Ibland måste man ta tag i saker oavsett hur jobbigt eller svårt det än är. Du kan vara riktigt efter i vissa ämnen och du känner att det är kört, det finns ingen utväg. Men då gäller det att ta tag i det i förväg innan det är försent. Fast egentligen brukar jag tänka att det aldrig är försent tills man är på skolavslutning. Då är det kört. Fast det finns andra vägar såklart, men det är enklare att göra bort allt i tid så att man kan ha mycket tid senare på sommaren att bara ha roligt och slippa tänka på skol-arbete som du inte hann med.

Just nu sitter jag på skolan med Najmo och Suhuur, vi har alla haft hål. Jag har haft hål tre timmar, men det gick bra. Vi väntar nu på våra sista lektion​er. Så vi passar på under tiden att plugga på rester, läxor & uppgifter som vi har under veckan eller nästa vecka. 

 Nu ska jag gå put in that work och sen hörs vi senare!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Höst, nu är du tillbaka igen. Förra året var nog den värsta av dem alla. Aldrig förr har jag känt mig så deprimerad som jag var då. Och nu när du är här igen, känner jag inget än hat-kärlek till dig. Du är fin men du gör mig även olycklig..ibland.

Jag vet inte om det bara är jag, men jag känner att det är nu när hösten är här som all ångest, stress och depression intar position. Stress, olycklig-het, oduglighet well you name it.

Det är så mycket man måste ta tag i och hinna klart med, typ varje dag.. Just därför intar depressionen. Man har så mycket att göra som man knappt hinner med, och stressen intar. Och när man väl inte hinner göra klart allt som man planerat, slår ångesten in.

Hösten är så fin men samtidigt gör den så ont. För den sårar oss mer än någon annan årstid.

Jag vet inte varför det är så. Att man automatisk blir deprimerad och stressad mot vinterns välkomnade. Allt känns bara så mycket mer tyngre och jobbigare. Alla rutiner är likadana men på nåt sätt känns det jobbigare att hitta motivationen att utföra saker.

Likes

Comments

Vet inte hur jag kommer kunna skriva klart detta när tårar täcker för min syn. Men idag känner jag bara för skriva ut allt jag känner och allt jag alltid känt! Detta är hur mitt liv i princip sett ut.

För 5 år sen minns jag sist hur glad jag var. Från 8-13 är vad jag kan minnas som mina gladaste tider.När jag bodde i samma tak som min mamma och mina bröder var allt väldigt bra i början. Jag hade en så bra relation med min mamma, och mina två bröder. Jag tänkte för mig det skulle inte kunna bli bättre. Med tiden så började jag vara med vänner som festade väldigt mycket och som levde efter ordet yolo och eftersom jag var ung så var jag vild och ville också uppleva yolo livet. Jag var med dem i princip varje helg/dag. Jag klagar inte för det var roliga tider, jag trodde att jag hade funnit mig vänner för livet. Dock fast mamma alltid varnade mig för dem, så valde jag ignorera. Som man säger mammor ser genom vänner. Man säger inte exakt så men det är typ att mammor kan se vilka som är bra vänner och vilka som är dåliga.

Händelse 1: Jag minns när jag en gång for till en fotbolls match med några vänner. (detta var tider då jag upptäckte smink). Så jag fixade till mig extra den här dagen, jag hade tights, shorts, en tröja och en jacka (detta var på vinter tid, haha shorts på vintern..aa okej, do you boo haha). Iallfall vi gick på denna fotbolls matchen då som log vid ersäng skolan och där spelade några killar fotboll, där även min bror spelade. Jag kan minnas hur min bror kollade på mig och hur mycket han ville slippa få kontakt med mig för hans hela ansikte avslöjade att han helt enkelt skämdes.  Jag snackade med vissa personer där, fast inte så många för på denna tid var jag ganska blyg utav mig. Men jag försökte prata med så många jag kunde prata med. Då denna event tog slut, det var typ vid 22 tiden om jag minns rätt. Då for vi hem. Säger hejdå till mina vänner och den exakta stunden jag öppnar dörren och kliver in i huset står min lillebror på dörren och kollar på mig på ett vidrigt sätt (han hade hunnit hem förre mig). Han står vid dörren och sedan så börjar han därefter kalla mig massa grejer som hora, prostuerad (stavning??), kolla hur äcklig du klär dig, du är inte min syster du skämmer ut den här familjen, jävla hora etc. Jag försöker ignorera detta så gott jag bara kan men kan inte hjälpa att försöka försvara mig själv. Och efter en stund, slår han mig, knytnävar+ spark överallt på min kropp, han hotar mig och tar styptag på mig. Stryptaget varade så länge att jag började se suddigt, OM det inte var för min lillasyster, SÅ KAN JAG SVÄRA PÅ ALLT att jag inte skulle kunna sitta just nu och skriva detta inlägg. Min lillasyster försökte allt, hon slog honom och skrek så mycket hon bara kunde och även grät så mycket att han senare släppte taget om min hals. Den kvällen kommer jag tacka henne för resten av mitt liv, för den kvällen lyckades hon rädda livet på mig.

Detta är något jag kommer leva med hela mitt liv vore sig jag vill eller inte. Jag har verkligen försökt göra allt för att glömma denna händelse och förlåta han för det han gjorde men varje gång jag ser honom kan jag inte hjälpa att komma ihåg den här hädelsen. Ibland kan det gå så långt att jag tar skulden på mig själv, jag kanske inte borde ha klätt mig som jag gjorde, jag kanske borde bara ha stannat hemma den kvällen. Men nånstans inom mig så vill jag ändå inte att det ska vara hans fel. För han är ju min bror och ens bror skulle aldrig vilja skada en.

Jag var så sur efter allt som hade hänt och jag började festa hela tiden, dricka, röka bara för att glömma smärtan. Det var då min och mammas relation började glida isär. Från att hon varje dag frågar mig var jag är, bara för att kolla så att allt är bra med mig till att senare inte ringa alls. Från början kändes det skönt att jag äntligen slipper undra över om jag ska strunta i att svara. Men när det väl blev varje dag, insåg jag att jag nu inte har längre någon som bry sig om mig och håller koll på mig varje natt. Det blev så pass att även hon också började kalla mig, hora, djävulens barn, det kom ord som att du är inte mitt barn, jag vet inte vad jag förtjänade för att få dig som min dotter, andra föräldrar har bra döttrar men bara jag fick den värsta etc.

PS: Detta säger jag inte för att jag säger att min mamma är en dålig person/mamma. Min mamma är en jätte bra mamma. Men jag säger detta utifrån det jag har fått gått igenom, det jag fått uppleva alla dessa år. När vi kom till Sverige var min mamma världens bästa mamma. Jag fick allt jag pekade på men något gick snett på vägen. Så bara så ni har detta i åtanke, hon är jätte bra.  

Händesle 2: Då min mormor anlände till Sverige. Jag var så glad att se henne och tänkte att nu kanske blir allting mycket bättre igen. Jag kommer kunna ha någon att prata med, någon som kommer kunna försvara mig. Någon som kommer kunna förstå mig. Någon som kommer få dem att förstå att jag är fortfarande ung, därför gör jag massa konstiga saker som man kanske inte kan förstå sig på. Men det jag inte visste var att nu kommer allt bli värre än vad det redan är. Det tog inte ens en vecka tills även min mormor börja kalla mig ord, kränka mig precis som min mamma och min lillebror. De fick mig att må dåligt varje dag, speciellt min mormor. Jag minns inte ens en dag så jag aldrig sov utan att gråta först. Det värsta var nog att jag varje natt behövde dela sovrum med henne, någon som hatar mig som inte uppskattar mig. Jag är en person som ibland övertänker saker, så ibland kunde jag inte sova för att jag var rädd att min mormor kanske skulle kunna "döda" mig när ingen annan ser. UH, döda låter så hårt men ni förstår vad jag menar. Min mormor skulle aldrig kunna döda mig om jag tänker efter nu, för hon är en ängel nu. Jag och hon är bästisar och jag älskar henne jätte mycket. 

Men detta ledde ju till att jag bara höll på med mobilen hela natten och inte kunde sova. Det blev bråk i princip varje dag. Bara på grund av detta, Jag kan lova er att jag alltid hamnade i bråk varje dag med någon i min familj, men de flesta av de var alltid från mormor. (Det är inte så svårt att förstå varför jag fick för mig att hon hatade mig så mycket).

Mormor lyckades vända min egen mamma mot mig. Hon matade henne med ord. Med ord och tips om hur mamma skulle kunna uppfostra mig. Hon ville att mamma skulle vara mycket hårdare mot mig, att hon aldrig mer ska köpa något jag vill ha, att hon helt enkelt bara ska ignorera mig. Och det funkade också, hon blev så mycket hårdare mot mig, det gick från att jag fick allt jag pekade på till att jag längre inte ens fick peka och säga vad jag skulle vilja ha för det inte värt att kämpa om jag ändå inte kommer att få det jag vill. Detta ledde då till att jag försökte göra allt för att få pengar för att kunna inskaffa mig nya kläder, nya skor osv. Det gick så långt att jag började ifrågasätta mig själv ifall jag var adopterad. 

Men det roliga måste ju ändå var då hon faktiskt ibland var påväg att ge mig pengar, så var det alltid antingen min lillebror eller min mormor som alltid fick henne att inte göra det. Jag fick kämpa mycket hårdare bara för att t.ex. kunna gå på fika med mina vänner,. Väldigt ofta så var det så att mina vänner var ibland tvungna att betala saker åt mig eller så var jag tvungen att helt enkelt avboka träffen.

Jag har så mycket som har hänt i mitt liv som jag vill berätta, men om jag skulle skriva allt nu skulle jag nog behöva 2-3 dagar på mig. Jag vill inte heller göra denna inlägg för lång heller så det får bli en del 1 av mitt liv sen skriver jag del 2 någon annan gång kanske imorgon.

Jag vill avsluta detta inlägg med att säga. Alla har vi våra problem, alla har vi våra historier för oss att berätta och för folk att höra. Detta är min historia och kanske så finns det där ute någon som går igenom samma sak eller som kan förstå och relatera till min historia.  Jag berättar för er detta för jag vill att ni ska få en bild på hur jag är som människa, så ni inte hela tiden ska behöva gissa fram eller tro hur jag kan vara som person. Det är därför jag låter er följa mig på denna åktur.

Likes

Comments

Jag vågade - trots att jag var skräckslagen och rädd för vad folk skulle tycka!

Jag vågade - trots att den onda sidan i mig sa nej gör det inte.

Jag vågade - trots att jag sköt upp den dagen den skulle vara ute.

Jag vågade - trots att jag var skräckslagen för de negativa efftekterna än tänka mest på de postiva.

Jag vågade - visa att inte någon än bara jag bestämmer över min lycka.

Jag vågade - att strunta i vad folk kanske kommer tycka/säga.

Jag har precis lagt ut min FÖRSTA vlog ever. Den blev dock lite för lång för att vara en första vlog men det blev en stor lättnad att publicera den så att jag äntligen kan få börja att redigera en ny video. Jag kan passa på att säga att min nästa video blir "my everyday/ go to makeup look - tutorial". Hoppas att ni är taggade efter den!:)

Gå in på min kanal och kolla in min första vlog, gilla, kommentera, subscribe do all those good stuff!:D

Likes

Comments

Hej ya'll. Igår redigerade jag klart min första vlog någonsin. Tanken var att jag skulle publicera den på youtube idag (söndag). Men jag bråkar mellan den frågan. För mesta delen av videon är jag osminkad och varenda gång jag kollar på den vlogen och det kommer precis till den delen då jag är osminkad blir jag osäker.. borde jag publicera den eller inte eller ska jag bara ta bort delen då jag är osminkad? Det var just därför jag inte "vågade" lägga ut den just idag. Inte för jag hatar mig själv utan smink för jag älskar att vara osminkad, men det bara det att vågar jag att visa mig själv osminkad för "hela världen". Asså jag har nyss börjat med yt och jag ville inte gå så fort fram. Men jag hoppas att jag samlar ihop mod till att publicera den imorgon. I den videon kan jag också säga att jag är 100 procent jag haha och det hoppas jag att folk kan acceptera, annars så finns det inte så mycket jag kan göra åt dem som inte accepterar. Men jag tänker såhär jag bryr mig inte, jag publicerar videon imorgon och helt enkelt så skiter i vad folk kommer att säga. End of discussion!

Iallafall idag for jag förbi hem och hälsade på alla där hemma. Min kusin var även där, fast hon flättade mammas hår. Men för det mesta tiden kollade vi bara på en afrikansk film. Nu ska jag äta och fortsätta kolla på filmen vi såg hemma. Kommer inte skriva något senare så jag passar på och säger godnatt så länge!

Likes

Comments

Hej, jag ska strax gå sova för jag har super ont i huvudet och jag vet inte varför för jag åt så himla mycket att min mage svullnade upp som en ballong. Så fattar inte riktigt varför jag har jätte ont. Man brukar ju ha ont i huvudet när man svälter och måste äta genast vilket jag hade innan tills jag åt. Men sen när man äter går huvudvärken bort ju, men den kom efter jag hade ätit. Så det tyckte jag var super wierd. Men jag har iallafall tagit alvedon så det borde gå över snart.

Iallafall angående rubriken... ge mig trummor...tadadadaaaa.... jag ska göra en ny piercing och den sitter på den konstigaste stället på örat. Men jag tycker ändå det ser så snyggt ut dessutom vill jag ha en ny fräsch piercing. Jag funderar även faktiskt på att göra en mini vlogg då jag ska göra piercingen, men jag är fortfarande osäker. Bara för att jag är så sugen på att börja vlogga på min kanal, så vill jag först börja med en mini vlogg så att jag kan börja någonstans. Ähh vi får väl se.

Men ja, piercingen jag ska göra heter rook. Som sagt den sitter på den kontigaste stället på örat och kanske den mest ondaste stället. Asså det ser ut som att det kommer göra så så så ont. Men det får jag ju se, för det är olika för alla.

Likes

Comments

JAG VET INTE vem jag slogs med inatt när jag sov...men någon måste de ju ha varit. För jag har så himla ont i hela kroppen, till och med när jag gapar får jag sjukt ont bakre in i halsen?!? Alltså lägst bak i min hals. (lite som när man är påväg att få halsfluss). Men det känns inte som att det är halsfluss, jag tror iallafall inte det. Aja väldigt konstigt iallfall haha. Kanske det var min lillasyster som slog mig för jag sov med henne igår natt, och jag kan säga.. hon gillar att sparka/slåss med de hon sover med:/. Ehh ingen aning alls...

Efter vi lämnade Nataly på dagis idag for jag och Andrew en sväng till stan och åt sen gick vi runt på stan efteråt. Fick med mig två plagg, kanske visar upp dem imorgon om jag har tid/inte glömmer. Iallafall när vi kom hem blev han tvungen att ge mig en 30 min massage, i början fick jag såå ont att jag skrek och höll på att grina..men det blev skönare sen så jag somnade. Vi somna typ i en timma, sen klev vi upp. Nu äter vi kött och pommes YUMMTY, jag ska strax efter maten fortsätta med plugget. Hoppas allt är bra med er iallafall!:)

Likes

Comments

Instagram @masiika