Den bär frukt!! En frukt svår att få tag på har jag hört, och väääldigt svårt att hitta någon som producerar frukter. Men som tur är såg jag dessa när jag valde att gå på ett äventyr till botaniska trädgården och sedan in till palmhuset. Monstera växten är svår att missa där. Ta gärna en titt förbi om du vill se hur den ser ut. #frukt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så vackert! För cirka två månader sedan köpte jag denna lilla fikus och planterade om den till en mycket större kruka direkt. (Ingenting jag rekommenderar personligen).

I cirka en månad hände det ingenting, det var som om den hade frusit i tiden. Så jag frågade en botaniker varför den inte växte och förklarade att jag planterat om den till en större kruka. Hon förklarade att krukan jag planterat om den till var för stor men att jag skulle ge den tid så skulle den börja växa igen. Växter kan nämligen gå in i chock om den får en för stor kruka för snabbt. Så småningom såg jag att knoppen började öppna sig för att släppa ut ett blad. Va glad jag blev när den var redo att börja växa igen!

Bilderna är en underbar dokumentation av bladets tillväxt och något fint att se gällande processen. Att se växter växa har alltid varit lite av en svaghet för mig, växer dem inte tröttnar jag på dem hehe. #fikus

Likes

Comments

Över den tid som vi har haft två av dessa Dracena Deremensis har mitt tycke växt till att verkligen gilla dem för sina vackra gröna blad och att dem kan klara sig bra utan vatten ett tag. Som jag längtar tills dem är enorma! (Jag tror jag längtar iallafall).

Likes

Comments

En växt som har en av de vackraste bladen som finns med en underbart röd stam! I början tyckte jag inte om växten men när jag såg den flera gånger i växtbutiken ändrades mitt tycke om den. Det som ändrade mitt tycke är den fina röda stammen och bladens form. (Stora blad är min svaghet).

Likes

Comments

Rosor äro röda
violer äro blå.
Smultron äro söta
och du likaså.

Likes

Comments

En liten förändring kommer till bloggen efter en lång väntan. Stay tuned 🌱

Likes

Comments

Ansiktsvården ser jag som en del av min hälsa, att ta hand om hyn och minska riskerna för att den skadas. Innan brydde jag mig inte om det så mycket men nu när jag kan se vad det gör är jag fast. Hudvården är lika viktig som min sömn nu och har blivit en daglig rutin för mig. Ansiktsvatten är mitt liv, den hjälper så mycket och gör en enorm skillnad på min hy. Men trots detta har jag läst att många inte använder den. Därför har jag valt att lägga upp ett stycke och en liten film som förklarar bättre än mig varför man ska använda ansiktsvatten.

Ansiktsvatten -hudvårdsrutinens mobboffer. Faktiskt är det så. Det är ju nästan alltid ansiktsvattnet som lämnas utanför när det blir trångt i badrumsskåpet, resväskan eller knapert i kassan. Detta är inte rättvist! Ansiktsvattnet är värd sin plats, var så säker.

Så varför ska man då använda ansiktsvatten och inte bara blaska av ansiktet med kranvatten?

Jo, för ansiksvattnet ska först och främst återställa ph-värdet i huden, då detta rubbas vid kontakt med vatten. Kranvattnets PH-värde är sju och hudens är normalt betydligt lägre än så. Om man inte balanserar upp det med ett ansiktsvatten händer följande:

– Man utsätter huden för onödigt stress. Den blir nämligen extra mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden.

– Huden blir inte alls lika mottaglig för resten av produkterna i din hudvårdrutin. Tänk dig huden som en wettex-trasa. Har du en helt torr trasa suger den åt sig sisådär. Men har du fuktat trasan innan du torkar upp något blött suger den åt sig mycket bättre. Ungefär så funkar det för huden också. Man får alltså ösa på serum och creme för att det ska ”hända något”, annars säger det lätt slurp. Och med tanke på att det cremer och serum i regel är bra mycket dyrare än ett ansiktsvatten så är det snällt mot plånboken att vara noga med ansiktsvattnet.

– Vissa behöver ansiktsvatten för att få bort rester av rengöringsprodukten och makeup, men använder man tvättsvampar har man inte det behovet riktigt. Men som sagt, om man bara sköljer av sin rengöring och makeup sitter det säkerligen kvar en hel del i ansiktet efter det. Jag skrev ett helt inlägg om svamparna, som du kan läsa här.

Förr i tiden var ansiktsvattnet någon som bara var uttorkande, så det kan säkert finnas många som har den bilden än idag. Ansiktsvattnet har ju fantastiska återfuktande, lugnande, antibakteriella och matterande egenskaper, beroende på för vilken hudtyp man väljer. Om man exempelvis har fet hy så är det lätt att man vill ha en torr och känsla efter rengöring, och skippar ansiktsvattnet. Detta har tyvärr motsatt effekt, för då känner huden att den är uttorkad och producerar ännu mera talg och huden känns ännu fetare.

Not. So. Fun.

Källa: 2013/09/18 Andrea Olofsson. Länk till inlägget: Här

Här förklarar hon vad ansiktsvatten gör och varför ansiktsvatten är viktigt! Hon visar även ett litet experiment som förklarar med om hur ansiktsvatten fungerar.

Hehe....ja. Nog pratande om ansiktsvatten va?

Iallall detta är den jag använder. :)

Detta är den första Moisturisern jag någonsin har provat. Varför jag köpte denna är för att mitt ansikte vanligtvis är lite glansigt och oljigt men denna produkten tar bort det! Första gången jag använde denna trodde jag inte att den skulle fungera alls men så fort jag applicera den på ansiktet såg jag att min hy blev mattare direkt. Den kostar inte mycket men gör mycket och håller även länge så man får mycket för pengarna.
Detta var den andra moisturisern jag köpte och den har jag använt som en galning varje kväll innan jag lägger mig. Så Seriously shine free använder jag varje morgon och Bull Dog använder jag varje kväll. Den både luktar gott och får huden att kännas otroligt len. Ingen av dessa har gett mig finnar så det är inget man behöver oroa sig över. (Och jag har oljig hy).
Detta, är min älskling. Min allra första Daily Cleanser som jag alltid använder efter ansiktsvattnet för att rengöra huden på djupet. Denna hjälper till att blockera ut smuts och annat från stadslivet att komma in i porerna.

Sist men absolut inte minst är det då min Scrub och den köpte jag billigt på H&M men hjälper lika bra den med. Det står Daily Scrub men jag brukar använda den tre gånger per vecka eftersom det är en skrubb och då pratar folk oftast om det med kroppen. Denna använder jag direkt efter ansiktsvattnet och sedan min Daily Cleanser. Därför är en peeling bättre för att man ska kunna göra det varje dag utan att riskera att ta bort bra hy utan bara den tråkiga döda huden.. Så jag kommer att byta till en peeling så att jag kan utöka det till en daglig rutin istället för tre dagar i veckan. Vilken peeling det blir får man se med tiden, ögon krämer håller jag på att kolla upp och har inte bestämt mig ännu.

När det gäller innehållsförtäckningen får man själv läsa den. Jag har precis börjat hålla koll på det för personligen vill jag inte lägga något på mitt ansikte som inte är så bra. Vad jag har sett hittills är L'Oréal bra gällande innehåll av de produkter jag har, samma sak gäller Bull Dog, Apoliva och Visibly clear. Att läsa innehållsföräckningen på massa produkter kan vara jobbigt men vill du ha produkter som är bra på riktigt eller lita på Orden "naturligt & Ekologiskt"? Det är upp till dig.

Men för att inte inlägget ska bli för långt kommer jag att göra ett annat inlägg gällande vissa ämnen jag har börjat hålla koll efter för att undvika dem.

Likes

Comments

För cirka tre veckor sedan la jag ut ett inlägg om mål som jag har. Dels för att komma dit jag vill men även veta just vad det är jag vill/ behöver göra för att förbättra mitt liv.

Småmål

På första punkten har jag lyckats men jag går 40 minuters promenader två dagar i veckan och tränar även när jag kommit hem. Punkt två är ändrad till styrke träning för de två dagarna. (Ja, man kan träna hemma också).

Punkt tre har jag inte börjat med ännu och vet inte om jag väntar lite med den.

Jaa... Sedan var det punkt tre. Den har jag börjat med men behöver lägga på ett kol eftersom jag ska börja plugga upp tre ämnen under hösten.

Stora mål

Punkt ett håller jag på med och punkt två kommer efter jag har tagit körkort och läst upp mina tre ämnen. (Vilket jag förhoppningsvis gör under året).

Som ni ser är allt inte perfekt men det viktigaste är att iallafall börja smått. Allt tar sin tid och alla gör det baserat på vad som passar bäst individuellt.

Sedan kommer jag även göra en egen kategori för detta eftersom det inte direkt känns helt som en del av min livsstil utan lite mer som ett sätt att hålla koll på allt med.

Detta är då en uppdatering av mina mål, mer mål kommer ju såklart med tiden! ;)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vill du ha burken finns länken ovanför på bilden! :)

Enkelt och rent! Första burken är en enkel burk från IKEA.

De två andra burkarna är från doftljus jag har bränt färdigt så detta är ett smart sätt för att återanvända burken istället för att bara slänga den. (Miljön kommer tacka dig).

För att få ut det sista stearinet är det bara att hälla i kokande vatten, låt stå i 10 minuter. Häll inte in vattnet med smält stearin i handfatet för det stelnar snabbt och kan blockera rör. Klistermärkena som kan vara på är lätta att ta bort. Lägg den tomma burken i varmt vatten i ca 15 minuter och dra sedan bort den försiktigt. Rester kan man gnugga bort och är inte alls svårt!

Burken jag personligen valde är den minsta burken för att den är liten och tar då inte alls mycket plats!

Likes

Comments

Hejsan, detta är väl en slags uppdatering på mitt förra inlägg om min panikångest attack och hur det är nu ca sex veckor efter. Så vad orsakar min panikångest attack? Ja, olika saker. Saker jag inte vill gå in på nu men allt handlar ju dels om saker som har byggt upp stress och ångest men även saker som hänt på sistone. Den traumatiska upplevelsen som jag nämnde i mitt första inlägg gällande detta ämnet HÄR som verkligen kickade igång det är mellan min vän och mig men även andra saker i livet som inte var/är så bra orsakade även detta. Till slut blev det såklart för mycket för mig och jag fick panikångest. Förhoppningsvis är min panikångest inte någonting som håller i sig utan att det försvinner med tiden.

Dels går jag till en kurator för att minska min stress och för att prata ut om saker. Ibland kan det vara skönt att bara prata med någon som inte känner dig om saker man kanske inte vill säga till andra. Det viktigaste med en kurator tycker jag är att man mår bättre när man lämnar byggnaden och det gör jag.

Då och då kommer ju den här ångest känslan under vissa situationer men det är inget som brutit ut till en full skalad panikångest attack som tur är. Som tillägg till detta har jag även börjat träna igen efter ca 3 år vilket minskar min stress och jag mår mycket bättre!

Aja gott folk nu ska jag äta upp min kyckling med pommes och bea!

Likes

Comments