Header

Vardag

Hejje! I fredags så åkte nästan hela tjocka släkten på Finlandsfärja till Helsingfors. Det var vår present till min farfar, som har fyllt år. Jag har åkt färja två eller tre gånger innan, med familj och kompisar. Senast var ju Rainbow-kryssningen, när jag åkte med de andra från musikalen. Det här var dock en längre resa, och vi fick en hel dag i Helsinfors också. Det var dock svinkallt där, vem kunde ana att det var så stora temperaturskillnader. Till det så åt och drack vi gott, och en hel del dessutom. Jag känner nu i efterhand att jag är i stort behov av en detox, haha. Så det är vad jag har gjort i helgen! Vad har ni haft för er?

Två förväntansfulla resenärer. Korven tycker inte om att vara med på bild, men här är han ju högst censurerad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

"Godmorgon" på er. Det blev inte en så lång jobbvecka för mig, idag är jag ledig och ska bara vara hemma och ta det luugnt. Jag sov väldigt länge idag, tyckte jag förtjänade det, haha. Sen gjorde jag en lyxig frulle på toast och kaffe och kollade på American Horror Story. Den nya säsongen som jag skrev om sist är såå bra! Bästa på länge. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Roanoke-kolonin innan, men det är verkligen en sådan typ av berättelse jag älskar. Kan verkligen rekommendera den nya säsongen av AHS!

Likes

Comments

Film/TV-serier

Gah, har precis sett klart på American Horror Storys femte säsong "Hotel". Jag kan seriöst inte fatta att jag inte sett klart den fören nu, jag tyckte visserligen att första avsnittet var lite segt, men sen kom jag in i det, och då jävlar! Jag kan omöjligt bli besviken på AHS, särskilt inte när Evan Peters är med (ehehe). Nu är jag pepp på att börja kolla på sjätte säsongen, som jag tror heter "Roanoke"? Är osäker på vad den handlar om, men det skall vi snart ta reda på! Förtjänar en liten paus i flyttkaoset.

Likes

Comments

Kreativt

För att vara första året som jag gör Inktober Challenge så går det riktigt bra! Jag gör den tillsammans med en kompis, så vi slumpar fram ett tema och gör våra teckningar utefter det. Det fungerar mycket bra, men tyvärr har jag inte tid för större projekt. Då passar det bra med en teckning per dag! Jag laddar inte upp allt på sociala medier, men här får ni ett litet smakprov. Jag lägger upp alldeles för lite konst här. Vill ni ha mer av in kreativa sida på bloggen, säg bara till!

Likes

Comments

Vardag

Det har varit inaktivt på bloggen de senaste veckorna. Jag har slarvat med uppdaterandet. Men just nu är det en stor, stor grej som håller på att hända och jag tar nu ytterligare ett steg in i vuxenlivet. Jag ska flytta hemifrån. Flytten, planerandet, fejandet, det tar all min lediga tid! Igår var jag, Jonathan, mamma och pappa och målade hela lägenheten, och imorgon ska vi åka och titta på en ny säng. Jag är spänd och euforisk och rädd och överlycklig på samma gång! Jag har bott hemma hela mitt liv, nu blir det plötsligt bara jag, Jonathan och Dizel. Men det ska bli underbart med ett eget hem, och då kommer ni få se både mitt det och min nya vardag!

Likes

Comments

Listor och Utmaningar, Allmänt

För ett par dagar sedan blev jag nominerad av fina @blousey i The Liebster Award. Det tackar jag så mycket för! Och här kommer frågorna och svaren:

1. Hur länge har du bloggat? Svar: På denna blogg sedan 2014. Men före det har jag haft olika bloggar sedan jag var runt 11-12 år gammal.

2. Vilket är ditt värsta tonårsminne? Svar: Hmm... Jag var väldigt awkward som tonåring, haha! Men något av det värsta var när jag var i min punk-period och gick omkring med min skinnväst där det stod "Moderat-jävlar" på. Jag tyckte jag var en sådan rebell, haha.

3. Nämn något du aldrig skulle kunna spendera pengar på! Svar: Äkta päls. No fucking way.

4. Om du fick leva livet ur en film eller bok, vilken skulle det då vara och varför? Svar: Jag har alltid velat vara en del av Sagan om Ringen. Har älskat både filmerna och böckerna sedan barnsben!

5. Vad gör du en vanlig höstdag? Svar: Jobbar, kanske går och tränar, gör någon lättlagad middag och sedan sitter jag med datorn i knäet resten av kvällen med en kopp kaffe.

6. Beskriv dig själv som person. Svar: Tystlåten, awkward, intellektuell som gärna håller sig i bakgrunden.

7. Om du fick träffa dig själv i dina yngre dar, vad skulle du då säga till dig själv? Svar: Skäms inte över för hur du ser ut, du har en utmärkt fungerande kropp och låt inte skeva skönhetsideal ta över ditt välmående.

8. Hur ser en perfekt dejt ut? Svar: Det ska inte vara krystat, utan både parterna ska vara bekväma med att vara med varandra. Det behöver inte vara för komplicerat, en bra dejt kan både vara ute på krogen och hemma i soffan. men något gott att äta och dricka slår aldrig fel! (Ja, jag älskar att äta ok)

9. Tre hushållsartiklar du inte kan leva utan? Svar: Toapapper (ganska obvious haha), diskborste då jag inte har någon diskmaskin och matlådor som går att frysa.

10. Vad dricker du helst på krogen? Svar: Rödvin. Ibland whiskey.

11. Vad är dina mål för framtiden? Svar: Flytta hemifrån, hitta en bra utbildning och ge ut en bok!

Det var det! Mina 11 frågor är:

1. Tre saker du drömmer om att göra?

2. Vad kommer finnas i ditt drömhem?

3. Vilken är din bästa årstid och varför?

4. Dina värsta laster?

5. Är du introvert eller extrovert?

6. Är du vetenskapligt lagd eller andligt lagd?

7. Tre saker som alltid ligger i din väska?

8. Om du kommer i konflikt med en person, hur hanterar du det?

9. Vad inspireras du av?

10. Dina fyra favoritbutiker (kan både vara fysiska butiker och online)?

11. Har du något motto du lever efter, och i så fall, hur lyder det?

Det var mina 11 frågor till er, och de jag nominerar är: @Linnlestes, @MichelleElsaWilsson, @natcha, @neejjaas, @PoizonBite, @emeliewigert, @blubbandzombie, @hippiegoth, @cafesinner, @JessyGunnarsson och @monstergirl. Lycka till!

Likes

Comments

Inspiration, Vardag

Nu, mina vänner, är det på riktigt höst i luften! Som jag har längtat. Det är sista dagen i september, och imorgon är det oktober! Jay! Jag har gjort ett litet kollage som jag hade tänkt skulle publiceras imorgon, men vafan, ni får det idag istället. I år hade jag även tänkt vara med i Inktober, kul va? Jag och min kompis håller på att bestämma någon typ av tema, så att vi inte drabbas av artblock eller något liknande. Hoppas ni får en underbar sista fredag i september! Själv ska jag jobba hela helgen, så vi hörs igen på måndag!!

Bilderna kommer från Tumblr och Weheartit.

Likes

Comments

Stuff från Youtube

Hörni, jag har hittat världens mysigaste youtubekanal. Den drivs om en amerikansk tjej som heter Simply_Kenna. På hennes kanal finns allt från poesi, DIY och skönhet men även mer personliga videos som hon kallar "Coffee with Kenna". Jag hittade hennes kanal tack vare hennes stilrena thumbnails och hon är verkligen jätteduktig. Rekommenderar hennes kanal starkt!

Likes

Comments

Vardag

Kreativ rubrik, va? Igår var jag ledig, men idag är det dags att jobba igen! Vilken känns tungt, då en av mina älskade katter nyss gått bort. Men att vara fokuserad på andra saker brukar hjälpa mig att bedöva sorgen, så jag vet att jag kommer klara av att jobba ändå. Och snart är det oktober. Det känns som om det var sommar nyss, men det är väl för att det har varit en väldigt varm start på hösten. Jag är redo för rysmys och regnstormar. Är ni taggade på hösten?

Likes

Comments

Skönhet

.Mina absoluta favoritläppstift kommer från Kat von D. De bästa är Studded Kiss Lipstick. Så coola, de luktar så gott och är av super kvalitét. Kan inte rekommendera dem nog! Sedan gillar jag hennes Everlasting Liquid Lipsticks också, men jag föredrar nog de andra. Mitt senaste tillskott är Bow N Arrow och jag tror att de precis kommit in, för jag har inte sett det tidigare. Men det är en otroligt fin färg!

Everlasting Liquid Lipstick: Bow N Arrow, Lolita

Studded Kiss Lipstick: Underage Red, Lovecraft, Lolita

Likes

Comments