Är det någon som kan gissa vad som här är pågång? Några ledtrådar är:

* Valborg
* Finskt
* Munkar

Några dagar sent ute är jag nog, men med lite tur så hinner jag ändå. Lääängtar! Hihi.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag sitter och klurar över en grej med föräldrar. Jag hör ofta att föräldrar pratar illa om varandra, inför sina barn. Det kan vara smått som stort; 'din mamma/pappa är så sur jämt', 'din mamma/pappa kan inte ens göra si eller så' 'mitt barns mamma/pappa är en idiot'. Jag tycker så synd om barnen som får höra på sånt och då ställs inför att välja sida mellan sina föräldrar.

Jag är så otroligt tacksam över att min egen far lärde mig att aldrig tala illa om den andra föräldern. Inte en enda gång i mitt liv så har jag hört honom säga ett enda elakt ord om min mor. Oavsett vad som hänt, vad jag än berättat när jag varit hos honom, vad folk än sagt om honom (för jag visst har det ploppat grodor ur munnen på mor några gånger av olika orsaker) så har far alltid sagt till mig att 'försök att inte vara hård emot din mamma, det finns säkert en anledning till att hon säger så' eller försökt mildra det hela med ett skoj. För han ville väl inte lägga det han tyckte och kände, på mig.

Det är något som jag tagit efter och när min gosse berättar om något som sagts om mig någonstans, så försöker jag svara på ett sätt som får gossen att inte behöva ha skuldkänslor och samvetskval över vad som sägs. Det är en egenskap som jag är stolt över och visst brister även jag ibland och säger att 'jag förstår inte ens varför ni pratar om sånt, för det är vuxenprat' men det hör till ovanligheten och jag lär mig att nästa gång bita mig i tungan istället.
Det är något som fler föräldrar skulle behöva öva sig på, att bita sig i tungan och svälja sina egna åsikter om varandra när barnen är med, för barn har en förmåga att lyssna som bäst när de inte "borde".

Likes

Comments

God förmiddag internet!

Här är man i full gång: tvättmaskin på, frukost intagen, badrummet städat, några fruktpuréer åt lillan gjorda, lek och mys. Jag gillar morgonen mest, då har jag som bäst med energi. Likaså på kvällen. Skulle kunna städa hela lägenheten i ett nafs om klockan kunde stanna på morgon eller kväll och man kunde väsnas så mycket som det behövs. Det går ju inte när man har grannar, vill inte störa mer än hittills redan gjort.

Jag får helt enkelt hoppas att energin finns kvar över resten av dagen och att kroppen inte börjar värka för mycket. Men först, en kopp thé till mig onda hals.

Likes

Comments

Nu är det verkligen inte långt kvar tills dom tittar fram, de där tänderna i lillans mun. Hon vägrar att äta, vill bita i allt (nej, inte det där smaka-för-att-lära-bitandet) och man liksom ser hur hon känner efter själv. Ni vet sådär som man tuggar på något som är riktigt smått, med framtänderna typ. Så gör hon, så hon känner förmodligen att något känns annorlunda i munnen. Spännande spännande att de när dom tänker titta fram, känns som dom varit på g en evighet nu haha.

Hon fick en tandborste att tugga på och klia lite med, den blev hon absolut nöjd med. Men det är inte klokt vad gulligt det ser ut med tandborste till såna småttingar, inte sant?

Likes

Comments

Helgen har varit fylld av känslor av alla dess slag. Jag känner att nu är finns det bara en väg och den är upp och att jag ska resa mig ur askan och kliva ut ur det här molnet som tynger ner mig. Jag tänker inte låta det ta över mig, jag är den som ska ha kontroll över mig och inte några dystra känslor.

Jag är så tacksam att ha A som stöd även när jag är som längst ned, han finns där för mig oavsett. Det är ovärderligt. Han har fått ta emot mycket och han förtjänar verkligen en eloge för att han orkat stanna när det funnits tusen anledningar att gå (okej, inte ordagrant men ni förstår).

Nu ska jag må bättre och inte tillåta mig att ta emot för mycket från andra.

Likes

Comments

Ännu en morgon har anlänt, solig varm och fin är den. Det känns underbart med lite vårvärme, precis vad jag behöver.

Gossen blev fem minuter sen imorse, plötsligt har det blivit jätteintressant att fixa håret om morgnarna. Han börjar bli så stor, min lilla gosse.
Jag måste ta en sväng till förbi skolan för jag glömde ju såklart helt av att han skulle ha andra skorna och jackan med sig idag. Det vore så mycket lättare om han kom i det han åkte, så jag inte behöver tänka på vad som ska med och inte när det ändå ska vara separata saker. Men jag får ta det som det är och förhoppningsvis får jag se gossen en snabbis då också.

Nu väntar iallafall en maskin tvätt och lite mellisfix i mitt hem. Hoppas förmiddagen blir fin för allesammans!

Likes

Comments

Jaha nehe, nu var det ett tag sedan jag kladdade något här igen. Kommer av mig när det blir för mycket omkring och det har det varit nu på senare tid. Lillan har någon slags fas som hon går igenom och vill vara uppe i famnen mest hela tiden och samtidigt är hon jättepappig och så verkar tänderna envisa med att vägra spricka fram. Precis då skulle hennes pappa iväg i flera dagar, så det blev ju ganska tumult men nu tror jag att jag har återfått lite energi.

Så, jag ville väl egentligen bara säga hallå och att jag är på ingång igen. Mer skriver jag i ett senare inlägg. Nu ska jag passa på att hänga tvätt medan lillan vilar. Ha bästa dagen!

Likes

Comments

En sån där trist och tråkig fredag, sån då gossen åker ifrån oss. Jag är iallafall glad över att veckan varit i stort sett grälfri. Det är ett par smågrejer som uppstått men det ser jag inte som något konstigt, så underbar vecka har det varit.

Jag ska försöka mig på en städdag idag ifall lillan tillåter. Den omtalade separationsfasen har anlänt och det är tydligt. Inte en millimeter ifrån henne får jag vara, särskilt efter förmiddagsvilan. Hon vill inte vara någon annanstans än nära nära hela tiden, och då menar jag hela tiden. Samtidigt ser det väldigt suspekt ut på tandfronten så jag gissar att det gör sitt det med. Men vad mer kan man göra än att försöka sitt bästa.

Hoppas allesammans får en fin fredag!

Likes

Comments

Sisådär ja, fick ju en del gjort iallafall. Vi har fått i oss tacos, lite tomater planterade och kaktus en omplanterad, blir spännande att se hur det går med det här.

Sitter och är fundersam över nattning av barn, när börjar det funka ordentligt liksom? Gossen har tagit för vana att bli törstig, toanödig, behöva diverse grejer, lampor ska släckas eller tändas.. Ja, you name it. Varenda dag efter man nattat honom. Borde det inte vända snart, att barnet blir trött mot kvällen och känner för att sova direkt istället för att vara vaken till 21 snåret när man nattar vid 19-19.30?

Om någon ligger inne med tips, feel free to share them! Haha. Nu ska jag spela lite och ta en kopp te med sambon, ha en fin kväll gott folk.

Likes

Comments

Soligt och fint idag! Helt underbart!
Lillan och jag traskade till affären imorse för att handla hem jord till lite plantering som ska göras idag, gossen ska plantera tomater och så ska vi prova plantera paprika. Vi ska även omplantera hans kaktus är det tänkt, så det blir en riktigt mysig dag!

Pratade med vc om hans hosta också och dom rådde att avvakta med besök och att istället fortsätta ge vatten och eventuellt hostmedicin. Astmamedicin skulle vi inte ge eftersom det inte är såna besvär utan en förkylning, där hostan kan sitta i i upp till 6-8 veckor. Astman hade ju försvunnit sist vi var på barnmottagningen med honom jag och sambon, så jag vill gärna vara lite försiktig med att ge den medicinen om han inte undersökts och doktorn sagt att det är precis vad han ska ha. Hoppas han slipper ha hosta så lång tid iallafall.

Men, nu ska här dammsugas och skurat, älskar att göra sånt när man kan ha balkongen på glänt utan att få in isbjörnar. Ha en bra dag i våren!

Likes

Comments