Header

Stumpen har landet i sofaen, bena hviler tungt på bordet og her blir jeg resten av kvelden. Jeg har faktisk satt frem bakebollen og krumkakejernet klar for en ny runde med baking, men det får nok bare vente. Nå skal jeg sammen med et iskaldt glass pepsi max og to av favoritt bøkene mine, slappe av og nyte at det er rolig rundt meg. Noe jeg elsker å gjøre når jeg er helt alene er å lete etter inspirasjon til diverse planer og prosjekter. Jeg er flittig bruker av både instagram, pinterest og sist men ikke minst, alle interiør bøkene mine. Jeg blar titt og ofte i dem, hele året rundt. Jeg som alle andre trenger også litt inspirasjon innimellom og vi har alle våre forskjellige måter å finne det på. Jeg selv kan finne inspirasjon i så og si alt jeg ser og har rundt meg til en hver tid. Er jeg på fjellet, ved sjøen, i byen eller til og med når jeg sitter hjemme i egen stue og ser på tv kan jeg plukke opp ting som jeg kan ta med meg videre. Ta for eksempel den norske serien "Aber Bergen". Her faller jeg nesten utav handlingen fordi jeg blir så opptatt av alle de mørke og mystiske kulissene. Fargene er nok det som inspirerer meg aller mest, men også alt det enkle og maskuline interiøret. Akkurat nå er jeg der at jeg ønsker meg en så mørk tilværelse i mitt hjem også, men det får bli i små nyanser enn så lenge.

Bilder fra serien er funnet på google.

Ellers så er jeg hodestups forelsket i bildene fra Elin Fossland sin bok, Interiører og Christian & Hennie interiør. Bildene under er hentet derfra . Det er alltid de samme farge palettene jeg henger meg opp i og det merkes når jeg holder på å lage oppsett til prosjekter eller når jeg skal ut å handle møbler, tekstiler osv. Som interiør konsulent skal man kunne jobbe med flere forskjellige paletter, men jeg merker at det er vanskeligere å jobbe med det man ikke selv liker best. Lurer på om det alltid vil være slik?... Duse og gjerne litt mørke farger ligger mitt hjerte nærmest og jeg elsker det!

Nyt kvelden, nå ble plutselig klokken mye her og jeg merker det snart er køyen.

Skrives!

​- MK -

Likes

Comments

God søndag og faktisk også tredje søndag i advent!

Tenk, nå er det bare en liten uke igjen til julaften og det er nesten litt skremmende hvor fort tiden går nå.
Denne helgen har som vanlig gått slag- i slag, men til en forandring har vi vært uten barn. Ungene ble "parkert" hos mine foreldre i går kveld og vi tok oss en tur på kino for å se den nye Solsidan filmen. Herlighet, så morsom den var! Både jeg og mannen elsker den serien og filmen var jo minst like bra, om ikke enda bedre. Den anbefales iallfall på det sterkeste! I dag har jeg endelig fått tatt turen inn til det fine julemarkedet i sentrum og det var like hyggelig som jeg hadde forestilt meg. Mye folk da vel og merke, men det er jo et godt tegn. Barna var fremdeles hos besteforeldrene sine, så det å kunne valse rundt hånd i hånd og ikke tenke på noe annet enn seg selv, det var rart det. Deilig, men rart. Vanligvis må vi løpe alle veier etter minstemann som er så nyskjerrig, men i dag kunne vi gjøre som vi ville, nyte hvert eneste øyeblikk og ta det i vårt tempo. Helt innafor det også innimellom.

Etter markedet tok vi middagen på Peppes, så her slapp jeg "billig" unna i dag gitt. Deilig å være litt bortskjemt på det området også innimellom, spesielt når man egentlig ikke er å så glad i å være på kjøkkenet.

Vel, nå sover ungene godt i sengene sine, alt er klargjort for en ny og travel start på uken i morgen, og ikke minst siste innspurt før juleferie. Gjett om vi gleder oss til den, det skal bli fantastisk med god tid sammen alle fire. Det er faktisk ganske etterlengtet, tro det eller ei.

Nyt resten av søndags kvelden mine fine lesere! Nå skal jeg krype opp i sengen med en stor kopp te og se en julefilm før jeg slukner i verdens beste armkrok.

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede

De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede.


​- MK -

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg faktisk i frisørstolen med macbooken på fanget, klar for å bli julefin på topplokket. Det er helt ærlig noe av det kjedeligste jeg vet om, men det må til innimellom det også. Vel, dagen startet med at jeg fikk sove litt ekstra lenge, brukte god tid rundt frokostbordet og deretter bar det avsted opp på loftet for å finne frem juletre pynten slik jeg hadde lovet barna og halleluja for et styr! Altså, jeg får helt kav av alt det glorete jeg har samlet på opp igjennom årene og kjente at jeg fikk helt panikk når ungene fikk henda i alt sammen. Plutselig glinset treet, sånn overdådig, nesten selvlysende med sølv skinnende kuler som selvsagt kun hang nederst på treet. Veldig brått syntes jeg at treet nesten bare kunne vært pyntløs i år, haha. Årets verste mamma eller hva?..

Pyntet ble det, men at mor har hatt en finger (eller ti) med i spillet er ikke til å legge under en stol. Tre fulle pappesker ble satt pent tilbake på loftet og jeg må raskt til innkjøp av noe litt mindre glorete. Jeg tenker brun, burgunder ish, det får bli årets farge. Liksom, er det mulig å like sølvkuler og silkebånd det ene året, mens det andre ikke kan fordra det? Klin sprø kaller jeg det, men men - jeg kan rett og slett ikke hjelpe for det. En ny julestjerne til toppen må jeg også skaffe, for ifølge mann og barn blir det visst ikke jul uten?

Mine tre favoritter her og nå. Nydelige, mørkebrune kuler med fløyelsblånd fra Lene Bjerre, mens tinnsoldater og nøtter er fra Mestergrønn.

God helg!

​- MK -

Likes

Comments

Fredda´n og helg!

Denne helgen skal julen komme frem for fullt og barna skal få pynte treet. Julekaker skal bakes og jeg SKAL rekke en tur innom julemarkedet i sentrum, det har jeg nemlig prøvd å få til i en uke nå. Også skal vi feire den fine mammaen min som har bursdag i dag, det blir kos. Dagene frem mot jul går virkelig unna nå, så om man skal få noe glede av julepynten en liten stund, må det jo snart få komme frem. Ellers river jeg meg litt i håret her hjemme om dagen. Det er så mye jeg gjerne skulle fått gjort og ikke minst hatt tid til å få unna før jul. For eksempel trengs det noen malingsstrøk her i huset og det er mange ting jeg føler er litt sånn halvveis. Det er noe jeg HATER med stor H, så jeg irriterer meg nesten litt for mye over det. Det blir vel for dumt å finne frem malerkosten så nærme jul også, det blir garantert mer stress og styr enn planlagt. Nei, det får vel settes på "to do" listen for nye året og den er neimen ikke akkurat kort fra før av, haha.

Fin fredag!

​- MK -

Likes

Comments

O´jul med din glede.. Lei av julemaset mitt enda? Vel, jeg håper ikke det. I dag har jeg brukt HELE dagen hjemme med julemusikk og gave innpakking og det føles godt å være ferdig med det. En en ting som kan krysses av listen! Nå mangler jeg kun en siste julegave, så kan julen bare komme. Som skrevet tidligere liker jeg alt som har med juleforberedelsene å gjøre, og det gjelder selvfølgelig også innpakking av gaver. Jeg elsker å både gi og gjøre det lille ekstra utav ting og kanskje spesielt når det skal gis bort til andre. Jeg har aldri (ja, sånn helt seriøst) takket ja til innpakking i butikkene, men tar det alltid med meg hjem og gjør det selv, samtidig som jeg gjør noe hyggelig utav det. Dra med deg mannen, (eller venninne eller mor?) hell dere hver sitt glass med vin, senk skuldrene og kos dere med innpakking over en god samtale. Hvor koselig er ikke det?! Etter min mening er julen blitt veldig oppblåst og det er dyre, fine gaver som gjelder. Man glemmer gjerne litt hva julen egentlig står for?! Misforstå meg rett, for jeg er også en av de som overgår meg selv med gaver, men med litt ettertanke er det jo ikke slik julen skal være? Kom sammen med de du er glad i, kos dere masse og bruk heller tid på noe som virkelig er viktig.

Årets julegaver alà Marte!

Ingen vin på meg, men lussekatter fra i går og en kopp kaffe gjorde susen det også.

Nå skal jeg avgårde for å hente gullungene mine, vi skrives!

​- MK -

Likes

Comments

Hei, hopp og god morgen!

Her i huset har jeg og minstemann en rolig start på dagen. Vi koser oss med fyr i peisen, en god frokost og selvsagt en stor kopp med kaffe med god morgen Norge i bakgrunnen. Snart skal vi i kirken på julespill med barnehagen, det tror jeg blir koselig. I dag skal visst regnet komme hit på Vestlandet igjen også, så da er det vel ikke lenge før den fine snøen er helt borte og trist er det. Har fått skikkelig julestemning av det kalde og fine været som har vært, det gjør absolutt noe med meg når været er på godsiden, men slik er det vel for de fleste.

Hva synes dere om de fine, nye krusene mine? Jeg elsker de! De er fra H&M home og kostet så lite som 69,- KUPP! Fine å gi bort til jul også, eller som en liten vertinne gave med en pakke fine servietter til?..

Lucia er det også i dag, så da får vi vel se på om hu mor får til å smelle sammen noen lussekatter senere også da. Kanskje det må bli en skikkelig julekvelds i dag, det hørtes jo koselig ut!

Vel, jeg må hoppe i klærne.. 45 min til vi skal være benket i kirken. Vi skrives!

​- MK -

Likes

Comments

Hei igjen!

Straks kveld og det skal bli deilig. Da skal jeg hoppe i pysjamasen, slenge bena på bordet og nyte en varm kopp te. Kanskje jeg skal se en fin julefilm også?! Må vel begynne snart om jeg skal rekke over alle favorittene før julen er omme.

Over til overskriften. Jeg har endelig fått opp julekransen på døren og jammen tok det sin tid. Nå er den iallfall på plass og jeg er fornøyd. Kransen er hjemmelaget av eine kvister som jeg plukket med meg på tur med hunden og den var veldig enkel å lage. Jeg brukte en halmkrans som ble kjøpt hos blomsterforhandleren også la jeg kvistene rundtomkring og deretter surret fikletråd rundt slik at det festet seg. Jeg liker det enkelt, så det blir ikke så mye dill hos meg. Hvis man ønsker det lille ekstra, kan man jo alltids feste på noen kongler eller kvister, men for meg ble det nok med bare et pent sløyfebånd.

Jeg har skrevet nye utelamper på ønskelisten min, så da gjenstår det vel bare å se om jeg har vært snill nok i år da...

Nyt kvelden!

​- MK -

Likes

Comments

Personlig elsker jeg førjulstiden og alt som hører den til. Den har en helt egen harmoni og for så lenge jeg kan huske har desember alltid betydd kos og god tid sammen med de rundt meg. I går laget jeg fløte karameller og jammen ble de gode også. Ingen vanskelig sak, men kanskje litt tidkrevende. Jeg finner kosen i disse små førjuls forberedelsene, men jeg vet at det ikke er alle som klarer det. Hvis man føler at det blir for mye styr, mener jeg at man bare skal la slike ting ligge, slik at man ikke mister all hyggen rundt denne tiden som egentlig bare skal være fin. Ikke lag mer stress for deg selv enn nødvendig!

Vel, jeg stresser ikke og har i år som i fjor laget små førjuls gaver. I fjor laget jeg müsli, mens i år ble det karameller. Små gleder å gi bort i en hektisk, men herlig tid.

Uansett, her kommer oppskriften;

DEILIGE FLØTEKARAMELLER:

Du trenger:

* 2 dl kremfløte

* 2 dl lys sirup

* 2 dl sukker

* 2 ss meierismør


SLIK GJØR DU:

1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid og tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpeprøven.

2. Dråpeprøven: Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis den stivner med det samme og kan formes til en kule.

3. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og rører det godt inn. Deretter heller du karamellmassen i en langpanne som er penslet med olje (OBS! Ikke bruk for mye).

4. Når knekken er stivner, skjær den opp i passelige store ruter.

5. Pakk karamellene inn cellofan eller bakepapir også er de klar for konfektskålen. Vil du gi dem vekk i gave, putt dem i små glass eller poser, heng på små sløyfer og kanskje en personlig hilsen.

Lykke til!

​- MK -

Likes

Comments

Hei igjen!

Mandag allerede og en ny uke står for tur. Jeg har fått unna litt papir arbeid, sittet lenge under pleddet med dataskjermen på fanget og selvfølgelig drukket en ekstra kopp kaffe. Denne uken skal jeg gjøre mye nytt og spennende og jeg håper å få dele litt med dere også etterhvert, men ting tar tid.

Snøen ligger fremdeles som et hvitt teppe utenfor og det gledes til både skogstur og aking med barna etter middag. Tror vi må ha med oss litt varm sjokolade og krem i sekken i dag også, da står nemlig jubelen høyt forstår dere. Jeg har også lovet at vi skal lage fløte karameller i dag, så her er det bare å svinge seg rundt og få middagen ferdig. Det er neimen ikke mange av disse dagene hvor snøen ligger og himmelen er skyfri. Som regel blir det slafsete og surt, så på en slik fin vinterdag som denne gjelder det bare å benytte muligheten til å kose seg utendørs.

Nå skal jeg løpe en lufte runde med denne lille snusken, før middagen må lages. Ha en fin ettermiddag, vi sees!

​- MK -

Likes

Comments


Andre søndag i advent går mot hell og nok en fin dag har det vært. Mine foreldre kom for å ta med seg barna på litt aktiviteter, så ganske brått ble jeg og mannen alene hjemme noen timer. Egentlig ganske deilig det også innimellom, ikke sant? Jeg hadde veldig lyst til å dra inn for å se det nye julemarkedet i byen og i utgangspunktet hadde vi egentlig bestemt oss for å dra, men det endte derimot med at vi stod over til fordel for hjemmekos med bena på bordet og kaffe i koppen. Ribben hadde vi også i ovnen, så det passet seg best å holde seg hjemme. Min aller første ribbemiddag ble laget og nei, det har jeg faktisk aldri laget før, men til min store overraskelse ble resultatet veldig bra. Ribben smakte fantastisk, svoren ble knasende sprø og alle var fornøyde. Jeg kan vel si at den der var jeg ganske heldig med, haha!

Det går selvsagt ikke et middag selskap forbi her i gården uten at jeg griper muligheten til å få kose meg litt ekstra med borddekkingen. Litt buksbom fra hagen, svibler, noen julekuler og selvsagt levende lys, så vips - var bordet dekket til årets første julemiddag. Jeg liker det enkelt, ryddig og naturlig!

Nå skal bena på bordet igjen og serie med mannen sees. Nyt kvelden dere, det skal jeg!

​- MK -

Likes

Comments