Header

Förberedelser USA

Precis de orden var så himla efterlängtade, "your visa is approved". Vet inte riktigt om jag varit nervös men lite spänd tror jag ändå. Blev inte jätte jätte mycket sömn i natt men ändå så att det räcker.

Och nu till själva besöket. Jag hade bokat tid till kl 10 men då jag har hört att det kan och brukar vara långa köer och väntetider valde jag att vara vid ambassaden kring 9 så jag verkligen hade tid inför mitt besök kl 10. Det började med att jag fick stå i en kö inne i en glasbur i ungefär en halv timme. När det sedan var min tur att gå igenom säkerhetskontrollen fick jag visa upp mitt pass och vad jag hade i min väska. Väl inne i den första byggnaden var det som en säkerhetskontroll när man ska flyga. En fick lägga upp alla sina saker på ett band som sedan åkte igenom en scanningsmaskin, jag fick sen gå igen en metalldetektor. Efter det var det dags att lämna ifrån sig alla sina elektroniska saker när det var klart var det bara at följa den gula linjen på marken till nästa hus. Där fick jag först gå fram till en lucka för att lämna ifrån mig alla mina papper och min pass sen var det dags för den långa väntan på att mitt namn skulle bli uppropat. Efter över en timme hörde jag äntligen de efterlängtade orden "Lovisa Eva Amanda to window 5 please". Väl framme vid luckan fick jag först lämna fingeravtryck på alla 10 fingrar och sen började hon ställa frågor om mitt resa, exempelvis hur länge ska du vara borta? Hur många barn ska du ta hand om? Hur gamla är barnen? Sen var allting klart och hon avslutade allt med "your visa is approved".

Kram Lovisa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förberedelser USA

Precis som rubriken indikerar på har jag nu bokat in min intervju på den Amerikanska ambassaden. Redan på tisdag kl 10 har jag fått tid men då det står att de kan vara LÅNGA köer för att komma in på ambassaden behöver jag vara där redan runt halv 9-9.

'Check lista på allt som måste med:

[Klart] DS-160 "confirmation page"

[Klart] DS-2019 "Certificate of Eligibility for exchange visitor (J-1) Status"

[Klart] SEVIS-Kvitto

[Klart] Pass

[Klart] Personbevis från skatteverket.

[Klart] Extra framkallat foto

[Klart] Bokningsbekräftelsen på ambassadbesöket.

[Klart] Screenshot på mitt kontoutdrag från banken.

Det är alltså nästan en hel bok jag ska ta med mig, hehe. Allting är redan klart det enda som ska göras är att skriva ut några saker. Eftersom vår skrivare inte är att lita på gällande kvalitén på utskriften har min mor fått i uppdrag att skriva ut det på jobbet så allt blir så bra som v´möjligt. (Det är absolut inte så att min far säger att "vaddå den fungerar ju alldeles utmärkt, inte behöver vi en ny skrivare", absolut inte)

Nu börjar allting verkligen börja känns som på riktigt. Jag ska verkligen åka till USA, jag ska verkligen iväg på min drömresa som jag tänkt på i flera flera år. Jag ska sätta mig på ett plan för att flyga över att atlanten för att vara borta i 1 år.

Det är bara att hojta till här nere i kommentarsfältet om ni har frågor eller andra funderingar så kan jag försöka svara på dessa.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Matchningsprocessen
Jag kan inte riktigt förstå det men jag har nu är värdfamilj i USA. En familj har valt att välja mig som deras nya au pair och jag har valt dem att bli min värdfamilj. Allt känns så himla bra. Jag fick verkligen jätte bra kontakt med föräldrarna när vi pratade på skype och det känns som vi har liknande värderingar som går ihop.

Den 2 januari bär det av mot New York för 4 dagar på training school för att sedan den 6:e fara vidare mot Boston och värdfamiljen. Ja, min värdfamilj bor i Mekkat för au pairer, Boston. Familjen består av Mamma Rachel, Pappa Jared, Samuel, Spencer och Cecilia. Jag kommer alltså ha tre stycken värdbarn, många kanske ni tycker men jag är helt okej med det och känner bara att det ska bli kul. Om ni har några fler frågor är det bara att lämna en kommentar här nere så ska jag försöka svara på dem.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Övrigt

Det var väldigt längesen jag tittade in här och skrev till er, men efter min student blev det lite mycket i livet så valde att ta ett litet break. Under detta break har det hänt massor i min matchningsprocess, har hunnit prata med minst 4 familjer till. Det har hänt massa av roliga saker men det kommer jag berätta med om ett annat inlägg. Hoppas ni är lika spända som jag är över att få veta vad det är för något.

Kram Lovisa.

Likes

Comments

Övrigt

Bästa dagen i mitt liv ägde rum i fredags. Vet inte rikligt vad jag ska skriva så bilderna får tala för sig själva.

"klassen Navigerare"

Världens bästa vänner!! "Palt 4 life"

Orutinerade som min klass är tog för stort lakan så allting fick inte plats...

Likes

Comments

Övrigt

...till ett av många viktiga steg innan jag sitter på planet. På fredag tar jag studenten. Jag kan inte fatta att det redan har gått 3 tre år sen jag satte min fot på Tumba Gymnasium för första gången. Tre år sen jag träffade några av mina absoluta bästa vänner för första gången. Tre år sen jag för första gången började tänka på att åka som Au pair efter gymnasiet. Det är nu så himla nära, bara två dagar kvar tills jag äntligen är klar med "skolan". Dagen jag har väntat på sedan jag steg in på Tumba en varm Augustidag för tre år sen.

På fredag är jag alltså klar med den delen av skolan så man verkligen MÅSTE avsluta, jag är då fri att göra va jag vill. Jag tror inte riktgt det har sjunkit in att jag faktiskt slutar skolan då, jag lämnar det som har varit mitt andra hem de tre senaste åren för att kasta mig ut i världen.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Förberedelser USA

Det fjärde steget som måste genomföras efter du blivit godkänd och antagen till programmet är att läsa och skriva på Au pair agreement form som man fått på posten av Cultural Care. Detta avtal skriver du på och skickar sedan in det med posten till huvudkontoret. När du skrivit på avtalet binder du dig till att inte bryta programmets regler, exempelvis att inte jobba mer än 45 timmar i veckan.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Matchningsprocessen

Okej det där gick väldigt fort. Så här 10 minuter efter jag fått meddelandet från den förra familjen att de behövde någon mycket tidigare fick jag en ny matchning. Denna gång med en familj från Austin, Texas. Hann inte ens läsa klart deras profil innan mamman ringde mig. Familjen består av mamma (som är svensk), pappa och två barn, 8 och 4 år gamla. Har redan hunnit pratat med de en gång innan och det kändes verkligen jätte jätte bra. Klickade direkt med mamman och barnen var jätte söta. Nu i eftermiddag ska jag prata med de för andra gången och det lutar nog mot att jag säger ja. Jag uppdaterar er när jag vet mer efter den andra intervjun.

Kram Lovisa.


Likes

Comments

Matchningsprocessen

Tyvärr har det visat sig att familjen jag matchat fått ändrade omständigheter och behöver någon redan från Augusti vilket inte funkar för mig. Men detta gör mig inte ledsen utan känner att det bara var ödet, denna familj var inte den rätta. Nu är det bara att vänta på att nästa matchning ska dyka upp i min mejl.

Som jag skrev är jag inte alls ledsen över detta jag vet inte ens om jag hade tackat ja om de fortfarande behövde någon från januari. Så jag går vidare och hoppas att någon ny dyker upp snart.

Kram Lovisa

En gammal bild från förr förra vintern tror jag. Visst är den fin?

Likes

Comments

Matchningsprocessen

I förra veckan fick jag min andra matchning. Denna gången med en familj från den lilla staden Los Alamos. Familjen består av en mamma, pappa och två barn, 7 respektive 11 år gamla. Jag läsa igenom deras profil och fick ganska snabbt ett mejl från mamman med en hel del frågor. Vi bestämde oss för att skypea med varandra och detta gjorde jag i söndags. Skypesamtalet gick alldeles utmärkt jag är jätte nöjd med min prestation och svaren jag hade på deras frågor. Jag har inte riktigt besätt hur jag ska göra än utan jag vill prata med hela familjen. Vi får se hur det blir lite senare.

Mina tankar om denna familj är att de verkar vara väldigt mysiga och härliga personer som jag tror jag skulle kunna komma överens med. Annars har jag inte så mycket mer just nu så vi hörs när det finns mer och säga om allting.

Kram Lovisa

Likes

Comments