Header

Den här dagen började med en underbar frukost på Hotel Excelsior med ett glas Prosecco. Den har stått varje morgon vid apelsinjuicen så till sist tänkte vi att det var värt att prova och se hur det skulle smaka med lite bubble till frukost.

Därefter stack vi iväg till en fabrik som tillverkar hudvård och medicintekniska produkter som hyaluronsyra. Då det är snart jul så hade dom dukat upp massor av kakor och bakelser till oss.

På vägen tillbaka blev det en sen lunch vid kajen där vi blev bjudna av Gino på hemmagjord limoncello, gjord på citron och melloncello på äkta mellon.

Vi har ätit mycket pizza här då Neapel är av tradition pizzans hemstad, speciellt pizza margherita. När jag frågade varför den heter så fick jag svaret att det är efter Drottning Margherita av Savojen. Hon var tydligen på besök här en gång och så fick den enkla pizzan hennes namn.

Till efterrätt äter man här baba, en bakelse dränkt rom.

Imorgon reser vi äntligen hem till ett kallt Sverige. Det var skönt att vara här med 14C och fint väder.


Likes

Comments


Idag hade vi flera möten med italienska företag inom skönhet och hälsa. Mycket innovation och jag fastnade för ett företag som har två patent. Dom har även genomfört studier på flera universitet.

Imorgon kommer vi att ha möte och gå igenom allt för att bestämma oss vilka produkter vi kommer att ta in till Medicera.

Vi hade även tid att beundra den vackra utsikten från vårt hotel. Mitt emot ligger Capri där Dr. Axel Munthe och drottning Victoria hade sin långvariga kärleksaffär. Hon flydde från Slottet i Sverige hela vägen hit till sin älskare. Det var en glödande, förbjuden kärlek och nattsvart svek.

Det är något magiskt här med staden, havet och utsikten.


Likes

Comments

Ikväll kom vi an i Napoli. Skönt att få känna lite varma briser får havet. Imorgon ska vi möta flera italienska producenter inom skönhet som kosmetik, hudvård och apparaturer.

Vi bor på ett hotell som påminner om Grand i Stockholm. Stort och pampigt, precis vid kajen. Tog en dry martini i baren och sen åt vi en härlig tallrik med havets läckerheter.

God natt❤︎

Likes

Comments

Infuzion ska in i USA nästa år. Det är inte lätt att gå igenom alla detaljer för att få den FDA-godkänd. Dessutom kommer det att kosta mycket för att involvera en konsultfirma som kan göra allt arbete med att sammanställa alla dokument och skriva ansökan.

I somras testade jag Infuzion i New York på en lyxklinik som tyckte behandlingen var revolutionerande. Jag tog mig även upp till Cleveland för att träffa ett av USAs största utbildningsföretag inom anti-ageingbehandlingar med säte i 42 städer. Dom var helt fascinerade av vilka resultat vi kunde åstadkomma med en injektionsfri behandling på ström istället.

Imorgon ska jag iväg till Italien och besöka flera företag som tillverkar skönhetsprodukter.

Tro mig, jag ser verkligen fram emot jul. Det här får vara sista affärsresan för i år.Likes

Comments

”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra.” Detta sa en gång Madeleine Albright (USAs första kvinnliga utrikesminister 1997-2001). Det ligger något i det hon säger, eller

Madeleine Albright har inget problem att säga rakt ut vad hon tycker och tänker.

För många år sedan befann hon sig i Rambouillets slott utanför Paris där en albansk delegationen höll på att förhandla fram ett fredsavtal. Det hade suttit där ett bra tag och det började bli sent och gå mot midnatt. Madeleine öppnade dörren till rummet där de satt. En medlem i gruppen trodde hon var en städerska och sa till henne kort” " Ge oss fem minuter och snälla gå härifrån”.

Madeleine blev urförbannad och började svära och använda ett språk som översättarna inte kunde översätta till albanska. Det var nog tur det.

Man kan fråga sig varför och hur hon blev så tuff. Som liten flydde hon med sina föräldrar från Tjeckoslovakien när landet invaderades av nazisterna. Hon växte upp som kristen men fick senare veta att hon egentligen var född judinna. Tre av hennes mor-och farföräldrar dog i ett koncentrationsläger under förintelsen.

I januari i år så skrev hon på twitter att hon var beredd att registrera sig som muslim för att visa sin solidaritet. ”Amerika måste fortsätta vara öppet för människor av olika tro och bakgrund”.

Hon är rak, ärlig, har temperament och ett gott hjärta. Jag skulle önska att vi hade sådana politiker i Sverige.


 


Likes

Comments

I år har vi tagit fram en fin julklapp med vår hudvårdsserie SkinPlan. Det är en necessär designad av Sebastian Leon. Här har vi packat in tre hudvårdsprodukter till ett värde av 1200 kr för 599 kr. En Vitamin A & E Mask ett serum Skin Sensitive Serum och vår superpeeling Fruit Acid Peeling.

Nu kan du vårda och boosta huden lite extra under juldagarna. Börja med att peela huden. Applicera Fruit Acid Peeling under 5 till 10 minuter. Skölj av med ljummet vatten. Nu har du blivit av med smuts, döda hudceller och fett. Lägg på Vitamin A & E Mask, en vitaminrik mask som verkar hudstimulerande och stärkande. Den vårdar hudens vävnad samt skyddar huden mot föroreningar och saktar ned åldersprocessen. Skölj av med rikligt ljummet vatten.

Sen tar du Skin Sensitive serum som återbygger hudens skyddssystem. Här har jag valt ut två extremt bra ingredienser från Schweiziska företaget Pentapharm. Immucell är rik på oligopeptider. Har även bevisat förbättra hudens immunsystem och öka dess cellomsättning. Elhibin minskar hudirritationer och ökar dess fukthalt. Precis som colhibin, är den en MMP-hämmare och är därmed en av den mest omskrivna anti-aging ingredienserna på marknaden.

Du kan köpa julnecessären på vår shop www.skinplan.se

Likes

Comments

Idag klockan 10.30 var jag inbokad till Aieh Heliz klinik på söder för att göra en Infuzionbehandling på  en vinnare av en tävling. Vinnaren kände sig lyckligt lottad då hon vunnit allt man kan önska sig. Förutom en Infuzionbehandling vann hon även en botox och fillerbehandling på läppar. Till sist fick hon med sig en smyckeskollektion bestående av halsband, armband och örhängen.

Här på AH Clinic arbetar även Dr. Olof Nybacka som jag känner sedan 10 år tillbaka. Han var en av de första läkarna som undervisade på vår InjectAcademy i Stockholm. Det var så kul att ses igen och jag är glad att han arbetar här. Dom är ett riktigt bra team. Sofi tar hand om receptionen och utför SkinPlans vetenskapliga hudanalys. Med SkinPlan mäter man på en minut hudens tillstånd för att få veta exakt vilka SkinPlan produkter som passar huden. Serien består av rengöring, ansiktsvatten, serum, dag- och nattcreme, ögoncreme, kapslar... Allt som allt är det 20 produkter.

I vår kommer vi ut med en relaunch på vårt solskydd. Sun Control har en sensor på flaskan som mäter solens UV-strålning. På så sätt kan man se på flaskan hur länge man kan sola den dagen och inte skada eller bränna huden. Det här solskyddssystemet har jag själv utvecklat och patenterat. Det är kostsamt men värt varenda krona då jag vill bidra till att motverka risken till hudcancer.

Patentet tog jag fram år 2013 och det var nog för tidigt. En produkt blir framgångsrik om den är innovativ och marknadsförs vid rätt tidpunkt. Ni förstår väl vad jag menar, eller?

SMS:et uppfanns 1994 av Matti Makkonen på Nokia. Det tog några år innan SMS blev populärt och det var tack vare ungdomarna. Grundtanken till SMS var att affärsfolket skulle kunna skicka korta meddelanden men dom ringde varandra istället.

När mobiltelefonen började gå ner i pris och ungdomarna hade råd att köpa en egen mobil, så fanns det ett problem. Att ringa var dyrt. Men ett SMS kostade en tiondel från att ringa ett samtal så då började dom skicka meddelanden istället. Så blev SMS populärt och stort!

När folk börjar förstå att dagens solskyddsfaktor som står på varenda solskyddsflaska inte betyder nånting alls så har jag kommit en bra bit. Ett patent gäller i 20 år så jag har tid. Titta på www.sunethical .com , där finns en presentation som förklarar allt.


Likes

Comments

Julen närmar sig alltmer och idag dök jag upp till jobbet vid klockan 12 för att filma för SkinPlan. Vi ska förändra vår hemsida och lägga till mer filmer. Det var lite svårt att rabbla upp all text utantill men till slut fick jag ihop det. Vi filmade på Center of Excellence där vi håller alla våra utbildningar för InjectAcademy.

Sen promenerade jag över till huvudkontoret som ligger 2 minuter längre bort. Här möttes jag av riktig julstämning. Daphne har varit aktiv både dag och natt för att få hit alla julklappar till kunderna.


Likes

Comments

Idag har vi haft fullt upp med att fixa hela huvudkontoret i Stockholm. Det är Daphne som håller i allt såklart. Vi alla andra hjälper till så gott vi kan. Vi har köpt in nya möbler, målat om och skaffat juldekorationer. Det kommer att bli urmysigt. Alla våra kunder är välkomna in att umgås med oss under de kommande dagarna, dricka glögg och berätta allt om hur året 2017 har varit.

Sen ikväll blir det av till Kolmårdens Privatklinik där Dr. Christian Vojin arbetar. Ska bli kul att få prata om våra trådar VSoftLift och fillern Stylage. Det är här vi får in värdefull information om nya behandlingsmetoder och innovationer. He is a master!

Nedan en bild på utsikten från en av Sveriges bästa kliniker. 


Likes

Comments

Varje år brukar jag gå på Gasellgalan och nu var det dags igen. Hit kommer hela svenska näringslivets toppar och politiker för att fira och umgås.

Gasellgalan är årets viktigaste utmärkelse för tillväxt inom svenskt näringsliv. I år var det den 18.e gången och här delas flera priser ut som Årets Supergasell och Sveriges Digitala Gasell.

Priserna delades ut av Lotta Edling som är chefredaktör på Dagens industri. Det som är intressant tycker jag är hennes intervjuer med aktuella personligheter. Michael Schiller, ordförande på Acne Studios berättade att han alltid är rädd för att misslyckas. 

Katarina Martinson, styrelseledamot på Lundbergföretagen avslöjade att hon älskar att investera i nya unga företag med Fidelio Capital. Det är ett svenskt investmentbolag som investerar i små och medelstora bolag som har goda förutsättningar att växa och utvecklas och där hon kan tillföra värde som aktiva ägare.

Sen var det dags att prata med politikerna. Ulf Kristersson, partiledare hos Moderaterna flörtade med de 1500 gästerna i salen och berättade att han värnade för näringslivet. Annie Lööf, Centerns partiledare pratade om sig själv och ordet ”jag” upprepade hon med jämna mellanrum. En riktigt självgod människa!

Sveriges Digitala Gasell blev Skincity som säljer hudvårdsprodukter på nätet. Grundaren Annica Forsgren Kjellman och hennes man Mikael fick ta emot priset med stor stolthet. Hennes tips var, lyssna på kunderna!


Likes

Comments