Header

Foto: Hege Zaar Øfsti (zaarsfotografi)

Hva som hjelper meg å føle meg fresh som gravid

Jeg tenkte at jeg skulle skrive et lite innlegg om hvordan man kan føle seg mer fresh som gravid. Personlig så sleit jeg veldig med skikkelig kvalme i begynnelasen, og det eneste jeg brydde meg om da, det var egentlig å få i meg nok væske. Ikke minst en dusj hver dag.

Det er jo ingen hemmelighet at et svangerskap kan by på litt ubehageligheter, selv om dette er veldig individuelt.

Da jeg var gravid med Tilia, var jeg litt uggen i begynnelsen, og fikk litt vondt i ryggen på slutten. Likevel så husker jeg at jeg tenkte at det å være gravid, er som om å være syk i 9 måneder. Haha. For dette svangerskapet er helt annerledes. De sier jo at det kan være en forskjell på om du går med gutt eller jente i magen. Akkurat som de sier forskjell på gutt og jente mage. Jeg kan ikke helt forstå akkurat det, men at jeg har vært veldig mye mer dårlig dette svangerskapet, det er det ingen tvil om.

Alt fra hodepine, oppkast, forstoppelse, diare, og nå bekkenløsning. Enda 46 dager to go, hvis han blir født til termin. Tilia ble født 4 dager før, og Jeg håper virkelig jeg slipper å gå over denne gangen.

Her er mine beste tips:

  • 1.Start dagen med en varm dusj, mens du hører på morgen meditasjon. Det er utrolig hva nyvasket hår, og en fresh nyvasket kropp, og noen kloke ord kan gjøre med tankesettet, etter en mer eller mindre søvnløs natt. Det er deilig med en rolig start på dagen, før morgen rushet er i gang, og nistepakker, og ryggsekker skal pakkes.
  • 2.Ta deg en powernap i løpet av dagen, kroppen trenger hvile
  • 3.Drikk en green shake, med brokkoli, spinat, og gulrot, bra for deg, og bra for baby
  • 4.Unn deg behagelig undertøy, jeg ventet alt for lenge med å kjøpe større og spile løse bh. Beste investeringen så langt i svangerskapet. Du får 2 stk for 249kr på hm.
  • 5.Prøv å gå en spasertur hver dag, frisk luft er medisin, og selv om ryggen verker, blir den ikke noe bedre av å ligge hele dagen.
  • 6.Bestem 1 dag i uken, hvor du har selvpleie dag. Du farger vipper og bryn, lakker negler. barberer legger, får kjæresten til å hjelpe deg andre steder du ikke lenger kan se, eller kommer til. Du får gjort mye på en halvtime
  • 7.Sett pris på 3 flotte ting med kroppen din i graviditeten, og skriv de ned hver dag. Kroppen er fantastisk, og en av miraklene i livet er muligheten til å bære frem et barn.
  • 8.Er ikke formen på topp, avlys dagens planer, og slapp av i stedet. Folk må forstå at nå er du gravid, og da kommer det foran alt annet ( seff ikke hvis du som meg har et/eller flere andre barn, de må jo på skolen osv, men utenom).
  • 9.Sett sammen noen fine antrekk, sånn at hvis du plutselig skal på spontan kaffe med en venninne, så slipper du å prøve halve skapet for å finne noe som passer. Eller kanskje alt er for lite? Da kan det kanskje være på tide med en liten shopping runde, og det er alltid gøy
  • 10. Nyt det mens du kan, alle spark, og bevegelser fra magen. Det varer ikke for evig!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei! I dag så har jeg egentlig tilbringe store deler av dagen på sofaen og i senga. Bekkenløsning er ikke noe å kødde med, men litt bevegelse er også viktig. Siden jeg befinner meg i Drammen, tok jeg meg derfor en liten byvandring på Elvefestivalen, og tivoli med tante barna mine.

Vi tok pariserhjul (fikk sånn halvveis panikk på toppen, men roet meg fort når Nabo vogna lo), kjøpte smokke slikkepinner, og gikk i spøkelses huset. Etter en time i byen, så var denne graviden mer enn utslitt, så da var det å komme seg hjem som gjaldt. Jeg opplever at det er veldig viktig med bevegelse selvom ryggen er vond. Jeg synes den blir værre hvis jeg bare sitter stille. Nå kaller sofa livet igjen, og taco står på menyen. Gud, som Elsker taco. Kunne spist det hver dag. Faktisk utrolig godt som veggie måltid. Kvelden skal tilbringes med å nett handle ferdig rommet til lillegutt, og kanskje begynne å skrive fødselsbrev.

Likes

Comments

God morgen. Jeg tenkte jeg måtte dele noen bilder fra sommerens store begivenhet for meg. Alle mine venninner arrangerte tidenes Babyshower. Jeg ble hentet i min egen leilighet, og fikk tildelt, verdens vakreste blomsterkrans. Et par timer senere, returnerte jeg tilbake. Da var leiligheten min gjort om til rene bryllupet. Det var blomster, og ballonger over alt. Venninnene mine hadde reist fra fjern, og nær for å være med å feire lillegutt. Jeg var helt rørt, og sleit veldig med å holde tårene tilbake (hadde seff masse sminke, så hadde blitt panda tendenser).


Det var svær Tapas buffet, og etterpå all mulig slags dessert, og alt mitt favoritt godteri. Om ikke mat og godt selskap var nok, så fikk jeg (eller lillegutt) verdens største hau meg gaver. Jeg har aldri sett så mye gaver i en shower i hele mitt liv. Fikk ALT, da mener jeg alt jeg ikke hadde. Lampe, babygym, babynest, masse lillelamtøy, annet superfint tøy. Altså jeg fikk til og med gavekort på hudpleien. Snakk om å være bortskjemt. Jeg er verdens heldigste jente, med så mange gode venninner. Kunne ikke hatt en bedre shower. Vet jeg gjenntar meg selv litt, men det er umulig å la vær. Legger ved litt bilder fra dagen.

På slutten av feiringen var det ordet med en kjempe fin gravidshoot på utsiden. Jeg fikk kjempe mange fine bilder, og noen av dem har jeg faktisk brukt i designet her på bloggen. Nå skal jeg prøve å lage en liten plan for resten av uken. Jeg var hos legen på kontroll i går, og har fått beskjed om at jeg må finne en aktivitet som feks svømming, eller sykling å begynne med. Det er på grunn av bekkenløsning som jeg dessverre nå har fått. Derfor står det litt research for tur. Kanskje det blir litt gravid Yoga! Ha en kjempe fin dag!

Likes

Comments

ER det ikke rart at folk reagerer sånn på nakne kropper, især gravide kropper? Jeg hadde en gravid shoot i hagen, og kunne ikke forstå hvorfor folk stoppet opp for å se sånn på meg. Har de aldri sett en hvit, blå pupp før? Altså derfor er bildene i sort/hvitt. Neida, jeg bare tuller! Jeg var på fotoshoot med søstra mi (Zaars fotografi) og vi trodde vi var alene i skogen men jammen dukket opp en liten haug med tilskuere fra den ene busken, ikke min busk altså. Jeg ble ganske pinelig berørt. Men hadde bestemt meg for at disse bildene skulle jeg ta. Nå har jeg fått resultatet og er veldig fornøyd med avgjørelsen min.

Det at kroppen har forandret seg så mye, er egentlig en helt fantastisk ting. Tenk at et lite menneske som vokser inni der, det må være verdens største gave og jeg er så takknemlig. Tenk snart er jeg tobarnsmamma! Nå skal jeg nyte de siste ukene som gravid og prøve å slappe mest mulig av før lillegutt kommer. Selvom jeg nesten ikke kan vente til han er i armene mine <3

Likes

Comments

Good Morning. Det har vært morgen her i gården lenge. Heldig som jeg er, så har jeg en crazy cat lady på utsiden av vinduet mitt, av og på fra 2-6, hver natt. Altså jeg skjønner at hun er glad i pusen sin, jeg elsker katter selv. Men det å ha lange høylytte samtaler med den, og hvor den har vært, hvor den skal osv uten å bruke volum knappen, det er bare drøyt. Sånn har det vært i snart 1,5 år nå. Tankene som går igjennom
Hodet, hver gang jeg blir vekket, eller akkurat har sovnet igjen, skal jeg ikke skrive offentlig. Det er i hvertfall ikke lenge før denne "graviden" lar hormon heksa komme til syne.

Vel, over til noe mer positivt. Tilia Tiana skal ha sin første fulle skole uke, og hun gleder seg veldig. Det er så rart at hun allerede er 6 år, og har begynt i første klasse. Jeg må innrømme at jeg er en veldig stolt hønemor, men at jeg synes at jeg ikke helt klarer å holde ritt med tiden. Hun derimot, var/er veldig klar for å komme ordentlig i gang med skolen. Det har hun vært en stund, og godt er det. Nå sitter jeg i bilen på vei til Drammen. Gravid formen er ikke helt på topp, så litt avslapning hos svigermor er akkurat det jeg trenger. Ha en fin dag!

Likes

CommentsHei!

Nå har det vært over et år siden sist jeg har blogget. Jeg har i det siste begynt å savne det litt, og har derfor bestemt meg for å begynne litt i det små igjen.

Mye har skjedd det siste året, og jeg gleder meg veldig til å dele veien min videre med dere. Jeg har også bestemt meg for å teste ut denne bloggplattformen, fordi en venninne anbefalte den til meg. Er derfor bare i startfasen med design, og prøver å sette meg inn i ting. Så her er det bare å være tålmodig.

Den største nyheten er at Tilia Tiana skal bli storesøster til en liten gutt i Okotber. Det er selvfølgelig veldig stas, og vi gleder oss masse alle mann. Jippi. Derfor er hjemmet vårt blitt forvandlet til rene babybonanza stadiet, hvor det ligger "nesting" ting overalt.

Nå skal jeg ned å ha litt kvalitetstid med Tilia, som starter sin første fulle skoleuke i morgen. Ha en fin kveld.


Likes

Comments