Hverdag

Heisann! Denne uka her føles som et maraton, det er så mye som skjer og så mye å gjøre! Det er morsomt med slike uker i blant, jeg liker godt at det er litt av hvert å henge fingrene i. Nå er det jo allerede blitt onsdag, og det har vært noen hektiske dager her i gården. Jeg har vært litt opp og ned i form, og har sovet mye mer enn ellers, så det har blitt rolige dager etter jobb og skikkelig slacking på sofaen. I går hadde jeg fri, og vi tok en tur til byen på storhandel, kjæresten og jeg. Det var faktisk veldig koselig, det var første gang på lenge hvor vi fikk litt alenetid, bare jeg og han. Det er vel kanskje ikke det mest romantiske å være på IKEA sammen, men vi hadde det gøy! Vi hadde i forkant planlagt nøye hva vi skulle ha, skrevet opp antall og alt, slik at det skulle gå så smooth som mulig. Vi fikk med oss nesten alt sammen, det var bare noen småting vi ikke fant, så det blir en ekstra tur en dag nå før helgen, i helgen eller mandag. Vi manglet mye tallerkner hjemme, hadde liksom aldri noe som matchet til å dekke bord til selskap og slikt, så det kjøpte vi en haug av. I tillegg ble det en del nye glass og annet vi trenger til slike sammenkomster. Nå reiser snart samboeren på jobb igjen, og da han kommer hjem i Desember, så skal vi ha stort selskap med naboer her hos oss, og da er det godt å ha alt klart av servise, bestikk og kaffekopper.

Så langt i dag har jeg stort sett gjort husarbeid. Kanskje ikke så veldig interessant for dere, men det er nå det som har blitt gjort her, og da kan jeg jo nevne det. Vi får middagsgjester i dag, så da måtte jeg blant annet rydde badet nede, få vasket det som vaskes kan og legge bort masse rent tøy i skapene våre. I tillegg har jeg fått ryddet på rommene til barna og badet oppe + vårt eget soverom, så jeg sier meg fornøyd med det. Før jeg drar på jobb, må jeg en tur innom butikken å få kjøpt en pakke bleier til barnehagen, til Odin + noen andre små ting. Jeg har heldigvis kort dag på jobb i dag, så jeg rekker forhåpentligvis å hente barna på veien hjem også. Nå som kjæresten er hjemme, er et stort sett han som henter, men nå har jeg litt kortere dager en stund, og da bruker jeg de dagene jeg har mulighet til å hente de når jeg kan!

Lag dere en fin dag folkens, så snakkes vi senere!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I helgen hadde vi en herlig langtur med hele gjengen hjemme, hvor Thale endelig fikk prøve ut den nye sykkelen sin! Dere kan tro det var stas. De av dere som følger meg på snapchat, har kanskje sett noen av snuttene og bildene allerede. Det var en skikkelig deilig høst-dag, med fin temperatur, noe som er veldig kjekt når kidsa skal være med på langtur. Det er lite kult å ferdes ute i lengre tid, når det er surt og kaldt, og de små hendene fort blir kalde. Vi stoppet ved en ballbinge, hvor hunden fikk løpe fra seg og barna lekte kjempefint. Thale ville helst bare sykle, og var så heldig å treffe på to av vennene sine fra barnehagen. Odin løp etter og prøvde så godt han kunne å holde følge med de større barna. Det gikk ikke helt etter planen alltid, men likevel hadde han humøret på plass. Han gikk nesten hele turen, vi valgte nemlig å la vognen stå igjen hjemme. Det gikk veldig fint for hans del, han gikk masse, men vi måtte også bytte på å bære han på deler av veien. En fantastisk tur med de fineste jeg vet om!

  • 28 Lesere

Likes

Comments

Det var en veldig vellykket feiring av jenta vår i helgen, og hun fikk så mye fint! Nå tenkte jeg å vise dere noe av det hun var så heldig å få. Hun fikk både penger, klær og leker, noe som kommer godt med, alt sammen. Hun var så glad, så takknemlig og så flink til å takke for gavene, til de som gav til henne. Av min mamma fikk hun en herlig joggedress, kjøpt i spania. Den var superfin, i god kvalitet, faktisk overraskende fin og god, i forhold til tidligere erfaringer med klær derfra. Det er klart man kan være uheldig, men det har veldig ofte vært så-som-så med det jeg har kjøpt der, men denne var helt nydelig. Tykk og god, perfekt nå som det er litt kaldere ute!

Av oldemor og oldefar, fikk hun to nydelige figurer fra den kjente TROLL-filmen. Den er så herlig, med utrolig flotte farger, søte karakterer og fin musikk. Handlingen er litt rar, men veldig morsom. Frøkna elsker filmen, og det er jo for henne at vi har kjøpt den, så det er ikke så viktig hva jeg syns, sånn sett. Et annet ønske som stod veldig høyt på listen hennes, var ballerina-kjole og ballerinasko. Det fikk hun jammen også! Hun fikk den nydeligste lyserosa ballerinadrakten, med glitterskjørt og tilhørende ballerinasko med Hello Kitty på. Med i pakken var det også en hårbøyle med krone på, dekket i gullfarget glitter. Bøylen med glitter er Odin helt betatt av, så det blir spennende å se om det er han som ender opp med den til slutt, eller ikke.

Siste av gavene jeg nå skal vise, er sykkelen hun fikk. Jeg og kjæresten kjøpte den sammen, og hun ble så glad. Hun har syklet siden den kom i hus, og i dag var vi på lang tur også. Det er så stor stas og hun er nemlig blitt en veldig, veldig stor jente nå, som hun selv sier og det er jo helt riktig. Jeg syns det er så gøy at hun er blitt så stor. Nå kan vi gjøre så mye mer ting sammen i forhold til hva vi kunne før!

  • 59 Lesere

Likes

Comments

Barna

I går var en travel dag her i hus, hvor forberedelser nærmest stod i kø! Jeg var oppe "og hoppet" med ungene allerede klokken syv. Det var nemlig dagen for å feire Thale´s kommende 4 års dag, og vi skulle ha selskap med de aller nærmeste i familien. En viktig person som manglet, var min pappa, han var opptatt med jobb, så han fikk det ikke til å klaffe. Heldigvis har vi en deal om at han kommer nedover til oss når det nærmer seg den store dagen hennes, i November. Det gleder vi oss til allerede.

Jeg startet dagen med å gå i gang med å gjøre klart til gjester. Vi hadde min mor på overnattingsbesøk i helgen, og det var veldig koselig. Vi laget god frokost og spiste sammen med de små, før jeg tok fatt på rydding, støvsuging, dekking og styling av bord. Jeg måtte til og med bake en del. Kaken bakte vi fredag, og den var klar til pynting. Det eneste jeg måtte lage fra scratch i går, var muffins. Vi juksa og kjøpte toro-pose, men de ble en suksess likevel. Personlig syns jeg de er alt for søte på smak, men en går greit å spise, om dere skjønner.

Frøkna dro på kjøretur med paps´en for å hente bursdagsgaven vi hadde kjøpt til henne! Hva den var, skal dere få se i et annet innlegg, senere i kveld. La meg bare si at den ble en stor suksess, og hun er helt i skyene over den! I mens de var ute av huset, laget jeg til festbordet. Jeg brukte en enkel, hvit duk på bordet og små dekorasjons-blomster som pynt, langs midten av bordet, fra ende til annen. Videre pyntet vi taket med ballonger og satt noen enkle norske flagg, i noen blomsterpotter i vinduskarmene.

Hovedpersonen selv, hadde på seg ny kjole som kjæresten hadde kjøpt og var strålende fornøyd med den. Hun var så fin, og danset ballerina-dans hele dagen lang. Vi var vel 11 stykker rundt bordet, og det ble spist godt av gulrotkake, muffins, is, sjokoladepudding og vaniljesaus. Det var godt, men "vondt" etterpå, det smaker aldri godt i ettertid når man har spist mye godt i selskap. I alle fall ikke for min del, men heldigvis er det ikke så ofte vi har slike spisefester.

Dagen ble svært vellykket og det var en meget lykkelig soon to be - 4 åring som la seg til sengs i går kveld. Hun fikk være litt ekstra lenge oppe sammen med oss voksne, og vi koset oss med taco, godis og Skal Vi Danse. Det var en perfekt dag for verdens beste jente, både hun og vi var veldig happy. I dag er vi passe utslitt, alle mann og gjør ingenting annet enn å slappe av. Håper dere har en fin søndag!

Likes

Comments

Snapchat

Heisann! Så var det søndag og den store blogge-dagen for min del. På søndager prøver jeg å skrive så mye jeg kan, samt ta igjen det jeg ikke har rukket å gjøre i løpet av uken. Jeg skal prøve å få skissert ned en de fleste innlegg for uka, og kanskje forhåndsblogge noen helt ferdig. Akkurat nå, sitter vi ved kjøkkenbordet og koser oss med rester av gårsdagens bursdagsfeiringskake! Det ble en saftig og velsmakende gulrotkake, med masse ostekrem og pynt på. Det er så rart, bakst og mat generelt, smaker som regel en del bedre i dagene etter når smakene får satt seg litt mer. Slik føler i alle fall jeg at det er. I dag vlogger jeg også deler av dagen vår på mammagruppao sin snapchat! Legg oss gjerne til, så kan du se hva vi har gjort i dag og stille spørsmål dersom du har noe du lurer på. Jeg har alt delt masse, og venter nå bare på at telefonen skal bli ferdig med lading, slik at vi kan komme tilbake til filmingen!

Likes

Comments

Barneklær, BARNEUTSTYR

For en snau uke siden, var vi i heimen, på handletur i byen. Vi kjøpte blant annet en ny vinterjakke til Thale. Den er så fin og helt nydelig, den må rett og slett få sitt eget innlegg her på bloggen. Vi kjøpte jakken på Kappahl, en av mine favoritter når det kommer til barneklær. Det var også der vi kjøpte bodyen til lillesøster i magen, som jeg viste på bloggen for litt siden. Jakken er tykk og god, ikke for tykk - akkurat passe bare. Den har den fineste "gammelrosa" aktige fargen, og helt nydelige detaljer. For snaue 400,- syns jeg vi fikk mye for pengene, jakken er perfekt og passer ypperlig til vår snart 4 år gamle prinsesse. Hun vil helst ha den på hver dag, og er like betatt som meg!

Likes

Comments

Snapchat

Heisann! Endelig hjemme hos mine aller fineste, sliten som få, men kunne ikke hatt det bedre. Formen har tatt kveld i dag kjennes det som, men vi har hatt en koselig ettermiddag så langt, likevel. Barna sutrer og klager, men vi koser oss likevel. Ikke alle dager er like gode for humøret, og i dag er definitivt en av de her hos oss. Vi har spist deilig Lasagne til middag, helt perfekt på en torsdag!

Jeg ville bare stikke innom her nå for å gi dere et lite tips. i morgen er jeg så heldig å få lov til å være gjest på en snap-konto som går under navnet mammabloggerne. Det er totalt 7 mammabloggere, som alle har blogg her på Nouw, som snapper her. En dag hver, hele uken. Jeg er så heldig å få være fast gjestesnapper hos dem, og skal ha en gravid-oppdatering, en gang i måneden fremover. Kanskje jeg dukker opp som vikar også? Nå har jeg min første dag i morgen, og jeg gleder meg!


Legg til mammabloggerne på snapchat for å følge dagen vår i morgen!!

Likes

Comments

Personlig

Den siste tiden, egentlig helt siden jeg fant ut at jeg var blitt gravid igjen, har jeg tenkt mine tanker rundt navnet. Det har vi i grunnen gjort begge to, både jeg og kjæresten. Det er jo et helt naturlig samtaleemne når man venter et nytt medlem til familien, spesielt når det er en liten baby. Da vi var på ultralyd for et par uker siden, fikk vi beskjed om at vi venter en ny liten prinsesse i huset. Tankene mine spinner stadig rundt tema omkring navn. Man kan nesten daglig lese om ulike navn, hvilke som er i vinden, hvilke som trekker seg tilbake, nye funky versjoner av navn og gamle gode, navn som kommer frem i lyset igjen.

Til våre to barn på snart 4 og 1 1/2 år, har vi vært ganske tradisjonelle. Vi har ikke valgt de mest brukte navn kanskje, men heller ikke de minst kjente. Vi hadde begge et ønske om at barna skulle ha våre skulle ha sine helt egne navn. Med det tenker jeg navn som ikke var brukt i familien eller nærmeste vennekrets, fra tidligere. Det er faktisk veldig få jeg kjenner som heter Thale og Odin. Jeg vet om et par hjemme i hjembygda mi, som har en jente som heter Thale. Odin sitt navn kjenner jeg ingen som har. Det var litt derfor vi ville velge det, da det ikke var i familien vår fra før og heller ikke i vennekretsen vår, verken på min eller hans side.

Jeg syns det er en veldig fin greie å la navn gå i arv i familien. Jeg har to bestemødre med veldig fine navn - Esther og Asta. Veldig fine og ikke fult så vanlige navn nå til dags. Likevel følte vi for å la det ligge og heller gjøre vår greie. Navnene er litt i samme gate, føler jeg. Et noe nordisk preg - sterke navn, begge to.

Vi er enda ikke enige om navn til lillesøster i magen. Det kommer vi nok ikke til å bli før etter fødsel uansett. Både med Thale og Odin, valgte vi navnet endelig etter at de ble født. Det føltes rett å gjøre det slik, da vi hadde fått se hvem det var vi fikk inn i livene våre og hvem den lille personen var. Litt dumt hadde det jo vært om vi valgte og fortalte navn i forkant av fødsel, og endte opp med å forandre det etterpå. Så, det blir nok å vente med endelig avgjørelse også denne gangen.


Likes

Comments

Barna

Hei, i dag har vi vært utomhus i mange timer. Tidlig morgen etterfulgt av flere ærender. Det er gøy med slike dager i blant, og barna koste seg. Jeg hadde med begge to på slep, det måtte nesten til i dag ettersom vi hadde time til kontroll av minstemann, på helsestasjonen. Thale syns det var veldig stor stas å få være med lillebroren til helsestasjonen - det er jo så mange kjekke leker og annet stæsj der. Det var flere små babyer der også, så det var litt kaos, men mest av alt veldig koselig.

Det nærmest flommet over av gode ord, skryt og positive tilbakemeldinger. Det er så koselig og varmer veldig. Odin vokser akkurat slik han skal, og var så fornøyd, helt fra vi kom og til vi gikk. De hadde det så kjekt at de ikke ville dra hjem på slutten, haha! Etter kontroll, dro vi til butikken en liten tur. Det er som regel alltid noe småting som trengs, vi fikk blant annet fylt opp lageret med bleier.

Vel hjemme, måtte vi nesten løpe inn dørene. Vi rakk så vidt å komme hjem, før regnet øste ned. Nå er det skikkelig surt og kaldt ute, og vi bare koser oss inne. Det er godt og varmt her etter at vi har fyrt i ovnen. Nå måtte jeg åpne et par vinduer, for ovnen varmer nesten litt for godt til tider. Akkurat i det vi kom hjem, fikk jeg melding om en pakke som kom på posten. Det er jo bare så typisk at slikt ankommer når man akkurat har dratt hjem eller til et annet sted. Jeg får uansett hentet den i morgen tidlig, før jeg skal på jobb.

Likes

Comments

Mammatips

Heisann! Nå har vi virkelig funnet frem det kreative her hjemme - vi har laget trolldeig! Jeg har så mange gode minner med trolldeig fra da jeg var liten. Vi brukte alltid lage trolldeig-nisser til jul, og det gjorde jeg sammen med gudmoren min. Hun var utrolig flink og de ble så fine! Jeg har ikke så mange igjen av dem, men de holdt utrolig lenge. Jeg skal helt klart lage en del av dem i år, og vise dere når den tid kommer. I går laget vi en hel del forskjellige ting. Det ble både dyr og mennesker - Thale er fast bestemt på å lage Elsa og Anna, Olaf og alle de kjente figurene fra Frost. Det var så veldig viktig, nemlig! Vi endte opp med å kaste en del av deigen, fargen var ikke noe fin og den var alt for klissete i konsistensen. Vi fikk laget noen fine avtrykk av barnas hender, samt et hjerte til hver - et rosa og et blått, med begges bokstaver.

Som dere ser så ble avtrykkene litt tykke og de ble ikke helt hundre prosent gjennomstekt og harde. Men! Fine ble de og barna er så stolte! Jeg syns de ble kjempefine, og neste gang skal de bli helt perfekt!

Har du noen kreative ideer til aktiviteter (med barn) for høstferien?

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditet

Jeg er over halvveis i graviditeten og er nå kommet meg gjennom uke 21!! Svangerskapets uke nummer 21!! Det er helt sykt å tenke på at jeg allerede har fullført over halvparten, og det er bare 19 uker igjen. Termin er fremdeles satt til 23 februar, og jeg tror nok den forblir der, det er ikke så sannsynlig at dem plutselig skulle ville flytte på den. Uansett, det blir spennende å se om hun velger å være tidlig ute eller tar seg like god tid som sine storesøsken.

Den siste uken har jeg merket mer og mer til liv og sprell fra frøkna vår. Hun er faktisk i jevn aktivitet hele dagen, kanskje mest på kvelden. Likevel er det jevnt med små dult og spark, fra morgen til kveld. Det er så koselig å kjenne på og virkelig en helt surrealistisk følelse å ha i kroppen. Det kan faktisk kjennes så vidt fra utsiden av magen også, og det er enda morsommere!

Endelig er symaskinen min oppe å går igjen, det må jeg bare nevne og jeg skal straks sy det aller første hjemmesydde plagget til lille-frøken. Det er så gøy å sy, og jeg skal sy masse fremover! Dere skal selvsagt få se etter hvert som nye kreasjoner blir til og det vil også bli mulig å bestille for de av dere som vil det!

Jeg fikk bestilt meg time til jordmor, som jeg skal til i starten av november. Jeg har vært hos jordmor tidligere, men nå er det kommet ny jordmor her i kommunen, så da blir det jo veldig spennende å treffe henne. Jeg håper hun er grei, og jeg regner jo med det. Jeg var så utrolig heldig med hun forrige jeg gikk til, og håper hun her er av samme typen. Det blir uansett spennende med første time hos ny jordmor!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

God morgen! En ny mned er godt i gang, og nå tenkte jeg å fortelle dere litt om hva som skjer denne måneden. Det er ikke ekstremt mye, men flere ting vi gleder oss veldig til. Først ut er høstferien, som vi er midt i nå. Det er så godt med noen ekstra dager fri, som vi kan tilbringe sammen som familie og bare kose oss. Vi har vært hjemme stort sett hele ferien, og hatt skikkelig late morgener, dager fylt med lek og moro, turer, bakst og bare kos. Skikkelig latmannsstil der altså.


Om litt skal vi en ny tur til helsestasjonen med lille Odin. Eller, lille blir jo egentlig helt feil å si, han er jo virkelig ikke en liten gutt lenger. Han er blitt en stor liten gutt, med veldig klare meninger. Jeg gleder meg veldig, det er alltid spennende å se hvor mye han har vokst, både i forhold til vekt og lengde. Så lenge han er frisk ellers, har ikke vekt og slikt noe å si, det er jo ganske selvforklarende. Likevel er det spennende å se om han har blitt så tung og lang som vi tror.


Til min store glede fant jeg ut at det denne måneden har startet en ny jordmor her som jeg bor. Hun jeg hadde først, har sluttet, noe jeg syns var supertrist og leit. Heldigvis kom det en ny rimelig kjapt og jeg fikk bestilt meg ny time sist uke. Det er ikke før starten av november at jeg skal dit, men likevel - siden jeg fant det ut denne måneden og fikk sikret meg en time, måtte jeg bare inkludere det.

Ellers har vi ikke stort av planer klare for oktober. Det kommer alltid noe mer etter hvert, men dette er det som jeg vet skjer, nå snart. Jeg skal få tatt en tur til byen, hvert fall en, kanskje to ganger. Jeg tenkte å starte tidlig på julegaver, handle litt til babyen og til bursdagen til Thale. Vi skal feire dagen hennes nå neste helg faktisk! Det er for å få samlet familie før kjæresten skal på jobb, så jeg og henne får en helt egen feiring på selve dagen. Da tenkte jeg å ta henne med på kino eller på handletur bare. Jeg er helt sikker på og vet at resten av oktober måned blir super!

Har du noen spennende planer for oktober?

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Nok en søndag, nok en helg er snart over og nok en gang er det tid for å oppsummere litt. Interessant for noen mens det kanskje er uinteressant for andre. Jeg håper uansett at dere liker innlegget, for den siste uken har det skjedd litt av hvert. Jeg har vært på jobb hver dag, og det har vært ganske så travelt. Det har vært mange fine dager, men også noen regntunge og skikkelig grå dager. Jeg var en tur hos legen en dag, som gikk veldig fint. Fikk der ordnet med det jeg skulle og det gikk veldig greit.

Hjemme har vi ikke gjort noe annet enn det vanlige man gjør i hverdagen. Barna har vært i barnehagen, og har kost seg veldig der. Fredagen rakk jeg å hente dem, og i tillegg kunne jeg hente dem relativt tidlig pluss at jeg rakk å handle først. Det var deilig, og vi kunne starte helgen litt tidligere enn vi vanligvis gjør. Helgen har vi tilbrunget hjemme for det meste, med handling, god mat, lek og moro. I dag har det vært helt strålende, rett og slett en fantastisk høst-dag. Vi har gjort mye ute, blant annet fjernet ene luftegården til kaninene, som ikke fungerte helt som jeg hadde tenkt. Jeg skal få kjøpt en større og bedre, evt bygge ut den jeg allerede har. De har en annen, så de får mange timer utetid, hver dag, men trenger å utvide arealet på den, så det skal bli gjort en eller annen gang med tiden fremover.

Akkurat nå er det barnetv-tid og barna har fått hver sin sjokolade-kjeks å kose seg med. Jeg er helt pumpa etter en travel dag med mye program, så jeg har satt meg ned og håper jeg får sittet å slappet av en stund. I alle fall litt mer enn 5 minutter. Håper dere har hatt en fin uke!

​Et lite tilbakeblikk på en fin solrik dag i ​fjor en eller annen gang... 

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Søndagsmorgen , høstsola titter inn gjennom vinduene i stua vår og det ser ut til å bli en veldig fin dag! Jeg har alt gjort klart vogna til minstemann, og funnet frem dressen hans. I går hadde vi en hel dag hjemme, jeg og han, så i dag skal vi ut på tur. Det er jo så utrolig flott ute nå og jeg elsker høsten, så da må vi bare benytte muligheten når regnet ikke øser ned. I forhold til bloggen, har jeg som mål å bli flinkere til det å ta bilder, og poste dem, som jeg har tatt med speilrefleks-kameraet mitt. Det er i alle fall noe jeg syns er morsomt og bra, å se ordentlige bilder og ikke bare mobil-bilder. De kan være fine, de også, men det er helt klart et bedre alternativ å ha et litt mer "skikkeligere" kamera for hånd.

Faktisk så er det bare jeg og Odin som er våkne enda. Eller, de to andre i gjengen er våkne, men ligger å ser film. Guttungen har ikke tålmodighet til å sitte stille, så vi tok å startet dagen etter en god dusj og morgenstell. Nå har vi spist frokost og etter at jeg er ferdig med det her innlegget, skal jeg lage i stand en liten nistepakke vi kan ha med på tur, litt senere. I går fikk jeg tatt hele huset, så i dag skal jeg ikke bruke noe tid på slike ting. Håper dere får en fin søndag, nyt så godt dere kan!

Har du høstferie, slik som oss?

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Hei dere! Det er en så deilig følelse å endelig kunne innse og si høyt at man faktisk har høstferie! Herregud, det er så fantastisk og det skal bli så utrolig godt med litt ekstra fri - late dager, lite planer og bare kos. Det er skikkelig frisk høstluft ute nå, og det er så deilig. Så langt i dag, har vi bare vært innendørs. Jeg har nå sendt mannen og frøkna ut døren, for å gjøre unna lørdagshandel på butikken. Jeg har rett og slett behov for å ikke gjøre så mye og ikke gå noe sted i dag. Det er ikke noe leit som har skjedd eller noe sånt, det har bare vært en noe hektisk uke, så nå trengs det en skikkelig lat dag, hjemme. Jeg har ikke lagt meg helt på latsiden da, det må jeg bare få sagt. Jeg har laget to deiger, som skal bli til horn. De står nå begge til heving i hver sin bakebolle, på kjøkkendisken, og vi skal skjære opp, fylle dem med godsaker og rulle dem til horn, litt senere.

Minstemann sover nå, eller han er i alle fall i seng. Trøtt var han, så det blir nok godt å få sovet litt. Vi startet dagen vår rundt klokken syv i dag, og jeg stelte han før jeg smøg meg i dusjen. Det er noe av det beste jeg vet om dagen, å kunne dusje på morgenen noen dager. Jeg har som regel ikke tid i ukedagene, foruten de dagene jeg klarer å trene litt. Det blir helst i helgene, da er liksom ikke tiden noe vi tenker på, så da er alt lov og alt går. Storesøster kom labbende mens vi enda var på badet, og vi stelte oss alle sammen, før vi gikk ned for å nyte en god høst-frokost. Jeg fyrte i ovnen, og nå er det godt og varmt her. Det blir faktisk litt huskaldt her, spesielt de dagene det er mye vind, og det er stort sett vind her vi bor, enten det er lite eller mye.

Nå skal jeg finne frem støvsugeren og få gjort husarbeid for dagen. Både oppvask- og klesvask er på gang, så nå gjenstår det bare å shine gulvene og andre overflater rundt om kring her i hovedetasjen. Det er lite som føles bedre enn å nyte et skinnende og godluktende hus, spesielt når man har fri og tilbringer en del mer tid hjemme enn hva man gjør ellers.

Lag dere en fin dag, folkens! I dag snapper jeg en del fra dagen vår, så følg oss gjerne på - marilenj!

Å jaaada, vi har skittent glass på klesskapet .... minstemann var nemlig innom rommet rett før jeg tok bildet, for å klisse litt rundt med fingrene sine ;)

Likes

Comments

Skrevet i : Barneklær, BARNEUTSTYR, Innkjøp

Hei dere! De siste ukene har det blitt noen nye innkjøp til barna, og nå tenkte jeg å vise dere siste nytt, til lillesøster i magen. Blant merker i jungelen av barneklær, er Newbie en stor favoritt. Jeg er veldig svak for de fine mønstrene og behagelige fargene, søte design og nydelige sammensetninger på ulike plagg. Det er så søte plagg, til både små prinser og prinsesser og så syns jeg det er så bra at dem lager klær for de litt eldre barna, og ikke bare de aller minste.

Thale hadde en hel del fra NB, og det samme hadde Odin. Han arvet riktignok en del av de nøytrale plagg, fra storesøsteren sin, men det fungerte like fint som nytt. Nå har jeg ikke kjøpt mye til lillesøster enda, men litt blir det jo uansett. Det er jo en del av forberedelsene og den deilige kosen med ventetiden, å handle inn litt. For litt siden var jeg og gjengen i heimen, på handletur i Stavanger. Vi hadde ingen spesielle planer, annet enn å besøke noe av hans familie og handle litt dagligvarer. En stund delte vi oss litt, og jeg tok med frøkna på Kappahl.

Jeg fikk med meg hjem, det som jeg anser som verdens fineste body! Thale fikk være med å velge den ut, og det var stor stas å finne et plagg til lillesøster som er på vei. Jeg er helt forelsket, de duse lilla-fargen er så fin og har et utrolig søtt mønster. Rundt halsen er det en nydelig blondekant, og det samme er noe lignende rundt armene. Jeg gleder meg ihjel til å pynte bittelillesøster med den!

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditet

WOW, det er alt jeg har å si! Nå er jeg hele 20 uker og 2 dager på vei med lillefrøken. Ca 50,2 % av svangerskapet er fullført og det er rundt 141 dager igjen til termin. Hvor mange dager som gjenstår avhenger selvsagt av om hun kommer før termin eller etter. Det er ikke noe jeg tenker mye på, og vi tar det som det kommer. Man kan ikke styre disse små, uansett hvor mye man prøver - de kommer når de er klare.

Jeg bruker en app som heter Preglife, som jeg faktisk er ganske fornøyd med. Den gir en utfyllende oppdatering, uke for uke - med bilde, samt de detaljer det er verdt å få med seg. Det er ikke tvil om at det skjer ting. Bittelille vokser mye, og er nå ca 24 cm i lengden. Vekten ligger rundt 290 gram i starten av uken og øker til rundt 369 gram mot slutten av uken. Dette er selvsagt individuelt, jeg er utrolig spent på å se om hun tar igjen sine søsken på vekta når fødselen setter i gang og hun blir en del av hverdagen vår. Vekt er heller ikke noe viktig, så lenge hun er sunn og frisk ellers, er det det viktigste!

Hun har enda mye plass i magen, og nå som hun er begynt å få litt størrelse på kroppen kjenner jeg sparkene hennes hver dag. De kan så smått kjennes på utsiden av magen også, men enda ganske svakt. Jeg gleder meg veldig til jeg og kjæresten kan kose oss med å kjenne på det sammen. Det er noe helt spesielt med det å kunne kjenne bevegelser og livstegn fra den lille mageboeren vår, fra utsiden.

Magen vokser utrolig mye, og er nå skikkelig rund og god. Mange sier den er svær mens andre sier - oi, den er liten. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om akkurat det. Størrelsen på magen har generelt lite å si for babyens størrelse, og er ikke noe man bør ofre for mye unødig oppmerksomhet. Jeg har hatt relativt god babymage i alle mine svangerskap, og syns det er veldig koselig! Den siste tiden har jeg blitt kjent med flere nye som skal ha barn på samme tid som meg, i tillegg til at jeg har fått vite at flere av mine venninner og noen bekjente rundt om kring også venter små. Det er så gøy, og veldig godt å ha noen å snakke med alt som har med utvikling, svangerskap, babyting og alt annet, sammen med!

Om du er gravid - hvor langt er du på vei?

Magehuset ca 20+0 💛

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Hallo! Nå føler jeg det er skikkelig lenge siden sist. Jeg har hatt flere innlegg på gang de siste dagene, og flere ganger har jeg satt meg ned for å skrive og jeg har blitt ferdig og gjort klart til posting. Men så langt har jeg aldri kommet. Det skjer jo selvsagt alltid et eller annet, rett før posting, som gjør at man ikke får postet likevel. Vel, vel - det er jo ikke verdens undergang. Jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skal si om dagen i går. Den begynte bra, så ble det mye sur stemning og jeg har bare vært super-stresset hele dagen. Ingen god følelse å gå rundt med i kroppen, og jeg kjenner at jeg pusher grensene mine ganske langt om dagen. Og jeg kjenner at jeg har nådd grensa mer enn en gang for mye, og nok er snart nok. Jeg skal være ærlig her på bloggen - og jeg håper dere syns det er en fin ting.

At vi alt er over halvveis i uka er helt sprøtt, dagene flyr virkelig avgårde! Det beste med dagen i dag, var å komme hjem igjen. Nå skal jeg ikke høres sutrete ut eller klage på noen måte, men jeg har jo sagt flere ganger at jeg skal være mer åpen og ærlig her, og ikke pynte opp hverdagen som mamma. For det er ingen dans på roser, spesielt ikke med to små under 4 år og en til på vei. Jeg nyter og vi koser oss, men det kommer en del utfordringer på veien også.

I dag håper jeg på en mye bedre dag. Så langt har det vært veldig bra, med to blide barn og koselige samtaler rundt frokostbordet. Jeg har fått ryddet bort alt av skittent tøy, satt på en maskin samt hengt opp og brettet en god del som har lagt på vent. Det som er så kjedelig om dagen, er at jeg ikke klarer å forutse hvordan dagen blir. Den kan begynne bra og ende helt i andre enden. Positive tanker og holdning hjelper mye, det er faktisk ikke mye som skal til. Jeg merker det er blitt mye kaldere ute, og at vi er i gang med de kaldere tider. Jeg skal helt klart kle meg litt ekstra i dag. I kveld har jeg planer om å finne på noe ekstra kjekt med barna, og jeg satser på at jeg klarer å finne noe kjekt i hobbyskapet vårt!

Håper dere får en strålende fin torsdag! Nå er jeg tilbake i vanlig aktivitet her, jeg skal i alle fall prøve så godt jeg kan og håper dere holder ut med det! Følg oss gjerne på snap - marilenj eller instagram - marilenjorgensen!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Etter noen dager gode med masse energi og godt humør, har jeg i dag fått et skikkelig slag i trynet. Jeg har vært totalt slått over ende, og formen har vært helt på bunnivå. Det er så sjelden jeg er syk og dårlig, men nå det først slår til, blir det et skikkelig slag midt i trynet. Jeg skal ikke klage, for jeg er generelt lite plaget med ting. Likevel så kjenner jeg at jeg ikke orker stort, og det går i perioder. Jeg sov hele formiddagen og langt ut på formiddagen, og har ikke gjort en dritt, for å si det rett ut. Ungene har fått sett barne-tv og iPad. Eldste var på tur med pappa´n imens jeg hvilte og minsten sov luren sin. Det er godt å være litt adskilt av og til, det må nesten til også, spesielt når formen ikke strekker til. Så i dag skal jeg tillate meg å slappe helt av og legge alt annet som ikke er så viktig, bort. Jeg tenker faktisk å ta meg et varmt bad til kvelden, innta koseklær etter det og bare slacke på soffa´n.

Oppi all elendigheten, har jeg en kjekk nyhet også! Det skal dere få vite mer om senere. Vi har ellers hatt en utrolig koselig søndag. Jeg tok med barna ut på lekeplassen og de koste seg skikkelig der! Det var sol og veldig fint ute i formiddag og det var så deilig. Jeg hadde med bok og tenkte jeg skulle lese litt imens jeg fulgte med leken dems. Men den gang ei altså! Haha, det er ikke mye fred å få i løpet av dagen, men det er helt greit. Kvalitetstid sammen er jo det viktigste, og det er så viktig med de stundene og øyeblikkene som blir til fine minner for tiden fremover.

Nå er det tid for lek og kos med barna, og det skal nytes. Håper dere har en strålende søndag, det blir ikke bedre enn hva man gjør det til selv. Jeg skal i alle fall kose meg resten av helgen og håper dere gjør det samme!

Likes

Comments

Skrevet i : Innkjøp

Jeg bare må vise dere, den nye fine jakken min! Jeg var så heldig å få en del av beløpet den kostet, av foreldrene mine, til bursdagen min. Jakken kostet vel rundt 1400,- og jeg fikk 1000,- i gave og betalte de resterende 400,- selv. Jeg hadde lenge siklet på den nydelige 2 lags Finse-anorakken fra Twentyfour. Den selges på forskjellige nettbutikker, og jeg kikket for det meste rundt hos GetInspired. Jeg har alltid bestilt og handlet treningstøy og andre ting fra dem. Fornøyd har jeg alltid vært, og valgte å gå for dem denne gangen også!

I utgangspunktet hadde jeg lyst på jakken i blå farge, men den var utsolgt da jeg skulle handle, så da ble det den hvit-aktige i stedet. Jeg er like fornøyd jeg, den er helt nydelig. Det som er så bra med den, spesielt for meg, er at den ikke er så tykk. Den er ganske tynn i seg selv, og det er perfekt ettersom jeg er ganske varm i kroppen, spesielt nå som jeg er gravid. Jeg har alt brukt den mye og gleder meg til å bruke den masse i tiden fremover! Jakkene er SÅ fine, og du kan finne dem alle her!

Likes

Comments