Header

Stallets utsida

Vi har två hagar en sto och en valack/hingst.

Insida stall. Stallet har 8 boxar, en uppstallningsplats, foder samt sadelkammare.

Foderkammare (det är en vägg mellan boxen och foder kammaren, annars hade Pigge försökt klättra över ;))

Sadelkammare

Dressyrbana

Longering/skrittmaskin. Effektivt sätt att motionera hästarna.

Gång mellan skrittmaskin, dressyrbana och hoppbanan som är större än dressyrbanan.

Bostadshus

​Lantligt inrett!

Trappa upp till övervåningen.

Korridor

Sianna bor i mitten rummet och Lisa fick äran att flytta in i det blå.

Master bedroom

Toalett


Nu har ni fått sätt hur vi bor! Tack till de på Raymond equestrian centre som har gjort tomt/stall grunden.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Sianna har äntligten fått en egen ponny! En busig liten sak som är 10 år. Pegasus är en welsh cob valack som självklart är skäck! Siannas ända önskemål. Pegasus har tävlat lätt fälttävlan med tidigare ryttare och det är inom det spåret Sianna tänker fortsätta på. Pigge som han kallas är väldigt busig och ibland lite små fräck. Att galoppera på terrängbanan är det bästa han vet men dressyr tycker han lätt blir tråkigt och då passar han på att rycka tyglarna ur händerna och beta. Men när han väl sköter sig så är han väldigt fin.

Likes

Comments

​Nu när antalet hästar i stallet ökar, Simon har fullt upp med sin idrottskarriär och Sianna går i skolan blir det svårt för mig att hinna med att rida+ sköta allihop därför har jag tagit beslutet att anställa en stalljobbare som även kommer få motionera hästarna. Lisa Riverfield är en ambitiös hästfantast på 20 år. Hon har inte tävlat så mycket i sina dagar då hon föredrar att hobby rida. Lisas uppdrag på gården kommer vara att mocka, sköta hästarna samt motionera/promenera de dagarna som jag inte hinner rida. Fluris kommer jag däremot ta hand om själv! Lisa kommer bo på gården med oss för att ha extra närhet till hästarna ifall något skulle krisa.

Likes

Comments

I helgen ska Fluris starta första tävlingen på säsongen så jag passade på att trimma honom lite idag. Han var super fin men det märktes att han vilade igår. Han var väldigt på och ville jobba hela tiden så det gällde att hålla honom sysselsatt. Men man ska aldrig klaga på energi! Vi tränade lite byten och de vart stora och luftiga! I traven skulle han behövas aktiveras mer bakifrån men jag ville inte sätta så mycket tryck i honom idag. Det sparar vi tills närmare tävlingen. Vi känns ändå i form så nu ska vi bara få till det inne på bana. Fluris är inte tittig eller så men han är väldigt ljudkänslig så plötsliga ljud kan få honom att tappa en del fokus men det brukar gå att hitta tillbaka igen. Håll tummarna för oss :)

Likes

Comments

Simon kände sig lite snuvig efter gårdagens hoppträning i regnet så jag passade på att trimma Justice lite. Jag kan säga att hon inte var så glad över att ha mig på ryggen, hon är ju van med lite mindre krav från Simon. Men efter ett tag gav hon med sig och blev riktigt fin. Vi tränade mycket övergångar, samlad till mellan galopp, galopp till skritt osv. Simon har haft lite problem med att hålla henne när hindrerna blir lite högre. Så det behövdes! Vi hittade en bra övning där vi red på en åttvolt i galopp, samla-öka-samla på volterna och byte på diagonalen mellan.

Likes

Comments

Justice är ett sto född 2011. Hon har tävlat unghäst championaten och även fått diplom. Simon köpte henne för ungefär två månader sedan så dom håller fortfarande på att lära känna varandra. Justice är en svår flörtad dam, om du inte händelsevis har en morot i fickan blir det nog ingen ridtur. I stallet kan hon vara lite tjurig mot boxgrannarna och i hagen är det hon som bestämmer. Simon och hon kommer dock överens jättebra och de ser fram emot kommande tävlingssäsonger.

Likes

Comments

Twenty är en 6 årig appaloosa valack som jag (Ciana) träffade på när jag skulle erbjuda Fluris som hingst på det internationella ridcentret. Jag gick igenom deras försäljnings stall och hittade en liten prickig filur. Twenty såg inte ut att vara mycket för världen med sina endast 159 cm. Men trots sin storlek är han underbar och rida! Alltid positiv och försöker så gott kroppen hänger med. Han har faktiskt väldigt fina gångarter och tänka sig det kunde jag se redan i försäljnings boxen. Twenty är även till salu!

Likes

Comments

Fluris som han kallas är en hingst e: Fedramin. Han är 11 år och har tävlat svårklass dressyr med Ciana. I år siktar de på de riktigt stora mästerskapen. Fluris är en trevlig individ med en inställning som är värd guld. Han älskar att arbeta och försöker alltid göra sitt bästa. Han används i avel så han är mycket mån om sitt utseende. Störst bäst och vackrast tycker han! Det är bara Ciana som rider Fluris då han blir nervös vid folk han inte känner igen. Han är en riktigt ögontjänare och så fort man vänder bort huvudet hittar han på något bus. Det här är en häst med glimten i ögat.

Likes

Comments

Sianna är dotter till Simon och Ciana, hon är tolv år gammal och älskar hästar precis som vilken annat barn som helst. Hon har tyvärr ingen egen ponny men den står högst upp på önskelistan varje jul. Vem vet om det kanske ligger en liten ponny under granen i år? Det ända kravet hon har är att det ska vara en skäck, hopp eller dressyr spelar ingen roll. Det som är viktigt är färgen!

Likes

Comments

Simon är en nyligen hästfrälst kille som flyttat in på gården efter att ha förlovat sig med Ciana. Simon har fastnat för hoppningen och har köpt sig en duktig hopphäst vid namn Justice. På en gård går saker självklart sönder och då är Simon snabbt på plats för att reparera skadan (det är dock han som har sönder det mesta ;)) Simon och Ciana har en tolvårig dotter tillsammans.

Likes

Comments