Jag ska få en ny telefon! Eller få och få, jag har bundit upp mig på ett tvåårsabonnemang som vanligt, men är väldigt nöjd! 479kr i månaden tecknade jag för, det är fan det billigaste jag haft hittills! Jag valde guld först, men sen när jag tänkte efter kändes det lite passé och inte så fint, så då ångrade jag mig och tog en svart, den känns mycket coolare. Hoppas på nya roliga finesser med den här telefonen så det inte är en likadan som jag redan har, 6s.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag o Elis hade tråkigt hemma i sjukstugan (ja han är förkyld o mördarsnorig igen) så vi åkte till plantshopen o fikade! Blir ju inget babycafe eller öppna förskolan den här veckan så han kan bli frisk o inte smitta andra, så då blir det lite halvt långtråkigt o bara vara hemma. Dom har så himla gott fika här! Snart kommer Pierre hit o joinar oss också, han har precis slutat jobbet. Elis orkar nog inte vänta så länge till för han sitter här inne o bara skriiker rakt ut. Haha så jobbigt.

Likes

Comments

Vi har ju spanat runt på lite olika matgrupper som ni har läst tidigare, och blev kär i en från mio. Dock kände jag att den var lite för dyr, så vi började kolla på jysk istället, dom är mycket billigare. Men sen går jag in på blocket och ser den dyra matgruppen som jag först ville ha, och lyckas pruta ner den 1000kr, så tjänade 3500kr på att köpa begagnat! Är SÅ nöjd! Vilken tur vi hade. Jag och morfar åkte in nu i eftermiddags in till essingetorget och hämtade borden o stolarna, allt fick plats i deras bil.

Likes

Comments

Jag blir så JÄVLA ledsen när jag läser hur många tjejer det är som blivit utsatt för sexuellt våld, det är SKANDAL! Känner man ens någon tjej som INTE blivit utsatt för det? Tror inte det tyvärr.

För mig är det OTROLIGT viktigt att göra något åt det här! Vad gör man då? Ber kvinnor klä på sig? Be kvinnor låsa in sig? Uppmana kvinnor bära pepparspray? Lära kvinnor självförsvar? Är det lösningen? NEJ! ALLT ansvar ligger hos männen såklart!

Men vad kan man själv göra? Jo, som förälder till en son så har du ett väldigt stort ansvar att uppfostra en framtida man som har respekt mot kvinnor! Hur gör man det då? Jo, här är en lista!

-Låt inte pojkar härja fritt och hänsynslöst och säg inte ”boys will be boys”. Det lär dina söner att dom inte behöver ta hänsyn till sin omgivning, oftast på bekostnad av flickorna som måste ta skiten. Hur många gånger har man inte sett pojkar som skriker, härjar, kastar grejer och springer runt i ett rum och föräldrarna gör inte ett piss? Så sitter det någon stackars flicka där som inte kan leka ifred eller som blir utanför, eller som till och med måste gå därifrån för att hon inte pallar trycket. Konsekvensen av den mentaliteten gör att pojkar tar alldeles för stor plats och inte lär sig visa respekt och hänsyn till andra. Det här ser man sedan fortsätta upp i åldrarna både i klassrummet, på bussen, fotbollsmatcher, caféet osv.

-Lär inte era pojkar att hata flickor! För det är EXAKT vad ni gör när ni säger ”akta dig för tjejbaciller” ”du kan ju inte ha rosa på dig” ”pojkar kan inte ha klänning” etc. Vad signalerar det till våra pojkar? Jo, att det flickiga är SÄMRE. Det är töntigt, pinsamt, äckligt. Det är tjejigt..

-Tänk på vilken skillnad du gör på pojkar och flickor och varför! Då kan du i fortsättningen behandla dom lika istället, men också motverka det destruktiva könsmönster dom redan hamnat i. Vi kan börja med leksakerna! Varför köper du en docka till din dotter men inte till din son? Ska din dotter lära sig omhändertagande, puttinuttande och empati med sin lilla dockis medan sin son ska sitta o brumma så spottet sprutar med sin traktor? Hur skevt är inte det?

- Säg aldrig till en flicka ”..men det är väl för att han gillar dig, pojkar gör så då!” eller ”kärlek börjar med bråk” När hon är ledsen för att en kille har slagit henne, HUR många gånger har inte det hänt! Man LÄR flickor att kärlek är synonymt med våld! Nu hoppas jag att det var ”förr i tiden” sånt hände och att folk inte säger så längre till barn. Men helt ärligt tror jag flickor ALLDELES för ofta får höra ”strunta i det bara” när dom har blivit illa behandlade av en kille. T ex av sin lärare. Vad händer då? Jo pojkar kommer undan, precis som dom gör i resten av livet..

- Lär era pojkar vara självständiga! Hjälp dom inte vid minsta lilla pip att bre mackan, knyta skorna, klä på sig osv. För det gör du ju inte med flickorna, dom ska ju vara duktiga och klara sig själva, och helst hjälpa andra också (läs pojkarna). I min utbildning tog vi del av studier som hade gjorts på förskolor där just detta var verkligheten. Vi uppfostrar flickor som ska ta hand om och ta ansvar och vara självständiga, och vad lär vi våra pojkar då? Jo, vad tjejer är till för.. Alla som har haft en pojkvän som sitter på sofflocket o inte gör ett SKIT hemma räcker upp en hand! Varför är det så då? Ja vad tror ni???

Förstår ni att det är uppfostran av våra BARN som är problemet! ALLT skevt i samhället börjar ju där, bland våra yngsta medborgare! Feministmotståndare säger ofta till feminister ”varför fokuserar ni inte på det viktiga, utsatta kvinnor istället för era jävla genusdagis?” Ja, vad fan tror du? VARFÖR TROR DU MÄN UTSÄTTER KVINNOR FÖR DETTA?! JO för att vi har uppfostrat män så enda sedan dom föddes! Så var börjar allt någonstans? Jo hos barnen såklart... Och dom vuxna i deras omgivning som kan välja om dom ska tillåta detta fortsätta eller om dom vill se en förändring!

Det var allt för mig!

Likes

Comments

Idag gick vi ut i skogen för att leta efter svamp, vi svängde upp från en väg precis utanför huset, och där hittade vi hur mycket som helst. Påsen vi hade med oss blev så full så den gick sönder, så fick springa hem o hämta en till påse. När jag kom tillbaka hade Pierre hittat fler ställen, och Elis hade somnat i babybjörnen, haha. Han fick nog.
Så ikväll har vi bara rensat och förvällt svamp, och till middag blev det såklart kantarelltoast, så himla gott!

Jag o Elis har gott i blivit sjuka igen, jag kände i halsen imorse och Elis har krånglat inatt o imorse hörde jag att han var snorig. Så jobbigt, orkar inte fler förkylningar nu! Elis tredje förkylning på 2 månader typ, inte kul. Ska man behöva isolera sig helt eller? Det är alltid 2-3 dagar efter vi har varit på babycafe eller öppna förskolan också. Typiskt.

Likes

Comments

Vi har som en liten matsal i vardagsrummet med ett ganska stort bord och 4 stolar, men får plats 6 tror jag. Men sen vi flyttade det från köket blev det helt tomt där, så vi vill införskaffa ett litet runt frukostbord. Just nu står det något provisoriskt där, charmigt men så fint. Gamla slitna trämöbler ni vet, inte så fräscht.. Mio har jättefina matgrupper tycker jag, så många så det blir svårt att bestämma sig!

Vilket är finast? Köket ska vi göra om, vi ska ha mörka luckor o träbänkskiva tror jag, parkettgolv. Så tycker väl alla passar in mer eller mindre. Sen är jag inte en matchig person utan köper det jag tycker är fint liksom, sen om det passar ihop eller inte är en annan femma. Fint + fint kan ju inte bli fult.

Likes

Comments

1. Jag har aldrig haft hål i tänderna. Okej, ett enda då.
2. Jag är beroende av att klämma porer, har jag väl börjat kan jag inte sluta
3. Jag är en riktig facebook-tjaffsare. Är mycket i kommentarsfält och härjar, låter bli väldigt många gånger för att jag verkligen inte orkar diskutera med faktaresistenta människor, men ibland kan jag inte hålla mig! Sen är det ju inte bara tjaffs såklart, utan typ råd till folk i amningsgruppen eller diskussioner eller frågor om barnmat eller inredning t ex. Men många jag möter, bekanta och vänner säger alltid ”det kommer ALLTID upp på facebook vad du kommenterar!” och det HATAR jag! Jag vill terrkommentera i smyg!!
4. Jag är kändisbesatt, enda sen barnsben. Fick typ hjärtarytmier och det svartnade för ögonen när jag var liten och såg en kändis, typ Daniel Adams Ray på Östermalms torg, dit jag och min barndomsvän Soma åkte för att just spionera på kändisar. Idag ser besattheten inte riktigt ut så, utan jag kommenterar mycket på vissa profilers instagram, och det är så kul för dom svarar! T ex Martin Mellin, Camilla Läckberg, Natasha Blomberg etc. Ja alltså jag kommenterar när jag inte håller med/håller med kring något ämne eller bara vill uttrycka min kärlek till dom. Haha. Sen kollar jag när många lajvar på instagram, och skriver lite, då svarar dom också. Önskar att jag kunde göra allt det när jag var liten, prata med kändisar. 10-åriga Amanda hade blivit överlycklig.
5. Jag körde upp 5 gånger innan jag fick mitt körkort. Jag var OTROLIGT tröglärd, eller vad heter det? Sjukt svårt var det i alla fall, men nu kör jag exemplariskt, expert på att fickparkera, kan alla regler osv. Så ni ska aldrig känna er rädda om ni ska åka med mig.
6. Jag är extrem nagelbitare. Allt började när jag var på ett kalas, hos Elsa som fyllde 8 år. Då lekte vi någon form av kurra gömma, och medan jag väntade på att någon skulle hitta mig började jag bita på huden brevid vänster ringfingernagel. Det var så otroligt skönt, konsistensen liksom, efter det blev jag besatt. Provade med allt möjligt, stoppochväx t ex, men 2009 började jag göra akrylnaglar, och det var det enda som hjälpte. För någon månad sedan slutade jag för att jag inte orkade flänga in till Handen stup i kvarten. Så nu är jag nagelbitare igen.
7. Jag dricker inte alkohol. Och det är väl inte så konstigt egentligen, jag har ju varit gravid, fått barn osv och har fortfarande en bebis. Jag tycker det känns konstigt att samsova och vara påverkad, eller snarare olämpligt. Då säger någon ”ja men vadå, du kan väl ta ett glas vin”. Ja det kan jag väl, men gud vad tråkigt. Jag är lite en alltelleringet-människa. Sen känner jag bara inte för att dricka, kan inte riktigt förklara varför. Och det känns bara bra faktiskt. Känns typ som att jag har festat klart liksom.
8. Jag kan trycka i mig en 200grams chokladkaka utan problem.
9. Jag har blivit godisberoende. Pierre är världens värsta godisråtta och han har dragit ner mig i skiten. Vi har ätit godis varje dag i kanske 6 månader. Nu är vi dock inne på andra veckan av godisförbud. Första veckan gick bra, andra sådär. Har fuskat i alla fall 2 gånger den här veckan. För bli nya tag nästa vecka.

Senaste kändisstalkningen.

Likes

Comments

Hittade världens finaste rosor på Ica i onsdags efter öppna förskolan, kan vara dom finaste jag sett på länge!

Imorgon är det dags för ÖF igen, hoppas Elis kan vara lite snäll inatt då eftersom vi måste åka iväg så tidigt. Pallar inte bli väckt 7 ggr inatt igen. Imorse var jag så slut så jag började gråta, haha. Det tär verkligen på psyket, sömnbrist. Hatar sömnbrist, det är fan farligt! Men fick till en powernap i eftermiddags på typ 10 minuter, så känner mig lite bättre nu. Problemet är ju då att jag kommer somna för sent, det blir en ond cirkel allting.

Just det, jag stannade till och med hemma från bowlingen för att jag var så trött! Så jobbigt.

Då fick jag klaga av mig lite, tack för mig!

Likes

Comments

Fick ett mejl från Indiska att dom hade nedsatt pris på vissa saker plus 30% på allt så var tvungen o in o kika! Gud vad fina inredningsprylar dom har, ÄLSKAR vasen! Beställde en till mormor också, hon fyller år snart. Och ett paket extra servetter också så hon ska få ett par, hon är väldigt servettig av sig så dom kommer hon gilla, lite annorlunda än vad man hittar på Ica kanske.

Likes

Comments

Idag blev det premiär för öppna förskolan! De lekte runt lite inne på typ en ”avdelning” med leksaker, sen var det sångstund. Då blev Elis blyg helt plötsligt o vågade inte krypa iväg från min famn, det var lite för mycket folk för honom tror jag. Men det gör ju inget! Efter sångstunden var det fika, frukt och yoghurt. Så mysigt. I bilen på väg hem somnade Elis omedelbart, helt slut var han. Jag är också helt slut pga Elis strul på nätterna så ska försöka vila lite, men det blir ju nästan omöjligt när Elis är vaken. Ikväll är det bowling så hoppas verkligen jag får till en liten powernap!

Likes

Comments