HeaderNattvägen

Författare: Kristin Hannah

Handling:

Lexi och Mia blir bästa vänner när de träffas i skolan för första gången då Lexi precis börjat där. Lexi kommer från en strulig barndom medan Mia och hennes tvillingbror Zach kommer från raka motsatsen. Tvillingarnas mamma Jude vill inte att Lexi ska få några känslor för Zach, för Mias skulle. När just det händer så förändras Jude och hon vet inte längre vad hon ska göra.

En natt så händer dock något som raserar allt i familjens liv men även Lexis liv. Dem tre ungdomarna bestämmer sig för att göra något som förändrar allas liv totalt och ingen vet om det någonsin kommer bli bra igen.

Omdöme:

Jag tycker att detta är en av de bästa böckerna som jag har läst. Kunde knappt lägga den ifrån mig. Jag rekommenderar stark att läsa den. Att läsa den utan att bli berörd var något som jag inte lyckades med, inte ens i närheten. Den berör en väldigt starkt, det är starka ämnen och bitvis så känner nog dem flesta igen sig. Det kanske är det som gör att den berör så, att veta att detta kan hända mig och har hänt andra. Boken är väldigt lätt att läsa men vissa bitar kan vara lite tunga just när det blir som mest känslosamt. Letar ni efter något bra att läsa så är detta ett bra val.

Ålder:

För mig så anser jag att detta är en ungdomsbok, kanske i sena tonåren och början av tjugoårsåldern. Jag tror helt säkert att även äldre skulle kunna uppskatta den. Finns inte direkt någon högsta ålder även om den känns som en bok för den åldern.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte jag skulle börja skriva lite om de böcker som jag har läst. Funderat länge på det och nu tänkte jag försöka komma igång. Tänkte skriva lite kort om boken, vad jag tyckte om den och givetvis vem som skrivit den osv. Anledningen till att jag bestämt mig för att börja nu är helt enkelt för att jag börjat läsa en hel del nu. Hittat några spännande och bra böcker som jag varmt rekommenderar till andra. Första boken kommer i nästa inlägg som jag tänker försöka skriva ihop imorgon. Nu var det mest för att komma igång och se hur det är att blogga på mobilen.

Likes

Comments


I måndags var jag och grillade med min mamma, min kusin och hennes familj. Gott med grillat på sommaren. Vi åt grillat kött och potatishalvor som varit i ugnen. Väldigt gott och vi hade även tur med vädret, visst det var skugga där vi satt men det var ändå skönt. Sådär lagom varmt när vi började grilla sen blev det dock lite kyligare men inte så pass att det gjorde något. Vi lekte i sandlådan, sparkade boll och såg intressanta djur. Hittade en gräshoppa som Linus tyckte var mycket intressant att kolla på. Fast den var rätt tråkig efter en stund för den satt ju bara där och gjorde ju ingenting, det var mycket roligare att springa runt. Själv tyckte jag att det var bättre att ta bilder av vår besökare. Efter en stund kom man dock tillbaka och försökte blåsa bort den men den satt bara kvar så då sprang man iväg igen. Efter en stund tröttnade även jag och hellre spelade boll och chipsen lockade också. Perfekt grillkväll som avslutades med chips i gräset och trevligt sällskap.

Likes

Comments

Detta är mitt första inlägg i bloggen och till största del så är det bara ett test för att se hur det blir. 

För några dagar sedan så tänkte jag laga mat till mig och min mamma, laxsås och pasta. Sen precis innan jag skulle börja laga maten så kom min syster och hennes lilla dotter på besök och sedan skulle hennes kille komma och hämta dem. Då blev vi ju plötsligt två till som skulle ha mat. Passade ju perfekt, då skulle ju maten räcka precis. Det trodde i alla fall jag men sen ville min mamma inte ha samma fisk och sen så tyckte min syster inte om den så de fick annat så vi blev två på fyra personer som skulle ha lax. Blev en hel del lax över och givetvis så glömde jag lägga ner det i en burk för att spara till lunch nästa dag. Så allt blev förstört som blev över och köket luktade härligt av lax, vitt vin och saffran hela kvällen. Inte så gott efter en stund men maten blev helt klart god och något jag kan göra igen någon dag.


Likes

Comments