Header

Musik

Dessa har varit mina musikfavoriter i September, lite olika musikstilar men alla är jättebra!

Smink

Min första "sminkfavorit" är egentligen inte smink utan liniment. Jag som springer en del får ganska lätt ont i fotleder och upplever att jag blir stel i vaderna. Jag tycker detta liniment är superbra, och sen luktar det jättegott också.

Jag har väldigt oljig hy och upplever att många foundations inte går så bra ihop med det. Denna foundation från Maybelline är dock min nya favorit, den sitter superbra och är även ganska billig. Det är inte jätteofta som jag använder produkter annat än läppcerat på mina läppar, men jag har under den senaste månaden fastnat för detta liquid lipstick från Nyx. Färgen jag har heter Soft-spoken och är supersnygg. Jag älskar även att läppstiftet blir matt.

Mode

Förra veckan så köpte jag(mamma) denna underbara parkas från Fjällräven. Den är så varm och skön, älskar även hur den ser ut!

Mina sneakers från Adidas har ex antal gånger blivit räddade av denna skorengöring från Scorett. Den funkar superbra och ska tydligen funka på många olika sorters skor. Den är iallafall jättelätt att använda och man märker skillnad.

Ett av mina favoritplagg i min garderob är denna topp från H&M. Den är ribbad och lite croppad, den sitter inte särskilt tight vilket jag kan tycka är skönt. Älskar iallafall hur skön den är, och den passar ihop med allt vilket är praktiskt.

Blandat

Just nu så läser jag Den Tomma Stolen av JK Rowling. Började läsa den i samband med att vi skulle läsa en valfri bok på svenskan. Har läst två femtedelar av den men är lite osäker på vad jag tycker. Det är väldigt många karaktärer vilket gör att det hela blir lite rörigt. Alla karaktärer är dock väldigt välskrivna. Har ingen direkt åsikt om storyn än så tänkte att jag får läsa vidare och se. 

Något underbart med september är att hösten är här. Det är så himla fint med alla olika färger just nu, jag brukar springa i skogen och det är verkligen så mysigt den här tiden på året. Det enda negativa är väl att det har blivit riktigt kallt på bara några dagar, men det hör till.

Jag dricker som ni kanske vet väldigt mycket te. Jag har nu kommit på att jag inte ska dricka en massa te med koffein utan istället satsa på örtteer och liknande. Köpte detta på Willys förra veckan och det är supergott!

Har ni några favoriter för september månad?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I sommar så "återupptäckte" jag SoundCloud igen så det har använts rätt flitigt fram och tillbaka i några månader. Här är några av mina favoriter just nu, de flesta är remixer av olika slag eftersom det är det jag lyssnar mest på när jag använder SoundCloud.

Likes

Comments

När jag blir less på mina egna spellistor på Spotify så brukar jag kolla vad Spotify själv har att erbjuda. Det finns en hel del bra spellistor, dessa är mina favoriter just nu.

Klicka på bilderna för att komma till spellistorna!

Likes

Comments

Bilder från tumblr.com

Just nu är mitt internet superdåligt, verkligen frustrerande och tråkigt. På grund av detta har jag de senaste dagarna haft svårt att svara på kommentarer och dylikt. Förhoppningsvis blir det bättre snart, bare with me!

Likes

Comments

Idag har vi varit på en föreläsning med Mattias Gardell, författaren som förra året skrev Raskrigaren. Boken handlar om Peter Mangs och de morden han har begått, alla relaterade till rasism.

Föreläsningen handlade om Mangs, hans åsikter och idéer och hur han begick sina mord. Gardell har genom intervjuer med Mangs och offrens familjer, bevismaterial och annat relaterat till mordet analyserat hur Mangs lyckades påverka en massa människor. Hur hans brott avslöjade en djupt invävd och ibland omedveten rasism i Sverige. Hur familjer med utländskt påbrå framställdes som invandrare i media, trots att de bott hela sina liv i Sverige. Hur ingen politiker tog avstånd från dessa mord och denna diskriminering. När Lasermannen utförde sina brott var folk så otroligt aktiva, men vad hände sen?

Gardell har fångat det hela på ett otroligt intressant och välanalyserat sätt, och det var verkligen en bra föreläsning.

Det är sjukt hur vi människor delar in varandra i fack utifrån hudfärg och etnicitet. Det finns inte en enda människa i detta land som kan säga att de aldrig har gjort det. Vi är alla skyldiga till detta, även om det inte är avsiktligt eller meningen att diskriminera.

Föreläsningen var lärorik och väckte väldigt många tankar hos mig. Om ni någonsin får chansen att se den så borde ni göra det. Får ni inte möjlighet till detta så rekommenderar jag er att läsa boken. Jag är ganska sugen på att skriva ett längre inlägg om just detta, så kanske får ni se skymten av ett sådant i framtiden!

Likes

Comments

Se en massa filmer och serier

Nu när det börjar bli lite kallare och mörkare ute så är det ju perfekt att ligga i sängen eller på soffan och se på tv. Varför inte se den där filmen du har velat se så länge? Eller börja på den där serien som alla pratar om?

Att gå på bio kan även vara mysigt en kall och regnig dag, särskilt skräckfilmer nu när vi närmar oss oktober och halloween.

Var ute

Jag älskar verkligen höstvädret; hur det är kallare ute men samtidigt soligt många dagar. Sen är ju färgerna helt underbara också. Jag gillar att gå på promenader och titta på allt och bara ta vara på det, tycker det är supermysigt.

Träna

När jag ändå är inne på vädret så kan vi ta upp träning. Jag älskar att springa ute på hösten, det är lite svalare vilket gör att man inte svettas ihjäl. Sen finns det så mycket fint att titta på samtidigt. Om man gillar att gymma så är väl hösten bra för det också, alla kallare dagar kan spenderas med att lyfta vikter eller vad man vill göra.

Fikamys

Jag älskar att fika, särskilt nu på hösten. Man kanske har mycket plugg eller långa arbetsdagar, vilket ger en rätt lite tid att träffa en massa vänner och bekanta. Därför tycker jag det är perfekt att träffas och bara ta en fika, gott och samtidigt ett bra sätt att umgås.

Läs

Detta är väl ungefär som med att se filmer och serier. De kvällar och eftermiddagar som man har lite dötid så kan det vara mysigt att läsa en bok. Just nu läser jag fyra olika böcker vilket inte är optimalt, så jag hoppas kunna reda ut det nu i höst när jag kanske får lite tid.

Lyssna på musik och poddar

Jag lyssnar på väldigt mycket musik på hösten. Särskilt vinylskivor, att lyssna på vinyl ger mig väldigt mycket höstvibbar. Jag tycker även att det passar bra att lyssna på olika poddar, just nu lyssnar jag mycket på olika hockeypoddar vilket är perfekt under hösten.

Ha egentid

Att ta hand om sig själv är jätteviktigt. Därför gillar jag att ta en kväll ungefär en gång i veckan och ägna den åt att ta hand om mig själv och ladda batterierna. Jag gillar att ha ansiktsmask och fixa naglarna medans jag bara ligger och tar det lugnt. Brukar lyssna på lugn musik eller naturljud, tycker det är väldigt avslappnande.

Skaffa en ny hobby

Hobbies är ju väldigt roliga att ha, och hösten känns som en bra årstid att starta en ny hobby. Man kan till exempel måla, lära sig ett instrument eller prova en ny sport. Nu i höst har jag tänkt börja skriva mer, är även sugen på att lära mig något språk.

Se på hockey

När jag pratar om hösten så pratar jag som ni kanske har märkt ofta om hockey. Detta för att det är då alla ligor startar igen, och i år börjar ju hösten med World Cup vilket är kul. Just hösten är en superbra årstid för mig och andra hockeyfans, och det blir bara bättre ju längre in på året vi kommer!

Bilder från weheartit.com

Likes

Comments