Header

Nya inlägg

Födelsedag

en dans på rosor

Vilken dag!

Förra veckan var det exakt 17 år sedan jag föddes vilket självklart innebar att det var min födelsedag! Det var en väldigt rolig och bra dag som jag sent kommer glömma! Framförallt eftersom den var väldigt annorlunda från vad jag är van vid. Mina kompisar från Sverige ringde mig klockan 6 på morgonen och sjöng för mig! Det var väldigt fint av de! Vi försökte prata lite men det var väldigt rörigt, dålig uppkoppling och jag var lite stressad. Men det var fortfarande trevligt att få se och höra dem en liten stund. I skolan så var allt som vanligt, fick lite gratulationer av mina kompisar och så. Istället för min sjätte lektion gick jag till vår "aula" för att lyssna på en tuvansk sång grupp som heter Alash. De sjunger på ett väldigt speciellt sätt där man kan höra några övertoner. De var sjukt roligt och coolt att få se dessa sjunga och spela för oss. En helt unik upplevelse!

Efter skolan åkte jag hem och upptäckte att min värdmamma hade lämnat 5 ballonger i mitt rum!! Så fint! Blev jätteglad över det! Vid 6 skulle jag vara på skolan och ta mina senior pictures vilket är som skolfoton men lite mer professionellt och bara för seniors. Så jag var hemma vid 3 och gjorde mig i ordning för det. Bilderna blev jättebra och jag kommer få hem de om någon vecka! Vi åkte sedan hem där jag fick 3 paket från min v-familj. Ett presentkort på Forever 21, en Blue Streak hoodie(det är alltså en tröja med skolans logga), och ett halv kilo reeses penutbutter cups!! Jag blev verkligen så glad över de presenterna. Jag hade även fått två paket hemifrån, ett från min kompis och ett från min familj. Båda två med svenskt godis!! Åh va jag har saknat att äta marabou och ballerina kakor. Vi åkte sedan till en habachi grill. För er som inte vet så är det en asiatisk grill där de lagar maten vid bordet. Jag beställde en räkhabachi och en liten sushi tallrik. Det var riktigt gott och jag har verkligen saknat sushi! Jag förstår inte hur längesedan det faktiskt var sedan jag senast åt det. Sedan kom en av personalen in med en liten skållas och en konstigt ljus som såg ut som en lotusblomma och spelade Happy Birthday. Det var riktigt konstigt men glassen var god.

När vi kom hem åt vi tårta som min v-mamma hade bakat! Åh va den var god! Och som tur är finns set massor över som jag kan äta de kommande dagarna. Så det var en väldigt bra födelsedag och jag är så glad över allt. Tack till alla er som gratulerade mig igår och som fick mig att känna mig väldigt lycklig och älskad! Nu är jag #snarton!!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livet som utbytesstudent är underbart. Allt är nytt och spännande. Varje dag lär jag mig någonting nytt om mig själv, min omgivning eller världen. På bara 1,5 månad har jag lärt känna så oerhört många nya personer, underbara personer. Även fast jag än inte har känt dessa människor särskilt länge så vet jag att de är speciella. Framförallt min värdfamilj. Jag vet inte vem jag ska tacka för att jag hamnat hos en så underbar familj. Dessa människor, som för bara några månader sedan var främlingar, har bjudit in mig till deras hem och låtit mig bli en del av deras vardag. Jag är även glad att alla tjejer i volleyboll laget har hjälpt mig och varit så fruktansvärt snälla även fast jag fortfarande är rätt så kass. Så fort jag lyckas med någonting får jag en massa positiv feedback och highfives. Volleybollen är nog det roligaste med att vara här. Det är så mycket energi, det får mig att rensa tankarna och det är verkligen sjukt roligt! Jag är jätteglad över att jag valde att göra det här, att jag samlade mitt mod och åkte iväg. Men allt är inte en dans på rosor.


Innan jag lämnade Sverige lovade jag mig själv att denna bloggen inte bara skulle visa allt roligt jag gör utan jag vill skildra det riktiga livet för en utbytesstudent. Självklart är det olika beroende på vem man är men jag tror alla, i viss utsträckning, förstår vad jag försöker förmedla i detta inlägg. Nästan varje dag känner jag viss hemlängtan. Det är alltid något som får mig att sakna Sverige. Det kan vara små saker som att inte behöva springa mellan lektionerna eller större saker som att jag kommer missa mitt första systerbarn. Men ofta är det någonting som får mig att längta hem till Sverige. Idag var en sådan dag. Allt gick bra hela skoldagen och efter det pratade jag med min vän My hemma i Sverige och fick lätta lite på hjärtat. Jag vet inte om det var därför allt gick utför eller vad som hände men när min volleyboll match väl började så kunde jag inte tänka på någonting annat än hur jobbigt allting är. Jag kunde inte fokusera på vad som hände, kunde inte heja på de andra tjejerna eller tänka klart. Allt var bara rentav skit. När jag väl kom hem så hittade jag ett paket från Sverige. Inuti där fanns ett brev från min vän Cecilia. Då kunde jag inte hålla inne tårarna. Allt bara vällde ur mig. Varenda rad fyllde mig av kärlek och saknad. Jag kan inte ens skriva det här utan att tårarna åter igen börjar rinna ner för min kind. Det var precis rätt dag att få ett sådant brev hem skickat till mig. Fastän tårarna vällde ner och andningen blev svårare så kändes det bättre. De var ett så genuint brev och handling.

Men jag måste förtydliga att denna dagliga hemlängtan inte gör att jag faktiskt känner att jag vill åka hem. Jag kan gråta floder och sakna Sverige men jag vill ändå stanna kvar här.

Klockan är snart 10 här och jag ska göra mig i ordning för sängen och morgon dagen. Allt jag kan göra är att starta om på nytt imorgon. Jag mår bra och jag klarar av att ta mig igenom jobbiga situationer, men ibland måste man också få ventilera sig och uttrycka sina känslor. För livet är inte en dans på rosor.

Likes

Comments

Idag var jag och Valarie på renässansmässan där det var tema tids resenärer! Då båda vi två älskar Doctor Who bestämde vi oss att åka dit och kolla på det olika sakerna. Mässan var i Lebanon (en annan liten småstad) vilket är endast 20 minuter här ifrån så det var ingen lång tur. Vi kom dit runt 11:45 och lämnade vid 15:30. Under dessa cirka 4 timmar hann vi se olika shower, renässans kostymer & diverse si-fi kostymer. Jag fick även ätit min första cheesesteak!

Första showen vi gick på var två spanska pirater som först använde en piska för att göra olika trick så som att skära pasta medan den andra höll i det. Det var riktigt coolt! Sedan fäktade de medan en utav dem hade en ögonbindel, även det var coolt att se! Hela tiden hade de olika skämt, väldigt amerikanska och skämt som inte hade gått hem i Sverige. Så som att män ska beskydda kvinnor och liknande. Men de hade även roliga skämt som t.ex. "What happens with a pirate that looses his hand? He's hooked for life". Då kände jag mig som hemma igen. Lite kvalité på skämt är allt jag behöver!

Den andra showen var en man som kunde manipulera andras val. Till exempel hade han en penna, ring och mynt i sina händer bakom ryggen och en annan kille skulle välja två objekt. Den ena skulle han lägga i fickan och den andra hålla i handen. Sedan läser han upp en lapp där de exakta positionerna för de tre sakerna befinner sig. Lappen hade vi tidigare fått se och det var exakt rätt. Kanske lite oklar förklaring men det var riktigt coolt! Sedan fick han även folk att tro att han hade klappar dem på axeln fast det egentligen var den andra personen som hade fått klappen. Jag har ingen aning hur det gick till men riktigt coolt var det! Jag älskar allt som har med tankeläsning och hypnotism att göra så detta var riktigt coolt att se!

Det fanns så fruktansvärt många utklädda människor i diverse olika kostymer. Vissa hade ingenting med tidsresor att göra medan andra var helt perfekt för detta event. De coolaste tycker jag var en tjej som klätt ut sig till en Weeping Angel, en typ av rymdvarelse från Doctor Who. För er som inte sett DW kan också få veta att denna varelse är bland det läskigaste som finns! Så när jag först såg henne fick jag nästan lite panik. Men vi vågade oss fram och frågade om en bild. Sedan fanns det även en tävling där kanske 10 olika personer/grupper tävlade om att vinna bästa utklädnad. Det var diverse olika karaktärer från olika serier och filmer. Även detta var riktigt coolt!

Jag fick även ätit min första Cheesesteak här, det är som en sub med griskött, smält ost, lök och jag hade även bbq-sås på. Det var riktigt gott men också väldigt mättande! Jag köpte en 20oz Piña Colada smoothie som var riktigt svalkande i det otroliga vädret. Ja vi hade upp emot 31 grader och stekande sol hela dagen. Som tur var fanns det gott om träd så man kunde stå i skuggan och det började även blåsa lite svalkande framemot klockan 13. Precis innan vi åkte köpte jag choklad doppade jordgubbar och Val tog en choklad doppad banan! Gud så gott det var! En blandning av de två bästa som finns, frukt och choklad. Bättre än så blir det inte!

Likes

Comments

Nu har jag tränat volleyboll i en vecka och det har varit tufft! Vi tränar i 2,5 h varje dag efter skolan förutom om det är match dag. Det är alltså väldigt mycket mer träning än vad jag är van vid så ni kan ju förstå att jag är trött! Men det är väldigt roligt och man blir pigg utav det. Allt är också väldigt svårt men som tur är så är mina lagkamrater väldigt stöttande och snälla även fast jag för fel ibland. Men när jag väl gör rätt så får jag jättemycket komplimanger och snälla kommentarer! Det får en att känna sig väldigt duktig och säker. Ni som har spelat volleyboll vet att det gör riktigt ont i början, efter endast 30 minuter såg mina armar blåslagna ut. Nu har det värsta gått över och jag har bara ett lite större blåmärke kvar på armen men det borde också snart försvinna. (Notera att denna bilden endast var efter första dagen och att det blev värre efter fler dagar)

Trots blåmärkena så är det väldigt roligt och jag har verkligen lärt mig jättemycket på endast en vecka. Dessutom är det ett jättebra sätt att lära känna nytt folk! Jag har fått massa nya vänner från alla olika årskurser på skolan. Det gör också att när man går runt på skolan så är det alltid någon som säger hej eller som man kan gå med. Därför rekommenderar jag verkligen blivande utbytesstudenter att börja i en sport så fort som möjligt! Kan också berätta att man äter mycket mer onyttigt här än i Sverige och då kan det vara bra att samtidigt träna så att man kan försöka hålla sig i form bättre. Mat kulturen är verkligen annorlunda i USA, men mer om det i ett annat inlägg!

Jag har ännu inte fått mina match kläder men de är på ingång. Just nu har jag en gammal uppsättning, fastän jag inte fått spela i en match ännu. Förhoppningsvis får jag spela denna eller nästa vecka. Allt beror självklart på hur bra jag är. Nu är klockan snart 9 och jag ska fixa lunch innan jag gör mig i ordning för sängen. Ska upp vid 5.30 imorgon som vanligt...

Likes

Comments

Jag har nu varit i USA i ungefär 2 veckor. Redan nu kan jag säga att det är som en bergochdalbana för ens känslor. Ena dagen kan man ha hur roligt som helst och inte ens tänka på Sverige men nästa dag kan det vara hur svårt som helst att ta sig upp ur sängen. De flesta dagarna har dock varit bra och allt blir lite mer normalt för varje dag som går. Jag började skolan den 29 Augusti och gick i tre dagar innan vi fick ledigt fre-mån eftersom det var Labor Day. Så nu har jag precis blivit klar med min 2:a vecka i skolan. Jag tänkte berätta lite om min skola och hur mina dagar ser ut här på andra sidan Atlanten!

Jag vaknar vid 05.30 varje dag men ligger kvar tills 05.45. Då går jag upp och går ner till köket där jag gör min frukost, skinkmacka med äpple och honeymustard på! Det är så fruktansvärt gott. Men när min v-mamma frågade mig första dagen vad jag brukar äta till frukost och jag svarade skinkmacka så trodde hon att jag missförstod henne då man i USA vanligtvis äter mackor till lunch och inte frukost.

Efter frukosten går jag upp och byter om till mina kläder, borstar tänderna, håret och fixar alla detaljer. Sedan är det bara att packa ihop skolväskan, gå ner till köket och packa ner min lunch, som jag gjort kvällen innan, och sedan ut genom dörren. Min skolbuss kommer vid 06.49 och jag brukar vara där 1-2 minuter innan den kommer vilket är lite riskabelt men jag orkar inte gå upp tidigare haha!

Mitt Schema ser ut som följande:

Period 1: Musical Theater
Period 2: Spanish 3
Period 3: Composition 1
Period 4: CP US History
Lunch
Period 5:
CP Chemistry
Period 6: CP Algebra 2
Period 7: CP English 11

CP står för College prep vilket är den lättaste utav de tre nivåerna. Egentligen är kemin, matten och spanskan för lätta för mig och jag har gjort allting innan. I spanskan och kemin är det okej för där behöver jag repetition men matte är verkligen mitt favoritämne och jag vill lära mig och ha lite utmaningar. Men då jag tydligen inte klarar av testprojekt för högre nivåer i matten så kan jag inte byta mattekurs. Detta gör tyvärr att mattelektionerna har blivit de jobbigaste och värsta på hela dagen. Speciellt eftersom klassen där också är väldigt högljudda, ofokuserade och allmänt barnsliga. Men jag antar att jag får leva med det. Jag behöver i alla fall inte anstränga mig så mycket för att få högt betyg. Så jag antar att det är bra.

Min favorit klass är musikal då den är väldigt lättsam och rolig. Varje dag lyssnar vi på olika nummer från diverse musikaler och vi får lära oss om den musikaliska teaterns historia. Jag vet till exempel hur 1700-talets opera skiljde sig mellan Tyskland och England. Jag kan också skilja på Recitiative och Aria. Den enda nackdelen med denna klass är att vi måste framföra en sång. Och jag kan inte sjunga. Men jag tänker att så länge jag inte sjunger för ljust så borde det gå helt okej. Vi ska även framföra en monolog vilket jag faktiskt ser fram emot!

Jag går på lunch vid 11:15 då har det gått 5 timmar sedan jag åt frukost och ni förstår inte hur hungrig jag är vid den tiden. Vår skola har tre lunch tider och jag har B lunch(mitten) då är vi 1/3 av alla elever som äter lunch och det roliga är att vi då är lika många personer som det är totalt på min skola i Sverige. Vi är alltså 600 elever samtidigt som sitter och äter lunch. Ni kanske förstår att det blir trångt. Men det är mysigt och jag sitter med ett härligt gäng tjejer! Min lunch består utav en wrap med guacamole salsa, skinka, sallad och diverse olika grönsaker/frukter. Sedan försöker jag också ha med lite frukt. Mina kompisar har dock med sig jättemycket olika grejer. Alla har också med sig någon sötsak till exempel chips, kakor eller donuts. Den trenden har jag dock inte tänkt att följa.

Jag började idag med volleyboll träning och den håller på från 15:00 - 17:00. Men annars åker jag skolbussen hem från skolan vid 14.30. När jag kommit hem gör jag lite mellanmål och börjar med läxorna, beroende på hur många jag har. Efter ett tag tröttnar jag och går upp och kollar lite Greys Anatomy innan jag somnar i kanske 15-30 minuter. Vi äter middag runt 19:00 och sedan gör jag klart läxorna, kanske vi kollar på TV tillsammans annars går jag upp och fortsätter kolla Greys innan jag går och lägger mig vid 22:30. Jag får alltså bara 7 timmar sömn till skillnad från mina 9 timmar hemma i Sverige men än så länge har det gått rätt så bra. Men som sagt så sover jag en stund på dagen också.

Så det är hur mina dagar för det mesta ser ut. Såklart skiljer det sig lite från dag till dag men ofta blir det så här. Som sagt började jag med Volleyboll idag så mina eftermiddagar kommer förändras lite grann och förhoppningsvis blir jag lite piggare utav att få träna och röra på kroppen! Men nu är klockan 21:30 och jag har avslutat en 4 dagars vecka som verkligen slitit ut mig. Så jag ska kolla lite Netflix innan jag bestämmer mig för att sova. Och det bästa? Ingen väckarklocka!

Likes

Comments

Ville bara uppdatera lite snabbt så här mitt i natten. Klockan är just nu 3:14 AM och jag är hos en kompis och sover över! Ska försöka skriva mer om den senaste veckan och hur allting är. Just nu ville jag bara visa lite bilder och säga att jag mår fin fint!

Likes

Comments

I Torsdags landade jag vid 13.45 och mötte då upp min värdfamilj. De hade gjort jättefina T-shorts och hade en skylt med sig! Det var så gulligt! Min v-syster hade också en väldigt fin häst ritad på tröjan som vi skratta riktigt mycket åt! Vi åkte direkt hem och jag fick packa upp och landa lite här hemma. Min v-mamma hade också virkat en kudde där ena sidan var USAs flagga och anda var Sveriges! Så gulligt av henne! Och jag fick också en hink med massa amerikanskt godis inklusive Swedish Fish som är väldigt populärt här.

Sedan åkte vi och storhandlade. Det är väldigt annorlunda här då man får typ 20 små plastpåsar istället för kanske 3 papperspåsar som i Sverige. Så man fick försöka bära så många påsar som möjligt när vi bar in dem. Sen finns det också 20481103030 miljarder olika märken av allt som säljs så jag har ingen aning vilket märke som är bäst eller vad man ska ta! Men det har ju mina v-föräldrar bra koll på. Sen åkte vi hem och lagade mat. Steaks och sötpotatis med bakedbeans! Så gott men det var så stora portioner att jag inte ens klarade halva. Sedan åkte vi igen och köpte adapter och sim kort till min telefon. Vi kom hem runt 10 och jag gick direkt och la mig. Jag hade ju också gått upp klockan 4 så jag var sjukt trött och allting snurrade när vi gick runt i affärerna.

Första dagen var rätt jobbig eftersom jag hade varit vaken så länge och man blir lite slagen i ansiktet av hur mänskliga dem är. Eftersom jag är deras sjätte utbytesstudent så var ju dem helt lugna och betedde sig som dem brukar medan jag var super nervös och fundersam!

Igår började dagen med att äta french toast till frukost vilket är ungefär som fattiga riddare. Det var riktigt gott! Jag och min v-pappa skulle vara på school district office klockan 8 så vi var uppe väldigt tidigt. Där blev jag inskriven i skolan och deras system. Direkt efter åkte vi till skolan och jag kan bara säga att den är stor, rejält stor. Jag skulle göra ett mattetest för att bli placerad i en klass med rätt nivå. Testet var väldigt enkelt men då språket är lite svårt så förstod jag inte alla frågor. Men jag gjorde det jag trodde dem menade och försökte ändå. Jag fick använda miniräknare och vissa frågor blev så mycket lättare bara därför. I Sverige hade vi aldrig fått använda miniräknare på ett sådant här prov. Efter det så gick vi på en lite tour runt skola där han visade de olika salar och speciella rum så som poolen, tyngdlyftnings rummet och liknande. Jag fick även hälsat på volleyboll coachen då jag antagligen ska börja med det någon gång i nästa vecka. Sedan när vi gick förbi olika klassrum såg jag en svensk flagga. Så vi kikade in och berättade att jag var utbytesstudent från Sverige osv. Då visar det sig att läraren är från Sverige! Han började prata svenska med mig men då jag är så fokuserad på att prata engelska så förstod jag honom inte först! Det var riktigt kul! Hans dotter satt också i klassrummet och kommer vara Junior(jag är Senior men borde varit junior) så jag fick pratat med henne(hon pratat inte så mycket svenska) och fick hennes telefonnummer och skulle höra av mig när jag vet mina klasser. Jag förstod inte riktigt vad som hände egentligen. Allt gick så fort! Men nu har jag iaf en jag känner på skolan!

Efter besöket på skolan åkte vi hem och åt lunch. Jag fick en jättegod sallad och ett äpple. Vi fixade också med mitt simkort och jag fick pratat med mina föräldrar på Skype. Men inte dröjde det länge innan vi åter var ute på vägen. Nu för att shoppa! Så jag och Don åkte till ett stort köpcenter där de hade så många olika affärer. Jag fick handlat lite kläder som är okej att ha i skolan och även två par jeans och lite träningskläder! Så nu är jag nästintill redo för skolan! När vi sedan kom hem satt vi ute en stund och pratade innan jag och Valarie åkte till läkaren för att göra en undersökning så att jag får gå i olika sporter på skolan. Allt gick bra men det var fruktansvärt kallt och tog rätt lång tid. Och dessutom var det riktigt dyrt! 60 dollar!! Då min försäkring tydligen inte gällde där. Men nu är det fixat och klart!

På kvällen fick vi middag och denna gången tog jag en mycket mindre portion och då blev det perfekt! Jag Valarie ovh Brittany kollade sedan på en film men jag höll på att somna hela tiden så vid 11 när filmen var slut gick jag och la mig direkt. Nu sitter jag i min säng, klockan är 09 och jag ska snart gå ner och äta frukost innan jag ser vart denna dag tar mig.

Likes

Comments

Nu är lägret tyvärr över och jag sitter vid min gate på Laguardia flygplats. Tyvärr är jag också själv då jag har gate C och de andra 6 på min terminal har gate D. Så jag är själv tills jag landar i Harrisburg. Men jag har köpt frukost, eller Caesar sallad, och tänkte höra av mig till hemlandet en stund. Men först ska jag skriva om gårdagen!

Vi vaknade vid 06.30 och åt frukost vid 07.00. Natten gick jättebra och det var så skönt att sova. Jetlagen är fortfarande igång och tröttar ut mig ordentligt! Sedan åkte vi till klassrummen på Wallstreet och hade US historia med en riktig high school lärare från NY. Det var sjukt roligt! Han var så energisk och tydlig och ville verkligen få oss att förstå men också ha kul. Så när han till exempel förklarade hur deras senat, kongress och vita hus fungerar så hade vi ett val. Alla fick rösta på en kandidat, mig eller en fransk kille. Och jag vann 10 elektorer av 12 så det var väldigt kul! Sen fick dem andra rösta fram en lag men eftersom jag är president så tog jag möjligheten att lägga in mitt Veto! Det var riktigt roligt och jag hoppas mina lärare är lika bra som han var!

Sedan bar det av till Central park där vi också fick lunch, en trist sallad. Vi gjorde också en skattjakt där vi skulle hitta olika människor till exempel någon från Texas, någon med en hund och lite olika. Det var väldigt kul men rätt svårt. Så vi gick runt och ropade ut efterlysningar efter folk från Texas och California. Lite pinsamt men i NY så är alla högljudda och det är rätt svårt att göra bort sig ordentligt.

Vi tog oss sen vidare till Rockfeller center för att kolla på utsikten från 67 våningen. Jag har varit där uppe förut men det är så häftigt! Vi pratade också jättemycket med danskarna och försökte förstå varandra vilket var rätt svårt men en kille gick det riktigt bra att prata med och han förstod även oss. Vi hade en lång diskussion om pölse vilket var väldigt intressant.

Sedan bar det av till Times square där vi skulle äta middag på Planet Hollywood vilket är en kedjeresturang, riktig turistfälla men det var gott ändå. Vi satt med de svenska ledarna och pratade hela måltiden om allt och alla. Självklart på engelska! Det var också väldigt kul att få lära känna dem och höra deras historier. Men nu var alla väldigt trötta så det blev en kort stund på Times square, fast nu var det mörkt, innan vi drog till hotellet. Där fick vi reda på vilken tid vår buss gick och självklart skulle jag åka 4.45. Bussresan var så konstig. Chauffören körde helt fel flera gånger, han körde inte ens enligt trafiklagarna och det var kaos. Vi satt och snacka med ledarna om det, fast på svenska så han inte förstod, för det var så sjukt konstigt! Och riktigt skumpigt! Men nu är jag här och väntar på mitt flyg. Om några timmar träffar jag min värdfamilj och jag är så taggad!!

Likes

Comments

Efter cirka 24 timmar i USA har det redan varit både väldigt kul och väldigt jobbigt. När vi kom till hotellet var jag väldigt hungrig och hade inte ätit på cirka 6 timmar och på flygplatsen fanns bara chips att köpa så det sket jag i. Men jag var fortfarande riktigt hungrig. Sen var jag även något åksjuk under flygningen och även efteråt. Därav vaknade jag mitt i natten och mådde riktigt dåligt. En blandning av hunger, jetlag och åksjuka gjorde att jag satt på det mörka badrumsgolvet klockan 3 på natten. Men jag gick och la mig igen och sov tills klockan var 6.

Även på morgonen mådde jag dåligt. Hade svårt att äta frukost och tunnelbanan gjorde mig åksjuk. Så under vår första "lektion" satt jag utanför en stund för att dricka lite vatten och försöka få bort mitt illamående. Fick även pratat med en ledare som dessutom är Göteborgare! Vi pratade dock på engelska(det måste man typ göra hela tiden fast ingen bryr sig riktigt om det). Hon berättade jättemycket om sina egna erfarenheter och gav mig många bra tips. Så jag kände mig faktiskt riktigt bra efter det. Det viktigaste och bästa tipset är att försöka ta allting timme för timme när det känns jobbigt. Att inte tänka för mycket på framtiden utan försöka ta sig igenom varenda timme.

Och dagen blev mycket bättre efter det. Vid 11 lämnade vi wallstreet och klassrummen för att gå över brooklynbridge och äta pizza i solen. Hur mysigt som helst att sitta på gräset och äta pizza med världensfinaste skyline i bakgrunden. Helt underbart var det! Men vi var alla redan då väldigt trötta och svettiga. Vi fick sedan lite fritid då jag köpte mig en lemonad och sedan snackade med två svenskar och en norsk. Vi fyra höll sedan ihop under resten av dagen.

Efter detta gick vi åter över bron men nu med hela NY skyline i sikte. Måste erkänna att jag först inte insåg varför vi skulle göra detta men det var verkligen en fantastisk syn. Vi tog sedan tunnelbanan till Times square där vi också fick fritid. Vi försökte hitta starbucks, wi-fi och toalett vilket tog oss ungefär 1 timme. Sedan gick vi vidare till kajen där vi skulle ta en båttur runt Manhattan. Vi fick även varsin subway macka med oss som var vår middag. Båten lämnade vid 19 och vi var tillbaka runt 21. Det var verkligen mysigt att sitta och snacka med alla människor från olika länder även fast det mest var vi fyra skandinaver. Utsikten från båten var också väldigt bra. Eftersom det var så sent på kvällen så la sig solen väldigt vackert i bakgrunden också.

Jag har redan börjat tänka mycket mer på engelska och det kommer rätt naturligt när jag ska prata eller skriva. Självklart känns det skönt. Sen är också skandinaver ofta väldigt bra på engelska. Så när man är på detta lägret så får man lite självsäkerhet då man oftast är bland de bättre på engelska. Imorgon är det Central Park & Top of the rock som står på schemat. Men först ska jag sova ordentligt!

Likes

Comments

Nu sitter jag på flyget från Köpenhamn. Vi har åkt i 6 timmar och har 2,5 kvar. Men vi är åtminstone på andra sidan Atlanten! Imorse vaknade gick jag upp och åt frukost vid 9. Så mycket frukost har jag inte ätit på länge, men tur var det för nästa måltid fick jag inte förens 17! Vi var två som skulle åka med samma flyg till Köpenhamn men såklart var flyget försenat med 1 timme. Och jag som tänkt äta dansksushi! Men jag fick en sjukt god varmmacka från Espressohouse så jag var nöjd ändå! Och tjejen jag åkte med är hur trevlig som helst!

Vårat flyg var så fruktansvärt skakigt och piloten bara skrattade i mikrofonen när han skulle prata. Så då blev man allt lite nervös! Flyget var väldigt litet och tog bara 30 minuter! Men då vi var såpass sena så fick vi skynda ordentligt när vi väl landade för att hinna med nästa flyg som gick 18.35. Där mötte vi även upp hela gruppen, minst 30 pers!! Och alla från olika länder. Men då vi kom så sent så var det svårt att prata med folk eftersom de flesta redan börjat lära känna varandra och alla stod med folk från sitt egna land och de två andra svenskarna hittade jag inte så fick stå själv i kanske 10 minuter innan vi boarda planet.

Men nu sitter jag längst bak bredvid en jättesnäll Göteborgsk kille. Vi har kollat två filmer tillsammans, guardians of the galaxy 2 & big boss baby. Båda var riktigt roliga och rekommenderas verkligen! Jag ska också försöka sova de sista 2 timmarna trots att det kanske inte är jättebra för jetlaggen men jag är så fruktansvärt trött att det nästan gör ont!

Likes

Comments