Träning, Mat

Min första tenta är snart här och jag känner mig av någon anledning inte nervös. Det är en hemtenta vilket känns skönt att få känna på hemma vad som förväntas av en. Kan jag något? Vet inte. Kan alla anda? Ja. Vad gör jag åt det? Lagar matpannkakor med spenatfyllning och sallad.

Idag blir det massa plugg och sedan ska jag gå till gymmet för att "vila" en stund från plugget. Skönt och jag är mer taggad än någonsin på att gå och träna trotts träningsvärk i halva kroppen. Jag slänger in en bild på min persika-banan mix eller smoothie eller vad det nu blev. Den smakar typ fruktmix för barn men fy vad mätt man blev. Perfekt om man inte hinner äta och vill slänga i sig något på tåget för det är inte okej att äta mat som luktar på tåget! Då blir man hatad :) Ska försöka skriva något lite mer om träningen senare idag och kanske lägga till en bild på maträtten jag valde att göra.


Likes

Comments

Träning, Vardag

Allt jag lyckats med den här veckan jag inte bloggat:

- Tappat bort mobilen
- Spruckit skärmen på mobilen jag skulle använda för tillfället
- Glömt i 4 dagar att spärra mobilen
- Fått mitt knä att svullna och bli ömt under träning
- Osv osv 

Som ni förstår har jag varken haft lust eller möjlighet att blogga så mycket men nu har jag fått tillbaka min kamera och ska försöka komma igång igen. 

Sen igår har jag fått sån träningsvilja och det är så skönt att känna så. Jag blir så taggad och helt pigg i kroppen. Igår körde jag lite ben men mitt ena knä orkade tydligen inte hela passet. Så jobbigt för det gör ont och svullnar lite ibland men ingen vill kolla upp det så det är bara att acceptera. Ikväll ska jag träna bröst och axlar och plugga (hoppas jag). Jag försöker slänga in en bild ikväll.

Glömde nästan men hittade en sida där man kan lägga in sina träningspass och det är jättesmart om man vill hålla koll på sin träning och inte bara snurra runt på gymmet. Har ju haft schema sen tidigare men hemsidan var jättebra så man kan ha det digitalt. Jag har sett liknande appar men med mycket färre övningar så jag hittade inte allt jag behövde. På den sidan jag hitta nu finns det mesta allt från yoga-styrka-balans övningar och lite däremellan. Finns även övningar för gravida, sjukt bra tycker jag!

Likes

Comments

Träning

Jag har glömt men har faktiskt fått hem mina träningsleggings. Sjukt snygga är dom men lite genomskinliga men det är värt tycker jag. Man får offra sig och sätta på dig beiga trosor, inte svårare än så. Förlåt igen för bildkavlitén och lappen som sticker ut där framme

Likes

Comments

Träning, Vardag

Hellu, i lördags tränade jag lite. Det blev rygg/mage med fokus på rygg. Passet var inte så bra, motivationen försvann lite nånstans under passet och jag körde mest för att bara bli klar. Jag är inte så bra på att träna rygg och det blir typ automatiskt tråkigt men det är nåt man får öva på.

Fredagen fortsätter och jag gick på en kompis födelsedag, först hemma hos dom och sedan gick vi ut på marquise. Det var kul förutom att jag var tvungen att dra hem tidigt. Men vi fick i alla fall med några sköna danska utbytesstudenter från vår skola. Klockan var typ 5 innan jag kom hem och jag somnade innan jag hann märka att jag var trött :')

Dagen efter var som alla såna dagar brukar vara, jag satt typ och halvt däcka halva dagen. Men runt klockan 3 på natten fick jag för mig att plugga hela natten tills 8 på morgonen. Jag pluggar bättre på natten men det kanske inte är så smart. Men det var inge skola i Måndags så det var lugnt.

Måndagen gick åt ingenting och lite jobb på ett nytt apotek jag aldrig varit på men det är kul erfarenhet. Jag skriver lite mer om idag senare och här får ni en bild på Marco och ni kommet bli spammade med onödiga bilder tills jag tar hem min kamera.

Likes

Comments

Hund, Sjuksköterskestudier, Vardag

​Hellu, jag är verkligen så dålig på att komma ihåg saker så jag hade glömt bort bloggen såklart. Ska försöka sammanfatta den dagen jag missat. På torsdagen hade vi föreläsning om forskning och allt som rör det ämnet, med massa nya begrepp och rätt så lång föreläsning var det svårt att sitta still. Det som räddade var nog att läraren var väldigt duktig och fick ämnet att låta mer spännande än vad jag kanske egentligen tycker att det är. Då jag fortfarande inte blivit frisk låg jag i soffan/sängen hela dagen och halvsov och på kvällen plugga jag med en kompis. Jag är så glad att jag hann boka massa saker jag behövde att fixa och även hann få lite gjort till skolan. Jag fick bokad tid hos polisen då jag skulle fixa pass, vaccination och fotografering till e-tjänstekortet. Bra jobbat!

Idag eller kanske snarare igår då det är rätt så sent nu så var jag i Kistamässan. Där var det massa saker inom Apotek och Egenvård. Kul och lärorikt med massa nya prover som jag är rätt så taggad på att prova. Jag kanske lyfter upp något senare om jag tycker att det är extra bra. På mässan vann jag även en filt vilket var typ det minst sannolika då jag vinner aldrig något men idag var turen med mig, haha. Innan jag kom iväg till mässan var jag i skolan på föreläsning om forskning och struktur på vetenskapliga texter. Och efter det hann jag svänga förbi polisen och fixa pass.

Jag måste ursäkta mina snapchat bilder jag har bifogat här men min kamera är för tillfället inte hemma hos mig så här får ni lite bilder på mig och min hund Marco istället. Bilderna är från en hundfestival jag var på för ett tag sedan innan jag ens skaffa bloggen.

Likes

Comments

Idag var verkligen inte min dag så det blir ett kort inlägg. Jag vaknade sent, kom in i skolbyggnaden hela 2 min försent vilket resulterade i att jag blev 15 min sen då jag inte hitta var i biblioteket vi skulle vara. När jag väl kom fram till lektionen så gick vi igenom lite på bibliotekets hemsida och hur man söker på allt från böcker till forskning. Efter två timmar fick vi gå hem och imorgon är det självstudiedag. Vi har ingen särskild uppgift så jag tänkt mest bläddra runt i någon av de 100 böcker vi har.

Nu är jag trött på att vara sjuk har hostat ihjäl mig hela dagen, haft ont i huvudet och sovit massa. På kvällen gick jag ut lite och träffa en kompis för att få smälta hela den jobbiga dagen då det hände lite annat jag inte riktigt har lust att skriva om

Likes

Comments

Sjuksköterskestudier

Blev inge träning igår då jag började bli täppt i bihålorna och bestämde mig för att vila och det gjorde jag rätt i. Vaknade idag med halsont, täppt i bihålorna x100 och bara allmänt seg var jag. Klart klagat.

Idag hade vi seminarium där vi skulle diskutera om uppgiften vi skulle förbereda. Det handlade mest om etik och omvårdnadsbegrepp. Vi samlades i gruppen en timme innan seminariet för att diskutera frågorna vilket var superbra då jag tror att de flesta var nervösa. Vissa har ju aldrig jobbat på ett sånt sätt i skolan och även om man har det skiljer det sig väl åtminstone lite från vart man är och vad man håller på med kan jag tänka mig.

Efter presentationen av uppgiften pratade vi lite mer etik och bemötanden med patienterna. Det låter så enkelt men man måste nog verkligen öva! Man har så mycket från sig själv som man lätt kan påverka andra med. Man måste vara medveten om sina brister och kunna hantera dem. Sen finns det ju inte heller något mall, varje patient är en individ vi ska ta hand om i för sig. Man måste kunna förstå patientens behov och förväntningar. Men hur gör man det om man bara har 5 min på sig till exempel?

Nu när vi kan checka av en uppgift av ca 1000 så har jag faktiskt inget särskilt att plugga på ikväll vilket betyder massa sömn och serier som är inplanerade i hopp om att snart bli frisk. Jag får också passa på att kolla runt i mitt bokhav jag fick idag och det där är inte inte ens alla böcker. Två fick jag separat och nu väntar jag på den sista. FY VAD DYRT! måste jag säga. Första terminens böcker gick på nästan fem tusen. Aja, jag får hoppas på att det är värt det.

Som ni förstod bli det då ingen träning p.g.a. sjukdom men jag har i alla fall beställt nya träningsleggings. Jag lägger upp en bild när jag får dom så får jag skryta lite. Jag kan även lova att ni får lite mer spännande bilder i framtiden men idag är verkligen inte min dag och det enda jag har lust med är att sova.

Likes

Comments

Allt och inget, Hund, Sjuksköterskestudier, Träning, Vardag

Vad gör man när man behöver förbereda sig klart till seminariet imorgon?! Startar en blogg såklart. 

I den här bloggen har jag tänkt att skriva om mina precis påbörjade studier till sjuksköterska, med det menar jag att jag bokstavligt har gått i skolan i 1 vecka. Utöver det ska jag som mål att börja träna och äta nyttigt så gott det går vilket fortfarande är en dröm snarare än verklighet då jag är bäst på att vara lat. Det kommer ju med såklart lite vardag, lite hund och lite allt möjligt i detta. 

Meningen med bloggen är nog att bara skriva av mig där ett plus är att kunna se tillbaka och kanske till och med se en utveckling som är lätt att missa när man lever i framtiden och vill bara mer. I sådana stunder tror jag att återblick och en "fan vad jag är bra!" påminnelse behövs.

Det var nog allt jag behöver skriva just nu och sedan får man ju veta allt i sin ordning. Nu ska jag fixa mig i ordning för snart ska jag iväg till gymmet. Notera att jag fortfarande inte har planerat in att förbereda mig klart inför morgondagens seminarium. Tur att man börjar sent då, hehe.

Likes

Comments