Hej alla finisar!
Nu tänkte jag skriva ett inlägg som jag skrev om en annan gång som ni hittar HÄR! Inlägget är till er bloggare där ute som känner för att få lite fler läsare till bloggen. Jag kommer att komma med tips om hur man kan få fler läsare till bloggen, för det är ju alltid roligt när statistiken höjer måste ändå alla bloggare vara enade om, haha. Jag tänkte skriva ungefär samma sak eftersom att många uppskattade det förra inlägget och jag vill fortsätta att dela med mig av tipsen.

1. Bloggnamn/domän. Detta är viktigt att tänka efter innan man startar igång en blogg. Man vill ha ett namn som alla kommer ihåg och som är lätt att söka efter. Antingen kan det vara sitt hela namn, bara förnamnet eller ett smeknamn. För att det finns många som har ofta samma namn i Sverige och då kanske man vill ha något unikt smeknamn eller annat så att man inte förknippas med någon annan bloggare.

2. Rubriker. När man skall skriva ett inlägg i sin blogg är det bra att välja ut en bra och passande rubrik som är lockande. För det är nästan det första som man ser och det är rubriken som kan göra folk intresserade att klicka in och läsa om det. Så ha ingen tråkig rubrik för att du inte kommer på någon tid, försök att ha en rubrik som låter mer spännande.

3. Unik blogg. Ha en blogg som skiljer sig ifrån andra, för om folk tycker att din är som de flesta andras och inläggen är ganska liknande så kommer folk inte tycka att din blogg är intressant. Genom att skriva på sitt eget sätt, lägga in bilder som passar till bloggen, en unik design så kommer folk tycka det är mycket roligare att få läsa något helt nytt, som inte liknar som andras bloggar. Var dig själv hela tiden också.

4. Header/designen. Detta är någonting jag tänker på väldigt mycket när jag läser nya bloggar, för det är det första som man lägger märke till när man kommer in i en blogg. Rör inte ihop en snabb header för du inte har orkar göra någon mer komplicerad. Jag ser ofta bloggar som har exakt samma, som är ex en rubrik som sitt eget namn står och med sin mailadress och skall jag vara helt ärlig så tappar jag intresset redan där. Jag tycker man skulle kunna ha en bild på sig själv som gör bloggen mer personlig.

5. Ha bra kvalité på dina bilder på bloggen. Det ska inte vara suddiga, det är inte roligt att följa sådana bloggar, man vill ha bra och fina bilder av kvalité.

6.. Uppdatera ofta! Minst ett blogginlägg per dag, annars orkar man inte vänta & vänta hela tiden tills det kommer upp ett nytt inlägg efter kanske 1 månad, då tappar man alla läsare på en gång. Men tänk också på att inte skriva för många inlägg om de inte är riktigt genomtänkta & bra gjorda, då spelar de ingen roll.

7. Ha ett tydligt mål med bloggen och ge inte upp även om det kan ta lite tid; det kan ta allt från några månader till flera år.

8. B
esvara dina läsares kommentarer minst ett par gånger i veckan. Att inte göra det är oförskämt och skapar ingen bra relation. Är du trevlig tillbaka är det större chans att de återkommer.

9. Du kan även kommentera andras bloggar, men inte genom att skriva saker som ex ''Kolla in min blogg'' osv.. För det visar helt ointresse för den andres blogginlägg, då tror personen att du inte ens bryr dig om hens blogg, vilket gör att personen inte kommer besöka din! Skriv istället något positivt om deras blogginlägg, då visar du både intresse och kärlek för dem & då kommer du kanske också få tillbaka det.

10.
Koppla ihop din blogg med andra sociala medier som Facebook-sida, Instagram, Pinterest och Twitter.

11.
Anmäl din blogg till olika topplistor som t. ex. Bloggportalen.

12. Gör ett konto på Blogkeen, då kan folk som läser din blogg följa dig där & då ser de direkt när du har uppdaterat bloggen med inlägg.

13. Lägg till en gilla-knapp till varje inlägg så att dina läsare kan gilla det de gillar, och på så sätt vet du vilken typ av inlägg som uppskattas mest.

14.
Gå ihop med några bloggare med samma målgrupp/läsare som dina och kom överens om att ni ska länka till varandra för att utbyta läsare. Glöm inte andra sociala medier som t. ex. Instagram.

Likes

Comments

- Samarbete w/ Louiza 

Hejsan allihopa! Nu kör jag igång med veckans blogg tävling tillsammans med Louiza eftersom att vi har ett samarbete tillsammans. Vi kommer att utse två vinnare på söndag! Ni hittar hennes blogg HÄR!

Regler för att vara med i vår veckans blogg tävling!
1. Följa mig & hennes blogg på nouw.com för er som har den blogg portalen. Om ni inte har nouw.com, följ oss på blogkeen. Ni hittar länken till min blogkeen sida HÄR! Hennes blogkeen länk hittar ni på hennes blogg.

2. Kommentera i båda våra inlägg att ni är med!

3. KLAR! Nu är du med och tävlar!! Men ni får inte glömma dessa regler & ni måste kommentera hennes inlägg och följa henne, annars så gäller det inte om ni endast gör det på min blogg. Lycka till alla!!

Likes

Comments

+ Nytt skin & skal

Dessa kom hem idag i brevlådan, blev jätte nöjd med det jag beställde! Men dock ett fel eftersom att jag råkade beställa Macbook Pro 13, istället för Macbook Air, så det skinn jag hade beställt blev lite för litet för datorn, men jag tycker det blev jätte snyggt ändå med lite silvriga kanter, eller vad säger ni? Marmor är ju så himla snyggt enligt mig! Blev super glad över mitt nya Iphone skal också med min hund Lotti på. Så jag rekommenderar CaseApp för er som vill köpa ett skal till er mobil eller skin till er Macbook. Eftersom att jag har ett samarbete med CaseApp så har ni har även just nu fortfarande en rabattkod på 20 % om ni använder koden: ''MARLENEJ20''.

Just nu har jag också igång en GIVEAWAY i samarbete med CaseApp på Instagram som ni kan vinna ett presentkort värde av 300 kronor på CaseApp, så om ni känner er intresserade så kika gärna in och var med! Min instagram heter: marleneejohansson, som ni hittar HÄR! Lyckat till!

Likes

Comments

Birhday- child

Kom hem för en stund sedan från min storasysters familj, vi var där och firade ''lilla'' Vilmer som fyller 5 år på tisdag. Tiden går så snabbt, känns som han nyss var en liten bebis, men nejnej, för varje gång jag träffar honom har han vuxit som bara den. Vi käkade gott och bara myste, ett riktigt bra avslut på lovet enligt mig. Imorgon börjar nya tag i skolan och jag känner att jag har haft tid till att vila ut mig.
Hoppas ni haft en fin söndag, nu skall jag göra klart lite läxor tänkte jag, kram!

Likes

Comments

- Om mig

Beroende av energidryck. Alltså jag är seriöst beroende av energidricka så det är sjukt, på skoldagarna dricker jag 1-2 per dag.. Det har blivit i en vana i mer än ett år nu sen jag började gymnasiet. På helgerna kommer suget också och jag vet att det är dåligt för hälsan och tänderna, men det är ju så GOTT?! Känner för att sätta upp ett mål med att trappa ner med att dricka det så ofta.

Envis. Ja ordet ENVIS är något jag verkligen är och har varit sen jag var liten. Det har både negativa och positiva effekter håller jag med om, men ibland går min envishet överstyr. Liksom jag kan bli alldeles frustrerad om jag inte får min vilja igenom. Min familj vet exakt hur jag är och de har fått lida med min envishet i alla år, vilket jag inte är glad över. Så de brukar ofta sluta att argumentera och göra så att jag får min vilja igenom och inte deras, för att annars blir jag aggressiv...

Högt temperament. Hänger lite ihop med envisheten. Men jag blir som sagt är för minsta lilla och någon som har fått lida med mitt dåliga temperament så mycket är min tvillingsyster. Jag är nog den tröttaste och segaste människan på morgonen så det inte finns och det är då mina största utbrott kommer från ingenstans. Jag blir arg för minsta lilla, ex om jag inte hittar en tröja jag vill ha på så får jag damp och blir helt galen. Inte alls kul... Jag har till och med fått säga några vänner som ex Linnea, att jag är på lite dåligt humör en viss dag och att hon inte skall ta åt sig något eller så om något dåligt kommer ut ifrån mig. För jag kan inte rå för det riktigt och styra mitt temperament så då brukar jag liksom varna henne lite innan.

Serie-nörd. Många säger att de kollar på series hela tiden osv... Men alltså man kan nog inte slå mig i serietittande för jag kan kolla på en serie i kanske 10 h per dag i sträck med kanske någon paus till att käka osv... Så var det mer innan iallafall, inte exakt så grovt längre vilket jag är glad över, för alla mina dagar gick åt att fortsätta kolla på serier. Jag har sett ex Gossip Girl- två gånger, One tree hill - två gånger, The vampire diaries - två gånger och sett kanske 5 andra hela series och om man räknar ihop alla dem till timmar, så blir det så mycket så att man nästan svimmar av chock, haha.

Nattuggla. Jag vänder gärna på dygnen varje helg/lov, inte med flit men det blir så, jag sover bort halva dagarna till ex 1-2 tiden på dagen och går och lägger mig sent på natten, Det är en ovana som jag har haft i flera år nu, sen jag var kanske 11 år. Det är väldigt svårt att vända tillbaka dygnet också.


Likes

Comments

Drog förbi H&M en snabbis igår och fick med mig 4 tröjor och en bronzer för endast 260 spänn, hur sjukt? Haha blev helt paff, så ett tips till er som känner att ni vill spara in lite pengar och gillar H&M's produkter så tycker jag att ni skall kika in en snabbis om ni har vägarna förbi.
Förresten tänkte kolla med er som läser min blogg dagligen om ni har några tips på vad jag kan blogga om eller vad ni helst vill läsa för något, jag är öppen för det mesta eftersom att jag vill att ni skall gilla det ni ser på bloggen. Kram!

Likes

Comments

+ Rabattkod 20 %

Har du börjat och trötta på ditt mobilskal? Eller kanske forfarande väntar på att köpa ett som passar just dig? På CaseApp.se har du möjligheten att designa ditt egna Iphoneskal! Man får bestämma precis hur man vill ha det, men har man inte någon idé så finns det redan färdiggjorda designs på deras hemsida. De gör både skal till Iphone men också till vissa Samsung mobiler, men inte nog med det! För att man kan även designa sitt eget skin till sin Macbook dator, eller Ipad. Denna sidan är lätthanterad och är jätte lätt att förstå för att komma vidare i sin beställning, inga konstigheter. Jag har precis klickat hem mig ett Iphone skal som jag själv designat och även ett skin till min Macbook, som CaseApp själv har designat, är riktigt nöjd med min beställning och väntar till jag får hem dessa i brevlådan. Jag väljer att visa er senare i ett annat blogginlägg när jag fått hem varorna vad jag beställde, så håll utkik!

På CaseApps hemsida som ni hittar HÄR!, får man först välja om man vill göra ett mobilskal eller ett skin sin dator.

Sedan bestämmer du dig för om du vill använda en egen bild som du har tagit, eller som kommer från Google genom att klicka på ''Ladda upp bild''. Eller om du vill använda dig av någon av CaseApps egna Designs.

Enkelt och smidigt eller hur? Nu till det roliga! I samarbete med CaseApp så har jag en rabattkod till er på 20% av ert köp, hur bra? Ange koden ''MARLENEJ20'' i kassan. Vill ni veta en annan rolig grej? Nästa vecka kommer en giveaway på ett presentkort ut också, så håll ögonen öppna!!

Likes

Comments