Inatt var det verkligen krig, det var på liv o död för stackars Elis. Undrar vad han tänkte när jag vägrade ge honom tutten för att somna mellan 23:54-06:37. Typ ”Vad har jag gjort för att förtjäna det här?”. Stackars barn, gud vad han grät, han grät så han hulkade. När det var som värst gav jag honom bröstet för tröst, men inte så att han somnade, så precis när han började somna till drog jag ut bröstet, och då gallskrek han ju igen. Eller det var väl överdrivet, men han började gråta sådär hjärtskärande. Till slut efter ungefär en timme somnade han på mig och jag kunde efter ett tag lägga ner honom brevid så jag också kunde sova lite. Då sov han typ mellan 03:30-06:30, ganska bra för o va Elis.

Så vi får se hur nästa natt blir, som ni förstår håller vi på o försöker sluta nattamma, jag fick nog igår natt, min sömn blir så himla drabbad. Jag har läst mycket om en metod i amningshjälpen som heter typ ”Dr Jay Gordon” någonting, så det är den vi kör. Hoppas han slutar bli sådär ledsen varje gång och att han kan börja sova hela nätter, och jag med. Bara jag lyckas få 5 timmar i sträck är jag nöjd, det räknas rent medicinskt som en natt tror jag.

Idag åkte vi ner till Öppna förskolan för Luciafirande trots den dåliga natten, kände att vi inte ville missa det. Elis har varit tomte nu ett par gånger på andra luciafiranden osv så nu kände jg att han fick vara Lucia istället så han inte är tomte på alla bilder, blir tråkigt. Så jag tog på honom vit body, vita byxor o vita strumpor och sen ett rött sidenband som vi fick av mormor. Han hade tomteluva på sig också, så han blev typ en Tomtelucia.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här har ni cupcaken! Den var svingod. Ska äta en till efterrätt nu. Recept finns om ni söker på saffranscupcakes på koket.se, det är Roy Fares recept😊

Likes

Comments

Idag firade vi Lucia hos Elis mormor som bjöd på smörgås o baconomelett till lunch. Sen bakade vi saffranscupcakes med apelsinfrosting. Vad dumt att jag inte tog kort! Efter det gick jag o Elis o tittade på förskolans luciafirande, som jag jobbar på annars. Det var kul o träffa alla barn som vanligt! Och kollegerna förstås.

Likes

Comments

Idag var jag o Elis ute på en liten utflykt med Pablo i snön! Vi gick en extra lång promenad och sen gick vi till en lekpark och gungade o lekte i snön. Det allra första Elis gjorde när jag ställde ner honom i snön var att plocka upp snö ned sin lilla hand o stoppade i munnen. Typiskt barn alltså, det går inte o hindra nästan. Men mysigt o roligt hade han i alla fall tror jag, det var hans första snö! Eller det var ju snö när han föddes o var liten men han låg ju bara i vagnen då. Vi måste dock skaffa en pulka så han kan få den riktiga snökänslan!

Jag ville ta bilder när han gungade o lekte i snön men då dog min mobil fast den var fulladdad när vi gick ut, det måste varit kylan, gud så dåligt.

Likes

Comments

Tror jag tog bild i snapchat, där av den dåliga kvalitén, men skit i det! Elis kan stå! <3 Han ställer sig upp själv till och med och har tagit 1 till 2 steg några gånger, känns helt sjukt roligt! Pierre tror att han går till jul. Ni som har mig på snapchat kan senpå min story när Elis reser sig själv och tar ett steg, så duktig😍

Likes

Comments

Pierre fick prydnadssakernas leftovers i sitt rum, och då matchade det inte så bra. Men när vi tog in chrome-mässing- och koppardetaljer så gick världen inte under, jag störde mig inte på det ett dugg. Och ni som stör er massa på det o inte vågar blanda hemma, ni kan göra det här som kbt! Sluta matcha to death, det är inte bra för hälsan utan är bara stressande. Det var allt för mig!! Mix it up!!

Likes

Comments

Såhär såg min bäddning ut idag, jag vet aldrig hur jag ska göra med kuddarna, blir galen.


Så ja, jag har mitt sovrum o Pierre sitt! I början var det för att det blev för trångt för Pierre eftersom han låg så spänd o rädd för o mosa lilla minielis så han fick ont i ryggen. Sen när Elis blev större och risken för psd inte fanns längre, kom vi på att jag skulle ju bli otroligt störd av Pierres snoozande på morgonen, från 05:30-06:15 typ, nej det skulle inte funka. Elis väcker mig redan tillräckligt som det är. Men på helgerna sover vi faktiskt tillsammans! Det funkar jättebra eftersom Elis sover i mitten av oss, då behöver man inte lägga upp kuddar som ett jävla staket runt sängen så Elis inte ska ramla ner på golvet. För då är han omringad av två klubbade sälar.


Dessutom så är ju Elis en riktig nattuggla, och Pierre behöver ju sova tidigt. Han går alltid o lägger sig före oss, o vi fortsätter leka i Elis rum någon timme. Så skilda sovrum blir det nog något år till, eller till Elis börjar förskolan och jag börjar jobba i alla fall.

Likes

Comments

Nu är Pierres rum klart! Är jättenöjd med färgen o är avundsjuk, nu vill jag ha det här som mitt sovrum.

Likes

Comments

Igår bakade jag lussebullar o katter, det blev både misslyckat o lyckat. Första plåten gick åt fanders, alla bullarna blev brända i botten. Då kom jag o tänka på att det har ju hänt varje gång jag bakat, så det är ju något fel på ugnen. Som tur var gick det bättre dom andra omgångarna, la bullarna på galler istället och tog på varmluftsfunktionen. Men vi ska köpa ny ugn, sådär kan man ju inte ha det. Som mormor sa, ”det där kan ju få vem som helst o tappa lusten o baka när det blir bränt varje gång, det är inte bra Amanda när du ska baka och det blir sådär, så ska man inte behöva ha det.” Haha.

Idag blir det att vara hemma hela dagen, Elis har blivit sjuk igen, femte gången och denna gång med hosta till och med. Tror han hade feber igår också, stackarn. Han hade svårt att sova också under natten, vaknade av hostan o kunde knapöt andas pga 1L snor i näsan så snorsugen åkte fram, tortyrredskapet nr 1. Sen sov han väl lite bättre o sov dessutom till 11:20 idag, det behövde han nog.

Nu kollar jag ifatt bachelor och Elis leker med sina leksaker. Så mysigt.

Likes

Comments

Jag planerar att baka lussebullar i veckan, har köpt allt man behöver. När vi var på Ica i ösmo o Pierre stog i kassan kom jag på att vi kanske inte hade bullformar eller få kvar, så jag köpte ett paket till. När vi kommer hem o Pierre packar in varorna ropar han, ”Amanda du hade 800 bullformar” O jag sa typ ”Men gud vad du överdriver hela tiden” haha, sen gick jag o kollade och det var seriöst 600-700st. Visserligen var några för småkakor men ändå. Så nu ska det bakas bullar här!

Likes

Comments