Hallå där!

Har äntligen kommit tillbaka till mitt rum.
Glömde mina nycklar i skolan så har fått gå fram och tillbaka mellan skolan och internatet. Lite svårt att komma in på skolan utan nycklar men friends(♡) hjälpte mig.

Hade vokal teori som första lektion idag, vi var inte många. Troligtvis på grund av att det var fest igår. Som jag inte gick på för att jag är sjuk, mindre roligt. Ville gärna gå ...

Vi pratade om IPA, ljud. Hur de ska låta. Visa ljud har jag lite svårt att uttala, lite på grund av min skånska. För mig låter “kärna“ och “stjärna“ nästan likadant ut när man uttalar de korrekt. Oh, kära nån

Mina föräldrar kom igår!
Jag har saknat dem jätte mycket och det ska bli sjukt nice att få åka hem. Även om det är så att jag saknar mina vänner så verkar det inte som om de har så mycket tid för mig, nu när jag kommer hem. Tråkigt, men de har ju sina egna liv.

Men ingen fara! Kan ju inte klaga, har nästan min vecka bokad med vänner och familj!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​hej,

Jag går på Vadsten folkhögskola och studerar opera.

Det är så jag berättar för andra om vad jag håller på med.
Vilket jag inte gjorde förra gången jag publicerade ett inlägg.

Long time no see. (Hur jag påbörjar alla mina inlägg på denna blogg)
Vill inte säga att “denna gången kommer jag vara seriös!“ för jag tror inte det kommer hända. Men jag vill säga att jag kommer ta detta mer seriöst än tidigare.

Jag har bott hemifrån i ca 2 månader och studerat här uppe vid Vättern. (Det roliga är att de flesta som studerar här säger “Här nere vid Vättern“.) När man berättar det på det viset känns det inte som så länge, jag menar, 2 månader? Dock känns det för mig som ett halvår!

Det är en helt ny miljö, nya människor, nya dialekter (!?), nytt fokus.

Det är dock skönt att känna att man faktiskt är på väg någonstans nu. Att jag har kommit en bit på vägen mot mitt mål.

Varje dag är lärorik och tuff, vilket det ska vara. Man får inte bara undervisning utav lärarna utan även av eleverna (vare sig de vill eller inte, jag lär mig av dem.) Alla här är otroligt talangfulla, helt otroliga! Slutar aldrig att förvånas och överaskas av hur duktiga de är. Vilket gör denna erfarenhet till en större glädje. 

Men, 2 månader, det är länge för mig. Men på fredag, då börjar höstlovet studielovet och jag ska hem

Jag saknar mina vänner mycket, även om jag ringer dem då och då. 

Likes

Comments

Gårdagen var jätte mysig. Åkte in till Malmö med min bror för att ha det trevligt(fånga pokémons). Vi mötte upp med Michi och gick sedan för att äta på bamboo city! Sjukt gott, som vanligt. Sedan gick vi runt i stan och bara existerade.

Idag har jag packat kläder och städat. Vi vill ha ett städat hem när vi reser. När vi kommer hem igen så har jag två veckor på mig att packa ner saker till flytten. Jag har även bokat in ett antal körlektioner. Måste ta mig i kragen nu! Jag kör ganska ofta men inte med en trafiklärare.

Imorgon bär det nog av till Malmö igen. Ska se om jag hinner träffa Annie innan hon sticker till iväg och innan vi sticker.

Pratade lite med da bff, AnnaClara, det verkar som om båda är lite ledsna över att vi kommer vara så långt ifrån varandra. Men lovade henne att vi skulle träffas till jul eftersom hon är på semester när jag flyttar.
Men att sakna är väl en del av att flytta.

Likes

Comments

Hej!
Idag bar det av mot Växjö. Skulle sjunga med pappa. Snart bär det av hemåt igen.

Jag lyckades ladda ner Pokémon go igår och har nu äntligen lämnat hemmet. Där jag bor finns inget... Jag är ju omgiven av åker.

Men i Växjö finns det ett flertal gym och pokéstops. Har fångat ett par Pokémons också.

Igår firade jag första semesterdagen genom att sova, typ, hela dagen. Världens bästa dag enligt mig.

Likes

Comments

... tills jag går på semester!

Jag är faktiskt väldigt redo på att ta semester. Är så färdig i huvudet. Att jobba är mycket tuffare än att gå i skolan. Det är mycket som måste göras korrekt och deadlinen på jobb är mycket viktigare än i skolan, tyvärr. Man har på något sätt alltid lyckats få ett betyg på uppsatser som har blivit inlämnade för sent men här ... det kan få stora konsekvenser. Därför är det alltid viktigt att se till att kalendern är ifylld med rätt information och på rätt dag.

Förra veckan var en kollegas dotter här, jätte gullig. Hon hjälpte till lite med att stämpla och lämna akter. Jag fick även en jätte fint teckning av henne.

Det var allt för nu, måste återgå till arbetet så jag kan ta semester !
Likes

Comments

Igår gick jag lite tidigare från jobbet för att jag skulle träffa @michi !
Vi skulle se Legend of Tarzan. Tydligen var det premiär. Vilket ingen av oss visste. Att gå på bio var något vi bestämde i tisdags och valde bara första bästa.
Jag har inte sett trailern men jag menar ... Alexander Skarsgård.

I och med att jag egentligen inte hade några egentliga förväntningar så var den överraskande bra. Före bion åt Michi och jag mat, kebabtallrik och gyrostallrik, gott.

Eftersom jag jobbar varje dag och sover på lördagarna har jag inte haft så många möjligheter att träffa mina vänner. Men jag har en vecka på mig att umgås. Om jag nu orkar och egentligen har tid. Jag måste packa och städa inför semestern.Likes

Comments

Ska jag ta mig samman och faktiskt ta detta på allvar?

Kanske.

I och med att jag flyttar uppåt i Sverige i slutet av augusti kan det hända (förhoppningsvis) lite spännande ting som är roliga att blogga om. 

För tillfället är jag på jobbet, frukostpaus. Dock är jag helt färdig i huvudet. Jag är så redo på att ta semester. Två dagar kvar!

Vi tänker lämna Skåne för att åka till Gotland innan jag flyttar. Alltid mysigt ju, semester med familjen. Vi har dock ett problem ... Vi har en katt som vi inte vet vad vi ska göra med under semestern. 
Min mormor kan inte ha honom eftersom han inte är rumsren (attans) och min bästa kompis är också iväg. Men om det är någon som känner sig manad att låna ett jojo sommarkort av mig och ta sig ut till oss för att mata vår kisse katt så säg till! Såklart får du betalt!

Det har ändå hänt ganska mycket sen sist jag bloggade. Jag har ju faktiskt tagit studenten! Otroligt härlig. Känns skönt. 

Nu ska jag återgå till jobbet!
Ha det bäst! 


 

Likes

Comments

Hej,

Jag sitter för tillfället i matsalen i skolan.
Det är tomt eftersom lunchtimmarna är över.

I samma lokal som vi har vår matsal finns också ett café. Ett väldigt fint café faktiskt. Det är egentligen jätte bra att vi har ett café. De som jobbar där är trevliga och de bakar och fixar ihop ganska trevliga saker. Det är perfekt att ha när man är sugen på något eller bara hungrig.

Men det är just det som är saken.
Man blir hungrig, och då måste man spendera pengar.

Som jag sa i ett tidigare inlägg har jag långa dagar.
Jag går oftast till fyra eller fem, till och med nio på kvällarna.
Slutar jag klockan fem är jag inte hemma förrän vid sju.

Det är självklart att jag blir hungrig och blir du tvungen att köpa något att äta för att jag inte ska gå hungrig.

Jag är inte så bra på att ta med frukt till skolan. Det är mitt eget fel förstås.
Det är dessutom jag som valde att gå på en skola så långt hemifrån.

Dessa tankarna hade jag idag.

Likes

Comments

Hej,
För tillfället repar malmöstads lucia inför de olika luciatågen.

Vi har även varit hos sömmerskorna för att få våra klänningar uppsydda.

Vi träffade vår "luciamamma" för att gå genom vårt schema och få lite info.

Till helgen är det dags för luciainternat.
Vi ska bo på hotell, vilket blir jätte mysigt!

Vi ska fortsätta att repa nu så vi hörs!

Likes

Comments