Header

DAILY LIFE

Jeg har hatt et opphold fra bloggen i sommer og om jeg kan være helt ærlig så har det i grunn vært ganske deilig. For er det noe jeg har tenkt på en god stund og enda mer denne uken så er det dette sosiale medier jaget, likes, perfekte jenter, fine kropper, skjult reklame som blir trykket inn i underbevistheten vår hele tiden, reklame for den nyeste telefonen, klær som er populære akkurat nå, som vi ikke bruker om 2 måneder lengre osv osv, listen er ekstremt langt. Vi sitter i flere timer om dagen på enten en pc eller på telefonene våre og vi er tilgjengelige 24/7.

Her om dagen så jeg en dokumentar på Netflix (Minimalism: A Documentary about the important things) og den fikk meg til å tenke helt sykt over hva vi egentlig bruker tiden vår på. Vi har ET liv her på jorda og vi scroller nedover Facebook og Instagram i lange tider, vi kjøper oss en veske til flere tusen kroner og jager etter ting for å bli litt mer lykkelige eller fordi vi mener vi fortjener det. Men blir vi egentlig lykkeligere av ting? Vi blir konstant påvirket av alt rundt oss uten at vi egentlig tenker over det. Jeg anbefaler virkelig alle å se den dokumentaren.

Vi er redd for å gå glipp av ting og følger med på alt av sosiale medier på telefonene våre men det vi går glipp av er livet vårt og de tingene som virkelig betyr noe. (Familie, venner, opplevelser) Tenk å sitte som 70-80 åring på sykehjemmet og tenke over et liv der nakken er bøyd ned i telefonen mesteparten av tiden. Huff - helt ærlig syntes jeg det er skremmende hvordan vi lever og hvor opphengt vi er i ting. Tenk at depresjon og angst blant barn og ungdom bare øker og øker de siste årene, årsaken til mye av den økningen har vært sosiale medier og hvordan de blir påvirket av det.

I dokumentaren var det en dame som snakket om prosjekt 333. Det går ut på å finne frem 33 ting (klesplagg, sko, tilbehør) som man skal bruke i 3 måneder. Altså 33 ting til sammen med sko og alt. Jeg kan jo selv skrive under på at jeg har alt for mye klær som sjeldent blir brukt og hva er i det hele tatt poenget med å ha et skap fult av klær og en haug med sko. Må vi ha vesker og sko som passer til hvert eneste antrekk vi har på oss? Jeg skal hive meg på dette prosjektet og jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer til å savne de tingene jeg pakker bort. Her kan du lese litt om prosjektet og reglene.

Jeg slettet Facebook appen på telefonen for tre dager siden og har ikke hatt et eneste behov for å laste den ned igjen heller. Egentlig har det bare vært sinnsykt deilig å slippe å være tilgjengelig på ALT av sosiale medier. Det er helt sikkert mange som ikke er enige i det jeg skriver her og jeg mener heller ikke at alle er like og blir like fort påvirket av ting, der er folk veldig forskjellig. Men det er utrolig trist at statistikken viser at barn og unge sliter mer og mer med depresjon enn hva de gjorde før. Ting er alt for lett tilgjengelig og vi blir matet med reklame 24/7 uten at vi tenker over det selv. Nei, nå avslutter jeg før jeg blir alt for engasjert.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

DAILY LIFE

I dag er det siste ferie dagen for meg og jeg har fått slappet av og kost meg veldig. Første uken jeg hadde ferie var Daniel på jobb, og jeg fikk gjort unna litt maling her hjemme. Men denne uken som har vært nå har vi hatt sammen, vi har vært på hytta i Hønefoss, vært en tur i Bjørneparken i Flå og fått med oss en del andre ting. Holly har vært med oss på ferie og hun har kost seg masse. Jeg har hatt et ønske i ferien om å ikke oppdatere bloggen før nå og det har i grunn vært ganske deilig. Jeg har oppdatert instagram og snapchat litt oftere..

Vakre Trollfossen 
.. bilderas

Likes

Comments

FOOD AND RECIPES
Brownie på 1-2-3

Det du trenger for en porsjon med microbrownie er:
- 2 poser Regia kakao
- 1 spiseskje olje
- 1 ts vaniljesukker
- 2-3 spiseskjeer med vann
- 2 spiseskjeer med mel

Dette blander du bare sammen og slenger det i microen i 60-90 sek. Nå bruker jeg en genial form fra Tupperware ( det er den lilla på bildet)

Likes

Comments

DAILY LIFE

God torsdag dere - her går jeg helt ut av hvilke dager det er og jeg føler det er lørdag hver eneste dag. For litt over en uke siden tok jeg en ny synstest hos optikeren i byen og det var på tide for denne jenta å få seg nye briller og ikke minst bruke de! Jaja, i dag fikk jeg hentet de og at noen briller skulle ha så mye å si, jeg føler virkelig jeg ser en ny verden, haha! Alt er så skarpt og klart, tidligere har ting vært litt skurrete og uklart og jeg har hatt ekstremt vondt i hodet i perioder, dette er forhåpentligvis forbi nå som brillene er på.

Jeg har nesten akkurat kommet inn døren, fikk spist en god lunsj med ei venninne i byen i dag og nå skal jeg legge meg litt ut på verandaen med en god bok. Ønsker dere en fin dag

Likes

Comments

HOME AND INTERIOR

Jøss, enda to ferie dager har bare flydd avgårde. I går holdt jeg på litt ute her og fikk gjort unna noen ærend i byen før Daniel, jeg, mamma og Synnøve dro ut for å spise en skikkelig middag. Mamma har vært på to ukers båtferie tip Nordkapp og mens hun var borte hadde vi pusset opp kontoret og gjesterommet hennes. I dag stod jeg opp tidlig, dro frem maling og pensler og fikk startet på evighets-prosjektet vårt - å male rekkverket.. Jeg ble ferdig for ca 1 time siden med første strøket.. 12(!!!) timer tok det, fy flate! Når det skal males igjen om 10år så får vi leie inn en maler, haha!

Likes

Comments

FASHION AND STYLE
- the perfect flower dress -

Og der var snart enda en ferie dag over, eller heldigvis ikke helt enda. Jeg har sovet så ekstremt godt i natt, men jeg var fremdeles trøtt når klokka var 09.00 til morgenen i dag og når jeg da ikke hadde noen planer før litt senere så ble det enda en time på øyet - digg! Det er det som er så godt med ferie og ingen spesielle planer. Søsteren min har flyttet ut nå så jeg ble med hun en tur i byen og opp til leiligheten for å ordne litt og da fikk hun knipset noen antrekksbilder av meg i samme slengen. Det er ulempen med å ikke bo i samme hus, jeg har ingen blogg-fotograf tilgjengelig 24/7.. haha!

Nå skal jeg innta verdens deiligste middag - enchiladas!! Det ble solgt et Enchiladas kit for en stund siden, verken Daniel eller jeg har funnet det noen plass det siste året - men i dag fant jeg det på en Kiwi butikk jeg ALDRI handler på - yey!

- kjolen er fra Shein -

Likes

Comments

COLUMNS

En litt for sen oppsummering av Juni kommer nå.. Eller vi er bare to dager inne i Juli, så jeg syntes det er helt innafor, hehe. Oppsummering av måneden som har gått er noe jeg syntes er veldig artig å lese på andre blogger også.

oppsummering av juni

♥ STØRSTE OPPTUR: Fint vær!!

♥ STØRSTE NEDTUR: Jeg var hos optiker i slutten av Juni og fikk da vite at synet mitt hadde endret seg litt og jeg da må ha nye briller og bli flink til å bruke de.. Får dessverre ikke linser på grunn av skeive hornhinner.. Festlig!

♥ MÅNEDES MINNER: Bursdag til broren til Daniel, fantastisk morsom helg med bestejentene i Jessheim, gatefest i boligfeltet og fine turer langs kysten.

♥ BESTE SERIE: Midnattsol, jeg har også sett de siste episodene av Pretty little liars og nå venter jeg på at den nye sesongen av Younger skal starte på tv2 sumo!

♥ BESTE INNLEGG: Trening med minibands er innlegget med flest lesere >her <

♥ BESTE KJØP: Litt usikker på denne, det har ikke vært noen store kjøp i Juni (tror jeg), men det nye skjørtet mitt fra B-young og et olaskjørt fra Gina er to favoritter.

♥ PÅ ØNSKELISTEN: Huff, jeg har noen dyre ønsker for tiden. En iMac og 24mm f1.4 linse til Canon kameraet..

♥ MÅNEDENS TANKE: Jeg har laget meg en Bullet journal (google det) og inne i den har jeg laget et ark i starten av hver måned og delt inn alle datoene. Der skal jeg skrive en positiv ting med hver dag. Det er så viktig å tenke positivt og ikke la de negative tingene ta overhånd.

Likes

Comments

God søndag, jeg ble vekket av søsteren min som stod på døren kl.08.00 til morgenen i dag og etter det ble jeg lys våken. Solen skinte her så jeg dro med meg dynen ut på verandaen og endte opp med å sovne der i 1,5 time - så deilig. Jeg har i grunn bare ligget ute på verandaen med den dyna helt til klokken nærmet seg halv 12 i formiddag. Daniel og jeg har gått en tur med Holly og hun har fått badet og kost seg masse ute i dag, det er egentlig ganske mye vind her, men det går heldigvis greit siden temperaturen er såpass høy.

Daniel og jeg skal etterhvert en tur til Skien for å slappe av på en kafè der, det er nemlig utrolig sjeldent vi gjør det sammen. Som oftes er jeg på kafè med venninner, hehe. Vi blogges så håper jeg dere får en super dag!

out for a walk
  • 654 Lesere

Likes

Comments

DAILY LIFE
Summer nightsssss

I går satt jeg ute i day beden i flere timer, det er så deilig å ta med seg dynen og macen ut og bare slappe helt av i frisk og god summerluft. Det må ha vært nærmere 20 grader ute i går kveld, det var helt nydelig. Bildene nedenfor er faktisk tatt litt over 23.00 i går kveld, tenk at det er så lyst og behagelig ute så sent? Nei, dette må bare fortsette og jeg skal nyte hver eneste fri dag og kveld. I morgen skal jeg forresten vise dere resultatet av prosjektet som har foregått de siste dagene.

Likes

Comments

silke skjerf

Det er så deilig å få bort håret fra ansiktet nå på sommeren og etter å kikket på klær på Shein her om dagen så kom jeg over en haug av disse silke skjerfene. Tidligere har flere brukt de som pynt på en veske eller som belte og nå har jeg sett flere knyte de rundt denne kjedelig hårdotten, hehe. Det ble plutselig hakket freshere og finere syntes jeg. For en nydelig dag det har vært så langt, jeg har solt meg ute, spist is med søsteren min og nå skal jeg straks ut på verandaen en liten tur igjen. Tenkte jeg skulle grille litt etterhvert også, Daniel er i Tusenfryd så da får jeg ordne litt for meg selv. Hva syntes du om silke skjerfet?

  • 688 Lesere

Likes

Comments

INSTAGRAM@martineosen