Verdens beste pepperkaker!

​Når det kommer til verdens beste pepperkaker, jeg begynner og kjenne jeg er lei av og spise det, når den er samme smaken. selv om man bare lager det en gang i året, nå som det snart er jul igjenn.  Jeg er veldig glad i lakris og tenkte gjøre en en ny måte.

Dere lager en pepperkake deig, jeg kan godt dele min oppskrift om det er er ønskeligt.

Du kjevler ut deigen og tar de figurene du ønsker selv. Jeg tok en sirkel og et hjerte i midten.

Så må du huske og smøre bakepapir med margarin, eller formfett, ellers henger dropsene fast i papiret. Legge en tyrkisk pepper i hver peppekake.

Så har du i brettene i stekeovnen i 180gr i 7-8 min. Når de er ferdige og har fått den fine fargen og dropsene har smelta så er det og ta de ut.

NB!! Det er veldig viktig at brettet står og avkjøles! Dropsene er veldig varme og de må feste seg så etter 5-6 min er de klare til og legges på rist.


Så kan du nyte en nye smakfulle pepperkaker.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments


Hei på deg.

Dette er den beste oppskriften eg noen gang har brukt. Her hjemme har det vert ganske populær, familie og venner elsker det. Denne har eg laget for 4 gang og dobbel omgang hver gang.

Det er heilt sykt hvor fort de forsvinner, hele jobben tar jo en evighet.


Oppskriften er kjempe enkel

5 ingredienser

Smør 100g

Sukker 3,5 dl

3 dl melk

2 ts Horn salt

10 dl hvetemel


Slik gjør du!

Mel og hornsalt oppi en bolle

Smelte smør og sukker i en kjele

Tilsett melk

Tilsettes i bollen med mel her må det jobbes fort og kna deien.

Legges i en plast pose i 30 min i kjøleskapet. ( kan ligge over natten/ og brukes med en gang)


Skevles ut til under halvparten 1/2 cm

Jo tynnere du skevler jo sprøere blir de.

Jeg laget noen på under 1/2 cm og noen 1/2 cm

Stekes på 200 gr i 8-10 min til de har fått en gylden farge:)

Tenk I dag er det akuratt 1 mnd til julaften!

  • 14 lesere

Likes

Comments

{c}

Vil du ha en enkel og grei middag har du prøvd
Pasta pølse gryte?
Den er så enkel og lage

1/2 Purreløk
1 stkPaprika
2 stkLøk
500g pølser
1pk fløte
1 boks cram frach
5dl pasta ( skruer, makaroni) ta det du måtte ønske.
Pepper, salt og karri

Du begynner med og kutte opp grønnsakene i de bitene du måtte ønske jeg delte pølsene i 2 sont det ble en halv måne, løken skjærte jeg opp i båter. Paprika i strimler og purreløken i passelige biter. Sette på pasta så den får rent av seg før den skal i gryta

Begynne med og steke pølser så de får en fin steke hinne på, sette cram frach og fløten i en gryte. Tilsette litt salt og pepper og karri. Stek ferdig pølsene og steke paprika og løk. Tilsettes i gryta sammen med pasta, kok(varm opp til den passelige tempraturen. Tilsett purreløk.

Så var det bare og spise!

Denne retten er så god at den er perfekt og pakke med til lunsj varme det opp i mikro.
Du kan tilsette det du måtte ønske selv.

Likes

Comments

{c}

Jeg ble heilt måløs når jeg fant ut, at dette var den letteste måten, du vil kansje ikke gå tilbake..
Jeg skal gi deg et forsøk og håper du blir fornøyd.
Dette kunne ikke kunne være sant.
Nå kan eg bekrefte at eg har funnet den gode opskriften!

Søte fristelser

Kokosboller
.:Ingredienser:.

4 eggehviter

300g Sukker

6 stk gelantinplater

Sjokolade/ kokos

150g sjokolade

1 del kokos

25g delfiafett

Slik gjør du:.

piske eggehvitene stive, til det blir marengs.

Tilsett litt sukker av gangen til røren blir glatt og lys.

Legge gelantin i vann i ca 5 min.

Smelte gelantinplatene i 1/2 dl vann

Røre ganske kraftig for hand eller med en handmikser

ønsket vaffel kjeks, men hadde dessverre ikke det.

Jeg synest det var kjempe lett og bruke sprøytepose for da kan man forme fasongen litt bedre.

Sette det i kjøkeskapet til det er stivnet.

Så smelter du sjokolade og delfiafett i vannbad og hiver oppi 2 dl kokos. Avkjøles til det nesten stivner. Så fordeler du, med en spiseskje eller om du velger og helle over. Så da brukte eg bare en gaffel og en skje. For og fordele sjokoladen på kokosbolle settes de i kjøleskap til sjokoladen er stiv.

Avsluttet og drysse over kokos, for og få det fine resultatet, her glemte jeg det ut, klarte ikke og vente:)

Så da har du enkle rimelige kjempe gode kokosboller.

Likes

Comments

{c}

Gresset er grønnere på andre siden.
Hva er ikke bedre og komme seg på andre siden, når den siden du er på er så tørt og klippet heilt ned til røttene.
Når jeg altid har hatt et ønske om og gjøre noe stort.
De som kjenner meg vet det er veldig kjedeligt for meg, når denne tiden er heilt dø.



Jobbmarkedet er helt død!
Jeg skulle ønske jeg kunne få det like sosialt som jeg hadde det for noen en stund siden.
Januar ble jeg arbeids ledig, når jeg er en jente på 24 år så skulle det vert bedre en dette, en og være hjemme skulle vert i full jobb, håper jobbmarkedet tar seg opp ganske så raskt.

Når mine venner har jobb, vartfall en del av de og jeg er hjemme og søker og søker.
Heldige meg som har vert 5av 580 søkere, sjokert ( GLAD ) at jeg var en av de 5, men den jobben fikk jeg ikke, ( Litt skuffa)
Denne dags dato er jeg 5 av 13 søkere. ( Krysser fingrene på en fast jobb )

Jeg føler jeg ikke har de samme vennene som jeg hadde når jeg hadde jobb, eller var i jobb.
Dette er så utruligt kjedeligt, hva skal jeg gjøre med det jeg har jobbet og stått på for og komme meg igjennom.

Jeg tok en utdannelse jeg ønsket selv.
Mine nærmeste familie er så utruligt stolte og glad.
De er så stolte av meg, kunne ikke sett for seg at jeg valgte noe annet.

Vis jeg skulle tenke tilbake på den dagen jeg fortalte at jeg hadde tatt et valg.
Jeg tenkte.. tok valget om denne utdannelsen som instutisjonkokk, fikk mye spørsmål, om jeg virkelig ønsket og fullføre den utdannelsen, du er en så omsorgsperson du vil alle sammen det beste.
Jeg svarte selvfølgelig ja jeg har bestemt meg for denne utdannelsen. Vi vill støttet deg 100% at du skal fullføre
Det er på kjøkkenet jeg vil være jeg liker og lage ikke minst servere god mat til mine..


Når det kommer til at jeg er en omsorgperson, jeg ønsker bare alle skal ha det best..
Jeg skulle gjerne ha tatt et annet valg når jeg sitter her i dag, instutisjon kokk kunne jeg valgt vekk, og helder sikret meg en plass gjennom helse- omsorg når jeg er så omsorgsfull person..

Nå som jeg legger intutisjonkokk på is prøver jeg og finne en ny vei og gå. Jeg legger ikke heilt vekk, bare sont midlertidelig slik at jeg kan finne en jobb jeg kan trivest med. Prøve noe nytt, og blir det bedre tider så har eg noe jeg kan falle tilbake på..

Snart et år er gått, føler jeg har sløst vekk bare på tull, men nå orker jeg ikke vente, dette må eg finne ut av..

Jeg ønsker meg en god jobb, fast inntekt, godt arbeidsmiljø, sosialt.. Liker og jobbe blandt mennesker.


Kommentar feltet er oppe vis du ønsker og spørre eller lurer på noe:)

Likes

Comments

{c}

Knasende gode knekkebrød!

Det du trenger:
125 g mandler byttet ut med 1 1/2 dl linfrø
60 g hasselnøtter eller valnøtter som jeg brukte
3 dl sesam frø
2 ss fiberhusk
3 dl solsikkefrø
5 dl vann
2 ts salt

Slik gjør du:
Sette ovnen på 160 grader.
Finhakk mandler/ nøtter i en kjøkken maskin
Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle og tilsett vann og la den svelle i 10 min siden røren er veldig flytende.
Dele det på to bakepapir på to stekebrett fordele det jevnt. Bruke en slikkepott og prøv deg fram, lag en stor firkant.
dele det opp med kniv eller pizza hjul, sette brettene i ovnen, det ene brettet øverst og det andre nederst og bytt om når de har stått i 35 min.
Bytt plass på de, dersom du ikke har varm luft ovn blir det best om brettene står i 70 min hver for seg, midt i ovnen.

Det og prøve seg fram, gir best resultat.







Kvernet over litt havsalt, og tok litt smør og pålegg på.

Mine ble litt tynne så meste gang tar eg de litt tykkere.

Det er bare og prøve seg fram:)

Likes

Comments


Oppskriften finner dere her
500g kjøttdeig
1 løk
3 ts tørket oregano
2 bokser knuste hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
2ss tomatpurre​
nykvernet pepper
1,5 ts sukker
hvitløk krydder
purreløk​

Ostesaus​
50 g smør
40 g hvetemel
7 dl melk
salt pepper smakes til
Tilsette 250g ost
Lasagneplater

​​Sett stekeovnen på 200 grader
​Stek kjøttdeigen
 i en stekepanne sammen med olje.
​Finhakk løken.
Stekes på pannen med kjøttdeigen, tilsette krydder steke det litt til.
Så tilsetter du tomatpurre, hakket tomater​​ og vann og la det små koke i 5 min svak varme.
​Ost saus
Smelt smøret på i en skjele og rør inn melet. Tilsett melken litt og litt sont at du ikke får klumper( Lettere sagt lage en kvite saus) . Rør eller visp til alle klumper er borte. Tilsetter du salt og pepper for deretter å la sausen småkoke i ca 8 minutter slik at melsmaken blir borte. Riv opp gulosten og tilsett ca 2 dl av den i sausen. (Resten bruker du til toppen av lasagnen) Jeg brukte bare skivet  ost, Fordel  kjøttsausen i bunnen av formen. Deretter tar du litt av ostesausen over før et lag med pastaplater. Etter rundene  med kjøtt- og ostesaus pastaplater avslutter du med ost på toppen..
​( som dere ser så har jeg strød over litt hakket purreløk, og noen små skiver bacon)

​​
Sett formen midt i stekeovnen og stek lasagnen i 20–25 minutter. La den hvile 5 minutter før servering!




  • 53 lesere

Likes

Comments

{c}

Det handler ikke om og lage mat, men gleden av og kunne spise god mat.

Det og lage mat er litt utfordrende, siden det skal smake godt og se bra ut.

Siden me fleste spiser med øynene, er der kjempe viktig at det skal se delikat ut.

Det og kombinere forskjellige mat varer er en glede..

Her er noen av mine bilder den siste tiden.
Har enda flere bilder på lager.

Jeg ønsker bare dele mine bilder som jeg selv synest er ganske bra..
Det ser ekstra godt ut når man legger til det lille ekstra.

Likes

Comments


Jeg har vert plaget med kløe på kroppen i en ukes tid nå.
Det begynte med usynlige nupper på leggene og låren, som begynte nederst rund ankelen på begge beina.
Prøvde og smøre meg med fuktighet krem, alt fra aloe vera gele til parfyme fri fuktighet krem.
Etter noen dager ble det bare støre, ikke minst rødlige, hoven, sikkert pågrunn av all kløingen.
Tok noen allergi tabeletter som alle kan kjøpe, for og sjekke om det var noe jeg har reagert på i det siste.
Det hjalp ikke i det hele tatt.

Fikk time ganske raskt i dag hos min fastlege.. Etter et besøk på legevakta i går natt, der de trudde jeg hadde fått allergisk reaksjon. klarte ikke tenke på noe annet når det klør så.. Hos legen fikk jeg en salve og tabeletter på resept som jeg håper skal hjelpe mot kløe. Som den salven skal jo bare smøres et tynt lag en gang til dagen, har så lyst og bare klemme ut alt i fra den tuba og smøre meg inn. Jeg vet jo at det hjelper ikke og ta alt på det blir ikke fortere virkning av det.. Jeg får smøre meg med tolmodighet, vis det ikke blir bedre, får jeg bare komme meg tilbake til legen..

Heldigvis skal jeg gå med strømpebukse og litt lengde på kjolen i bursdag i helga så, slepper jeg og vise de forferdelige beinene mine..  

Nå som det er kveld igjenn, rolig og en avslappende kveld. Når det er på tide og legge seg igjenn, nei men så skal det begynne igjenn.. Håper virkelig jeg får sove..

  • 92 lesere

Likes

Comments

{c}

Dagen man har ventet på i evigheter.
Heilt siden jeg var en liten jente har jeg ønsket og reise en plass, og har bestemt meg for og pakke kofferten.
Kofferten er pakket og klar den står i gangen, kjenner det er store sommerfugler i magen .
Denne reisen har jeg sett fram til, skulle ønske jeg gjorde det for noen år siden.
Kjenner det skal bli godt og kjenne at kroppen blir lettet, av denne turen som skulle gjennomføres for noen år siden. Dette kommer jeg aldri til og angre på  flyturen er bestilt. Hvor jeg skal få
bo er litt usikkert


​Tiden min er inne og komme meg dit nå, før det er forseint.

..Psst når eg kommer hjem igjenn så pakker eg kofferten for godt, og takker den for alt. 

Likes

Comments