Header
View tracker

Kom på en sak som diskuterades idag. Vi pratade om våra kroppar vilket är något vi tyvärr(!) ofta diskuterar i vårt tjejgäng. Och kom på något som Lissi och Tufwa sa till mig.

Jag har inte idealkroppen för kvinnan. Det har jag verkligen inte och jag är den enda i vårt tjejgäng som inte har det, därför pratade vi om de "mot" specifikt mig. För vad är idealet? Hourglass bodyshape Stor rumpa, smal midja, lagom stora bröst. Ni förstår säkert vilken typ av kropp jag syftar på.

Och detta har jag inte, därför har jag inte idealkroppen. Jag har ingen smalmidja i kombo med breda höfter och stort ass. För att jag har inga höfter, är helt rak på båda sidor vilket många är, alla har inte chansen att ha idealkroppen som är just nu.

Men då sa mina kloka vänner det att kvinnans idealkropp går i trend. Det är som mode, olika trender som kommer och går. Kvinnans ideal har ändrats så mycket under alla generationer, därför blir det som en trend. Där av det kloka har jag kommit fram till detta: att jag skiter i om jag har på mig bootcut jeans för att det är ute ur trend t.e.x. Varför ska jag då bry mig så mycket om vad som är trend i kvinnas idealkropp nu? Det kommer koma en ny trend, varför ska jag då lägga mer fokus på detta än något annat? Tänker jag knasigt eller


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Ikväll igen, jag veeeeeet inte okej. Det är verkligen inte hälsosamt att äta så mycket skräp som jag äter(?) Kommer bli förbättring när jag börjat träna and shit. Känns som att jag ofta använder det som en ursäkt men det stämmer, känns som livet ärligt kommer falla mer på plats. Tror ni inte det?

Ska få sussa hos F inatt vilket jag är så tacksam för, tack tack tack universum (hahaha) så flum för er som inte hänger med på LOA-flummet. Nej jag kan inte kalla det flummet? Det är min verklighet nu, eller ska iallafall bli.

Fick förresten en så fin lapp i skolan idag, det gjorde faktiskt hela min dag. Har fått så fina kommentarer det senaste också, och tror verkligen inte ni förstår hur mycket det hjälper mig. Hur tacksam jag faktiskt är för allt det fina ni säger till mig. Alltså verkligen tack för allt det fina, ni hjälper inte bara mig utan alla i min omgivning också för ni får mig på bättre humör!

Likes

Comments

Påslakanset - Sidenstil 

Ni hittar dem HÄR

Påslakanset - Neely 

Ni hittar det HÄR

Pälspläd 

Ni hittar dem HÄR

Posters

Vänster hittar ni HÄR // Höger hittar ni HÄR

Likes

Comments

Läste klart boken igår "The Secret". Har skrivit ner lite anteckningar i ett dokument på datan som jag ska försöka påminna mig själv om att läsa någon gång per dag för att inte glömma något. Ni som inte läst mitt inlägg om attraktionslagen innan, inlägget hittar ni HÄR. Det känns som att LOA är ganska svårt att förstå jag känner inte riktigt att jag har ett hårt grepp om det hur det faktiskt fungerar men kommer iallafall att försöka att använda mig av det. Som dom skriver i boken "Du förstår kanske inte teknik men du använder den fortfarande" Som att t.e.x ladda din mobil, du vet hur du gör det men du förstår kanske inte hur sladden och strömmen kan få igång din mobil igen. Ni förstår va?

Jag har iallafall skrivit ner lite notes från boken som jag tänkte dela med mig av om det finns någon av er som är intresserade och tror på detta. Det är inte alla som faktiskt tror på attraktionslagen och att den faktiskt fungerar. För att ni kommer märka om ni fortsätter läsa. att anteckningarna är väldigt flummiga för att hela grejen är faktiskt flummig men jag tror stenhårt på det. Att vi är energier och att universum kan ge oss vad vi än ber om.

Attraktionslagen - anteckningar

“Det här är problemet de flesta människor tänker på det de inte vill ha, och de undrar varför det dyker dyker upp i deras liv om och om igen.”

När du ägnar din uppmärksamhet åt det du inte vill ha, t.e.x “jag vill inte komma för sent”, hör inte lagen om attraktion att du inte vill ha det. Det manifesterar bara det du tänker på och därmed dyker det upp i ditt liv om och om igen.

Lagen om attraktion lyssnar inte på “nej” eller “inte” eller några andra negationer. När du använder negationer är det här vad lagen om attraktion hör:

“Jag vill inte spilla på mina kläder” -Då hör den: “Jag vill spilla på mina kläder”

Det du tänker nu skapar ditt framtida liv. Du skapar ditt liv med dina tankar.

Det du tänker på mest eller ägnar mest uppmärksamhet åt är det som kommer att förvekligas i ditt liv.

En positiv tanke är hundratals gånger starkare än en negativ tanke.

“Jag är herre över mina tankar”

“Hur känner jag mig just nu?”

Du kan börja redan nu att känna dig frisk. Du kan börja känna dig rik. Du kan känna all den kärlek som omger dig, även om den inte finns där just nu. Det som händer är att universum svarar.

När du känner dig nere ändra det på ett ögonblick

  • sätt på någon bra musik eller börja sjunga.

Det kommer att förändra dina känslor.

  • Eller tänk på något vackert, ägna en stund att tänka på något du verkligen älskar.

Tro att det du önskar redan är ditt. Du måste veta att det du vill ha är ditt i samma ögonblick som du ber om det. Du måste ha absolut, fullständig tilltro. Du måste handla, tala och tänka som om du tar emot det nu. Varför? Universum är en spegel och lagen om attraktion speglar dina mest ihållande tankar tillbaka till dig. Verkar det då inte rimligt att du måste se framför dig att du får det du har bett om?

Vi skapar allt det vi tänker på. Faktum är det att ju mer du pratar om det du inte vill ha, eller pratar om hur hemskt det är, ju mer du läser om det och sedan pratar om hur hemskt det är - desto mer skapar du av det.

Rikta dina tankar åt det du vill ha och det du vill uppleva.

Många människor känner sig som offer i sina liv, och de pekar ofta på tidigare händelser. Den verkliga frågan är vad ska du göra NU? Vad väljer du nu? För du kan antingen fortsätta att lägga din kraft och uppmärksamhet på det, eller också kan du inrikta dig på det du vill ha i ditt liv. När människor börjar koncentrera sig på det de vill ha, då faller allt det som de inte vill han bort.

När du säger “Jag är sjuk”, “jag är pank”, “jag är överviktig” då säger universum: din önskan är min lag. Säg istället “jag är mottagare av allt det goda i livet. Jag är lycklig, jag är rik, jag är frisk, jag är kärlek.”

Detta motsäger nästan hela mitt liv. Har lagt fruktansvärt mycket fokus på mitt sjuka jag, det var ju därför jag till en början startade den här bloggen för att öppna upp mig. Det motsäger lagen om attraktion att lägga så mycket energi och fokus på negationer. Jag kommer inte sluta att prata om hur jag mår, kommer troligen inte heller att bli frisk bara sådär. Men jag är säker på att LOA kommer att hjälpa mig mer än något annat. Jag kommer trappa ner mitt fokus ett tag på min psykiska ohälsa. Ska inte ge den mer uppmärksamhet än vad den behöver, jag har som sagt tappat upp på min medicinering. Kommer självklart fortsätta med det men kommer också att tacka nej till KBT-behandlingen. För att inte ge min "sjukdom" mer uppmärksamhet för att det kan leda till motsatsen av tillfrisknad. Problemet är då att allt detta behöver jag då förklara för min mor för att hon inte ska lacka sönder för att vägrar gå till en psykolog/KBT-terapeut.

Likes

Comments

Skadade läppar, trista ögonbryn

Är hemma hos Filip, har saknat honom så. Jag ska väl vara här en stund sen cyklar jag hem. Har kollat på sista avsnittet av skam, nästa avsnitt kan man se imorgon vid klockan åtta, HUR ska jag hålla mig tills dess? Tack vare detta har jag fått ett behov av att vilja se fler liknande serier men endast på norska. Ska påbörja en jakt efter fler norska serier..

Jag gör mina ögonbryn då och då, ibland när jag orkar eller känner för det. Men det blir ändå alltid för jävligt men känns så tråkigt ibland att bara ha några glesa hårstrån ovanför ögonen. Får väl fortsätta öva o öva tills det blir bra antar jag. Här kommer ni tyvärr aldrig kunna förvänta er den finaste delen av mig, de finaste bilderna osv. Jag publicerar det som är tillgängligt så att säga

Likes

Comments

De dödas röster - en thrillerpodd av Sara Bergmark Elfgren

Jag började lyssna på denna podden igår och lyssnade klart på alla avsnitt under hela dagen. Den blir bättre ju längre fram man kommer, man förväntar sig inte aaalls att den ska sluta som den gör. Jag rekommenderar, rekommenderar veeeeerkligen. Jag kryddar inte ens, ni kommer förstå mig när ni har lyssnat klart. Döm inte för än ni lyssnat på alla avsnitt. Dock kommer ni att vilja lyssna mer och mer efter varje avsnitt så ni kommer troligen att fastna, dock är ett råd att lyssna på den mer som en ljudbok och inte mer som något du lyssnar när du håller på med mycket annat samtidigt så att du verkligen uppmärksammar dig på det som sägs.

I de dödas röster får lyssnarna följa journalisten Emma Nylander, spelad av Sanna Sundqvist. Emma börjar nysta i ett tjugo år gammalt ouppklarat mord som ägde rum i området där hon själv växte upp, i mitten av 1990-talet. De dödas röster är en historia om vänskap, hemligheter, kärlek, svartsjuka, svek och mörk magi. (kopierat från sveriges radio's sida).

För att säga lite mer, Emma är bästavän till den döda Jessica Lundh som blev mördad under 1990-talet och den misstänkte var deras gemensamma vän. Där Emma ska gräva djupare i fallet och ta reda på vad som faktiskt hände. Avsnitterna hittar ni HÄÄR eller i podcast appen. Ni kommer att tacka mig

Likes

Comments

​Behöver jag verkligen nämna vad som skyms på dataskärmen? Har ätit detta gottiga nu och har allvarliga problem när det kommer till att slänga mat jag tycker om, klarar liksom inte av det. Så jag äter alltid upp ALLT. Är mätt och skön nu, ligger i sängen och lyssnar på podcast. Ska snart läsa lite ur boken sen ska jag sova, försöka meditera för en bra dag imorgon och inte som denna vidriga dag. Ska sussa så gott, i min varma stora säng. 

Likes

Comments

Jag ligger i min stora säng, den är stor och det finns gott om plats men ändå ligger jag långt till vänster, ganska ihoptryckt som att jag ligger i en liten och kall säng. Jag vet inte varför.

Jag ligger på min vänstersida, med vänsterarmen under mitt tunga huvud och den andra handen ligger lätt över mina panna. Från ingenstans upptäcker jag mig själv långsamt har strykt min tumme försiktigt genom mitt högra ögonbryn ända sen jag la mig. Jag la sen märke till att en berättande podcast om skrämmande spökhistorier spelades från min mobil. Men det jag märker är att mina öron lyssnar inte på ljudet, mina öron lyssnar ingenting alls.

Jag känner bara hur det inre i mitt huvud lyssnar på något helt annat. Som att jag har extra öron där inne, öron som bara kan höra mina dåliga tankar. Som jag ibland väljer att kalla “mina hjärnspöken”. Det är mycket som sägs där inne. Många tankar som är för många, för hemska, smakar lite illa på tungan vid uttal, som för en del kan vara svåra att tänka.

Jag slutar att stryka tummen över mitt ögonbryn. Jag vecklar ut hela min hand, så handflatan täcker den synliga delen av mitt ansikte. Den andra delen är ju nedtryckt i min kudde. Jag gråter, det är så det brukar börja. Jag gråter, mina händer leder nedåt under mina ögon för att torka bort tårarna. Jag börjar då uppmärksamma min hud, mitt ansikte. Min hand smyger runt över hela mitt ansikte och känner på alla delar av det. Mitt ögonlock, ögonbryn, pannan, kinden, näsan, läpparna, hakan. Det får mig att gråta mer, att man t.o.m kan känna på sig själv, i ett kolsvart rum, hur avskyvärd man är, utvändigt, invändigt. Mina tankar har en förmåga att snabbt virra iväg och bytas ut till något jag innan tänkt på eller något nytt som jag aldrig lagt en cell om.

Jag började då istället att gå igenom min dag, vad har jag gjort, vad har hänt. Det blir absolut inget bättre av det. Dagen har varit jobbig som nästan alla dagar och jag ligger här och försöker sova men jag kan inte. Den meningslösa dagen med jobbiga konflikter stoppar min hjärna från att slappna av. Jag lägger mig istället på rygg, jag breder ut mig mer för jag har ju ändå gott om plats jag är ju ensam. Mest ensam i hela världen, det är jag och mina hjärnspöken. Jag får ligga kvar här, tills tankarna inte orkar mer, tills dem ger upp som jag. Jag hoppas att dem gör det snart, för hur länge orkar man egentligen. Jag har väl redan ställt mig upp så många gånger? Orkar inte kliva upp från sängen igen, jag vet aldrig vad som kan hända då.

Likes

Comments

Ni som också ser på SKAM, ni älskar dem antagligen lika mycket som jag. Denna scenen iiih

Likes

Comments