Hej igen.
Det här är ett väldigt kort inlägg!
Anledningen till varför jag ej varit aktiv är för att jag helt enkelt inte har haft tid.
Jag har återfunnit en stort hobby jag haft som är att teckna.Sen rider jag ganska mycket nu för tiden.
Det är därför jag inte uppdaterat,kommer börja uppdatera lite mer nu.

Ha det så bra!
//Märta

Dålig bild på de jag tecknat hittills,blev galet nöjd iaf<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jadu,det här påsklovet blev både en hit och en stor besvikelse.

Jag har under hela lovet känt mig utanför,ofrivilligt. Jag har aldrig känt mig så ogillad som den här veckan och om jag inte varit med hästarna så hade det här lovet varit det sämsta någonsin.

Gud vad jag längtar tills min kompis börjar i min skola så jag har någon och vara med. Jag känner mig som en alien runt alla här och jag passar verkligen inte in.

Tur jag har hästarna,vet inte vad jag hade gjort utan dom.

Har även gjort illa mig ordentligt då jag på väg till hästutsläpp ramlade av från min longboard och rev upp hela knät, så nu haltar jag runt med ett knä stort som en tennisboll:/

Måste även tillägga att rida med ett smälltjockt bandage barbacka inte var en hit,var lite svårt att ställa honom haha

Mina fina ridskor fick sig även en smäll och nu är dom inte lika fina längre.

För att sammanfatta det här lovet, jag längtar tills sommarlovet då jag kan tillbringa all tid med mina älskade hästar och slippa folk som ogillar mig.

Godnatt världen,ily<3

Red vackra Blue idag,vi tränade på volt och att förminska och förstora den.Sjukt duktig!

Lär nog köpa nya ridskor tills ridkonfirmationen:(

Likes

Comments

Hejsan alla fina!

Det har varit en sån rolig dag idag som jag tillbringade större delen av i stallet.

Ägarna var bortresta så jag gick dit och satte på dom deras regntäcken och ryktade och hade allmänt mysigt.Jag passade även på och mocka åt dom så att ägarna slapp.

Sen gick jag hem och gosade med kattungarna och dom är såå söööta!
Bild längre ner!

Hursomhelst så skulle jag hjälpa till och ta in hästarna på kvällen och fick rida en liten bit på Kodzon.

Jag fick även en ny hjälm av dom,jag skulle egentligen köpa den av dom men eftersom jag hjälper dom så mycket med hästarna så behövde jag inte det och jag är så tacksam och glad över det då min familj inte har en överdrivet bra ekonomi(min mamma är sjukskriven+min pappa bor i stockholm).

Hursomhelst så var det en jättebra dag och jag är hur taggad som helst för på söndag då jag ska dit igen!

Ha det så bra!


Visst är dem hur gulliga som helst😍

Min nya hjälm(vänster) vs min gamla hjälm

Liksom min gamla hjälm hade inte ens ett riktigt spänne!

Likes

Comments

Idag var jag på Alborgen med min konfirmationsgrupp . Det var kul men jag känner inga där. Är ganska besviken då jag trodde jag och Fanny skulle skaffa iaf några vänner haha.

Men iaf så kommer jag inte rida varken Kodzon eller Blue på ett tag.Kodzon går inte rent så han kommer bara få gå promenader tills dom kommit underfund med vad som är fel.

I söndags så ramlade jag av Blue och spräckte min nya telefon som jag haft i max en vecka,kul. Den är inte lite spräckt heller.

Blue blev rädd för en moppe och hoppade åt sidan och jag red barbacka i mjukisar och gled åt sidan och fick lov att trycka åt med mitt ena ben i sidan av honom så han började tölta. Och så gled/ramlade jag av och landade på svanskotan.

Inte så mycket mer uppdatering förutom att Hedwig min katt, för några timmar sen födde tre friska fina ungar. Bild kommer snart!

Likes

Comments

Jag var och borstade och myste lite med Kodzon och tyvärr så hade han fått ett sår i hagen(vi hittade inte det han hade gjort illa sig på:/)

Såret var väldigt nytt när jag upptäckte det. Stackars Kodzon,för några veckor sen hade han en 1 dm lång spik i hoven,i somras hade han ett sår stort som en femma vid sadelgjordsläget och förra året hade han 3 kolikattacker på olika tillfällen.

Min lilla otursfågel</3

Och wow,gårdagens pass gick helt otroligt bra. Jag är helt stolt över honom. Han är så otroligt duktig och vill verkligen väll fast han orkar riktigt inte ibland.Men gårdagens pass,vi fick även till ställningen riktigt bra!

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att äntligen ta tag och fixa till mitt rum och,framför allt,städa det! Det har legat högar med kläder och sånt och mitt rum såg ut som en sophög!

Jag fixade även till min säng och hängde upp gardiner/skynken(?) och det blev superduper mysigt!
Bild längre ner!😘

Är fortfarande inte klar med att städa och för att vara ärlig så orkar jag inte mer idag.Hur mycket jag än plockar bort så känns det som att högarna fortfarande är milshöga.

Likes

Comments

Hej alla fina!

Jag tänkte dela med mig utav mina mål inom ridningen 2017!

1.Korrigera min sits

Jag har tydligen en väldigt bra sits,enligt hon jag rider med,men jag har en dålig ovana av att titta neråt och det vill jag verkligen sluta med.

2.Hoppa minst 80 cm

Jag har hoppat 90 cm ett fåtal gånger och jag har som mål att hoppa bana på minst 80 cm.

3.Delta i en dressyrtävling/pay'n'ride

Jag har aldrig tävlat en dressyrtävling/pay'n'ride och jag känner att nu är det dags.

4.Rida Kodzon för en instruktör

Känner att det skulle vara väldigt kul att se vad en kunnig instruktör "tycker om oss" och känner att det skulle vara roligt med lite tips.

5.Galoppera på Kodzon

Som jag nämnde i inlägget om honom så är jag lite rädd för att testa saker med honom och just nu så är det bara skrittträning som gäller.Men jag känner att jag skulle våga tusen gånger mer om jag iallafall lyckades galoppera på honom utan att han sticker med mig som han brukar göra.

6.Hoppa iallafall 60 barbacka

Mitt rekord barbacka är även där 90 cm men jag känner att jag vill iallafall hoppa 60 i år.

7.Lära mig ett dressyrprogram med Kodzon

Jag känner att många av mina mål är tillsammans med Kodzon,haha. Men det är ju honom som jag "satsar" och tränar mest på.Så jag tänker att vi ska försöka att lära oss ett enkelt dressyrprogram tillsammans. Spelar ingen roll om det är från marken eller uppsuttet.

8.Ta upp körningen igen och få den rolig igen

Efter en speciell händelse som jag kanske berättar om senare så tycker jag inte körningen är kul längre,och det är lite tråkigt. Så jag får se till att försöka göra det till en rolig grej igen och inte till en ångestladdat hinder.

9. Sluta jämföra mig med andra

Jag måste sluta med det här,den eviga jämförelsen och ångesten över att jag inte är tillräckligt duktig,att det är mig det är fel på om det går dåligt,att jag inte förtjänar såna duktiga och fina hästar som Kodzon och Blue. Jag är bra nog och jag kan rida och jag måste lära mig att jag är bra så!

10.Hoppa med Kodzon(2018?)

Det här är kanske ett mål för 2018 för jag vet inte hur långt vi kommer komma,jag och han. Just nu så har jag inte förtroendet för att hoppa med honom. Men jag ska träna på det och så ska jag verkligen försöka,försöka,försöka tills det går!

Det var alla mål jag har för 2017. Vissa är lite svårare än andra men jag ska VERKLIGEN kämpa tills jag klarar dem!

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle berätta lite om Kodzon eftersom det är han som jag rider och tränar mest.

Kodzon är en 14 årig Varmblodstravare som jag har känt i ungefär 3 år.Han är 160cm i mankhöjd. Han kan vara riktigt pigg men om han får bestämma så lunkar han helst på!

Han är en ganska busig häst som väldigt ofta testar mig och ser vart gränserna går. Man måste verkligen rida på honom och det går inte att bara sitta still och åka häst;)

Vintern 2014(?) så var jag och Kodzon med om en olycka vilket gör att jag fortfarande är lite rädd att pröva nya saker med honom men jag känner att vi litar på varann och är ett riktigt bra team från marken.Han betyder verkligen allt,mitt hjärta<3

Likes

Comments

Hej alla fina!

Jag har haft fullt upp och har inte hunnit blogga. Till att börja med så färgade jag mitt hår igår.Jag gjorde det mörkare och blev även av med min älskade ombré.
Bild kommer senare!😘


Jag red även Blue igår och vi tränade iprincip bakdelsvändningar och ställning på volt. Jag lyckades även få honom att höja på ryggen och gå i någorlunda form i iaf några steg och eftersom han är så extremt omusklad att han knappt kan göra halt med ryttare på så är det ett stoooort framsteg.

Jag är så himla stolt över både mig och han och är i regel väldigt nöjd med träningspasset. Det var oxå första gången på mer än ett halvår som jag red honom med någon som instruktör och det var väldigt roligt att ha någon som hjälpte till,jag brukar alltid annars rida själv och jag kan säga att jag har tröttnat på det rejält.

Idag(6/4) så lämnade jag in min bokanalys på Ondskan.Jag har haft extremt mycket ångest över det då den är utgångspunkten för 40% av mitt slutgiltiga betyg och jag knappt kunde läsa den än mindre se den pga alla våldsamma scener och min blodfobi. Men jag kämpade iaf ihop tre sidor och när min lärare satt betyg och jag kollade på hans kommentar så blev jag helt chockad då det stod såhär:

"Herregud! Detta är den bästa bokanalys jag läst i åk7 någonsin!Djupa analyser blandat med detaljer som inte alla upptäcker.Kryddat med ett språk med ett ordförråd som är helt fantastiskt!Tack för att jag fick läsa detta!Givetvis A! Och det hade varit A även om du gått i åk9."

Jag trodde helt seriöst att jag skulle få MAX ett C,kanske att jag skulle få göra om den då jag trodde den var för mycket utav en bokrecension. Så nu är jag extremt lycklig och är fortfarande lite skakis. Är också väldigt stolt över att jag lyckades. Nu återstår bara ett till skriftligt och ett muntligt "prov" innan jag kan andas ut. Svenskabetyget är ändå det som är viktigast för mig.

Älskade Blue💙

Måste bara visa den här bilden på Kodzon. Han är så vacker,mitt hjärta💗

Likes

Comments

\\
Mitt första inlägg*not*
Jag har haft en blogg tidigare men eftersom jag glömde inloggningen så gör jag en ny och vad är bättre att inviga en ny blogg med än en 20 saker om mig!


1.Jag har fotografiskt minne, dock kan jag inte komma ihåg text och extrema detaljer utan helhetsbilder och mindre detaljer.

2.Jag kan "styra"mina drömmar(luciddreaming).

3.jag rider upp till 5 gånger i veckan. Både på ridklubb och privat.

4.Jag får ofta migrän.

5.Jag har problem med min rygg efter en olycka som hände 14 december 2014.

6.Jag är 1.70cm lång och väger 50kg.

7.jag har skilda föräldrar.Min mamma bor i Falun och min pappa bor i Stockholm.

8.Jag har ridit i 5-6 år men har varit intresserad av hästar i hela mitt liv. Jag tog en paus pga "skador".

9.Jag har extrem fobi för blod och nålar till den grad att det begränsar mitt liv.

10. Jag svimmar väldigt lätt och har på senare tid fått problem med det.

11.Mina mellannamn är Stina och Karin.

12.Jag går på medicin för sömnproblem(melatoninbrist)

13.Jag är inte döpt men ska konfirmera mig i sommar.

14.Jag har A i engelska.

15.Jag kan prata Svenska,engelska och lite Franska och tyska.

16.Jag har haft en Shettis som hette Milena.

17.Jag har skostorlek 39-40.

18.Jag har sytt tre gånger i ansiktet.

19.Jag älskar djur och har 6 djur för tillfället.

20.Jag har en eldbukssalamander som heter Tonfisk.

Det var 20 saker om mig. Hoppas ni gillar min blogg och fortsätter läsa den!

//

Likes

Comments