Hei!

OBS! Langt innlegg

Nå er jeg tilbake i Norge og tilbragt litt tid med familien. Det var veldig godt å se de igjen, samt Eirik som jeg også har savnet masse. Turen hjem gikk fint, men det var veldig rart å skulle dra herfra, jeg har tross alt bodd der de siste fire månedene og lagt til alt av vaner, folk og ikke minst å bo som jeg bor. Byen hadde jeg blitt ganske vant med og syntes ikke den føltes så stor som da jeg var der de første dagene. Det var så greit å kunne gå 15 minutter så var jeg i sentrum og hadde alt av butikker rundt meg

Så nå tenkte jeg å fortelle litt om hvordan dette semesteret har vært og hva jeg har opplevd.

Jeg vil først og fremst si at dette har vært en fin og lærerik opplevelse som jeg kommer til å ta med meg videre. Møtt mange hyggelige folk, som gjorde det litt lettere å være der og ikke ha hjemlengsel. Jeg bodde dessverre bodde jeg kun med en av jentene, heldigvis bodde resten a gjengen over så det gjorde det greit å lage fellesmiddager og gjøre noe sammen, møtes osv. I denne gjengen hadde jeg en jente jeg kunne snakke norsk med og det gjorde meg litt tryggere for da kunne vi hjelpe hverandre med å forklare hvis vi manglet et ord elns. Hadde også fag med ei annen norsk jente som jeg kom godt overens med. Ved å ha noen norske der kunne snakke/ klage om ting uten at noen skjønte hva vi sa.

Da jeg sto på Gardermoen den dagen jeg skulle reise var jeg både spent, redd, gledet meg og gruet meg, men gledet meg mest for nå skulle jeg gjøre noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre. Turen var kort og jeg kom meg til Glasgow nesten uten problemer. Kun en liten med toget. De to neste nettene skulle tilbringes på hostell, som har litt lavere standard og flere folk på et rom enn hotell, men det var greit for noen dager. Lørdag 09.september fikk jeg nøkkelen til hybelen jeg skulle bo i og var spent på hvordan det egentlig så ut. Og du kan tro jeg fikk meg en overraskelse da jeg åpner døra til rommet mitt. Det første som møtte meg var en firkantet blått skap som sto midt på den ene kortveggen som fikk rommet til å virke mindre, og rommet var lite av seg selv. Så førsteinntrykket var ikke så bra, men etter hvert som jeg fikk satt på plass ting hjalp det litt og jeg følte meg litt mer hjemme.

Skolen: Det som var tyngst med skolen var språket. Jeg hadde ikke hatt noen fag som gikk på engelsk siden videregående så det sier jeg selv at det var ganske uvant. Det mye ordbok brukt i begynnelsen for å forstå hva jeg leste, da ga setningene litt mer mening. Foreleserne hadde heldigvis ikke noen skotsk aksent slik at jeg kunne forstå alt de sa. Opplegget på denne skolen var slik at prøver eller gruppeoppgaver skulle telle 40-50% av karakteren og en siste eksamen som telte 50-60%, noe jeg synes var fint for da slapp alt å ligge på en eneste eksamen. Gruppearbeid kan være både bra og dårlig, men jeg kom overens med dem og vi forsto hverandre og fikk gjort så godt vi kunne tilslutt. På den ene gruppen var vi kun internasjonale studenter så alle var lite usikre, men også lettere å forstå hverandre. På skolen hadde vi også noe som kalles for «tutorial», som er obligatoriske timer vi måtte delta på for å bestå faget. Dette var til god hjelp for å forstå fagene og snakke med lærere hvis jeg lurte på noe.

Reiser: Det er lett å reise rundt i Skottland fordi landet ikke er så stort og man kan komme seg frem til sted ved hjelp av buss eller tog. Dette gjorde at vi kunne reise en del. Første turen gikk til Oban, der vi (jentene) planla turen selv. De neste turene gikk til «the Highlands» der man kan se flotte fjell og fine fjorder. Jeg var da blant annet innom Loch Ness, Loch Lomond, Glencoe, Inverness, Isle of Skye og flere plasser vi kjørte forbi på veien til hovedattraksjonene. Stirling og Edinburgh er også to fine byer jeg besøkte. Edinburgh er hovedstaden og et must å besøke, på denne turen var jeg så heldig å ha med en god venninne hjemmefra (Hønefoss). Jeg manglet fortsatt noen steder jeg skulle besøkt, men er fornøyd med det jeg har vært med på.

Tips og oppsummering

-Bli kjent med noen så fort som mulig så slipper du å føle deg så alene i et nytt land.

-Reise rundt og se hva landet har å by på, landskap kan være ganske fint.

-Nyt tiden og ikke bare fokuser på skole, du er på utveksling en gang i livet og da er det kjipt å angre på det man ikke har gjort

-Snakk med mennesker fra et annet land enn deg så du forbedrer engelsken og kan høre mer om ulike kulturer og andre forskjeller. Det finnes foreninger der man kan henge sammen med folk fra samme land, men dette var noe jeg unngikk fordi jeg ville blir bedre i engelsk og hadde noen norske å snakke med. Trengte ikke mer enn det.

-Bo i et kollektiv/studentbolig der du ikke bor alene for å kunne bli lettere kjent med folk og ha litt sosialt samvær.

-Lag regler for hvordan du ønsker det skal være på kjøkkenet, at folk rydder etter seg, hvem som kjøper hva. Hvis man deler dusj og toalett burde man bli enige om hvem som for eksempel dorull og håndsåpe

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei

Den de siste ukene har gått til prøver, innleveinger og så eksamenstid. Det har vært noen lange og tunge uker, men nå er jeg ferdig og kan ta en velfortjent juleferie! Før eksamenstiden slo til, dro Nora hjem og vi hadde en fellesmiddag ute på en indisk restaurant, for å få en ordentlig avslutning med henne. Så var det bare å komme i gang med lesingen. Vi prøvde å ha noen dager der vi spiste middag sammen for å få litt forandring. Første eksamen ble gjennomført forrige tirsdag, og gikk bra, i hvert fall til mine forventninger. Så skulle helvete komme denne uken med eksamen onsdag og fredag. Det verste var vente til siste eksamensdagen med å bli ferdig, men heldigvis kl.12 på dagen så jeg hadde resten av dagen og jeg kunne endelig slippe jubelen løs.

Så nå er tre eksamener unnagjort og jeg har fullført et semester på Univerisity of Strathclyde, noe jeg er veldig stolt av. Jeg har lært mye og blir kjent med hyggelig folk. Selv om det har vært tungt til tider har det tilslutt vært verdt det. Nå er jeg en erfaring rikere og dette er noe jeg skal ta med meg videre. I kveld skal jeg og jentene ut og spise for å få en ordentlig avslutning før vi alle skiller lag med hverandre.

Her er litt bilder fra de siste ukene:

Likes

Comments

Nå nærmere det seg desember og jul. Her i byen er det nå satt opp to julemarket med litt av hvert i. Det er også satt opp lys over alt og byen skinner når man går der etter at man har blitt mørkt, og det er så koselig å se på. Blir så glad og får litt julefølelse når jeg ser det. Noen av lysene har stått på siden midten av november, men på søndag tente de alle lysene i byen, inkludert George Square. Det er nå også satt opp to julemarked i byen. Først ned mot elven, men nå i helgen var det også satt opp et på George Square. Nå har jeg vært på begge og synes det er litt koselig, litt annet å se og noe å få litt julesteming av. Her kan jeg gå litt rundt når jeg kjenner det blir litt mye lesning og eksamens styr, så kan jeg gå å kjøpe meg noe å kose meg med. Her er noen bilder av byen og julemarkedene:

Likes

Comments

Før Kari og moren kom bestemte vi oss for å dra til Edinburgh en dag og de la det til lørdaf slik at jeg fikk muligheten til å være med også. Så i 10-tiden på morgenen tok vi bussen inn til Edinburgh, som egentlig gikk fort og greit. Da vi kom frem la vi en liten plan for hva vi ville se, og vi begynte å gå opp til Edinburgh Castle, som da ligger på en liten fjelltopp. Vi fikk dessverre ikke tid til å dra på omvisning siden det var så lang kø (3 timer ventetid). Vi gikk videre ned "the royal mile" som da er hovedgata i gamleyen i Edinburgh. Det var veldig koselig å gå rundt og bare se på alle de flotte bygningene som er bevart. Vi tok også en tur innom St. Giles Catheral som lå på veien. Synes det er så stas å gå inn i en og se på alt de har klart å forme og bygge.

Etter mye gåing fant vi et sted å spise lunsj, siden alle var litt slitne og sultne. Vi satte oss på en italiensk restaurant og bestilte oss en pastarett hver. Her satt vi litt for å få igjen varmen og slappe av litt. Når vi var klare igjen gikk vi tilbake til den andre siden og fant veien til et stort julemarked de har satt opp nå. Der var det flere rader med fine og koselige boder så vi gikk rundt og kikket litt for å se hva som var i de ulike bodene. Det var også et lite tivoli med noen karuseller og et pariserhjul. Da vi hadde gått gjennom det meste fant vi ut at kunne dra hjem, med tanke på at vi hadde sett mye av det som var å se.

St. Giles cathedral

Likes

Comments

Hola!

Den siste uka nå har det endelig skjedd litt mer enn bare skolearbeid og surring rundt i byen. På onsdagen kom endelig Kari og moren på besøk til Glasgow, siden Kari foreslo å dra hit for å besøke meg samtidig som de fikk en liten ferietur. Kari er da bestevenninna mi fra Hønefoss som jeg har kjent i rundt 5 år nå. Siden går fort, puh! De var her frem til søndag, så i løpet av disse dagene skulle vi prøve å få litt tid sammen når vi hadde muligheten.

Da de kom på onsdag møtte jeg de for å spise middag sammen og hilse på når de først hadde kommet til byen. Det var veldig koselig, vi snakket og koste oss med en nydelig burger hver. Kari og moren var slitne etter en lang dag med reising, så de gikk til hotellet og ladet opp til enda en lang dag på torsdgen. Etter dette møtte jeg de andre jentene som hadde planlagt å gå på en bar en av de hadde lyst til å prøve. Vi kom oss dit og tok oss en drink hver og slappet av.

Torsdag gikk til mye skolearbeid og forelesning før jeg avtalte med Kari at vi skulle finne en bar og ta oss en drink på kvelden, bare for å gjøre noe annet og kose oss litt. Vi fant et sted på Merchant square og bestilte oss en Mojito hver. Der satt vi og snakket og koste oss i et par timer før vi gikk hvert til vårt. Utrolig hvor fort tiden går i godt selskap, spesielt etter å ikke sett hverandre på 3 måneder.

Fredag gikk til skole som vanlig og etter x antall timer kjente jeg at fokuset ikke var så bra lenger og ga for meg for den dagen. Da kunne jeg bare kose meg resten av kvelden med god samvittighet. Jeg møtte Kari og moren på Buchanan street og vi fant oss en cafe å sitte på (Starbucks). Der prøvde vi en av de nye kaffetypene som har kommet for sesongen (flere cafer her har jule-inspirerte kaffe-typer). Vi tok sjansen på en "Gingerbread latte" og var fornøyd med valget da vi smakte på den. Så den anbefales hvis du skal innom en Starbucks i nærmeste fremtid.

Senere på kvelden skulle en av jentene i gjengen lage marrokansk mat, noe jeg ikke har prøvd før, men gledet meg til å smake. Middagen besto av Tagine med flere ting man hadde ved siden av. Måltidet var veldig godt og alle var fornøyde med det. Til dessert hadde vi is med krem, nam!! Resten av kvelden gikk til å slappe av og snakke om uka som var godt.

Likes

Comments

Hei igjen!

Nå skal jeg snakke litt om den dagen jeg var i Stirling med 3 av jentene og fyrverkeri på kvelden. De hadde snakket om å kanskje dra dit, men det var usikkert av forskjellig grunner. Så fikk jeg melding på morgenen av Nora om jeg ville bli med til Stirling siden været var så fint. Jeg var først usikker fordi jeg egentlig hadde litt skolearbeid jeg måtte gjøre, men jeg falt på å reise for å gjøre noe annet og se mer av dette fine landet jeg nå bor i. Vi kom oss tidlig avgårde og tok toget dit, som tar ca. 30 minutter fra Glasgow. Da vi kom frem gikk vi litt rundt i den lille byen før vi bestemte oss for å besøke det vakre slottet som byen er kjent for, nemlig Stirling castle. Her gikk vi rundt og kikket på alt som var å se, blant annet hvor de konglige bodde da slottet var i bruk, deres soverom osv. De hadde også et lite museum med historie om kongefamilien som hadde bodd der og gamle materialer og lignende som hadde blitt tatt vare på. Vi tilbrakte noen timer her i deilig sol før vi gikk ned igjen til byen og ventet på toget. Siden byen ikke er så stor var det ikke så mye annet å se på kort avstand.

Her kan dere se slottet i helhet

Her er indre og utre kammeret til dronningen

Den fine utsikten fra slottet og fra innsiden på høyre side

Senere på kvelden skulle de fyre opp fyrverkeri i parken Glasgow Green. Det var også annet opplegg der, men det hadde vi ikke lyst til å delta på. Vi ned litt før slik at vi kunne få en passe bra plass, så ventet vi spent på det som skulle komme. Her kan dere se noen bilder av det

Likes

Comments

Hei!

Helgen som gikk var en innholdsrik helg med litt forskjellig aktiviteter. Nå var alle jentene samlet igjen og vi kunne finne på noe sammen. På fredag bestemte vi oss for å dra på kino og se på "Murder on the orient express" en film basert på en krimbok av Agata Christie. Den var spennede og bra,, så anbefales å se hvis du liker krimbøker/filmer.

Lørdag startet jeg dagen med en liten treningsøkt og en rolig frokost med farmen på skjermen. Siden jeg var så rastløs og ville ut av hybelen gikk jeg meg en tur til sentrum for å kikke litt igjen, samt finne et skjerf, som jeg har lett etter en god stund nå. Etter mye titting fant jeg endelig et jeg likte og synes var varmt nok. Etter shoppingen sto baking for tur. Dette er noe jeg ikke har gjort på lenge, og gledet meg masse til å kunne gjøre det igjen. Jeg bakte da boller og kanelboller som ble veldige gode. Man får jo ikke tak i ordentlig boller her så da tenkte jeg det var like greit å lage sine egne.

Dagen sluttet ikke der, for tidligere i forrige uke bestemte vi oss for å dra ut å spise, til en forandring ved å lage fellesmiddager. Vi ble enige om å gå på en spansk restaurant kalt "Cafe Andaluz", der de serverer gode tapasretter, har jeg hørt. Nora og jeg bestemte oss for å dele en meny for å slippe å velge i all evighet når vi ikke har en anelse om hva de ulike rettene smakte. Rettene vi bestilte var veldig gode og mektige, så vi endte opp stappmette begge to. De andre var også fornøyd med maten og vi konkluderte med at dette hadde vært en god ide. Etter restaurantbesøket dro jeg og to av jentene til en bar for å ta oss en øl og kose oss litt. Oppholdet ble kort da vi kjent hvor slitne vi hadde vært.

Her er et lite bildedryss fra (fredag) og lørdag:

Likes

Comments


Hei igjen!

De siste dagene har gått til litt forskjeliig, men mest i skole som vanlig. Tirsdag var en innholdsrik dag med full skoledag, og ordning av bolig og fest på kvelden. Jeg har ønsket å bo i studentbolig på campus igjen for det er der jeg hører hjemme. Jeg har mast litt på han som styrer med boliger og fikk et tilbud om å flytte inn i et av byggene med felleskjøkken, noe jeg har hatt lyst til. Så jeg fikk kontrakten og signerte den så fort som mulig for å få det ut av verden. Da har jeg en ting mindre å bekymre meg om.

På tirsdag var det 31.oktober, altså Halloween, der alle kler seg ut og små barn går "knask eller knep". For oss som er litt eldre er dette en anledning til å kle seg ut, samles og ha en grunn til å feste i en ukedag. Det var nettopp dette vi gjorde. På lørdag kjøpte jeg en heksehatt for anledningen og tenkte jeg skulle ha et enkelt heksekostyme på meg. Det var duket for vors hos jentene i overetasjen, de jeg henger med og det kom masse folk. Flere av de hadde også tatt med seg kake, popcorn og annet godt om vi kunne kose oss med. Vi fikk også til et gruppebilde med alle sammen før det ble for sent. (bildet kan dere se nedenfor). Vi snakket og hygget oss frem til flere av oss gikk til studenthuset for å være med på arrangementet der. Det endte tilslutt med at jeg og ei til ble værende igjen og danse med en gjeng vi fant. Jeg som er så glad i å danse storkoste meg og dro hjem litt for sent kjente jeg, men det var absolutt verdt det.

Likes

Comments


Hei!

Forrige uke var en tung og lang uke. Ting som skulle ordnes, skolearbeid som skulle gjøres og gruppemøter som skulle gjennomføres. I tillegg til dette begynte uka dårlig med lite motivasjon og søvnmangel, hele tirsdagen (som er den verste og lengste dagen) var dagen jeg hadde hodepine hele dagen. Snakk om å være heldig., hehe. Det tok seg heldigvis litt opp i løpet av kvelden men det er utrolig slitsomt. Jeg har kommet à jour med det meste og fått planlagt med gruppene hva som skal gjøres og hvem som gjør hva.

Generelt gikk mye av den uka til savn, savn etter familie, venner og kjæreste(mest av alt). Det er tungt å være langt unna de man er glad i så lenge. Det har hjulpet å snakke med de og fortelle litt hvordan jeg har det. Men dette har nok også noe med alt rundt meg denne uka, når jeg har hatt noe å klage på og blir irritert, så trigger det. Det blir også litt tyngre når jeg føler meg så alene til tider. Det å ha mye tid alene gjør at man får tid til å tenke over ting og at jeg vil oppleve mest mulig på den tiden jeg er her. Slik går det ikke alltid og jeg må tenke at det går an å slappe av litt også, spesitl etter den tunge uka jeg hadde.

Den uka var ikke bare dårlig, for på onsdag dro Emilie og jeg på et supermarket for å storhandle litt, og ønsket et større utvalg enn det det er på den butikken vi generelt handler på. Vi fant masse godt og gikk storfornøyde hjem. På fredag var vi veldig få igjen ettersom flere dro hjem eller fikk familie på besøk. Da lagde hun ene pai til oss 4 som var igjen, fransk pai kalt "quiche lorraine" som var veldig god. Så var det brownies til dessert. Lørdag gikk til å finne litt småting, blant annet en bok som jeg skal lese for å slappe av med, en heksehatt til Halloween og boksåpner(se bilde under)

På kvelden dro vi 4 på en whisky-pub da to av de kunne tenke seg å prøve. Jeg for min del holdt meg til øl, noe jeg visste jeg kom til å drikke opp. Før på kvelden koste jeg meg også med taco som jeg har klart å finne ingredienser til nå <3 Søndag gikk til litt velvære, serie titting og noen telefonsamtaler med de hjemme. Jeg var også på kino og så "Blade runner 2049" som var veldig interessant, men siden jeg ikke har sett den første ble det litt vanskelig å få med seg alt i filmen.

Prøvde også en ny kombinasjon, is og øl, haha. Noe som ikke var så aller verst

Litt velvære og en god frokost

Jeg har også sett ferdig Narcos sesong 2 og må si det er en veldig bra og interessant serie, selv om den til tider er litt for grotesk. Men anbefales hvis du vil se litt spennng basert på en sann historie. På fredag kom også Stranger things sesong 2, noe jeg har venta på lenge. Denne sesongen er like spennende som sist og jeg føler spent med..

Likes

Comments

Hei!

Denne helgen benyttet jeg til å slappe av litt, for de to siste helgene har jeg vært på tur et eller annet sted. Lørdag gikk til trening, så til å møte ei venninne jeg ikke har sett på lenge.Hun var faktisk den første jeg ble kjent med her. Jeg har ikke sett henne på et par og tenkte det var på tide å cathe opp. Vi fant en kafe og satt der med hver vår varme drikke og et sjokoladestykke. Hun hadde litt å fortelle, så praten gikk og vi ble sittende der en stund. Etter hvert måtte hun gå og jeg endte opp med å gå rundt på et senter og kikke litt i butikker jeg enda ikke hadde vært i. I en av de fant jeg en fin, litt overzised strikkegenser, noe jeg har lett etter en liten stund.

Senere på kvelden avtalte jeg med to av jentene at vi skulle spise pizza sammen, som jeg spanderte. Jeg var så heldig å vinne et gaverkort på Pizza hut, så går det ut snart og da tenkte jeg det var greit å få brukt opp noe av det. Etter pizza dro vi til en pub kalt "Doghouse" der de har mye forskjellig øl, som vi fikk noen prøver på før vi bestilte. Jeg prøvde meg på en sitron-øl, som ikke var så ille. Der satt vi og spilte brettspill og koste oss.

Søndag ble en roligere dag, men jeg fikk også gjort litt da også. Ordna litt handleliste til denne uka, skrevet ned litt ting og ordna noen småting. Etter hvert var jeg lei av å sitte inne så jeg bestemte meg for å gå meg en tur siden det tross alt var sol ute. Det viste seg at det ikke skulle være så bra allikevel. Det var sterk vind ute, men det var godt å komme ut uansett. Før tok jeg turen til Glasgow Green, som er en av de store parkene som er i byen. utrolig fint der. Like ved ligger også Peoples Palace, som jeg besøkte med Eirik for noen uker siden.

Videre gikk jeg videre bort og rundt i bydelen Bridgeton, det er en bydel jeg enda ikke har vært i selv om jeg bort rundt 20 minutter unna å gå. Det var koselig der, selv om gatene var ganske tomme. På vei tilbake og gikk da forbi et ølbryggeri de her i byen. På muren ved bruggeriet har de malt på litt forskjellig, blant annet ølen de brygger.

Likes

Comments