Da var det vel på tide med ett siste innlegg. Vi har hvert hjemme i to uker og ting har gått tilbake til normalen, så godt det kan gå tilbake til normalen i julestria. Selv om det er godt å komme hjem er det utrolig trist at reisen vår er over... Vi har brukt så mye tid på å jobbe og glede oss til denne turen, og nå er den over.

I dag føles det hele som en utrolig bra drøm. Jeg angrer i hvertfall ikke på at jeg dro på denne turen og det vet jeg at de andre ikke gjør heller! Vi kommer til å huske dette hele livet. Vi kan alltid finne fram minnene og glede oss over denne fantastiske tiden som vi fire opplevde sammen. 2016 har vært et år jeg aldri vil glemme, fylt med utrolige opplevelser. Jeg har bla. hatt mitt siste år på videregående, hatt en magisk russetid og hatt tre måneder i fantastiske Asia. Alt har jeg opplevd sammen med de beste jentene.
Tusen takk for turen jenter! Takk for 2016❤️ Og med det vil jeg også si takk til alle dere som har fulgt med på bloggen, håper dere likte det! Jeg er hvertfall veldig glad for at jeg har brukt litt tid her, slik at jeg kan se tilbake på alt det fine vi har opplevd og minne meg selv på at det ikke var en drøm.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

  • 253 Lesere

Likes

Comments

Som sagt klarte vi å hastebestille billetter til Kina. Nøyaktig ett minutt etterpå fant vi ut at det er kaldt der... Jeg, Kine og Nora hadde innstilt oss på å se den kinesiske mur, så vi bestemte oss for å bruke billetten. Siden det er såpass kaldt i Kina bestemte vi oss for at vi kun skulle være der i en dag.

For første gang på turen skulle vi reise uten Mille, og siden hun pleier å være "reisesjef" var vi svært spente på hvordan dette skulle gå. Alt gikk fint, helt til dama i innsjekkingen spurte om vi hadde visum. Det hadde vi ikke... Da jeg sa nei så hun litt oppgitt på meg og spurte "hvorfor ikke?". Vi trodde rett og slett ikke at det var nødvendig, fordi vi har lest mye om visum til forskjellig land, men aldri tenkt noe over Kina. Damen i disken var heldigvis veldig hyggelig, men hun kunne ikke hjelpe oss med å skaffe visumet. Vi fikk derfor beskjed om å sette oss ned å bestille det selv. Vi skjønte at vi var nødt til å ringe noen, siden å bestille visum ofte tar to uker eller mer... Vi prøvde å ringe den norske ambassaden i Norge og Bali, ingen tok telefonen. Vi prøvde å ringe forskjellige andre visum selskaper, men de tok heller ikke telefonen. Vi fant ut at vi var nødt til å ringe faren til Kine, som er god på sånne ting, men hjemme i Norge var klokka snart 04.30 så han tok heller ikke telefonen. Vi var altså ganske støkk. Redde for å ikke komme oss noe sted gikk vi tilbake til damen og forklarte problemet. Hun fortalte oss at vi kanskje kunne ta flybilletten til Kuala Lumpur, der vi skulle mellomlande. Vi syntes jo dette var bedre enn ingenting så vi lot henne ringe å høre om dette var mulig. Personen hun ringte, som tidligere hadde fortalt henne at vi måtte ha visum, hadde sett mere på saken og funnet ut at det kanskje gikk bra allikevel. Da damen fortalte dette ble vi utrolig lettet, for vi hadde nok ikke fått tak i noe visum. Mange av de vi ringte hadde åpningstid fra 14 til 16 og sånn, idiotisk spør du meg. Vi ble litt skremt over hvor vanskelig det var å f.eks. få tak i den norske ambassaden. For det er jo disse man skal ringe hvis man er i skikkelig trøbbel også... Heldigvis for oss løste det seg. Det var nemlig lov å være i Kina i opptil 72 timer uten visum. Lykkelige kunne vi sjekke inn sekkene våre og bevege oss inn i sikkerhetskontrollen.

Flybillettene passet dessverre sånn at vi landet på natten og dro samme dag, så det var nøyaktig 24 timer fra flyet landet til det lettet. Litt dårlig tid hadde vi altså. Vi landet 02.00 den 9. desember, men var ikke på hotellrommet før 05.30. I Kina snakker ingen engelsk, ikke en gang de i resepsjonen... Google oversetter, eller hva de nå brukte, ble ihvertfall måten å kommunisere på.

Siden det ble dårlig med søvn denne natten tenkte vi det var lurt å sove en stund. Klokka ett gikk vi ut for å lete etter frokost. Vi tok på oss alle de varme klærne vi hadde kjøpt, lag på lag. Jeg tror jeg hadde fem lag med kler da jeg gikk ut døra. Det var utrolig uvant i forholdt til det klimaet vi hadde levd med i 3 måneder + sommeren hjemme i Norge. Det var lenge siden vi hadde kjent på kulde og frisk luft, heldigvis var det allikevel ikke like kaldt som vi fryktet! Frokost var ikke så lett å finne. Vi fant en hotell restaurant, men da vi spurte i resepsjonen om vi kunne spise der skjønte de ikke bæret av hva vi sa så vi ga til slutt opp det. Vi fant en butikk og et bakeri, så frokosten ble en snickers, en bolle med verdens ekleste skinke og en banan. På hotellet klarte vi tilslutt å få de til å bestille en taxi til den kinesiske mur.

Vi kunne nesten ikke tro at det var sant da vi gikk bortover steinmuren. Da vi dro på denne turen trodde vi ikke at vi kom til å dra til Kina, men her sto vi. Vi ble enige om at vi like gjerne kunne sett utover et maleri. Utsikten var helt fantastisk og muren er jo historisk. Det var veldig gøy å faktisk se den og gå på den. Det er ikke mange, i hvertfall ikke på vår alder, som kan si de har gjort det! Vi brukte tiden vår og selv om vi hadde hatt tid ville jeg ikke vært der noe lenger. Den er fryktelig bratt, og den ser jo lik ut overalt. Så vi gikk et godt stykke, tok masse bilder, og så gikk vi tilbake. Det viste seg at det stengte da også, så det passet jo bra. Det viste seg å være en Subway der, så endelig fikk vi i oss litt mere ordentlig mat også. Etter mye oversetting kom vi oss også tilbake til hotellet der vi pakket for aller siste gang og ordnet oss til å komme hjem. Klokka ni dro vi til flyplassen, sjekket inn bagasjen vår for aller siste gang og satte nesa mot Norge.

  • 211 Lesere

Likes

Comments

Fredag 2. desember gikk turen til Nord Bali. Vi fikk en hyggelig sjåfør hjem fra senteret dagen før som vi spurte om ville kjøre oss. Turen tar nemlig ca fem timer, så det er fint å ha en grei sjåfør! Han var ganske ung så vi fikk høre på den musikken vi ville, styre lyd og temperatur. Han syns vi hadde det kaldt, så han konkluderte til slutt med at han ikke burde dra til Norge, haha. Vi spiste på en restaurant med utsikt til en stor vulkan, som heldigvis ikke er aktiv lenger, dette var også det høyeste punktet på Bali. Vi kjørte gjennom masse skog/jungel, men her oppe var luften kaldere og skogen minnet oss veldig mye om Norge. Det var nåletrær, løvtrær og mega breiner. Bali er mye frodigere enn Norge og plantene har en lysere og knallere grønnfarge. Allikevel var det godt å se noe som minnet om Norsk skog.

Etter en lang og kjei biltur kom vi frem til villaen vi skulle bo i de neste to dagene. Den var kjempe stor og fin, og hadde til og med eget basseng! Den sto absolutt opp til forventningene og kostet kun 82kr natta per pers!

Tidlig morgenen etter dro vi på delfin safari, etterfulgt av snorkling. Vi var redd vi ikke skulle få se noen delfiner, men heldigvis var det masse delfiner å se. De var mye mindre enn vi hadde sett for oss, og kjempe søte. De svømte rundt båtene og lette etter mat.

I Nord Bali er sanden svart og å snorkle her er noe helt annet enn ellers i Bali. Bunnen var full av koraller og det var ikke like gromsette som sist vi snorkla. Det var masse fine fisk og kule sjøstjerner. Vi hadde vår egen båt med sjåfør, så vi styrte selv hvor lenge vi ville snorkle. Det var derfor ikke så veldig mange som snorkla på samme sted som oss. Det var gøy å se at det var såpass stor forskjell under vann i Nord Bali enn der vi har vært ellers.

Resten av dagen brukte vi til å ta massage og slaps av ved bassenget. Det var to massage damer som kom til villaen vår, så det var luksus. Vi syns det var trist at vi bare var der en hel dag, men vi ville tilbake å ha noen dager i Kuta før vi skulle dra fra Bali.

I skrivende stund sitter jeg på flyet på veg til Kina. Vi klarte i litt hastverk og bestille billetter dit, før vi fant ut at det er iskaldt der... Så i Kuta har vi shoppa, både varme klær og litt annet selvfølgelig. Luksus kino har det også blitt mye av da det har regnet omtrent hver dag. Vi har hatt en dag med fint vær så da dro vi tilbake der det hele startet, Seminyak Beach. Det var her vi tilbringte de første dagene i Bali, helt i startet av turen vår, og det var her vi tilbringte den siste. Vi var utrolig heldige med været og vi fikk til å med prøvd oss på litt surfing. Jeg kan ikke si at vi klarte det så bra, men til at vi ikke fikk noe opplæring så gikk det da tålig greit, haha. Det var i hvertfall gøy å prøve.

Det er kun jeg, Nora og Kine som drar til Kina. Mille valgte å kjøpe en annet billett rett hjem fra Bali, så hun måtte vi si hade til ista ved hotellet. Det er utrolig rart at turen er over, vi skal hjem. Vi syns alle det er kjempe trist og skulle gjerne ha blitt lenger, men det er også veldig mye vi gleder oss til ved å komme hjem! I Kina skal vi prøve å få sett den kinesiske mur. Vi vet ikke om vi rekker så mye mer da flyet vårt går samme dag som vi kommer. Litt stress blir det, men vi håper vi får det til.

  • 254 Lesere

Likes

Comments

Det siste vi gjorde før vi dro fra Ubud var å besøke en risåker. Ris er og blir en veldig viktig vare her i Asia og det merkes både på den lokale maten og alle risåkrene. Åkrene er svært spesielle i forhold til en "vanlig" åker. Dyrkeområde består av flere små etasjer/hyller. Vi måtte selvfølgelig dra å se en slik åker, mitt i frodige Ubud.

Fra Ubud dro vi til Uluwatu. Det var spådd fint vær i noen dager og siden Uluwatu er full av vakre strender, dro vi hit. Været ble naturlignok ikke som spådd... En strand fikk vi sett da, og det var Dreamland Beach. Vi sto opp tidlig siden det var spådd finest på morgenen, men rett etter vi var ferdige med frokosten og klare til å dra, kom regnet. Vi var allikevel så bestemte på å komme oss på stranda at vi bestilte taxien og dro. Taxi sjåføren lo litt da vi sa vi skulle på stranda... Vi kjørte i regnværet mot stranda, og tenkte positive tanker som "regnet reflekterer sollyset på kroppen vår" eller "vi slipper å bade" haha. Heldigvis sluttet det å regne like før vi nådde stranden, og vi hadde fint vær i en del timer før regnet kom tilbake. Vi var stor fornøyde med den lille solen vi fikk (haha) og stranden var kjempe fin. Det var dessverre vanskelig å bade pga kjempe store bølger, men alt kan ikke klaffe på en gang!

Mens vi var i Uluwatu dro vi også på Bali safari. Mille var ikke med på dette. Vi tre andre hadde lyst til å være med på night safari. På nettet ser man ofte reklame om at det ikke er dyrene som skal være i bur, men menneskene. Det er akkurat det Bali safari gjør! Dyrene går så å si fritt omkring. De er ingjeret, men området er kjempe stort. Inne på området ferdes dyrene sammen og det er både restauranter, butikker og hotell der. Vi merket ikke en gang at det var en ingjerning rundt oss. På selve safarien satt vi altså inne i et bur bak på en liten lastebil. Herfra fikk vi se blandt annet løver, elefanter, nesehorn, sebra, gjeiter og tigere. Tigerne var helt klart det kuleste, da de hoppet opp på buret og la seg der og spiste! Vi fikk til og med lov til å ta på magen dens, det var veldig gøy. De virket veldig ville og de skremte også de som matet dem da de slo etter de med labben og ville ha mere kjøtt.

Det var også en del av safarien man gikk til beins. Da gikk man ute, som i en park, og så lå det forskjellige dyr og fugler rundt om kring. Alle dyrene så ut til å ha det veldig bra og vi ble positivt overrasket over hele safarien!

På doen var det også vindu ut til der løvene holdt til. Det er ikke hver dag du vasker hendene og har to løver utenfor badevinduet!

  • 278 Lesere

Likes

Comments

I dag er det 1. desember! Herregud så fort tiden går her nede, nå er det akkurat 11 uker siden vi satt oss på flyet og dro hjemmefra. ELLEVE uker! Det er en lang sydentur det. Vi kan i hvertfall nesten ikke tro at det snart er over. Tiden har flydd i fra oss, men samtidig føles det som evigheter siden vi sto på Gardemoen og sa hade til foreldrene våre. Jeg tror ikke vi kommer til å innse hvor mye vi faktisk har opplevd før vi kommer hjem og begynner å lengte tilbake.

Julestemningen begynner å krible inni oss, og jeg har ikke gledet meg så mye til jul på mange mange år! Det er så mye vi savner der hjemme. Alt og ingenting. Tre måneder er lenge borte. Så jeg tenkte å lage en liten liste på hva vi går rundt å lengter etter!

Norsk mat - gud som vi savner normal mat, laget på ovnen hjemme i vårt eget hus! Restaurant mat er kanskje fantastisk godt en gang i måneden, og dere tror oss sikkert ikke da vi sier at vi er drittlei. Det er et ork å dra seg ut på en restaurant tre ganger om dagen. Så skal man finne ut hva man skal velge å spise blandt ting som bare høres kvalmt ut. Ordentlig frokost er umulig å finne. Spagetti carbonara eller nudler med kylling, frister sjeldent til frokost. Og så, da man er mett og fornøyd, da må man sitte og styre med betalingen... Vi spør alltid om splittet regning og alle sier ja, men det er søren i meg sjeldent vi får den splitta. Som en liten bonus får man ofte regningen på "kinesisk"! Restaurant mat er restaurant mat, det smaker det samme. Vi drømmer om taco, hjemmelaget pizza med RØMMEDRESSING, brød, knekkebrød, makrell i tomat, leverpostei, gulost og ikke minst frukt og grønt! Å spise salat her nede er like ille som å spise fordervet kjøtt, så det prøver vi altså å unngå. Vi lengter derfor veldig etter salat (ikke Nora da foresten, som ikke spiser det til vanlig).

Familiene våre - selvfølgelig savner vi alle der hjemme! Vi bor alle fortsatt hjemme og ingen av oss har noen gang vært så lenge borte hjemmefra. Det er ikke så rart at vi begynner å lengte etter de der hjemme. Å ikke ha sett og hørt folk vi er så glade i på så lenge, er veldig rart. Vi har også hørt av andre på tur at vi er gærne som er så lenge borte, at de hadde savnet de der hjemme alt for mye til å klare det. Vi har ikke hatt noe spesielt hjemmelengsel, men alle er enige i at tre måneder er nok.

Kjærester - en ting er sikkert og det er at Mille og Kine gleder seg sinnsykt mye til å se kjærestene sine igjen! De er begge vandt til å tilbringe tid med de hver eneste dag, og de har aldri vært så lenge borte fra hverandre. Det har vært vanskelig for dem, men jeg syns de har klart seg kjempe bra!

Kjærledyr - herregud som jeg savner katten min, Spagetti. Alle fire unntatt Kine har dyr og vi kan nesten ikke vente med å se dem igjen. Man skulle kanskje ikke tro at dyr skulle bli et kjempe savn, men det er helt klart et av de største! I disse landene er det lite lurt å kose på dyr man møter, pga sykdommer. Så vi gleder oss masse til å ha ren og myk pels å kose på!

Oksygen - luftfuktigheten her nede er vanvittig høy... Den er på ca 80%, noe som fører til at det kjennes mye varmere ut enn det egentlig er her. Selv om man har aircondition så er det alltid klamt! Jeg har med meg en del tykke klær fordi jeg trodde det kom til å være kjørlig om kvelden og natta. Der tok jeg i hvertfall grådig feil... Vi er selvfølgelig blitt ganske vandt til varmen, så nå begynner vi nesten å bli redde for at norsk luft er for oksygenrikt. Haha, hvem vet, kanskje vi blir kvelt av for mye luft.

Vår egen seng - det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem er å hoppe oppi senga mi! Hotellene vi ligger på bruker nok ikke mye penger på madrasser...

Kleskapene våre - hjemme pleier jeg å klage på at jeg ikke har noe klær å ha på meg. De siste månedene har jeg kunne velge mellom 2% av klesskapet mitt. Å "velge" hva man skal ha på seg er altså alltid like artig...not. Vi sier ofte på kødd "ja hva skal jeg ha på meg i dag da", for alle vet at det blir det samme antrekket som du hadde på i går det, og dagen før det og dagen før det igjen. Som regel er over halvparten av klærne møkkete også, så utvalget er knapt. + vi er dritt lei de klærne vi har.

Bilene våre - å selv bestemme hvordan og hvor jeg skal kjøre, blir rett og slett fantastisk. Vi har blitt kjørt feil så mange ganger og blitt misforstått. Det skal bli godt å ha kontroll selv igjen.

Å føle seg rein - vi dusjer minst en gang om dagen og bader hele tiden. Allikevel føler man seg aldri helt ren. Vannet i dusjen er ikke reint sånn som det er i Norge og klærne våre kjennes aldri helt reine ut. Lufta er så klam at vi aldri er helt reine. Dette høres sikkert ekkelt ut, men sånn føles det. En norsk dusj blir godt!

Normal mage - det sier vel seg selv...

Do - alle som har vært ute å reist vet at doen hjemme alltid er god å komme tilbake til, haha

Vann fra springen - vannet man får kjøpt i butikken er absolutt ikke så ille som vi var redd for. Det er ikke som "sydenvann" i det hele tatt, men ingenting er som norskt vann rett fra springen!

Å bli forstått - det norske språk er et fantastisk språk folkens, vi forstår hverandre. Engelsken i Asia er virkelig ikke bra. Jeg er negativt overrasket over nettopp dette. Folk snakker om at hele verden snart vil snakke engelsk, men for dere som er redde for dette: jeg lover at det tar laaaang tid... Vi syns rett og slett synd på folk fordi de virkelig prøver, men de har dessverre ingen opplæring slik vi har. Å kunne bestille ting på norsk, snakke med folk på norsk og forstå hva folk sier blir både svært uvant og fantastisk!


Dette er ikke ment som et klage-innlegg. Vi har det utrolig bra på tur og koser oss masse! Det er bare sånn at visse ting savner man, enten man har det bra eller ikke. Vi kommer selvfølgelig til å savne det vi har nå etter kun noen dager hjemme. Sånn er det bare :)  • 437 Lesere

Likes

Comments

Kaffesmaking

Etter å ha vandret rundt i ape skogen i flere timer, gikk turen videre til kaffesmaking. Vi liker egentlig ikke kaffe, men her i Bali kan man smake på verdens mest eksklusive kaffe og det kunne vi ikke gå glipp av! Vi ble svært overrasket da vi fant oss selv i å like mye av det vi smakte på. Vi fikk smake på mange forskjellige teer som var gode, og mange forskjellige kaffer. De forskjellige kaffene var blandet med forskjellige andre ingredienser som f.eks kaffe med kokos, kaffe med vanilje,kaffe med sjokolade, kaffe med ingefær eller kaffe med mangostein.

Som sagt fikk vi også smake på verdens mest eksklusive kaffe, Luwak coffee. En Luwak er et dyr som kan ligne på en blanding av en katt og en liten bjørn. Kaffeplantasjen vi var på hadde disse dyrene så vi fikk se på de. De viste oss også hvordan de lager kaffen. Luwakens favoritt mat er røde kaffebær. I magen på dyret blir kun kjøttet på bæret forbrent, og bønnene inni kommer derfor hele ut igjen i avføringen. Etter å ha gått igjennom fordøyelsessystemet til Luwaken sitter det igjen masse enzymer på bønnene, dette gir dem den spesielle smaken. Så blir de vasket og renset for så å bli "brent" i en stekepanne på en vedovn i 45 min. Selv om vi var litt skeptiske til å drikke "bæsjekaffen", ble vi positivt overrasket. Det er i hvertfall litt gøy å kunne si at vi har drukket verdens dyreste og mest eksklusive kaffe!

Sommerfugl hage

På lørdag var det spådd bra vær så da tok vi først turen til sommerfugl hagen. Her fikk vi se mange fine sommerfugler. Vi fikk også holde i en kjempe stor sommerfugl! Hagen krydde av fargerike blomster og sommerfugler. Vi fant også et lite dyr som lignet på et blad.

Waterfall

Etter sommerfugl hagen dro vi videre til et fossefall. Man måtte gå ned masse trapper for å komme frem til fossen som lå omringet av klipper. Vi var varme etter mange timer i solen så heldigvis var det liv å bade i fossen. Det var veldig rart å bade i ferskvann igjen og det var utrolig avskjølende og godt.

  • 323 Lesere

Likes

Comments

Nå har vi endelig kommet oss tilbake til Bali! Denne gangen er planen og gjøre alt vi ikke fikk gjort forrige gang. Derfor tok vi taxi rett fra flyplassen til Ubud, som ligger midt i Bali. Her er det altså bare jungel i stede for hav og strender. Her har vi et lite feriehus (typ), med seks senger og stooor plass, så det er digg.

Første ting på lista over ting å gjøre var å se aper og ta bilde med de. Så på fredag gikk turen til "Monkey forest". Her levde apene fritt og de kunne bestemme selv om de ville være rundt menneskene eller ikke. Aper kan man også se i byen så det er tydelig at de gjør som de vil. Det er ca 700 aper i reservatet og de får frukt og grønnsaker tre ganger om dagen. Man kunne også kjøpe bananer for å lokke apene opp på skulderen. Vi kjøpte masse bananer og fikk masse kule bilder. Apene var veldig søte og pelsen var kjempe myk! Det var også mange baby aper, noen var bare to uker gamle. Man ser veldig godt at menneske og apene er i slekt, de ser rett og slett ut som bitte små mennesker med hale og mye hår.

(Mille skriver fakta)
Apeflokken i reservatet består av 6 forskjellige grupper hvor hver gruppe er på ca 100-120 individer. Alle apene som lever her er av typen Balinese long-tailed monkey. Hver gruppe har sin alfahann, altså sjefen for resten av apene. Alfahannen er den største hannen i flokken, han er veldig stor (opp mot 8 kg) og bruker makten og størrelsen sin så ofte han kan. De andre apene var ekstremt redd han, særlig mødrene med babyer, han lar ikke noe stå i veien for å skade/drepe ungene vis han føler de er en trussel mot maten eller de andre damene i gruppa. Det er ikke rart ordet "apestreker" passer så bra med disse dyrene, for de er veldig frekke og sleipe. Vi så flere turister som mistet både vesker, solbriller og småting fordi apene stjal det. Naturreservatet har også 186 forskjellig arter av planter og trær, det gjorde at jungelen var utrolig frodig og eksotisk!

  • 343 Lesere

Likes

Comments

(Kine skriver)

Jeg har alltid likt å snorkle og være under vann, så jeg har tenkt at dykking må være noe for meg. Før vi kom til Ko Tao hadde jeg blitt anbefalt å ta dykkesertifikatet der, på grunn av at det skulle være det billigste og beste stedet å dykke. De andre jentene hadde ikke lyst til å ta dykkesertifikatet, men jeg ville ikke at det skulle være en stopper for meg. Så når vi kom til Ko Tao begynte jeg på kurset dagen etter vi kom dit. Heldigvis kom jeg på en gruppe med veldig hyggelige folk, og fikk ei på gruppa som var like gammel som meg også. Det var fire svensker og fire dansker på gruppa mi. I tillegg var instruktøren norsk.

Kurset for å ta sertifikatet kalles Open water, det gjelder ned til 18 meter.
Det tok tre dager å fullføre dykkesertifikatet. Men jeg synes dykking var så gøy, så jeg valgte å ta det neste kurset som kalles Advanced Open water som er ned til 30 meter. Begge kursene bestod av endel teori og ni dykk til sammen. Det å dykke var kjempe gøy.
Det blir noe helt annet enn å snorkle, for man ser så mye mer av å dykke. Man ser så mange forskjellige og fargerike fisk, og ikke minst større enn hvis man snorkler.
Man ser så mange fine skjell, sjøstjerner, koraller og fisk man ikke trodde eksisterte engang. I tillegg så jeg skilpadde to ganger, det var veldig gøy.
Jeg var med på kveldsdykk engang, og det var noe helt annet en å dykke på dagen. Når det er helt mørkt rundt deg og man tar av lommelykta og vifter med hendene i vannet så ser det ut som stjerneskudd, utrolig kult!

Å dykke er noe jeg anbefaler alle å gjøre, for det er utrolig hva som befinner seg under vannet!

(Bildene av fisk og koraller er hentet fra Google. Men alt er ting jeg så)

  • 366 Lesere

Likes

Comments

Nå har vi snart vært en hel måned i Thailand og dette landet har virkelig stått opp til forventningene! Som nevnt mange ganger tidligere så liker vi oss best på øyer. Her i Thailand har vi derfor hatt fokus på å besøke forskjellige øyer istede for steder på fastlandet. Vi har vært i Patong og Phuket city, men that's it. Var fårsovidt veldig fint der å, men ingenting slår øyene rundt omkring i dette fantastiske landet. Vi har vært på tre øyer og så har vi tatt dagsturer til andre øyer derfra. Liten oppsummering av alle:

Koh tao
Dette var den første øya vi dro til og her tok Kine dykkeserfikatet (kommer eget innlegg om dette). Her var vi i en uke. Vi hadde fått denne øya anbefalt, men vi fant fort ut at hvis man ikke dykka ble det lite å gjøre. Jeg, Mille og Nora brukte dagene på å ligge på stranda og ved bassenget. Dagene her var også preget av litt sykdom så ble ikke så mye annet enn det. Øya var veldig fin og full av backpackere som tok dykkerserfikatet.

Koh Nanguyan
Denne øya ligger rett utenfor Koh tao, så vi tok en dagstur hit. Øya er virkelig et paradis så her koste vi oss virkelig. Øya har også et utsiktspunkt som vi gikk opp til. Det var tusenvis av trapper rett opp, noe som ble en smule slitsomt i luftfuktigheten som er her. Det var helt klart verdt det da vi kom opp. Mille klarte og falle i trappa på veien ned, selv om det så ut til å skremme livet av noen asiatere gikk det heldigvis tålig bra med Mille!

Koh Phangan - Full moon party
Etter Koh tao var det endelig på tide og forflytte seg til stedet fullmåne-festen skulle være; Koh Phangan. Nora hadde bursdag mens vi var her, så da gikk vi ut for å spise og kose oss på en restaurant på stranda. På øya besøkte vi to fine strender, men hovedsakelig dro vi hit for å få med oss denne festen. Det viste seg at november er den måneden festen er størst, og i tillegg var det supermåne, så det var jo litt ekstra gøy! Det verdenskjente "full moon partyet" holder til på en stor bystrand på øya. Det er mange slike fester rundt om i verden, men denne er den orginale. På stranden er det laina opp boder som selger mat eller "buckets", som er en liten bøtte med sprit og valgfritt blandevann. Det er også forskjellige scener lina opp med høy musikk. Stranda ble etterhvert stappa med folk, og personlig syns jeg festen kunne minne om et kjempe stort russetreff på stranda. Det var ihvertfall veldig gøy! Vi tok ikke med oss verdisaker, så bilder blir det lite av... Vi tok litt bilder av antrekkene våre på stranda ved hotellet,så de skal dere hvertfall få se.

Koh phi phi
Etter Koh Phangan var vi veldig usikre på hvor vi skulle gjøre av oss, men selv om været ikke var spådd så bra ente vi opp med øya Koh phi phi. For å komme hit måtte vi nesten reise helt tilbake til Phuket. Vi måtte først ta båt, så buss, for så å ta båt igjen. Lang dag, men helt klart verdt det. Phi phi er en liten øy med masse backpackere og turister. Den er full av klipper og vakker natur, og den er uten biler. Scootere var det noen få av, men de fleste brukte beina og gikk. Dette er slitsomt på reisedagene, men ellers helt supert. Det vil jo si at det meste ikke er langt unna. Skulle man på lengre dagsturer var det nok av taxibåter å velge mellom. Kine tok en dag hvor hun dykka, det var veldig fint og hun så mye nytt. Vi andre solte oss, for det ble nemlig fint vær! Nå har vi faktisk hatt fint vær veldig lenge, så nå er vi glade igjen, haha;) Selv om vi kun var på øya i fire dager fikk vi også dratt på partybåt. Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge, og når passer det vel ikke bedre enn når du er på et så fantastisk sted!? Det skal sies at vi ble litt skuffa når vi så båten (en vanlig personbåt i Norge, om jeg kan kalle det det), men det ble da bra allikevel. Båten kjørte rundt til de fineste stedene i Koh phi phi, slik at vi fikk sett mye mens vi hadde det gøy. Blandt annet monkey Beach, maya Bay og viking caves. Vi var også innom flere fantastiske steder jeg ikke husker navnet på. Vi koste oss i hvertfall hele dagen i flotte omgivelser!

For første gang prøvde vi oss også på hostel mens vi var her. Det var en positiv opplevelse, men vi kommer nok til å holde oss til hoteller da vi fint har råd til det.

Jeg fikk det også for meg at det hadde vært gøy med rastafletter... Håret mitt er slitsomt i varmen og i saltvann, så jeg tenkte at dette kanskje var en stilig løsning. Det var det ikke. Løsning på problemet: ja. Stilig: langt i fra. Haha, de blir nok fort tatt ut igjen, men gøy var det da uansett! Veldig mye lettvindere en et meter langt tykt hår også.
Noe mer vellykket var tattoveringen til Mille. Hun bestemte seg for å ta en liten ny tattovering til minne fra turen. Den ble kjempe søt!

Glemte nesten; øya er full av katter! Uansett hvor du går og hvor du ser er det en katt der, ofte kattunger og. De hoppet også opp på fanget.

Koh Loy Iseland - Maya Bay
Maya Bay er kjent fra filmen "the Beach" med Leonardo Dicaprio. Stranden ligger ikke på selve Koh phi phi selv om det virker sånn på Google, haha. Den ligger på en liten øy av klipper rett utenfor. Dette er en av de mest fotograferte strendene i Thailand så vi måtte selvfølgelig ta en taxibåt hit en dag. Man fikk kun være der i to timer, så alle på stranden tok bilder hele tiden, ikke rart den er så mye fotografert! Vi var selvfølgelig intet unntak, men vi tok oss også tid til å sole oss og bade litt i det klare vannet. Vannet ved Koh phi phi er forresten helt fantastisk! Det er kjempe klart, sanden er hvit og vannet er turkis.

Nå har vi dratt tilbake til Phuket for én natt. I morgen må vi dessverre dra fra Thailand... Vi fant ut at det er for kaldt i Japan, så dit får vi rett og slett ikke dratt. Så vi er altså ferdig med alle de planlagte landene! Så hvor skal vi nå? Haha. Dette har vi lurt på lenge, og dessverre er det veldig mange land i Asia som anbefales for erfarne backpackere...noe vi ikke er. Så da drar vi rett og slett tilbake dit det hele startet; vårt kjære BALI! Vi gleder oss masse, da vi ikke følte at vi fikk gjort alt vi ville sist vi var der. Vi forelsket oss vel alle i landet, så det blir virkelig godt og komme tilbake!

  • 472 Lesere

Likes

Comments

Tirsdagen tilbringte vi på sykehuset, da Nora ikke hadde blitt frisk enda. Hun kunne rett og slett ikke bli med på noe uten å bli dårlig, så da bestemte vi oss for at vi måtte skjekke det opp. Først var det snakk om at Nora måtte ligge der i tre dager for å få intravenøst og medisin, men heldigvis fant de til slutt ut at hun kunne få intravenøst og medisin kunn én gang. I tillegg fikk hun masse andre piller. I Norge får man kanskje to piller hvis man blir syk, men i Asia virker de ikke så nøye på det faktum at man kan få for mye. Nora fikk med piller slik at hun skulle ta 20 om dagen! Vi konkluderte med at det ikke kunne være bra eller nødvendig så hun plukket bort de som ikke hadde noe med problemet å gjøre. Virket litt som sykehuset bare gir masse forskjellige piller for å tjene penger, dessverre... Men noe av det var heldigvis til hjelp. Kine har vært dårlig i magen omtrent hele turen så hun skjekka seg også når vi først var på sykehuset, så en haug med piller fulgte også med henne tilbake til hotellet.

Siden Nora ble dårlig da hun var rundt mennesker og gjorde andre ting enn å ligge i senga, fant vi ut at det lureste var å ikke begi oss ut på en 11 timers reise dagen etter. Planen var å dra til øya Koh Tao, men vi dro heller noen dager til Patong i stede, som bare lå en halvtimes kjøretur unna. De fleste har hørt at Phuket er et vilt festested, og denne festingen som er kjent over hele verden, skjer i Patong. Vi gikk ut en dag og kjente på livet, noe som er et totalt kaos! Bargata er kjempestor, proppa full av alle mulige barer og folk. Vi fant ut at det beste var å bli på en klubb, for hvis du går rundt i gata blir du bare dratt frem og tilbake av folk som vil ha deg inn i deres bar. Vi dro til White room, som er en veldig populær skandinavisk klubb, og der koste vi oss hele kvelden.

Vi var så heldige å få fint vær i to dager, så da fikk vi besøkt to strender; Patong Beach og Bang tao Beach. Førstnevnte er bystranda i Patong, men jeg vil si den er veldig fin til å være en bystrand! Spesielt med Thailand er det at det ikke finnes solsenger her, det er rett og slett ikke lov med solsenger på strendene. I tillegg er det også bare 10% av strendene som har parasoller.

Bang tao Beach lå ca en halvtimes kjøretur unna. Vi kjørte tuktuk, en liten bil som også bare finnes i Thailand, for alt jeg vet. Stranda var veldig fin og vi hadde en lang og fin dag her.

På lørdag dro vi til øya Koh Tao, det tok oss kun 12 timer... Nora har virket frisk siden vi var på sykehuset, men etter reisen har hun vært dårlig igjen, men vi håper det blir bedre bare hun får tatt det litt med ro.

Nå ser det ut som været skal bli mye bedre også, så akkurat nå gleder vi oss over å endelig være tilbake på en øy. Alt er så mye lettere på øyer da man kan gå til alt, det er alltid en strand like ved, og ikke minst så er alt mye mere sosialt. På små steder føles det ut som folk er hyggeligere, rett og slett.

Mens vi er her skal Kine ta dykkeserfikatet, noe som blir veldig spennende. Hun har alltid hatt lyst til å dykke, så selv om ingen av oss andre var interessert i dette bestemte hun seg for å gjøre det her. Koh Tao blir regnet som et av de beste og billigste stedene i verden og ta dykkeserfikatet, så det blir sikkert veldig gøy!


  • 787 Lesere

Likes

Comments