Header

Peanut butter cockies! 

Ingredienser:

1/4 honning (raw økologisk)

1 cup peanut butter ( organic )

1 egg

Tilbehør: disse har jeg tatt både cashewnøtter og tranebær i, kuttet cashewnøttene i passe små biter etter ønske. Har også hatt oppi raw cacao sjokolade oppi før også, som er veldig godt.

Raw Sjokolade = 1/2 cup eller mer/mindre

Nøtter og rosiner/tranebær 1/2 cup tilsammen.


Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Bland deretter alle ingrediensene sammen i en bolle og rør godt.

Bruk en spiseskje til å måle ut 16 cockies ut ifra deigen, på et stekebrett med bakepapir, jeg brukte spiseskje og hånden min for å rulle kulene, og deretter brukte en skje for å flate de ut så de blir fine coockies former.

La steke i 8 minutter, de skal gyldne litt i kantene, de kommer til å virke kjempe bløte, men det skal de være, da de stivner når de er kalde. Disse kan fort bli litt bløte hvis du putter de i en boks med en gang de er kjølt ned. Disse cockiesene blir ikke sprø. ønsker du de enda mere stekt så er så klart det mulig å bare adde noen få minutter til.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Forje ukens Happenings!

Ja nå er det en del dager siden sist igjen, noen ganger blir det sånn.
Siden sist innlegg så har jeg gjort litt av hvert egentlig, vi har jo blant annet pyntet til jul, og hvem liker vell ikke litt julestemning i hus?! Jeg elsker å pynte, selv om vi ikke har kjempe mye jule pynt enda.

Uken som var!

Jeg har vært litt dårlig i det siste, kommer litt periodevis disse dårlige dagene, men sånn er det bare dessverre, jeg var så heldig å få betennelse i setet (stumpen) så har haltet og hatt en del smerter, hjelper ikke på nervesmertene mine å ha betennelse rundt der de er for å si det slik.
men men, nå har det forhåpentligvis gått over, har ikke hatt de smertene på 2 dager ihvertfall, så forhåpentligvis får jeg gjort litt mer dagene fremover.
Jeg har i hvertfall fått gjort litt da, har sydd en del, syr jo litt julegaver, så er straks ferdig med det, så enten har jeg sydd eller slappet av egentlig hver dag den uken som var, og ikke nok med det men også trent.

Helgen som var!
Fredagen og torsdag faktisk fikk jeg brent av en del penger da, uuups, he he neida, men jeg har lett etter en fin jakke som ikke er alt for dyr nå i 2 år, og fant endelig en dunjakke jeg likte på Vero moda, yeey, det var på tide, og er suuuuper fornøyd. Ikke nok med det men jeg er også utrolig dårlig på å kjøpe varme gensere, så bommer på det hvert år, så nååå fikk jeg endelig kjøpt meg 2 VARME gensere ikke fine og kalde, hehe. Kjøpte en del andre små ting også men.

Lørdagen nå var vi på julebord med jobben til Raymond, noe som var utrolig koselig som alltid, fikk på oss finstasen og hygget oss kjempe masse med god mat og masse godt selskap, men som alltid så er det ikke bare bare for meg å drikke alkohol, er også derfor jeg drikker utrolig sjeldent. Jeg var nemlig våken heeeeeeele natten og sovnet ikke før halv 10 på formiddagen dagen etter, da jeg noen ganger må vente til virkningen av alkoholen er borte før jeg får sove, fordi jeg får så høy puls og ekstreme smerter.
Jeg hadde ikke drukket så mye men er ikke så mye som skal til heller før kroppen min reagerer veldig. vi var ikke så sent hjemme heller, tok det lungt! men uansett, så var kvelden utrolig koselig.

Gårsdagen (søndag) ble verdens roligste og lateste dag for oss ihvertfall, da vi begge satt og først spilte hver for oss, og deretter spilte sammen til vi la oss, he he, med litt matpause i mellom, så må si at vi ikke var så ivrige på å komme oss ut av sofaen i går, he he, ikke følt meg så lat på lenge.

Driver nå å planlegger ting jeg ønsker å bake før jul, vi har jo ikke så alt for mange dager hjemme her før vi skal til østlandet for julen men, vil bake noe ihvertfall, ikke nok med det men må begynne å pakke litt i dag tenker jeg! blææ er ikke glad i å pakke akkurat, og vi skal liksom ikke bare pakke litt heller da, vi skal jo være borte i ca 1 mnd :P

Likes

Comments

Mango Passion smoothie 

Ingredienser:
2 cups mango
2 cups ananas
2 cups spinat
4 pasjonsfrukter (innholdet)
4 ss protein pulver (eller en banan)
6 dl mandelmelk

Slik gjør du:
jeg tar alltid de frosne ingrediensene sammen med de flytende først, deretter resten av ingrediensene.
setter blenderen på høy hastighet til jeg får den konsistensen jeg ønsker.
denne porsjonen passer for 2 personer eller 2 måltider.

Enjoy!

Likes

Comments

Budapest shopping!

her er noe av det jeg kjøpte i Budapest, ble litt kles shopping, men klarte å la være å ta av helt, heldigvis!

Ble litt kjedelige bilder denne gangen, men sånn ble det bare, orket ikke være på bilder disse dagene her, men ihvertfall, disse kjolegenserne her er helt fantastiske, jeg er veldig glad i kjolegensere i utgangspunktet, men disse hadde så utrolig godt stoff. den rosa er fra '' New Yorker'' og den sennepsgule er fra ''Berskha''.

Så har vi disse buksene som begge er fra ''Berskha'' jeg elsker jo denne butikken, så kjøper alltid klær når jeg er innom et land med denne butikken. Jeg er jo ekstremt glad i behagelige klær, og orker ikke så mye som sitter tett på kroppen, så elsker sånne bukser som ser litt dress aktige ut, disse er desidert de fineste jeg har funnet hittil.

kjøpte også en del små ting der nede, men disse er de desidert beste kjøpene jeg gjorde <3

ønsker alle en super Torsdags kveld!

Likes

Comments

Vet Jeg Er litt stille om dagen kjære lesere! Men nå har Jeg skrevet klar noen innlegg, Så blir litt mer aktivitet her fremover, kan ikke love innlegg hver dag, men ihvetfall noen i uken. a

Siden siste innlegg så har jeg jo vært i Budapest sammen med moren min, noe som var en kjempe koselig reise, og anbefaler virkelig alle å ta turen dit hvis de er glad i by, gamle slott og shopping.
Men det var ikke bare derfor jeg og moren min dro dit, vi dro nemlig til Tannlegen i samme sleng, he he, var jo i hovedsak derfor vi dro. Moren min har vært der en del ganger på denne tannklinikken, så jeg ønsket å teste det ut, etter å ha hørt så mye positivt. Jeg kan absolutt si at jeg ble sjokkert over opplegget, klinikken sammarbeider jo med et hotell, så man får første natten gratis på hotellet, ikke bare det, men tannklinikken har en ordning så alle blir hentet på dette hotellet og kjørt til tannklinikken, vil si det er ganske luksus.
Ikke nok med det, men de har kafee på tannklinikken, og i venterommet har hver stol et nettbrett så man kan sitte å surfe, pluss høre på musikk hvis man vil imens man venter.

Først ble jeg tatt inn til Røgntegn, der tar de 360 røgntegn, deretter kom jeg inn til en tannlege som så over tennene mine, og der kom dommen, Hehe neida, og da fant jeg fort ut at tannlegene jeg har hatt i Norge ikke har vært flinke nok, jeg har hatt en veldig flink tannlege i Norge egentlig, men tydeligvis ikke flink nok, for jeg har jo fortennene mine oppå hverandre oppe og nede, og det skyldes tydeligvis visdomstenne mine som jeg fikk i 15 års alderen, noe som vil si at jeg egentlig skulle hatt regulering for mange år siden, får på bildet så til og med jeg at at alle tennene mine presset inn alle tennene mine mot fortennene, he he, så ja. Da fårselo han at jeg burde trekke alle visdomstennene, og det var jeg enig i uten å tenke et sekund, så trakk 2 tenner dagen etter å skal tilbake om en stund og trekke de 2 neste, også må jeg finne ut om jeg kan få tannregulering dekket i Norge hos spesialist, i voksen alder. Så jadda, i tillegg til det så hadde jeg jo noen stygge flekker på hjørne tennene mine som skyldes medisiner og munntørrhet, og tannlegen i Norge sa at jeg aldri blir kvitt de, og med en tannrens i Budapest bare så vips var de borte, he he så jo helt overlykkelig for har hater flekkene. De tar nemlig en utvidet rens der som vanlig rens, noe som koster shorta i Norge. Alt jeg gjorde der nede var 50% billigere og mer enn det også.

Men så klart, jeg sier ikke at det ikke finnes gode tannleger her, det finnes nok noen flinke tannleger i Norge også, jmen på denne klinikken jeg var på så er tannlegene spesialisert på 1 ting så jeg var hos 1 på sjekken, 1 på å trekke, 1 på rens, det vil si at de blir ganske goe på sitt felt.
Så ja, jeg har ihvertfall funnet ut at jeg vil ned dit å gå til tannlege fremover, men tannregulering blir å gjøre i Norge, hvis ikke må jeg bo der nede noen mnd, Hehe. Men tannregulering er ikke billig hvis man ikke får det dekket. Så får se.

Nok om tannlegen.
Budapest i seg selv var en kjempe fin by, vi var på Buddha høyden, som var utrolig vakkert, og julemarkedet i byen var så utrolig koselig, kjøpte en del håndlagde fine ting der. Også ble det jo litt shopping ved siden av, he he.
Det absolutt billigste i Budapest er maten, herlighet, vi kjøpte mat for mellom 33kr og 50kr hver dag! He he Jeg spiste suppe hver dag da, de har helt sykt Gode supper!
Jeg og mamma hygget oss veldig på mor og datter tur, og fikk oss en venninne som ble med oss litt, som også var der for tennene, hun er fra England, utrolig koselig dame.

Noen få bilder fra Buddha høyden, er det ikke fint?

Imorgen legger jeg ut litt av det jeg shoppet der nede!

Likes

Comments

Travle dager før jul!

Jeg har ikke forsvunnet!
En stund siden siste innlegg nå, men sånn blir det noen ganger, jeg har hatt litt dårlige perioder når samboeren min har vært borte så mye så all motivasjon og energi var ikke til stede store deler av tiden, er ikke alltid like vanskelig når han er borte men sist gang ble det mye depresjon, så spising og hverdagslige ting ble veldig vanskelig plutselig, men men.. Nå går det ihvertfall mye bedre.

Jeg har nå vært i drammen siden onsdag, og hatt noen veldig fine dager sammen med mamma, og i helgen skal jeg tilbringe tiden sammen med pappa, ikke nok med det, men på tirsdag skal jeg og min mor på tur til Budapest, hvor vi skal en tur innom tannlege og hygge oss på tur sammen, og det ser jeg veldig frem til.
Jeg skal så klart dele litt bilder etter turen.
Blir skikkelig mye farting om dagen, for etter budapest, så skal jeg hjem til bergen noen få uker før jeg skal tilbake til drammen med samboeren å feire jul med familie, he he.
Er ikke ferdig der skjønner dere, for i slutten av desember reiser jeg og min kjære til Phuket i Thailand, hvor vi skal nyte ca 2 uker der sammen bare oss to, det blir faktisk nyttårsfeiring der for oss i år, noe jeg ser frem til! Jeg har jo lenge hatt lyst til å reise til thailand, og endelig går drømmer i oppfyllelse! wee.

Nå dere er det jo masse jule forberedelser, gave kjøp osv osv, og i år er jeg faktisk absolutt ikke stresset overhode, jeg har planlagt alle gaver med budsjett å greier, fordeler gave kjøp utover noen mnd, slik at ikke man må kjøpe alt på en gang, skikkelig deilig egentlig altså!.
Når jeg kommer hjem til bergen nå blir det å ta opp juletreet vårt å pynte det litt, så jeg å kjæresten får litt jul hjemme før det blir jul med familien, MEN, så er jeg så usikker på hva jeg skal ha på meg i år, det er liksom egentlig ikke noe problem eller en stor greie, blææ!
Ihvertfall så gleder jeg meg skikkelig til julen, julen for meg er den gleden med å være med familien å bare hugge oss kjempe masse sammen!


Har dere noen spesielle tradisjoner?
Kanskje dere har noen tips til antrekk?


Er så glad i dette bildet <3

Likes

Comments

Ingredienser:
1 cup papaya
1 cup spinat
1 cup ananas
2 1/2 cup mandel melk
1/2 banan
2 stenger stangselleri

Slik gjør du:
jeg tar alltid oppi det frosne sammen med det flytende, og deretter resten av ingrediensene!
denne gangen tok jeg oppi 5 isbiter også, siden alt var ferskt nesten. best når smoothien er kald.


Enjoy!

Likes

Comments

Enda en Gresskar smoothie!

INGDEDIENSER:

1 cup gresskar
1/2 cup ananas
1/2 cup mango
2 stilker stang selleri
1 håndneve med grønnkål(eller spinat)
2 ss protein pulver (naturell eller vanilje) eller så kan du ta 1/2 banan isteden.
5 dl mandelmelk

SLIK GJØR DU:
jeg tar alle de frosne og flytende tingene sammen oppi blenderen først, og deretter resten av ingrediensene. Denne gangen var nesten alt jeg brukte frossent, så jeg måtte tilføye litt vann for å få den konsistensen jeg ønsket, det er helt hva man føler er best selv.

Denne smoothien har ikke så kraftige smaker, så hvis du ønsker mer smak så er det mulighet til å ta oppi saften fra en kvart sitron, eller mer ananas for eksempel.
jeg liker denne veldig godt nå, fordi den er bare frisk og litt nøytral, så er veldig lettdrikkelig.

Enjoy!

Likes

Comments

Lemon cheescake 

Raw Vegan lemon cheescake bites

for bunnen :
1 cup organic råe mandler
4 store organic dadler
2 SS organic kokos olje
1/8 Ts organic vanilje ekstrakt
1/8 Ts himalaya pink salt


For fyllet :
1 1/2 cup cashew nutter
1/2 cup mandel melk
1/2 cup sitron saft (presset fra sitron)
5 ss orrganic maple sirup
1 Ts organic vanilje ektsrakt
6 SS organic kokos olje

Steg 1.
legg ut doble muffins former på et stekebrett eller bruk et muffinsform brett som jeg har gjort.
For bunnen:
putt alle ingrediensene i en food prossessor til alt er knust og litt sticky.
ta 1 -2 spiseskjeer fra massen ned i muffins formene, og press massen ned med fingrene eller en teskje, til bunnen er fast.
Sett muffins formene i kjøleskapet i mens du lager fyllet.

steg 2.
For fyllet:
forrvarm kokosoljen, og ta resten av ingrediensene i en smoothie blender, og når kokosoljen er varm(ikke kokt) men bare smeltet, så ta det også i blenderen og bland sammen alt til det blir en fin og flytende konsistens.
så tar du muffins formene ut av kjøleskapet og heller fyllet i alle muffins formene, ikke fyll muffinsformene helt fulle, men du velger selv hvor mye du vil ha i hver, derfor har jeg ingen spesifikk mengde på muffins former fordi jeg tok forskjellig mengde fyll i alle.

Sett formene i fryseren i 2-3 timer eller frem til de er faste.

Når du skal servere/ spise de, så tar du de ut og lar de stå i rom temperatur i ca 10 min.
har de fryst i flere dager kan det hende de må stå litt lenger før de serveres/spises.

Likes

Comments

Pumpkin smoothie!

Relatert til Oktober som er årets gresskar/halloween mnd, så har jeg laget en smoothie med gresskar i. Neste uke skal jeg lage en helt annen smoothie som også inneholder gresskar.

Ingredienser:

1 håndneve spinat
1 håndneve grønnkål ( ellerså kan du ta en neve til med spinat isteden)
1/3 cup gresskar puree
3/4 cup mandel melk
1/2 eller 1 frossen banan
1 ss proteinpulver
4 isbiter

Slik gjør du:
først dampkoker jeg eller varmer jeg gresskar i biter i en kjele med vann, til kokepunktet, ikke la det koke lenge, da du ikke skal koke vekk næringsstoffene i gresskaret, da skal gresskar bitene være myke, så moser jeg de i en foodprossesor eller putter de rett i blenderen, deretter putter jeg i resten av ingrediensene.

Enjoy!

Likes

Comments