Wow! Tiden har gått så himla fort😶

Just nu sitter jag på en soffa i Georgia 😱 Men återkommer till vad jag gör här.

Sista veckorna av min praktik i Skåne var underbara och jag saknar alla där så himla mycket. Det var underbara sex veckor .

Jag och min kille åkte till Söderåsens naturreservat en dag och gick typ hur långt som helst, men stället var väldigt vackert och jag vill gärna dit igen. Vi var även en sväng till Ystad och smygehuk för att se hur det såg ut och om det hade varit varmare i vattnet hade jag gärna badat.


Mitt sommarlov var alldeles för kort😶 Men helt underbart, min kille var uppe hos mig nästan hela sommaren så vi spenderade ganska mycket tid tillsammans men jag har även jobbat en del på min mammas jobb så det känns bra att jag inte kommer vara helt pank när skolan börjar. Jag och min kompis åkte till Gotland en vecka, tyvärr var vädret skit så vi kunde inte göra så mycket. Och lite mot min kompis vilja tvingade jag min kille att komma de två sista dagarn för att visa honom vad jag älskar mest att vara på somrarna. Men det va värt att hon blev lite sur.

Och sen jobbade jag fram till mitt flyg gick mot staterna och nu är jag här.

Eller ja, jag har varit här i fem veckor nu. Att lämna min kille och min mamma på Arlanda var väldigt jobbigt och tårarna blev många när jag väl satt på flyget sen. Men jag träffade en snäll tant som också skulle vidare till USA sen så hon hjälpte mig i London att byta flyg.

Men resan gick bra och jag tog mig fram efter väldigt många timmar.

Alla var så välkomnande och snälla och jag har trivits hur bra som helst. Och jag älskar vädret. Det har varit runt 30 grader varje dag och oftast sol.


Jag har fått prova på så mycket och det har varit så himla kul. Jag träffade en av hennes jobb kompisar och vi körde lite off road och sen åkte ut på sjön, och jag svär vattnet va lika varmt som i en pol, typ 30 grader.

Sen har jag ridit en del men det är så pass varmt att man kan nästan inte rida under dagen.

Vi var också en sväng till Charleston och hälsade på hennes syster. Gu så fin den staden va. Där skulle jag kunna tänka mig att bo. Husen var äldre modeller och allt kändes så gammeldags men ändå så nytt och palmer växte längs vägarna. Och Folly Beach var helt underbart 😍☀️

Jag jobbar mest med att longera hästarna och bara motions rida men jag njuter av allt ändå. Jag börjar dock sakna alla hemifrån men nu är det bara en vecka kvar sen går jag också med vinterjacka där hemma. Vi var på Georgia Aquerium en dag och det va enormt. Och vi tog en sväng förbi arenan där OS har varit.

Min värds mamma tog med mig till Medivaltimes som är som tornerspel fast inomhus och det var mer dressyr inriktat än vad jag sett tidigare. Sen hjälpte jag min värd med en Clinic om Liberty riding som hon höll i.

Tanken va att vi skulle åka till New York igår mendet blev tyvärr inte av men nu har jag en anledning att åka tillbaka iaf.

Så nu sista veckan har vi en rodeo inplanerad och jag ska mysa så mycket jag kan med hästarna innan jag lämnar dem ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tre veckor av min praktik är snart över 😩 tiden bara rusar förbi. Snart går jag ju på sommarlov 😊 Det hör veckorna har varit underbara. Jag gör inget annat än det jag älskar 🙊

I helgen var jag hemma för att fira Valborg med familjen, och självklart få rida på min fina prins och träffa min kisse.
Balder va på träning med min mamma i lördags och han fick så fina lovord, han har den lilla gnistan av dressyr i sig trots allt 💁🏼 och Obelix var såklart också fin och väldigt fräsch för att vara 21 😊

Likes

Comments

Då är snart mitt påsklov slut. Inte är jag så ledsen över det för nu går jag ut på praktik fram till sommaren 🙈 jag ska vara 6 veckor på en gård i Skåne och jobba i stallet och rida lite. Är inte det drömmer?

Nu under veckan har jag fått rida min lilla prins lite grann så vi börjar klicka i ridningen också. Även om han snart är 8 så är han som att rida en grön unghäst. Vi tar iaf stora steg framåt hela tiden nu. Han kan bli något tillslut han med tror jag. Men just nu blir det mycket skog och lite bana.

Glad påsk 🐥🐥

Likes

Comments

Ja igår fyllde min Balder hela 8 år. Nu har han bara ett år kvar innan han inte längre kan kalla sig själv unghäst😅 Vi har bara haft honom snart ett halvår men vi har fått så många framsteg tillsammans och tiden har gått så fort. Han är nästan alltid bästa hästen.

Och han är ju faktiskt en riktig prins med tanke på att han har samma födelsedag som vår prins Alexander

Likes

Comments

Nu har jag och Obelix åkt hem från skolan och jag åker inte tillbaka förrän början på september. Hur underbart som helst. Sista veckan har gått fort och jag har bara haft tre skoldagar, vi har varit mycket i stallet och hoppat en lektion som faktiskt gick bra. Vi slutade på topp. Vi har också tagit tappsko kompetens och jag har klarat min uppkörning för körkort 🎉 tyvärr missade jag teorin men fick skriva den i tisdags och klarade det så nu är jag ute och kör på vägarna 🙈🚗

Likes

Comments

Glömde ju säga att vi har haft intensiv veckor med kursen Idrottspecisalisering inom ridning. Så vi hade programridning efter en veckas träning.
Gick väl så där men traven kändes bra och utefter omständigheterna gick det ändå ganska ok. Blev inte så mycket galopp men det gör inget.

Sen var jag iväg med tre andra ur häst på en utbytestävling i dressyr och red. Va jääääättenervös innan och gick inte så bra men fick ändå en helt okej ritt, kanske inte helt rätt bedömt enligt mig men ah ja. Känslan är ju det som räknas 😊🌟

Likes

Comments

Ja, nu var det ett tag sen och mycket har hänt, snart är det påsklov och jag går ut på 6+5 veckors praktik. Sååååå taggad 🎉

Jag har också gått och blivit med egen häst 🦄 En kallblodstravare vid namn Balder, 8år gammal. Mycket att jobba med men kommer nog bli bra tillslut. Vi har haft honom sen oktober och det har gått mycket framåt. Varför det blev just honom vet jag inte men fick en magkänsla när jag provred i 10 minus på en isig ridbana.

Idag gick det ganska bra, vi hade lite kondition och han har lugnat sig i boxen. 👼🏻 Detta kommer bli bra, tror jag 💕

Likes

Comments

Ja då har jag och Obelix tagit ett väl förtjänt höstlov. Det har gått tre dagar och jag saknar honom redan 😢 inte jättebra kanske att man får abstinens efter så kort tid. Men sista passet gick 👌🏻👌🏻 och nu får ägaren rida och pyssla med honom denna vecka. Jag tror hon har saknat honom ganska mycket. Och jag har för det mesta bara suttit hemma och Ugglat förutom i söndags när jag var ute i stallet och hjälpte till på våran spökkväll. Annars hoppas jag alla har ett bra lov och är lika taggade på snön som ska komma imorgon 😍😍☃️

Likes

Comments

Ja lite uppdatering på hur vårt liv flyter, vi var med på en pay and jump på skolan. Min första tävling på Obelix och det gick super. Jag blev lite orolig innan start för framhoppningen var kaos. Varje gång vi red an i galopp gick det mer fram än bak men jag bestämde mig för att vi skulle ta hela banan i trav för att båda skulle få en bra upplevelse och inga avramlingar skulle inträffa. Så det gick toppen och felfria vart vi som grädden på moset ☺️ Han förtjänade verkligen en 🌟 efter det.

Sen har jag haft stalljouren två helger. Första helgen red jag bara en gång för jag mådde ganska dåligt och jag hade en kompis som hälsade på som inte alls är häst intresserad så han kunde inte hjälpa till med hästen. Men jag red ut med dem som jobbade i stallet med skolhästarna och körde lite backträning. Det var jättemysigt och det blev danska fint väder ändå.

Sen har vi hoppat en hel del på lektionerna under dem senaste veckorna. Jag har haft lite olika hästar. En som jag aldrig ridit innan och det gick inte alls bra, sen hade jag lin favorit häst som jag ridit en hel del innan och då kände jag mig betydligt säkrare även om hans rumpa var mer uppe i luften än den var på marken men vi red bra vägar och fick fina språng.

Jag fick verkligen känna ordentligt på höstvädret i onsdags när jag red på utebanan och hade tänkt att det skulle vara uppe håll men icke sa Nicke. Börja precis börjat rida fram börjar det spöregna, men Obelix han skötte sig super och var så himla

Andra helgen var ganska bra med förutom att det spöregna. Jag red bara i lördags men då hade min kompis sitsträning med mig. Och jag kan säga att jag hade lite träningsvärk efter det. Blev dock super bra och vi måste göra det igen för man såg verkligen vilken skillnad det blev.

Och nu har jag överlevt ännu en måndag så tack och godnatt 👋🏻

Likes

Comments

Ja, det har gått sådär med ridningen på Obelix, började släppa sista 10 min i onsdags och i torsdags var han tillbaka min lilla stjärna.

På lektion har det gått betydligt sämre. Vår lärare gav mig en häst jag aldrig suttit på tidigare förra veckan och det gick inte jättebra och för att jag skulle få känna att jag skulle kunna rida henne bra så sätter han mig på henne igen. Och jag hade ju gärna tagit ett dressyr pass på hästen först men det verkade inte han tycka vara nödvändigt. Det största problemet är att vi har inte hoppat så mycket på ganska länge och vi hoppade nästan inget förra hösten utan bara ett par gånger i våras. Och jag känner att jag har tappat känslan för hur man hoppar. Jag blir osäker på avstånd och jag litar inte på hästen. Jag kände i torsdags att jag verkligen måste driva men hon hade stängt av helt och reagerade knappt ens på spöt, och hon kan göra så att hon släpper bettet och drar upp huvudet tre språng framför hindret och sen tvär stannar.

En sak till jag har problem med är att treorna sitter ofta och tittar på vilket ger mig världens prestations ångest. Jag vet att man inte ska bry sig om vad dem tycker men om vi säger att några av dem är typiska häst tjejer så kanske det är förståligt. Och så har jag en i min klass som tror att hon är jätteduktig men hon är inte så duktig och så klart är det hennes absoluta favo häst jag sitter på nu. Och blickarna man får av henne är inte roliga heller. Hon har varit sur på mig av någon anledning ganska länge och det som ligger i botten av det är att jag inte ville ha samma jacka som resten av klassen med nöd och näppe hade sagt att den funkar. Och det gör att det är inte så kul när det inte går bra med den häst hon tror är hennes i stort sätt.


Till roligare saker. I torsdag blev det mycket häst. Vi hade körning på morgonen med fjordingarna och det är ju så sjukt kul. Jag älskar körlektionerna. Sen hade vi hoppning på eftermiddagen och ja det gick ju som det fick. Efter middagen sen skrittade jag ut på en kompis häst för jag lovat att motionera honom lite medan en klasskompis satt på Obelix. Sen byte vi häst för jag behövde rida igenom honom lite och det gick fantastiskt bra 😍 så det blev ett toppen slut på dagen❤️🐴

Likes

Comments