Finn gillar iskuber när valptänderna irriterar.

This is Finn. He's a finnish lapphund.


Finn är en liten finsk lapphundsvalp på ca 13 veckor. Han är tyvärr inte min egen valp, men jag har fått äran att vara hans vän några dagar i veckan. Finn bor med ett par som är ungefär i samma ålder som jag är, vilket gör det hela ännu bättre. Det är fantastiskt att få möjligheten att lära känna en hund samtidigt som jag lär känna några helt främmande människor i den här staden. 

Jag hittade Finn på två olika sätt (jag hade först inte en aning om att det var samma valp jag hade hittat). Ett var via en hemsida som heter borrowmydoggy.com. Det är en hemsida där folk utan hund får möjlighet att leka, promenera och ta hand om en annan persons hund. Det är inte en hemsida där dog walkers får betalt, utan idéen är att borrowers och dog owners tillsammans ska kunna finna situationer som passar båda parter. Ett annat sätt jag hittade Finn var genom grupper på facebook. Jag är mer i ett flertal grupper för finska lapphundar och dess ägare. I en av dem hade jag frågat om det var möjligt att få träffa någon finne här i London, varpå jag fick flertal svar som pekade ut var jag kunde hitta finska lapphundar. En person berättade då att det snart skulle komma en ny valp till Hampstead (ett område nära mig) och sa att jag borde kontakta ägarna till den. När jag sedan fått kontakt med Janneke, Finns ägare, via borrowmydoggy så hade jag ingen aning om att det var samma person som flera på facebook hade pratat om.

Det märkts redan nu att det finns väldigt mycket "will to please" i Finn fastän han ibland väljer att inte höra vad vi säger. Än så länge kan han de basic tricken som sitt, vänta, ut (från köket) hehe. Han är också relativt bra på att gå i koppel. Not really there yet, så att säga - men på god väg! Han är ganska stor för sin ålder så om han inte blir 100 % bra i koppel snart så kommer det bli ett ganska intressant läge för oss. Finn kommer säkert att hamna över 50 cm som färdigväxt. En riktigt fin herre är han. Imorgon ska Janneke och jag gå med honom till Hampstead Heath. Det kan verkligen bli spännande!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här kommer några extremt dåliga bilder på mitt rum. Jag bor just nu i nordvästra London med två andra svenska tjejer och vår svenska landlord. Tjejerna och jag delar badrum och toalett men vårt kök delar vi alla på. Jag har haft extrem tur med mitt nuvarande boende. Jag betalar en väldigt låg hyra för det rum jag har (sett till hur dyrt London annars är). Jag har väldigt mycket garderobsutrymme och många hyllor. Jag har även en sådan tur att jag har en egen STOR balkong! (Se trädörren nedan) Balkongen är dock helt tom så det kändes onödigt att visa er den. Mitt rum är tyvärr väldigt opersonligt då jag har bestämt mig för att inte köpa någon inredning. Detta för att jag tråkigt nog måste jag flytta ut i höst då vår landlord ska sälja huset. Det känns verkligen trist eftersom jag trivs bra med mitt rum och de jag bor med. Lägesmässigt är det relativt långt till mitt nya jobb, men inte alls så farligt långt som väldigt många andra londonbor har det. Dessutom bor jag väldigt nära Hampstead som är mitt favoritområde i London. I Hampstead bor även en hund som jag ska ta hand om några gånger i veckan, vilket gör att mitt läge känns väldigt bra just nu.

Likes

Comments

Att bo i London där tid är pengar gör att jag allt för sällan lagar mat. Idag gjorde jag dock det, även om det inte blev något avancerat. Lite potatis, zucchini, lök, morötter och ost gör alltid något bra för mitt mående. I dagens blogginlägg hade jag tänkt visa mitt rum, men tyvärr hade jag inte ork eller tid för att göra det. Jag var helt enkelt fullt upptagen med att kolla på Longines Grand Prix hoppning från Paris.


Jag lägger inte upp detta inlägg för att jag av någon anledning tror att det intresserar er, utan endast för att jag vill testa på bloggfunktionen här på nouw. På tal om mat - jag har bestämt mig för att köpa en matlagningsbok i syftet att motivera mig till nyttigare matlagning. Deliciously Ella heter en jag har funderat på, men om ni har något annat tips så välkomnar jag givetvis det! 

Likes

Comments