Glömde ju säga att vi har haft intensiv veckor med kursen Idrottspecisalisering inom ridning. Så vi hade programridning efter en veckas träning.
Gick väl så där men traven kändes bra och utefter omständigheterna gick det ändå ganska ok. Blev inte så mycket galopp men det gör inget.

Sen var jag iväg med tre andra ur häst på en utbytestävling i dressyr och red. Va jääääättenervös innan och gick inte så bra men fick ändå en helt okej ritt, kanske inte helt rätt bedömt enligt mig men ah ja. Känslan är ju det som räknas 😊🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja, nu var det ett tag sen och mycket har hänt, snart är det påsklov och jag går ut på 6+5 veckors praktik. Sååååå taggad 🎉

Jag har också gått och blivit med egen häst 🦄 En kallblodstravare vid namn Balder, 8år gammal. Mycket att jobba med men kommer nog bli bra tillslut. Vi har haft honom sen oktober och det har gått mycket framåt. Varför det blev just honom vet jag inte men fick en magkänsla när jag provred i 10 minus på en isig ridbana.

Idag gick det ganska bra, vi hade lite kondition och han har lugnat sig i boxen. 👼🏻 Detta kommer bli bra, tror jag 💕

Likes

Comments

Ja då har jag och Obelix tagit ett väl förtjänt höstlov. Det har gått tre dagar och jag saknar honom redan 😢 inte jättebra kanske att man får abstinens efter så kort tid. Men sista passet gick 👌🏻👌🏻 och nu får ägaren rida och pyssla med honom denna vecka. Jag tror hon har saknat honom ganska mycket. Och jag har för det mesta bara suttit hemma och Ugglat förutom i söndags när jag var ute i stallet och hjälpte till på våran spökkväll. Annars hoppas jag alla har ett bra lov och är lika taggade på snön som ska komma imorgon 😍😍☃️

Likes

Comments

Ja lite uppdatering på hur vårt liv flyter, vi var med på en pay and jump på skolan. Min första tävling på Obelix och det gick super. Jag blev lite orolig innan start för framhoppningen var kaos. Varje gång vi red an i galopp gick det mer fram än bak men jag bestämde mig för att vi skulle ta hela banan i trav för att båda skulle få en bra upplevelse och inga avramlingar skulle inträffa. Så det gick toppen och felfria vart vi som grädden på moset ☺️ Han förtjänade verkligen en 🌟 efter det.

Sen har jag haft stalljouren två helger. Första helgen red jag bara en gång för jag mådde ganska dåligt och jag hade en kompis som hälsade på som inte alls är häst intresserad så han kunde inte hjälpa till med hästen. Men jag red ut med dem som jobbade i stallet med skolhästarna och körde lite backträning. Det var jättemysigt och det blev danska fint väder ändå.

Sen har vi hoppat en hel del på lektionerna under dem senaste veckorna. Jag har haft lite olika hästar. En som jag aldrig ridit innan och det gick inte alls bra, sen hade jag lin favorit häst som jag ridit en hel del innan och då kände jag mig betydligt säkrare även om hans rumpa var mer uppe i luften än den var på marken men vi red bra vägar och fick fina språng.

Jag fick verkligen känna ordentligt på höstvädret i onsdags när jag red på utebanan och hade tänkt att det skulle vara uppe håll men icke sa Nicke. Börja precis börjat rida fram börjar det spöregna, men Obelix han skötte sig super och var så himla

Andra helgen var ganska bra med förutom att det spöregna. Jag red bara i lördags men då hade min kompis sitsträning med mig. Och jag kan säga att jag hade lite träningsvärk efter det. Blev dock super bra och vi måste göra det igen för man såg verkligen vilken skillnad det blev.

Och nu har jag överlevt ännu en måndag så tack och godnatt 👋🏻

Likes

Comments

Ja, det har gått sådär med ridningen på Obelix, började släppa sista 10 min i onsdags och i torsdags var han tillbaka min lilla stjärna.

På lektion har det gått betydligt sämre. Vår lärare gav mig en häst jag aldrig suttit på tidigare förra veckan och det gick inte jättebra och för att jag skulle få känna att jag skulle kunna rida henne bra så sätter han mig på henne igen. Och jag hade ju gärna tagit ett dressyr pass på hästen först men det verkade inte han tycka vara nödvändigt. Det största problemet är att vi har inte hoppat så mycket på ganska länge och vi hoppade nästan inget förra hösten utan bara ett par gånger i våras. Och jag känner att jag har tappat känslan för hur man hoppar. Jag blir osäker på avstånd och jag litar inte på hästen. Jag kände i torsdags att jag verkligen måste driva men hon hade stängt av helt och reagerade knappt ens på spöt, och hon kan göra så att hon släpper bettet och drar upp huvudet tre språng framför hindret och sen tvär stannar.

En sak till jag har problem med är att treorna sitter ofta och tittar på vilket ger mig världens prestations ångest. Jag vet att man inte ska bry sig om vad dem tycker men om vi säger att några av dem är typiska häst tjejer så kanske det är förståligt. Och så har jag en i min klass som tror att hon är jätteduktig men hon är inte så duktig och så klart är det hennes absoluta favo häst jag sitter på nu. Och blickarna man får av henne är inte roliga heller. Hon har varit sur på mig av någon anledning ganska länge och det som ligger i botten av det är att jag inte ville ha samma jacka som resten av klassen med nöd och näppe hade sagt att den funkar. Och det gör att det är inte så kul när det inte går bra med den häst hon tror är hennes i stort sätt.


Till roligare saker. I torsdag blev det mycket häst. Vi hade körning på morgonen med fjordingarna och det är ju så sjukt kul. Jag älskar körlektionerna. Sen hade vi hoppning på eftermiddagen och ja det gick ju som det fick. Efter middagen sen skrittade jag ut på en kompis häst för jag lovat att motionera honom lite medan en klasskompis satt på Obelix. Sen byte vi häst för jag behövde rida igenom honom lite och det gick fantastiskt bra 😍 så det blev ett toppen slut på dagen❤️🐴

Likes

Comments

Ja vissa saker blir inte lättare ju äldre man blir😶
Fick idag veta att ponny jag nästan vuxit upp och haft mina mest betydande år inom både ridning och i livet med troligen ska tas bort. Jag har inte sett honom på flera år för att han såldes 2012 och jag har fått veta tidigare att han blivit lite krasslig. Det som tar hårdast i hjärtat är nästan att han inte hamnade på rätt ställe när han såldes och det funkade inte från början men dem var för envisa för att sälja tillbaka honom så han har blivit som förbytt. Han är inte helt pur ung men 19 är ingen jättehög ålder för en häst. Saknaden efter honom är extremt stor och nu finns det en liten klump i halsen. 💔

Sen den häst vi har tittat på och gått så långt som att bara vänta på utlåtandet från en besiktning var halt första gången, fick behandling och var halt andra gången tre veckor senare. Så nu har vi bestämt oss för att det känns inte så bra på en häst som är så ung (4)att kanske ha problem med framknäna. Så det är lite tråkigt.

Sen på grund av det andra har jag börjat sakna en häst vi hade två månader i somras men som jag kände att det var för mycket jobb och vi hade inte den tiden som han behövde. Vi fick då inte riktigt den häst hi trodde när vi hämtade honom. Han var ridbar men om han inte tyckte det var kul, om det var jobbigt eller han inte förstod så ställde han sig och var man ute och red så kunde han helt plötsligt tvärvända och nästan skena mot stallet. Men nu vill jag nästan ha tillbaka honom😔

Likes

Comments

Nu är jag helt slut! 😴 En tidig morgon, 2h idrott, ett prov, en bråkig häst och en timma bugg.
Jag hade hoppats på ett lugnt och trevligt pass på banan med lite träning på nedsittning i trav, så blev det inte riktigt. Han sprang med huvudet i vädret och så fort han såg en människa behövde han stanna och glo. Och eftersom ridbanan ligger uppe vid internatet så är det mycket folk som rör sig. Så det blev mest att springa om kring och se ut som nybörjare. Till hans försvar blåste det endel. Men han skulle ha gått riktigt billigt idag. Kan en häst vara schizofren tror jag nästan är det, skämt O sido kan han vara den mest underbara ängeln ena dagen och knappt ta en galoppfattning den andra 😅

Likes

Comments

Ja då var min del av veckans jobb i stallet klart 👌🏻 Även om det är tidigt och jag kanske inte är så bra på att gå och lägga mig tidigare är det en av dem mysigaste uppgifterna i stallet enligt mig. Även om det är kallt och vinter så att bara stå och lyssna på när hästarna äter är ju så rofyllt.
Och idag när jag va påväg ner möttes jag av kor som kom springande från hästhagarna. Lite annorlunda 😅🐮

Och tyvärr kom beskedet igår att hästen vi har tittat på tyvärr inte gick igenom besiktningen utan fick en anmärkning och var halt på ena fram för andra gången. Så nu är vi på jakt efter en ny. Jag har hittat en som jag har blivit lite kär i men min mor not so much.

Likes

Comments

Det här är Obelix 🐴
Han är ett Svenskt halvblod född 1996 e. Elberton u. Alexsiz.

Han är absolut den finaste höst jag suttit på och är så extremt underbar att ord inte kan beskriva honom. Han kan ju få sina idéer ibland, och det kan bli så kul att bakbenen lyfter lite extra men han är ett riktigt charmtroll. Jag har ingen koll på hans utbildning men han är hyfsat välutbildad vad jag vet. Jag har ridit honom mer regelbundet sen 2013/2014 någonstans där. Innan det har jag suttit på honom fåtal gånger. Förra året tog jag med honom till skolan efter höstlovet och det var det bästa som har hänt mig. Han fick mig att se att skola kan vara kul och att jag hamnat rätt. Nu är han här igen, dock har vi haft lite problem med Herren som absolut tycker att det var bättre att så ute än i stallet men annars har han skött sig super. Åkt av har man ju också gjort, är det inte en fasan eller en skata så är det en soptunna eller ett spöke. Mycket finns det ju att vara rädd för. 

Han är verkligen än sådan häst som kan få alla att älska honom. Han skulle kunna ge tillbaka bort tappad ridglädje och starta en gnista som leder till kärlek för hästar. 

Han är verkligen en super stjärna ❤️

Likes

Comments