Header

Audun

Hei dere. Denne uken har absolutt ikke vært noe bra. Men den verste dagen av de alle, var i går. Håper i hvertfall at det var den verste. For om vi er på bunn nå, så kan det bare gå oppover.

Audun kom inn på besøksrommet i går. Tynn, helt sunket inn i ansiktet, bleik, med ringer under øynene. Han var helt dehydrert. Han har ikke villet spise eller drikke i 8 døgn. Hans protest på hvordan han blir behandlet der og at de fortsatt ikke har sendt han videre. Det var ingenting i hele verden han ville, enn å bli i Arendal for at det skulle være lett for oss å besøke han. Men når det er så mye mistrivsel, så er det beste å dra ett annet sted. Jeg besøker han om han så er i Kautokeino. De har flyttet han fra cellen sin inn på isolasjon. Han har ikke vært ute, ikke dusjet, ikke vært med andre heller. For en helvetes uke!!! Og nei, det er ingen som bryr seg av de som kan gjøre noe.

Synet som møtte meg i går var helt grusomt. Han kom inn med en hvit tskjorte, grå joggebukse og flipflops. Han så syk ut. Han klarte så vidt å snakke for han var så dehydrert. Det var så vondt å se på han. Blikket hans var som om det skulle vært en annen person som så på meg. Jeg kjente han ikke igjen. Heldigvis fikk vi i han litt vann og han lovet oss at han skulle begynne å spise. Den kampen han ønsker mot systemet, kan han ikke ta nå. Den får han/vi spare til han kommer seg på beina og ut av fengsel - om de noensinne slipper tak i han da. Akkurat nå føles det som en evig kamp og noe som aldri tar slutt.

Det har gått nesten smertefritt siden han begynte i juni og vi har klart oss fint. Når han har det bra der inne og trives, så er det mye lettere å fungere på utsiden. Tiden går og jeg finner på ting. Men nå, føler jeg at tiden står stille og at det er uoverkommelig det vi har foran oss. Dagene som har vært og dagene som kommer er så mørke og så vonde. Jeg håper ingen av dere må oppleve noe slikt i fremtiden. Det å se, det du elsker mest av alt, ha det så vondt. Uff, nei. Man får virkelig perspektiv på livet og ser hva som faktisk er viktig. Blogg, problemer, ting, mat, trening - alt jeg vanligvis tenker på og bruker tid på - betyr plutselig ingenting. Det eneste jeg bryr meg om nå, er at Audun skal komme tilbake. Jeg vil ha min sterke, friske og gode Audun <3 Ringte inn i dag og han har spist. Så glad for at han holdt løftet sitt, jeg vet det krevde mye fra Audun.

Det er helt sykt, at i et så bra land som Norge - kan slike ting forekomme. Og ingen gjør noe. Ikke vet jeg hva jeg skal gjøre heller. Men dere som har fulgt meg på snap og oppmuntret meg til å skrive om det, har hjulpet meg mye. Audun kan ikke blogge og fortelle, men jeg kan fortelle dere min opplevelse av hvordan alt har vært. Om noen har erfaringer med noe lignende, så gjerne ta kontakt. Legger med adressen til Audun siden veldig mange har spurt etter den. Han svarer alle :-) TUSEN TAKK for at dere er tålmodige med meg, skriver og støtter oss! Dere betyr så mye!

Adresse: Audun Garthe, Parkveien 5, 4838 Arendal

Marta Alise

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hverdag & fest
Da var vi i gang med ny uke og jeg hadde gledet meg sånn. Tenkte jeg skulle ta uken med storm, men så stod jeg opp i 9-tiden, så ut vinduet og tenkte; "nei, jeg er ikke klar for ny uke likevel". Haha.. Det er jo så trist og grått ute! Med snøen blir det litt mer lysere, men jeg er så dritt lei snø nå. Trenger vår og sol <3

I går tok jeg litt bilder gjennom dagen. En av mange søndager uten Audun <3 Savner han ekstra mye i dag, for jeg snakket i tlf med Audun i dag tidlig, også brukte jeg litt over en halvtime til å prate OM han i tlf med noen andre akkurat :-) Sååå koselig <3 Men gjør vondt når jeg innser at jeg ikke skal se han før onsdag. Vi skulle egentlig treffes i dag, men ble utsatt til onsdag.

Søndagen ble startet med en oransje frokost. Egg, bacon, gulrøtter og appelsiner <3 Im in love!
Rett fra sengen og inn på sofaen <3 De beste morgenene har jeg på stuen med litt tvserie, frokost og blogg. Fikk unnagjort noen innlegg jeg har utsatt en stund!
Men så fikk jeg nok av å være i ro, kom meg opp av sofaen og skiftet til treningstøy. Jeg gikk ned på senteret og måtte knipse et bilde av gråe Arendal på vei ned. Se så trist :-( Arendal kan være fint, men ikke i grått!
Elsker disse skoene <3 De minner meg om noen jeg gikk med når jeg var liten!
Det ble 20 km på sykkel. Hadde ikke tid til noe styrke i går.. Men det tar jeg igjen i dag :-)
Se så stor aloevera planten min har blitt! Den er så fin! Bruker aloevera på uren hud og sår :-) Synes det funker så bra. Skal prøve å lage en skrubb med den snart!
Grunnen til at jeg ikke hatt tid til mer trening var fordi jeg måtte gjøre meg klar til svigerfars bursdag! Han fylte 28 år, hehe ;-) Jeg tok på meg en gull topp og en bukse i velur. Antrekk finner dere her og her.
Hjemme hos svigers fikk vi rådyr og elg. Jeg er ikke så fan av viltdyr, men eeeeeeeeeeeeelsket tilbehøret <3 Og dessertene! Så mye godt vi veltet oss i. Følte jeg rullet hjem, haha :-) Savnet Audun, men koste meg med svigerfamilien min!

I dag skal jeg ikke så mye. Jeg må skrive noen innlegg, sende ut faktura og senere i dag skal jeg på trening :-) En rolig mandag med andre ord. Jeg skulle starte uken med ett pang, men den gang ei! Håper dere får en fin start på uken! Tusen takk for at dere er innom her <3

Marta Alise

Likes

Comments

TIPS
Forrige uke så jeg en film sammen med Maja. Det var hun som fikk velge og jeg kan ikke si at jeg ble så glad når hun valgte denne - med det første. Det så litt kjedelig ut! Gikk fort over, for filmen var veldig spennende. Nå som jeg har sett den ferdig kan jeg trygt anbefale den! Det er en tragisk og tung handling i filmen, for det handler om barn som har blitt misbrukt av prester og munker i den katolske kirken. Den er kanskje ikke for alle, men det er en god dramafilm som er basert på en sann historie.

En gruppe journalister avslører en stor skandale i den katolske kirke. Prester har misbrukt hundrevis av barn i årevis og kirken har dekt over det. De driver grav journalistikk og finner ut av flere og flere prester. De går så videre for å finne både overgripere og ofre. Intervjuer dem og får stadig mer info. Flere og flere hemmeligheter kommer frem og tilslutt får de nok info til å publisere det. Filmen er urovekkende og irriterende, og man blir litt forbanna innimellom - for er det ikke sykt at noen vil gjøre slik mot et barn? Også går de fri? Kirken står så sterkt at det er farlig. Ingen beskytter de som trenger det aller mest. Nei, jeg ble så sinna! Men det var en god film med veldig gode skuespillere!

Spotlight finner du på Netflix!

Marta Alise

Likes

Comments

Personlig
Når jeg gikk på ungdomsskolen, så følte jeg, at uansett hva jeg tok på eller hvor jeg var, så ble det drama. Ikke alltid at jeg var i det selv, men jeg følte det var så mye unødvendig og teit. Det var som at hele livet var Hotel Cæsar. Og da husker jeg at jeg tenkte; "når vi blir voksne, så kommer alt til å bli perfekt. Det kommer aldri til å være noe drama når man er voksen". Hehe, litt morsomt å tenke på, ikke sant? Så feil kan man ta. Jeg husker jeg så på de voksne som "perfekte", "ordentlige" med ingen drama i livet sitt. Det eneste dramaet blant voksne jeg kjente til, var at jeg hadde skilte foreldre. Det var ikke mange venninner av meg med skilte foreldre, men de som hadde det - holdt kortene tett inntil brystet. De kunne kanskje fortelle en eller to venninner, men ikke noe mer. Det var få som var så åpne som oss, men jeg fant en slags trøst eller tilfredsstillelse av at folk visste alt om meg. Det var deilig å slippe at noen sa hemmeligheter om meg eller å bli overrasket med spørsmål. Alle bare visste, og da var det ikke noe å lure på. Jeg visste hvem jeg var og hva jeg stod for. Derfor var det aldri noe frykt over å skulle bli dømt av noen.

Men jeg tenkte i hvertfall at når vi alle blir voksen, så kommer vi til å ha det like feilfritt som de vi så opp til. Våre foreldre, venner rundt, lærere, trenere. Vi kom alle til å vasse i penger og kjøpe oss alle klærne vi ønsket. Om vi ville reise til Spania eller feste midt i uken, så skulle vi gjøre det. Det skulle ikke være noe krangling med venninner eller drama med kjæresten. Ingen rykter og ingen baksnakking. Men så ble jeg voksen selv og innså at det er faktisk enda mer drama som voksen enn som ungdom. Kanskje ikke helt på samme måte, men jeg tror de færreste kan si med hånden på hjertet at de har fått være voksen uten humper på veien. Enten om det er økonomiske problemer, rykter i bygda, kreft i familien eller at mannen din ligger i en annens seng.

Med å bli voksen så lærte jeg at ALLE har noe. Alle familier har en eller flere hemmeligheter. Alle har noe de går og bærer på. Noe som er vondt, noe som man gjerne skulle være foruten. Alle har sin kamp. Man går forbi folk på gaten, man er i sin egen verden og man tenker på sine problemer. Men så har vi alle vår historie og våre hverdags utfordringer. Ingen vet hva sidemannen går og bærer på. Så da skjønner jeg ikke hvorfor vi gjør det vanskeligere for hverandre med baksnakking, rykter, svik, utroskap, dømme hverandre og løgner.

Tenk at voksne folk, ikke vet bedre...

Marta Alise

Likes

Comments

Mat & trening

........

God morgen <3 Har dere hatt en fin helg? Jeg har både vært ute, hatt overnatting av Camilla, trent, slappet av og sett mye på tv. Haha :-) I morgen skal vi på besøk til Audun. Gleder meg og håper han fortsatt er der. Tusen takk for alle fine tilbakemeldinger jeg har fått etter innlegget med Audun, forresten <3 Håper jeg har svart alle! Visst ikke, må dere sende igjen!

I dag tenkte jeg å blogge om en oppskrift som er så god og enkel! Jeg har lagt ut noen oppskrifter med scampi og wok før, men jeg er så fan av det! Nå er det en litt annen variant og den er SÅ verdt å prøve. Scampi er proteinrikt og med grønnsaker før du en fullverdig middag som er sunn og god!

slik gjør du:

Skrell scampien og skyll den lett i kaldt vann. La den stå litt mens du skjærer opp grønnsaker. Grønnsakene er rød løk, hvitløk, chili og gul, oransje og rød paprika. I en panne tar du litt olivenolje og steker chilien og hvitløken. Etter 1 minutt kan du tilsette scampien og skru ned varmen. Stek til scampien er gjennomkokt. La den hvile i noen minutter på et fat, mens du steker grønnsakene. Du kan bruke samme panne. Hell i litt olivenolje først :-) Grønnsakene skal stekes på høy varme i 2 minutter før de er ferdige. Blant grønnsakene og scampiene i en stor bolle og smak til med soyasaus og sweet chilisaus. Server med litt nudler og ris om du vil :-)

Marta Alise

Likes

Comments

Hverdag & fest
Da er jeg igjen i leiligheten alene.. Buhu! Hadde overnatting av en venninne og det var så koselig. Vi startet på senteret i går kveld for jeg måtte kjøpe en liten bursdagsgave til svigerfar. Etterpå gikk vi på Egon og skeiet skikkelig ut! Wohoo! Vi tok lørdagskosen på en fredag :-) Hamburger og oreokake <3 Vi delte desserten da ;-) Smarte som vi er!

Kvelden hadde vi hjemme hos meg med litt drinker og Friends <3 Vi elsker Friends begge to! Du vet du har funnet en god venn, når hun har like god humor som deg selv ;-) Haha! Og vi fikk selvfølgelig med oss Norske Talenter også! Det er jo så kjekt program. I år har vi faktisk en venninne som var med, og vi fikk sett henne noen sekunder. Haha! Så gøy å se kjent folk på tv!

Arendal er så fin på kvelden! Håper de lar julelysene stå til sommeren, haha :-) Disse bildene er knipset med mobilen. Kvaliteten er kanskje ikke all verden, men dere ser hvor fint det er sant? Jeg irriterer meg litt over snøen, men den lyser jo opp byen!

I kveld skal jeg faktisk ikke gjøre en dritt. Hadde egentlig tenkt til å ha en treningsøkt, men jeg er for sliten etter i går. Tror jeg tar den økten i morgen. Det blir fjerde økt denne uken. Jeg er fornøyd <3 Det er så gøy å være motivert. Nå har jeg hatt over 2 mnd med gode økter hver uke, og jeg er forsatt ikke lei! Kan ikke bli bedre <3 Håper det varer til jeg er 80! Først da, kan jeg hvile ;-) Haha!

legg meg gjerne til på snapchat: martalise <3

Marta Alise

Likes

Comments

Mote & skjønnhet
Altså sjekk ut dette her! Er det noen som vet hvor jeg kan finne flere slike bilder eller hvem som har designet det? Jeg blir så inspirert av noe så kult, rart og annerledes! Jeg har alltid likt å kle meg annerledes, utfordre det som er på mote, gå i rare plagg, se etter stoff som skiller seg ut osv. Mitt største mareritt er å være en grå mus ingen legger merke til. Og jeg blir så glad når jeg ser slike farger og annerledes design! På noen av bildene ser det jo ut som skisser - bare at det er plagg! Så utrolig kreativt og stilig! Jeg har alltid fått rare kommentarer av venninne mine på shopping når jeg peker ut klær. "Det kunne de aldri gå med selv". Men så tar jeg det på meg, og da blir det ikke så rart likevel. Og da vil plutselig de ha det samme :-) Dagens skryt av meg selv. For akkurat det der, digger jeg med meg selv. Vet ikke om det er fordi jeg har hatt en mor som har hjulpet meg i klesveien hele livet og stått sterkt bak meg. Gitt meg en selvtillit som av og til ikke ligner grisen, men det har hjulpet å ha en som har pushet meg litt og sagt at jeg må tørre når det er nye trender/andre typiske plagg. Nå er det ikke slike klær som dere ser over her jeg gikk med, men det var ofte jeg tok på meg ting først også kom "alle andre etter". Jeg driter i om jeg av og til bommer eller skiller meg ut. Jeg baner gjerne vei for klær som ikke er grå, svart og enkle! Selv om jeg har de dagene og :-) At jeg har en interesse for klær og "å ta meg ut" er nok også en grunn for at jeg liker å gå med andre plagg som gjerne skiller seg ut.

Gleder meg til våren og sommeren! Da skal den glade, fargerike sommergarderoben min komme frem <3 Og jeg håper jeg kan inspirere dere til å leke litt med andre klær dere vanligvis går med. Kanskje ta frem et morsomt plagg dere ALDRI ville tatt frem ellers!

Marta Alise

Likes

Comments

Audun
Hei dere. Da var det dags å fortelle dere om hvordan det går med Audun. For dere som følger meg på snapchat (martalise), så vet dere en del allerede. Og ja, det er sant. Tiden for Auduns blogg er over. Vi får ikke lov til å skrive den lenger og jeg orker ikke å gå i krig med noe system når det kun går ut over Audun. Jeg kan sikkert ikke si så mye før det blir trøbbel, føler jeg i hvertfall. Men én ting skal dere vite, jeg har ALDRI fått noe brev/tlf eller advarsel om at bloggen må legges ned. Det har ikke Audun heller fått. Plutselig mistet han jobben på kjøkkenet og fikk smake på andre konsekvenser. Nå mangler det bare at Audun blir sendt langt vekk for å fullføre soningen. Det ville være synd, for jeg må legge til, han har trivdes mesteparten av tiden før alt dette skjedde på onsdag. Han skrøt av betjentene, de innsatte og kjøkkenjobben. Det eneste stressmomentet han fortalte om, var de konstante kommentarer om at han snart måtte dra videre og at det ikke var vits å finne seg alt for godt til rette.

Det er mange som snakker om media og at jeg må på en eller annen måte skape et press på dem som sitter og bestemmer. Men selv om jeg har vært i kontakt med flere aviser som gjerne vil skrive om det, så føler jeg at jeg bare hiver mer ved på bålet. Ingen kan ta fra Audun alle erfaringer, opplevelser og minnene han har fra sin tid inne - så de historiene og ting som skjer og har skjedd - kan alltids komme ut og vi har ikke dårlig tid. De rundt meg og jeg selv har óg noen erfaringer på lager og jeg kunne ønske jeg hver dag kunne åpne bloggen og skrive om det uten hemninger, men slik det ser ut, ville det bli Audun som blir straffet for dem.

Det er dessverre ingen som tar hensyn til oss som er pårørende når Audun soner. Det er hva som er best for dem og hva de bestemmer. Når jeg sier "dem", så mener jeg selvfølgelig ikke de innsatte. Det er ikke Audun som vil flytte langt. Han vil selvfølgelig ikke være der han er nå, fordi han føler seg urettferdig behandlet. Han mener også at det er viktigere å ha en personlig blogg med innslag av preventive innlegg, enn å ta hensyn til et rykte til en instans.

Det blir kjipt å måtte starte kjøringen igjen. Kanskje fly óg. Men det får bare være, for ingen tenker på oss som sitter og venter.

Jeg vil takke dere alle som har fulgt Auduns blogg. Dere som har kommentert, klikket dere innom og vært tålmodige både på skrivefeil og tørre perioder der jeg ikke har oppdatert. Sist, men ikke minst; tusen takk til de 58 damene som har meldt seg frivillig til å skrive Auduns tekster - med svigermor i spissen. Dere har hjulpet meg så utrolig mye og fått historiene til Audun fra papir til tekst på pc. Tenk at fremmede som ikke kjenner oss, likevel bryr seg så mye. Tusen takk! Dere skal vite det at Auduns høydepunkt i hverdagen der inne, var å skrive til dere og han ble så glad hver gang jeg over rakk en kommentar fra dere.

Aner ikke hvordan det blir fremover, hvor han ender opp, hva som skjer, osv. Men det jeg vet er at Audun kommer til å klare seg helt fint. Han er sterk og han er optimistisk. Psyken hans er noe av de sjeldne. Så glad og positiv. Han har også verdens skjønneste foreldre, meg og min familie i ryggen som støtter han og er glad i han. Hjelper selvfølgelig å vite at dere støtter ham og har lest tekstene hans <3 Jeg kommer til å forsette å oppdatere bloggen min som vanlig. Kanskje ikke like spennende som Audun sin, men jeg skal blogge mer om Audun fremover og prøve å oppdatere dere så godt som mulig slik at tomrommet etter hans blogg ikke blir så stort. Dere må gjerne være flinke til å stille spørsmål i kommentarfeltet om Auduns situasjon på hva enn dere måtte lure på. Jeg svarer alle.

Tusen takk for følget <3

Marta Alise

Likes

Comments

Hverdag & fest
Yo, yo, yo! I dag satt jeg på pulten min. Det var jo ett av nyttårsforsettene mine. Jeg gjør det jeg skal når jeg sitter der. På sofaen kan jeg fort dette ut, se på tv samtidig, spise sakte og dette helt ut. Da går blogging i sneglefart! Det er ganske håpløst at jeg kan bli så distrahert av den minste ting. Haha! Selv om jeg elsker å blogge og koser meg med den.. Så det lille kontoret mitt i stuen er perfekt! Jeg må bare få ræva mi ned der! Kan ikke dere mase på meg? Jeg har forresten fått en coach! Alle skulle hatt en lifecoach! Hun skal hjelpe meg med søvnen min. I går sov jeg i 4 timer, stod opp rett før halv ni og holdt meg våken hele dagen. Jeg ville egentlig ta en siesta, men ble nektet! Haha. Det var slik at jeg skulle bli trøtt når kvelden kom. Håper hun får søvnen min på rett kjør. Skviste inn en treningsøkt litt for sent i går. Kjente jeg ikke hadde så mye å gå på, men det ble likevel 55 min + litt tøying. Jeg hadde ikke lyst til å gå, men det var bedre enn å sitte hjemme sa treningspartneren min. Så jeg er heldig som har så kloke mennesker rundt meg.
Men nå sporer jeg av her, jeg skulle jo skrive om pulten min! 10 ting jeg må ha på kontoret mitt når jeg skal jobbe effektivt. Nå er ikke leiligheten min så stor, så det er ikke et stort nederlag om jeg må reise meg litt av og til for å hente ting. Men likevel liker jeg å lage en liste i hodet av ting jeg trenger før jeg sitter meg ned "for godt". Listen er som følger:

mobil, kamera og pc. For det er jeg avhengig av, for å få noe gjort, så klart! På mobilen har jeg lister og påminnelser. Kamera inneholder bilder jeg har tatt og pcen skriver jeg på!

vann og mat. Jeg trenger påfyll av energi og jeg blir fort tørst, så vann og mat er en selvfølge. I går spiste jeg en deilig salat med kyllingkjøttdeig, avokado og salatblader.

noe til leppene. Min favoritt er EOS og jeg er så avhengig nå om vinteren. Om jeg sitter og irriterer meg over tørre lepper, så får jeg ikke en dritt gjort!

teppe. Fordi jeg er en frysepinne!

kalenderen min og nettbankbrikken. I mellom bloggpausene sjekker jeg punkter jeg har satt opp og betaler regninger. Synes jeg gjør det ofte, burde kanskje få en fast dag jeg gjør det på?

en klemme eller strikk. Kanskje listens teiteste punkt, men det er sykt viktig for meg å ha håret opp når jeg jobber. Jeg liker nesten alltid å ha håret oppe. Det er jo så langt og irriterende! Men det er fint da :-)

Sånn! Det var dagens liste over ting jeg er avhengig av for å jobbe best mulig <3 Nå skal jeg i gang med neste innlegg med en gang, og jeg tror dere vet hva det skal handle om ;-)

følg meg gjerne på snapchat: martalise - fortalte litt der i går allerede! Men kan lage en ordentlig forklaring her.

Marta Alise

Likes

Comments

Mote & skjønnhet

annonse

Hello thursday...

I dag er første dagen der jeg har fått gjort litt ting som er viktig for meg. Jeg har stått opp til rimelig tid, selv om jeg kun fikk 4 timers søvn, jeg har vært utenfor døren, preppet mat, tatt bilder til bloggen, vært med en venninne og spist sunn mat. Nå straks skal jeg på trening og i kveld er det venninner som kommer på besøk. Jeg må óg få rukket å legge inn en bestilling, betale regninger og vasket klær. Så når jeg legger meg i dag, kan jeg legge meg med god samvittighet! Jeg ville egentlig sove til langt på dag, siden nattesøvnen min var så kort - men jeg pinte meg opp og var effektiv. Lykkelig for det nå! Må prøve alt for å snu døgnet mitt ordentlig.

støvletter her, veske her, strømpebukse her, skjørt her

I dag gikk jeg med verdens varmeste genser. Trenger absolutt ikke noe jakke utenpå denne, haha. Den er så fin! Jeg kjøpte den i fjor en gang, men den er utsolgt nå. Fant en som lignet HER. Støvlettene er de fineste skoene jeg eier og jeg er så redd for dem. Kjøpte de for 3 år siden og i fjor kjøpte jeg ett nytt par. Til hverdags liker jeg uten hæl, men når jeg skal pynte meg litt ekstra vil jeg ha med hæl <3 Men passer på å ikke bruke dem når det er snø ute! Fant noen støvletter til en billigere pris som ligner veldig! De kan du finne her.

Har en del å fortelle dere, men jeg tror jeg stikker innom igjen etterpå. Det handler selvfølgelig om det jeg fortalte om på snapchat i går.

Det er også en av grunnene til at jeg prøver å være effektiv disse dagene frem til neste uke. For jeg trenger at de går FORT! Håper dere har en fin torsdag <3

Marta Alise

Likes

Comments

Instagram@martaaliseblog