View tracker

Det gör så ont att förlora en vän, enligt mig värre än att förlora en kille man verkligen älskar. Förlorar man en kille kan man sitta och gråta i timmar sen är det över, men förlorar man en vän, vem ska man då sitta och gråta hos? Ibland så kan jag tycka att det är svårt att släppa in folk i mitt huvud, för att jag är rädd för att de inte ska se saker som jag ser dom. Men sen så släpper man ner sin guard, och man berättar sina mörkaste hemligheter, man delar skratt och alla de där speciella ögonblicken man vet att man aldrig kommer att få uppleva på samma sätt igen. Livet har sin gång och man delar långa nätter av mys och långa djupa konversationer, gråt skratt och mer gråt tills man slutligen kramas när man sitter där helt snorig, men man vet att det inte gör nått för att det är helt irrelevant i just det där ögonblicket. 

Men sen så kommer den dagen då allt bara spricker, man tittar på varandra och allt man ser är en främling, en främling som man delar så många underbara minnen med. Man kommer till den punkten där man är för naiv för att visa några som helst känslor. Skolan blir som en tävling om vem som kan få mest uppmärksamhet, en tävling om vem som kan sno mest energi. Dagar ut och dagar in försöker man hålla skenet uppe, men oj vad skenet kan bedra. Bakom det där framkrystade leende ligger en hel del sömnlösa nätter med en hel del gråt. Så där sitter man och stirrar ut i tomma intet och tänker ; hur kunde jag hamna här igen? 

Man börjar undra, ska två personer som vet allt om varandra nu istället bli som rivaler? ska man verkligen välja att gå förbi varandra som om man inte vet vem personen framför en är? Det är hon du brukade gråta hos, hon du brukade skratta hos och det är hon som fanns där när allt var skit. Kan du tänka dig att allt det där är borta nu? På bara några få sekunder försvann allt, på bara några sekunder fanns hon inte kvar, och kvar stod man där och undrade vad man skulle göra med alla minnen. Ska jag bara slänga bort dom, står man där och frågar sig själv. Men sen kommer man på att de är alldeles för värdefulla, de ska hängas upp på väggen i mitt allra finaste rum, på väggen där mina mest värdefulla minnen hänger. Där kan jag ibland kan sitta en stund och skratta,gråta och bara njuta. Men sen, sen är det dags att låsa dörren till de rummet, tills nästa gång man behöver minnas igen. 

Ja att förlora en vän är bland det värsta som finns, men man inser att man växer väldigt mycket av att just förlora en person man så ofta var beroende av. Man inser snabbt att man inte är samma person som man tidigare var. Det som en gång var finns inte längre även om man så gärna skulle vilja det. Våra behov förändras, men det är okej. Ibland är man menad att gå olika vägar lika väl som man ibland är menad för att hitta varandra. Alla förhållanden har sin toppar och dalar, och trots att dessa dalar ibland känns omöjliga att ta sig ifrån, kan man ju alltid fortsätta kämpa, för ger man upp kan man aldrig veta vad som finns på toppen. Men känner man att det känns mer rätt att släppa taget om det man har, så är det också rätt. Oavsett vilket val man gör så kommer det valet ändå föra dig framåt och oavsett vad produkten av det valet blir så är det ändå ett val man själv har tagit. Och tar man ett val måste man också förstå att det kommer att finnas konsekvenser på vägen. Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ananas är mitt tips för idag, det är en av de godaste frukterna och är dessutom jätte jätte nyttig. Och speciellt här i Thailand är den jätte billig så blir svårt att inte ta för sig!

Likes

Comments

View tracker

Att resa med sin bästa vän är inte bara en dans på rosor, har hunnit blivit irriterad sur och arg, men allt har ändå i slutändan blivit bra. Anna sitter nog just nu på stranden och jag sitter här på rummet med öppen balkong och baa lever life! Thailand behandlar oss väl, och känner att jag aldrig vill härifrån 🌴 igår var jag och tog en promenad i bergen fina utsikter! Tanken var att jag skulle gå en promenad idag igen men sitter med världens träningsverk så får nog bli imorgon istället.

Likes

Comments

Nu har vi spenderat min första dag i Phuket och det var hur Näjs som helst. Är rätt trött och internet vill inte sammarbeta med mig så det blir ganska kort och koncist idag

Likes

Comments

Så galna som jag och Jovi är går inte ens att beskriva i ord, våra konversationer spårar lätt och vi kommer in på det djupaste av konversationer man kan tänka sig. Efter ha pratat i timmar om livet igår kväll gjorde vi en "Best friend tag" vilket då är en bunt frågor man ställer till sin Bästa vän och båda svara på dom. Jag blev helt seriöst tårögd att hon kunde så mkt som hon kunde, även om hon inte kunde svaren på vissa frågor,  lyckades hon alltid gissa rätt ändå.  

Om ni inte förstår vad jag menar, gå in på youtube och sök på "Best friend tag" så klarnar det lite mer.Här är frågorna vi använde. Tycker att detta bör göras oavsett kompis status, se det som tidsfördriv, jag lovar det kommer att spåra.

Likes

Comments

Dagens tips är faktiskt inget materiellt, utan det är att ta en stund för sig själv. Alltså att man bara ska unna sig en stund egentid. Man mår så bra i sig själv när man bara får stanna upp och stänga av allt annat och bara tänka på sig själv, bara för en stund. För jag har känt att jag ibland glömmer bort hur viktigt det faktiskt är att bara ta en stund för mig själv och uppskatta den jag är. För alla har något de behöver jobba på, alla har sina brister men det betyder inte att man ska låta bli att höja de bra sidorna man har. Så unna dig en stund nu, ta en kopp te eller ta en extra lång dusch där du kan få reflektera över hur otroligt fantastisk bra du faktisk är.

Likes

Comments

Sitter på Johanssons och fikar med två favoriter, känns sorgligt att säga hejdå inför Thailand men samtidigt har jag det bästa framför mig!

Likes

Comments

Oatlys nya smoothies är verkligen nått jag rekommenderar. En lagom frukost ifall man är sjuk eller bara har bråttom till skolan! Dessutom smakar de hur gott som helst. Min favoritsmak är nog den med banan, kokos och ananas👌🏽

Likes

Comments

Jag har nog aldrig känt att jag velat något så mkt i mitt liv som att åka till Rawanda och vandra i djungeln för att slutligen belönas med att få en glimts av gorillorna.

Jag har redan börjat kolla på resor ner dit, men ojoj vad jag har en lång väg kvar att gå. Ska iväg nu nästa vecka till Kina och Thailand, och kommer inte hem först om tre veckor, sen har jag en Spanien och USA resa inbokad efter det, så jag tror nog att gorillorna får vänta ett tag, men inom en snar framtid får de snart möta sin Tarzan.

Jag känner att detta får bli mitt dagens tips också, för hur coolt vore det inte att få uppleva detta.

Likes

Comments