Hola!

Den siste uka nå har det endelig skjedd litt mer enn bare skolearbeid og surring rundt i byen. På onsdagen kom endelig Kari og moren på besøk til Glasgow, siden Kari foreslo å dra hit for å besøke meg samtidig som de fikk en liten ferietur. Kari er da bestevenninna mi fra Hønefoss som jeg har kjent i rundt 5 år nå. Siden går fort, puh! De var her frem til søndag, så i løpet av disse dagene skulle vi prøve å få litt tid sammen når vi hadde muligheten.

Da de kom på onsdag møtte jeg de for å spise middag sammen og hilse på når de først hadde kommet til byen. Det var veldig koselig, vi snakket og koste oss med en nydelig burger hver. Kari og moren var slitne etter en lang dag med reising, så de gikk til hotellet og ladet opp til enda en lang dag på torsdgen. Etter dette møtte jeg de andre jentene som hadde planlagt å gå på en bar en av de hadde lyst til å prøve. Vi kom oss dit og tok oss en drink hver og slappet av.

Torsdag gikk til mye skolearbeid og forelesning før jeg avtalte med Kari at vi skulle finne en bar og ta oss en drink på kvelden, bare for å gjøre noe annet og kose oss litt. Vi fant et sted på Merchant square og bestilte oss en Mojito hver. Der satt vi og snakket og koste oss i et par timer før vi gikk hvert til vårt. Utrolig hvor fort tiden går i godt selskap, spesielt etter å ikke sett hverandre på 3 måneder.

Fredag gikk til skole som vanlig og etter x antall timer kjente jeg at fokuset ikke var så bra lenger og ga for meg for den dagen. Da kunne jeg bare kose meg resten av kvelden med god samvittighet. Jeg møtte Kari og moren på Buchanan street og vi fant oss en cafe å sitte på (Starbucks). Der prøvde vi en av de nye kaffetypene som har kommet for sesongen (flere cafer her har jule-inspirerte kaffe-typer). Vi tok sjansen på en "Gingerbread latte" og var fornøyd med valget da vi smakte på den. Så den anbefales hvis du skal innom en Starbucks i nærmeste fremtid.

Senere på kvelden skulle en av jentene i gjengen lage marrokansk mat, noe jeg ikke har prøvd før, men gledet meg til å smake. Middagen besto av Tagine med flere ting man hadde ved siden av. Måltidet var veldig godt og alle var fornøyde med det. Til dessert hadde vi is med krem, nam!! Resten av kvelden gikk til å slappe av og snakke om uka som var godt.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei igjen!

Nå skal jeg snakke litt om den dagen jeg var i Stirling med 3 av jentene og fyrverkeri på kvelden. De hadde snakket om å kanskje dra dit, men det var usikkert av forskjellig grunner. Så fikk jeg melding på morgenen av Nora om jeg ville bli med til Stirling siden været var så fint. Jeg var først usikker fordi jeg egentlig hadde litt skolearbeid jeg måtte gjøre, men jeg falt på å reise for å gjøre noe annet og se mer av dette fine landet jeg nå bor i. Vi kom oss tidlig avgårde og tok toget dit, som tar ca. 30 minutter fra Glasgow. Da vi kom frem gikk vi litt rundt i den lille byen før vi bestemte oss for å besøke det vakre slottet som byen er kjent for, nemlig Stirling castle. Her gikk vi rundt og kikket på alt som var å se, blant annet hvor de konglige bodde da slottet var i bruk, deres soverom osv. De hadde også et lite museum med historie om kongefamilien som hadde bodd der og gamle materialer og lignende som hadde blitt tatt vare på. Vi tilbrakte noen timer her i deilig sol før vi gikk ned igjen til byen og ventet på toget. Siden byen ikke er så stor var det ikke så mye annet å se på kort avstand.

Her kan dere se slottet i helhet

Her er indre og utre kammeret til dronningen

Den fine utsikten fra slottet og fra innsiden på høyre side

Senere på kvelden skulle de fyre opp fyrverkeri i parken Glasgow Green. Det var også annet opplegg der, men det hadde vi ikke lyst til å delta på. Vi ned litt før slik at vi kunne få en passe bra plass, så ventet vi spent på det som skulle komme. Her kan dere se noen bilder av det

Likes

Comments

Hei!

Helgen som gikk var en innholdsrik helg med litt forskjellig aktiviteter. Nå var alle jentene samlet igjen og vi kunne finne på noe sammen. På fredag bestemte vi oss for å dra på kino og se på "Murder on the orient express" en film basert på en krimbok av Agata Christie. Den var spennede og bra,, så anbefales å se hvis du liker krimbøker/filmer.

Lørdag startet jeg dagen med en liten treningsøkt og en rolig frokost med farmen på skjermen. Siden jeg var så rastløs og ville ut av hybelen gikk jeg meg en tur til sentrum for å kikke litt igjen, samt finne et skjerf, som jeg har lett etter en god stund nå. Etter mye titting fant jeg endelig et jeg likte og synes var varmt nok. Etter shoppingen sto baking for tur. Dette er noe jeg ikke har gjort på lenge, og gledet meg masse til å kunne gjøre det igjen. Jeg bakte da boller og kanelboller som ble veldige gode. Man får jo ikke tak i ordentlig boller her så da tenkte jeg det var like greit å lage sine egne.

Dagen sluttet ikke der, for tidligere i forrige uke bestemte vi oss for å dra ut å spise, til en forandring ved å lage fellesmiddager. Vi ble enige om å gå på en spansk restaurant kalt "Cafe Andaluz", der de serverer gode tapasretter, har jeg hørt. Nora og jeg bestemte oss for å dele en meny for å slippe å velge i all evighet når vi ikke har en anelse om hva de ulike rettene smakte. Rettene vi bestilte var veldig gode og mektige, så vi endte opp stappmette begge to. De andre var også fornøyd med maten og vi konkluderte med at dette hadde vært en god ide. Etter restaurantbesøket dro jeg og to av jentene til en bar for å ta oss en øl og kose oss litt. Oppholdet ble kort da vi kjent hvor slitne vi hadde vært.

Her er et lite bildedryss fra (fredag) og lørdag:

Likes

Comments


Hei igjen!

De siste dagene har gått til litt forskjeliig, men mest i skole som vanlig. Tirsdag var en innholdsrik dag med full skoledag, og ordning av bolig og fest på kvelden. Jeg har ønsket å bo i studentbolig på campus igjen for det er der jeg hører hjemme. Jeg har mast litt på han som styrer med boliger og fikk et tilbud om å flytte inn i et av byggene med felleskjøkken, noe jeg har hatt lyst til. Så jeg fikk kontrakten og signerte den så fort som mulig for å få det ut av verden. Da har jeg en ting mindre å bekymre meg om.

På tirsdag var det 31.oktober, altså Halloween, der alle kler seg ut og små barn går "knask eller knep". For oss som er litt eldre er dette en anledning til å kle seg ut, samles og ha en grunn til å feste i en ukedag. Det var nettopp dette vi gjorde. På lørdag kjøpte jeg en heksehatt for anledningen og tenkte jeg skulle ha et enkelt heksekostyme på meg. Det var duket for vors hos jentene i overetasjen, de jeg henger med og det kom masse folk. Flere av de hadde også tatt med seg kake, popcorn og annet godt om vi kunne kose oss med. Vi fikk også til et gruppebilde med alle sammen før det ble for sent. (bildet kan dere se nedenfor). Vi snakket og hygget oss frem til flere av oss gikk til studenthuset for å være med på arrangementet der. Det endte tilslutt med at jeg og ei til ble værende igjen og danse med en gjeng vi fant. Jeg som er så glad i å danse storkoste meg og dro hjem litt for sent kjente jeg, men det var absolutt verdt det.

Likes

Comments


Hei!

Forrige uke var en tung og lang uke. Ting som skulle ordnes, skolearbeid som skulle gjøres og gruppemøter som skulle gjennomføres. I tillegg til dette begynte uka dårlig med lite motivasjon og søvnmangel, hele tirsdagen (som er den verste og lengste dagen) var dagen jeg hadde hodepine hele dagen. Snakk om å være heldig., hehe. Det tok seg heldigvis litt opp i løpet av kvelden men det er utrolig slitsomt. Jeg har kommet à jour med det meste og fått planlagt med gruppene hva som skal gjøres og hvem som gjør hva.

Generelt gikk mye av den uka til savn, savn etter familie, venner og kjæreste(mest av alt). Det er tungt å være langt unna de man er glad i så lenge. Det har hjulpet å snakke med de og fortelle litt hvordan jeg har det. Men dette har nok også noe med alt rundt meg denne uka, når jeg har hatt noe å klage på og blir irritert, så trigger det. Det blir også litt tyngre når jeg føler meg så alene til tider. Det å ha mye tid alene gjør at man får tid til å tenke over ting og at jeg vil oppleve mest mulig på den tiden jeg er her. Slik går det ikke alltid og jeg må tenke at det går an å slappe av litt også, spesitl etter den tunge uka jeg hadde.

Den uka var ikke bare dårlig, for på onsdag dro Emilie og jeg på et supermarket for å storhandle litt, og ønsket et større utvalg enn det det er på den butikken vi generelt handler på. Vi fant masse godt og gikk storfornøyde hjem. På fredag var vi veldig få igjen ettersom flere dro hjem eller fikk familie på besøk. Da lagde hun ene pai til oss 4 som var igjen, fransk pai kalt "quiche lorraine" som var veldig god. Så var det brownies til dessert. Lørdag gikk til å finne litt småting, blant annet en bok som jeg skal lese for å slappe av med, en heksehatt til Halloween og boksåpner(se bilde under)

På kvelden dro vi 4 på en whisky-pub da to av de kunne tenke seg å prøve. Jeg for min del holdt meg til øl, noe jeg visste jeg kom til å drikke opp. Før på kvelden koste jeg meg også med taco som jeg har klart å finne ingredienser til nå <3 Søndag gikk til litt velvære, serie titting og noen telefonsamtaler med de hjemme. Jeg var også på kino og så "Blade runner 2049" som var veldig interessant, men siden jeg ikke har sett den første ble det litt vanskelig å få med seg alt i filmen.

Prøvde også en ny kombinasjon, is og øl, haha. Noe som ikke var så aller verst

Litt velvære og en god frokost

Jeg har også sett ferdig Narcos sesong 2 og må si det er en veldig bra og interessant serie, selv om den til tider er litt for grotesk. Men anbefales hvis du vil se litt spennng basert på en sann historie. På fredag kom også Stranger things sesong 2, noe jeg har venta på lenge. Denne sesongen er like spennende som sist og jeg føler spent med..

Likes

Comments

Hei!

Denne helgen benyttet jeg til å slappe av litt, for de to siste helgene har jeg vært på tur et eller annet sted. Lørdag gikk til trening, så til å møte ei venninne jeg ikke har sett på lenge.Hun var faktisk den første jeg ble kjent med her. Jeg har ikke sett henne på et par og tenkte det var på tide å cathe opp. Vi fant en kafe og satt der med hver vår varme drikke og et sjokoladestykke. Hun hadde litt å fortelle, så praten gikk og vi ble sittende der en stund. Etter hvert måtte hun gå og jeg endte opp med å gå rundt på et senter og kikke litt i butikker jeg enda ikke hadde vært i. I en av de fant jeg en fin, litt overzised strikkegenser, noe jeg har lett etter en liten stund.

Senere på kvelden avtalte jeg med to av jentene at vi skulle spise pizza sammen, som jeg spanderte. Jeg var så heldig å vinne et gaverkort på Pizza hut, så går det ut snart og da tenkte jeg det var greit å få brukt opp noe av det. Etter pizza dro vi til en pub kalt "Doghouse" der de har mye forskjellig øl, som vi fikk noen prøver på før vi bestilte. Jeg prøvde meg på en sitron-øl, som ikke var så ille. Der satt vi og spilte brettspill og koste oss.

Søndag ble en roligere dag, men jeg fikk også gjort litt da også. Ordna litt handleliste til denne uka, skrevet ned litt ting og ordna noen småting. Etter hvert var jeg lei av å sitte inne så jeg bestemte meg for å gå meg en tur siden det tross alt var sol ute. Det viste seg at det ikke skulle være så bra allikevel. Det var sterk vind ute, men det var godt å komme ut uansett. Før tok jeg turen til Glasgow Green, som er en av de store parkene som er i byen. utrolig fint der. Like ved ligger også Peoples Palace, som jeg besøkte med Eirik for noen uker siden.

Videre gikk jeg videre bort og rundt i bydelen Bridgeton, det er en bydel jeg enda ikke har vært i selv om jeg bort rundt 20 minutter unna å gå. Det var koselig der, selv om gatene var ganske tomme. På vei tilbake og gikk da forbi et ølbryggeri de her i byen. På muren ved bruggeriet har de malt på litt forskjellig, blant annet ølen de brygger.

Likes

Comments

Hei!

Uken som gikk var både bra og slitsomt, til tider litt i overkant. Men jeg kom meg gjennom. Mandag var det igjen quiz, men på et annet sted en forrige gang. Vi storkoste oss, selv vi ikke nådd helt toppen. Det viktigste for oss er å ha det gøy og gjøre noe sosialt sammen. Tirsdag var det full skole med både forelesning, tutorial og siste men ikke minst workshop. Så du kan tro jeg var sliten. På kvelden koste jeg meg med å Facetime med en venninne. Det var veldig koselig å snakke med henne igjen og få høre litt sladder. Torsdag hadde jeg min første "Class test" i Mikroøkonomi 2, utrolig nervepirrende, men jeg tror det gikk bra. Som en belønning dro jeg på litt shopping og handlet noen småting og en fin bluse(som dere kan se under). Resten av kvelden gikk til å slappe av og tar igjen noen episoder av farmen.

Fredag skulle Nora og jeg endelig lage kjøttkaker til resten av gjengen. Noe jeg både gledet og gruet meg til. For jeg var usikker på om det kom til å falle i smak, selv om jeg vet at kjøttkaker alltid funker  Først var Nora og jeg på Morrisons for å finne ingredienser som sukkerkulør, potetmel og tyttebærsyltetøy, noe som er typisk norsk. Utrolig nok fant vi det i butikken og gikk fornøyde tilbake..

Etter at vi kom tilbake fra butikken begynte vi på maten med en gang, for det tar litt tid å lage når det er til 7-8 personer. Alt skal jo også være varmt når det serveres. Jeg kjente på stresset der jeg sto og stekte kjøttkaker, mens jeg kokte poteter og i tillegg lage saus mot slutten. Følte meg som en skikkelig husmor der jeg sto og lagde middag til en haug med folk. Da er var klar var jeg veldig spent på reaksjonene, men alle gleda seg og da de smakte det var de veldig fornøyde. Det letta veldig, da følte jeg at stresset var verdt det. Vi satt og koste oss med maten og alt ble spist opp. Etter middag var det duket for dessert à la Dansk/norsk,, noe tilsvarende tilslørte bondepiker. Det var også veldig godt. Alt i alt så fallt nordisk mat i smak hos de andre.

Likes

Comments

I helgen dro jeg på student-tur til Isle of Skye, som er en av de flotteste øyene i Skottland. Dette var en to-dagers tur med overnatting på et hostell på øya. På denne turen dro jeg alene, altså ikke med noen jeg kjente, så jeg var litt spent på hvordan det kom til å gå. Jeg måtte bare prøve å finne noen å henge meg på. Heldigvis var det en jente som satte seg ved siden av meg på bussen, som jeg kunne snakke med. Det gjorde bussturen mye bedre. Hun reiste med noen venner så jeg fikk hengt meg litt på der etter hvert. Det er en lang kjøretur fra Glasgow, så på vei opp var vi innom noen steder for å få turen til å bli mer interessant og ikke minst strekke litt på beina. Vi var blant annet innom Loch Lomond og Glencoe, som jeg også var innom forrige helg da jeg dro til Loch Ness. Men det var fint å se igjen rett og slett fordi det er så fint. Innimellom var vi også innom Loch Tulla og den kjente skogen "Caledonian forest". Caledoian betyr forresten "Skotsk" på latin

Første hoved-stopp var Fort William (som vi kjøre gjennom sist) for lunsj og kikking. Hun jeg ble kjent med (Camilla) og vennene hennes satt oss først på en cafe for å spise før vi vandret rundt i den lille byen for å få tiden til å gå.

Loch Lomond ved soloppgang

Her er Fort William

Vi dro så videre til Eilen Donan castle, som er et av de mest fotograferte slottene i Skottland. Dette har også blitt bruk i filmer og diverse. Dette var faktisk siste stopp før vi skulle over broen til Skye. Da vi kom frem var det bare å sjekke, legge fra seg bagasje og komme seg på utflukt. Stedet vi overnattet på heter Kyleakin. For i nærheten lå det gamle ruiner fra et gammelt slott (Dunakin). Men veien dit var ikke så bra. Vi måtte gå skogssti, glatte steiner og bløte områder før vi nådde toppenm noe som var litt problematisk med regn og litt sur vind. Vi kom oss opp tilslutt og nøt utsikten utover Loch Alsh og området rundt. Så var det videre opp på brua for å se utover fra denne siden.

Etter mye gåing var alle slitne og vi gikk for å spise middag. Det ble en enkel lasagne og litt prat før jeg gikk på rommet for å slappe av litt og få litt ro. Det hadde vært en lang dag og det kom til å bli dagen etter også. Dessverre ble det sent fordi de andre på rommet var så våkne og noen hadde mer på hjertet.

Så sto dag to for tur. Denne dagen ble brukt til å se hva øya hadde å by på. Det blåste ekstremt mye så guidene var usikre på om vi fikk vært innom de stedene de hadde planlagt. Første stopp var ved Old man of Storr, som er et kjent landemerke litt opp på fjellet. Utrolig vakkert og en helt nydelig utsikt over fjell og innsjø. Her blåste det så mye at vi måtte presse oss selv til å stå stødig. Det var helt forferdelig, tror ikke jeg har opplevd så mye vind før. Vinden ble heller ikke noe bedre på de neste stedene, men vi kom oss dit og fikk se mer av den vakre naturen. Vi var da innom Kilt Rock, navnet kommer av at mønsteret på fjellet ligner på det mønsteret som er på en kilt. Der kunne vi også se utover Loch Mealt og fossen Mealt

Etter dette var vi innom Lealt Gorge og Lealt falls, der Kayne West har spilt inn en av sine musikkvideoer. Her måtte vi passe oss for kan kanten på grunn av vinden. Så var det videre til "sentrum av Skye", Portree. Her spiste vi lunsj og gikk litt rundt før vi skulle innom et sted til for å så dra tilbake.

Tilslutt var vi innom Sligachan brigde og Cuillins. Det sies at hvis man dypper fjeset i elven blir man vakrere enn før. Etter dette var vi ferdig med Skye og dro videre tilbake til Glasgow

Likes

Comments

Hei

Forrige uke gikk til å gjøre masse skolearbeid for nå nærmer jeg meg halvveis. Jeg har både prøver og gruppearbeid som skal jobbes med så det blir noen lange og kjedelige dager. Heldigvis prøver jeg og de andre å finne på ting på kvelden så vi får litt variasjon og vært litt sosiale. På mandag var vi på quiz, der vi brukte en app til å svare på spørsmål. Veldig gøy egentlig og stressende, men vi koste oss. På onsdag var vi på Todds bar, tok oss noen øl og spilte dart for å få tiden til å gå. Torsdag samlet vi oss for å spise frukt og bær dyppet i sjokolade. Det var helt himmelsk! .

Likes

Comments

Hei!

På lørdag var jeg på tur til Loch Ness med den fine kjæresten min. Dagen begynte tidlig for vi måtte komme seg på bussen til kl.07.20, så den ikke skulle dra fra oss. Første stopp var ved Loch Lomond, som er en av de største innsjøene i Skottland. Dessverre var det mye tåke og vi så lite til den fine innsjøen. Videre gikk turen til de tre søstrene (fjell) ved Glencoe. I Glencoe er det det en vei som ble bruk til innspilling av filmen Skyfall. Så var det videre til første hovedstopp ved Fort Augustus, der vi kunne se begynnelsen av Loch Ness. Der tok vi oss en matbit og kikket litt rundt og så på den vakre innsjøen, som faktisk er den dypeste i Skottland med hele 227 m. Her fikk Eirik og jeg tatt noen bilder sammen også, noe vi aldri gjør, men koselig å ha til senere. Selv om begge var veldig trøtt klarte vi å holde humøret oppe en god stund. Været ble forresten mye bedre da vi kom oss hit og fikk se hvor fint det egentlig var.

Siste stopp før hjemreise var i Highlands hovedstad Inverness. En veldig rolig og koselig by med elv, katedral og et vakkert slott på en ås. Her gikk vi rundt og kikket og kjøpte med litt snacks på veien tilbake, for da skulle nemlig se Skyfall på de flotte skjermene på bussen, haha. Men det gikk jeg fikk med meg deler av den. Vi var ikke tilbake før kl. 19.30 så vi var begge slitne og tok en lettvin middag og drakk vin.


To av de tre søsterfjellene

Vakre Loch Ness <3

​Litt bilder fra Inverness

Likes

Comments