Jag har varit på första dejten många gånger. Inte överdrivet många gånger men absolut mer än en gång. Första dejten kan leda till den bästa dejten eller den sämsta dejten beroende på många olika faktorer. Jag har varit med om båda. Det ultimata vore egentligen att första dejten var bra. Thats it, bara bra. För då kan den toppas, är den bra är det värt att gå på en andra dejten. Är det den bästa dejten så är den svår att toppa och man blir lättare besviken, är det den sämsta dejten så får personen tyvärr inte en andra chans. Om hen exempelvis inte är prins, har en lägenhet nära ditt jobb, en mycket trevlig syster etc. Såna fördelar som ändå kan göra en andra dejt värt. Man ska inte erkänna sådant här men jag gör det.

Saker jag förväntar mig på en dejt. Att personen är intresserad av mig alltså ställer frågor samt lyssnar. Att personen är ärlig. Med ärlig menar jag med sina svar på mina frågor. Ärlighet och repsekt är viktiga bitar jag ständigt säker i människor jag ska behöva ha kring mig. Jag vill gärna att en första dejten innehåller mat då mat är uppskattat från min sida.

Saker jag absolut inte vill ha på min dejt är stel stämning. Jag godkänner inte stängda frågor, de frågor man bara kan svara ja eller nej på. De leder ingenstans. Dickpicks. Behöver inte ens kommentera. Ni alla vet vad som kan dyka upp på kvällen efter en första dejt. Sibylla grillen är inte godkänd som första dejten för mig, det är både opersonligt och alltid kallt inuti dom kioskerna. Och bara för att flika in 80% av alla som äter tacos på första dejten ses inte på en andra dejt. Stämmer nog in på mig med då jag har ananas på min taco. Bara den biten är jobbig för folk att komma över.


Likes

Comments

Då slår klockan alldeles strax elva. Här sitter jag i min säng ensam, skickar snaps till en kille jag ännu inte mött, slö tittar på paradise hotell bara för att det för mig är humor på hög nivå men samtidigt läser jag en fantastisk bok. En fantastisk bok som nu fått mig att starta den här bloggen. Vad handlar då den här boken om kanske ni undrar. Den heter The Life-Changing magic of not giving a fuck. Bara titeln är ju så lockande att man ständigt vill öppna denna bok. När man sedan öppnar boken så hittar man kapitel som Sort your fucks into categories, useless paperworks och Making a fuck budget.
Okej jag tar i kring att det är den bästa boken någonsin men jag förstår den så väl. Tänk efter, hur många onödiga fucks ger man inte dagligen? Man i princip kastar fucks åt alla håll som tar mer energi än vad det ger tillbaka. Det sjuka är ju att man vet om det här, man vet så väl att man bryr sig om saker som egentligen inte har någon betydelse. Man slösar sina fucks som kunde blivit bra fucks to give. Är ni med? Vi har alla gjort det och gör ständigt.

Saker jag själv gi​ve a fuck about som jag absolut inte borde:


- Jobb på fritiden.
Den här är klurig, jag tycker mitt jobb är roligt absolut men hur mycket onoödig tid och energi lägger inte jag på jobb när jag faktiskt gått hem från min arbetsplats. Att låta bli jobb-mailen är så svårt det bara kliar i fingrarna för jag vill veta om något nytt dykt upp. Och hur mycket funderar man inte på saker som är jobb relaterat när man är ledig? Helt i onödan då jag just där och då inte kan göra något åt det. Helt klart fucks jag kan lägga på något annat.

- Säga nej
Jag kastar ständigt bort fucks på att tacka ja till saker jag egentligen inte är intresserad av, har tid för eller orkar. För att det finns någon slags oskriven regel i att tacka ja till saker går före att ligga i sängen och göra ingenting. Att ligga i sängen och göra ingenting är i allmänhet undersakttat.

- Föräldrars bekräftelse
Den här är nog åldersrelaterad. Jag bor själv har gjort i tre år, har självklart min egen ekonomi, ändå behöver jag alltid få bekräftat av min mamma och pappa att jag gör rätt. Det här är egentligen lätta fucks att göra mig av med. Oj vad hård du är mot dig själv tänker ni. Men självklart menar jag inte att jag inte ska låta bli att få råd från föräldrar eller veta vad dom tycker. Det jag syftar på är biten att jag känner att jag inte kan ta det beslut jag bestämt mig för utan min mammas åsikt och bekräftelse.

Saker jag redan låter fullständigt bli att give a fuck about:

Vad andra tycker:
Jag har alltid på mig de kläder jag vill, jag ser alltid ut som jag själv vill, jag står alltid för mina egna åsikter utan att vända kappan efter vinden. Jag går ner i pyjamas till ICA, till baren i tofflor eller på fin kalas i jeans. Ni förstår hur jag menar. Jag struntar fullständigt i om någon skulle säga att så kan du inte se ut, eller så kan du inte säga. Förstå mig rätt jag skulle aldrig bete mig illa för jag har vett. Men alla dåliga fucks inom detta ämne har jag redan rensat bort.
Likes

Comments