Nærtur i Oslo

​Søndag 

Klokka14.00

Turen startet på søndag med utgangspunkt i Frognerseteren T-banestasjon. Etter litt om og men fant vi ut hvor vi skulle gå og fordelte lavvoen og vedkubbene mellom oss. Vi fulgte skiltet vei mot Skjennungen, som sa 3,5 km til Skjennungsstua. Dette viste seg å være en noe mer kuppert og lengre vei enn nødvendig. Det gikk greit med litt tur når vi først var på tur. Bra vi hadde med oss noen staute karer som kunne bære lavvoen. Etter litt hjelp av fremmede, kom vi omsider frem til Skjennungen og fant en fin teltplass ved vannet. Den fine teltplassen viste seg å være midt i skiløypa.  

​Klokka 17.00

Vi fikk fort fyr på bålet og lavvoen var på plass etter 40 min. Det varte ikke mange minuttene etter lavvoen var oppe, før det begynte å regne og det virket som det aldri sluttet. Vi fikk grillet pølser og koste oss, samt lekte to runder med "Boksen går" før det ble litt for skummelt for visse av oss. I lavvoen ble vi skravlene i en del timer før vi omsider sovnet. 


​Mandag 

​Klokka 9 

Etter å ha våknet 4 ganger i løpet av natten, vært overbevist over at noen tuslet utenfor og tatt av og på klær flere ganger, samt ligget med soveposen utenfor teltduken, nærmet endelig klokka seg snart 9. Tåken lå tykt over vannet og det var ikke sikt mer enn 20 meter foran oss. Vi prøvde å få fyr i bålet, men det var til ingen nytte. Alt var vått. 

​Klokka 11


​Da var det på tide å tusle tilbake til Frognerseteren. På veien hjem fant vi den ruta vi egentlig skulle gått til vannet, men det var ikke mange kilometerene det sto på, men veien var betydelig enklere. 

Det gjorde ingenting med et lite eventyr på vei til Skjennungen. Vi var tross alt på telttur.

Likes

Comments