Då är man avtackad och har definitivt lämnat jobb och kollegor efter över 20 års anställning. Efter att själv ha fixat otaliga avtackningar genom årens lopp, stod jag nu där och var föremål för uppvaktning. En fin kollega hade dukat fram tårtor, levande ljus och en ljuvlig blombukett. Tal hölls, gåvor överlämnades och klumpen i halsen höll sig i schack under mitt tacktal till de församlade kollegorna och arbetskamraterna. Vårsolen strömmade in genom de stora glasfönstren och känslan jag fick kan beskrivas som surrealistisk. Jag ska inte stressa till jobbet mer, inte sitta under kvällar och förbereda konferenser och möten. Inte känna mig pressad att prestera, vara effektiv och kompetent. Men vad är en bal på slottet...

Om livet tillåter kommer tillvaron nu att innebära en bestående frihetskänsla. Lusten att upptäcka nya platser, resor och att träffa gamla och nya vänner. Att få tid till familj och barnbarn och hundpromenader. Att kunna göra spontana aktiviteter, träna, gå på bio och teater- på dagtid! Och inte minst - göra absolut ingenting om jag inte vill. Skapa ny livskvalitet.

Så tack och hej till 22 fantastiska arbetsår på AkzoNobel - och hej och välkommen framtid!

Hälsningar från en nybakad friherrinna

Helén

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Fredag - första helgen som pensionär stundar. Många aktiviteter under veckan som bara fallit på plats helt oplanerat. Började I söndags med ett mote på vår promenad. Träffade en bekant som är gympaledare på F&S vilket ledde till ett härligt dansgympapass på tisdagförmiddag. Blev glad I hela kroppen av alla härliga rytmer och moves. Många kända ansikten och trevliga samtal - gott gäng.

Besök av snoriga och hostiga små älsklingar och nattvakstrött mamma/dotter. Full fart - pannkaksfrossa -  spaghetti och köttfärssås till middag. Soffhäng när lägenheten lagt sig till ro igen.

Nytt härligt förmiddagspass på F&S väckte slumrade muskler till liv och återigen trevlig samvaro med kända och nya. Ett besök på Filmklubben och en finstämd vemodig film förgyllde 2 eftermiddagstimmar - biosalen full av bekanta och gamla kollegor - stan är inte stor. Känns fint. Kvällen avslutades med spontansittning på glasbalkongen med min livsledsagare. Fantastiskt goda räkor - inköpta på Coop - och bubbel. TV-nyheter och tidig kväll med ömma muskler.

Son och vovve väntas till middagen - enda punkten på programmet idag, denna marsgrå stilla vårdag.

Så blev första veckan som arbetsbefriad - ser fram emot nästa!

Likes

Comments