i stan och att jag bara skulle möta upp Klara för att säga att jag var tvungen att åka till sjukhuset..och så lägger vi på. När samtalet är avslutat så börjar det bränna bakom ögonlocken, jag känner hur hjärtat börjar dunka snabbare och snabbare.
Tillslut är vi framme för att möta upp Klara. Jag är i chock och kan inte prata, men jag ger henne en kram och låter sedan Ronja förklara vad som hänt. Klara är förstående och tycker jag borde äta något innan jag åker till sjukhuset, så vi köper sushi. Vi sätter oss på en parkbänk och börjar äta. Helt oväntat så ringer mobilen IGEN! Det är min farbrors sambo ännu en gång. Denna gången låter hon mer hopplös i rösten..hon försöker förklara runt vad som har hänt! Men jag får ut ett "HALLÅ UT MED DET! ÄR HAN DÖD?? ÄR HAN DÖD???"
Jag får ett kort svar.." JA! det är han, jag beklagar!! I samma sekund bildas det ett vattenfall ner för mina kinder.

Jag springer till närmaste spårvagn mot sjukhuset, och är framme ca 20 min efter samtalet. Dem 20 minuterna kännes som de längsta minuterna någonsin. När jag är framme så ser jag min farbror och hans sambo..de vinkar dit mig o jag går helt förstört till dem. Dem frågar mig om jag vill träffa pappa en sista gång, men mitt svar är väldigt osäkert!
Det jag får ut ur min mun är "NALLEN!!! JAG MÅSTE HA NALLEN!"
Pappa fick en nalle som håller i ett hjärta, i hjärtat står det " JAG ÄLSKAR DIG". Han fick den i början när han blev sjuk!
Vi går upp till hans avdelning för att prata med pappas läkare, han som hade huvudansvaret för pappa. Vi sätter oss i ett samtals rum och han ger mig nallen. Han sa att pappa kramade om den hela tiden precis när han somnade in..

Efter denna dagen så rasade allt för mig!
Jag började skada mig med rakblad och försökte vid ett senare tillfälle även ta mitt liv med hjälp av tabletter. Min dåvarande fosterfamilj sa att de inte längre kunde ha ansvaret för mig, då det inte kunde lova att förhindra att jag skadade mig ännu mer! Så dagen efter åkte vi på ett möte på BUP. Socialtjänsten hade beslutat att jag skulle skrivas in på ett HVB-hem vilket till en början skulle bli den bästa tiden i hela mitt liv! Den tjejen som tog i mot mig för att ha inskrivningsmöte skulle komma att betyda allt för mig! Även två st till.. Men det skriver jag mer om i ett annat inlägg.Min största önskan varje dag, minut och sekund är att du ska komma tillbaka pappa! Jag behöver dig i mitt liv för att klara av att överleva! Jag behöver dig som tror på mig, du som får mig att le, du som får mig att vilja leva, du får mig att känna mig fin, du får mig att känna mig älskad! KOM TILLBAKA SNÄLLA!!

JAG ÄLKAR DIG TILL RYMDEN OCH TILLBAKA!

Namnen i denna texten är fingerade!

Likes

Comments

Det var en gång en flicka som föddes i en liten ort i Sverige. Pappan till flickan jobbade som vaktmästare och mamman som städerska. Relationen mellan föräldrarna var rätt så ostabil, men det var inget som syntes utåt. Men när flickan var 3 år valde mamman drogerna före henne, och ensam kvar stod pappan med den lilla blonda flickan i famnen. Hon skulle älska honom vad som än hände. När flickan var liten drack pappan inte alls mycket, men ju äldre hon blev desto mer drack han. Han drack så mycket att det tillslut var flickan som tog hand om honom. Flickan var oerhört rädd att förlora den ända hon visste älskade henne, så hon såg till sin pappa varje dag. Varje dag efter skolan sprang hon hem själv..för att pappan var upptagen med sitt drickande. Flickan tog sig en macka och sprang sedan vidare till grannen där han satt och öste i sig sprit. Hon bad honom gång på gång att inte dricka den där extra shoten som han ständigt blev erbjuden. Hon lärde sig snabbt vad om var värst, "det lilla glaset som såg ut som vatten eller den stora burken som luktade så illa". Det var helt klart vattnet som gjorde honom konstig!
Ett par år senare "den 22 dec 2010" 2 dagar innan julafton..kom den dagen som alla egentligen hade väntat på. Dagen då det blev alldeles för mycket alkohol, dagen då det skulle balla ur totalt, dagen då flickan blev omhändertagen, dagen då ALLT gick åt skogen!!

Den lilla flickan i berättelsen är jag!!

Jag är ett av många barn som upplevt det ni just fick höra. Det finns många för och nackdelar med att ha den uppväxten som jag har haft. Tyvärr av egna erfarenheter, nu idag när jag tänker tillbaka på min barndom så finns det inte många fördelar. Det är oerhört många nackdelar för ett barn med sådan här uppväxt. Tex att barn blir satta i situationer som de aldrig ska behöva befinna sig i. I mitt fall var jag alltid med när pappa satt hos grannarna och drack, Jag var tom med när alla möjliga sorters droger förekom. Detta är sådant som inget barn ska behöva uppleva. Jag är inte ensam om att ha vart i dessa situationer. Barn är det dagligen, MEN tack och lov så har inte barn kapacitet att förstå vad som egentligen händer.

Andra människors syn på mig, så som jag upplevde det under den här perioden var tex att kompis relationer blev väldigt svårt. Jag hade mycket svårt att hålla en kompis relation vid liv då jag inte tog hem kompisar. Jag var rädd att det skulle vara människor hemma som var kraftigt berusade. Relationen mellan mig och andra barn blev mycket begränsad pga allt detta. Jag ville ju inte visa dem hur jag verkligen hade det hemma. Då hade jag blivit ännu mer retad för det än vad jag blev.
Och de vänner jag väl hade..hade föräldrar som i sin tur förbjöd dem att vara med mig då jag var en olämplig lekkamrat!
ALLT DETTA PGA VAD MINA FÖRÄLDRAR VALDE ATT GÖRA MED SINA LIV!


Detta var alltså mitt muntliga NP första året på gymnasiet! I vanliga fall så tycker jag det är jätte jobbigt att stå framför klassen och redovisa..men samtidigt gillar jag det. Just detta talet gick över förväntan väldigt bra! Mina klasskamrater och min lärare började gråta. Och eftersom jag lyckades beröra så fick jag ett A, något jag aldrig fått på något muntligt framförande!
Men jag gjorde det aldrig för betygets skull egentligen. Jag ville att människor skulle förstå..att alla de ord som de slänger upp i ansiktet på människor faktiskt kan vara sant, och att man kan bli sårad.. O det tror jag att jag fick fram..:)


Likes

Comments