Jag kommer från tre olika länder

tre länder som vägrar erkänna mig som medborgare

Tre länder där jag anses vara invadrare

Tre länder där jag, trots mitt arv, anses vara främmande

Jag är en av de som kallas för "både och och varken eller"

En av de som inte hör hemma, är annorlunda och rebeller

För grejen med oss är att vi inte ger upp

För vi är en stolt grupp som är från alla världens olika hörn

För vi är en grupp som man segregerat och stött ut men för varje minut som går så blir vi större och större och tillslut kan ni inte ignorera oss

För vi kommer slåss

Våra rättigheter är viktiga trots alla era försök så kommer ni aldrig kunna besegra oss

För vi är bestämda, stolta och immuna mot all er hat

Ni ska få höra ett citat "jag är som ogräs, kommer att finnas där oavsett alla dina försök att få bort mig"

Shoutout till alla rassar denna är för er

Vi kommer inte ge upp förräns ni inser att ni har fel

Likes

Comments

Hej allihopa!

Jag vill gärna presentera mig till alla som inte vet att jag existerar! Mitt namn är Mariam och jag bor i Husby, Stockholm. Jag är 00:a (ni får göra matten) #shoutoutalla00:or. Jag går första året Sam-Sam i Norra Real och är SUPER taggad inför sommarlov. Jag älskar att ligga i min säng kolla på serier och käka min vikt i antingen chips, choklad eller solrosfrön (Ya'ni pipas, 'cause u know how I roll). Kollar på asmycket serier just nu så if u wanna watch something hit me up. Jag läser också väldigt mycket, dock inte riktiga böcker utan jag läser i Wattpad, ni som inte vet vad de är kolla up det. Jag har väldigt många åsikter och tycker mycket som person, ni kommer att få höra (läsa?) om alltihop lite senare. Mina passioner i livet är mode, (wattpad) böcker, serier och mina åsikter.  

Denna blogg vill jag ska vara som en offentlig dagbok som intresserar många. Jag vill att folk ska känna att de relaterar men mina vardagliga problem och samtidigt mina nöjen. Det jag vill uppstå med denna blogg är nått slags Purpose (ska leka Justin nu men aja), jag vill känna att jag hör hemma någonstans medans någon annan ska känna att de hör hemma här. Jag vill skapa nån sorts samhörighet mellan olika människor, jag vill skapa band. Jag vill att människor ska lära känna varandra, jag vill att okunnigheten som finns hos många människor i denna planet utrotas. Jag vill att människor som mig ska kunna gå säkra i gatorna utan att riskeras för attacker. Det jag vill är mycket och för att det ska hända måste människor vara medvetna om dessa problem och konsekvenserna som uppstår om dessa problem tillåts finnas utan att det görs något för att jobba emot dem.

Min livslånga fight är för att alla människor som inte känner att de hör hemma - jag pratar om människor som blir utfrysta pga religion, etnicitet, kön, sexuell läggning, hudfärg etc. Jag vill att jag ska kunna höra hemma i min klass för att jag är en medmänniska och inte stöttas ut för att jag inte är vit. Jag vill att det inte ska vara skillnad på betygen hos ungdomar i skolor här i orten jämfört med skolor i innerstan. Jag vill att alla människor ska ses på samma sätt och inte definieras beroende på hur man ser ut, pratar, klär sig och det är just därför jag har startat denna blogg.

Ska börja med att lägga ut en eller flera låtar i veckan så får ni en inblick i vad jag har på repeat i mina hörlurar i denna stund.

Likes

Comments