Hello November..

Da jeg skulle føre over månedens leie, skjønte jeg virkelig ikke hvor oktober ble av. De siste månedene, ikke minst ukene har flydd avgårde raskere enn jeg kunne forestilt meg. Jeg har vært så heldig som har hatt både kusine og venninner på besøk, og jeg hadde det så kjekt. Jeg har også vært på min aller første Rangers game, og ja vi var kanskje de eneste (bortsett fra barn) som hadde de blå store hendene. Vi var også idiotene som gikk igjennom Times Square med en gigantisk hånd, og jeg kunne ikke annet enn å tenke på episoden av Friends, hvor Joey nekter at Ross skal stjele skum-hånden hans på thanksgiving. Friends-fans, dere vet hvilken episode jeg snakker om.

I can't believe it's already november. The last couple of months, not to mention weeks, have flown by quicker than I have realized. I was so lucky to get my cousin and friends from Norway to visit me, and I had a blast!. Not to mention, I went to a Rangers game for the first time ever, and yes we were the stupid one's with big blue hands. Walking through Times Square after the game with a giant hand, made me think of an episode of friends, where Joey refused Ross to take the foam-hand away from him. You Friends-fans know which episode I'm talking about!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

NEW YORK, OUTFITS

Lokal tid: 11:48

God lørdaaaag!!! Ser dere noe nytt? genser og buksen er på. Temperaturen har nemlig falt veldig bare på tre dager! I går var første dagen vi kjente på høst-følelsen, som er deilig!. Vi startet dagen egentlig ganske sent, og bestilte frokost meny klokken 4 i går. Det var også deilig at den klamme luften har roet seg litt, med tanke på hetetoktene du får hver gang man går inn i en bygning, subway vogn, eller går ute på gaten generelt.

Akkurat nå sitter jeg på en Starbucks og skal gjør en finans prøve, øve til en engelsk prøve, og få unna litt annet fjams som henger over meg. Selv om jeg har ett fag mindre i år enn de andre semesterene, føler jeg at jeg har dobbelt så mye å gjør. Ha en knall fin dag!

Likes

Comments

MARTINE TIPSER

Det er ikke til å legge skjul på at jeans i alt annet enn slim-fit er kjempe stort på markedet. I dag tenkte jeg rett og slett å tipse dere om en jeans jeg kom over for en måneds tid tilbake. Jeg har alltid hatt litt problem med å finne en boyfriend, girlfriend, og mom-jeans som sitter flatterende på kroppen. De blir alltid for stor en plass, og for liten en annen. Noen dager før jeg reiste tilbake til USA, prøvde jeg Lucy jeansen til Bikbok, rett og slett fordi vasken var så utrolig fin. Den er mom-fit og sitter som et skudd på rompen, i livet, og det beste av alt; den har ankel lengde. Jeansen er heller ikke så gale i pris. Verdt å sjekke ut om du spør meg!

Om en liten stund kommer Julie til meg for å se denne ukens bloggerne episoder. Vi sparer alle episodene til fredag, og ser de sammen slik vi gjorde når vi bodde i lag i fjor. Ha en superfin fredag, og ikke minst en superfin helg!

Likes

Comments

NEW YORK, OUTFITS

En av fordelene med å flytte inn i ny leilighet, var så klart at vi endelig hadde branntrapp igjen. Selv om utsikten er inn i soverommene til de over gaten, gjør det ingenting. I dag har jeg både finans og fashion e-commerce, med 7 timer mellomrom. Timeplanen min er over alle hauger i år, som er litt slitsomt i lengden. På en annen side er det også veldig deilig med mye fri, selv om det er litt ensomt de dagene alle er på skolen til langt på kveld. 

Likes

Comments

MARTINE TIPSER

Jeg får av å til litt spørsmål om hvordan jeg kom frem til skole og hvordan hele søknadsprosessen min var når jeg søkte på skole i utlandet. Det er sikker mange som tenker på hva de vil gjøre eller hva de skal bli etter videregående.. Det er en spennende og ikke minst forvirrende tid.

1. Utdanningsmesser

Utdanningsmesser er en stor go-to om du ønsker å studere i utlandet. Her står både skoler og organisasjoner som tilbyr mange ulike retninger og linjer. Om du ønsker å studere i utlandet er organisasjoner du kan søke igjennom lurt å prate med. Her kan du også finne ut hvilke studieretninger som tilbys i ulike byer.

2. Prat med en studieveileder

På den videregående skolen jeg gikk på hadde vi en fantastisk studieveileder. Jeg avtalte ett møte og fortalte henne hvilke retninger jeg lurte på å ta og ikke minst hvilken by jeg ville dra til. Vi fant sammen ut hvilke skoler som lå på Manhattan som kunne tilby de ulike retningene jeg lurte på, samtidig som hun hjalp meg med å finne en organisasjon som kunne hjelpe meg med spørsmål, søknadsprosessen og det som trengtes før avreise.

3. Prat med en organisasjon

Dette er kanskje det beste tipset jeg har. Å få veiledning av en organisasjon er utrolig greit. Det finnes mange ulike organsisasjoner, som Kilroy, IBS og Sonor. Selv hadde jeg Sonor, som er en gratis organisasjon. All kontakt var på mail og telefon og jeg fikk tilsendt all informasjon som måtte fylles ut for å søke. De svarte også på spørsmål jeg hadde og fulgte opp jevnlig for å høre hvor langt jeg hadde kommet i søknadsprosessen. De pushet meg også for å få ferdig alt i tide. De fortalte meg også hva jeg skulle fylle ut når jeg søkte visum og hadde kontakt med skolen og videreformidlet alt av informasjon. De gav også ut mailadresse og navn på folk som også søkte igjennom dem som skulle på samme skole. Der kom jeg i kontakt med mange norske som også skulle starte utdanningen sin på Berkeley.

4. Finn bolig tidlig

Så dette er den kanskje den vanskeligste delen. Det er ikke alle skoler som tilbyr boliger på campus. I mitt tilfelle var det ingenting på Manhattan campusen. Derfor må man finne privat som kan vær vanskelig om du ikke er amerikansk statsborger. I New York er det dyrt å bo, det skal jeg ikke legge skjul på og det kommer ofte mange ekstra kostnader. Siden man ikke er amerikansk statsborger har man gjerne ikke social security nummer eller garantist. Det kan føre til at man må betale leie for ett helt år, med en gang.

Mitt tips er å finne igjennom bedrifter som leier ut for skandinaviske studenter eller sjekke facebook grupper der du både kan komme i kontakt med folk som leier ut rom eller som sitter i samme situasjon som deg. Det er også mulig å finne leiligheter på craigslist via "sublets" der du leier av personer som leier ut ett rom eller en hel leilighet. Jeg og Charlotte leier nå igjennom en dame som skal jobbe i utlandet til mai, og det passer oss ypperlig med tanke på at semesteret vårt er ferdig i midten av april.

Det er mange papir som må fylles ut, så start tidlig. Lykke til!

Likes

Comments

NEW YORK, OUTFITS

Lokal tid: 13:15

Kjole og tee-shirt - BIKBOK / Sko - Superga / Veske - HM

God ettermiddag! I dag ble innlegget litt sent, til tross for det fortsatt er tidlig på dagen for min del. I dag startet jeg dagen i banken, og brukte en hel time på å få fikset husleien, uten hell. Jeg mistet også halve pastaen min i vasken i går, så man kan si at lykken ikke har vært på min side de siste dagene. Jeg har også fri i dag, noe som er kjempe deilig med tanke på at været stråler. I de to koffertene jeg to med meg har jeg innsett at jeg ikke har fylt den med nok klær som passer i 30 varmegrader, men istedenfor et halvt klesskap med jakker.. woopsi. Kjolen kjøpte jeg i sommer forresten, og så ikke hvor kul den egentlig er før jeg så den på noen andre. Den er i verdens fineste blåfarge, og sitter ikke minst kjempe fint på kroppen.


Nå skal jeg lage meg litt lunsj før jeg og Charlotte skal jobbe med en memo til fashion, og ikke minst må jeg finne ut av en innlevering i finans som professoren forventer at vi skal kunne basert på ingen grunnlag. Wish me luck!


Likes

Comments

NEW YORK

God tirsdag! I går møttes jeg og Julie på en søt kafé for å få gjort litt lekser og innleveringer. Vi bor nemlig ikke mer enn 10 gater fra hverandre, og fant fort ut at FIKA lå midt imellom oss. FIKA er nemlig svensk, og har mange skandinaviske retter, som for eksempel kanelboller. De har verdens søteste takterasse, med internett så klart. Når gradestokken ligger på nesten 30 grader, var det deilig å kunne sitte ute å nyte været til tross for at vi hadde mye å gjøre.


Så må jeg si tusen takk til alle som har klikket seg inn på bloggen min i går, det varmer langt inn i hjerteroten.

Likes

Comments

Jeg kan egentlig ikke huske sist jeg har skrevet ett slikt innlegg. Bloggen har vært en liten del av livet mitt så lenge jeg kan huske, men jeg har også endret meg utrolig mye de siste årene og det har skjedd så utrolig mye siste tiden som har påvirket meg på godt og vondt.

Så hvem er egentlig jeg?

Jeg heter Martine og fyller 21 år i desember. Jeg er født og oppvokst i Ålesund. En søt liten by omringet av fjell og fjorder. I gjennom oppveksten har jeg gjort mye, og brukte mye tid på håndballbanen eller i et dansestudio. Jeg tok også pianotimer fra 1-7.klasse, og pianoet i stuen sto urørt til mamma solgte det for ett par år siden. Jeg fikk mitt første speilrefleks kamera på ungdomsskolen som senere førte meg til 3 år på medier og kommunikasjon på videregående. Etter å ha lært om media bransjen, skrevet utallige refleksjonsnotat, utfordret meg på det kreative og vokst på fotointeressen, gikk veien videre til USA. Jeg pakket koffertene og flyttet til New York i september 2015 uten å kjenne en sjel. Jeg startet på bacheloren min i Fashion Merchandising and Management på Berkeley College, og ble fort kjent med mange fantastiske mennesker. Jeg fant meg fort tilrette i en by som er stikk motsatt byen jeg vokste opp i.

I dag er jeg på mitt siste år og stor trives fortsatt. New York har latt meg vokse, kjenne, og ikke minst gjort meg sterkere. Jeg har fått venninner som jeg ikke ville vært foruten og en opplevelse jeg vil ha med meg resten av livet.


Likes

Comments

Kjole, t-shirt, solbriller - Bikbok, Veske - H&M, Sko - Superga

Det er ikke tvil om at 90-tallet som var en av epokene der "dress down" ble ett tilfelle, er tilbake i motebildet. Slip-dresses, button-up pants, jeans og oversized blazers er noen av trendene som man ser i butikkene om dagen. Jeg har alltid tenkt at 90-tallet var epoken der klærne var på sitt kjedeligste, men har den siste tiden fått øynene opp for snittene som representerer 90-tallet. Denne kjolen kjøpte jeg til en festival jeg var på i sommer, og jeg elsker den!. Fargen er kjempe fin metalisk og har det klassiske 90-tall snittet som er perfekt å legge lag på lag når det blir kaldere i luften. New York ligger på mellom 20 og 30 grader om dagen. Så alle sommer antrekkene blir fortsatt brukt flittig.

Ukens blogg! Veldig kjekt å våkne til dette på en mandags morgen, og gleder meg til å dele masse spennendes content for dere fremover. Ønsker dere alle en kjempe fin mandag, klem

Likes

Comments