livskraft

Jag har senaste tiden börjat rita väldigt mycket mer än jag gjort tidigare. Jag har alltid varit pysslig och tyckt om att rita och på somrarna brukar jag och min syster sitta och rita tillsammans, i trädgården eller i sommarstugan. Vi har båda varsin (Nederländsk) målarbok, fulla med fina mönster och bilder att färglägga.

För några dagar sedan började jag på den här, och några dagar senare gjorde jag färdigt den.

Dock råkade jag lägga min arm, som var fuktig efter att ha åkt skidor, på en del av pappret när den nästan var färdig. Det blev små vita prickar över en del av bilden (syns lite grann på bilden till höger). Men som tur var gick det att måla över dem.

Det är verkligen något lugnande med att sitta och färglägga. Att inte behöva tänka på något annat än att inte råka rita utanför de svarta linjerna och vilken färg som passar bäst var.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tillbakablickar

... i slutet av oktober. Praktiserade på ett företag i utkanten av Kuala Lumpur och bodde i en hyrd lägenhet tillsammans med nio andra treor från min skola. Såg och gjorde massor av häftiga saker och fick mersmak på Asien. Det var fett.

Och sedan åkte vi en vecka till Phuket också, där vi mötte ett antal andra klasskamrater och sedan bara hängde på stranden, gick ut, åt och sov. Underbar vecka.

Likes

Comments

Vardag

Hej! Tänkte skriva lite om vad jag gjort nu i helgen. Egentligen har jag inte gjort så mycket, men det kan ofta vara de få sakerna som ger mer kvalitet.

I lördags åkte jag skidor. Det var första gången för säsongen, alltså på nästan ett år och idag har jag träningsverk som bara den. Men det var det värt! Åkte ca en mil, fram och tillbaka i konstsnöspåret. Jag ska åka Kortvasan i slutet av februari så det är verkligen dags att börja träna. Åkte den för två år sedan också och då tyckte jag det var superjobbigt, och då var jag mycket mer tränad än jag är nu...!


Idag var jag på brunch! Jag och två kompisar gav en kompis i födelsedagspresent för några månader sedan att vi skulle gå på brunch, men sedan tog vi aldrig tag i det. Men för några dagar sedan bokade vi och idag träffades vi vid 12 på Hotel Plaza. Det var riktigt gott, fanns mycket att välja på och det var skönt att vi hade två timmar på oss, så vi hann vila och smälta maten innan vi hämtade en omgång till!

​Det var riktigt mysigt att träffa tjejerna, jag har känt dessa tjejer sedan högstadiet och det är underbart att vi fortfarande hänger ihop. Även om vi inte träffas lika ofta nu som när vi gick i samma klass är det skönt att veta att jag alltid kan vända mig till dem och att vi alltid finns för varandra. Man behöver inte alltid träffas för att behålla vänskapen. <3

Hoppas ni också har haft en bra helg! 

Likes

Comments

Vardag

Har börjat cykla med dubbla vantar och sockor till och från skolan nu. Det är så kallt! Men fint, ändå ju.

Tyvärr blir det ju aldrig lika fint på bilder som det är i verkligheten...

Likes

Comments

Vardag

Jag hade sovmorgon idag, riktigt skönt. I och med att jag varken läser matte 5, företagsekonomi eller biologi 2 och på grund av att min skola lägger upp kurserna/lektionerna som de gör kommer jag att ha mycket sovmorgnar i vår, vilket jag ser fram emot. Det kompenserar för att jag kämpade mig igenom alla halvsega lektioner med tyska 4 i tvåan...!

När jag kom hem från skolan idag tog jag en löprunda. En kort en, för det är riktigt kallt idag. Men ville ut i det fina vädret, njuta av snön och solnedgången.

Likes

Comments

Vardag

Välkommen hit!

Det här är alltså min nystartade blogg, även om bloggandet inte är helt nytt för mig. Här kommer en kort presentation om mig:

Jag heter Märta Larsson och är arton år gammal.

Jag bor i Västerås och läser tredje året på teknikprogrammet. Dock ser det just nu inte ut som att jag i framtiden vill jobba med teknik. Jag vill plugga vidare, men jag har ingen aning om till vad eller var.

Jag har två småsyskon, en bror och en syster, som jag är väldigt tajt med. Min mamma är född och uppvuxen i Nederländerna och min familj brukar åka dit och besöka släkten ungefär en gång om året.

Jag älskar att läsa, scrolla Tumblr och skriva. I våras slutade jag spela handboll efter att ha gjort det sedan jag var nio, vilket var svårt och jobbigt för mig. Jag tycker såklart om att umgås med mina vänner, skratta och prata. Jag tycker om och är bra på att på bilder på naturen, men är tyvärr mindre bra på att fota mig och mina vänner, framför allt om/när vi gör något roligt. Jag är inte en person som tittar på film eller serie och känner nästan inte igen några skådespelare eller filmtitlar. Jag tycker om att springa och försöker hålla löpningen uppe nu efter att jag har slutat träna handboll. Eller, egentligen tycker jag om idrott i allmänhet. Jag är också en person som cyklar, nästan hela tiden. Möjligen lite mindre nu efter att jag tog körkort i höstas. Jag åker hellre snowboard än skidor och har senaste året blivit ganska bra på snowboard, trots att jag typ fortfarande anser mig som nybörjare.

Jag är en ganska stängd person som inte gärna pratar om mina känslor, men jag pratar gärna med andra om hur de känner. Jag läser och diskuterar också gärna orättvisor, feminism, rasism och andra liknande ämnen och jag försöker alltid läsa på och lära mig så mycket som möjligt. Ibland för jag höra att jag är "(för) bossig", vilket har att göra med att jag är bestämd av mig och ofta vet vad jag vill eller tycker om saker. Jag tycker om att analysera mig själv och andra, varför de beter sig som de gör, och det har delvis att göra med att jag är väldigt intresserad av astrologi.

Det blev ganska mycket, ändå. Men det är väl svårt att sammanfatta en hel person i några meningar. Det blev kort om mycket.

Sist vill jag bara belysa att jag inte vet hur mycket och hur länge den här bloggen kommer bli. Kanske veckor, kanske månader. Kanske ett inlägg om dagen, kanske ett i veckan. Vi får se!

Likes

Comments