Som ni märkt så är jag inte precis den bästa på att uppdatera mina sociala medier. Med det menas här på bloggen min youtube eller Instagram, men jag försöker så gott jag kan iallafall. Det blir ganska så svårt att hinna när jag samtidigt har skola också. Jag prioriterar ju självklart skolan över allt annat för jag vill kunna nå så höga betyg jag bara kan. Så nu vet ni varför jag knappast skriver något här .
Ifall ni vill följa mina sociala medier: Snapchat: Marting2001

Instagram: https://www.instagram.com/gustafsson_2001/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCjW3AGcGqRpA4qz3f1An1bQ?view_as=subscriber


Hoppas ni har det allmänt bäst <3 / Martin Gustafsson

Likes

Comments

Hej alla läsare där ute, hoppas att ni har en bra helg. Alla förtjänar att få ha en bra helg efter en vecka full med skola och plugg. Men ibland så vill man inte ha helg för man är helt uttråkad och vill tillbaks till skolan. Typ så känner jag nu, vet inte varför bara är så. För på måndag har jag en filmuppgift som ska vara färdigt filmad och redigerad till lektionens slut och just nu är kanske inte läget så ljust med den uppgiften. Eftersom den ska bli offentlig så vill man ju även ju göra den bra för att kunna bli nöjd. Men ibland så önskar man att man hade mer tid och bättre väder. Faktiskt så att vädret förstört väldigt mycket. men aja sånt är livet. Allt går inte alltid som man tänkt sig men då får man bara göra sitt bästa och vara nöjd :)

Just nu har jag bara kollat på youtube och lite på en serie som heter "once upon a time". Älskar verkligen den serien eftersom den är fylld av karaktärer från Disney och bröderna Grimms sagor. De får alla sagor och berättelser att slutas ihop så otroligt bra i denna serie. Så om du behöver serietips så rekommenderas verkligen "Once upon a time" för alla. Alla karaktärer släpps ju liksom inte i början, för det kommer in fler och fler hela tiden i denna serie. Men imorgon så funderar jag på att försöka få till material till en ny video på kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCjW3AGcGqRpA4qz3f1An1bQ?view_as=subscriber .

Jag vet att jag inte är bra på att uppdatera min kanal men jag får försöka bli bättre med det. Men här på bloggen så kommer nog troligtvis att uppdateras lite oftare. Men tills dess så får ni ha det så bra <3

/ Martin Gustafsson

Likes

Comments

Idag så har det varit en rätt så different dag. Idag har jag vloggat under dagen. För första gången! Alltså det var ändå rätt så kul och jag får se om det blir tillräckligt med material för att få ihop det till en kort typ "follow me around" men aja. Sen så stötte jag på ett problem med licens för musiken till mitt nya klipp som skulle ut 15:00 idag. Videon kommer upp under texten. Men att jag kollade upp så tt jag fick använda musiken och det fick jag men sen när skiten ar uppladdad så fick jag tydligen inte det. Så jag fick gå in i filen ta bort musiken exportera igen. Sen äntligen..... vänta på att skiten ska laddas upp på youtube. Så vid halv 4, tjugo i 4 att videon inte kommit upp och tog tag i skiten halv 5 typ. Så från att videon skulle upp 15:00 till att den kom upp på min kanal 18:30.... Fyyy vad tråkigt att det skulle bli så. Men nu är den uppe och rätt så stolt ändå så kolla på klippet här nedan om ni vill annars behöver ni inte det.

Ha det bäst nu /Martin Gustafsson

Likes

Comments

Idag så tänkte jag skriva ett inlägg med allmän/random fakta om mig själv. Vet inte om det blir 1 eller 10 olika saker, det återstår att se. Men nu ska jag inte skriva så mycket skit innan utan att jag kör igång direkt med första faktan.

Jag älskar Drama: Hela mitt liv har bestått av drama, men nu gör det inte det lika mycket längre. Eftersom de senaste 3 åren har jag gått i klass fullt av drama fram och tillbaks, hit och dit. Men livet är så lugnt och bra när man går estet. På estet känns det som man går in i en liten bubbla som är 99% fri från drama och problem.

Jag är en Ravenclaw: Believe I or not. Jag har nu börjat kolla på Harry Potter filmerna och efter kollat på fjärde filmen så gick jag in på pottermore och gjorde ett test. Det resultatet blev Ravenclaw, för att kolla om jag verkligen är en Ravenclaw så har jag gjort flertal andra tester också och alla visar Ravenclaw utom en eller två som blivit Gryffindor.

Jag skulle hellre ha Engelska som modersmål: Jag känner nu idag att jag klarar av engelskan så bra att jag att gärna skulle byta ut Svenskan mot Engelska. För jag gillar verkligen att prata engelska och jag hade gärna läst vidare på engelska eller blivit engelskalärare för gymnasieelever.

Jag hade gärna flyttat till Kraków: Kraków är verkligen min favoritstad, utan tvekan. Att gå omkring på gatorna i centrum är så otroligt härligt när man ser en gammal byggnad med fin stil men att i denna byggnad kan den finnas en riktigt modern butik i och det blir det riktigt stort kontrast i det hela. Sen så ska jag inte "sticka under stolen" med att det jag gillar mest med Kraków är att gå till Galeria Krakowska. Kraków rekommenderas stort till alla som något ställe att åka till.

Jag kan börja skratta åt allt: Jag har riktigt lätt för att börja skratta, jag kan på riktigt tycka allt är kul. Det värsta är att det kanske tar lite tid för mig att fatta skämten, så det kan ju bli awkward när man skrattar och alla skrattat klart. Men aja, dom andra skrattar igen för att jag fattar allt så segt ibland haha.

Jag vill skaffa en lama: Varför? Jag vet inte, det verkar bara så nice att ha en lama. Hon skulle iallafall kallas för Doris. Varför just Doris är en ännu mer strange fråga än varför jag vill ha en lama. Jag tycker lamor ser söta ut på något vis och otroligt fluffiga. Hade gärna haft en koala också. Haha, tänker inte precis som alla andra som vill ha typ en katt, hund eller häst. Nej Martin vill ha en lama.

Gammal musik typ 80/90-tal är det bästa: Jag älskar att lyssna på gamla godingar som man kan kalla det. Även om jag inte fanns på den tiden så kan jag ändå relatera till dessa låtar på något sätt. Men det känns som att jag generellt hade hellre lyssnat på en gammal låt än en som ligger på typ topplistan eller är populär nu.

Hoppas att ni gillade detta inlägg så ska jag försöka att få upp ett nytt inom inte för lång tid. Men ni får gärna gilla och kommentera vad ni tycker eller tänker angående vad ni vill läsa.

Ha en bra dag /Martin Gustafsson :)

Likes

Comments

Den tid vi alla vi alla har väntat på har nu kommit, eller iallafall tiden jag väntat på !!

Som ni ser så har jag skaffat youtube för jag kan och vill. Här nedan så är min första video, ni får gärna gå in och gilla eller kommentera och även subscriba!

Likes

Comments

Vet att många kan lätt ha problem med allt som kretsar runt skolan, så jag tänkte skriva ett litet inlägg om det.

Det första problemet kan vara att man kanske inte känner att plugga är så kul och att man lätt skiter i det. Man kastar "problemen" åt sidan för att göra något roligare eller bara vila lite. Men jag rekommenderar att ni pluggar och inte gör samma misstag som jag gjorde. Det är både viktigt att plugga om man går i nian för att komma in på den linje man vill. På samma sätt är det viktigt, viktigare att plugga på gymnasiet. De betygen är inte precis något du kan tänka "jag skiter i det nu, jag höjer mig nästa år", för så funkar det inte. De betyg man får på gymnasiet är med dig hela tiden. Så plugga och gör ert bästa får då vet ni att det resultatet ni får är allt ni kunde, så ni inte blir lika besvikna för att ni inte gjorde allt.

Nästa sak är något som jag också haft problem med. Jag vet att jag inte är den enda med detta problem. Att få koncentration på arbetet, det drabbar nästan alla i på grund av många olika saker. Det kan vara allt från att personen bredvid dig säger något eller att mobilen vibrerar i fickan för att någon skickat en snap. Men egentligen, hur svårt kan det vara att lägga ifrån sig mobilen eller att stänga av den istället för bara "stör ej". Jag personligen får en hemsk känsla utan min mobil, så jag hade alltid med den till en lektion, liksom vad skulle hända? Jag struntade i om lärarna tog den, för då kan jag lika gärna bara ta sakerna och gå. Man kanske ska tänka om lite nu till höst. För liksom jag behöver inte fortsätta i skolan om jag inte vill, har ingen hemsk skolplikt att bli tvingad till nu. Nä, men nu har jag valt att jag frivilligt ska gå i skolan.

Det blir nog tråkigt om jag ska skriva ner jättemycket om att resonera och argumentera och diskutera med mig själv så jag fortsätter, men med samma problem. Jag brukar hantera mitt koncentration med att lyssna på musik. Musik är så mycket mer än bara ett ljud som du gillar eller inte. Musik, eller ursäkta mig lite nu. Låtar menar jag, med sång som har en riktig struktur. Jag gillar att lyssna på låtar som man kan och man kan sjunga med på i huvudet för då tänker man på det och blir lite lugnare och sen fortsätter man med det ämne eller läxa som man höll på med innan man tappade koncentration. Som i mitt fall just nu är detta inlägg. Så lyssna på bra musik på lagom hög nivå och försök att fokusera igen så borde det nog bli bättre.

Så hoppas jag att ni har en fortsatt bra dag / Martin Gustafsson

Likes

Comments

KRAKÓW 2017

Min resa till Kraków under denna sommar har varit perfekt. Att resa iväg till en helt annan miljö än den jag är i dagligen är både avkopplande, kul och med tanke på det jag gjort i veckan, så var denna resa även riktigt lärorik. Så jag har valt att visa lite bilder och skriva om dom !!


HUR KUNDE DETTA HÄNDA?

På dessa bilder så ser vi något som är väldigt hemskt. Här på den första bilden så ser vi det världsberömda citatet "Arbeit macht frei" som på svenska blir arbete gör frihet. Det är inte känt på ett bra sett, det ger med sig fruktan och massa känslor. Genom denna grind har människor vandrat in och aldrig kommit ut igen. Det är ju bara för hemskt för att vara sant, men tyvärr är det sant. På den andra bilden ser vi vart tågen körde in på Auschwitz II Birkenau. Ett större läger där man kunde förvara mer fångar på, för att hålla det kort så är det som det andra lägret fast otroligt mycket värre.. Förbannad, det är ett ord jag tycker passar in på hur jag känner angående detta. Människorna packades in i tågvagnar värre än vad djur transporteras idag. Men dessa människor kunde åka tåg i flera dagar och gått om plats för varje person fanns ju inte precis. När dom äntligen var framme på stället där allt skulle bli bättre så klev man ur tåget och männen och arbetsdugliga killar gick åt ena sidan och arbetade till döds eller tills man blev dödad. Medan kvinnor, barn, äldre och funktionsnedsatta gick åt andra hållet för att säga adjö åt livet direkt. Hur sjukt är inte detta egentligen? Man kanske inte blir rörd av att läsa om detta eller se på bilderna. Men om man går där och inte känner sig minsta lilla rörd eller tycker synd om alla som utsattes för detta, så borde man verkligen tänka om.

Nu till lite mer positiva saker!

Denna vecka har ju faktiskt varit underbar på väldigt många sätt så låt mig förklara lite nu med vad jag menar med det. Först av allt vill jag börja med att berätta att åka buss i 22 timmar inte är så hemskt som det låter, eller kanske. Men nu var det inte så, för på denna buss fanns det massa underbara människor som var och en är fin på sitt sätt. Så tack för att ni var med och gjorde denna vecka till en bättre vecka.

Nu så ville jag förklara bilden, här på bilden vet jag inte om jag är i Polen eller Slovakien. Vet bara att jag hade otroligt kul, hade ingen täckning så jag kunde snapa och jag fick en ful bränna, men va gör de när man har kul? Ingenting faktiskt, livet är inte perfekt men det kan vara näst intill, det är så beskriver jag denna stund då jag fick testa denna traditionella slags väst och hatt. Fick även testa att "styra" flotten lite och ha riktigt kul.

Något annat som är kul är att möta alla barn på barnhemmet uppe i berget Zmiaca. Det är en oslagbart bra känsla när alla barn där är riktigt glada att möta oss. För mig så blev det väldigt känsligt eftersom förra året när jag var i Polen och besökte barnhemmet så träffade jag en liten kille på barnhemmet, som ville att jag skulle hjälpa han att få fart på gungan. Efter det så när jag tog upp mobilen för att kolla klockan så pekade han mot min kamera och vi tog en bild ihop. Men detta året hade jag fortfarande kvar bilden och jag letade otroligt mycket efter att hitta den här ungen. Jag visade mina vänner bilden innan och det var några som sett han på fotbollsplanen. När jag kom dit så ville jag inte tro mina ögon, det var samma unge som på bilden. Detta ögonblick blev rätt så känsligt också för när jag visade bilden så kände han igen mig, vi lekte lite ihop och sen frågade jag på något sätt, eftersom barnen inte lär sig engelska. Jag frågade om vi kunde ta en ny bild, och det ville han. Tyvärr, får jag inte lägga ut dessa bilder men annars hade jag så gärna gjort det.

Men nu så vill jag inte avsluta min lyckliga text med något negativt, så jag ska berätta att en minibuss rymmer mer folk än vad man kanske tror. Nackdelen är bara den att man har en risk att slungas ut ur bakdörren. Det var både läskigt och riktigt kul, mer detaljer än så får ni inte veta. "Det som händer i Polen, stannar i Polen".

Vad är ett inlägg om en resa utan en bild på mat?

Ja, det blir ju inte lika bra. Därför så har jag valt att ha med en matbild från när jag och ett gäng underbara människor var ute och åt på en restaurang på stan. Detta är inte en vanlig restaurang, detta är den bästa restaurangen jag ätit på. Deras mat är liksom så otroligt god, och det gäller inte bara deras cheeseburger utan även massa annat som dom serverar. 5/5 skulle jag vilja säga, men enligt google så är den bara värd 4,1/5. Hela Krakóws stora torg, det som ligger i stadsdelen Old Town är så sjukt fint och fyllt med massa affärer och restauranger. Nästa bild handlar också om något som ligger i Old Town, men det får ni läsa om under den bilden.

Galeria Krakowska

Det finns så otroligt mycket att säga om Galeria Krakowska, Det är den bästa gallerian jag varit i under hela mitt liv. Med tanke på vilka butiker och hur det ser ut, skulle jag nästan tro att jag själv designat den. Den är perfekt för någon som mig att spendera tid i. För jag erkänner att jag blir en "shopaholic" av att gå in i gallerior som denna. Att shoppa är bland det bästa jag vet för det är så lugnande på något sätt och jag älskar det. Det finns ca 250 butiker och väldigt många som jag verkligen gillar. Några exempel är Levi's, Adidas, Vans, Calvin Klein Jeans, Pull&Bear, och massa andra bra butiker. Det finns verkligen inget bättre än att spendera tid där med underbara vänner.

För att avsluta det hela nu så tänkte jag skriva en kort lista på saker man inte borde missa om man är omkring Krakòw.

Wieliczka saltgruva, jag tog inte med och skrev om det för jag jag vill uttråka er för mycket om ni fortfarande läser detta. Men den saltgruvan är något riktigt speciellt att gå i.

Old Town, inte bara torget nu, utan hela området runt omkring är riktigt fint att vara i och åker mer än gärna dit igen för att kolla på den fina stilen och och gå i butikerna på stan och äta på restaurangerna.

Auschwitz, Ett minne för livet. Finns inte så mycket mer att säga, det är så mycket att ta in i huvudet när man går där. Jag tycker iallafall att man borde inte tacka nej till en chans att gå dit.

Sioux, en restaurang som är värd att få högre betyg än vad det står. För deras mat är otroligt god, dom har trevlig personal och snabb service. Bara ett tips till dig som vegetarian/vegan. Det finns knappt ingen mat som passar för det i Polen. Man kan ju äta typ pommes från Donken men annars så är det ganska kört. Det vart det några som märkte. Men vegetarisk/vegansk mat finns säkert, bara att det tar lång tid att hitta.

Galeria Krakowska, rekommenderas till dig som älskar att shoppa eller kanske bara gillar det lite, så länge du gillar att shoppa så är detta stället för dig. Dessa 5 saker ja nämnt nu är vad just jag tycker är speciellt/viktigt att kolla på. Sen kanske inte ni tycker likadant, för alla tycker ju olika som tur är.

Hoppas ni gillade detta långa inlägg och fortsätter att läsa här på bloggen. Om ni har har någon fundering eller tanke eller kommentar så får ni gärna kommentera och klicka på gilla ifall ni gillade mitt inlägg.

Ha det bra / Martin Gustafsson :)

Likes

Comments

Idag så tänkte jag att jag kör en liten Q&A här på bloggen. Så jag startar helt enkelt igång med första frågan :)

Vad är en Q&A? Denna fråga har jag fått av flera personer, så att jag tar med den och svarar på den helt enkelt. En Q&A är ett inlägg med liksom Questions and Answers, som på svenska blir frågor och svar.

Hur många bilder/videos har jag på min mobil? Just nu har jag 4 333 bilder och 38 videos. För jag är inte i behov att ta bort bilder liksom om jag skulle behöva, för jag behöver aldrig. Jag gick från en mobil med 16gb till 128gb. Och just nu har jag laddat ner typ 1 000 låtar på Spotify och det märks inte. Så från att ha 16gb och knappt kan ladda ner en enda app för bilder tar upp allt minne till att ha minne på mobilen i överflöd. Det är en väldigt bra känsla och det lugnar ner en att inte tänka på att ta bort en enda bild.

Vad gör jag på fritiden? På min fritid så brukar jag inte precis göra så mycket. Speciellt nu på sommaren så gör jag typ inget, haha eller jo jag kollar mycket på serier. Det är typ det bästa jag vet att kolla på serier. Men sen när skolan börjar så tror jag att min största del av fritiden lär gå till att plugga. Tänker liksom inte göra om samma misstag med betygen som jag gjorde på Ruden. Sen finns det faktiskt andra saker jag gör på fritiden som att jag ofta är i kyrkan, men det berättar jag om i nästa fråga :)

Varför stannade jag kvar i kyrkan efter konfan? Alltså, min anledning till att jag stannade kvar i kyrkan var mest för den gemenskapen med alla härliga människor där. Har fått så många nya vänner genom kyrkan, för i kyrkan så är vi liksom som ett gäng. Men sen med tiden så har jag liksom kommit mer och mer in i kristendomen. Jag ska självklart vara kvar i kyrkan, och nu under sommaren har jag haft världens bästa sommarjobb. Sommarjobbet fick jag ju liksom genom kyrkan och genom jobbet har jag fått mer vänner. Kyrkan är som en enda stor gemenskap :)

Varför har jag startat en blogg? Det har väldigt mycket med gymnasiet och min framtid att göra. Efter jag gått klart de tre åren på media så vill jag helst bli en journalist. För skriva är något som jag verkligen gillar och skulle vilja jobba med i framtiden. Ska slänga in en till fråga i denna, vad är mitt drömyrke? Det är ju att bli journalist och jobba mig upp till redaktör. Men målet med allt är att få bli chefredaktör. Helst så jobbar jag på engelska också, men börjar med svenska.

Gilla gärna eller kommentera något, till exempel vilka dagar jag borde uppdatera bloggen!

Ha en bra dag / Martin Gustafsson :)

Likes

Comments

Första Inlägget !!

Vart ska man börja det hela? Skitsamma det får bli som det blir helt enkelt!

Jag heter Martin Gustafsson som ni kanske redan har märkt. Jag är 16 år och har äntligen efter alla dessa år gått ur grundskolan. Det är något man borde vara glad för. För nu till höst så blir det att gå vidare och börja på gymnasiet. För er som inte vet så har jag sökt in till Estetiska programmet, inriktning media. Då jag tycker att det upplägget där och programmets kurser passar mig väldigt bra, annars hade jag ju såklart inte sökt dit.

Men iallafall... Om 19 dagar så ska jag få möta min nya klass. En del känner jag sen innan och många är helt nya. Fast det är ju kul det med, att få lära känna nya människor. Man kan ju liksom inte bara gömma sig bakom de vänner man har. Så jag ser faktiskt fram emot en ny skola med ny klass och framförallt... en NY start!!

Här på bloggen så kommer jag att uppdatera lite då och då. Nej, jag kommer inte att ha ett visst tema på min blogg, jag kommer att lägga ut det jag känner för, när jag känner för det.

Ha en bra dag, Martin Gustafsson :)

Likes

Comments