Header

Och äntligen har jag också fått sommarlov!
Hela denna vecka har jag varit hemma pga student och skolavslutningar. Även fast jag befunnit mig på hemmaplan har inte alla mina egna skoluppgifter varit klara utan idag, just precis för 10 minuter sedan, fick jag också SOMMARLOV. Det är en så otroligt skön känsla att allt är klart och jag ska njuta varenda dag av detta lov <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vad är det bästa/sämsta med att bo själv? Det bästa med att bo själv tycker jag är att man aldrig behöver anpassa sig efter någon annan. Man kan göra allting utefter sig själv utan att ha någon annan i åtanke vilket jag tycker är super skönt! Man känner sig även mer vuxen och mogen då man flyttar hemifrån, dels för att man får ett större ansvar då man ska få hela livet att gå runt på egen hand. Det sämsta med att bo själv kan vara att man ibland känner sig rätt ensam, men jag trivs väldigt bra i min lägenhet för tillfället så jag brukar inte få den känslan så ofta, sedan bor jag ju granne med i princip hela mitt gymnasium så vi umgås rätt mycket utanför skolan. Jag tycker också att det är super tråkigt att missa mina syskons uppväxt då jag inte är hemma så mycket, men försöker ta vara på tiden så mycket som möjligt då jag väl är hemma.

Vad är största skillnaden mellan att bo själv - hemma hos sina föräldrar? Den största skillnaden med att bo själv är att man ska ta hand om allt som ens föräldrar fixat tidigare. Det vill säga tvätta, hålla ordning/städa/diska, laga mat samt finna tid över till att plugga, träna och fixa skidorna. Jag tycker att det har fungerat väldigt bra för mig då jag älskar att befinna mig i en städad miljö, ha rena fräscha kläder på mig och god mat framdukat på bordet! Jag är nog en person som gillar att ta ansvar och klara saker på egenhand, vilket är en fördel i ett sammanhang som detta. Dock går inte alltid tiden ihop och man önskar att man hade en förälder som kunde laga middagen och tvätta ens kläder medans man själv tar an allt plugg, men sånt är livet och jag tror att man lär sig mycket av det.

Hur fungerar allt med mat och pengar? Varje måndag (oftast) handlar vi efter skolan mat till hela veckan. Jag gillar att variera mina maträtter och använder mig mycket av Ica-appen, mathildalundqvist.se och Google till min hjälp :) Jag använder mitt studiebidrag/min lön till att betala mat och kläder, men jag får även hjälp av pappa till mat då vi ofta är iväg på tävlingar och läger.

Är det något mer ni undrar är det bara att lämna en kommentar, P&K <3

Likes

Comments

Något som jag ofta brukar göra då jag vill ha något snabbt att äta är en smoothie. Idag testade jag faktiskt en ny frukt i som jag aldrig testat tidigare och den blev verkligen SÅ HIMLA GOD. De få ingredienserna jag använder mig utav är lite lätt vanilj yoghurt, mjölk och hallon/mango. Jag går alltid på känsla när jag gör smoothies så några mer specifika mått har jag inte, men det jag gjorde ovan räckte till två stora glas :)


Likes

Comments

Jag har fått en förfrågan av en tjej att skriva om ¨My Bieber Experience¨ igen och tänkte absolut fixa det.

För mig började allt på en bussresa på väg hem från alperna i oktober 2011. Det var där jag fann tycke för Justin och hans musik och det var där och då jag blev en så kallad ¨belieber¨. Innan denna resa var jag väldigt skeptisk, jag gillade inte hans musik och jag tyckte endast att dom som gillade honom var konstig. Men under bussresan sökte jag runt lite och fann alla fina sidor hos honom, som övervägde alla dåliga. Jag blev fast och har sedan dess tyckt om honom otroligt mycket!

Under sommaren 2012 släpptes det att han skulle ha en konsert här i Sverige, jag hoppade och skrek av glädje och fick tag på två biljetter via presalen på BieberFever åt mig och min kompis Emma. Från den dagen fram till konserten var det ungefär 9 månader, och under den tiden hann det hända mycket.

Våren 2013 var en väldigt bra period i mitt liv, tills någonting som inte fick hända, hände. Ungefär två veckor innan konserten skulle äga rum bröt jag mitt lårben under min skidträning i Sundsvall. Ska jag vara ärlig tror jag inte jag gråtit så mycket i hela mitt liv faktiskt, jag bröt ihop helt och ljuset var väldigt väldigt långt bort. Jag hade längtat efter denna konserten i över ett år, och att någonting, två veckor innan skulle förstöra det var hemskt!

Som tur var hade jag väldigt många fina människor runt om mig och en av dom var min kusin. Jag kommer så väl ihåg hur han kontaktade mig och frågade om det inte fanns någonting jag kunde göra för att detta skulle lösa sig. Han kom då på idén att jag skulle lägga ut en bild på mig från sjukhuset på hans Facebook timeline och berätta vad som hänt, vilket jag sedan gjorde. Bilden blev väldigt uppmärksam och nådde dryga 35 000 likes på tre timmar innan Facebook raderade bilden på grund av att så många haters hade anmält den. Det var hemskt, det var riktigt hemskt. Men som tur var fanns det väldigt många fina eldsjälar där ute som hörde av sig och önskade mig all lycka i både kommentarsfältet och chatten <3

Nu kommer vi till den del som jag kommer bevara djupt i mitt hjärta livet ut. Jag kommer så väl ihåg att jag sms:ade pappa tidigt på morgonen i skolan och berättade att det släpptes drygt 5-10 Meet & Greet´s till hans sista konsert den dagen. Efter ungefär 3 timmar skickar pappa en bild på en biljett som han lyckats få tag på åt mig, en sån biljett som jag alltid drömt om få. Den känslan var helt otrolig, att lilla jag skulle få träffa honom om endast 7 dagar var DET SJUKASTE SOM NÅGONSIN SKULLE KUNNA HÄNDA. Jag kommer aldrig kunnat tacka pappa nog för detta. Världens bästa människa.


Dessa tre dagar var dom bästa i mitt liv och att jag ska få uppleva samma sjuka känsla tillsammans med min fina Emilia om 7 månader gör mig så lycklig. Jag älskar henne, jag älskar honom, jag älskar allt.

Likes

Comments

Likes

Comments

Denna fina tjej heter @amandabarwich, är 17 år och väntar sin första son tillsammans med pojkvännen Andres i februari.

När jag först hittade hennes blogg blev jag helt lycklig i själen haha, jag har i flera år nu längtat ihjäl mig till tiden i mitt liv då jag också har bildat familj och skaffat mig ett riktigt lyckligt vuxenliv. Jag inspireras så otroligt mycket av att följa bloggerskor/instagrammare som är nyblivna föräldrar då det är så vackert och fint att jag går under haha! Jag rekommenderar verkligen er som är lika betuttad i detta som jag att följa hennes blogg där man får följa med henne under hela graviditeten till förlossningen <3

Likes

Comments

Idag är det måndag vilket betyder ännu en vecka med skola och träning. Igår kom jag hem från en tävlingsvecka i Hafjell/Norge och det ska faktiskt bli så skönt att få hänga i lägenheten igen. Det är verkligen min favorit plats, trivs så himla bra <3

Min dag kommer bestå av skola, handling av mat, städning, middag, träning, plugga och umgås med lite friendos. Det bästa med att bo själv under gymnasiet är verkligen att man planerar och styr allt själv, sedan att man i princip bor granne med dom flesta vännerna gör det bara så sjukt kul. Skulle ni vilja ha ett inlägg om gymnasiet förresten? Vore super kul att veta :) ​Ha en fin kväll, puss och kram, skumbanaaaaan. 


Likes

Comments