Både mamma, pappa och Lilleman tycker flaskan funkar kanon. Nätterna har blivit lite lättare för oss alla och gossen är nöjd. Han har vid få tillfällen även klarat sig på endast bröstmjölk vilket känns som ett steg i rätt riktning. Men vi kämpar fortfarande på med ersättningen tills födelsevikten är uppnådd i allafall.

Detta fina set fick Lilleman av tjejerna i stallet idag 😍💚

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 184 readers

Likes

Comments

När vi va på återbesöket någon dag efter förlossningen så tyckte bm att lilleman hade gått ner lite mycket i vikt. Och eftersom mjölken inte hade runnit till sig och bebis inte va nöjd efter amning så har vi fått börja ge ersättning. Då jag varit rädd för att förstöra den lilla amningen som funkar så har vi matat med kopp. Men igår tipsade barnmorskan om en flaska där Leo måste använda samma sugteknik som vid bröstet. Vi har varit på jämna vägkontroller på BB och vikten är påväg uppåt men är ändå inte uppe i födelsevikten ännu. Annars har vi fått en väldigt lugn bebis, än så länge, och dagarna tickar på fort. Snart är vi tillbaka till den riktiga vardagen då sambon är på jobbet..
Nu får det nog bli en promenad medan solen håller sig framme och i eftermiddag blir det husvisning. 👏🏼

  • 194 readers

Likes

Comments

Vaknade lördagen den 20/4 kl 6.45 av att jag kände att den sipprade vatten ur mig, två gånger. Ställde mig upp men inget hände. Kände senare på handduken jag hade legat på och där låg en luktlös pöl, ca en handflata stor. Ringde förlossningen för att rådfråga och de bad mig komma in för kontroll. Inne på förlossningen så hade de svårt att se om det kunde va vattnet som gått eftersom jag va så slemmig pga slemproppen. Fick ett återbesök kl 12, två timmar senare men även då va det svårt att se men till slut konstaterades vattenavgång. De berättade att med förstföderskor vill de invänta att de drar igång av sig själv inom 72 timmar, annars blir det igångsättning.
Nu hade vi både en slutdag och sluttid.
Senare samma kväll kl 18.00 började värkarna komma. Ganska fort va de uppe i 3 stycken på 10 min. Vi blev inlagda över natten men fick åka hem dagen efter på söndagen kl 12 då värkarna hade avtagit och inte va lika starka. Barnmorskan sa att vi kan likväl vara tillbaka inom 2 timmar eller senare under natten.
Jag hann inte mer än att sätta mig i bilen på parkeringen så började värkarna komma. Men vi åkte hem, försökte vila men värkarna blev starkare och jobbigare. Ringde förlossningen och de bad mig ta en varmdusch. Sagt och gjort. Värkarna blev uthärdliga.. tills jag stängde av duschen..
Talade om för sambon att vi måste åka in, NU.
När vi väl kom in till förlossningen grät jag när en i personalen kom fram till mig. Jag fick ett rum och blev undersökt direkt. Va öppen 4 cm och jag bad om EDA:n.
Narkosläkaren kom rätt fort och efter en stund va den värsta smärtan borta.
I fem timmar gjorde EDA:n jätte bra nytta!
Sedan började jag känna ett tryck nedåt.
Började då använda mig av lustgasen som jag blev hög som en julgran av.
Vid 22.48 får jag äntligen börja krysta och vid 23.09 är han ute.


Dagarna efter förlossningen har bestått av återhämtning, gos, promenader och besök av släktingarna ❤️

Likes

Comments

Grattis på födelsedagen! 🎈

Förra veckan förändrades våra liv, för all framtid. Vår lille son valde att komma ut i Söndagskväll kl 23.09, tre dagar före bf.
Har varken hunnit eller haft orken att skriva då vi är helt inne i den där bubblan alla pratar om. Men jag lovar att det kommer en förlossningsberättelse och sammanfattning på allt ikväll och hur de senaste dagarna har varit med bebis.


Likes

Comments

I veckan som har gått har det hänt endel saker. Jag har haft saker jag har kunnat skriva om men jag har inte riktigt återhämtat mig från den jobbigaste händelsen. Men så här har veckan som gått sett ut.

Tisdags: När sambon kom hem från jobbet åkte vi till mina föräldrar för att hämta ett par skor som passar mina svullna och vätskefyllda fötter. Tog även ett sista farväl av familjens gemensamma hund då vi bestämt oss för att ta bort honom av olika anledningar.

Onsdag: Hade svårt att sova natten till onsdagen. Kunde inte somna om efter att sambon åkt till jobbet så jag gick upp för att ta mig en morgonpromenad. Hela dagen var även en dag jag aldrig vill gå igenom igen. Hade ingen ork till någonting.

Torsdag: Dagen jag aldrig trodde skulle komma. Från det att jag vaknade räknade jag ner varenda timme minut och sekund. Gick inte ens 10 minuter förrän jag kollade på klockan igen.. Min älskade vän skulle lämna jordelivet. Trodde aldrig dagen skulle slut..

Fredag: Mamma hade tagit ledigt från jobbet denna dag så hon kom istället hit för att prata och umgås med mig. Vi orkade även med att baka lite bjudfika till bebis's ankomst. På eftermiddagen kom även min pappa förbi så vi fikade alla tillsammans. Gjorde en god hallon/blåbär smoothie.

Lördag: Vi grillade och hade myskväll tillsammans med sambos syster och hennes sambo.

Söndag: Vaknade strax efter 01.00 av något som jag trodde var värkar. Kom tre stycken regelbundet med 30 sekunder i mellan. Låg och vred mig i sängen och fick andas igenom smärtan. Sen avtog de. Jag trodde att våran inneboende ville komma ut.
Senare på eftermiddagen träffade vi sambos syster och även deras mamma och mormor på en fika.

Igår: Mamma kom hit igår. Vi åkte in till stan och tog en lunch tillsammans och gick även i lite affärer.

Likes

Comments

Ja det sägs ju att en bra kvinna reder sig själv. Jag får nog faktiskt hålla med!
Även att jag börjar bli trött på att inte kunna använda handen normalt, vaknar varje natt när sambon vänder sig om för att jag är rädd att han rullar över och lägger sig på handen, är trött på att gå hemma och inte har nått att göra utan bara invänta dessa små tecken att bebis är på gång..
Förhoppningsvis är det inte lång tid kvar!

Lyckades slänga ihop en bjudkaka som vi ska ha när familj och vänner kommer för att hälsa på bebis.

Likes

Comments

Blev även lite vårfeeling ute på trappen idag 🌱☀️

  • 336 readers

Likes

Comments

Vecka 38 🌸
Där inne ligger du, vårt underbara mirakel. Helt färdigbakad och redo för att komma ut och se dagsljuset från andra sidan. Du ska bara veta att dina föräldrar är lika redo för att möta dig också, och börja ett nytt liv som en familj, tillsammans med dig.

Likes

Comments

Halloj!
Idag på förmiddagen blev det ett besök hos barnmorskan. Bebis mår bra och växer som den ska. Hjärtljuden puffar på lika bra som vanligt. Det är ju rena musiken för öronen 😍
Senare på dagen blev det träff med min kära Malin på stan. Vi tog en fika ihop och sen blev det klädköp till bebis.

Godnatt på er!

Likes

Comments

Har hunnit med lite nyttosaker idag innan jag åkte in för operation. Varit i stallet, bakat, tvättat och städat. Operationen har gått bra, är väldigt öm och har svårt att röra handen.
Jag fick skjuts hem av sambons syster då jag inte fick köra själv hem pga lugnande. Väl hemma fick jag inte mycket till vila då bedövningen började släppa. Sambon fick sluta tidigare från jobbet idag då vi har varit och skrivit faderskapsintyg. Efter de har vi varit på husvisning utanför stan och nu är vi precis hemkomna efter kalas hos sambons syster som fyllde år idag. 🎂🎈🎁

  • 354 readers

Likes

Comments