Anledningen till att vi åkte till Australien i somras var för att gå på en av Rhians bästa vänners bröllop. Jag hade även träffat brudparet vid tidigare resor dit och det var självklart att vi inte kunde missa deras stora dag! Bröllopet hölls vid Novotel Twin Waters uppe vid kusten och oj vad fint det var. Vädret var lyckligtvis perfekt då det var ett utomhusbröllop.

Ceremonin vid vattnet var så stämningsfull och fin, och Ashleigh var en sååå vacker brud och man kunde se en hint av ett Gatsy-tema som genomsyrade valet av kläder och accessoarer. Gareth och hans marskalker var också väldigt stiliga i blått. Själva platsen där festen och middagen hölls var som ett stort tält och det var väldigt fint dekorerat med dansgolv och allt. Sen var festen pricken över i:et för en helt fantastisk dag. Stämningen var på topp från morgon till kväll och hela dagen spenderades i en stor glädjebubbla.

Givetvis går jag mycket i bröllopstankar nu, särskilt efter man gått på ett sånt här roligt och fint bröllop. Jag och Rhian vill verkligen prioritera så att det blir en oslagbar och minnesvärd fest för våra nära och kära. Dock kommer vi få ha ett australienskt vinterbröllop för att familj och vänner från Sverige ska kunna tajma in det med semestern då det är sommar i Sverige då. Men lyckligtvis är vintern i Brisbane som en svensk sommar.

Sen finns det en liten fördel med att gifta sig med en man från andra sidan jorden; det betyder att man kommer få uppleva bröllopsglädjen två gånger då vi naturligtvis kommer ha ett bröllop i Australien men också ett mindre i Sverige. Bägge bröllopen planeras att bli under 2019 så det kommer bli en hel del planering det närmsta året, vilket jag kommer skriva om här då och då.

To Ashleigh and Gareth,

Thank you for an amazing wedding!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

December har bara rusat iväg. Det har vart ett sånt stort fokus på flytt och jobb att jag inte ens känt av att det närmar sig jul. Den här månaden har varit smått kaotisk på jobbet, Migrationsverket går igenom en stor omställning och det känns av.. Men nu är det i alla fall bestämt att jag jobbar min sista dag 28 februari. Känns overkligt på något sätt, men väldigt skönt! Det ger mig extra kvalitetstid att spendera med vänner och familj innan vi åker.

Men idag kläddes granen hos mina föräldrar och äntligen infann sig lite julkänslor. Har inte gjort något ”juligt” under hela december så har svårt att förstå att det snart är julafton. Så nu blir det att njuta av några dagars ledighet tillsammans med familjen. Jag hoppas att ni också får en underbar jul med era nära och kära.

/ Martina

Likes

Comments

Man blir verkligen bortskämd när man har en fästman som kan laga sådana här rätter. Men man får också en uppskattning för maten och produkterna som tillagas då man vet att det tar många timmar att komponera ihop en rätt på Michelin-nivå. Mat och vin är ett intresse som både jag och Rhian delar och han har definitivt lärt mig mycket inom matlagning och gastronomi.

Rhian var från början utbildad kock men specialiserade sig sen inom det söta i köket. Vi träffades när vi båda jobbade på Upper House, men sen gick han vidare till Bhoga och jag till Migrationsverket. Det var verkligen roligt att ha samma arbetsplats för då hade vi möjligheten att ses ofta. Nu är det lite svårare att träffas då jag jobbar kontorstid och han kvällar och helger. Men i Australien ämnar han att sätta upp ett eget patisserie och jag längtar så mycket tills dess. Jag tror att han kommer kunna sätta upp något spektakulärt då han är så duktig med smaker och han har drivet som krävs. Så om ni kommer till Brisbane i framtiden så finns det en stor chans att ni kommer kunna besöka oss och smaka på Rhians kreationer. Men annars rekommenderar jag ett besök på Bhoga i Göteborg innan vi flyttar!


Likes

Comments

Det har minst sagt varit ett händelserikt år med många minnesvärda upplever och resor. Under det här året bestämde jag och Rhian att vi ska flytta till Australien och vi förlovade oss nyligen på en strand. Det har varit ett år fyllt med kärlek, men det har också varit ett tufft år med många utmaningar och nära och kära som tyvärr lämnat oss. Men nu när jag ser tillbaka på 2017 så gör jag det med ett leende. Jag är tacksam att jag spenderat så mycket tid med dem jag älskar och att jag även fått resa mycket med familjen.

I april hyrde vi ett litet pittoreskt hus på landsbygden i Normandie med Rhians äldsta bror och hans familj som hälsade på från Australien. Huset var som tagit ur en saga och vi hyrde även en bil och såg mycket längst kusten. Vi åkte även till Mont Saint-Michel som länge varit på min bucketlist.

En månad senare, i maj närmare bestämt, så fyllde min älskade pappa 60 år. Givetvis skulle det firas ordentligt så hela familjen åkte till Comosjön i Italien. Hade aldrig varit där tidigare, det var bara Rhian som hade vart där innan då hans mamma gifte sig där för några år sedan. Men herregud vilket underbart ställe! Vi bodde i Moltrasio och där firade vi pappa på hotellets restaurang som visas på bilden nedan. Vilken miljö och vilken mat! Att sitta där tills mörkret föll med de jag älskar mest var en av årets bästa dagar.

Det finns så många mindre fina städer längst sjön och Varenna var en favorit. Så om ni åker till Comosjön, åk dit!

Comosjön blev sista resan innan sommaren och sen så jobbade jag varje dag fram tills vi åkte till Australien i oktober. Det var slitsamt men värt det för att kunna vara borta i fem veckor. Höjdpunkten under resan var givetvis frieriet och att sen få gå ut i havet på Moreton Island och möta vilda delfiner. Det är inte världens bästa kvalitet på bilden av delfinen, men tänk att det sen kom 7 delfiner till och vi gick i vattnet och fick se dem på nära håll. Bästa dagen någonsin!


Under nästa år kommer det ske stora förändringar i livet och jag har ett stort äventyr framför mig. Vissa dagar känns nervösare än andra, men jag är så nyfiken på att få se vad livet kan erbjuda i Australien. Att ha 75 minuter till Moreton Island och delfinerna känns som ett stort plus i alla fall!

Likes

Comments

Det är frågan som jag fått vid upprepade tillfällen och varje gång som jag berättar för någon om flytten till Brisbane så är det ofta den frågan som kommer upp. Därför tänkte jag berätta lite vad tankarna är. 

Ärligt talat så vet jag ännu inte exakt vad jag ska göra. Jag har alla möjligheter att starta om på nytt och göra precis vad jag vill. Känslan av frihet är onekligen härlig, men det förhindrar inte det faktum att jag känner mig lite vilsen. Rhian har hela tiden uppmuntrat mig till att jobba med något som jag brinner för, och nu har jag chansen till det. Jag har en början till en idé om vad jag vill göra, och det ska bli kul att dela med till er om hur allting går.

Lyckligtvis behöver jag inte stressa med att finna ett jobb direkt i Australien. Utan jag kommer ha tid att justera mig till vårt nya hem. Dock kommer jag försöka hitta något relativt snabbt då jag lätt blir uttråkad annars. Vem vet, kanske väljer jag att plugga igen. Jag måste bara hitta min egna plats och skaffa egna vänner. Har lärt känna många människor via Rhian, men tycker det är viktigt att jag också hittar egna vänner för att få en känsla av att jag klarar av att stå på egna ben. 

I dagsläget är det alltså ganska oklart med vad jag kommer syssla med i Australien. Men det är också tjusningen i det hela, ett nytt land och ett nytt kapitel. Jag tycker det är spännande men också lite nervöst. Det kommer säkerligen kännas kämpigt emellanåt och det är jag beredd på. Jag har mål och en bild av hur jag vill att livet ska se ut, och jag är redo att kämpa för att nå dit. Nu ska vi bara få se inom vilken bransch det blir!

Likes

Comments

Har hunnit med tre resor till Australien och jag har fått en god inblick i hur livet där kan se ut. Rhian har alltid haft ett stort intresse för utomhusaktiviteter som fiske, bushwalks och camping. Något som jag varit lite skeptiskt till, men efter att ha campat på Fraser och Moreton Island har jag totalt ändrat mig. Att vara ensamma på en strand och sitta och titta på valar som hoppar längre ut i vattnet är rätt så fantastiskt. Dock älskar jag inte att sova i tält, men jag jobbar på det!

Det finns otroligt mycket att se i närheten av Brisbane; långa stränder, vattenfall, berg och regnskog och lyckligtvis är Rhian duktig att ta vara på det och han har även fått mig att uppskatta det.

Detta var på en av våra campingresor till Moreton Island 2016. Samma ö som Rhian friade till mig på i år.

Det hade länge varit en dröm att se en havssköldpadda. Så otroligt fina varelser. Nu har jag sett ganska många, men den på bilden är den första jag såg i Australien och det var en väldigt speciell stund.

Att köra på stränderna på Fraser Island var så roligt! Till och jag med vågade köra en stor jeep i sanden. Älskade Fraser och vill verkligen åka tillbaka dit inom en snar framtid.

Sen så är det överkomligt att det är glassväder året runt. I Brisbane spenderar man verkligen mycket tid utomhus, och jag gillar att en bra livsstil inte kostar för mycket där. Älskar att äta nästan alla mål utomhus, och att sitta på trädäcket och grilla efter en dag i poolen är svårslaget. Givetvis vet jag att vardagen kommer komma ikapp oss nör vi flyttat dit och inte är där på semester. Men jag är säker på att vi kommer upprätthålla en aktiv livsstil utomhus och fortsätta att åka på massa utflykter. För att kunna göra det krävs givetvis en bil, och Rhians kära Nissan Patrol gav ju upp på en motorväg utanför Sydney 2015 när vi skulle köra ner till Melbourne. Därför är vi så glada att vi har en ny bil som väntar på oss när vi åker tillbaka i Mars.

Sen är jag givetvis så glad över att Rhians familj bor i Brisbane. Hans underbara och stora familj. Hans äldsta bror har precis flyttat till Singapore med hans familj, men annars så kommer vi alla vara samlade i Brisbane nösta år. Vilket jag verkligen ser fram emot. Min familj planerar redan en resa för att hälsa på oss, och det ska bli så roligt att få visa dem det Brisbane som jag tycker så mycket om.

Likes

Comments

Då vi snart kommer byta till varmare breddgrader försöker jag faktiskt ta vara på kylan och fina vinterdagar. Har varit förkyld ett par dagar så var väldigt skönt att komma ut på en långpromenad idag. Jag och Rhian promenerade nästan en mil idag i Delsjöområdet och det var så vackert. Längtar väldigt mycket efter värmen och det tropiska klimatet i Brisbane, men kommer nog sakna vinterdagar som denna. Vi gick sen till Kaffestugan Lyckan och drack varmchoklad. Så det var en ganska idyllisk dag får jag säga!

I dagsläget är det runt 30 grader i Brisbane och det blir bara varmare. Kommer vara märkligt att fira jul där nästa år när det är mitten av den australienska sommaren. Men man vänjer sig nog och jag kommer med största sannolikhet få julkänslor där också. Har firat jul i Indien flera gånger tidigare och där infann sig julkänslan tillslut också.


Likes

Comments

På tal om Australien så måste jag bara rekommendera produkter från Aesop! Jag blev presenterad för märket under min första resa till Australien 2015 och har sen dess blivit beroende av deras produkter. Min hy mår så bra och jag gillar tanken med att använda produkter med ett naturligt innehåll. Koncepttet de har i sina butiker är också något jag uppskattar, man får en ordentlig demonstration av produkterna och de ger en alltid en del tester att ta med hem. Nästan alla produkter kommer i fina glasbehållare också, vilket jag verkligen gillar.

Produkterna som ingår i serien med persiljefrön är en klar favorit! Vet att det finns på NK och Artelleriet i Göteborg, och i Stockholm finns en butik på Jakobsbergsgatan. Kanske kunde det bli en fin julklapp till dig sjölv eller någon du tycker om?

Likes

Comments

Förra helgen hade vi en flyttfirma hos oss som kommer skeppa över en container med våra tillhörigheter till Brisbane. Vi är ute i god tid då det kan ta lång tid att få den skickad. Vi använde ett engelskt företag som heter Movecorp som vi blivit rekommenderade, och det funkade jättebra när de kom och lastade allt. Nu får vi bara hoppas att allt kommer fram ordentligt.

Vi har packat och skickat i princip alla våra ägodelar förutom en del möbler. Lyckligtvis har vi fått låna lite juldekorationer och kökstillbehör från mina föräldrar så vi slipper plastmuggar i tre månader!

Likes

Comments


Som många säkert redan sett och hört så friade Rhian till mig den 7:e november i år. Så jag tänkte berätta lite om hur det gick till. Det var verkligen bästa dagen någonsin!

Rhian hade några dagar innan informerat mig att vi skulle åka någonstans på morgonen den 7:e. Jag hade ingen aning om vart vi skulle och han packade min väska. På morgonen körde hans mamma oss till ett hamnområde i Brisbane, och väl där förstod jag att vi skulle till underbara Moreton Island! Rhian överraskar och säger att vi ska mata delfiner på kvällen som kommer in i bukten, och ni som känner mig väl vet hur mycket jag älskar delfiner! Efter båtturen till ön checkar vi in på vårt vackra hotellrum med utsikt över hela havet. Det är Melbourne Cup den dagen vi är där, så alla klär upp sig, bär hattar och dricker Champagne. Vi går ner till baren och köper med en flaska Moet för en liten picknick på stranden. Vi promenerar ett tag tills vi är helt ensamma på stranden när Rhian säger att han vill ta en bild på mig med kameran. Jag står ovetandes och ler framför kameran när han utbrister ”titta på mannen borta vid skeppsvraken” jag tittar febrilt och när jag tittar på Rhian igen står han på ett knä!


Jag har aldrig blivit mer överraskad och jag grät glädjetårar till och från under hela dagen. Dagen bestod av underbart väder, massa champagne, vilda delfiner, havssköldpaddor (såg även en sjöko vilket var så coolt) bad i havet och en fantastisk middag på kvällen. Det var mer än vad jag någonsin kunde drömma om och jag ser så mycket fram emot att planera vårt bröllop!

Likes

Comments