Jeg vet ikke om det i det hele tatt er riktig å kalle dette innlegget Vietnam, men det høres bedre ut en TV-ferie eller våre to tragiske uker i Vietnam, som for øyeblikket virker som de andre alternativene...

Som dere kanskje skjønner så har dette vært to uker fylt med så godt som ingenting. Vi har vært uheldige med været og egentlig det eneste jeg sitter igjen med av informasjon jeg kan dele med dere er at Vietnam ikke er like eksotisk i dårlig vær! Andre ting vi har erfart er at vietnamesere ikke kan engelsk, de er et av få asiatiske land som kjører på "riktig" side av veien og de har ikke mc Donalds.

Selvfølgelig kunne vi ha gjort mer ut av dagene enn vi har valgt å gjort, men vi kom rett og slett til et punkt hvor vi ikke gadd. Vi prøvde å søke opp ting å gjøre i Nha Trang, men det viste seg å være overaskende lite. Det vi hadde mest lyst til i Vietnam var å ta en båttur for å se på alle de fine små øyene. Vi hadde også tenkt til å bo på en av øyene en ukes tid, men med regnvær, flom og en tyfon på vei ble naturlig nok ikke dette noe av. Vi har rett og slett lagt oss ved seks tiden(på morgenen) og hatt på vekkerklokke klokka fire på dagen. Så har vi spist frokost, gått tilbake på hotellet og sett en film (eller fire), tvunget oss selv ut på middag for så å dra hjem å se et par filmer til før vi la oss.

Nå høres vi nok ut som verdens mest tragiske backpackere noensinne, men ja; vi ga rett og slett opp Vietnam.

Vi har dratt på stranda de dagene det var spådd noen få timer med sol (og sky), og vi har prøvd utelivet. Allikevel; ikke noe å skryte av etter vår mening. Vi fant ut at Ingrid Føsker, fra paralellklassen vår, var i Ho Chi Minh samtidig som oss så vi dro også ut og traff henne en kveld. Det var veldig morsomt å møte noen hjemmefra nesten på andre siden av kloden! Hun hadde også med seg en venn som var utrolig hyggelig å møte, og vi alle hadde en bra kveld ute sammen. Vi var også på et beachparty i Nha Trang som var bra, men alt i Nha Trang stenger dessverre alt for tidlig... Noe annet morsomt vi har gjort har vært å spise på gata. Der var det utrolig god vietnamesisk mat, så selv om vi satt omtrent på bakken og var omringet av "erfarne" vietnamesere så var det så bra at vi spiste der hele tre ganger. Så ikke misforstå oss, vi har det kjempefint på tur! Vi koser oss med god mat og mye latter. En ting er sikkert og det er at vi kommer aldri til å slutte å ha det gøy sammen selv om omgivelsene ikke står opp til forventningene!

Dette innlegget blir ikke lenger enn dette for vi har ikke noe mer og fortelle. Vi føler virkelig ikke vi har sett Vietnam og vi syns det er kjempesynd! Vietnam var virkelig et av de landene vi gledet oss mest til fordi det skal være så utrolig eksotisk. Dette førte sikkert til enda større skuffelse da alt ble som det ble. Vi føler at alt gikk nedover fra vi forlot flyplassen i Bali, men nå har vi virkelig fått "sutra" oss ferdig og ladet opp batteriene. Tilbake til Vietnam må vi nok en annen gang.

Nå sitter vi på flyet på vei til Thailand, endelig! Vi ser virkelig frem til dette og har trua på at dette blir bra. Det er ikke spådd supert vær med det første, men vi tar oss en uke i Phuket og så får vi ta det derfra. Målet er og tilbringe mye tid på øyer, da det er såå mange fine øyer i Thailand! Regjeringen har også endelig godkjent fullmånepartyet i november, så vi håper været blir bra slik at vi ikke må stikke fra Asia før det, haha.

Åtte timers togtur fra Ho Chi Minh City til Nha Trang

Nha Trang

Ho Chi Minh City

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 95 lesere

Likes

Comments

(Mille skriver)

Som sagt ønsket vi å rekke det månedlige fullmånepartyet i Thailand, så etter 1 dag i KL, bestilte vi neste flytur dit slik at vi skulle få det med oss.

Vi er ganske nye på denna bookinga, men etter litt øving har vi begynt å få det til. Vi bestilte flytur til Bangkok via selskapet AirAsia(veldig billig).

Dagen etter fant vi ut at Bangkok var 17 timer unna(12 med buss etterfulgt av 5 med båt) til selve øya der fullmånefesten skulle være, noe vi ikke tenkte helt over dagen vi bestilte fly...burde kanskje sjekka det litt før.

Så da prøvde vi å finne en annen løsning slik at vi kunne slippe den 17 timers lange turen. I det vi prøver å bestille noe nytt (dagen før vi skal til Thailand), får vi en melding av moren til Nora som informerte oss om at Kongen i Thailand hadde gått bort (er ikke så flinke til å følge med på nyheter) og at landet nå var i nasjonal sorg. Hun forklarte at landet skulle dempe all form for underholding og at de nå gikk inn i en tung tid.

Med alle respekt for Kongefamilien og generelt landet, følte vi det var veldig upassende for oss som turister å dra dit for å feste å ha det gøy når landet er i sorg. Det var veldig typisk at dette skjedde rett etter vi hadde bestilt billett, men dette måtte vi selvfølgelig bare respektere.

Vi prøvde da å endre litt på reiseruten vår. Så vi bestilte en billett til Vietnam (Ho Chi Minh City) den samme natta. Vi bestilte billetten ca kl 23, og dro til flyplassen 03.15. Vi var slitne, sultne og svette(hvertfall jeg) og ville egentlig bare komme oss på flyet for å kanskje få sove litt.

Etter 30 minutter i innsjekkings kø, fikk vi vite at man ikke kom inn i Vietnam uten en videre billett fra landet igjen..da merka jeg at tålmodigheten min begynte å renne ut. Vi hadde ikke så god tid til flyet skulle gå, men vi måtte løpe å bestille en videre billett.

Vi møtte en hyggelig dame som skulle hjelpe oss, men det hjalp ikke at hun var hyggelig når det var sterk mangel på engelsk-kunnskaper...Jeg forklarte at vi skulle være 2 uker i Vietnam, og så skaffa hun oss billetter fra Vietnam videre til Thailand, og forklarte oss at alt nå var i orden.

Her nede føler jeg faktisk at det ikke er vi som sliter med engelsken, men at alle andre gjør det, jeg vet jo at alle land ikke er kommet like langt i språkopplæring, og at vi i Norge er heldige som har gratis skoletilbud. Men jammen er det vanskelig å både forstå hva de sier og gjøre seg forstått her nede. Det positive er at vi blir sykt gode på selvopplært tegnespråk og analysering av kroppsspråk.

Tilbake til turen. Etter å ha fått billettene løp vi bort til innsjekking skrankene og fikk etter hvert skjekket inn. Siden klokka nå var seks på natta begynte det å bli en god stund siden vi hadde spist. Vi var alle veldig sultne og det førte også til at vi var kvalme... Mens vi sto i kø fikk vi løpt å kjøpt oss noen fantastisk gode smørbrød og litt vann som vi rakk å kaste i oss. Tiden begynte å renne fra oss, og da vi endelig fikk skjekket inn måtte vi løpe til sikkerhetskontrollen, for så å halvveis løpe gjennom en lang laberynt av en taxfree. Vi hadde ti minutter til gaten, i følge skilter, skulle stenge. Da dukket det opp enda en sikkerhetskontroll med masse kø. Vi begynte å bli veldig stressa og når vi kom gjennom løp vi til gaten. Da vi kom fram hadde selvfølgelig ikke gaten åpna en gang... Men vi var da framme i tide!

Da vi stelte oss opp like før vi skulle inn på flyet spurte Nora om vi kunne skjekke billettene for å finne ut når vi skulle hjem. Siden de nå lå nederst i håndbagasjen orka jeg ikke dra de frem, men jeg mente å huske å ha sett 16. Oktober. MM sa med en gang litt oppgitt at det var to dager til, men da tenkte vi bare at jeg huska feil...

Vi hadde forresten klart å bestille Hotspot billetter som gjør at man kommer først inn og først av flyet. Vi satt 2&2, og fikk ingen mellom oss, så da hadde vi greit med plass.

På flyet var jeg bare glad vi hadde ordna alt og endelig var klare for Vietnam. Helt til Nora snur seg mot meg og igjen spør når vi må dra fra Vietnam. Jeg tar opp billetten, og i det øyeblikket jeg ser ned, var jeg ikke langt unna å knekke sammen, enten i tårer eller latter... For på vår billett sto det at vi skulle tilbringe 2 dager i Vietnam og ikke 2 uker...så 16 oktober var vist riktig haha, enda jeg hadde tydelig forklart at vi skulle være der i 2 uker...

Nå begynte vi virkelig å miste håpet, og i løpet av den første mnd vi har vært på tur, var det først nå jeg tenkte at det fristet å dra hjem igjen. Det er et eller annet som alltid skal gå dårlig når vi prøver ting. Enten får vi taxi-sjåfører som ikke kan en dritt engelsk og kjører oss feil, eller så får vi snørr-liknende mat som smaker som utseende, eller en kjent gjenganger; rom med aircondition som ikke fungerer og byggearbeid rett utenfor vinduet.

Vi kom frem til Vietnam, ganske oppgitte over både oss selv og vår flaks, og den dama som ikke kunne forskjell på dager og uker. Vi fant så kontoret til flyselskapet vi skulle fly med til Thailand og forklarte at det var skjedd en misforståelse.
Mannen vi møtte på var hjelpsom, men også her hadde vedkommende manglende engelsk-kunnskaper. Heldigvis løser alt seg med penger, noe vi enda har etter kun 1 mnd i verdens billigste verdensdel, så da fikk vi gjort om billettene våre med utreisedato 28 oktober istedenfor 16 oktober..

Vi endte opp med å "kaste" den første billetten til Thailand fordi vi måtte endre reiserute, for så å bestille kun 2 jævla dager i Vietnam, for så å bruke unødvendig mye penger på å endre billettene.

Alt i alt ble både den turen og dette innlegget helt surrete, men håper dere forstår vår frustrasjon oppi det hele.

Vi er klar over at vi burde bruke mer tid på å undersøke, og at man må ta stilling til at det skjer uforutsette ting. Men noen ganger føles det virkelig ut som universet rett og slett bare vil vi skal dra hjem til Norge, for vi klarer å rote oss bort i så utrolig mye rart. Heldigvis løser det seg jo alltid, og dette blir sikkert bare noe vi kan le av etterhvert, og vi lærer jo også mye av det, men når man er midt oppi det, kjenner jeg at både tålmodigheten min og lysten til å fortsette får seg en smell.

Jeg er ihvertfall glad jeg drar sammen med 3 andre jenter som har større tålmodighet enn meg, og som klarer å se noe positivt i alt. Og det hjelper mye at man kan ha det morsomt sammen selv når man møter litt motgang.

I skrivende stund(16.okt kl 23.12) er vi på et natt-tog på vei til Nah Trang i Vietnam. Tro det eller ei, så klarte vi faktisk å bestille togturen skremmende lett, og jammen kom vi oss på toget. Togturen tar 8timer, men vi har en søt, liten togkabin med køyesenger slik at vi får oss litt søvn.


(MM skiver, to dager senere)

Vi kom oss altså til Nha Trang, Vietnams badeparadis. Hotellet var bra og alt virket ganske perfekt, helt til vi gikk opp på takterrassen å så at havet var brunt og fylt med flytende søppel... I tillegg er det overskyet, noe det i grunnen har vert alt for store deler av turen vår. I går fant vi da ut at det eneste vi kunne gjøre var å dra ut på byn, da kunne vi i hvertfall møte noen andre backpackere. Jeg hadde funnet tre anbefalte barer på nettet, hvor det også sto at nattelivet i Nha Trang er veldig bra. For å gjøre en lang historie kort så fant vi barene, noen var stengt og noen var uten folk. Vi prøvde noen andre barer, men uten hell. Vi ga opp og gikk tilbake til hotellet i tolv tida...

I dag har vi prøvd å søke litt på været, da det begynner å irritere oss at vi ikke har sol. I Thailand, som vi allerede har billett til, skal det høljregne, og det ligger tydeligvis et stort lavtrykk over hele Asia. Det skal vist også bare bli verre da en rekke stormer og orkaner er på vei. Yeay, kunne det blitt bedre! Så akkurat nå vet vi ikke om vi skal kaste all solkremen eller dra på øyhopping i Hellas. Mye av grunnen til at vi dro hit var for å ha sol og varme i tre måneder, så vi får virkelig håpe været snart blir bedre!

Nå ble det mye klaging her... Men er det mulig da? Selv om det er vanskelig å skrive det her så det høres riktig ut, så har vi uflaks hele tiden. Og da mener jeg hele tiden! Uansett hva vi gjør er det ett eller annet som går feil. Og det værste er at det er ingenting vi kan gjøre med det. Vi gjør ikke noe feil, selv om det er sånn det høres ut. Jeg håper virkelig flaksen vår snur snart, for jeg begynner å bli redd for hvor ille det kan bli, haha.

(Beklager verdens stursligste bilder)

  • 400 lesere

Likes

Comments

Etter tre uker i Bali skulle vi nå videre til Malaysia. Billettene hadde vi bestilt på forhånd på grunn av de strenge reglene i Bali, så flyturen gikk forsåvidt fint bortsett fra litt løping att og fram mellom to gater som begge skulle til Kuala Lumpur samtidig(!). Da vi kom fram måtte vi ta taxi i en time for å komme oss til hotellet. Hotellet vi hadde bestilt var veldig billig, men det var fire-stjerners og så veldig fint ut på nettet. Da vi nærmet oss og taxi sjåføren skjønte hvor vi bodde begynte han og spørre om vi var helt sikre på om vi ville bo der og om vi allerede hadde betalt. Han sa gang på gang at vi kunne snu og finne et billig hotell i sentrum, men vi hadde allerede betalt så vi dro til hotellet. Han forklarte oss tilslutt at området vi bodde i var det værste i hele Kuala Lumpur, som foresten er møkk stort! Her var det mye kidnapping og det var rett og slett et hore- strøk. Innsiden av hotellet, om jeg skal si det på den måten, levde heldigvis opp til forventningene. Ut av hotellet gikk vi kun da vi skulle spise eller dra å se turistattraksjoner, og da fikk vi hotellet til å bestille taxi slik at vi gikk en meter ute i fri luft. Hotellet hadde også en takterrasse med basseng, her var det kjempe fin utsikt over byen. Vi var ikke her oppe så mye, men vi tok masse fine bilder!

Egentlig tenkte vi å være ca. to uker i Malaysia; en uke i Kuala Lumpur og en uke ved havet. Samtidig har en ting vi virkelig har hatt lyst til å gjøre på turen vår vært å få med seg ett fullmåne party i Thailand. Vi kom til KL på mandag og det tok ikke mange timene før vi fant ut at det fullmåne partyet vi måtte rekke var om en uke. I tillegg ville vi reise til Thailand noen dager før festen slik at vi ikke skulle være så slitne og ikke måtte stresse så mye for å rekke det. Vi fant altså ut at vi kun kunne være fem dager i KL. Dette, pluss at vi ikke hadde noe strand å gå til og det var ikke kjempe bra vær, førte til at vi bare dro på masse attraksjoner hver dag. Vi prøvde altså å se det vi ville se av KL på fem dager.

Twin Towers

Twin Towers er en kjent turistattraksjon i KL og er to av de høyeste bygningene i byen. Om kvelden er de fullt opplyst og veldig fine og se på!

Den nasjonale moskéen

Den nasjonale moskéen er en kjempestor moské i KL. Her fikk vi utdelt burkaer som vi måtte gå med inne i moskeen, noe som var veldig gøy å få prøvd. Det var spennende og få se en helt annen religion og høre litt om moskeen.

Den botaniske hagen

Mille er jo en skikkelig blomsterpike så vi måtte jo besøke den botaniske hagen. Vi håpet å se masse fine blomster, men når vi prøvde å følge skiltene til blomstene fant vi bare trær... Ble altså ingen blomster på oss, men vi fikk da følelsen av å gå i en skikkelig jungel. Da vi skulle hjem sa de som jobbet der at det bare var å gå opp til veien å så kapre en taxi. Vi var kjempe sultne å tørste, men det var umulig å få tak i en taxi... Alle var opptatt. Etter å gå rundt i evigheter stoppet det endelig en taxi for oss. Synd var det at han kjørte oss til et sted med én restaurant med lokal mat. Og jeg har bare en ting å si om Malaysisk mat; det er slim! Alt er slim, uansett hva du bestiller ser det ut som snørr. Så ja, Malaysisk mat falt ikke akkurat i smak.

KL Tower

KL Tower er verdens 6. høyeste bygning. Her er det laget i stand for turister å dra opp og se på utsikten over Kuala Lumpur. Bygningen har seks etasjer, hvor høyere du skal, jo mer må du betale. Vi betalte 200 nok for å dra opp til den øverste etasjen, som er hoved utsiktspunktet. I noen av de andre etasjene er det blandt annet restauranter som snurrer 360 grader rundt. Vi kom til tårnet en time før det stengte så vi hadde ikke tid til å spise her. I tillegg hadde foresten Mille, Nora og Kine dratt til Chinatown for å spise middag der. Jeg følte meg ikke helt bra så jeg valgte å bare bli med i tårnet. Heldigvis gikk jeg ikke glipp av noe da de endte opp med å spise på mc'ern.
I den etasjen vi var, som ligger ca. 350 m over bakken, var det glassbokser man kunne gå inn i å ta bilder i. Siden vi var der rett før stengetid var det nesten ingen andre der, så vi var i boksen å tok bilder nesten hele tiden vi var der oppe.

Batu caves

Hele torsdagen før vi dro satt vi av til å besøke Batu caves som er en kjempe stor grotte litt utenfor sentrum. Vi viste at vi kom til å måtte gå opp 350 trappetrinn så vi grudde oss, haha. Det viste seg å ikke være like ille som vi trodde, heldigvis. Grotten var derimot under restaurering, det vil si ikke selve grotten, men absolutt alt annet i og utenfor. Vi slapp i hvertfall og betale for å komme oss inn, noe som var bra da det virkelig ikke var pent med alle stillasene overalt! Vi brukte mye mindre tid enn vi trodde, mye fordi det var mye styggere enn det skulle være og det ble fort kjedelig å se på stein. Men grotten var veldig fin, så det ble da noen kule bilder!

Så det var det vi rakk å gjøre i Malaysia. Vi føler da vi fikk gjort mye, så nå gleder vi oss til neste land! Med vår uflaks ble ikke det en dans på roser, men alt om det kommer i neste innlegg!

  • 248 lesere

Likes

Comments

På tirsdag dro vi til Gili Air, den minste av Gili-øyene. Vi hadde hørt at dette var den fineste av øyene så derfor ville vi være der i noen dager før vi dro tilbake til Bali. For å komme oss dit tenkte vi å ta en ferje eller lignende, men det viste seg at det kontoret vi kjøpte billett av bare hadde en liten båt som de skulle skjøre oss over med. Vi følte oss veldig VIP da vi tuslet forbi alle andre som sto å venta på den store båten. Trygt var det kanskje ikke, men de var da hyggelige og vi kom da fram!

For å være ærlig skuffet Gili A oss med tanke på utseende. Det har sikkert noe med forventningene å gjøre, men vi syns Gili T er minst like fin. I tillegg er Gili A en veldig liten øy med utrolig lite folk. Utesteder manglet det ikke på. Det var mange koselige barer og restauranter, men folk; det fantes ikke. Vi syntes rett og slett synd på dem da vi syklet eller gikk forbi. Det var godt med stillhet, men vi fant ut at vi trives nok bedre med folk og liv rundt oss.

Siden det ikke er noe spesielt å gjøre på øya bestemte vi oss for å bruke litt penger på et ordentlig hotell. Vi har derfor bodd på et 4-og et halvt stjerners hotell til 500kr natta per pers. Noe som er veldig dyrt her i forhold til andre vi har bodd på til 70 kr natta! Hotellet var kjempe fint, og rett utenfor bungalowsene våre var det et basseng som gikk rundt i en sirkel. Vi er veldig glade for at vi la litt ekstra i hotellet for vi har hatt det veldig fint der i tre dager.

Så var det snorklingen da. Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg er litt redd for vann (og fisk haha). Dette er vel noe jeg har innsett i det siste og det har egentlig bare kommet av en rekke leie opplevelser opp igjennom livet. Snorkling var noe jeg viste kom til å bli aktuelt på turen, og det har forsåvidt vært noe jeg har hatt lyst til å prøve. Eller for å si det på den andre måten; det har vært den tingen av mange vann aktiviteter jeg har tenkt at jeg burde gjøre. F.eks dykking er uaktuelt, samme med surfing, og vannaktiviteter som er etter båt er også ikke noe jeg kommer til å ville gjøre med det første.

På hotellet fikk vi ett tilbud om å bli med på en snorkle tur til alle de tre øyene for kun 90kr. Det var utrolig billig så det måtte vi nesten bare si ja til. Det var også så billig at det ikke hadde gjort noe om jeg ble sittende i båten hele dagen... Hvor lenger vi kjørte med båten jo mer nervøs ble jeg, og da de stoppet og sa at alle måtte gjøre seg klare viste jeg nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Men jeg fant ut at det nesten var verre å sitte igjen helt alene i båten og fortelle de som jobbet der at jeg ikke ville allikevel. Så jeg tok på meg svømmeføttene og dykkamska, og hoppet uti sammen med de andre.

I starten var det skummelt og være så langt fra land omringet av masse masse hav. Det tok litt tid før jeg turte og sette på meg maska og se ned. Jeg prøvde å forhøre meg litt om hvordan det så ut først haha. I hvertfall så turte jeg tilslutt, og selv om det endte med et lite skrik og plasking ble det fort mye bedre. Det var rett og slett kjempefint og se på all fisken og korallene. Det er utrolig å tenke på at under den skumle overflaten finnes det en annen verden som er så utrolig fredelig og fin. (Hvertfall på såpass grunt vann, hai er ikke koselig)

Vi snorklet på tre forskjellige steder og vi fikk se masse fin fisk. Vi var også så heldige at vi fikk se en skilpadde! Den var ved oss lenge og vi var veldig nær den ett par ganger. Det var utrolig kult å se noe man kun har sett på bilder og på Nemo filmen. Vi fikk i hvertfall veldig mye for pengene og var veldig fornøyde og slitne alle sammen.

I skrivende stund sitter jeg i en minibuss på veg til Kuta i Bail. Vi har akkurat hatt en temmelig bølgete båttur tilbake fra Gili Air da det var dårlig vær på sjøen. Heldigvis hadde vi en større båt denne gangen haha. Vi drar til Kuta for å ha to netter på hotell der før vi skal ta fly videre til Malaysia på søndag. Da blir ihvertfall reiseveien litt kortere enn om vi skulle tatt hele reisen på samme dag. Så nå skal vi prøve å finne et hotell i sentrum av Kuta slik at vi kan gå ut på byen i dag og så blir det kanskje Kuta Beach i morgen.

Tiden her nede har gått utrolig fort og det føles så rart å skulle dra videre til et annet land og ikke hjem, men vi gleder oss masse til å se Malaysia!

  • 309 lesere

Likes

Comments

På tirsdag forrige uke (27.) sto vi opp tidlig og sjekket ut av hotellet vårt i Kuta. Klokka elleve ble vi plukket opp av en minibuss som skulle føre oss til Padang Bay, hvor vi så skulle ta en båt videre til Gili Trawangan. Bussturen tok oss med langt ut på landet og på den 1,5 timen vi satt der følte vi at vi fikk se mye mer av Bali. Vi så skog som lignet på jungel (trærne hadde f.eks lianer), vi så risåkre, rikdom og fattigdom. Da vi kom frem til havnen måtte vi sitte og vente én time før det var tid for å gå ombord i fast boaten.

Gili Trawangan er en liten øy, én times båttur fra Bali. Gili T er den største av tre øyer. Den siste uka har vi ikke gjort særlig mye, det er også grunnen til at jeg ikke har lagt ut noe blogginnlegg på en stund. Øya er liten og det er ikke spesielt mye å finne på annet enn og ligge på stranden på dagen og feste på kvelden.

Vi kom til øya da varmen var på det værste og måtte så gå rundt med de overfylte sekkene våre. Vi hadde bestilt hotellet på forhånd, så vi trengte bare å finne det, men det var lettere sagt enn gjort... Ingen hadde hørt om hotellet og folk begynte bare å peke ut den retningen de trodde vi skulle gå. Vi gikk frem og tilbake i en time før vi endelig fant noen som viste hvor vi skulle. Folk her er veldig snille så heldig for oss tilba de seg og følge oss til hotellet. Siden vi hadde gått så lang i noe som minnet om en laberynt, var vi sikre på at hotellet lå langt inne i ingenmannsland. Heldigvis gikk en av laberynt-veiene rett ned til havet og sentrum, og det tok oss bare fem minutter å gå ned fra hotellet. Det en-stjerners hotellet var utrolig bra til standarden og være! Uteområdet fantes forsåvidt ikke, men vi fikk god frokost på senga hver morgen og den lille villaen vår var veldig koselig. Her var vi i fire dager, men vi klarte ikke å dra fra øya helt enda så da flyttet vi inn på et vandrerhjem litt lenger ned i veien. Vandrerhjemmet var også utrolig fint til å være så billig og til å høres så fælt ut!

Det vi gjorde disse seks dagene var egentlig å spise. Noen av oss var dårlige i magen og orket ikke være med ut, og andre festa slik at vi ikke orket og være med ut på dagen. Så vi har rett og slett ikke gjort så mye. Gili T er en fest-øy, noe som kom godt frem med de mange barene. Hele "sentrum" er fylt av barer på rekke og rad. Mange barer ligger nede ved strandkanten, så det var veldig koselig å sitte og se ut mot havet. Den siste baren stengte 04.00, noe vi syns var i tidligste laget, så vi satt ofte igjen på stranda med bartenderne og så soloppgangen.

En dag bestemte vi oss også for å sykle rundt øya. Turen skulle være relativt kort, ca én times tur, og på veien tenkte vi å ta masse fine bilder på noen av de mange huskene på øya. Vi leide oss sykler og syklet av gårde og det tok ikke lang tid før vi fant en av huskene. Vi stoppet og tok "noen" bilder før vi syklet videre. Som dere kanskje har fått med dere har vi dårlig flaks, så selvfølgelig hadde to av syklene våre punktert. Jeg og Mille klarte nesten ikke og komme oss fremover og hjulene våre var så godt som uten luft. Heldigvis kom vi til et sykkelutleie, så der betalte vi litt for å fylle dekkene. Så kunne vi sykle lykkelig av gårde.

Vi fant enda noen husker vi ville ta bilde av og parkerte syklene. Det var kø for å ta bilder, og det endte opp med at de i køen var mer interessert i å ta bilder med meg og Kine enn selve huska. Først skulle de ha gruppebilde, så skulle hele gjengen ha bilde med oss alene. Siden de var så opptatt med å studere bildene fikk vi gått før de for å ta de bildene vi skulle ta, så det var jo fint i hvertfall. Jeg og Kine har i hvertfall funnet ut at vi ikke kan gå alene sammen uten at noen vil ta bilde med oss. Det er nemlig ikke første gangen! Mille og Nora sitter alltid litt unna og ler av oss som står der kleine og fæle haha.

Da det var på tide og komme seg avgårde fant jeg fort ut at hjulet mitt var fullstendig tomt for luft. Jeg måtte gi opp å sykle og startet og trille, noe som ikke hadde vært så ille hvis hjulet kunne trilles... Selve dekket begynte og falle av og jeg måtte derfor løfte opp framhjulet mens jeg gikk. Vi har alltid uflaks når vi gjør noe, så dette kom jo ikke som noe sjokk. Men det var jo en grunn til at vi hadde valgt skikkelig store, tunge terrengsykler! Det ble i hvertfall en litt mere slitsom tur en planlagt. Heldigvis fant vi en liten snarvei som gikk rett igjennom øya, så da fikk vi se den innefra også. Gratis trening får vi hvertfall med uflaksen vår.

Vi snorkla også litt på Gili T. Vi kjøpte oss noen dykke- masker og gikk bare rett ut fra stranda. Vi så masse fine Nemo-film fisker. Selv om jeg er litt redd for vann og spesielt fisk så gikk det veldig fint. Så neste gang blir det kanskje litt mer ordentlig snorkling. Nå skal vi hvertfall videre til den minste av øyene; Gili Air!

  • 435 lesere

Likes

Comments

Uluwatu tempel

På torsdag bestemte vi oss for å besøke ape-tempelet i Uluwatu. Siden det er alt for varmt til å traske rundt i trapper midt på dagen, uten mulighet til å bade, dro vi på stranda en liten tur først.

Tanken var god fordi det hadde blitt alt for varmt, men vi fikk dessverre ikke sett så mange aper... På Uluwatu tempel er det vanlig at taxi sjåførene blir med inn som guide. Vår sjåfør var en kjempekoselig mann, men han kunne dessverre lite engelsk. Han viste oss allikevel rundt og hjalp oss. På tempelet var det også et danseshow man kunne kjøpe billett for å se. Dette var en historisk dans som skulle vise mye av kulturen her på Bali. Vi følte liksom at vi måtte se den, men lite viste vi om at den kom til og vare helt til tempelet stengte. Så der satt vi på betongkrakker, med hodepine pga den striale musikken og mer og mer stressa over at vi ikke kom til å få se apene!

Dansen var veldig spesiell, absolutt ikke det vi så for oss. De fortalte et eventyr eller et sagn, tror vi, og hele tiden var det et kor som så ut til å ha tidenes spirituelle reise. Selv om det var kjedelig å ikke få se apene, var dansen interresant på den måten at det var noe helt annet enn vi er vandt til og den fortalte litt om hva de tror på. Som dere ser på bildene under fikk vi i det minste se masse fin utsikt! Vi så også en ape med en gang vi kom inn som stjal et brilleetui fra en annen turist. Og så hadde vi litt flaks da vi kom ut fra dansen for da satt det en del aper langs veien opp til utgangen, noen løp også rett foran meg.

Finns Beach club

Vi har lenge hatt lyst til å dra på Finns Beach club fordi vi har hørt at det er så utrolig fint der, så på fredag bestemte vi oss for å ta turen dit. Taxi sjåføren fra Uluwatu tempel hadde sagt at han kunne være sjåføren vår dagen etter og vi syns jo at han var veldig koselig så vi sa bare "see you tomorrow" uten helt og vite om vi mente det.

Da vi kom ned fra frokosten på fredag sto han utenfor og venta, uten at vi hadde ringt eller gjort noe som helst. Da var det bare og pakke ned det aller nødvendigste og kjøre av gårde. Siden vi skulle på en Beach club tenkte vi at det var lurt å ikke ta med mobilene våre pga stjeling, mye folk, og vanskelig og ha telefonen på seg når man går i bikini. Vi tok altså ikke med noen verdisaker aka kamera...

Vi gledet oss masse til å endelig dra på denne klubben, vi hadde stått opp tidlig og var klare for fest. Men da vi kjørte begynte vi å lure på om vi kjørte i riktig retning, noe vi ikke gjorde. Det viste seg at sjåføren ikke hadde skjønt hvor vi skulle, noe han sa han gjorde selvfølgelig, så vi endte opp på et vannsport senter mitt uti huttiheita. Vi skjønte ingenting, og det gjorde jo ikke sjåføren vår heller. Så vi måtte prøve å forklare de som jobbet der at vi hadde kommet feil, de viste ingenting om Finns Beach club, men de forklarte at Nusa Dua Beach var like ved.

Siden sjåføren vår ikke skjønte hvorfor vi ikke skulle være på dette vannsport senteret måtte vi til slutt be de som jobbet der forklare han hvor vi skulle. Den stakkars mannen spurte oss bare om vi ikke ville svømme der allikevel, vi hadde prøvd og si at det ikke var lov sånn 100 ganger, men nå ga vi opp.. Han sa selvfølgelig at vi skulle ringe han når vi skulle hjem fra stranda, men det gjorde vi altså ikke. Som dere kanskje skjønner er det ikke vi som har problemer med engelsken vår i dette landet. For engangs skyld føler vi oss gode i engelsk!

Så vi traska rundt på denne stranda i evigheter og den var veldig fin og stor! Problemet var at alle solsengene var eid av hoteller og vi hadde planer om å tilbringe en dag i skyggen på grunn av solbrenthet... Etter mye gåing i noe som kunne minne om en ørken med glovarm sand, fant vi en koselig Beach club. Denne tilhørte også et hotell, men de lot oss ligge der allikevel, heldigvis.

Her betalte vi 300 000 idr hver og fikk låne hvert vårt håndkle og vi fikk mat og drikke opp til de 300 000 vi hadde gitt i depositum. Med andre ord betalte man ikke noe for og være der hvis man kjøpte mat og drikke for 180 norske kroner. Noe som er mye mat og drikke her nede! Så vi hadde det kjempe fint selv om det ikke gikk helt som planlagt! Fikk altså ikke tatt noen bilder, men jeg legger med et fra Google så dere kan se hvor utrolig fint det var der!

På lørdag byttet vi hotell og flyttet oss da til Kuta, en by i Bali. Vi hadde så tenkt til å få dratt på en skilpadde øy, men da de i resepsjonen virka veldig useriøse, og vi vet at det også finnes en falsk "turtle iseland" valgte vi og vente.

En annen ting vi hadde lyst til og gjøre i Kuta var å dra på luksus kino, noe vi nå fikk tid til. Luksus kinoen eller Cinema Gold som de kaller det, var i kjelleren på et kjempe stort kjøpesenter. Først spiste vi litt indonesisk mat og så gikk vi ned og bestilte billetter. Siden vi ikke gadd og vente så lenge ble det en Barnefilm, Storks.

Vi fikk hver vår store stol med justerbar rygg og fotskammel, puter og tepper. Vi bestilte oss hver vår drink og hvert vårt popcorn og følte oss virkelig som VIP. Det var utrolig digg og filmen var kjempe søt. Lite lyst hadde vi til å gå derfra etterpå, hadde vært så fantastisk og sove i de stolene! Var egentlig ikke lov til å ta bilder, men vi klarte og ta noen få dårlige bilder slik at dere skulle få se.

I går (søndag) valgte vi igjen og prøve å komme oss til finns Beach club, og endelig kom vi fram! Der følte vi at vi var omringet av fullstendig luksus og vi koste oss der med god mat og gode drinker hele dagen.

All luksusen var derimot ikke billig da regningen havnet på 4 millioner idr. Slapp av, det er ikke så ille som det høres ut haha. Ca 2 400 norske kroner. Dyrt, men helt klart en opplevelse som var verdt det!

Like ved var det også noen som hadde tidenes drømmebryllup på stranda, virkelig en hver jentes drøm. Så det var også gøy å være vitne til. Siden vi ikke turte og ta med verdisaker har vi heller ingen bilder herfra, veldig synd da de hadde vært helt amazing!.. Jeg legger med noen bilder fra Google, som dessverre ikke viser hvor fint og ekslusivt det faktisk var, men dere får en ide om stedet.

PS. I dag fant vi ut at det er to Finns Beach klubber i Bali, og vi var selvfølgelig på feil i forhold til den vi hadde blitt anbefalt og dra på haha...

Nå har jeg og Mille vært og booka båttur til Gili, en øy utenfor Bali. Så i morgen tidlig går turen dit. Gili skal være veldig eksotisk og kjempe fint, det skal også være enda bedre party liv der enn i Kuta, noe som er veldig bra, så vi gleder oss masse.

Hotellet vi har booket er på den andre siden 1-stjerners så vi får se hvordan det går.. Men vi tenker og spare litt penger der og så være på et veldig fint hotell når vi skal til en annen av Gili øyene (er tre øyer egentlig) som skal være enda mere eksotisk.

  • 493 lesere

Likes

Comments

De siste dagene har vi tilbrakt på stranden. For det meste har vi vært på Kuta Beach, som er en veldig lang og stor strand. Stranden er ikke spesielt fin og den var rett og slett litt skuffende i forhold til forventningene vi hadde til Bali's strender. Kuta Beach er nok en by strand som passer fint for surfere på grunn av de store bølgene, passer altså ikke like bra til oss... Vi har ligget mye i skyggen og unngått å være ute i så alt for mange timer, men vi har spist god mat og kost oss allikevel.
Som backpackere burde vi vel ikke kjøpe så mye, men på stranda går det så mange stakkarslige masete mennesker, så vi har nesten alle endt opp med og kjøpe litt småtteri, noe mere nødvendig en annet.
I går lå vi også så lenge at vi fikk se den vakre solnedgangen på stranda.

I dag har vi vært på Padang Padang Beach, og denne stranda sto virkelig opp til forventningene! Vi kjørte i en halv times tid før vi kom frem til Padang Padang. Allerede på vegen ned til stranda skjønte vi at dette kom til å bli bra. Vi måtte gå ned masse gamle stein trapper og gjennom en smal liten grotte i fjellet for og komme ned til selve stranda. Der nede møtte det oss en liten koselig strand med noen få parasoller og et nesten helt stille og klart vann. Den var omringet av klipper og busker overalt. Vi forelsket oss ihvertfall med en gang og ble selvfølgelig her hele dagen. Litt lenger ute i vannet var det også en grotte som vi selv følgelig måtte utforske. Vi skal helt klart prøve å komme tilbake til Padang Padang Beach!

  • 642 lesere

Likes

Comments

Flyturen ned til Bali var det jeg vil kalle alt for lang, men verdt det! Først kjørte vi i to timer fra Norge til Manchester, etterfulgt av to timer på flyplassen der. Vi trodde vi hadde god tid, men som de treige ferie turistene vi er, var vi selvfølgelig de siste som kom oss på flyet. Nå gikk turen videre til Hongkong, dette var den lengste etappen på turen vår. 12 timer fylt med sitting, spising, sitting, film, sitting, mere film, mere sitting, osv.. Vi prøvde og sove litt, men ble ca 15 min på hver. Det minst motiverende med hele turen var at når vi endelig kom fram viste vi at vi skulle vente i tre timer og så sette oss på ett nytt fly i fire timer.

Da vi endelig ankom Hongkong var vi slitne og sultne, da frokosten på flyet ikke var noe å skryte av. Flyplassen var stor og med masse folk, men den var overraskende oversiktlig og åpen. Mat var det nesten umulig og få tak i hvis du ikke var villig til å stå én time i kø, så da ble det noen små wraps og vann. Ny vannflaske måtte vi kjøpe på hver flyplass da vi måtte gjennom ny sikkerhetskontroll for hvert sted vi mellomlandet på, noe som var sykt irriterende! Hvor skulle jeg ha fått tak i noe "skummelt" siden forrige skjekk da jeg kun har vært i ett fly høyt oppe på himmelen?! Jaja..

Endelig var det tid for siste etappe, og så slitne som vi var klarte vi heldigvis endelig og sove. Vi sov det meste av flyturen, og fant senere ut at det hadde blitt servert middag mens vi sov. Sultne var vi, men vi trodde rett og slett ikke at det var servering da flyturen bare varte i fire timer... Så det var nedtur, men lykkelige var vi allikevel for endelig og være fremme!

Luftfuktigheten her traff oss fort, og med en 17kg sekk på ryggen, en 5kg sekk på magen og langbukser (ikke minst), ble det fort veldig, veldig varmt. Heldigvis var det ikke langt til hotellet. Så da vi hadde skjekket inn og kommet oss inn på rommet rev vi opp sekkene, satte på oss bikiniene og løp ned i bassenget. Her lå vi lenge, mens alle fæle tanker om flyturen forsvant og vi var bare lykkelige over å være på dette fantastiske stedet.

I går sto vi ikke opp før 10 da det var en del søvn som måtte tas igjen. Så somla vi oss ut og spiste litt frokost på vei til stranda. Der var det faktisk en del vind og masse store bølger. Vi var der vel ca en time, en time som vi foresten var nødt til og tilbringe i skyggen under en parasoll, da vi ikke er mye vandt til varmen og den sterke solen. Så kom det et regnvær mot stranda så da pakket vi sammen og dro tilbake til hotellet. Senere på kvelden dro vi ut på byen og koste oss der. Klokka 04.00 fant vi ut at vi burde dra tilbake, men siden vi alltid er sultne fikk vi taxien til å stoppe på mc'ern først. Ble derfor ganske seint før vi kom oss ut av døra i dag og, men sånn er det. I morgen tenker vi derimot å dra til en strand vi har hørt er veldig fin, så i dag blir det tidlig kvelden på oss.

Vi gleder oss ihvertfall til og se mer av landet og møte flere hyggelige folk. Og det er utrolig godt og tenke på at vi ikke trenger og stresse! Vi har endelig fri og kan gjøre det vi vil, og det er utrolig deilig.  • 971 lesere

Likes

Comments

For sju år siden husker jeg at ei venninne av meg fortalte om backpacking for første gang. Lille meg syntes at det var fullstendig uaktuelt og dra på en tur hvor man skulle bruke minst mulig penger, bo på møkkete og dårlige hotell og ikke minst leve i en ryggsekk..! Jeg husker det så utrolig godt, men allikevel så sitter jeg her i dag. Sekken er så godt som pakket ferdig og passet ligger klart framfor meg.
Jeg skal på backpacking!

Vårt første reisemål er Bali, som ligger i Indonesia. Flyet vårt går i morgen tidlig 09.15. På veien skal vi mellomlande i både Manchester og Hongkong. Vi har rett og slett en veldig lang reise foran oss, nærmere sagt 30 timer med spenning, stress og masse tanker.

Vi har bestilt flybilletten til Bali og én uke med hotell. På tirsdag fant vi også ut at vi måtte bestille en billett videre ut av Bali da det kan være svært vanskelig/umulig og komme inn i Bali uten en utgangsbillett. Resten av turen er ikke planlagt noe mer enn at vi vet sånn ca hvem land vi har lyst til å dra til og at vi blir borte i omtrent tre måneder. Planlagt reiserute er:

Bali - Malaysia - Thailand - Vietnam - Japan

Vi lurte lenge på om vi skulle dra med et reiseselskap, om vi skulle bestille alt på forhånd, bestille halve, bestille ingenting osv. Men med denne turen har vi lyst til å la alle muligheter stå opne, vi vil ta en dag av gangen og nyte å kunne gjøre akkurat det vi vil når vi vil. Vi har derfor valgt og ikke bestille alt på forhånd og kommer til og måtte ta dette underveis. Vi ser på dette som en utfordring, men dette er noe vi kommer til å lære mye av og vi tror vi kommer til og bli mest fornøyd med denne løsningen når alt kommer til alt.

Etter tidenes kjedeligste sommer, med bare jobbing og lite "gøy", gleder vi oss nå til og endelig ha ferie. Vi skal endelig starte denne turen vi har sett frem til i ett år! Vi er fire bestevenner som skal dra på tur, hvor heldige er ikke vi! Jeg føler meg hvertfall utrolig heldig, og selv om jeg personlig har blitt overraskende trist av og si hade til familie her hjemme, tror jeg vi har en fantastisk opplevelse i møte. Vi er alle litt nervøse og veldig spente, men nå kan vi nesten ikke vente med å komme oss av gårde!

  • 902 lesere

Likes

Comments

Hei! Mitt navn er Marte Maria Tømterud og jeg er 19 år gammel. Jeg kommer fra et lite sted kalt Skarnes som ligger ca en time unna Oslo. Om kun to dager (!!!) skal jeg og mine tre beste venner, Kine Müller, Nora Davidsen og Mille-Marie Moss, starte vårt backpacker eventyr i Asia! Jentene vil også hjelpe meg med bloggingen underveis.

Denne bloggen har jeg laget for å kunne samle alle bildene og tankene om turen på ett sted. Bloggen vil oppdatere familie og venner hjemme på hvor vi er i verden og hva vi driver med.

Som backpackere skal vi ikke bare nyte late sommerdager og festing i et fantastisk miljø, vi skal også dra på oppdagelsesreiser og turer. Vi skal lære mer om andre kulturer, som er helt forskjellig fra det vi kjenner i fra før.

Vi håper dere vil følge oss på det vi tror blir en magisk reise gjennom et spennende og exotisk kontinent, Asia!


PS: All blogging vil foregå fra mobilen, da jeg ikke tar med noen pc på turen. Jeg vet ikke hvordan dette kommer til og fungere, men det må vi ta som det kommer.

  • 1313 lesere

Likes

Comments