Hei

Denne uka har jeg fått kjent på hvordan fagene er og hvem lærerne er. Foreløpig er jeg fornøyd, lærerne virker flinke og de er flink til å formidle stoffet slik at man får det med seg og faktisk skjønner hva det er snakk om i forelesningen. Det er kun det ene faget jeg er usikker på fordi jeg slet med å få med meg hva læeren sa og skjønte ikke helt helt innholdet i faget. Men jeg skal prøve en gang til i dag så får vi se hvordan det går. Det som er fint med fagene mine er at de er fosrkjellige, på den måten får jeg litt mer variasjon. Jeg har da et mattefag, et lese og skrive fag, og pc-fag.

Jeg har også bestilt to turer for å se mer av Skottland. Jeg skal først til Loch Ness og senere til Isle of SKye og det er noe jeg gleder meg veldig til!!

Timeplanen min er helt forferdelig, jeg er så "heldig" å ha 3 dager jeg har forelesning fra kl.15-17, altså da veldig sent. En av disse dagene er fredag, så jeg kan bare glemme å reise bort tidlig hvis jeg vil det. Ellers har jeg forelesning hver dag (kjipt) og skole mellom 2 og 4 timer per dag, noe som er veldig deilig. For jeg kommer til å ha nok å gjøre den tiden jeg ikke har forelesning.. Noen av ukene så har vi noe som heter tutorial. Da blir klassen delt inn i mindre grupper og går gjennom feks oppgaver rettet til det vi har lært eller gruppearbeid: Dette skal hjelpe oss mer å lære mer og se om vi har fått med oss det vi har lært

Nok om skole, jeg har tross alt gjort mer enn å bare sitte på skolebenken. På mandag var jeg på fellesmiddag med min blokk og en til. Først var det masse info om sikkerhet og diverse før vi kunne spise. Vi kunne da velge mellom mac and chesse eller chilli con carne, samt ta med ett glass vin ved siden av. Vi koste oss med mat og drikke før vi satte oss på en bar og snakket videre. (i studenthuset har de egne bare, spisestede, kafe osv).

Jeg har meldt meg inn på treningssenteret og har begynt med trening igjen etter over to ukers pause. Det var veldig godt å komme i gang igjen. Kjenner jeg er litt støl nå faktisk, haha. Først trente jeg i 12-tiden (onsdag), men da var det så fullt så fant ut at jeg heller skulle komme meg på trening tidligere de neste dagene, og det var mye bedre, da fikk jeg faktisk gjort litt og ikke bare bli værende på en matte. Fikk trent mage da så var ikke helt krise.

I går var jeg og noen av jentene med på noe som heter "Talk the Talk" som gikk ut på at vi skulle lære mer om skotsk aksent og litt mer om Glasgow. Vi måtte blant annet tegne Loch ness monsteret, oversette noe som var skrevet med skotsk aksent og lage noe som kjennetegnet Skottland. Vi endte da opp med å lage en ganske så søt ginger med store krøller. Vi hadde det veldig gøy og synes opplegget var bra.

Senere på kvelden var det snakk om en liten tur til der noen av jentene hadde lyst til å se en strand i Skottland, for det er noe Skottland ikke er kjent for, haha. Så fra søndag til mandag skal vi til en kystby kalt Oban. Vi skal ta buss dit og sove på hostel så det blir spennende. Gleder meg til å se mer av Skottland når jeg først er her.

Her er litt bilder fra uka:

Dette er Oban, byen jeg skal til

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

Dette er siste helgen jeg har fri og den har jeg brukt godt. Vi har også vært vitner til to bryllups-bilder/feiring i løpet av helgen. Helgen har gått til utforske byen mer og hvile litt før skolen starter for fullt.

Fredag:

De siste dagene har jeg slitt med å sove på grunn av den dårlige sengen så jeg beste meg for å kjøpe en overmadrass slik at jeg slapp å kjenne fjørene i sengen så lett. Jeg og ei til, Nora, tok en tur til en butikk der man kunne kjøpe nesten alt utenom mat. Der fant jeg en overmadrass som virket grei og hadde en grei pris. Etter det dro vi innom en kafe og tok oss en smoothie.

Litt senere på dagen foreslo jeg for de andre at vi kunne lage fellesmiddag og det ble det. Det endte med pizza for det er noe alle liker. Vi møttes for å kjøpe inn ingredienser sammen og satte i gang da vi kom tilbake. Jeg må si at dette ble vellykket og alle koste seg. Vi pratet og hygget oss med maten frem til jeg og to av de andre skulle på konsert. Det var nemlig Cascada som skulle synge og en av jentene er er veldig stor fan, så hun gledet seg veldig. Etter litt venting og diverse kom vi oss inn og ventet spent på artisten. Det var god stemning der og vi hadde det gøy selv om selve konserten varte i 30 min. Men man kunne ikke akkurat regne med mer når billetten kostet 80 kr. Det var gøy å kunne synge med elv om musikken er nogenlunde utdatert, hehe. Da konserten var over dro vi hjem for alle var trøtte og slitne etter dagen.


Lørdag:

Denne dagen satt flere av oss sammen for å planlegge hvilke steder vi kunne dra til av museer og diverse. Vi kom oss etter hvert avgårde og var innom noen museer og et sted der de viste gamle stumfilmer. Rundt var det også gamle kostymer og informasjon om hvordan slike filmer ble til.

Resten av dagen og kvelden gikk til handling av mat, se ferdig sesong 6 av "Suits" og se på filmen "Mamma Mia". Den får meg alltid i godt humør samt at jeg kan synge med på sangene i den. Dette ble en tidlig kveld og det var deilig, søndagen kom ikke til å blir mindre slitsom.

Her er et lite bildedryss fra lørdagen:


Dette er fra Glasgow art club

Under ser dere bilder fra Glasgow Trades house og da vi fikk se et brudepar på gata.

Tilslutt var vi innom en gammel "kino"


Søndag

Dette var en mye mer interessant dag enn lørdag. Først var vi innom et gammelt filmteater som kom før den kinoen som vi i dag kjenner til kom. Denne er fortsatt i bruk og viser i dag nye filmer. Vi tok en omvisning rundt og fikk fortalt historien om hvordan det fungerte før i tiden med ruller av film. Vi fikk også hver vår lille bit av en slik filmrull. Det ble ikke noe filmtitting, men det tar vi senere.

Videre dro vi til den botaniske hagen i Glasgow. Den var utrolig fin, med flott arkitektur på drivhusene og utenfor selvfølgelig. På innsiden av disse drivhusene var den først et lite rundt vann de hadde satt opp med typiske akvariumfisker og masse planter. Her var det mye forskjellig, alt fra store trær/palmer til litt mindre. Her er noen bilder fra første drivhus:

Så har vi drivhus nummer 2. Der var jeg innom det meste egentlig, alt fra Amazonas til ørken. Det var så fascinerende å se på alle plantene som finnes i verden. Dette var noe annet enn å dra på plantasjen for å si det sånn. Veldig gøy å se alt på et sted og på en måte slippe å reise til steder for å se det. Der de hadde "Amazonas" var det så varm og fuktig, umulig å leve med i lengden. Uansett, det var verdt en tur innom bare for å se.

Siste stopp på veien var University of Glasgow som er et gammelt universitet fra 1451 og hovedbygget er det samme nå som det var da. Det ser ut som et stort slott og har mange likheter med det slottet de bruker i Harry Potter-filmene, for dere som er fans. Utrolig flotte bygninger og så gøy det hadde vært å gå på en så fin skole, men dessverre et stykke fra sentrum. Her så vi vårt andre brudepar for helgen som skulle ha feiringen sin på skolen.

Senere var det duket for crepes-party med jentene. Ingen av oss hadde en bolle så røra ble laget i en kasserolle. Noe som gikk ganske bra frem til den ble full. Vi samlet oss og koste med oss med det og en typisk skotsk brus, som ligner mer på øl enn brus, haha. Alt i i alt en fin dag, selv med mye gåing den dagen også.

Likes

Comments

Hei!

De siste dagene har det også skjedd litt forskjellig. Ingen rutiner og det kjenner jeg at jeg trenger nå. Jeg er et rutinemenneske og trenger noe å forholde meg til. Komme i gang med skole, trening og mer hjemmelaget middag. For det har vært litt opp og ned om jeg har fått i meg ordentlig middag i det hele tatt. Så neste uke begynner jeg med blanke ark og nye rutiner. Jeg er spent på hvordan det kommer til å bli med skole her for vi har kun 11 uker med skole før det er eksamenstid, og det er kort når jeg er vant med å ha en måned ekstra. Men det blir gøy å se, det skal være mye gruppearbeid så det hjelper nok veldig.Jeg har kun tre fag dette semesteret og maks 12 timer i uka med forelesninger/workshop så det er deilig.

En annen ting jeg kanskje ikke har sagt er at skolen er satt sammen av mange bygg som er ganske nærme hverandre, å det vil si mye gåing hvis man har forelesninger i ulike bygg. Jeg har heldigvis bare to bygg (foreløpig) som jeg skal være i å tror det skal gå bra.

Onsdag:

Ellers var jeg rundt og så litt på standene med alle sportene/idrettene man kunne være med på. Her er det 53 å velge i, der det innenfor noen av de er egne gutte- og jentelag. Videre skulle jeg på et møte med fakultetet mitt for å få mer informasjon om hvordan det fungerte her med skolearbeid og diverse. Her har jeg blitt kjent med to andre som også skal gå på "business school", der hun ene er norsk og skal ha 2 av de samme fagene som meg og blir da min samarbeidspartner. Det hjelper veldig på å ha en som snakker samme språk og kan forklare det på norsk hvis jeg ikke skjønner det på engelsk. Jeg ble med de for å hente studentkortet mitt så jeg får muligheten til å bruke bibliotek og medlemskap på treningssenteret. Så gikk jeg tilbake igjen og slappet av.

Litt senere tok jeg meg turen rundt i byen for å ta litt bilder samt finne skrivebøker og litt småting. Da jeg kom tilbake tenkte jeg å lage en enkel middag med pasta og pastasaus, men stekeovnen vår er så dårlig så man kan bare bruke en plate av gangen eller så er det ikke noe varme for plata. Temperaturen inni ovnen fungerer heller ikke for den vil ikke øke i gradene. Så da jeg skulle steke pizza en dag så ble det aldri varmt og jeg endte med å spise en litt bløt pizza. Da middagen var ferdig tok jeg den med opp til de andre jentene, der plana vi hvilke turer (rundt om i Skottland) vi skulle bli med på. Det ene endte med en tur til Loch Ness 15.oktober, det gleder jeg meg veldig til.

Her er noen bilder jeg tok i byen den dagen, den store plassen jeg har tatt bilde av heter George Square

Dette er City Chamber, et slags rådhus.

Her kan dere se deler av den største shoppinggaten i byen

Dette er på fremsiden på en del av den delen av skolen om består av et bygg.

Torsdag:

Denne dagen gjorde jeg ikke stort, den gikk mest til å slappe av siden det har skjedd så mye de siste dagene Det var veldig deilig, men fikk også til å tenke ting som alle jeg savnet hjemme. Det har bare gått en uke, men jeg har ikke helt vendt meg til å være her enda. For å lette opp humøret litt tok jeg meg en gåtur på andre siden av skolen. Jeg er så heldig å ha en nydelig katedral ikke så langt unna. Denne fikk jeg sett ordentlig i dag. Det ligger også en gammel gravplass ved siden av, der det ligger mennesker som har dødd i krig eller være kjente fra byen eller noe de har gjort. Det var så mange fine gravstøtter der, jeg ble så fascinert av å se på alle de fine utbroderingnene. De la virkelig mye arbeid i det. Alt ligger på en ås, der man på toppen får utsikt utover den ene delen av byen.

Senere på kvelden hadde jeg og de andre jentene å dra på "selfie hunt". Det gikk ut på at vi fikk en lapp med hint til steder vi skulle gå og et kart som viste hvor byggene/monument osv var. For hvert sted skulle vi ta selfie ved steder sammen med en liten maskot, en liten apekatt vi kalte Dustin. Dette ble en rundtur og vi fikk sett noe nytt og noe vi har gått forbi flere ganger. Da vi var gjennom alle postene skulle alle samles på en nattklubb der man kunne kjøpe drikke. Her er ølen så billig, man kan kjøpe en øl ut for den samme prisen som i en matbutikk i Norge. Synes fortsatt det er litt utrolig.

Vi gikk etter en liten stund og kjøpte med oss noe vi kunne spise da vi kom tilbake. Resten av kvelden satt vi og snakket og koste oss.

Senere på kvelden hadde jeg og de andre jentene å dra på "selfie hunt". Det gikk ut på at vi fikk en lapp med hint til steder vi skulle gå og et kart som viste hvor byggene/monument osv var. For hvert sted skulle vi ta selfie ved steder sammen med en liten maskot, en liten apekatt vi kalte Dustin. Dette ble en rundtur og vi fikk sett noe nytt og noe vi har gått forbi flere ganger. Da vi var gjennom alle postene skulle alle samles på en nattklubb der man kunne kjøpe drikke. Her er ølen så billig, man kan kjøpe en øl ut for den samme prisen som i en matbutikk i Norge. Synes fortsatt det er litt utrolig. V

i gikk etter en liten stund og kjøpte med oss noe vi kunne spise da vi kom tilbake. Resten av kvelden satt vi og snakket og koste oss.

Likes

Comments

Mandag:

På mandag var jeg på mitt første møte her. Der fikk jeg mer informasjon om skolen og om turer man kan delta på. Etter dette måtte jeg ordne noe med jobben hjemme så det gikk litt tid til dette også. Denne dagen ble det arrangert en tour rundt skolen der vi gikk høre hvor de ulike byggene het og hvor de da lå. Selve turen var bra, men guiden mumlet så mye og da fikk jeg ikke med meg så mye dessverre. Litt senere skulle jeg på et nytt møte med fakultetet mitt og fikk mer informasjon om det som var aktuelt for meg. Her ble jeg kjent med ei norsk jente til og ei tysk. Her fikk vi også utdelt nett, brus og kjeks som en velkomst.

Videre var det bare å få i seg litt mat før jeg skulle på noe som heter "Speed meeting". Det gikk ut på at man skulle snakke med en person i 2 minutter, så bytte plass og snakke med neste person i rekka. Dette holdt vi på med en time. Du kan kan tenke deg jeg var sliten i stemmen da vi var ferdig. Gikk fra å være litt hes til å blir verre. Men det var gøy å være med på og en grei måte å møte mye folk på kort tid. Vi fikk vite om et sted der vi kunne få gratis burger så vi gikk dit for å sjekke det ut, men liker vel ikke gratis mat, haha. Da vi kom dit var det mye folk pressa på et lite som, og det stoppa ikke å komme folk heller. Vi skulle fått maten en time etter vi kom dit, men det viste seg å ta lengre tid samt at ingen visste hvor eller når vi skulle få maten. Da alle gikk ned fulgte vi ned, men der var det heller ikke noe. Etter en stund kom maten og for de som fikk burger var de kun kjøtt i brød, så ikke så mye å skryte av. Da jeg kom frem hadde de ikke mer burger igjen så jeg endte opp med å spise pølse i et halvt hamburgerbrød. Snakk om skuffelse etter 2 timer med venting.

Tirsdag:

Denne dagen var jeg på min første forelesning, klarte selvfølgelig å komme for sent fordi jeg ikke fant frem. Tror det kommer til å skje flere ganger, haha. Jeg fikk sneket meg inn og fikk med meg resten av forelesningen. Det var heldigvis noe jeg hadde vært borti før så det gjorde ikke noe om han da snakket på engelsk, han snakket i tillegg ganske for, så får håpe det ikke fortsetter sånn for da har ikke jeg en sjanse i det faget.

Etter dette var jeg med ei venninne rundt i byen på leting etter en adapter for å koble kabel til pc. Vi gikk over alt, men fant ikke noe sted, tilslutt bestilte hun bare en og ble ferdig med det. Jeg fikk kjøpt meg nye veske som jeg skal bruke til skolebøker og diverse. Senere på dagen møtte vi annen jente på en cafe og tok en kaffe. Vi ble også med på en guidet tur rundt i området rundt skolen, men det regnet så mye så vi hoppet av og gikk heller til en bar. Noe vi gjør ofte, går på bar altså. Er så lett å gjøre det her fordi det er mer vanlig og mye billigere enn i Norge.

Da vi gikk i byen fikk vi også høre litt skotsk musikk fra en som spilte på sekkepipe og ikledd kilt.

Likes

Comments

Hei!

Lørdag:

Siden sist har jeg flyttet fra et hostel til mitt eget rom, men deler fortsatt bad og toalett med 3 andre. Rommet er lite og ting som er satt opp i rommet som hyller og skap står på et merkelig område. Det er ikke samme standard jeg har i Norge, men jeg må bare venne meg til å ha en litt dårligere standard. Jeg har møtt på de jeg bor med og alle er jenter. Jeg tror det er sånn her at man bor jenter og gutter adskilt når det kommer til deling av bad og kjøkken. Det er noe om er helt greit for meg, hun ene jeg bor med har jeg blitt godt kjent med nå og hun er fra Danmark så da kan jeg snakke litt norsk innimellom. Det er en lettelse for min del, men jeg har blitt vant med å snakke engelsk så er ikke like ille som for noen dager siden.

Senere på kvelden var det duket for pizza party, der vi fikk gratis pizza og brus. Vi fikk også utdelt "bingo"-lapper der vi skulle krysse over ulike påstander om folk. I denne konkurransen vant jeg faktisk, da vant jeg et gavekort på pizza hut.

Her er utsikten fra rommet mitt:

Senere på kvelden gikk vi litt rundt i byen før vi dro tilbake. På veien ble vi splitta så jeg og to av jentene gikk til baren på campus og møtte noen fra samme bygg som meg, bare i en etasje over. Vi tok oss en øl og snakka litt før vi alle var for slitne til å sitte der mer.

Søndag:

Søndag morgen var det duket for frokost til alle som ville ha. Da fikk vi servert typisk britisk frokost med bønner i tomatsaus, pølser, eggerøre og hamburgerbrød som brødskiver. Etter dette var det var det satt opp en Ikea-tur for de som trengte ting til kjøkken/soverom osv. Bussen skulle egentlig dra fra skolen kl.11, så jeg og ei venninne sto og venta på at den skulle komme. Etter 45 minutter fikk vi vite at bussen ikke kom allikevel og at vi da måtte vente til mandag for å ta den. Det var veldig skuffende, så da fant venninna mi og jeg ut at vi skulle prøve å finne veien selv, og det gjorde vi også. Den var både billig og lettvinn. Da vi kom oss dit fant jeg masse jeg kunne ta med meg tilbake mest til kjøkken, men også noe til soverommet. På Ikea var det mange folk som vanlig, akkurat som å være i Norge, haha.

Det var bare litt hvile før jeg dro med 4 andre jenter fra bygget mitt til en pub for å få litt forandring. Vi fant en fin pub og satte oss der med hver vår øl/drink.. Alkohol er veldig billig her, jeg kan for eksempel kjøpe en øl for det samme på pub her som i butikk hjemme i Norge. Det er ganske utrolig, så her kan man like godt vorse på en pub. Senere tenkte vi oss kanskje en tur på byen, men da alle kom til rommene sine og fikk slappet av, var alle så slitne. Da droppa vi det og jeg hadde heller en fin alenekveld med serier og litt chatting. Med tanke på forkjølelsen min var det like greit å holde seg inne.

Likes

Comments

Hei

Dagen idag gikk til å se rundt i byen og se hva som var her. Før jeg kom meg så langt ble jeg snakkende med en fransk jente fra rommet jeg bor på. Hun og jeg bestemte oss da for at vi skulle gå sammen, siden ingen av oss kjente noen andre. Vi bor ikke så nærme sentrum så det var greit å bare gå rundt. Vi fan shoppinggaata og gikk rundt og kikket der. Det lå blant annet en butikk med skotke klær som kilt osv, med folkemusikk i bakgrunnen.

Videre gikk vi til universitetet for å sjekke det ut og finne ut hvor jeg skal bo de neste månedene. Rundt der vr det veldig koselig og det ser mer ut som en liten studentlandsby enn bare et campus. Her kan dere se litt bilder fra campus:

Her er bygget jeg skal bo, aner ikke hvor, men vet at det er mye å velge i.

Etter all gåingen fant vi ut at dt var like greit å gå tilbake til hostellet og hvile litt. Har vært så heldig og pådratt meg en liten forkjølelse så kroppen er ikke helt god, så dagen ble tyngre enn jeg hadde håpet. Etter litt hvile kom jeg i snakke med ei jente til på rommet mitt. Hun hadde blitt kjent med en jente hun også, så vi fant ut at alle 4 kunne gå et sted for å finne noe å spise til middag.. Dette var veldig koselig, så da fant jeg noen jeg kunne gå sammen med når jeg skal hentenøkkelen til hybelen.. Jeg gleder meg veldig til å få mitt eget rom der jeg bare kan slenge rundt meg med klær og ting, samt sove alene uten forstyrrelser fra alle andre.

Det ble en del gåing i går som dere kan se

Likes

Comments

HeiI

I går var den store dagen, den dagen jeg har ventet på lenge. Nå skulle jeg være en av de som skulle dra på utveksling. Jeg både gledet og gruet meg, men det hele gikk bra tilslutt. Turen gikk først til Edinburgh med fly, så med buss til sentrum, deretter tog til min nye hjemby Glasgow. Dette er første gang jeg reiser alene til et sted og ikke drar til noen jeg kjenner.

Alt gikk på skinner frem til jeg skulle ut av togstasjonen, da hadde jeg visst ikke tatt ut en billett så damen ved utgangen ville ikke la meg slippe ut. Så hun ba meg om å gå til en mann i skranken, så jeg gikk bort til han og spurte om jeg kunne få lov til å komme ut og at jeg hadde kjøpt billett på mobilen Han hjalp meg og jeg fikk kommet meg ut. Vært derimot var jeg ikke så heldig med. Det pøste ned da jeg kom ut fra stasjonen og jeg gikk i regn derfra og ned til hostellet. Da jeg kom dit kunne jeg endelig slappe av og få snakket litt med de hjemme. Etter hvert må jeg også ha meg noe mat og endte opp med Pizza hut som beste alternativ. (lite fristende med mcdonalds eller subway)

Hostellet jeg bor på har en helt greit standard, jeg bor på rom med 13 andre jenter, der nesten alle er fra forskjellig steder. Foreløpig har jeg ikke fått snakket med noen av de, men håper det er noen jeg kan snakke med i løpet av dagen. Senga er vond og knirkete, men det funker for to netter. Det er kun to doer og to dusjer til alle, men heldigvis må ikke alle bruke det samtidig. Jeg betalte minstesummen for å bo her så kunne egentlig ikke regne med så mye mer.

I dag blir det å kikke rundt for å bli kjent i område, se på skolen og forhåpentligvis snakke med noen, kjenner jeg kribler etter noen jeg kan ha en samtale med.

Snakkes senere

Likes

Comments