MMA

Att vara olyckligt kär är nog något många upplever någon gång i livet.
Ibland kan det vara ålder, personen är upptagen, ojämn ålder, ointresserad, eller andra anledningar.
Det kan vara svårt att acceptera ochgå vidare.
Jag har varit olyckligt kär tre gånger. Nu har jag blivit intresserad av en tjej på träningen somhar skyddat boende
och skyddade uppgifter.
Jag tror inte att det är så passande att få känslor med såna hinder.
Jag tänker försöka släppa intresset och se henne som en vän istället. Vi har roligt när vi tränar men jag ska nog
träna med andra personer med för att inte bli mera fäst i henne.
Träningen går bra, jag har snart mitttredje stripes. Nybörjarna är duktiga och dem gör framsteg det syns.
Just nu tar jag det lugnt och tänker, imorgon så har jag träning.
Igår tog vi ett klubbfoto!

Likes

Comments

Har du som tjej blivit sexuellt antastad? Fått händer olovligt på kroppen? Lämna kommentar om vad ni tycker. Vore intressant att höra hur du som tjej ser på ämnet. Kommentera och säg din åsikt vad den än är.

För några år sedan så var jag på en konsert, Raubtier och Pain var det som spelade.
Till vänster framför mig så stod en tjej framåtböjd mot stängslet, hon var klädd i tröja och jeans.
Bredvid henne stod hennes pojkvän. Bakom henne asså bredvid mig så står en kille som inte kan hålla händerna eller kropp i styr.
Tjejen står framåtböjd och han tycker hennes rumpa ser inbjudande ut och ”äsch hon ser ju inget” så han går närmare henne rumpa. Han trycker sakta sin kuk mot hennes rumpa.
Han backar tillbaka och låtsas som han inte gjort något. Men snart så blickar han ner mot hennes rumpa igen och han sträcker fram två fingrar och tar på den.
Jag ser allting, jag blir allt mera frustrerad på hans beteende.
Jag knuffar till honom med armen så han faller bakåt, men snart är han på benen igen.
Jag går fram till hennes pojkvän för att berätta men den höga musiken gör det omöjligt för mig att få honom att höra. Han hör inte och tycker att jag stör och avisar mig.
Killen bredvid mig fortsätter att tafsa, efter varje gång han berört henne låtsas han som inget hänt och tittar rakt
fram, men snart viker han ner med blicken igen.
Till sist förstår tjejen och stöter till honom och säger till sin pojkvän som knuffar till killen och sen lägger han
armen om sin flickvän.
Ska en tjej inte ens kunna stå framåtböjd och lyssna på musik utan att killar ska börja tafsa?
Bara för att en tjej står framåtböjd så betyder inte det att hon ber om att bli påsatt bakifrån eller bli tagen på rumpan.
Respekten i beteende hos killar mot tjejer behöver bli bättre, för som det ser ut idag tycks de vara helt okej för killar att ta på tjejer till höger och vänster på bröst, rumpa och underliv.
Hennes klädsel eller ställning hon står eller den fina formen på hennes rumpa ger dig inte rätt att antasta henne! En tjej ska inte behöva känna sig orolig.
Hon ska kunna känna sig trygg och inte behöva vara vaksam hela tiden efter händer som är där dem inte ska vara.
Jag hade skrattat om tjejen hade vänt sig om och slagit till killen.
Allt det här med att ta på tjejer och be dem att skicka nakenbilder är något som vi måste ta tag i för det kan inte få fortsätta. Allt fler tjejer utsätts för både våldtäkter, övergrepp och de blir sexuellt antastad.
Ålderssiffran på offren blir allt lägre. Offren är idag allt från barn till tonåringar till vuxna.
Allt fler killar och män ser tjejer som objekt.
För den som fortfarande inte förstår hur det är att vara kvinna i dagens samhälle, har ytterligare ett bevis kommit idag. Tidningen Kollega har frågat 1035 tjänstemän om deras upplevelser av sexuella trakasserier på jobbet och var fjärde kvinna uppger att de har utsatts för det.
När var fjärde kvinna har varit med om sexuella trakasserier på jobbet, kan vi räkna med att det är något som händer på de flesta arbetsplatser i Sverige.
Vuxna kvinnor kan alltså i dag inte räkna med att göra sitt jobb utan att en manlig kollega tar dem på rumpan eller säger något sexistiskt och kränkande till dem. Istället måste jag och andra kvinnor vara förberedda på att män behandlar oss som objekt.
Det värsta är ändå det faktum att hälften av kvinnorna inte ens kan säga ifrån när de utsätts för sexuella trakasserier eftersom att de som agerar på detta vis är män i maktposition.
Det är vidrigt att män inte kan nöja sig med att de redan nått makten och lever i en värld där de anses vara mer värda än kvinnor, de måste dessutom fortsätta trycka ner kvinnor i sin omgivning.
Men det är inte bara på arbetsplatser sexuella trakasserier äger rum. På skolor, badhus, allmänna platser ja överallt så antastas tjejer och kvinnor.

I was grabbed by an older man as I walk around a shop, he didn't listen when I told him to let me go.

First time I was going to the bus on my own as a teenager, proudly wearing a new brand skirt, a guy put his hand under it and grabbed my ass from behind when I got on the bus. I went back to always wearing jeans since then, it scared me.

A guy in the school said to an another guy "girls deserve to be punished with rape”.

A friend of my mother grabbed my chest and he told me that big chest means that a girl is ready for sex.

When I was at the pub told a guy me that he was horny, he put is hand inside my panties, when I told him to stop he just smiled and said: “you must be lesbian”.

I was on my way to the toilet in a shop, a man who maybe was 40+ dragged me inside and locked the door. He told me to pee while he looked at me. I still remember his smile when I took off my panties

​I saw my own daughter coming home in tears, when I asked her why she cries she told me that a guy in school had tried to rape her at the toilet. She refused to let me call the police.

I was raped by my boyfriend 2 years ago, but I couldn’t do anything about it because I was in a relationship with him at the time. I was supposed to do whatever he wanted right?

A guy said in class “Girls is stupid all you can do is fucking them!” And all the guys in the class started laughing even the teacher like it's okay.

The first time I was at primary school in my final year when a boy in the year below came up behind me without warning and jumped onto my back, with his arm around my throat, he began to do the action of sexual intercourse. When I run into the classroom crying and told the teacher, I was told to not be so pretty as it happened all the time.

Likes

Comments

Tankar och åsikter

Nudes alltså nakenbilder är något som tagit över chattvärlden. Appar som kik, snapchat, skype, facebook, badoo och andra chattsidor.
Främst är det killar som ber tjejer skicka nakenbilder. Sen är det väldigt vanligt att killar skickar bild på sitt kön för att göra intryck på tjejen.
Sanningen är dock den att ni inte gör intryck hos henne, vad ni gör är att dra på er en blockering.
Att inleda ett samtal med ”vad snygg du är, kan du skicka en bröstbild?” det är inte en originellt sätt att inleda ett samtal, ofta tar samtalet slut där då hon med största sannolikhet blockar dig.
Och till er som skickar könsbilder, hon är nog mera intresserad av att se vad du har innanför skallbenet än vad du har mellan benen. Eller tänker killar med kuken?
Om en tjej säger nej när en kille ber om bild på hennes rumpa eller bröst eller underliv så då ska han acceptera
det, för det hjälper inte att killen börjar tjata eller blir sur eller hotar tjejen för att få sin önskan att bli sann.

Precis som vi inte ska ta olovligt på andras kroppar så ska vi inte bestämma att vi ska få se andras kroppar.
Varje individ äger sin egen kropp, Hon eller han bestämmer vem som ska få se naken eller lättklädd.
Om en kille chattar med en tjej och han går in på hennes blogg och ser att hon lagt upp bild på ett par nya string som hon köpt på HM, då blir killen kåt och skriver till tjejen att hon ska skicka bild, ”snygga string ;) de passar på din rumpa ;) skicka bild när du har dem på så jag får se ;)” Hon säger nej och han börjar tjata.
Men killar fatta, hon köpte inte trosor för att skicka runt bilder där hon har dem på. Hon köpte dem för att hon ville ha nya underkläder. Allt tjejer gör är inte menat för att vara till för killens skull.

Sen finns det tjejer som skickar nakenbilder till killar utan att killen ber om det, eller visar sig i underkläder i cam. Det är inte lika vanligt men det händer, självklart kan det vara lika obekvämt för killen, men många killar uppskattar det. Dock är det nog mera vanligt att när det är tjejer så handlar det nog mera om att de har dåligt självförtroende och känner behov av bekräftelse om deras utseende duger eller inte.
Jag har camat med tjejer som klätt av sig till underkläder i cam utan att jag bett om det. Jag har frågat varför och svaret jag fått är att hon gillar att visa sin kropp. Men efter att hon insåg att jag var ointresserad så slutade hon.
Men tyvärr så slutar inte killar lika ofta, de blir arga eller så försöker de intala tjejen att hon gillar det han skickar.

Om hon har en pojkvän så ska andra killar acceptera det, hon är upptagen och hon har en person som hon älskar.
Hon ska inte behöva ge telefonen till sin pojkvän som måste säga till killen att sluta skriva till sin flickvän då killen hon skrivit med försökt få henne till att skicka nakenbilder bakom ryggen på sin pojkvän eller att han har hotat henne så hon blivit rädd.
Vissa tjejer får frågan om att skicka nakenbilder flera gånger om dagen, hon är inget sexobjekt, hennes kropp är inget som hon har skyldighet att visa upp för att uppfylla någons önskan.

Killar hitta andra sätt att tillfredsställa er på och sluta hota tjejer då dem säger nej och sluta tjata på tjejer om att få utmanande bilder. Lär istället känna henne och visa att du är mogen. För de är fan inte moget att säga ”hej hur är dagen? Här är får du något som lyser upp din dag (kukbild)” Tror ni på allvar att hennes dag blir bättre av att se ditt kön? Den blir med största sannolikhet sämre då hon äcklas och blir arg och ledsen över hur omogen du är. Hon känner sig med förnedrad och kanske tänker ”jaha så det här är hur du behandlar tjejer?” Jag håller med, är det så ni killar vill behandla tjejer?
Tjejer vad är era tankar kring det här? Kommentera gärna era åsikter? Har ni varit utsatta för det?

Likes

Comments

Tankar och åsikter

​En tjej ska egentligen kunna gå naken utan att killar ska överfalla eller ta på dem eller stirra ut dem eller säga "din kropp vore skön i sängen". Har en tjej en viss form på rumpan så betyder inte det att killen ska sexualisera du en, hon kanske har den formen för att hon själv vill det.
​Precis som många killar tränar muskler för egen skull tränar många tjejer rumpan för egen skull, inte för att gå och flasha den inför killar och ge dem en dröm om att få njuta av den. Sen har vi alla vår kroppsbyggnad, men vi ska inte behöva dölja det för att slippa bli sexualiserad. 
​Oavsett om en tjej har urringat eller tajta leggings/jeans så ska killar låta henne ha den klädstil hon vill, att hon klär sig i det betyder behöver inte betyda att hon ber om uppmärksamhet hos killar, som kommentarer eller blickar. Det är ju inte så att hon bär en skyllt "jag har urringat, snälla kommentera det”. Killar bär ju inte shorts för att tjejerna ska säga ”å vilka heta ben du har”.
​Om en kille känner sig attraherad av en tjejs kroppsbyggnad eller klädsel så ger det inte honom rätten att ta på henne. Och killar, att ni efter tagit på henne utan lov lägger skulden på henne med ursäkter som ”men du har ju sån fin kropp, klart jag vill känna på den” ”du har ju så fin rumpa, klart jag blir sugen” det är inte okej! Hennes utseende eller klädsel ger er inte rätt beröra henne.
​Kille som tjej, du har ett ansvar att hålla din attraktion från att gå till handling, de vill säga som att ta på henne, gnida din penis mot hennes rumpa, stirra på hennes bröst, ge kommentarer.
​Om en tjej vill förstora brösten så måste inte det handla om att synas mera hos killar, hon kanske gör det för att hon trivs bättre i större bröst, inte för att ”jag förstorar brösten så dem blir attraktivare i killars ögon”.

Likes

Comments

Tankar och åsikter

Min bok som heter Give me a reason baseras på ett verkligt självmord en väns vän tog.

Den handlar med om samhällets mörka men tyvärr allt för vanliga sida.
Det är ofta vi låter saker hända utan att ta någon riktig handling för att stoppa eller förändra det, vi låter det hända sen drar vi ett sträck över det.
Ämnen jag lyfter är bland annat mobbning, sorghantering, lågt självförtroende, sexuellt våld, ångest och ätstörningar.
Varför lyfter jag de här ämnena? Jo för det är dags att vi pratar högre om det då vårt samhälle ser ut som det gör idag.

Give me a reason.

Min uppväxt var ofta våld mobbning,hot, lögner och alkohol. I den här boken berättar jag om hur allt som jag har varit med om har format mig till den person som jag är idag.

Jasmina är en blandning mellan en människa och en fallen ängel, hon är bosatt i centrala Malmö. Hon är fostrad med sadism. Hon är ofta ledsen efter dagliga bråk med sina föräldrar. Hon hatar världen och drömmer om att få bli älskad.
​Sara blir hennes bästa vän. De umgås ofta, men de utsätts för ständiga motgångar och tillsist orkar inte Sara längre och begår självmord.
​Innan hon dör så skriver hon ett brev till Jasmina där hon avslöjar en hemlighet som kommer att belasta Jasmina hela livet. ”Älskade vän, du ska veta att du är det bästa som har hänt mig, jag klandrar dig inte för det som har hänt. Det var mitt eget beslut, jag orkade inte längre. Jag hoppas att du förstår att du inte kan ta ditt löfte att dö med mig på allvar”.
​När Sara går bort så dör en stor del av Jasmina. Hon börjar medicinera med alkohol och droger för att glömma. Hennes kropp bryts ner och hennes verklighetsuppfattning om vad hon sätter på spel blir allt mer osynlig för varje dag.
​Hur lång tid ska det ta innan hon inser vad hon håller på med? Kommer hon hinna sluta, eller kommer hon att ta samma väg som hennes bästa vän gjorde?

Give me a reason Ger en skrämmande inblick i hur många ungdomar har det i samhället.
​Den tar även upp ämnen som samhället ser som tabu men bör prata högre om för att fler ska få hjälp och slippa skämmas över sig själva.
​Här lyfter jag ämnen som våld, missbruk, ångest, självskadebeteende, vänskap, sex och förälskelse.
​Vi får följa relationen mellan två personer. Hur ett förhållande byggs upp hur de sätter sitt liv till sin spets när de börjar spela sanning och konsekvens med sig själva.

Likes

Comments

MMA

​Underbart pass igår. Först hade vi lite roligt igenom att sätta olika grepp på en nybörjarna, sen grapplades jag med killens storebror.
Sen började rivjuet, det är när vi går ihop två och två och kör igenom de tekniker vi körde sist. Det är som en uppvärmning
Jag körde först med Emma, men hon trodde hon gjorde fel hela tiden. Sen så bytte jag partner och körde med en mörkhyad tjej som var väldigt rolig att köra med. Hon är vacker med och har en vältränad kropp.
Sen så började passet, Alexander våran tränare skulle instruera på engelska samtidig som en av eleverna filmade honom. Det skulle tydligen skickas till huvudkontoret Gracie, så det var ett speciellt pass igår.
I vanliga fall har Alexander sagt att tjejerna ska köra med varandra, men igår var det inte så, så jag tog chansen och frågade om den mörkhyade tjejen ville köra med mig, det ville hon.
Vi körde och det gick ovanligt bra, fast jag inte kört triangeln på länge. Med lite hjälp av Robin så flöt det på.
Ibland kan jag ha lite svårt för att vara nära en person jag kör med, men för det mesta så går det bra, eftersom jag känner de flesta och jag är motiverad till det jag gör, sen om det är med en av tjejerna så är det ännu lättare.
Det var så mera förut, men då berodde det på att jag blivit retad för att träna med killar, folk sa jag var homosexuell för att jag tränade en sport där jag är närgången när jag tränar med killar.
Det finns inget sexuellt med kampsport, gör det de med någon sport? Tror inte det.
Du gör det du tycker är roligt, du gör din grej, varför lyssna på folk som bara ödslar energi på att försöka trycka ner dig? Varför ska vi låta folk få oss att tappa lusten till att göra något som får oss att må bra?
Vi tränade övning efter övning, vi frågade när vi undrade över något, det gick väldigt bra.
Sen var Gracie passet över, men innan det var slut så fick en av eleverna en ny tripe som den här gången var
​blått bälte. Det var ett stort steg i hennes gracie karriär. 
Sen var det MMA som blev sparring. Det gick bra, vi hade roligt. Jag har gjort bättre ifrån mig men jag är
​nöjd över passet.
Allt skratt och all gemenskap är underbar att komma till varje gång jag åker på träningen.
Vi är där för vi har samma intresse, vi vet att det inte är som mobbarna säger och vi kan stänga ute allt prat som bara har syftet att förnedra oss.
Idag har jag varit väldigt trött, jag gissar på att jag är trött efter allt resande. Jag har träning ikväll, thaiboxning, jag siktar på att gå, varför? Jo för jag gör något som får mig att må bra.

Likes

Comments

MMA

Sitter på Arlanda och väntar på planet som ska till Östersund. 
Igår var jag och tränade thaiboxning, det gick bra men ser ut som en smurf på benen. 
Jag får mer och mer kontakt med tränings kompisarna, det är en kille jag tränar mest med som är väldigt
​schysst. 
Jag försöker att prata med tjejerna, dem är väldigt trevliga. 
Vi tränade lowkicks och knä, det gick helt okej men jag har mycket kvar att lära känner jag.
På Gracie jujutsu-passen så kör jag ofta med den killen, han är helt ny där, ​det är roligt att få förklara tekniker och se nybörjarna utvecklas. 
Han jag tränade med börjar få till teknikerna någorlunda så inbland gör jag lite motstånd eller flyr från greppet för att testa honom. Han försöker behålla greppet och vi grapplas lite, men han brukar ge upp ganska snabbt.
I Onsdags tog han en armbar som jag escaped från, han höll i min arm och böjde den, det kändes men satt inte 100%, jag hamnade på mage och böjd framåt på golvet, jag tog utan problem rygg på honom och vände honom så jag låg på rygg och han på rygg på mig. Jag tog stryptag med armen runt om hans hals, då gav han upp. 
Det får mig att tänka på hur det hade varit självförsvar på riktigt en allvarlig situation, hur säker man kan
​känna sig när man möter en person som är helt utan kunskap inom Gracie jujutsu som är självförsvar street
​fighting. Vilka fördelar du har att kunna försvara dig, på ett sätt där en sextiokilos tjej kan försvars sig från ett
​våldtäktsförsök av en kille på 90 kilo. 
Om han och jag hade varit i verklighetssituation, då hade jag hållit om hans halls och sagt att "nu lugnar du
​dig" om han inte lugnar sig så stryper jag så klart ut honom. Lugnar han sig så håller jag i honom och om
​möjlighet finns så ber jag någon kontakta polis. Eller så stryper jag honom så han somnar och under tiden
​springer jag därifrån. 

Likes

Comments

Allt möjligt.

Jag upptäckte, släckte och stoppade början på en skogsbrand för igår kväll.
Jag var ute och gick och jag upptäckte att en stor eld sträckte sig rakt upp.
Jag blev nyfiken och gick dit. Då upptäcker jag att någon idiot hade tänt eld på träd och ris alldeles bredvid en jätte stor yta fullt av höga blommor och gräs som sträcker sig in till skogen.
Jag ville inte gå därefrån för jag ville inte släppa elden ur uppsikt.

Det höll precis på att ta eld på blommorna för att sprida sig då jag släckte det sista igenom att slå om och om igen med en stor trädgren på elden. Sen kom personalen med vatten.
Elden var helt utom uppsikt.
Först fick jag skulden för Emma en tjej som bor här på behandlingshemmet jag bor på såg mig och elden.
Så hon sa till personalen "Nu har Martin tänt eld" men jag sa att de brann när jag kom.
Nu vet dem vem det är som tände eld. Jag har fått mycket beröm av personalen och av mina vänner.

Likes

Comments