Idag gjorde vi det sista nationella provet! Det var den muntliga delen i matte!😱Eftersom att jag SUUUGER på matte och har F så trodde jag att jag skulle Fa på provet men det gick faktiskt skitbra!!!😃Jag kunde svar på allt och det blev någorlunda rätt ÄVEN FAST jag inte kunde NÅGONTIG om de där tallinjerna! Improvisation ger betyg​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Chewing Bubble Gum In Class

by Bruce Lansky

Chewing bubble gum in class in my school is forbidden.
So if you chew, take my advice, and keep your chewing hidden.

Don’t move your jaws, don’t make a sound, so you’ll avoid suspicion.
Just squeeze the gum between clenched teeth and hold tight that position.

You’ll get your chance to blow some bubbles when the class is finished.
Out in the hall, you’ll have a ball, your pleasure undiminished.

Until the bell rings look alert and keep your bright face smiling.
Just hope your teacher doesn’t find your silence too beguiling.

‘Cause if your teacher calls on you, you’ll need advice to follow.
Your gum will stay a secret if before you speak, you swallow.


Likes

Comments

Varför fyller alla år i maj? känner typ 20 pers som fyllt år denna månad och de flesta denna vecka samt veckan innan, vad är grejen liksom? Kan man inte bara göra ett gemensamt stort kalas för alla som fyller år i maj så man slipper hålla reda på alla jävla dagar.

Likes

Comments

Idag kom vi på en rolig lek med såna där äckliga Jelly Beans, ni vet? Ni är tre personer och har en vanlig Fridget Spinner. I början av spelet läser ni upp vilka smaker som finns. Ni väljer slumpmässig ut tre stycken "bönor" som ni sätter i vart sitt hål. Ni snurrar den (inte för snabbt dock) och den böna som pekar på DIG måste DU äta. Man behöver inte svälja den men man MÅSTE tugga! Ni ska gissa vilken smak ni fick och när alla har gissat så tittar man på baksidan av påsen och ser om det stämmer. Om man gissar rätt så får man ett poäng. Den som får flest poäng vinner!

Det fanns en JÄTTEÄCKLIG mörkgul som hade smaken spya och den smakade PÅ RIKTIGT SPYA!!!!! Så fort min tand gjorde ett litet hål i godisen så kom den starka äckliga smaken.

Amanda kom på att vi skulle gå till Nelly som fyller år idag och bjuda på några bönor haha. Hon blev jätteglad och åt först en men sedan sa jag "smaka den gula, den är jättegod och smakar apelsin!" Hon ba "okej tack" och vi skrattade jjättemycket och hon hade den i munnen i typ 20 sekunder inann hon fattade hahahha.

Jag skulle nog i alla fall bli liiite misstänksam om 3 personer kom med Gelébönor i handen som de skulle bjuda mig på medan de skrattde jättemycket men men det är inte alla som blir det hahahaha

Likes

Comments

Idag var vi på friluftsdag med alla ettor på skolan. De som höll i det var de äldre eleverna från Äventyrs-linjen och då hittade de på aktiviteter för oss alla. Vi gjorde saker som att sätta upp tält med ögonbindel och låtsades rädda liv på fullt friska människor. Höjdpunkten idag var nog lunchen. Här är några bilder:

Likes

Comments

Ett stort och glatt "Hej" säger jag nu även fast det troligtvis inte ens är någon som läser detta. Men ifall att någon gör det så välkomnar jag dig till min blogg! Och bloggvärlden välkomnar nu också mig eftersom att jag aldrig har gjort detta förut och har ingen som helst aning om hur detta fungerar. Men nu har jag i alla fall officiellt skapat en blogg, eller som jag själv kallar det; Ett Palats fullt med mina egna filosofiska och politiska tankar och livserfarenheter och roliga citat från mina familjemedlemmar. Ja, ärligt talat har jag ingen som helst aning om vad denna blogg ska handla om...det blir nog ganska random.

Men eftersom att jag inte kan beskriva vad bloggen ska handla om så tänkte jag i alla fall beskriva mig själv lite grann så att ni åtminstone vet vem JAG är.

*Det här med blogg är ju lite som att prata med sig själv nu när jag tänker efter. Jag bara skriver och skriver och talar med andra som inte finns och låtsas att det faktiskt är någon som läser detta skräp.*

Jag heter Martina Vukovic, kallas för Martin och är 17 år. (egentligen är jag 16 men jag fyller år väääldigt snart). Jag bor i två lägenheter i Solna, Stockholm. Dessa lägenheter ligger bredvid varandra men pappa ska göra ett hål i väggen så att det blir EN superstor lägenhet! Det har han sagt i ungefär 10 år men det händer aldrig. (snart kan jag inte använda det som en ursäkt längre för stöket när jag tar med vänner hem. Tur att jag inte har några vänner då...skojade bara...jag har typ 3.) Lägenheterna ligger i Solna som ligger i Stockholm som ligger i Sverige som ligger i Europa som ligger i Tellus. *kippar efter andan* Jag bor med mina föräldrar Drago och Teresa och mina syskon Ante(14) och Maja(11). Min familj består av 5 glada, snälla och roliga muppar fullproppade med alla möjliga olika diagnoser!

Min pappa är född i Kroatien och min mamma är halv Kroat/halv Svensk. Pappa har byggt ett hus i Kroatien där våra släktingar bor och vi åker ofta dit. Som ett andra hem kan man säga. I år så åker jag till Kroatien dagen efter skolavslutningen och kommer hem dagen innan skolan börjar. (typ så)

Efter att ha gått på Tallbackaskolan i 10 år (!) så började jag gymnasiet i höstas. Jag började Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård på Realgymnasiet. (det låter fancy men jag är egentligen inte så smart) Jag funderar dock på att byta gymnasieskola eftersom att jag vill komma in på Kulturama som är en estetisk skola. Man kan säga att min högra hjärnhalva är stor och den vänstra, ja den vänstra, den liksom finns inte. (eller jo men den är jävligt liten)

Jag tycker om att rita, måla, fotografera, skriva, läsa, hålla på med musik, titta på film, lyssna på musik, vara ute i naturen o.s.v. Konserter är Jag älskar djur sååå mycket och speciellt hundar! Jag är ett stort fan av Michael Jackson, han är allt! Mer om fandoms och musik får ni höra sedan! (eller lösa haha jag kommer inte spela in ljudfiler direkt).

Jag är väldigt intresserad och insatt när det gäller konspirationsteorier och politik så ni får nog hör en hel del starka åsikter här!

DET VAR MIN PRESENTATION! Ganska lång men det är bara bra det! Jag orkar inte ens läsa igenom det men IT IS WHAT IT IS.

//Martin.A

Likes

Comments