Detta är vad jag gör om dagarna. Gullar med Elis och tar kort på honom. Jag måste köpa en telefon med mer minne, mina 64gb räcker snart inte. Jag tar ca 50 bilder om dagen, det blir mycket på 8 veckor.

Alltså jag trodde aldrig det skulle vara såhär roligt att ha en bebis, jag trodde det skulle vara tråkigt första tiden för att dom bara sover och äter. Men Elis är jättebusig och social och rolig.

Han har dock börjat sova lite sämre igen så är lite trött om dagarna. Vet inte om jag orkar ta en promenad idag, brukar göra det nämligen. Blir väl att gymma med Elis. I babygymmet alltså.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vad mycket roligare, lättare och mysigare mitt liv har blivit nu! Innan var det dystert, jobbigt och tungt. I slutet av graviditeten alltså. Jag och Elis har the time of our lives här hemma. Vi har en ny rutin på morgonen nu, bus- och skrattstunden. Eller något.

Från imorse❣️

Likes

Comments

Jag saknar att sminka mig kom jag på efter att ha läst @Pelikas blogg, det var länge sen jag körde en riktig krigsmålning. Saknar det, det är kul att sminka sig och jag har dessutom mycket smink och bra redskap. Bra grejer helt enkelt som bara ligger och samlar damm nu. Svårt att hitta ett tillfälle som är värt att sminka sig till bara. Tänker inte sminka upp mig för att gå till ica i ösmo, finns ingen att vara fin för här. Eller ja, nu fattar. Kanske får sminka till mig lite när jag ska bowla nästa gång. Men gillar inte att stå och sminka mig i 30 min för att bara ha det på i 2h. Vi får se när nästa gång blir helt enkelt.

Lite gamla festbilder från den gamla goda tiden. Eller gamla o gamla, den när jag har rött läppstift är bara 1 år gammal.

Likes

Comments

Idag har jag o Elis haft världens mysigaste dag! Det har skett en revolution i hans utveckling över natten så idag har han lett och skrattat åt mig typ hela tiden. Han ligger o försöker prata också med sina gulliga ljud. Så idag har vi legat i sängen bara o myst. Vid kanske 15:30 gick vi ut o tog lite luft bara, en halvtimmespromenix. Vi missade det fina vädret, solen går ju ner så tidigt. Men jag har min egna lilla sol, hihi.

Får ju hyffsat ljusinsläpp i sängen också. Man behöver fakriskt inte gå ut varje dag. Får slöa hur mycket jag vill. Hej

Likes

Comments

Helvete vad bra det gick igår, ursäkta språket. Jag fick bra stöd o tips av vår tränare som ledde till 2 väldigt bra serier (för o vara mig). Angelica brukar köra bra men igår hade hon ont i tummen o då är det svårt att köra med ett drygt 6kg klot kanske. Vi skyller på det i alla fall.

Jag har redan börjat planera inför framtida karriär. Vill vara med på långfredagscupen t ex. Läskigt. Förra gången jag var med åkte jag ut första omgången, Angelica fick gå hem med en pokal. Jag vill börja tävla också. Vi får se när allt blir. Jag har ju ett barn att ta hand om nu för tiden.

Likes

Comments

Villa vårkänslor man fick idag! Jag o Elis var på långpromenad idag igen, så härligt o få lite sol.

Nu ska jag iväg på bowlingträning så Elis ska vara hemma med pappsen.

Btw, visst är tulpanerna dom finaste ni sett? Älskar färgen! 79kr för 20st på Ica. I ösmo.

Likes

Comments

Igår var vi på bvc, jag Elis o Pierre. Han fick vaccin mot rotavirus och vägde och mätte sig. Han var hela 56cm lång och 4665g tung. Hans kurva har nästan gått spikrakt uppåt med andra ord. Nu ligger han exakt på medel och the only way is up! 

Så kul när han kan börja använda alla roliga kläder jag köpt (bodyn på bilden har dock Pierre köpt, hehe). Mindre kul när man måste lägga undan alla plagg han inte kan ha längre. Men så kommer det ju vara. Undrar hur mycket pengar man har lagt på kläder tillslut, herregud. Kanske får börja sy kläder istället.  skulle vara kul. Måste bara fixa en symaskin och lära mig sy. 

Likes

Comments

Jag och Elis har hållt igång ordentligt idag med städning, tvätt, promenad och har till och med varit och handlat på affären. Vi köpte tulpaner till oss och godis i alla hjärtans dagpresent till pappa. Ska visa bild på
tulpanerna i morgon när dom slagit ut lite och det är dagsljus. Jag borde ta alla bilder i dagsljus egentligen men har inte så bra framförhållning. Mina bilder håller relativt låg standard men det här är inget annat än en amatörblogg så det får ni stå ut med. Annars kan ni gå och läsa hos Blondinbella istället.

Orkidén och Geishagodiset fick vi av mormor och morfar. Rosorna fick jag o Elis av Pierre❣️

Likes

Comments

Så vad hände efter förlossningen?

Ingenting höll jag på och säga. För mig handlade det mycket om att upptäcka hur skönt och lätt livet var efteråt. Ja, alltså till skillnad från vad folk och fä har berättat och skrivit och delat i sociala medier.

Det jag tog del av framförallt från sociala medier men också anekdoter från folk och fä var följande:

  • Att det svider fruktansvärt när man kissar
  • Att man får eftervärkar som tydligen ska vara värre än själva värkarna
  • Att man har svårt att gå och sitta som vanligt
  • Mammor som inte älskade sina barn
  • Förlossningsdepressioner (den värsta historien var ifrån Sofias änglar, där en mamma tog livet av sig när barnet var 1 år på grund av det)
  • Att livet förändras totalt och allt blir upp och ner
  • Blödande bröstvårtor med svampinfektioner, sprickor och blåsor vid amning

Dessa punkter var en av orsakerna till att jag var nervös och orolig inför att bli mamma överhuvudtaget. Från början när vi plussade och i början och i mitten av graviditeten tyckte jag att det skulle bli jätteroligt och reflekterade egentligen inte så mycket över framtiden. Men i och med att tiden gick så fick jag höra och läsa mer och fler skräckhistorier. Vissa kanske inte lyssnar eller bara skakar av sig, men jag sög tydligen åt mig av allt sånt som en svamp.

Ingenting på den där listan stämde för mig. Och det trodde jag egentligen inte heller, eftersom risken för t ex anknytningsproblem, depression eller svamp i bröstvårtorna är liten. Grejen är ju bara den att det är dessa historier och negativa upplevelser som är vanligast att ta del av, för det är dom mammorna som har störst behov av att ventilera och prata av sig. De som sitter på positiva förlossningsupplevelser är "tystare" helt enkelt vilket är tråkigt.

Avslutningsvis tycker jag dock att det självklart är viktigt att kvinnor med jobbiga upplevelser ska få prata av sig och göra sig hörda, både för sin egen skull men också för att andra ska vara förberedda på vad som kan hända (och för att det blir mindre tabu med vissa problem ju fler som pratar öppet om dom) Eller det är ett resonemang som många för, jag håller inte med egentligen. Jag tycker såklart man ska hålla skräckhistorier för sig själv, då menar jag inte främst kring förlossningsdepressioner eller amningsproblem, utan mer förlossningskomplikationer. (Men det skulle inte skada om folk höll allt negativt för sig själva pga hur jag mådde) Men det är en annan diskussion, förlossningar alltså. Eller just min rädsla inför förlossningen. Jag trodde ju jag skulle dö i princip när jag födde barn, men det tar vi en annan gång. Allt gick ju bra, både med förlossningen och tiden efter, i alla fall hittills. Jag och Elis har det så lugnt och skönt här hemma på dagarna så.


Bild snodd från Danielas instagram! 

Likes

Comments

Mormor kom idag o hade råkat köpa lila ljus som passade perfekt med buketten från Daniela. Fantastiskt. Kolla vad mysigt det blev när vi åt middag nyss.

Likes

Comments