Header

Mat & trening
Vanligvis legger jeg ut matoppskrifter hver onsdag og søndag, men i dag tenkte jeg å dele noen enkle oppskrifter på drinker siden det snart nærmer seg fest. På lørdag skal mange feire halloween og hva passer vel bedre enn noen shots som matcher kvelden? Disse blir du ikke bare god i gassen av, du blir fryktelig skummel også! Vil ikke si at de er så delikate og pene, men de glir rett inn i halloween-festen for de voksne ;-) Og ja, de smaker godt og er ikke ekle i smak! Disse kan du trygt servere, men kun til de som har kledd seg ut ;-)

____________________________________________________________________________________________________________________________

DU TRENGER:

Sour apple likør, Jägermeister, Baileys, sukker, sirup, konditorfarge (jeg brukte sterk lilla, rød, sort og oransje)

SLIK GJØR DU:

Det første jeg gjør for å lage skumle drinker er å lage pynt. Til dette bruker jeg sukker, konditorfarge og sirup. Dette blir kanten på drinkene.

Dypp shotglassene i sirup. KUN kanten altså ;-) Også dypper du det i sukkeret. Jeg hadde en for sort sukker, en for oransje og en for fiolett.
Basen på mine to første drinker er sour apple likør. Denne er sykt god alene, så man trenger egentlig ikke noe mer. Men for å få den skummel så anbefaler jeg å ta Baileys i. Jeg heller Baileys over en skje slik at den legger seg oppå eplelikøren.
Til slutt tilsetter jeg 1-2 dråper med rød konditorfarge for å få den blodig! ;-) Til drink nr 2 heller jeg bare noen dråper konditorfarge oppi eplelikøren - uten Baileys! Det er min favoritt ;-)
Den tredje drinken er laget med Jägermeister, rød konditorfarge og Baileys. Hell Jägermeister oppi halvparten shotglasset. Drypp 2 dråper med konditorfarge og topp med Baileys. Skikkelig blodig drink som er kun for de tøffe ;-)
Begynner dere å bli klare for halloween? Vi skulle innover til Oslo på halloweenfest men vi har bestemt oss for å bli på Sørlandet. Vet ikke om det blir særlig feiring på oss men vi får se ;-) Jeg vil i hvertfall ut! Og jeg skulle gjerne ha kledd meg ut, men jeg kan ikke sitte alene i stuen med halloween-sminke! Haha :-)

_____________________________________________________________________________________________________________________________

For flere oppskrifter, stikk innom "Mat og trening". Legger ut hver søndag og onsdag :-)

Likes

Comments

Outfits&beauty
God kveld! Hva gjør dere i dag? Akkurat nå er vi hos svigers og skifter bildekk. Tidligere i dag var vi å tok vaksine til Sør-Afrika. Vi rakk også en liten lunch før vi hentet svigermor.

I dag tenkte jeg å vise dere mine nye fine plagg. Jeg føler meg så fin for jeg har nytt år (klippet det i går) + at jeg har nye klær! En skikkelig "bli-ny"-følelse. I går mottok jeg en stor pakke fra Ellos og i den lå det blant annet nye sko, kåpe og bukse! Så deilig med nye klær til høst/vinter! Veldig deilig med en oppgradering som passer til årstiden vi er i og som matcher med de fine høstfargene der ute!

Kåpe HER, sko HER, bukse HER, genser HER, belte HER, veske//H&M

Vanligvis unngår jeg å ha på meg dongeribukse når jeg tar antrekksbilder for jeg synes det blir så "hverdagslig", liker å kle meg litt ekstra opp når det skal bilder ut her. Men siden disse buksene var ekstra tøffe og behagelige så synes jeg de passet godt til bloggen! Jeg går jo veldig ofte med dongeri på høst/vinter halvåret, så jeg bør kanskje vise dere det også! Skoene er også sykt komfortable og varme - de ligner også på slike jeg hadde når jeg var liten.
Et skikkelig høst-antrekk! Om du har lyst til å kjøpe noen av plaggene eller noe annet på Ellos så anbefaler jeg dere å bruke tilbudskoden: 345437 - da får du 30 % billigere på din dyreste vare. Inkl merkevarer. Trykk HER for å komme direkte til siden. //Ad links

____________________________________________________________________________________________________________________

happy shopping!

Likes

Comments

Mat & trening, TIPS

God morgen! I dag vil jeg gjerne tipse dere om noe jeg og Audun har startet med. Å si at vi har fått dilla er litt vel å overdrive men vi har begynt, og vi har planer om å forsette med det. Og det er som dere sikkert skjønner; YOGA! Det er gratis, morsomt, sosialt og best av alt; man gjør det hjemme i stuen.

For to år siden gikk vi til innkjøp av en yogamatte som jeg først "poppet" i går. Den har lagt i plastikk i skapet helt til nå og siden jeg har tenkt på dette med å trene hjemme i en god stund, så passet det perfekt å ta den ut. Jeg har tidligere vært fan av å danse/trene til youtube, alt fra zumba, jazzballett til styrketrening. Men siden Audun har drevet mye med yoga før (shitt han er myk), så tenkte jeg å sette på noe som får han med på det også. Det er jo veldig kjekt å trene sammen og dessuten er det helt gratis! Ble litt trangt om plassen men vi fikk gjort hver eneste øvelse. Vi får rydde vekk litt mer til neste gang.

Yoga med Adrien er utrolig populært i statene og ellers i verden. Hun er så sykt flink og det er hennes programmer vi følger. Jeg må si jeg aldri har likt trening som går så sakte, føler jeg ikke får trent ordentlig om ikke pusten hamrer løs og jeg holder på å dø. Men jeg kjenner det faktisk VELDIG godt i dag at vi trente 80 minutter med yoga! Jeg skal ikke undervurdere denne treningsformen. Jeg følte også at kroppen min fikk strekt og tøyet skikkelig. Veldig deilig og jeg fikk en slags ro i kroppen med en gang. Enten fordi hun får deg til å slappe av skikkelig, selv om du trener, eller fordi kroppen min trengte det veldig! Jeg tror det er en blanding. Men en ting skal sies, vi ble begge svette! Kanskje like svett som en av joggeturene mine på 30 min.

I går ble det en litt lang yoga-økt men fra i dag av skal vi ta en video-økt per kveld. Vi har startet på den 30 dagers-challenge hvor vi ser og følger en video hver dag i 30 dager. Blir spennende å se om jeg blir litt mykere og om jeg liker den treningsformen etter ett par uker med dette. Jeg synes det er litt vel kaldt i luften akkurat nå og da passer det godt å trene litt hjemme på de dagene man absolutt IKKE vil ut.

Håper dere vil prøve dette! Nå skal jeg skrive noen blogginnlegg, notere ned spørsmål også skal vi på vaksinasjonskontoret senere i dag. Vi skal ta så mange vaksiner. Jeg gruer meg! Ønsk oss lykke til også blogges vi senere!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Husk å følg dagen vår på snapchat: martalise

Likes

Comments

God kveld dere! Så gøy at så mange er innpå i dag. Walk in closet drar inn altså.. Tusen takk for stor respons på både video og walk in. For dere som ikke følger meg på facebook, så hadde jeg et litt spontant utbrudd i dag. Faktisk for bare en liten time siden. Jeg bestemte meg for å klippe meg, noe jeg har hatt lyst til å flere uker.. Men så tenkte jeg; hei! Hvorfor ikke gjøre det på direkten på facebook? Så da gjorde jeg det.. I begynnelsen var det nesten ingen som så på, men så økte det heldigvis og det var veldig kjekt. Jeg synes jeg ble fin på håret men noen synes jeg er gal, haha :-) Og nei, jeg har ikke noe frisørutdanning, så ikke forvent noe om dere velger å trykke dere inn for å se.. Link er HER. Men shitt det var deilig å bli kvitt 18 cm og 50 gram med hår.. Dere aner ikke hvilket flokehelvete jeg går gjennom hver dag!

Men, jeg fikk spørsmål på snapchat om jeg ikke kunne kjøre i gang en spørsmålsrunde og det kan jeg selvsagt! Bare spør i kommentaren under her eller send meg en snap også svarer jeg i løpet av disse dagene! På video eller i et innlegg, dere bestemmer! Nå skal jeg se Homeland med Audun. Vi er på de siste episodene! Viser dere før og etter bilder av håret i morgen! Sender dere en klem <3

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

snapchat: martalise

Likes

Comments

Outfits&beauty

Åh som jeg har gledet meg til å vise dere dette. Vi er endelig ferdig med walk in closet og det har blitt så fint! Egentlig så mangler vi litt her og der, som for eksempel en fin lysekrone, men det venter vi med til vi finner en som passer. Jeg kunne i hvertfall ikke vente med å vise dere bilder! Først vil jeg vise dere noe som er litt flaut og det er "før-bildene"... For å si det sånn; etter å ha reist mye og ikke hatt så god lagringsplass, så har det gått veldig galt inne på rommet. Føler vi ikke har fått utnyttet rommet før nå.. Men dere får se selv..

FØR
ETTER
Her er min lille krok. Gleder meg til å sitte her å blogge og gjøre det jeg liker best. Den rosa kommoden kommer til å bli lagringsplass for sminken min. På den måten kan jeg bruke kroken til kontor også!
En stk fornøyd Marta! Vi har fått opp et utrolig fint og stort speil. Hva er vel en walk in, UTEN et speil?
Vi har valgt en veldig billig løsning for walk in. Alt er kjøpt på IKEA og vi har bygget det selv. Vi kjøpte to stk store rammer med 4 stenger også en mindre ramme med hyller og skuffer. Det som er så greit med å kjøpe garderobe fra IKEA er at du designer selv hvordan resultatet skal bli. Jeg hadde i hodet akkurat hvordan jeg ville ha det og resultatet står absolutt til forventningene.

Vi har en hel vegg som jeg glemte å ta bilder av. Den har garderobe med skapdører, men jeg synes det er så mye mer oversiktlig, finere og enklere når klærne henger fint og det er åpent. Man får en skikkelig walk-in følelse.

​Nå er det ingen grunn for å ikke ha det ryddig! Vi mangler noen hengere, persienner og lysekrone. Ellers vil Audun ha en puff midt på gulvet men har ikke funnet noen vi vil ha 100 %! Forslag til hvor vi kan finne det? Og sist men ikke minst, hva synes dere? :-)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg gjerne på facebook for blogg-oppdateringer.​

Likes

Comments

Audun

(skrevet av Audun)

Den rasen som har utryddet flest raser oppover tiden er desidert menneske rasen... Tross alt den "lille" levetiden vår her på jorden. Mange raser som har levd millioner/hundretusner av år før oss. Diverse tiger arter som har levd i Asia (siste 100 årene har 97 % blitt utryddet av mennesker) ,Midt Østen (ca 3500 tiger igjen i hele verden nå, svart neshornet som er et fantastisk dyr, og ikke minst flere hundre millioner amerikanske buffaloer som ble utryddet på 1800-tallet. Osv osv, eksemplene er uendelige. Og jeg velger å kun ta med de rasene som vi kan relatere oss til og kjenner igjen.

Hvorfor skal vi utrydde ulven? Den er absolutt ikke til trussel for menneskeheten men 20.000 sauer blir gitt til erstatning per år for rovtteft, dvs av ulv, bjørn, kongeørn, jerv eller Gaupe. La oss beregne 7.000 sauer blir tatt av ulv av ca 2.000.000 millioner sauer i Norge som blir sluppet fri på beite. Til sammenlikning så dør det ca 600 kinesere per dag i trafikken. Eller nesten 7000 pr 12 dag.

Dyreraser dør ut naturlig nok som det er når vi mennesker stadig bygger ut nye bolig/næringsområder. Så litt svinn med rovvilt av sauer bør vi tåle. (Vi tåler jo tydeligvis, dessverre-med STOR bindestrek, de daglige krigene som tar livet av tusenvis av mennesker hver uke)

Jeg, personlig skjønner om vi utrydder rovdyr som er til fare for mennesker, og som kommer inn i byer og tettsteder og angriper. Men å utrydde en så fin rase som ulv som sikkert 25 prosent på min Facebook har sett mating av i dyreparken i Kristiansand, og som ikke har drept noe menneske i Norge siden 1881, skulle ikke vært lovlig.

Fred ulven!

​__________________________________________________________________________________________________________________________________

Del gjerne videre om du er enig :-)

Likes

Comments

Hverdag & fest

Føler jeg nettopp satt her å skrev dette innlegget fra forrige uke, så tiden her går jammen meg fort. Håper den raser av gårde slik at vi kan begynne å pakke til Sør-Afrika! Shitt som jeg gleder meg. Nå er alt i boks!

I dag har vi holdt på inne på rommet og jeg skal ta bilder i dag slik at jeg kan vise dere i morgen. Walk in closet blir så fint! Mitt nye favoritt rom. Tenk at bare for en uke siden så klarte vi ikke helt å skjønne hvordan vi skulle få det til og hvordan vi ville ha det..

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Her har vi ukens...

ukens opptur: Garderoben vår! Også var det deilig å komme i gang med svømming igjen. Tungt, men deilig!

ukens nedtur: Den største nedturen var selvfølgelig den dagen vi fikk "innkalling", men så var det bare falsk alarm.. Ordnet seg heldigvis :-) en annen nedtur synes jeg, er at vi ikke fikk trent så mye som jeg hadde håpet. Klarte å dra det helt til onsdag før jeg trente første økten og da satt jeg egentlig standard for hele uken. Ble svømming på torsdag og en tur på fredag, men ville gjerne hatt ett par ekstra økter. Men men. Vi fikk svettet fra oss i går når vi satt opp garderobene, så jeg får regne det som en treningstime. Men det er virkelig best å starte mandag, senest tirsdag med trening. Plutselig skjer det noe i helgen, også får man ikke beveget seg slik man hadde håpet..

ukens bilde: Spreke Audun fra forrige uke! Vi har funnet en god og bil-fri sti rett ved oss! Er ca 7-8 km, så perfekt for en herlig søndagstur!

ukens hendelse: Torsdagen på litterær aften her i Arendal var veldig kjekt og overraskende. Hadde ikke trodd at det var noe for meg. Men jeg koste meg og synes det var veldig interessant. Byturen etterpå med en av forfatterne var også hyggelig!

ukens sang: Duncan, Lulleax - Fade into the sun

ukens kommentar: Har en på bloggen her som kommenterer som 5 ulike personer og i går tok det helt av. Skal vise dere printscreen senere, så får dere se hva jeg mener :-) Politiet skal også få en kopi! Men hun/han går i hvertfall seirende ut med ukens kommentar.. Enten har dette vesenet personlighetsfortyrrelser slik at hun tror hun er mange forskjellige mennesker, eller så kjeder hun seg noe fryktelig.. Synd er det i hun uansett :-)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vi blogges senere! Følg meg gjerne på snapchat: martalise

Likes

Comments

Hverdag & fest

God morgen! I helgen har vi fått gjort så utrolig mye og noe av det var å besøke Kristiansand by. Trodde Kristiansand var en skikkelig sommerby men det var så koselig og fint der nå. Var helt nydelig å kjøre ut av byen. Alle bladene i forskjellige høstfarger. Shoppinggaten var fylt med gresskar, pyntet til halloween. Og på senteret mitt i byen hadde de laget et lite spøkelseshus. Fikk ikke tatt noen ordentlig bilder men det var ganske bra laget til. Spindelvev over alt. Det var så morsomt, for når vi kom ut derfra så sa Audun: "Åhh, jeg har spindelsvev over hele håret!!" - HAHA! Han er så morsom! :-)

Synes det er så kjekt når man arrangerer litt og gjør noe ut av ting. Vet mange synes halloween er så latterlig siden det er kopi fra USA og det er bare for at butikkene skal tjene penger.. Men jeg synes det er så artig og gøy! Trenger ikke å være dyrt heller.. 

a saturday in Kristiansand
I Kristiansand fikk jeg med meg en utrolig kul topp som passer perfekt til julebord-sesongen. Men grunnen til at vi dro innover var egentlig for å dra på IKEA. Så etter ett par timer i Kr.sand dro vi for å ordne med garderobe. Vi kjøpte de delene vi trengte og i går satt vi de opp. For en jobb altså! Men det ble veldig fint. Gleder meg til å vise dere når vi er ferdig.

Lørdagkveld ble brukt oppe hos svigers og jeg fikk smake på elg. Er ikke noe fan av viltdyr men elgkarbonader var veldig godt! Dessutten hadde de drit godt tilbehør. Ikke ofte jeg spiser poteter (4 ganger i året), men på lørdag spiste jeg 2 stk! Så godt! Liker dere viltdyr? Audun sier det er kjempe sunt, så jeg får venne meg til smaken.. :-)

I dag er det én uke til jeg kan avsløre hva jeg gjorde i Oslo for litt under en måned siden. Gleder meg utrolig mye til å endelig fortelle dere det! Noe jeg trygt kan være stolt av, selv om jeg var litt utenfor komfortsonen min ;-)

Tusen takk for alle mail og kommentarer på de siste innleggene mine! Dere er så skjønne ❤

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Følg gjerne hverdagen vår på snapchat; martalise

Likes

Comments

Personlig

Av og til tar jeg meg i å tenke på gamle minner som jeg ikke har tenkt på før eller som jeg hadde "glemt". For to uker siden begynte jeg å tenke på en episode fra når jeg var veldig liten. Husker det var en av de første gangene jeg stod på langrenn ski. Vi hadde akkurat flyttet til Norge og denne dagen skulle vi opp på fjellet. Vi stod på parkeringsplassen og mamma og pappa tok ut av skiene våre. Jeg husker at pappa tok på seg skiene, og selv om vi stod rett på bakken - altså, ikke i noe oppover eller nedover bakke - så klarte han å gå bakover.. Og det var så morsomt. En utlending på ski, det kan jo ikke gå bra, haha :-) Ett godt og positivt minne..

Dette har jeg tenkt på omtrent hver dag i to uker og jeg må si at jeg har minimalt med gode minner med pappa. Jeg har minner fra at han knep meg hardt på armen eller låret og vrei huden min rundt, helt til jeg startet å gråte. Jeg har minner fra at han skriker og er sinna. Jeg har minner fra at jeg var redd han. Redd for at han skulle skade eller drepe mamma. Jeg har mange minner - og flesteparten er negativ. Jeg må tenke skikkelig godt etter om jeg skal huske noe fint og derfor er det så overraskende når jeg kommer på slike minner som den ski-episoden.

Jeg tenker ofte på hvorfor han har et slikt sinne, sjalusi og generelt mange dårlige egenskaper - som han har vist meg både i barndommen og når jeg har blitt voksen. Jeg vet at mye er arv, for min bestefar Tito, var helt lik. Men jeg tenker at det må være noe mer. Er det jobben hans som er så vanskelig og fæl? Har han ingen venner som bryr seg? Hater han utseendet sitt? Altså, det kan være så mange ting som utløser, eller trigger de dårlige egenskapene til å komme ut. I seg selv kjenner man andre sies det og om jeg tenker etter, så hadde jeg ikke vært så hyggelig mot Audun om jeg hver dag stod opp for å gjøre noe jeg hatet i 8 timer.. Men jeg synes likevel ikke at man kan skylde på jobb eller andre for sin oppførsel. Jeg tenker ofte på slike ting og drøfter frem og tilbake. Prøver å finne svar på hvorfor han er den han er, hvorfor han engasjerer seg så lite og hvordan han klarer i sin samvittighet å bare tenke på seg selv.

Audun har vanskelighet med å forstå og godta alt jeg har fortalt om han, for de møttes når vi dro til Argentina i 2015. Pappa ga et veldig bra inntrykk og Audun føler han lærte han å kjenne. Men, jeg føler det er så lett å si fine ting om andre men når man ikke gjør handling utav ting man sier - så betyr de ikke så mye lenger. Det er lett å si at han elsker oss, men han har aldri vist det noe særlig. Det er så mye pappa ikke vet og jeg tørr å påstå at han vet mer om naboen enn meg og søstrene mine. Han har ikke peiling på hvem mine venninner var og er, når jeg fikk meg kjæreste, hvor jeg gikk på skolen, når jeg trente, for hvilket lag jeg trente på, hvilke land jeg har reist i, hva og hvor jeg har studert, hva jeg har opplevd på godt og vondt både i barndommen og i voksenlivet.. Så ja, fra jeg var 10 år og frem til nå, så vet han omtrent ingenting. Han husker bursdagen min og han vet at jeg er kjæreste med Audun. Thats it.

Jeg tror jeg kommer på slike minner en sjeldent gang fordi jeg savner han. Men så må jeg gå i meg selv og våkne. Den jeg savner finnes ikke. Alle gangene jeg og søstrene mine har prøvd å gi han en ny sjanse så har han bare ødelagt det igjen. Møtt oss, brukt tid på oss uten å engasjere seg eller fortelle noe om seg selv slik at vi kan bli ordentlig kjent, for å så bruke 6 måneder før han tar kontakt med oss igjen. Vi er sikkert viktig for han, men vi er ikke viktig nok...

____________________________________________________________________________________________________________________

Følg meg på facebook for oppdateringer HER.

Likes

Comments

Mat & trening

På fredag serverte jeg biff med wokede grønnsaker, soppstuing og gresskarpure. Til forrett hadde jeg gresskarsuppe og oppskrift til den finner du i "Mat og trening"-kategorien.

Jeg har fått utrolig mye ut av det ene gresskaret jeg kjøpte for en uke siden. 2 forskjellige supper som bestod av ca 16 porsjoner og en gresskarpure som ga oss 4 porsjoner. Synd de bare selger gresskar nå i oktober.. Tror jeg må kjøpe og hakke det opp i små biter for å så fryse kjøttet ned. Jeg har virkelig blitt helt forelsket i denne grønnsaken og til biff ble gresskarpure utrolig godt! Også var det utrolig enkelt å lage.. Om dere vil prøve pureen er oppskriften her;

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

du trenger:

500 gr gresskarkjøtt, vann, salt, persille og pepper

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du:

Skrell gresskar og skjær opp i biter. Sett en gryte med vann i og la kjøttet koke i ca 10 minutter. Når kjøttet er så mykt at du kan skjære lett gjennom den så knuser du den med en stavmikser. Husk å hell utav alt vannet. Smak til med salt, pepper og persille.

nam nam

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

I dag skal jeg rydde ordentlig innpå walk-in-closet og jeg gleder meg sånn til å vise dere resultatet! Stikk gjerne innom igjen senere!

Likes

Comments