Header

Så var man hemma igen efter lite äventyr ute i vida världen. Vad fort det går att komma in i sina gamla vanliga vanor när man kommer hem igen. Har nu varit hemma i en vecka och tiden som bag packer i Asien är nu över. För Er som missat resan så finns den på www.resedagboken.se där det också finns lite bilder från äventyret.Vi hade det jättebra och jag tror att alla i familjen är nöjda. Det man slås över när man reser på det sätt som vi gjorde är det kontraster som finns med ens eget liv, vad bra vi har det i Sverige. Fattigdomen i Kambodja var påtaglig och stundtals riktigt påträngande. För bara tretti år sedan, i slutet av sjuttiotalet så dödades en stor del av befolkningen i ett fruktansvärt folkmord. Det arvet måste vara tungt att bära. Vi såg människor som saknade kroppsdelar efter att ha gått på en mina och vi såg handikappade som hasade sig fram på gatan då de inte hade ben att gå på.Trots all misär så fanns det också mycket glädje, många otroligt söta glada barn och ett vänligt folk som på allvar verkade tycka att det var bra att vi besökte deras land. Turism är Kambodjas största inkomstkälla så det kanske inte var konstigt att vi blev så väl mottagna. En man sade "Tack för att ni besöker mitt land", skoj att höra.

Har dock aldrig sett så mycket droger i något land. Det var ingen kost att beställa in en "happy pizza", muchroomshake eller en joint på restaurangen. Unga människor satt helt öppet och lät jointen vandra mellan sig.Tråkigt att se men bra att kunna diskutera det vi såg med våra egna ungdomar som var med.En dag kanske de skall själva ut och utforska världen och diverse droger lär de då komma i kontakt med och då är vi inte som föräldrar med.Man får bara hoppas att man på något sätt lyckas påverka dem att göra bra val i livet.

Hann knappt komma hem från Asien förrän det dagen efter var dags att åka iväg på jobbresa till Norrköping. Kände mig helt slut första dagen och smått illamående, lite en känsla av att vara bakfull. Nu är dock chefs kursen klar och trots att den tog ett år längre så har jag nu mitt diplom.De som var på utbildningen pratade om att träffas igen då de tillsammans lärt känna varandra. Allt det missar jag som slutade abrupt i min grupp och nu bara hoppade på de sista dagarna på denna. Men livet blir ju inte alltid som planerat och jag är glad att jag trots allt fortfarande får vara med.På tisdag till veckan så skall jag på återbesök till onkologen. Första gången jag är tillbaka på den avdelningen sedan cellgifterna.

Nej nu skall jag och Alfred ha en liten mysstund tillsammans, hann ser ut att vilja ha det. Önskar Er alla en riktigt bra vecka!💗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Får väl igen konstatera att tiden går alldeles för fort. Helt plötsligt har det gått en vecka igen. Har haft en intensiv vecka som jag mest tillbringat med den återupptagna chefsutbildning i Norrköping. Det var en konstig känsla att komma tillbaka dit. Sist jag var i Norrköping var i september 2013 när jag precis fått veta att jag hade bröstcancer. De kvällarna låg jag mest ångestfylld och grät på personalboendet. Jag minns att det var precis när Kristian Gidlund dött, en ödets ironi att jag då själv också hade cancer. Jag försökte tränga bort vetskapen om cancerbeskedet men möttes av löpsedlar med Kristians öde. Det gjorde inte att jag mådde bättre.Men nu är jag tillbaka i samma stad, går rundan igen runt sjön i Norrköping och funderar på vilket konstigt år det blev och vad fort ens tillvaro kan förändras.

När jag kom hem på fredagskvällen, en timme försenad med tåget, så var min pappa på besök från fjällvärlden. Han har varit här i helgen så vi pratar fortfarande några decibel högre än vanligt. Fattar inte varför pappa inte investerar i en ny hörapparat så det är möjligt att föra ett vanligt samtal?! Iallafall så är han förväntansfull inför den nya valpen som han skall hämta snart.Buster skall visst den lille heta.Vi hade en trevlig kväll och såg bland annat på programmet"så mycket bättre". Himla bra program där min favorit Carola är med denna gång.Åt också gott då maken gjort slottsstek och dottern efterrätt.

När jag kom hem så hittade jag även i posten ett erbjudande som verkade för bra för att vara sant, hoppas nu bara det inte visar sig vara det..En veckas rundresa i Turkiet för 995 kr/person. Det år ju bara inte att motstå så nu är jag och maken inbokad på en rundresa i Turkiet nästa år i november.Av någon anledning påstår maken att jag är resgalen..

Just ja, maken och jag var även och såg "Grottmannen" igår kväll. Riktigt bra! Satt med ett leende i två timmar och skrattade rejält.Kände igen mig själv och "grottmannen" jag har hemma i soffan.

Önskar Er en riktigt bra vecka. Själv kommer min vecka att gå i resfeberns tecken. Snart är det dags!😊😊

Likes

Comments

I fredags kände jag mig stolt, även om det inte var min dotter. Malala 17 år från Pakistan får Nobels fredspris!  Fattar ni hur stort det är?! Jag känner glädje och hopp om framtiden när jag såg vem som fått dela ett av världens finaste priser. En ung  tjej från en av världens farligaste länder för kvinnor visar ett enormt mod och trotsar talibanerna som skjuter henne  huvudet för att hon haft modet att kämpa för unga tjejers rätt till utbildning. Jag blir varm i hjärtat ❤Hon har verkligen gjort något av bestående värde som har betydelse för många människor. Hon delar priset med den indiska aktivisten Kailash Satyarthi som också kämpar för barns rättigheter. Denna gång har fredskommittén lyckats med sitt val av pristagare vilket de inte alltid gjort... Jag hörde på jobbet en arbetskamrat som berättade om sin man att när han skulle tala om det som hänt för sina barn om priset  blivit alldeles rörd.Jag förstår honom❤.Ni som har barn, berätta om Malala för dem!

Behövs lite positiva nyheter också ibland. Helgen har gått fort som vanligt.Har väl inte gjort något speciellt.Skönt det med att bara vara hemma och ta det lugnt. Gjorde dock en verkligt god maträtt igår från Tv-programmet "halv åtta hos mig" med anledning av att mamma skulle komma på söndagsmiddag. Trevligt att ha en anledning att prova något nytt. Satt maken på att göra såsen och då han inte kan följa ett recept utan att göra om det så blev det inte riktigt som i Tv programmet men det var hiskligt gott ändå. Det blev mycket mat så jag fick lunchlåda idag också. Mums! Nu blev ni nyfiken va? Receptet finns på recept.nu och heter  "sås som i himlen". Den yngsta dottern hade också gjort vit cheesecake kaka till efterrätt så vi var verkligen i himlen ett tag. När vi satt där och åt så råkade vi titta ut genom fönstret och där stod tre älgar och glodde in på oss. De kanske väntade på en inbjudan?😊

Imorgon så tar jag tåget ner till Norrköping för att göra klart min chefsutbildning. Den fick jag avbryta förra året då jag blev sjuk men nu är jag tillbaka på banan. Det skall bli trevligt. Som att åka på semester men jag får dessutom betalt😊.Jag tycker till och med att det kan vara trevligt att sitta på tåget.  (iallafall de första timmarna...)Har laddat med en ny bok så det kan bli en riktigt bra resa!

Ha en bra vecka alla där ute❤

 
Likes

Comments


Åter tillbaka till verkligheten efter en härlig helg i fjällen med goda vänner. Det finns något friskt och befriande i att vara ifjällvärlden på hösten.😊 Luften är klar och och det känns som lungorna fylls av ny frisk syre. Vilken kontrast mot vädret idag då regnet öste ner. Fick börja dagen med att sitta vid skrivbordet på jobbet med jeansen som klibbade dyngsura på benen. Hade svårt att hitta parkeringsplats så jag fick gå en bit i hällregnet. Paraplyet jag fått med mig hjälpte föga då regnet på något sätt blåste på längden under paraplyet...Har sedan känt mig frusen mest hela dagen (förutom då "vallvågorna värmt mig). Aldrig har väl vårt personalrum varit så välfyllt som idag på lunchen. Det var inte många som vågade sig ut i blötan. Vi hade det bäst i värmen på kontoret.

På fredagen så gick vi och gick på leden. Trodde aldrig vi skulle komma in i värmen igen. Hade rejält ont i kroppen på kvällen och kaffedrinken senare smakade underbart! Tack för den Maria! Vi såg på Idolfinalen och somnade sedan ovaggad efter intensiva diskussioner om vem som var bäst. Jag tror jag vet som vinner, det blir Mollie eller så den där lilla tjejen Lisa.Vem tror ni?På fredag skall den yngsta dottern till sin stora lycka åka ner med sin sånggrupp som hon sjunger med och titta på genrepet. Verkligen roligt för henne!

Är det ålderstecken att jag numera läser begravningsannonserna noggrannare än nyss födda? Idag så var det sorgligt att se att så många dött i förtid och att som jag tolkar det av cancer.Det är som en epidemi. Hörde på tv idag igen om en annan epidemi som också skrämmer mig och det är ebola. Jag blir stolt som svensk när Sverige skänker stora summor för att försöka hjälpa de drabbade. Jag brukar gå in då och då på MSB och titta för att se om de behöver någon arbetsvillig socionom men det verkar vara andra yrkesgrupper som efterfrågas.Jag får väl istället fortsätta bidra till en bättre värld genom att samla in pengar till cancerforskningen.

Önskar Er en fortsatt bra vecka!kram❤

Likes

Comments


Verkligen en sorglig dag idag.😞Började med att ringa min gamla arbetskompis Liza som jag visste var sjuk i cancer.Hade smsat redan förra veckan men sedan inte fått något svar.Hörde hennes röst på telefonsvararen och talade in ett meddelande om att jag tänkte på henne och att jag hoppas att det var någorlunda bra.Vad jag inte visste var att hon var redan död! På eftermiddagen fick jag veta att hon avlidit i början på veckan.Det är så tråkigt!Jag ville ju göra mer för henne, hade planerat att skicka en blomma.Jag trodde inte att jag hade så lite tid. Inte nog med det i mitt planlösa surfande på Facebook  så ramlade jag över minnesord om en kvinna här på Alnön som just avlidit av vad jag till slut förstod var cancer.Kvinnan träffade jag i våras i väntrummet på onkologen.Vi började prata då hon kände igen mig från tiden vi gick på lekis tillsammans på Murberget i Härnösand.Nu är också hon död! Det är tungt nu😞.Jag blir så ledsen och förtvivlad när så många drabbas.Mer pengar till cancerforskningen behövs! Vem vet vem som drabbas nästa gång?

Var på "sköna under" på lunchrasten för att titta efter en bikini.Helt klart fel tid att gå dit. De måste ha stans minsta omklädningsrum.Det var varmt och bökigt att prova badkläder.Måste ju också stoppa in ett bröst i varje bikini överdel jag provade så det var svettigt värre.Hittade till slut en bikini som fick duga.Helt nöjd var jag inte men det är jag aldrig när jag köper badkläder.Man ser fet, svullen och blek ut.Ingen dröm brud direkt.En glad överraskning var dock när jag skulle betala så var det 50% rea. Jiipii! Alltid något bra denna sorgens dag.Ser nu fram emot när den i slutet av månaden skall invigas i ett blått varmt hav.

Denna sorgens dag får illustreras av en sötnos vid namn Zelda som ser lite ledsen ut på ögonen.Hon har just fått ett nytt hem  hos min kompis Kerstin och hennes familj.

Önskar Er alla en bra kväll!❤Kram!

Likes

Comments

Sådärja,nu har jag hämtat in mina gamla militärkängor från ano 1985 från förrådet där de stått de senaste femton åren.Hade aldrig gissat att de var så gamla om det inte var så att årtalet står under dem... Skorna är alltså snart trettio år gammal.Jisses!  Det måste nästan vara ett antikvärde på dem? Har nu iallafall putsat upp dem så att de står och skiner i hallen.Min vän Maria säger att nu måste jag också provgå dem så jag inte får skavsår. Så i kväll så skall jag ut och och gå i mina militärkängor här på ön.Är väl lite sent ute dock då vi sticker till Vemdalen redan på torsdag, tjejerna och jag. Har redan packat lite samt köpt två dunkar vin så nu är jag beredd, om det nu bara inte var detta med kängorna..

Hösten är otroligt vacker och fin i fjällvärlden så det skall bli skoj att åka dit och vara ute i den friska luften.😊Får väl hoppas att jag inte blir sittandes i stugan med ömma skinnflådda fötter och en dunk vin som enda sällskap..

Det händer mycket roligt till veckan.Skall också med jobbet på planeringsdag till Hassela så även det försöker jag förbereda mig för med att ta fram lilla resväskan och fundera på vad vi skall göra och vad jag skall ha med för att det skall bli så bra som möjligt.Planeringsdagar är trevligt men som ansvarig så är det också en del förberedelser som måste skall fixas innan så att vi får ut vad vi tänkt oss.

Underbart väder ute idag. Har hunnit med en tur till köpcentrumet och tänkte nu börja göra en köttgryta till i kväll men det verkar som det fattas en massa indigrienser så jag måste väl ut en tur med bilen igen.Den yngsta dotter har sovit hos en kompis i natt så hon skall också hämtas, förhoppningsvis sker detta samtidigt men det vet man aldrig. Här är rena taxiverksamheten ibland.Maken är och spikar på stugan så det är bara jag och Alfred hemma och han sover mest.Men jag trivs med att gå runt i huset och göra lite sån´t där som inte blivit av.Jag tycker att jag själv är ett bra sällskap!

Önskar Er en bra vecka!kram❤

Likes

Comments

Var på mammografin idag för kontroll. Om ni tycker det är  svårt och gör ont att klämma in brösten in i mammografi apparaten så är det inget mot att klämma in ett bröst som inte finns...Sköterskan vände och vred på mig och tog om bilderna  men till slut så var hon nöjd och jag fick gå in ett annat rum (dvs bås) och vänta medan de granskade bilderna. Tankarna for runt, tänk om det visade sig hitta något? Min tanke var: då bryter jag ihop! Jag kommer inte att kunna ta mig från väntrummet. Att göra om denna c-resa en gång till som en av mina väninnors mamma fick göra. Hos henne hittade de en ny knöl vid kontrollen. Sa´inte sköterskan dessutom att eventuellt skulle de göra ett ultraljud, vad betydde det? Hade hon sett något? Jag satt där halvnaken i mitt lilla bås och visste inte riktigt vad jag skulle göra, pillade lite på telefonen och kollade klockan. Till slut kommer sköterskan och säger att nu har de granskat bilderna. Allt ser bra ut, säger hon.Jag frågar igen om de kollat både brösten och om allt verkligen såg bra ut? Hon måste tro att jag hade svårt att fatta.Till slut gick det uppför mig att jag kunde gå därifrån och att allt var bra. Det fanns inget spår av något på c. Tack gode Gud för det!😊Firade med att köpa en dietcola på sjukhuskiosken, har ju lagt av med sötsaker..

I morse var det dags för årets första skrapning av bilrutorna. Hade inte plockat fram vantarna så mina stackars fingertoppar blev till is. Är det så här det skall vara nu?Fryser in i märgen redan. Maken har satt på värmen här hemma så det är väl ett tecken på att hösten och vintern är på intågande. Lyssnade på radion idag om Estonia katastrofen och om de stackare som låg där i vattnet. Vad kallt det måste varit!Kanske skall jag inte klaga ändå..Minns katastrofen när den var för tjugo år sedan, det är nog sådant som de flesta minns som var född då.

Imorgon blir en trevlig dag.😊 Skall träffa mina chefskollegor från de andra kontoren. Dottern håller på och lagar en kaka som jag skall ta med och bjuda på. En av kollegorna fick cancer ett halv år efter mig och har gått igenom samma (om inte värre) resa som mig så henne skall det bli speciell roligt att träffa. Vi har ju samma frisyr numera så vi kan ju alltid jämföra våra hårsvall.

Önskar Er en trevlig kväll!❤

Likes

Comments

Så var det fredag igen, bara så där hux flux så har hela veckan gått. När jag kom hem så låg där ett brev i brevlådan från Försäkringskassan som undrade var jag hade tagit vägen?Det var väl gulligt att de saknar mig😊,de måste helt ha missat att jag gjort slut med dem! I brevlådan låg även ett mindre trevligt brev från min tandläkare som meddelade att hon skulle sluta och jag skulle få en ny tandläkare istället. Anledningen var hon hade fått cancer! Skitsjukdom!👿När jag fick min cancerdiagnos för ett år sedan så försökte  jag förgäves boka en tandläkartid innan cellgiftsbehandlingen skulle börja för att vara säker på att tänderna var ok. De ringde gång på gång från kliniken och avbokade mina tider.Jag förstod att det var något allvarligt för tandsköterskan lät så ledsen på rösten när hon meddelade alla avbokade tider.Denna skitsjukdom skördar offer överallt och det gör mig så ledsen.😔 Jag försöker hålla det på avstånd men c:et finns överallt och jag kommer inte undan.

Det känns extra nära c:et nu eftersom jag fått en kallelse till mammografi till veckan. Jag är så rädd att de skall hitta något, att den "dröm-bubbla" jag nu lever i skall spricka. Jag både vill och inte vill gå dit. Jag vill höra att de säger att allt ser bra ut men är så rädd att de skall säga något annat.Den är ju en så lömsk sjukdomen. Man känner sig helt frisk men så gror något inuti en som man inte har kontroll över.Jag gör verkligen allt för att försöka hålla tankarna borta, men det är svårt. Det är som det säger i reklamen "förr eller senare så sätter sig c:et i huvudet". För mig hjälper det att försöka leva som vanligt och göra vanliga saker. Jag kan inte sitta hemma och grubbla, men alla har väl olika strategier för att hantera vardagen.

Har varit och köpt 15 kg kattmat och två flaskor vin så det skall här bli en trevlig fredag!Här hemma är nu tre katter då även mammas katt bor här en vecka då hon är och förlustar sig i Turkiet.Dessa pensionärer...Maken är lagom glad..något om att de är katthår överallt och att det jamas. Jag tror dock att Ernst Kirchsteige har helt rätt, placera en katt i ett rum och du behöver inga andra inredningsdetaljer.Nu när vi har tre så måste här bara vara helt underbart hemtrevligt!😊Annars så blir det nog en lugn helg. Verkar bli underbart väder så det hjälper ju till att man känner sig glad.

En riktigt trevlig fredag och helg önskar jag Er alla❤! Nu känner jag lukten av mat. Dottern håller på att göra lövbiffgryta. Mums!

Likes

Comments

Har haft en riktigt trevlig helg med vänner, vackert väder och naturligtvis valet med stort V.På lördags kvällen var jag hemma hos Maria och firade med tjejgänget hennes födelsedag. Jisses vad gamla vi börjar bli! Fattar det inte riktigt att tiden gått så fort och vi alla börjar närma oss femtio års åldern.Vi åt och drack lite gott vin, fnittrade och planerade kring klädpartyt vi skall ha i november.Men det blev inte alltför sent. Jag ville ju vara utvilad och pigg till dagen efter. Det var längesedan man kunde parta till fem på morgonen och sedan kliva upp på morgonen och jobba.

Jag hade sovmorgon som valförrättare och började inte förrän halv tio på söndag morgon. Allt gick bra och vi var klara redan klockan tolv på natten efter inte alltför många omräkningar. Skoj att träffa trevliga människor och små prata med. Speciellt roligt var det att se alla pedagogiska föräldrar som tog sig till att berätta för sina barn hur det gick till.Grunden för demokratin börjar ju där i vallokalen och finns det något finare än att se en sexåring skolas in det tänkandet?!😃Det är nu spännande att se vad valresultatet kommer att leda till. Jag skojade med mina valkamrater och sade att vi ses kanske om en månad igen när det blir nyval.

Jag är ledig i dag och har hunnit med både det ena och andra, lite får jag den där känslan av att jag är sjuk igen då jag är ledig på en vanlig vardag. Skillnaden är att jag nu orkar göra en massa saker istället för att mest sova.Ikväll så skall jag åka iväg till Umeå på utbildning kring missbruk. Intressant! Känns jätteskoj och priviligerat att i två dagar få lyssna och lära sig och sedan äta ute på restaurang och bo på hotell. Bättre än den bästa semestern! Får ju till och med betalt för att vara där.Har helt klart världen bästa och intressantaste jobb!😊 Den här veckan kommer att gå fort känns det som. Hoppas vädret också håller i sig och jag kan fortsätta med mina promenader även upp i Umeå.Tycker verkligen om Umeå.😊 Kanske det är den där magiska känslan av att vara tillbaka i den stad där jag upplevde så mycket roligt under student tiden för tjugofem år sedan.

Nej nu skall jag ta fram resväskan och packa lite inför kvällens avfärd.Ha en jättebra vecka mina vänner!❤

Likes

Comments

Idag är det Alfreds första födelsedag, men det hjälper inte - han är iallafall i onåd. När jag och yngsta dottern kom hem efter jobbet så möttes vi av en stank i hallen. Vi började leta i huset efter källan. Ingen hade skitit i blomkrukan men däremot så hade någon skitit i diskbänkshon!😡Alfred är starkt misstänkt...Jag försökte spola bort avföringen och dottern tog hand om Alfred  och duschade honom då han också hade  bajs i pälsen. Inte roligt, men vi vaknade iallafall till liv.Nu ligger han här bredvid mig och ser oskyldig och söt ut igen men jag minns hur det var för en timme sedan så än är han inte förlåten.Nåja han kanske var smart som valde diskhon och inte soffan när tarmen trängde på.

Har nu också hjälpt min gamla pappa att beställa en ny hund. Han var tvungen att ta bort den hund han hade i början av augusti. Till vår stora lättnad då hunden inte var att lita på. Den hade bland annat bitit mig vid ett tillfälle. Men pappa älskade hunden (mer än sina egna barn ibland) och har varit lite deppad sedan dess. När han började prata om att göra ett minnesalbum över hunden så blev jag orolig och förstod att det var dags att göra något.Första skulle han aldrig mer ha en ny hund då det var så jobbigt att ta bort dem men när jag började visa bilder på hundvalpar så smälte något i hans hjärta och längtan efter en ny trofast vän blev för stark.Nu har han beställt en Cavalier King Charles Spanien som han skall hämta i slutet av oktober. Jag tror jag just förlängt livet på min pappa med många år.😊Det är förresten inte bara vad jag tror utan är vetenskapligt bevisat. 

Min vän Kerstin som var här i helgen med sina barn skall också skaffa hund, en labradorvalp. Nu börjar de bli många hundbebisar i min närhet. Man blir allt lite sugen. Yngsta dottern säger att alla hon känner får en hund utom hon, jo visst är det så..känner igen känslan. Hade den själv när jag var i hennes ålder.

Halva veckan har redan gått. Det går så fort och jag börjar vänja mig vid att jobba heltid. Kan verkligen behöva det rent ekonomiskt också insåg jag igår när jag var med äldsta dottern och beställda körlektioner.Vad dyrt det blivit att ta körkort! Jag är glad att vi har råd att sponsra hennes körkort och vet att hon också är det.Det är det ju inte alla som har. Att lära sina barn att simma och se till att det har körkort innan det flyttar hemifrån har för mig känts viktigt. Dessutom kan det ju vara bra att ha någon som skjutsar hem en från krogen..

Får önska Er alla en trevlig kväll och en fortsatt trevlig vecka! kram❤

Likes

Comments