Header

Det är nu bara 39 dagar kvar tills jag sätter mig på planet som tar mig till New York. I morgon är det min tur att säga hejdå till mina vänner när alla är samlade. Det är nämligen dags för mitt Goodbye Party. Egentligen hade jag tänkt ha den i december men lokalen jag tänkt använda mig av var fullbokade samtliga lördagar i december så fick ta nu i november istället. 

Dagen har bestått av att jag har pysslat lite med bordsplaceringslappar som ni kan se på bilderna här ovanför. Visst blev dom fina? Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Fler förberedelser kommer göras i morgon på dagen och sen kl 17 kommer gästerna. Självklart kommer jag ta så mycket bilder jag hinner så ni också får se lite fina ögonblick från kvällen. 

Kram Lovisa 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förberedelser USA

1. Varför valde du att bli en au pair?

Jag valde att bli au pair för att jag älskar att arbeta och umgås med barn. I början av tvåan när jag verkligen bestämde mig för att åka var jag ganska säker på att jag inte skulle orka plugga direkt efter studenten. Att åka some au pair blev då en perfekt sak att göra mellan studenten och universitet.


2. Varför valde du att åka till USA?

Jag valde att åka till USA då jag aldrig satt min fot i landet. Jag har även lite släktingar där borta som jag gärna vill träffa och därför passade USA väldigt bra.

3. Vilken organisation åker du med?

Jag kommer åka med Cultural Care.

4. När började du leta efter din värdfamilj?

Oj, det måste jag faktiskt söka upp i min mejlkorg, det var så längesen jag gick in i matchningsprocessen. Den 5 maj 2017 fick jag det efterlängtade mejlet där det stod att jag gått in i matchningsprocessen på riktigt

5. Hur mycket erfarenhet har du med barn?


Jag hade faktiskt väldigt mycket barnerfarenhet när jag skickade in min ansökan. Har varit tränare i handbollskolan i nästam 3 år plus att jag både sommarjobbat och praktiserat på förskola och skola. Jobbar även som barnvakt några dagar i veckan.

6. Hur lång tid tog det innan du hittade din värdfamilj?

Ganska länge om jag ska vara helt ärlig. Den 5 maj gick jag som sagt in i matchningsprocessen och inte förens i augusti hittade jag den perfekta familjen.


7. Vad var ditt första intryck av din värdfamilj?

Att detta verkligen kan bli min framtida värdfamilj. Efter mitt första skypesamtal med dem kändes det som om jag svävade på moln, allt kändes så himla bra.

8. Hur många barn ska du ta hand om?

Tre stycken. Två pojkar på 4 och 7 år (fyller 8 under mitt år) samt en tjej på 2 år (fyller 3 under mitt år).


9. Var kommer du bo?

Jag kommer bo i Dedham, Massachusetts som ligger en liten bit utanför Boston.

10. Vad är dina tre största rädslor inför resan?

– Att barnen inte ska acceptera mig som deras nya Au pair.

– Att inte känna mig hemma hos familjen

– Att inte trivas så bra som jag trodde att jag skulle göra.


11. Vad vill du få ut av din tid som au pair?

Bli så mycket bättre och säkrare på att prata engelska. Uppleva hur det är att bo och arbeta i en familj utanför mitt egna lands gränser.

12. Vad kommer du sakna med Sverige?

Säger bara en sak MARABOU, nämen skämt åsido. Mina vänner och familjen såklart. Men också helt vanlig svenskhusmanskost.

13. Vad kommer du sakna minst?

Oj, det var en svår fråga. Det jag kommer sakna allra minst är nog mitt liv som det ser ut just nu här hemma i Sverige. Det liv som liksom går med repeat utan att det händer något nytt.

14. Vad vill du göra efter din tid som au pair?

Efter min tid i USA ska jag plugga till lågstadielärare på ett universitet/högskola någonstans i Sverige.

15. Vad vill jag se i USA?

Vad jag vill se har jag inte riktigt tänkt ut än. De stora städerna som New york, Los Angeles och Florida samt Niagara fallen kommer i alla fall finnas med på den bucketlist som jag snart ska på börja.

16. Hur ska du hantera att leva i en annan kultur?

Vara väldigt öppen och prata med min familj om jag känner att något i fungerar. Att ha en öppen och bra kommunikation med de jag faktiskt lever med.


17. Vad förväntar du dig från din värdfamilj?

Att de verkligen försöker få mig att känna att jag är en del av deras familj och inte bara en ”anställd”.


18. Vad ser du mest fram emot?

Att upptäcka ett helt nytt land jag aldrig satt min fot i och självklart träffa min värdfamilj.

19. När åker du?

Den 2 januari 2018 sätter jag mig på planet som först tar mig till Frankfurt för att sedan byta plan som ska ta mig till New York.

Kram Lovisa


Likes

Comments

Förberedelser USA
Hej allesammans!

Det var längesen jag skrev något här men nu har det äntligen hänt något mer inför avresan. Jag har nämligen fått mina flygtider. Jag flyger redan kl 6.55 på morgonen med en mellan landing i Frankfurt för att sen landa i New York 14.35 lokaltid. Det är jag och sju stycken andra tjejer som flyger från Arlanda. Känns kul att det är ett gäng så vi kan prata och så under mellanlandningen i Frankfurt.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Förberedelser USA

Precis de orden var så himla efterlängtade, "your visa is approved". Vet inte riktigt om jag varit nervös men lite spänd tror jag ändå. Blev inte jätte jätte mycket sömn i natt men ändå så att det räcker.

Och nu till själva besöket. Jag hade bokat tid till kl 10 men då jag har hört att det kan och brukar vara långa köer och väntetider valde jag att vara vid ambassaden kring 9 så jag verkligen hade tid inför mitt besök kl 10. Det började med att jag fick stå i en kö inne i en glasbur i ungefär en halv timme. När det sedan var min tur att gå igenom säkerhetskontrollen fick jag visa upp mitt pass och vad jag hade i min väska. Väl inne i den första byggnaden var det som en säkerhetskontroll när man ska flyga. En fick lägga upp alla sina saker på ett band som sedan åkte igenom en scanningsmaskin, jag fick sen gå igen en metalldetektor. Efter det var det dags att lämna ifrån sig alla sina elektroniska saker när det var klart var det bara at följa den gula linjen på marken till nästa hus. Där fick jag först gå fram till en lucka för att lämna ifrån mig alla mina papper och min pass sen var det dags för den långa väntan på att mitt namn skulle bli uppropat. Efter över en timme hörde jag äntligen de efterlängtade orden "Lovisa Eva Amanda to window 5 please". Väl framme vid luckan fick jag först lämna fingeravtryck på alla 10 fingrar och sen började hon ställa frågor om mitt resa, exempelvis hur länge ska du vara borta? Hur många barn ska du ta hand om? Hur gamla är barnen? Sen var allting klart och hon avslutade allt med "your visa is approved".

Kram Lovisa

Likes

Comments

Förberedelser USA

Precis som rubriken indikerar på har jag nu bokat in min intervju på den Amerikanska ambassaden. Redan på tisdag kl 10 har jag fått tid men då det står att de kan vara LÅNGA köer för att komma in på ambassaden behöver jag vara där redan runt halv 9-9.

'Check lista på allt som måste med:

[Klart] DS-160 "confirmation page"

[Klart] DS-2019 "Certificate of Eligibility for exchange visitor (J-1) Status"

[Klart] SEVIS-Kvitto

[Klart] Pass

[Klart] Personbevis från skatteverket.

[Klart] Extra framkallat foto

[Klart] Bokningsbekräftelsen på ambassadbesöket.

[Klart] Screenshot på mitt kontoutdrag från banken.

Det är alltså nästan en hel bok jag ska ta med mig, hehe. Allting är redan klart det enda som ska göras är att skriva ut några saker. Eftersom vår skrivare inte är att lita på gällande kvalitén på utskriften har min mor fått i uppdrag att skriva ut det på jobbet så allt blir så bra som v´möjligt. (Det är absolut inte så att min far säger att "vaddå den fungerar ju alldeles utmärkt, inte behöver vi en ny skrivare", absolut inte)

Nu börjar allting verkligen börja känns som på riktigt. Jag ska verkligen åka till USA, jag ska verkligen iväg på min drömresa som jag tänkt på i flera flera år. Jag ska sätta mig på ett plan för att flyga över att atlanten för att vara borta i 1 år.

Det är bara att hojta till här nere i kommentarsfältet om ni har frågor eller andra funderingar så kan jag försöka svara på dessa.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Matchningsprocessen
Jag kan inte riktigt förstå det men jag har nu är värdfamilj i USA. En familj har valt att välja mig som deras nya au pair och jag har valt dem att bli min värdfamilj. Allt känns så himla bra. Jag fick verkligen jätte bra kontakt med föräldrarna när vi pratade på skype och det känns som vi har liknande värderingar som går ihop.

Den 2 januari bär det av mot New York för 4 dagar på training school för att sedan den 6:e fara vidare mot Boston och värdfamiljen. Ja, min värdfamilj bor i Mekkat för au pairer, Boston. Familjen består av Mamma Rachel, Pappa Jared, Samuel, Spencer och Cecilia. Jag kommer alltså ha tre stycken värdbarn, många kanske ni tycker men jag är helt okej med det och känner bara att det ska bli kul. Om ni har några fler frågor är det bara att lämna en kommentar här nere så ska jag försöka svara på dem.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Övrigt

Det var väldigt längesen jag tittade in här och skrev till er, men efter min student blev det lite mycket i livet så valde att ta ett litet break. Under detta break har det hänt massor i min matchningsprocess, har hunnit prata med minst 4 familjer till. Det har hänt massa av roliga saker men det kommer jag berätta med om ett annat inlägg. Hoppas ni är lika spända som jag är över att få veta vad det är för något.

Kram Lovisa.

Likes

Comments

Övrigt

Bästa dagen i mitt liv ägde rum i fredags. Vet inte rikligt vad jag ska skriva så bilderna får tala för sig själva.

"klassen Navigerare"

Världens bästa vänner!! "Palt 4 life"

Orutinerade som min klass är tog för stort lakan så allting fick inte plats...

Likes

Comments

Övrigt

...till ett av många viktiga steg innan jag sitter på planet. På fredag tar jag studenten. Jag kan inte fatta att det redan har gått 3 tre år sen jag satte min fot på Tumba Gymnasium för första gången. Tre år sen jag träffade några av mina absoluta bästa vänner för första gången. Tre år sen jag för första gången började tänka på att åka som Au pair efter gymnasiet. Det är nu så himla nära, bara två dagar kvar tills jag äntligen är klar med "skolan". Dagen jag har väntat på sedan jag steg in på Tumba en varm Augustidag för tre år sen.

På fredag är jag alltså klar med den delen av skolan så man verkligen MÅSTE avsluta, jag är då fri att göra va jag vill. Jag tror inte riktgt det har sjunkit in att jag faktiskt slutar skolan då, jag lämnar det som har varit mitt andra hem de tre senaste åren för att kasta mig ut i världen.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Förberedelser USA

Det fjärde steget som måste genomföras efter du blivit godkänd och antagen till programmet är att läsa och skriva på Au pair agreement form som man fått på posten av Cultural Care. Detta avtal skriver du på och skickar sedan in det med posten till huvudkontoret. När du skrivit på avtalet binder du dig till att inte bryta programmets regler, exempelvis att inte jobba mer än 45 timmar i veckan.

Kram Lovisa

Likes

Comments