Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsSkjorta - Zara
Stickad tröja - Weekday
Bootcut byxa - JC, crocker
Boots - Nelly
Väska - Gina tricot
Klocka - Storm

Likes

Comments

Fick lov att kliva in i min länge önskade barndomsdröm.
Klippa och kamma hår, mer än på en frisördocka.
Otroligt roligt och intressant kortfattat.

Håret skulle fräschas till och jag fick testa på att experimentera med det. Trodde aldrig att det skulle bli såhär fint. Mina förväntningar var helt ärligt ganska låga, är inte så van vid sådant hår överhuvudtaget. Men hur som helst tycker jag att det blev väldigt bra.

Allt klär än skönhet skönhet, som man brukar säga.

Likes

Comments

Jag vill inte klassa mig själv som en feminist. Först och främst anser jag inte att jag kan leva upp till mallen som de allra flesta feminister bär. Jag skulle inte kunna tänka mig att ändra mitt utseende för att stödja feminism och inte heller bära en tröja med kvinnosymbol.
Utseende och skönhet är ett favoritintresse och manligt kön ser jag inget större fel på. Jag tycker inte att kvinnor och män bör vara lika på alla fronter och visa nippels är inget jag föredrar.
Femism i grunden handlar om kvinnors och mäns lika rättigheter, T.ex att vi kvinnor ska få lika hög lön som männen när vi jobbar samma antal timmar och att vi ska respekteras precis som männen respekteras (varken mer eller mindre)
Från den analysen kan jag anse mig själv som en feminist, men i nuläget ser jag det som så mycket mer än en åsikt. De har dragits till ett sorts av agerande (en livsstil) fysiskt och inte mentalt.
Grovhat på killar, äcklande och rop, tjejer som springer runt med kvinnosymbolen på tröjor och målet är att ta över världen.
Jag ser inget fel på feminister och jag har absolut inget emot feminism. Det är för ett bra syfte och hur långt man vill ta det och hur tydligt man vill visa att man är en, är upp till en själv.
Största anledningen till att jag inte vill kalla mig själv feminist är för att jag tycker det är så fel att man ska behöva känna sig skraj och osäker för att svara något annat än "ja, jag är feminist" att folk tar det som en självklarhet och att man annars ska behöva ses som en dålig människa. Jag tycker att det är en fri åsikt och inget man ska behöva känna sig tvingad till att hålla med om.

Såklart är inte alla feminister som jag beskrev, vill inte dra alla över en kam. Det här är bara min bild av feminism och mina anledningar till varför jag inte skulle eller vill klassa mig som en.

Det var allt för mig, ha det gör gött. /maj

Likes

Comments


Denna dag var speciellt efterlängtad, Konfirmationen pratar jag givetvis om.
1 år av regelbundet snack om Gud och ämnen som kretsar där omkring, Aa vad ska man säga, inte min grej.
Vi är i alla fall done med detta nu, jag å mina tjejer har kämpat röven av oss för att acceptera det faktum att en KYRKA. (Lägg märke till kapslock på kyrka också😉) kommer att bli en av våra mest använda plattformar. jag är så sjukligt stolt över vår ansträngning och insatts, tycker alla ska vara det .
(vet om att det låter som ett konsentrationläger men för oss var det fanemej på den grova nivån)
dagarna kunde liksom se ut som såhär : gå upp tidig as f..* fixa utseendet som tar sin tid, lämna sweet home och nästa, destination skola. Vara där och ge plugget 98% attention å tacka för de 2 % som finns kvar. knappt hinna äta å kila iväg till kyrkan för att nöta in lite allmänbildning tillsammans med troende nörds. De 2% försvann å jag han inte säga adjö till dagen.
I samband med konfaperioden blev min kompis mer och mer "deprimerad", skulle inte förvåna mig det minsta ifall den såkallade depritionen uppkom pågrund av den, (väldigt Sad right).
Ajajajaj, jag fick lov att njuta in i det sista, främst på tanken att det pratas om h innan detta förblivet ett avlutat kapitel å jag fått mitt liv tillbaka men men.
Det hölls ceremoni av något slag och vi fick var och en dela med sig av våran charm i en eller flera repliker.
Smörgårstårtor, dessert och slutligen en kramring som ledarna hade döpt det till.
Vi fick krama om varandra och visa våran kärlek till varandra en sista gång och otippat som det var kändes det jobbigt. Trotts mitt skitsnack, kallprat å oerhört negativaåsikter jag uttryck i texten så var vi en grupp människor som hade varit i ett sällskap under en lång period och självklart binder man en relation till de (till vissa bättre än andra). Helt plötsligt så är det hela slut, snabbare än vad det känns i då ett och det sköljdes en tomhet över mig. Det la sig da för dag men inte trodde jag det att jag efteråt skulle sakna det så mycket när jag pratade om att gå konfirmation med mammsen i höstas.

*ta mina formuleringar med en nypa salt å ha det superduper bra /meej


Likes

Comments


Tidigt som fan hasade jag mig upp från sängen. En riktigt seg morgon var det. Problem dök upp en efter en.
I duschen var jag en millisekund ifrån att decka stående, sminket fäste inte och frullen smaka skit, (asså skit i betydelse, sämre än vanligt).
Jag följde schemat och var klar i tid (okej, kanske nästan) hörde av mig till Martina som då skulle joina trippen till freeport och självfallet hade inte bussen kommit i tiden som Västtrafikappen anget.
Försökte bevara ett smile på läpparna och fortsätta positiv (man kan ju undra hur det gick).. sedan kom vi i alla fall iväg och väl framme var det nästan tomt med parkeringsplatser. För att vara freeport gav det en udda wibe.
Kollande och sökande i en h eller två blev vi tillslut ganska sugna på nått att käka.
Ett fint kaffé fanns där nära till hands där vi stannade till och gjorde oss mätta och belåtna. Urmysigt var det😍

I slutet av dagen han mamma lyckligtvis hitta sig ett plagg men både jag å Martina fick åka till Götet shoppingkåta utan ett ända köp med oss..

Tillbaka i götet strosade vi runt bland butikerna där.
Oså var jag äntligen tillbaka i home sweet home. Fick ett härligt välkomnande från min farmor & farfar som kommit till oss efter ett långt uppehåll, lite hade man ju längtat😉.
Vi fikade och hade trevligt och så mycket mer han inte hända.
Lite plugg osv, men det tycker jag är för deprimerande för att gå in på.

Ha en bra dag👋🏾/ Mig

Likes

Comments