View tracker

Ny resa bokad!

Igår hade ryanair världens deal med massa flygresor för 20kr så jag kunde bara inte låta bli! Det fick bli en resa till Sofia i Bulgarien i slutet av november. De ska visst ha bra shopping, en riktigt fin stad och spännande mat. Aldrig vart där förut så ska bli så kul att se och upptäcka en plats tillsammans med Mike. Förut har vi bara åkt till platser där jag redan varit.

Så har du några tips på vad som ska ses, ätas & göras??

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • resor
  • 29 readers

Likes

Comments

View tracker

Efter en 60+ timmars arbetsvecka är det så skönt att låta kroppen vila. Huvudet går dock på högvarv. Ligger i soffan och planerar vart vi ska åka 2017. Karibienkryssning är bokad i februari. Men innan dess tänkte vi ta några städer på vägen.

Jag har släkt som bor utanför Seattle, så vi funderar på att flyga till Vancouver i Kanada (måste ju få börja året med att besöka ett nytt land!!! Det blir nummer 45!) och sen ta oss ner till Seattle. Någon som vart i Vancouver eller Seattle och har några tips?

San Francisco, Dallas och Miami innan vi tar oss till Orlando där båten går ifrån.

  • resor
  • 47 readers

Likes

Comments

View tracker

Vi är sååå svenska! Tacos varje helg nästan... 🙈 men det är så gott och jag får äta alla mina favoritgrönsaker. Yummy! Massa koriander!


Har försökt hittat ett bra naturligt alternativ till köttfärs (inte sojafärs eller quorn!) och denna gång blev det på belugalinser. I went to heaven!! Så perfekt gott! Belugalinser är inte mjöliga som andra linser.

Här kommer receptet
3 dl belugalinser
1/2 gul lök
1 påse tacokrydda (eller gör din egen mix!)
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
Olja att steka i

Koka linserna enligt anvisningar. Häll av överflödigt vatten. Stek löken, tillsätt tomatkross, vatten och linser. Häll i kryddorna, rör om och puttra upp. Låt puttra 5-10 minuter och smaka av.

Servera med dina favoritgrönsaker & tacotillbehör.

Likes

Comments

Godmorgon folks! Nu sitter jag på mitt cafe STHLM RAW, 5 arbetsdagar kvar innan jag lämnar över till nya ägare. Två år av tårtbakning och latteskummning är snart över. Min kille är på resemässa och jobbar. Ska bli så kul att jobba mycket mer med resor nu snart. Jag menar - finns väl inget bättre jobb än att resa jorden runt på alla platser och se & upptäcka. Vart går ditt drömresemål?

Den här solskenstårtan gjorde jag sist, kan behövas för idag verkar det bara blåsa & vara kallt. Hur enkel som helst att göra också 🙈

  • resor, fika
  • 48 readers

Likes

Comments

Nedräkning varje dag nu. Jag är så redo för mitt nya liv. 

Cafet överlämnas om exakt 7 arbetsdagar - efter det ska jag försöka ta en vecka och bara vara ledig och njuta av långa frukostar, killen, livet, hösten, gott kaffe och uppdatera mig framför datorn - hitta en ny serie (såg precis klart Touch på Netflix!!) och göra klart min onlinekurs.. 

Är redan massa spännande happenings som sker i slutet av november. Ska visst vara med på Allt om Hälsan-mässan, en helg i Berlin, Tropical Island och röda mattan. Lite svårt att bestämma klänning... 


Jag längtar... efter fler frukostar som ovan. November jag är så redo!! Skynda!



  • fika
  • 50 readers

Likes

Comments

Äntligen!! I made it!

Min man är en riktig stadsbo - jag är det inte.

Jag behöver mina skogspromenader, frisk luft, spegelblanka sjöar och tjärnar, björklöv, öppen eld, kokkaffe, bärplock & svampplock... och jag är uppvuxen med att tälta. Det är något mysigt 'primitivt' med att ha stjärnhimlen ovanför sig, att vakna upp lite lätt frysande, att höra vinden.

Han ogillar smådjur, skog och allt som har med det att göra. En öppen park är tillräckligt mycket natur ;)

Nu är jag instängd i en box, en betongbox, aka lägenhet - i Stockholm.

Men nu! Nu ska vi tälta! Det var något jag hade gett upp. Men smart som jag är - hittade jag ett uppgraderat tält i en hangar! I Tyskland. I ett tropiskt paradis!

Så JA! Dreams DO come TRUE!

Det gäller bara att ha fäste på målet, sen kan vägen dit vara annorlunda än man tänkt sig.

Jag hade inte tänkt mig en hangar i Tyskland.. men målet var att tälta.


Tropical Island är en gammal ombyggd hangar en bit från Berlin, Tyskland. Här finns ett helt tropiskt paradis uppbyggt med sand, palmer, konstgjord sol som gör dig brun & frisk. Du kan besöka Tropical island över dagen eller övernatta i tält eller små stugor som finns på området.

  

Likes

Comments


Är det inte spännande, att så fort jag ska ta det lugnt och bara njuta av några dagar helt (nästan) ledigt så blir jag sjuk. Jahaap, 2 dagars feber. Kroppen är så smart som säger till!

Men jag trotsade febern igår, och istället för som planerat, att uppdatera bloggen och jobba med roliga saker från datorn... tog jag mig ut i höstnaturen. Bara sååå mysigt med alla färger, friska vindar, kanelbulle på Rosendal och samtal om livet. Yummy yummy.

I höst ska jag baka extra mycket, både hemma och på jobbet. En månad kvar innan vi lämnar cafet. Idag antar jag att jag måste baka ett gäng KANELBULLETÅRTOR? Right?

Imorgon är det nämligen kanelbullens dag.. Alla kan ju inte komma förbi cafet och mumsa i sig kanelbulletårtor så här får ni receptet från min bok RAW FIKA.


foto: Ulrika Ekblom

Kanelbulletårta12 bitar

Botten

8 torkade fikon (skippa fikon och ta dadlar om du vill)

10 medjooldadlar

3 dl pekannötter

3 dl paranötter

1 tsk kanel

1 nypa himalayasalt eller havssalt

Fyllning

6 dl cashewnötter

1/2 dl pressad citron

2 dl vatten

1 dl honung

2 dl kallpressad flytande kokosolja

1 tsk kardemumma

1 tsk vaniljpulver

Kanelrippel

7 medjooldadlar

1 dl vatten

1/2 dl kallpressad flytande kokosolja

2 tsk kanel

Mixa fikon, dadlar, nötter, kanel och salt till en knaprig botten. Vi gillar när det är lite större bitar kvar så att det blir knaprigt. Tryck ut i en springform.

Mixa cashewnötterna med citronsaft, vatten och honung i en höghastighetsmixer till en jämn smet. Tillsätt kokosolja och kryddor. Mixa igen och häll ut jämnt på kakbotten. Spar 1/3 av fyllningen till senare.

Mixa alla ingredienser till rippeln till en jämn smet. Använd en sked för att klicka ut 6–7 skedar rippelsmet över tårtan. Ta formen och slå den mot bänken 1–2 gånger för att smeten ska bli slät. Ta skedskaftet och svirla runt smeten till ett fint mönster. Bred ut den resterande vita fyllningen med en slickepott. Ställ i frysen. Innan servering kan du pudra tårtan med kanel.

Den är bara sååå god om jag får säga de själv. Testa! 

Passa på att signa upp för att få mitt nyhetsbrev! Du får påfyllnad med tips, recept, inspiration och massa grönt. Skriv in din epost här så kommer snart något spännande!


Likes

Comments

Wohooop jag är med i senaste numret av FEMINA med min kollega Maria! 

Sååå kul!! Under titels 'tänk som proffsen' - senaste året har det verkligen vart mycket media genom Raw Fikaboken. Men det är när jag kan inspirera, tipsa och coacha fram hur dukan få in mer grönt & raw food i ditt liv. Det betyder inte att du endast behöver äta raw.

Under september har jag flera rawkurser på STHLM RAW och jag håller på att skapa en onlinekurs där du kan lära dig hur du får in mer grönt i din vardag - enkelt och gott. Ideerna bara sprutar nu när jag släppt ett projekt och påbörjar andra. Jag gör plats i hjärnan, hjärtat och hemmet. Ut med det gamla, in med det nya, next level, next step, higher! 

Har du pinterest? Där ser du all inspiration jag samlar på mig i bildform. 

Likes

Comments

Så massa nyheter.

STHLM RAW säljs och jag drar på nya äventyr. Mer resor, mer frihet. Jag ville starta upp STHLM bästa raw fik, och det är gjort. Så min mission är klar. Men är du intresserad av att lära dig raw food, samla ihop ett gäng till kurs, eller uppdatera ditt basskafferi - kolla här!

Firade med att beställa en kryssning till Karibien i vinter. Ni får fira med den här härliga raw tårtan!

Vit chokladpaj med röda vinbär
16 bitar

Botten:
3 dl valnötter
ca 10 dadlar
1/3 tsk äkta vanilj

Mixa valnötter, dadlar och vanilj i en matberedare till en smuldegskonsistens. Tryck ut degen i en pajform.

Fyllning:
​4 dl cashew
​1/4 tsk vanilj
​1/2 dl agave/honung
​1,5 dl vatten
​1 dl mjuk virgin kokosolja
​1 dl smält kakaosmör

Dekoration:
​150 g färska eller frysta röda vinbär (eller andra bär)

Mixa allting förutom kokossmör och kokosolja slätt, tillsätt kakaosmör och kokosolja sist av allt. Häll upp i formen och toppa med bären. Ställ in i frysen minst 3 timmar.

Likes

Comments

img_2952-1 Jag älskar att lära mig nya saker, och verkligen nörda in mig på en del grejer. Jag har onödig (nödvändig i vissa fall) fakta om allt. Nu senaste tiden har jag upptäckt podcast och det är främst tre stycken som jag följer som ger mig massa info, tips, trix och främst INSPIRATION till att vara ett bättre jag, en bättre människa, en uppgraderad version av gårdagens mig. Först och främst handlar det om personlig utveckling, en bättre kost, vilda växter, näringsämnen som förbättrar performance, mind hacks, body hacks, framgångsrika människor, sex, förhållanden, kroppen.. nu senast handlade det om meditation och nutrigenomik; sambandet mellan kost och genetik --> vilken mat som kan förändrar våra gener på ett positivt sätt.  
  • REWILD YOURSELF - Min favorit! Handlar i grund och botten om livsstilsdesign. Daniel Vitalis intervjuar folk och pratar om hur vi som människor kan leva mer ursprungsligt i den moderna världen. Den handlar mycket om vilda växter och mat, kost, förhållanden, sex. Hur vi kan bli mer friare i kropp och sinne i en värld som är tämjd till att vara på ett visst sätt. "I’ll be upfront here, I can be a bit of a mystic, but I always make sure what I talk about is backed up by science and rooted in an ancestral context as well. That way I’m sure to stay open to the mystery, while remaining objective and grounded in evolutionary biology." Den här har jag lyssnat på flera gånger tex intervjun med sex och förhållandecoachen Kim Anami som återkommer flera gånger på Rewild Yourself - "Consciously Confronting Sexual Taboos".
 
  • TIM FERRIS SHOW - Författaren till bästsäljande boken 4 timmars arbetsvecka - en av mina absolut favoritböcker. Podcasten dekonstruerar tekniker, metoder och ger oss verktyg för att bli lika bra som de Tim intervjuar. Här finns så mycket information om allt, att det är svårt att veta vart jag ska börja. Leta upp en av dina favoritämnen, eller personer och börja lyssna där. Lyssna tex på på när Tony Robbins berättar om "Morning Routines, Peak Performance, and Mastering Money".
 
  • BULLETPROOF RADIO - Har du hört talas om Bulletproof Kaffe? Detta är skaparen bakom hypen, Dave Aspreys podcast. Handlar om biohacking på alla dess sätt, hur du förbättrar din hälsa, kropp, presterar bättre, tänker bättre, sover bättre... Upgraded lifestyle. Lyssna tex på intervjun med Vishen Lakhiani, grundaren av Mindvalley, där de diskuterar hur du blir lyckligare genom att sätta rätt mål, inlärda övertygelser och hur du presterar bättre.
  Sååå. Har du några favoritpodcast att dela med dig?

Likes

Comments