Header

Övrigt

Bästa dagen i mitt liv ägde rum i fredags. Vet inte rikligt vad jag ska skriva så bilderna får tala för sig själva.

"klassen Navigerare"

Världens bästa vänner!! "Palt 4 life"

Orutinerade som min klass är tog för stort lakan så allting fick inte plats...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Övrigt

...till ett av många viktiga steg innan jag sitter på planet. På fredag tar jag studenten. Jag kan inte fatta att det redan har gått 3 tre år sen jag satte min fot på Tumba Gymnasium för första gången. Tre år sen jag träffade några av mina absoluta bästa vänner för första gången. Tre år sen jag för första gången började tänka på att åka som Au pair efter gymnasiet. Det är nu så himla nära, bara två dagar kvar tills jag äntligen är klar med "skolan". Dagen jag har väntat på sedan jag steg in på Tumba en varm Augustidag för tre år sen.

På fredag är jag alltså klar med den delen av skolan så man verkligen MÅSTE avsluta, jag är då fri att göra va jag vill. Jag tror inte riktgt det har sjunkit in att jag faktiskt slutar skolan då, jag lämnar det som har varit mitt andra hem de tre senaste åren för att kasta mig ut i världen.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Förberedelser USA

Det fjärde steget som måste genomföras efter du blivit godkänd och antagen till programmet är att läsa och skriva på Au pair agreement form som man fått på posten av Cultural Care. Detta avtal skriver du på och skickar sedan in det med posten till huvudkontoret. När du skrivit på avtalet binder du dig till att inte bryta programmets regler, exempelvis att inte jobba mer än 45 timmar i veckan.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Matchningsprocessen

Okej det där gick väldigt fort. Så här 10 minuter efter jag fått meddelandet från den förra familjen att de behövde någon mycket tidigare fick jag en ny matchning. Denna gång med en familj från Austin, Texas. Hann inte ens läsa klart deras profil innan mamman ringde mig. Familjen består av mamma (som är svensk), pappa och två barn, 8 och 4 år gamla. Har redan hunnit pratat med de en gång innan och det kändes verkligen jätte jätte bra. Klickade direkt med mamman och barnen var jätte söta. Nu i eftermiddag ska jag prata med de för andra gången och det lutar nog mot att jag säger ja. Jag uppdaterar er när jag vet mer efter den andra intervjun.

Kram Lovisa.


Likes

Comments

Matchningsprocessen

Tyvärr har det visat sig att familjen jag matchat fått ändrade omständigheter och behöver någon redan från Augusti vilket inte funkar för mig. Men detta gör mig inte ledsen utan känner att det bara var ödet, denna familj var inte den rätta. Nu är det bara att vänta på att nästa matchning ska dyka upp i min mejl.

Som jag skrev är jag inte alls ledsen över detta jag vet inte ens om jag hade tackat ja om de fortfarande behövde någon från januari. Så jag går vidare och hoppas att någon ny dyker upp snart.

Kram Lovisa

En gammal bild från förr förra vintern tror jag. Visst är den fin?

Likes

Comments

Matchningsprocessen

I förra veckan fick jag min andra matchning. Denna gången med en familj från den lilla staden Los Alamos. Familjen består av en mamma, pappa och två barn, 7 respektive 11 år gamla. Jag läsa igenom deras profil och fick ganska snabbt ett mejl från mamman med en hel del frågor. Vi bestämde oss för att skypea med varandra och detta gjorde jag i söndags. Skypesamtalet gick alldeles utmärkt jag är jätte nöjd med min prestation och svaren jag hade på deras frågor. Jag har inte riktigt besätt hur jag ska göra än utan jag vill prata med hela familjen. Vi får se hur det blir lite senare.

Mina tankar om denna familj är att de verkar vara väldigt mysiga och härliga personer som jag tror jag skulle kunna komma överens med. Annars har jag inte så mycket mer just nu så vi hörs när det finns mer och säga om allting.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Matchningsprocessen

Hej!

Det har varit tyst från min sida i ett par dagar då det inte hänt så på au pair fronten. Eller egentligen har det faktiskt det men har inte funnit tid att skriva. Men här kommer en liten uppdate:

Min allra första matchning var med en familj från Los Angeles. Mejlet där det stod att jag hade fått en ny matchning kom in i min inkorg natten mellan måndag och tisdag förra veckan. När mamman sedan kontaktade mig visade det sig att de behövde en au pair redan från augusti vilket inte passar in med mina planer så jag fick tacka nej till den familjen.

Kram Lovisa.

Likes

Comments

Förberedelser USA

Matchningsprocessen är nog det mest späntade förutom själva resan en au pair kan uppleva. Det är här allting startar man får för första gången en känsla av att det här är faktiskt på riktigt, jag ska verkligen i väg. Det som händer i matchningsprocessen är att Cultrual cares kontor i Boston läser min ansökan och sedan försöker de matcha ihop mig men en familj de tror skulle passa mig. Om det hittar en familj de tror skulle passa mig skickar de ett melj där det står att "it´s a match". Jag får då gå in på mitt matchnings konto och läsa familjens ansökan om jag tycker den låter intressen skickar jag ett meddelande via mitt konto för att säga att jag gärna vill prata vidare på andra sätt. Allt detta kanske känns lite mycket men det som hjälpte mig var att läsa andra au pair bloggar och om deras matchnings process.

Jag har varit inne i matchnings processen sen i fredags alltså i 5 dagar och jag har hunnit få en matchning, men mer om den i ett annat inlägg.

Kram Lovisa


Likes

Comments

Förberedelser USA

Det andra man gör i sin ansökan är att ha en intervju med sin kontakt person på Cultural care. Denna intervju kan ske både via skype och på kontoret i Stockholm. Jag valde att åka in till kontoret på strandvägen.

Just denna dag var nog den varmaste dagen på hela året. Allting gick väldigt fort väl där inne jag, till en början pratade vi bara svenska och jag fick svara på något rutin frågor så som när jag vill åka och om jag kunde tänka mig åka tidigare i fall jag hittar den perfekta familjen. Sedan var det dags för den delen som var på engelska där frågade hon lite om vad jag vill efter mitt år i USA och lite varför jag ville bli au pair. Efter det var allting över och vi hälsade varandra hej då.

Denna del var jag verkligen inte nervös över, jag gjorde nämligen en liknade intervju i mellandagarna då jag var på ett info möte hos dom. Men då jag skulle åka om så pass lång tid behövde jag göra en ny.

Kram Lovisa

Likes

Comments

Förberedelser USA

Det allra första man måste göra är att fylla en online ansökan på cultural cares hemsida. Där får man svara på en himla massa frågor om din hälsa, vad för barnerfarenhet har du och massa annat som en ansökan ska innehålla. Denna del rekommenderar de att den ska vara klar ungefär sex månader innan man vill åka så att man i lugn och ro hinner hitta den perfekta familjen i matchning processen.

Jag blev klar med min ansökan i förra veckan och klickade på submitt i torsdags. En ansökan jag hållit på med ända sen i höstas när jag på riktigt bestämde mig för att ta mig iväg. I fredags morse ringde min kontaktperson på kontoret och sa att min ansökan var godkänd och jag var nu ute i matchnings processen. Fick detta samtal samma dag som jag hade mösspåtagning så dagen blev bara bättre av det. Vilka känslor som uppstod efter det samtalet kan jag inte riktigt sätta fingret på. Jag vara bara så glad för att äntligen själv få inviga min student tid så detta var bara ett plus i kanten. Nu så här en vecka senare känns allt nästan overkligt. Jag ska verkligen till det stora landet i väst helt själv. Till ett land jag aldrig besökt men alltid drömt om att besöka.

Kram Lovisa

Likes

Comments