View tracker

Har aldrig testat cornbread men alltid velat så nu gav jag det ett försök. Sett lite olika hur det ska förtäras men för mig funkade det bäst som en variant av pannkakor. Finns säkert andra sätt men detta funkade fint för mig som en riktigt lyxig frukost.

Ingredienser
2,5 dl polenta
2,5 dl mjöl
1 ägg
1 krm vaniljpulver
1 tsk salt
1 msk bakpulver
2,5 dl mjölk
0,5 dl honung
0,75 dl olja

Blåbär samt sirap till topping

Gör så här
Blanda alla ingredienser och häll i en non-stick ugnsform. Tillaga mitt i ugnen på 200 grader i 15-25 min beroende på hur stor formen är och därmed hur tunt lagret blir.
Skär upp i bitar, strö över blåbär och ringla över sirap. Sen är det bara att hugga in!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

En god och värmande lunchgryta med varierande smaker.

Ingredienser
1 burk kokosmjölk
1 paprika av valfri färg
1 gul lök
1 tsk grön curry paste
1/2 tsk sambal olek
1 burk avsköljda bambuskott
5-6 cm av en zucchini
1 näve haricoverts
1-1,5 dl ris av valfri typ (jag använde råris)

Gör så här
Hacka alla grönsaker utom haricoverts. Börja med att steka lök, paprika och bambuskott. Stek därefter zucchini samt haricoverts. När allt mjuknat något tillsätt kokosmjök, salt, grön curry paste och sambal olek.
Koka riset och sen släng ihop och ät!

Likes

Comments

View tracker

En lyxig frukost eller en lätt lunch för den som är trött på de vanliga äggvarianterna.

Ingredienser
2 ägg
1 gul lök
2 dl sojafärs
Bladspenat
Ost
Skvätt mjölk
6 svampar
2,5 dl matlagningsgrädde

Gör så här
Hacka och stek halva löken och färs separat.
Hacka och stek sen andra halvan av löken och hacka resten av svampen, fräs och koka upp med grädde och lite soja så är såsen klar.
Vispa upp två ägg och en skvätt mjölk med lite salt. Häll i en varm stekpanna tills ytan börjat hårdna något, lägg så på färsblandningen, bladspenat och ost på ena halvan av omeletten. Vik sedan över andra halvan av omeletten och låt ligga i pannan tills osten smält.
Lägg upp på tallriken och häll över såsen. Tips, servera med körsbärstomat!

Likes

Comments

En lättare lunch eller en bra förrätt som är dunderenkel att slänga ihop.

Ingredienser
1 dl sojafärs
Rapsolja
1 avocado
1 rödlök
Salt
Peppar
En näve babyspenat
4-5 körsbärstomater
Créma di balsamico
2 Polarknäckebröd

Ingrediensernas mängd varierar med hur stor portion en vill göra. Ovan mått blev två stycken knäckemackor med röra.

Gör så här
Avocadoröra: mosa avocadon, finhacka halva rödlöken, salta, peppra och blanda.
Sojafärsen: stek i olja tillsammans med den andra halvan av rödlöken.
Mackan: lägg babyspenat på en knäckemacka, på med avocadoröra, lägg på sojafärsen och de uppskurna körsbärstomaterna. Ringla över lite balsamico. Sen är det bara att hugga in!

Likes

Comments

En middag värd en del tid! Ett riktigt gott, mättande men inte övermättande skrovmål.

Ingredienser
1 butternutpumpa
Olivolja
Salt
Peppar

Sås
5-6 champinjoner
1 stor gul lök
1 matlagningsgrädde
Soja

Tillbehör
Vegoschnitzel
Valfria grönsaker som till exempel haricoverts, blomkål
Fetaost

Gör så här
Butternutpumpa: dela på hälften och gröt ur kärnorna. Spara kärnorna och rosta i lite olivolja. Lägg butternuthalvorna i en ugnssäker form, ringla över olivolja och strö på salt samt peppar. Stek i mitten av ugnen på 225 grader i 35-60 min, beroende på pumpandes storlek.
Svampsås: hacka och stek svar samt lök i olja. Häll över grädde och soja. Låt koka upp.
Övrigt: stek schnitzel samt grönsaker och skär upp fetaosten.
Släng upp allt på en tallrik och njut!

Likes

Comments

God lätt lunch eller förrätt där frasiga spenatvåfflor kombinera med laxröra. En god kombination av smaker och konsistenser.

Ingredienser spenatvåfflor
100 g smör
3,8 dl mjölk (4 dl enligt recept men spenat släpper vätska så därav minska något)
En näve fryst, hackad spenat (skall tinas)
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ingredienser laxröra
1/2 paket lax
1 rödlök
1 créme fraiche
Dill
Någon msk caviarrom

Gör så här
Spenatvåfflor: Rör ihop alla torra ingredienser och tillsätt sen mjölk, smält smör, ägg och spenat. Rör ihop och stek upp.
Laxröra: Hacka lök och skär lax i bitar lax, blanda med resten. Lägg på röran på våfflorna, ha gärna lite babyspenat under.
Tips! Orkar du ej skära upp laxen så ha det direkt på (babyspenat och) spenatvåfflorna utan att hacka och sen lägg på röran.

Likes

Comments

Supergod dessert eller mellanmål. Perfekt om en har övermogna bananer. Lätt är det också!

Ingredienser
3 mogna bananer (ju brunare desto bättre)
1 ägg
1 tsk bikarbonat
4 dl mjöl
1,25 dl socker (är bananerna övermogna är ett tips att skippa eller minska sockret)
0,8-1 dl rapsolja
Salt
Vaniljpulver
Kanel
Kardemumma

Gör så här
Mixa de torra ingredienserna. Krydda efter smak. Mosa bananerna och blanda sen allt. Häll i en smörad brödform och grädda cirka 1 timme på 175 grader.

Likes

Comments

En snabb och enkel one-pot som smakar väldigt gott!

Ingredienser

1-2 gula lökar
1-2 paprika
1 pkt svarta bönor
1 pkt kidneybönor
1 pkt krossad tomat
1 burk majs
1-2 dl röda linser
1 färsk jalapeno
Salt

Gör så här
Hacka lök, paprika och jalapeno. Stek i en gryta och vänd sedan i resten av ingredienserna. Låt koka ihop ordentligt. Sen är det bara att äta. Tips är att äta med en klick créme fraiche.

Likes

Comments

Ville variera mig så idag gjorde jag glutenfria amerikanska majspannkakor. Blev väldigt gott och kommer repeteras. Kul med variation!

Ingredienser
3,3 dl polenta
2 msk bakpulver
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk olja
Salt
1 ägg
2,5 dl mjölk

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt därefter resterande ingredienser. Blanda till en bra smet, stek och avnjut sen. Vill man göra till en person så räcker hälften av ingredienserna fint men behåll då ett helt ägg.

Likes

Comments

Gjorde mitt första försök att göra vårrullar med hjälp av rispapper och kan bara säga att det blir många fler gånger. Så gott!

Ingredienser
4 rispapper
1 avocado
2 nypor ärtskott
1 morot
150 g sojafärs
Soja

Gör så här
Koka upp vatten och häll i en pajform eller liknande. Lägg ett rispapper i vattnet i 10-15 sekunder och ta sen upp och lägg på en tallrik. Fyll sedan rispappret med ovanstående hackade grönsaker och stekta sojafärsen. Se till att dela lika för att fylla papprena. Hur man ska fylla och vika pappret finns det instruktioner om på förpackningen. Sen är det dags att äta och doppa då rullarna i sojan medan du äter.

Likes

Comments