Header

Reise & ferie
I går ble jeg litt lei meg, for jeg hadde sendt mail til Oslo fengsel for å høre om bursdagen til Audun. Men neida. Ingen hensyn der... Så jeg får hverken ekstra tid, tatt med kake eller gave inn til han.. Veldig tragisk. Men men. Han fyller 36 år den 12 november og jeg drar hjem fra Mexico tidligere enn jeg tenkte kun fordi jeg ville feire han... Lander 11 november, og neste dag var planen å feire han. Åh. Det var en stor nedtur det. Men jeg får nøye meg med den timen på dagen hans... Om det er plass da. Jeg blir så lei meg, for bursdager er det gøyeste jeg vet! Jeg har arrangert tre bursdager totalt for Audun. Første i 2014, så i 2015 og siste i 2016. De to siste var garantert best. I 2014 spiste vi middag hos oss med svigers og da ga jeg han en spaniatur som vi tok senere. Jeg hadde også i forveien laget en bursdagskalender til han der jeg ga han en ny gave hver dag i 12 dager før dagen hans. Det var en fin dag med masse god mat og desserter, men i 2015 overrasket jeg han med en tur til Budapest og i 2016 til Sør-Afrika.
Allerede 2 mnd før dagen hans i 2015 begynte jeg planleggingen. Jeg hadde ikke helt peiling på hva jeg ville gi han, men jeg visste at jeg ville gi han en opplevelse. Tenkte på alt mulig, men fikk tilslutt ett tips fra en av dere; Budapest! Men jeg kunne ikke bare gi han turen. Jeg ville bruke litt tid og gi han litt forventninger før vi reiste. Så etter at jeg hadde bestilt turen med fly, hotell og båttur på dagen hans - startet jeg å lage et lite orienteringsløp. Haha! Han fikk 10 lapper til sammen. Og jeg ga han en hver dag i en uke og på de siste dagene og på dagen ga jeg resten. På kortene stod det noe ala "vi skal feire deg et annet sted, stedet begynner på B". Eller, "pakk med deg badebukse, men ikke passet". På den måten fikk han hint om hva vi skulle, men ikke nok til å finne ut av det. Han tenkte på alt mulig. Spa, gocart, bowling... Haha. Men aldri Budapest! Han gikk å ventet på de kortene og ville hele tiden ha en til og en til. Det var morro! Dagen før vi reiste så sa jeg at vi måtte innover til Oslo, og derfra skulle vi kjøre litt før vi var fremme. Så etter en natt i Oslo fikk han bind foran øynene og da kjørte jeg oss til Gardemoen. Han hørte lyden av fly når vi var fremme på parkeringen. Haha. Da var jeg avslørt, og da var det å finne ut av hvor vi skulle. Han var så glad, og allerede da - var alt strevet verdt det!
Budapest
Når vi kom frem til Budapest så hadde jeg ordnet med taxi som stod å ventet på oss. Han kjørte oss til hotellet og på rommet ventet det en champagne! Alt var nøye planlagt og dere kan ikke gjette hvor mange mailer og telefoner frem og tilbake for at alt skulle klaffe. Haha. I Budapest skulle vi være i 4-5 dager. Husker ikke eksakt. Men på dagen hans hadde jeg arrangert en bursdagsmiddagi elven Donau på båttur. Der fikk vi 3 retters og hørte på et kjempe flink band. Etter desserten fikk Audun en til dessert! Jeg hadde fortalt at det var bursdagen hans, så bandet spilte "happy birthday" også fikk han en liten oppmerksomhet til. Spiselig oppmerksomhet ;-) Perfekt for Audun! Haha :-) Han ble så flau for hele restauranten hev seg på sangen.. Men det ble helt perfekt! Vi drakk vin og koste oss, så når vi kom i land var vi godt brisne. Vi gikk oss en tur rundt i byen også hjem å la oss. I Budapest fikk vi også oppleve det fantastiske julemarked, sirkus, sightseeing, terror museum, dagmarked i en borg, termalbad og shopping. Det ble en dritfin tur og vi skal definitivt tilbake en dag! Når vi reiste hjem, så hadde jeg verdens beste følelse i magen. Jeg hadde gitt Audun en fin 34 års bursdag!
Sør-Afrika
Siden jeg hadde slått på stortromma året før, så måtte jeg ha noe som toppet Budapest.. Og hva var det? Jo, en tur til Sør-Afrika.. Her rakk jeg ikke å være sånn kjempe kreativ, men jeg brukte forferedelig mye tid på bestilling av billetter, fly og opplevelser. Jeg la en plan for hver dag i Sør-Afrika for at alt skulle gå perfekt! Jeg tegnet opp 8 bokstaver, en bokstav per A4-ark. Klippet de ut og gjemte de rundt i huset slik at Audun skulle finne de. Jeg hadde skrevet CAPE TOWN. Jeg kunne ikke ta Sør-Afrika, for det hadde han gjetta med en gang! Og vi skulle jo først til Cape Town ;-) Jeg gjemte bokstavene i nattbordet hans, på badet, i en skuff på kjøkkenet, på en hylle på stuen osv. Så fant han én og én. Han skjønte raskt at det var et ord han skulle sette sammen, men han hadde ikke anelse at det var en destinasjon.. Jeg hadde også laget en perm til han som han fikk når han hadde gjettet det. I permen la jeg alt vi skulle. Safari i 5 dager, sykkeltur i slummen, elvecruise, fakta om Sør-Afrika, Nelson Mandela museumet, haidykking osv. Men tilbake til når han leitet etter bokstavene. Jeg var mer spent enn han, for han skjønte ikke at det var gaven hans før senere. Men! Etter en god stund skjønte han at det var Cape Town og da ble han så glad!!! Han bare "Skal vi til Sør-Afrika?", og hele han bare lyste opp! Herregud. Priceless! Kunne betalt en million for å få oppleve det ansiktet igjen. Hehe. Han fikk vite om denne reisen over en mnd før, fordi vi måtte ta vaksine. Noe jeg også hadde bestilt time til.. Fjoo.. Det var mye å fikse!
I Sør-Afrika hadde vi 9 fulle dager. Vi ankom Cape Town sent på kvelden og der stod det en sjåfør og ventet på oss. Han kjørte oss til en B&B i sentrum. Noen vil kanskje si at Bed and Breakfast ikke er lurt i et så farlig land som Sør-Afrika, men jeg fant veldig mange anbefalinger på nett og Cape Town spesielt, har et godt rykte på seg med B&B. Her bodde vi i 2 dager og de gikk til sightseeing av byen. Vi var overalt med sightsingbuss! Etter 2 dager stakk vi til Johannesburg for å være med på safari. Her måtte jeg ordne med hotell for bilturen til Kruger Park gikk grytidlig om morgenen. Siden Johannesburg er en av verdens farligste byer, så måtte vi bo ordentlig. Jeg bestilte på et hotell nær flyplassen. Så etter en natt på hotell ble vi hentet av en minibuss. Minibussen tok oss til Krugerpark og det tok ca 6 timer å kjøre... Trodde det skulle bli drit kjedelig, men det er så mye fantastisk å se, så man kjeder seg ikke. Hadde også et stopp midt ute i ødemarken der vi kunne kjøpe litt brus og mat. Vi så også struts og nesehorn. Det var helt fantastisk å se dyr allerede etter noen timer med kjøring. Fikk virkelig smaken på at vi var ute i det ville. Når vi ankom safari lodgen var det dags for lunch. Vi ble raskt kjent med et par fra Belgia som vi ble veldig glad i. De hang vi med hver dag i 4 dager. Jeg fikk helt sjokk hvor fint det var på logden. Mye høyere standard enn det jeg trodde. Maten var ikke så mye å skryte av. Men vi bodde veldig fint og menneskene som jobbet der var så søte. Vi bodde i en liten hytte ved en elv og i elven bodde Gjertrud, som var en hippo. Hun kom frem av og til og lagde masse lyder om nettene. På safarien vår hadde vi også leopard, hyener, zebra, giraff og gnu. Pga leoparden og hyenene kunne vi ikke gå ute om kvelden og de kjørte oss fra matsalen og ned til hyttene hver kveld. Jeg likte ikke å gå der om dagen heller, så jeg satt på med bilen. Men Audun derimot, han tok seg en tur på dagtid. Hehe. Jeg hadde lagt opp til at vi skulle være på safari på dagen hans. Så den 12 november spiste vi ute i det ville og etter en time i matsalen så kom det en flokk med zebraer. De stod og så på oss mens de spiste gress. De stirra som bare det, mens de tygde. Veldig morsomt. Hun som drev safarien lyste på dem med et spesielt lys. Og da kjente jeg at jeg hadde ordnet en komplett 35 års dag for Audun. Det var prikken over i-en! Vi satt ute, med masse hyggelige folk rundt oss, mat, vin, øl.. Det var mørkt som bare det, men vi var omgitt av zebraer. Vi hadde tidligere på dagen vært på to safarituren og nå avsluttet vi dagen hans der ute. Jeg var så lykkelig. Og det var han også. Jeg kunne ikke bedt om noe mer.. Jeg får helt tårer i øynene av å tenke på det, for jeg vet hvor mye det betød for Audun. Jeg fikk gleden av å oppfylle en av hans største drømmen. Og det, på hans 35 års dag...
Etter 4 dager på safari dro vi tilbake til Johannesburg og der hadde jeg planlagt en sykkeltur i slummen. Her skulle vi være i 2 dager. Soweto het det der vi var. Mandelas hjemby. Ikke et sted jeg ville dratt til uten Audun, men pga hans interesse for Mandela, fattigdom og historien, arrangerte jeg dette også. Her var det store forskjeller på folk og vi fikk sykle innimellom brakkene på de fattigste strøkene. På kvelden hang vi med gatebarn, kjøpte inn fotballer og leker, var hos en heksedoktor og tilbragte de siste timene rundt et bål med de lokale. Her fikk vi virkelig lære om rasisme, både de hvite mot de svarte og omvendt. Det var en opplevelse å bo der i 2 dager! Vi bodde veldig enkelt, på et vandrehjem. Men jeg vil si at det var et vandrehjem med en liten vri. De hadde en tillitsbar der, noe som betyr at du kan ta hva du vil, men du må skrive det opp og betale ved utsjekk. De hadde også en hems som lå ute, men som du måtte klatre i et tre for å komme opp til. Mange sånne gøye og kule ting hele tiden. Jeg likte meg godt der, selv om vi sov i etasjesenger. Etter 2 dager her ble vi kjørt til Johannesburg og da var det tid for 4 dager i Cape Town igjen. For en vakker by! Her skal jeg tilbake til!!

Som dere skjønner, så har vi feiret Audun som bare det hvert år. Og da blir jeg så lei meg for at jeg ikke får gitt han det i år.. Vet ikke hvordan vi skulle ha toppet Sør-Afrika.. Men jeg får trøste meg med at han har fått bursdager som han aldri kommer til å glemme <3

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Personlig
Dette innlegget har jeg ventet med en stund, men tenker at det er okei at jeg poster det nå. Om jeg hadde postet det den dagen jeg tenkte, så var jeg redd for at kanskje, muligens at vedkommende skulle kjenne seg igjen. Er ikke sikkert bloggen blir lest av akkurat den personen, men det finnes alltid en sjanse for det, så da ventet jeg.

For noen besøk siden så kom jeg til fengslet før tiden. Jeg parkerte utenfor og satt og ventet. Jeg sminket meg litt, så på telefonen og hørte på musikk. Gledet meg masse til klokken skulle bli kvart på syv slik at jeg fikk komme inn til Audun. Rett før kom det ut en mamma og to barn. Jeg ble så lei meg og fikk frysninger gjennom hele kroppen. Jeg vet ikke hvilken relasjon de hadde til den innsatte de besøkte, men kanskje det var en far, onkel eller bestefar. Jeg fikk så vondt inni meg.. Gleden jeg hadde gikk raskt over, for å si det sånn. Og da tenkte jeg at jeg er så glad for at jeg går gjennom dette alene, uten barn. Jeg er så glad jeg slipper å se barn som gråter over at faren deres er i fengsel og slipper å besvare hundrevis av spørsmål. Det er trist nok som det er, så å måtte se sitt barn gå gjennom noe sånt i tillegg, tror jeg hadde vært veldig tøft.

Så når jeg får spørsmål om når vi skal få barn, så gir jeg alltid dette svaret; jeg ønsker ikke å bringe barn til verden når ting er som de er. Jeg vet at livet ikke må være perfekt når man skal få barn, men situasjonen vi er i, er vanskelig nok som den er. Barna våre skal få vite alt vi har vært gjennom, og vi kommer nok til å være minst like åpne som vi er nå. Men da skal det være fortid, og ikke nåtid, og ikke fremtid. Det skal brukes så positivt som det går an, når tiden er inne for det.

Sender en god klem til alle som går gjennom dette med barn <3 kan ikke forestille meg hvor vanskelig å tøft det må være.

Likes

Comments

Mote & skjønnhet

(annonselinker)

genser i ullblanding, genser med knapper her

Hei dere. Akkurat nå sitter jeg benket foran tven for å se Farmen. Hvem andre? :-) Det er jo så kjekt og jeg har gleder meg skikkelig til det kommer på tv. I dag har jeg vært på løpetur, blogget litt, laget middag, gjort lekser med ungene og slappet av :-) Det er en dag som har gått litt i ett, men har også hatt god tid mellom etappene! I morgen skal jeg innover til Oslo. Tar dere med på snapchat! Legg meg til; martalise

I dag har jeg valgt ut mine favoritter! Genser ligger på 30 % rabatt nå, men tenkte det ble litt kjedelig med et rent genser-innlegg, så da blir det litt andre ting også! Min favoritt er fuskepelsen... Den tror jeg at jeg må klikke hjem, hehe :-)

Obs! Innlegget ble publisert før jeg var klar! Men jeg avslutter her også stikker jeg innom igjen i morgen <3 Sender dere klemmer! Håper dere har det bra :-)

______________________________

snapchat: martalise

Likes

Comments

Hverdag & fest
monday bliss
God mandag dere :-) Er dere klare for en ny uke? Jeg er sånn halvveis. Haha... Savner leiligheten og alle tingene mine. Er rart å bo i en koffert, men begynner vel å bli vant til det nå. Kunne jo bare dratt hjem, men vil jo se Audun <3 Og jeg elsker også å være i Oslo - så jeg skal ikke klage. Kunne bare ønske at leiligheten min var her. Haha.

Denne uken ser litt vill ut... Her skal dere få en liten smakebit:

mandag: blogge på min + Auduns blogg + trene

tirsdag: besøke Audun + betale regninger

onsdag: retten + lunch med en venninne

torsdag: trene + besøke Audun + middag med en venninne

fredag: Arendal med Alex! <3

_________________________________________________________________

Nå skal jeg finne meg noe frokost, gå på butikken og se lørdagens skal vi danse! følg meg gjerne på snapchat: martalise

Likes

Comments

Hverdag & fest
ich liebe dich
Jeg glemte helt å nevne på bloggen, men jeg har dratt til Oslo og her skal jeg være frem til tors/fredag :-) Jeg er her først og fremst for å besøke Audun, men også for å være med venninner og onkelbarna til Audun. Veldig koselig <3 Alt ble veldig spontant og det har faktisk gått i ett siden jeg dro på fredag. Jeg kom frem fredagskveld, la meg, stod opp for å treffe Audun tidlig også snakket jeg med jentene og de skulle ut. Ja, da var det bare å bli med da! Dro rett fra Grønland til Majorstuen, kjøpte kjole og drikke, møtte Alex også vorset vi hjemme hos en venninne av henne. Men før vi dro ut møtte vi de andre jentene på et vors og tilsammen var vi seks jenter som dro ut sammen. Så gøy å være med de igjen <3 Jeg har vært på oktoberfest før, og det var på studentpuben, men aldri sånn stort sånn som dette. Neste gang blir det i Tyskland ;-) Hehe.. Det var veldig morro og litt annerledes enn å bare gå ut på en vanlig nattklubb. Vi hadde på oss fine kostymer som dere ser, og de fleste som var der hadde kledd seg ut!

Nå er jeg på plass hos familie av Audun og skal være her til tirsdag. Da drar jeg inn til Oslo igjen for å være med Audun. Var der i dag også. På onsdag skal jeg i retten tror jeg :-) Og på torsdag hjem igjen til Arendal, med mindre vi drar ut torsdagen... For da drar jeg fredagen og Alex blir med! Gleder meg <3

_____________________________________________________________________________

følg meg på snaphat: martalise

Likes

Comments

Mat & trening
Det går veldig mye i epler og kanel når jeg tenker på høsten. Det er så deilige smaker og passer perfekt sammen. Nydelig kombo. Så i dag tenkte jeg å dele en deilig frokost jeg laget på torsdag. Den er lett å lage, mettende og lekker! Og det beste av alt; den kan stå i kjøleskapet flere dager. Disse tre krukkene er fire frokoster for meg :-) Så nå vet dere hva jeg har spist til frokost i det siste, haha :-) Men det er så godt! Eplene har jeg fått fra svigers og de har blitt godt brukt, for å si det sånn! Burde laget en eplepai også... Kanskje det blir det neste.. Hmmm. Må tenke, kan ikke bli for mye av det samme heller ;-) Men her er oppskriften:
apple and cinnamon <3
du trenger:

1 eple, kanel, chiafrø, 4 dl kokosmelk, eple og pære-syltetøy

slik gjør du:

Legg syltetøy i bunnen av glasset. Du bestemmer selv hvor mye. Ta så en bolle og hell kokosmelken oppi. Til 4 dl kokosmelk trenger du 8 ss chiafrø for at det skal stivne. Skjær opp tynne eplebiter. Bland godt og legg oppi 2 ss med eplebiter og 1/2 ss kanel. Rør mer. Nå er det klar for at du kan helle det oppi glasset, over syltetøyet. La det stå over natten og legg de resterende eplebitene som topping med litt kanel.

Server og nyt! Husk å røre godt oppi slik at du får syltetøyet sammen med chiapuddingen - det er så godt sammen :-) Og om du blir mett, kan du ta det resterende neste morgen eller til kvelds!

Likes

Comments

Mange omtaler tiden vi er i nå, som "venting", alt jeg venter på Audun. Og ja, jeg gjør jo det. Han og. Jeg på utsiden og han på innsiden. Jeg venter på at vi kan få leve livet vårt sammen, få reise sammen, bo sammen, få gjort alt vi gjorde før han dro inn. Men jeg prøver så godt jeg kan å leve mitt liv, gjøre mine ting samtidig som jeg venter. Jeg har hele tiden vært så redd for at jeg ikke har fått til noe, eller oppnådd noe når han kommer ut. Jeg har så lyst til å kunne si at jeg har gjort det og det, reist her og der og deltatt på mest mulig. Derfor sier jeg ja til alt jeg kan. For jeg ønsker å leve så normalt som mulig. Og jeg ønsker at tiden skal gå fort... Reagerer litt når noen sier jeg har ADHD og at det virker som at jeg aldri kan slappe av. Men om dere følger meg på snapchat, så ser dere at jeg ofte sitter foran tven.. Og alle de timene jeg bruker på å blogge, tror dere det krever så veldig mye energi? Jeg sitter på baken. Veldig behagelig og veldig rolig. Men nå vet dere mine tanker rundt alt dette med ventingen. Jeg hater egentlig når folk sier at jeg venter, men det er jo sannheten. Men da håper jeg at også at man har i tankene at jeg er med på ting og at jeg prøver å gjøre ting slik at livet blir så normalt som mulig for meg <3

Likes

Comments

TIPS

Det mest stilte spørsmålet på bloggen og når jeg møter nye mennesker er hvor mye jeg tjener på bloggen og hvordan. Aldri et spørsmål jeg spør andre, da jeg synes det er en privatsak. Men jeg kan skjønne at blogging og det å tjene penger gjennom sosiale medier er interessant, da det er ganske nytt. Jeg svarer alltid når folk spør - selv om jeg av og til kan føle at det er litt frekt. Når venninner spør, så synes jeg det er helt greit for de kjenner meg jo. Men når helt nye personer som jeg aldri har sett meg før, spør, så blir det så rart. Men svar for de alltid, og det skal dere få også.

De måtene jeg kjenner til, som gir penger gjennom blogging og SoMe er annonse, annonselinker og klikk.

KLIKK: Her på nouw får alle bloggere 1,1 øre per klikk. Dvs at man får ca 1 kr når man har hatt 100 lesere. Eller 1 kr og 10 øre for å være eksakt. Veldig lite, så man kan ikke kun leve av klikk - med mindre man har flere titusener innpå hver dag. Jeg vet at toppbloggere får mye mer, og de har jo også flere lesere - så da blir det en fin pott bare i klikk. Derav alle "clickbates" (innlegg med store overskrifter som lokker deg inn, men som ikke har noen innhold, nakenbilder, osv). Sier ikke at alle toppbloggere gjør det, men noen. På blogg.no får du ingenting per klikk med mindre du har en avtale. Mens her på nouw får alle penger, per klikk. Noen mer enn andre, men synes det er en fin tanke at alle skal få noe. Slik er det med youtubere også, man får litt per visning.

ANNONSE: Også har du annonse som betyr at en bedrift kan betale bloggeren for et innlegg på bloggen. Det kan også være at de vil betale for bare en setning på et random innlegg. Eller en video. Jeg som ligger midt på treet kan ta fra 2-3000 kr for ett innlegg. Spørs hvor mye det innlegget krever. Mens de som har noen hundre lesere per dag tar kanskje 500-1000 kr for ett innlegg. De på toppen tar rundt 50 000 kr for ett innlegg. Som dere ser, så er det store forskjeller.

ANNONSELINKER: Her tjener jeg penger. Ikke mye, men nok til at jeg kaller blogging for jobben min. Noen vil si at jeg ligger mellom hobby/jobb - men jeg er ikke dyr i drift, så for meg er det ok-penger som jeg er fornøyd med. Jeg legger mye tid i bloggen, mer enn jeg noen gang har jobbet på en vanlig jobb - så de er jeg stolt av. Men nå skal jeg forklare dere. Jeg får sponset klær hver mnd og de plaggene jeg digger legger jeg ut her. De jeg ikke liker sende jeg tilbake igjen. Hver gang jeg legger ut et antrekk eller bilder av klær så har jeg en link. Dere har kanskje sett linker innpå her og andre div bloggere? Det er annonselinker om innlegget er merket. Om dere trykker på den linken og kjøper produktet får jeg en prosentandel. Så feks, om jeg ikke legger ut en slik link på en mnd eller legger ut mange linker, og ingen kjøper, så tjener jeg heller ingen penger. Det er også ofte mange ser noe de liker på bloggen min, også venter de med å kjøpe den til lønningsdagen - går så innpå butikken jeg tipset om på nett uten å gå gjennom min blogg, og da får jeg heller ikke betalt. Sånn er gamet! Jeg får ikke rene penger av å lage innlegget, det er kun ved kjøp. Så det er litt opp til meg hvor mye jeg vil reklamere for det. Det er klart at det ikke er mye per plagg, men når en del av mine lesere kjøper litt hver, så blir det en ok sum hver mnd.

_______________________________________________________________________________

Jeg tror jeg har forklart det på bloggen før, men siden så mange spør så kunne jeg like gjerne lage et nytt innlegg om det. Jeg ønsker på ingen måte å presse på dere at dere må kjøpe gjennom meg eller at dere må betale meg for å være innpå her. Det er 100 % frivillig. Jeg ønsker å inspirere og om dere liker noe, så er det selvfølgelig kjekt at dere kjøper. Men jeg har kviet meg litt for å fortelle dere akkurat hvordan det er, for jeg vil ikke at noen skal kjøpe kun for å gjøre meg glad. Jeg blir glad av at dere titter innom og ønsker ikke å presse på noe kjøpepress <3

Håper innlegget gjorde dere klokere! Og om noen sitter med en blogger i magen, så er vel dette innlegget ypperlig for dem. Ikke det at man skal åpne en blogg kun for penger, men for noen blir det relevant når det blir mange lesere og bedrifter som vil ha samarbeid :-) Jeg elsker å blogge og ville gjort det uavhengig av penger. Det har vært flere mnd jeg ikke har tjent noe og det er helt greit. Jeg er en veldig stolt blogger og det gir meg mye å klikke meg innpå her hver dag!!

  • TIPS

Likes

Comments

Reise & ferie
Good morning! Dette innlegget har jeg ønsket å skrive så lenge! Men så har jeg bare utsatt det og utsatt det. Hehe. Men nå er det her! Et lite reiseinnlegg som bare skal gjøre dere glade og reiselystne! Jeg skal jo snart dra til Cancun og Mèrida i Mexico, så da må disse planene vente litt.. Men jeg skal jo ikke slutte å reise etter Mexico og da er jeg veldig nysgjerrig på disse byene. Vet at Audun også er det, så jeg burde egentlig vente til han kommer ut. I hvertfall med Las Vegas..
Marrakesh
Marrakesh har alltid vært en drømmedestinasjon! Vi har sett på det flere ganger, men har raskt byttet og reist ett annet sted. Vet det er litt farlig der og at man må være forsiktig, men så vil jeg jo ikke la det stoppe oss heller! I Marrakesh gleder jeg meg til å gå på marked, ri på kamel og se på fine gamle bygninger! Elsker de arabiske portene.
LAS VEGAS
Dere vil ikke tro det, men Audun har på tross av alt vært i USA i voksen alder, og da i Las Vegas. Han har siden vi har møttes fortalt meg flere ganger hvor utrolig gøy det er der og at vi MÅ dra dit sammen. Vi hadde visst kost oss som bare det - og jeg tror han! Hehe. Jeg skal absolutt reise med Audun dit en gang <3 Kanskje vi ender meg å gifte oss også, haha. Ross and Rachel <3 if you know what i mean ;-)
Tokyo
Dette stedet kunne jeg dratt til alene føler jeg. Jeg har vært i Kina, men tror ikke det kan sammenlignes? Tokyo er i hvertfall en by som tiltrekker meg veldig. Moten, maten, bygningene, alle fargene, folket ++++ Jeg må dra dit en gang. Har noen av dere vært der? :-)

__________________________________________________________________

følg meg gjerne på facebook HER .

Likes

Comments

Personlig
Storytelling på bloggen! Jeg fikk tipset fra dere og synes det var et godt tips til et innlegg her inne. Jeg tenkte; hmm.. Hva kan jeg fortelle om.. En reise? Et barndomsminne? Når jeg traff Audun? Hmm. Det meste har jeg fortalt om, føler jeg. Men det var en ting jeg ville snakke om. Og det er hvorfor jeg har vært så utrolig negativ til Bergen etter at jeg flyttet derfra i 2011. Jeg har hele tiden sagt at jeg hater byen og at jeg aldri skal flytte dit igjen, og endelig nå føler jeg at det er en fin by jeg må være stolt av, og som jeg gleder meg til å besøke hver gang.

I 2009 fikk jeg min første seriøse kjæreste. Han flyttet raskt til Bergen og inn hos oss. I vgs i 2011, siste året, gjorde vi det slutt. Så når jeg endelig var ferdig med vgs, så var jeg ferdig med han også. Selv om vi drev hverandre gal og hadde det mest usunne forholdet ever, så ble jeg knust når det ble slutt. Jeg var dritlei meg og hadde skikkelig kjærlighetssorg. Jeg hadde så vondt, at jeg flyttet til Oslo for å studere 2 mnd etter at vgs var slutt. Jeg visste ikke hvilke studie jeg gikk til, hvor jeg skulle bo, jeg kjente ikke byen. Ingenting. Jeg ville bare bort. Og dette bestemte jeg meg for under 2 uker før studiestart. Jeg søkte i august og begynte på skolen 10.august med fadderuken. Alt gikk sykt fort. Fra jeg i det hele tatt bestemte meg, til jeg sendte inn søknad, til jeg plutselig satt i en leilighet i Bogstadveien og var klar for et liv i Oslo. Jeg er så glad jeg gjorde det, men på den tiden så hadde jeg det så vondt.

Oslo behandlet meg bra, meget bra. Jobb, studier, venner - alt var perfekt. Men så gikk jeg med en forferdelig sorg i kroppen som varte lenge. Den var seig. Og det var ikke før jeg skjønte at jeg var forelsket i tanken om å være forelsket - og ikke han, at jeg klarte å komme meg videre. Men det tok sin tid og det ble mye frem og tilbake med eksen før det ble slutt. Han besøkte meg, og jeg besøkte han. Han bodde heldigvis i en annen by. Men jeg var bare 19 år, og jeg visste ikke bedre. Så da ble det sånn.

Når det nærmet seg ferier, begynte alle å planlegge å dra hjemover. Jeg ville ikke hjem, men ville gjerne se mamma og de. Så jeg dro til Bergen og alt var så vondt. Å være på rommet vi pleide å bo i, dra på senteret der han jobbet, gå i gatene der vi pleide å leie hender, gå på tur der vi hadde gått på tur. Jaa.. Alt var bare vondt. Så kom juleferien og jeg kjente forsatt på at det var vondt å være hjemme. Hele huset vårt og byen var i en slags forbannelse i mitt hodet. Høres veldig rart ut.. Jeg hadde heller ikke særlig venninner å ringe til. Ettersom at jeg hadde ditchet dem til fordel for han i 2 år. Så turene til Bergen var ganske ensomme, men når jeg dro hjem igjen til Oslo så ble det hele mye bedre og da var det bare "hater Bergen ass". Bergen ble bare noe negativt og noe dritt...

Ikke før jeg møtte Audun "tok" jeg byen tilbake. Jeg tok huset tilbake også. Og nå husker jeg nesten ikke hvordan det var før jeg møtte Audun. Synes det er teit å tenke på at jeg hatet alt det greiene før. Men slik var det, og jeg er glad jeg er over det. Det er vanskelig når man står midt oppi det, og man tenker at man aldri kommer seg videre. Men så går tiden og plutselig er man over det. Livet er rart, men fint på mange måter <3 Nå drar jeg til Bergen med godt humør og gleder meg til å være der. Selv nå uten Audun, så har jeg det kjempe koselig hjemme og jeg har endelig fått litt av mine gamle venninner tilbake. Gleder meg til jeg og Audun kan dra tilbake dit, for han elsker å være der. Han kunne ha bodd der, sier han. Men det er et hakket for langt for min del. Veldig koselig å være der, men veldig koselig å dra også :-) Haha!

Likes

Comments

Instagram@martaaliseblog