Som alla vet så har vi bytt stall, tillökning i familjen, omkull ridning, och massor mera har hänt på sista tiden ! Så har inte riktigt hunnit med att blogga !
Uppdatering med zahara först och främst, så har hon åkt hem efter att hon gick omkull och jag fastnade i stigbygeln och vred om både knä och höft ordentligt. Varför hon gick omkull är för mig oklart, snubblar snubblar snubblar och hon kommer inte upp på fram benen igen, varför hon gör så är för mog oklart och i Henning jag tänker spekulera i. Det hände. Nu står hon hos en tjej i Norrköping och hopps att det fungerar bra så lycka till !
💞
Winona blev kvar ett tag till men nu har även hon åkt hem för att det ska under lättas för mig med min skada och byte av stall. Men eftersom att vi nu bor grannar igen så kommer jag och Nina hjälpas åt att hålla henne igång så det arbetet jag har gjort inte går till spillo. Red både winona och Zalsa förra tisdagen men det fick jag lida för.
Nya tillskottet i familjen nu då
Och han heter hobbe, hingst på 5 månader, världens sötaste varelse på jorden ! Märkte i går morse att han börjar bli lite busig av sig, så nu blir det mera hantering när träningshästarna åkt och mera rehabilitering för min del och Zalsa ska försöka trappa upp träningen ett snäpp till men med mycket markarbete.
Och så måste jag ju faktiskt uppdatera er om huset, ska åka upp i morgon å ta lite bilder så ni får se vårat fina hus !

Och för dom som inte vet, så är hobbe min födelsedags present från Viktor, mormor, mamma och pappa 💞
För att jag alltid ska ha ett säkert kort som sällskap till min prinsessa, och förhoppningsvis kommer det senare bli en till, men först lite träningshästar när stallet blir klart hemma vid huset.

En grej jag har fått bakslag på här i livet, det är respekt.
Nu när livet verkligen strulade till sig, märker man vilka som är ens äkta vänner och dom som inte är, kan bara säga tusen tack till alla som hjälpte till och gjorde allting möjligt. Även till dom som bara frågade hur det va och hur det gick osv men inte hade någon möjlighet att hjälpa till, det värmer i hjärtat
💞
Behöver inte skriva era namn, ni vet vilka ni är och jag är evigt tacksam
💞
Sen varför bytte vi stall så här fort ?
Kort sagt så utsattes hästarna för fara gång på gång även efter tillsägningar. Vilket för mig absolut inte är okej !
Redan nu kan vi andas ut och stå på plan mark igen, skönt !
Ni vet känslan av att alltid stressa, stressa när ni mockar, stressa med TT fylla vatten och allting som har med boxarna å göra för att sedan soppa bort varenda strå som fanns i stall gången, det gick till och med så långt att jag gick och plockade Hö strån från golvet för att dom kom fram.
Även att självklart ska det vara snyggt och fint i stallet, men nu kan man iallafall slappna av och mocka ifred och inte känna sig kränkt på något sätt hur man mockar åt sina hästar.
Phu !! Men den hela stenen från bröstet släpps nog inte förän allt är helt klart och flyttat därifrån, nästa vecka ska jag mocka ur dom hagarna jag har använt där och flytta våra sista garderober, äntligen
💞

// m

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Funderat en hel del på det här med stall, och läst på en del, massor att tänka på ! Förprövning , mått, ventilation, fönster osv, ska försöka sätta mig med Viktor i morgon å göra klart en skiss å skicka in den så man är ute i god tid. Även kollat på boxar, ute boxar osv, lite priser och sånt, inne i stallet kommer det bli två normal stora boxar, en föl Box, och ev en shettis Box, för visst måste väl Zalsa få en maskot ? ;)
Stallet kommer i första hand byggas och sen senare om något år kommer det få bli ute boxar, dom va lite dyrare än vad jag hade förväntat mig, stallet kommer iallafall bli isolerat och en större sadel kammare, för jag måste ju få plats med alla mina grejer
😂 .
Men det blir nog bra när det blir klart,
Många planer inför sommar/höst med. Kommer bli ett spännande år.

Igår red jag zahara på fältet, äntligen börjar hon ta för sig i galoppen utan att bocka, mycket tempo växlingar och övergångar på gång nu på alla tre hästar, stärka, bygga.
Zahara börjar bli lydig för skänkeln och lagom i hand, mycket trevlig !
Winona fick gå i skogen både igår och idag, lite pigg och svårt å skritta i början men hon lugnar sig snabbt och jobbar på fint. Nu blir det att stärka galopp och få in galopp fattningar.
Zalsa får vila hela helgen hon har gått rätt tufft två veckor nu med träningar och mycket på banan, tempo växlingar och övergångar.

Ska bli skönt med en välbehövlig veckas ledighet nu, inne på andra natten och har en kvar, nästa helg ska vi hoppa p&j min och winonas första, zaharas och mina andra , och Zalsa håller jag inte räkningen på längre ;) dax att börja boka in lite lokala tävlingar på Zalsa, och dom andra två är nästa mål p&j i Mjölby den 28 mars. Många planer och kommer även att sätta igång med träningar så fort underlaget tillåter.
Huset går framåt, Viktor har grävt in vatten och gjort massor av el idag så nu ska det isoleras och sen kan han börja lägga golv i köket. Roligt att se alla framgångar. Behöver även börja planera lite kök och badrum, sen måste vi titta ut vad vi ska ha för slags trapp i köket till övervåningen, roligt med mycket nytt
Har ni roliga idéer eller förslag på vad man kan göra dela en länk i kommentarerna !
😀
/ M

Likes

Comments

Jag som hade planerat in hoppträning idag, gick ju sådär. Hoppas underlaget tillåter ridning på banan/ skogen isllafall ! Annars får jag boka nästa vecka med ridhus träningar för alla tre. Snart närmar sig årets första p&j för mina hästar. Ska bli spännande!
Tuff veckans dag jobb är över och i morgon börjar tre nätter. Finns det tid över får vi lasta och åka till något ridhus annars får jag hoppa lite hemma.

Igår fick Zalsa gå lite lätt på banan, men blev snabbt hårt så blev bara lite galopp fattningar och några tempoväxlingar.
Winona fick sig en make over, hovarna fixade och tvättad svans och lite fix med manen.

/ m

Likes

Comments

Hopp, nu blev det kallt igen, fast det är ju bara feburari än så vi har väl blivit lite bortskämda med det fina vädret. Förre veckan kunde vi iallafall hopp träna i vår vädret. Zahara har nu gjort sin första hoppträning i hennes liv, vilket gick bra ! Vi började med att trava bommar och även galoppera bommar, sen fick vi trav hoppa ett gäng hinder och där avslutade Tove med sin unghäst, och jag fick fortsätta på lite högre höjd och galopp hoppa resten av hindren vilket hon gjorde bra.
Zalsa hopp tränade dagen innan vilket inte gick så bra, hon tyckte inte om bettet så fick byta i mitten av passet, då prinsessan är så känslig så har jag alltid med mig två träns så att jag kan byta. Så hon fick hoppa på fredagen med efter zahara, och det gick otroligt bra ! Hon va lugn och skötte sig fina på bommarna, lite hopp och trams imellan åt med efter en stund lugnade hon sig.
Även winona fick gå lektion på morgonen, vi övade på tempoväxlingar i skritt och trav, sen Tov vi även lite galopp och hennes ägare Nina tyckte att hon har tagit sig jätte bra och att vi kunde rida igen mera samlad galopp. Vi tog även några språng på några kryss i trav och även trav bommar, sen hoppade vi även lite i galopp, och då tyckte hon det va roligt så hon bjöd på fint innan och efter hindret !

Eftersom att jag har varit ledig den här helgen så blev det även fest båda dagarna ! Riktigt roligt ! Hästarna har vilat både lördag och söndag efter träningarna, och idag gick alla på banan , jag valde att tömköra alla i det tråkiga underlaget och jogga dom lite så dom inte har någon träningsvärk.
I veckan får ja ta någon häst om dagen för att jag jobbar långa pass. Torsdag hoppas jag att det är bättre underlag så jag kan rida alla tre lite ordentligt.
Ikväll blir det pole Dance som vanligt.
// m

Likes

Comments

Idag startade jag dagen med Carro och ett step pass på gymmet, va lite jobbigt att komma igång idag men det gick bra endå 👌 , sen åkte vi direkt till stallet å gjorde alla sysslor och sen började vi med winona och yfke som fick gå i skogen, yfke fick vara barn vakt och gjorde det super bra som vanligt. Skritt trav och lite galopp i skogen sen va damen trött.
Så vi gick hem å bytte hästar och nu va det zaharas typ och Carro tog med sig yfke även den rundan, galopp träning stog på schemat eftersom att ridbanan är så tung så hoppning är inget alternativ. Bockade några gånger men nu börjar jag kunna hennes bock språng så nu får hon iallafall inte av mig !
Trötta blev båda två och svettiga.
Sen blev det zalsas tur även hon i skogen, men den här gången tog Carro hektor med vagn, Zalsa börjar vänja sig vid att det skramlar och låter och även en Carro som skrattar för fullt där bak ;). Även Kelly och Criga fick följa med, Kelly lös som vanligt men Criga fick snällt gå i lina. Kl 13 va vi klara så åkte Jag hem å somnade i soffan en stund med hundarna.
Sen har jag spenderat dagen med att städa å tvätta.
I morgon blir det jobb 7-18 , sen efter det försöka hinna med någon/några hästar.

Likes

Comments

Både winona och Zalsa har skött sig bra idag, en natt kvar nu sen är jag ledig några dagar och då kommer Slla tre få sina tränings pass, jag och zahara ska träna för första gången för tränare på fredag, och jag och Zalsa ska träna årets första träning på torsdag, ska bli spännande att se hur det går!
Mera uppdateringar kommer i veckan
👌 / m

Likes

Comments

Precis just det jag sitter å funderar och planerar nu, framtiden, eget stall, eget hus, eget garage, egen ridbana, fattar ni hur det låter ? Förstår ni innebörden ? Å fattar ni hur underbart skönt det kommer bli ? Jag kan själv välja vilka jag har lust att umgås med varje dag ! Och vet ni ? Blir någonting fel har jag enbart mig själv att skylla.
Hur många boxplatser vill jag ha ?
Hur stor ridbanan vill jag ha ?
Eller ska jag bara ha en rundkorall?
Huset börjar ta form, sakta men säkert.
Känner på mig att det kommer bli hur bra som helst.
Mitt , allt är mitt.

Kommer komma mera uppdateringar under kväll !
// m

Likes

Comments

Idag har vi varit i Sissi och Nina liljas lilla ridhus, nyttigt att bara lasta och åka iväg och rida på andra ställen än gamla vanliga hemma ! Idag va jag ju tvungen att vara liga duktig som Carro, så idag blev det benlindor och dressyr sadel, Zalsa va lite spänd och har efter att vi blev trängda på en tävlingsplats mellan två hästar förra säsongen så blir hon väldigt spänd när det kommer hästar i galopp eller högre tempo imot henne eller om hon blir minsta lilla trängd mot ridhusväggen, nyttigt för henne att träna på det med hästar som hon känner, dock låter det en hel del när ( lilla ) yfke kommer galopperandes så då va det ingen idé att göra någonting annat än skritt jobba, det fanns även speglar i ridhuset vilket jag inte rider vid alltför ofta, nyttigt att se sig själv live ! Nästa vecka är det äntligen en efterlängtad träning för Annelie, ska bli super kul !
Nu har jag laddat om för tre nätters jobb sen nästa vecka blir det bara en dags jobb och resten kommer spenderad med hästarna och uppe i huset dom renoveras. Måste även åka upp å ta bilder så ni kan följa vårat hus bygge !
😃
// m

Likes

Comments

Vet att jag är världens sämsta på att blogga ! Men ska försöka bättra mig på den delen så ni får följa Slla hästar jag håller på
Med och vad dom gör om dagarna ! Veckan som har gått har vakt tuff, men försökt hinna med alla tre hästar minst var tredje dag, onsdags hann jag med allihopa, två på morgonen innan jobbet och Zalsa efter jobbet, idag har jag ridit zahara på banan och tömkördt Zalsa , winona går varannan dag och ökar hennes träning för varje vecka och hon sköter sig bra !
Winona red jag ut på häromdagen och det gick super, skötte sig fina och jobbade på bra !
Hoppade henne på banan i måndags vilket gick bra det med, har även börjat kräva lite mera att hon ska gallopera lite längre sträckor, ( nu är vi uppe i 3 varv på banan ) , hon känns fin !
Zahara har gått en hel del i på banan den här veckan och idag har hon även hoppat, gick bra ! Stannade första hindret sen flöt det på fint. Så i morgon blir det att rida loss henne en del antingen i skogen eller banan.
Zalsa har fått hoppa i måndags med vilket hon gjorde med både fart och stora hopp, prinsessan tyckte det va roligt att börja jobba lite ordentligt igen, kommer öven att ha en liten töm körnings period på henne för att hon ska hitta sin egen balans och även slippa mog på ryggen, brukar ha såna perioder 3-4 gånger om året å koncentrera mig på töm och träna, nästa vecka börjar hopp träningarna och min tanke är att köra varannan vecka hopp, varannan vecka dressyr för någon tränare, och den 28 februari är första pay&jumpen så det ska bli så otroligt roligt ! I morgon ska jag och Carro åka iväg till Nina och Sissi liljas rid anläggning och trimma dressyr !
Mys ! Är fortfarande inne på tuff veckan så i morgon kväll går jag på tre nätter igen. Sen är äntligen schemat i fas och jag å Carro kommer vara lediga samma helger ! Underbart!!! Ska självklart bjuda på lite bilder med. // m

Sista bilden är underbara kexet som jag rider då och då åt en kompis 👌 mycket fin häst !
Har även kommit igång med träningen ordentligt nu och äntligen börjar jag känns mig starkare ! Med träningsvärk varje vecka och tre- fyra pass i veckan så känns det som att extra kilona ska lämna min kropp fort och musklerna ska byggas på !
Idag körde vi step som är sjukt kul, vill du förlora vikt och samtidigt ha roligt ? Då är step perfekt !
😃

Likes

Comments

Eftersom att jag har varit världens sämsta på att blogga sista tiden så kommer det lite uppdateringar i klump så här !

Zahara har varit på återbesök och har återhämtat sig mycket bra efter operation och igång sättningen ! Dock har hon fått av mig två gånger men katt som man är landar jag fortfarande på fötterna, men kan lova att jag har mera än nio liv , och hoppas att jag fortsätter med min smidighet vid av trillingar ;)
Men nu har jag börjat lära mig hennes bock språng och tvärnittningar och när dom kommer så jag kan hindra innan det händer.
Zaharas planering är att fortsätta i det tempot vi har, mycket skog och hon ska byggas upp muskulöst efter all vila, on tre veckor hoppas vi på att få börja med bommar och hoppning om underlaget på ridbanan håller sig fint.
Zalsas status är att hon är pigg och riktigt fräsch ! Hoppas på att kunna börja klättra lite med henne nu så småningom så hon bygger lite extra muskler. Och vecka 6 ska vi börja hopp träna varannan vecka så vi kommer igång nu igen !
Winonas status är att hon ska som sagt fortsättas i det tempo vi är i nu, även ridas ut i skogen mera, dock ej när det blåser storm ! Och hon ska med få börja jobbs bommar så fort vädret och underlaget tillåter!
Min egen status är att det är mycket jobb, mycket träningar på gymet, och försöka äta rätt och vid alla dess tidpunkter man ska görat. Och öven ta utökat körkort så jag kan komma igång att åka iväg till ridhus mera med alla hästar när vädret inte tillåter utomhusridning !
// Martina

Likes

Comments