Snapchat

Heisann! Nå tenkte jeg å gi dere et lite tips! Jeg er som kanskje noen har fått med seg, veldig aktiv på Snapchat. I kveld er jeg så heldig å få tre inn som gjest på snap-kontoen til Revehiet. Dette er en ganske stor jente-gruppe på Facebook, som også har en snap-konto. Jeg har gjestet kontoen et par ganger før, og det har vært veldig kjekt! Så, dere kan få følge oss tett, en hel dag, ved å legge til Revehiet_2017. Jeg skal prøve å gjøre dagen så spennende som mulig, og dele litt av hvert - så, jeg håper å se dere der! Jeg tar over om en halv time faktisk - kl 19.30😉

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Hverdag

Så var det i gang, og vi har nå hatt den aller første dagen i barnehagen! Kan noen vennligst si meg hvor tiden har blitt av? Er den lille gutten min virkelig blitt så stor? Det er nesten helt surrealistisk å tenke på, at han nå er barnehagegutt. Vi klarte å komme oss ut i tide, og husket alle tingene vi hadde pakket. Vi glemte faktisk ikke noe, og det gir jeg meg selv en klapp på skulderen for!

Det gjenstår et par ting før alt er på plass! Det er vel alltid slik? Jeg ser nå at det er ganske tynt i skuffene til Odin, med tanke på klær. Så i helgen skal vi en liten tur til byen, og håper været er med oss. Vi må kjøpe et par bodyer og noen nye strømpebukser. Jeg tror også at storesøster trenger litt nytt, jeg skal ta en god runde med rydding i hyllene hennes, litt senere. Da ser jeg fort hva som mangler og kan skrive en liste til begge to over hva som trengs! Noe sier meg at det blir mer enn bare bodyer og strømpebukser, barna trenger stadig påfyll ettersom klærne fort slites ut i den aktive hverdagen.

Tilbake til barnehagen, timene vi var der fløy avgårde. Vi var der litt før halv ti i morges, og var ute å lekte litt, før vi gikk inn. Vi fant raskt Odin sin plass, hvor vi hang fra oss alt av yttertøy. Vi plasserte også alt av skifteklær i hyllen hans. Lille gutten gikk rett inn på avdelingen og fant raskt noen leker å pusle med. Han krøp og gikk overalt, klatret og styrte på. Før vi gikk hjem, spiste vi lunsj. Begge barna spiste godt og var veldig fornøyde med å få spise i barnehagen. Vi trillet en tur ned til butikken, kjøpte bleier og kattemat, før vi trasket hjemover. Det var så vidt vi rakk å komme hjem, før regnet plasket ned. Nå er det skikkelig surt og kaldt ute, så det ser ut til at det blir en innedag, resten av dagen.

Likes

Comments

Hverdag

Hei, og god morgen, alle sammen! I dag var det tidlig på´n for oss alle her hjemme. Det føles helt greit etter å ha hatt slappe morgener i mange, mange uker. Heldigvis har vi det sånn at vi har muligheten til å ta det rolig på morgenen, og det er veldig godt. Jeg tok meg selv i å tenke på hva en god morgen er, og hva det er for oss spesielt.

For meg er en god morgen, en morgen hvor jeg får tilbringe tid sammen med de aller kjæreste jeg har. Det er selvsagt ingen andre enn barna mine, og kjæresten når han er hjemme. Vi bruker alltid å kose oss ved frokostbordet, så lenge barna klarer å sitte og så lenge vi holder på med skivene våre. Vi har stort sett på radio i bakgrunnen, så vi får med oss litt musikk og eventuelle nyheter. Jeg bruker av og til å sette på lydbok også, det liker Thale spesielt godt!

Vi skal straks ut dørene, men før det - leketid! Vi trenger ikke bevege på oss før om en hel time, og kanskje litt mer enn det også. I dag er nemlig en stor dag for oss, og det kan du lese mer om senere! Jeg skrev også litt om det, i går kveld og det kan du lese her!


Følg oss gjerne på Snapchat - marilenj for å være med oss gjennom dagen i dag!

Likes

Comments

Barna

Ja, dere - jeg har klart å blingse litt med dagene. Barnehagestart for Odin ble en dag tidligere enn jeg først trodde. Jeg var skråsikker på at det var på fredag, men etter å ha sjekket velkomstbrevet vi fikk i posten for et par måneder siden, viser det seg å være allerede i morgen. Dermed ble kvelden vår brått litt mer travel enn først antatt. Heldigvis har jeg det meste klart allerede, det eneste som gjenstår er å legge alt under vognen. Jeg må pakke et par skift med basic klær som strømpebukser, body, bukse og genser, sokker og diverse, slik at jeg får fylt opp hyllen hans når vi kommer dit i morgen. V

Jeg skal selvsagt fortelle dere mer om hvordan innkjøring går. Det kommer innlegg både om hvordan han takler det hele og hva jeg tenker omkring det. Jeg tenker det kan være fint å dele både positivt og negativt, erfaringer og tanker, ettersom det er barnehagestart for mange små nå i disse dager. Jeg husker selv at jeg syns det var veldig fint å lese og høre om andres erfaringer, da Thale hadde sin første tid i barnehagen. Nå er det også tid for at vår andre baby, som ikke er fullt så liten lenger, også skal starte! Tiden flyr, hjelpe meg! Skummelt, ja det er jeg ikke redd for å legge skjul på at det er, det er dritskummelt, men veldig gøy å se at han er vokst til å bli en så stor, flott og flink gutt, som er så flink å selvstendig.

Thale har sin første dag først på mandag, men hun må uansett være med meg dit på dagene med innkjøring. Det blir kjekt for henne å få vært med å leke litt, hilst på vennene sine og de voksne. Hun har hatt veldig lang sommerferie, som nå merkes godt på både små og store i heimen. Vi har hatt det helt fantastisk og kost oss veldig, men nå skal det bli godt med litt avbrekk de neste dagene! Det er like greit at vi har de to første dagene med innkjøring før helgen, ettersom formen ikke er helt bra hos meg, så er det greit å ikke kjøre på med full uke med en gang. Barna trenger nok den rolige starten, de også!

Vel vel, nå får jeg hive meg rundt å starte med å ordne skifteklær til begge to. Jeg tar med alt jeg klarer i morgen og om det gjenstår noe, tar vi det med oss fredag morgen. Det blir en veldig spennende dag i morgen, og vi ser veldig frem til å ta fatt på den! Håper dere får en strålende fin kveld!

Likes

Comments

Hverdag

God kveld i heimen til dere! Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om den dagen her, om jeg skal le eller grine. Eller, kanskje begge deler? Neida, så ille har det ikke vært, men det har ikke vært vår dag i det hele tatt. Formen min trenger jeg vel ikke nevne en gang, den er opp og ned som en berg- og dalbane. Med tidenes surpomper av noen unger, har det med andre ord ikke vært den beste dagen. Fra morgen til ettermiddag, har det vært hyl og skrik, kjefting og smelling mellom veggene. Likevel har vi hatt det fint, og kost oss! Og så er det jo sånn at slike dager vil man oppleve i blant, enten man vil eller ikke. I dag fikk i alle fall vi vår dose, og jeg håper det blir en dag med bedre humør i morgen. Vi gjør selvsagt det beste ut av hver dag, og det går jo fint, selv om det er slitsomt i blant!

Et lite tilbakeblikk, til en liten lurifax på 1 årsdagen sin ♥

Likes

Comments

Hverdag

Etter frokost i dag, kledde vi oss i yttertøy og dro ut dørene. Det ble et helt annet vær enn det så ut til å bli, i dag morges. Dermed måtte vi bare benytte oss av muligheten til en liten trimtur og luftetur. Vi gikk i en liten time, og hadde det så koselig! Det var veldig varmt og fint, helt perfekt! Bikkja snuste rundt og koste seg. Ungene var strålende fornøyd med å få være ute å titte på alt og ingenting. På veien hjem stoppet vi ved en liten "lekeplass". Eller, lekeplass er det ikke, heller en liten stopplass kan jeg vel kalle det for. Det var to disser der, og Thale syns det var veldig morsomt å få sitte på den mens jeg dyttet fart. Mamma, se! Jeg er stor jente, jeg klarer selv, roper hun. Og ja, det er det ikke tvil om, hun har vokst enormt mye det siste året, og er nå virkelig ikke en liten jente lenger, heller en liten dame. Nå er vi vel hjemme, og koser oss med lydbok og perler. Lillebror sover og vi skal bare slappe av i mens ♥

Likes

Comments

Graviditet

Tiden går jammen fort om dagen! Nå har vi fullført hele 13 uker av svangerskapet, og er i dag nøyaktig 13+5. Oppdateringen kommer litt sent, da det har vært veldig hektisk her hos oss de siste dagene! Men som det sies da, bedre sent enn aldri! Jeg er nå altså startet på min fjortende uke som gravid. Det nærmer seg halvveis mer og mer, og om bare seks uker er jeg der. Men vi har enda noen uker foran oss før vi er kommet så langt, og det blir spennende å følge med fremover!

Siden sist har det ikke skjedd så mye, annet enn at formen har vært litt dårlig den siste uken. Ikke bare trøtt og sliten, som jeg stort sett er hele tiden. Nå har jeg hatt både kvalme og hodepine, noe som er utrolig plagsomt. Det går heldigvis fort over, og det gjorde det også denne gangen. Nå er jeg mye bedre enn jeg var for et par dager siden, og er veldig klar for å nyte helgen med mine fine.

De siste dagene har jeg ryddet ut mye babyutstyr i form av leker, bamser og andre ting, fra barnas rom. Det har lagt litt forskjellig rundt om kring, så nå var det godt å få det ryddet og lagt i en egen kasse. I morgen tenkte jeg å vaske over alt, slik at vi kan pakke det bort. Det må nok vaskes igjen før det tas i bruk, men jeg gjør det gjerne to ganger.

Jeg har også planlagt en del jeg skal sy til babyen, men ingen nye innkjøp. Jeg skal kanskje en tur til byen i helgen, så da blir det kanskje noe der. Ellers er det fort gjort at det blir gjort innkjøp via nettbutikker i stedet.

Nå føler jeg at jeg sporet litt av, selv om jeg likevel føler jeg holder meg innafor. Siden sist ukesoppdatering, har vi vært hos jordmor på aller første kontroll. Det skrev jeg litt om tidligere i uken, og du kan lese om hvordan det gikk her!

Likes

Comments

Hverdag

Nå tenkte jeg å fortelle dere litt mer om dagen vår i Kongeparken, hvor vi var en hel dag, torsdag forrige uke! Vi hadde lenge hatt lyst til å dra og snakket mye om det i lang tid, før vi endelig fikk gjort et. Det hadde lenge vært et stort ønske her i huset, å få dra til Kongeparken. Frøkna har knapt snakket om annet siden sommeren startet, og nå fikk hun endelig oppfylt den "drømmen". Jeg har heller aldri vært i den parken, så det var like morsomt for meg, som for henne og lillebroren!

Vi dro hjemmefra rundt klokken ti på formiddagen, det passet perfekt i forhold til sovetidene til Odin. Han sover vanligvis fra klokken elleve, så vi tenkte det var greit om han fikk sove litt i bilen på veien dit, slik at han var noenlunde klar til liv og røre, i parken. Bilturen gikk veldig bra, og barna var stort sett glade og fornøyde, hele veien. Vel fremme, hoppet frøkna rett ut av bilen og trippet rundt mens vi gjorde oss klare. Det var stappet fullt med biler og mennesker over hele parkeringsplassen, så det var mer enn nok å passe på.

Inne i parken, tok vi det helt med ro. Vi ruslet rundt en god stund, bare for å kikke, før vi landet på en karusell. Samboeren tok med seg ungene på et lite tog - Brumletoget, eller noe sånt. Ungene likte det veldig godt, og vi gikk videre til karusell med en gang. Det ble mye gåing og mange skritt gjennom parken på kryss og tvers. Vi var innom tømmerrenna "Fossen", berg og dal-bane og mye mer. I løpet av dagen måtte vi ta et par spisepauser, og det gjorde godt for både liten og stor. Belgisk vaffel med is og jordbær, samt en skikkelig taper av en hamburger. Selv om maten ikke var så veldig mye å skryte av, hadde vi det helt supert. Barna fikk hver sin bamse, og var mildt sagt strålende fornøyde. Thale fikk lage sin helt egen i bamsefabrikken, hun valgte en rosa hest med glitter, såklart. Odin vant en liten teddybjørn på en av de mange automatene som fristet.

Dage ble lang og timene ble mange. Vi var ikke på vei hjem før klokken rundt seks. Da var vi mette og fornøyde på alt fra mat, snop og aktiviteter, alle sammen. Turen hjem gikk også veldig fint. Vi pratet om dagen og hadde det riktig så hyggelig. Vel hjemme ble det rett i kveldsmat og badekar, før barna ble lagt til sengs. Jeg skal love at de sovnet raskt og godt i sengene sine, det var en lang og begivenhetsrik dag de hadde vært med på. Vi var minst like trøtte, vi voksne! Kongeparken skal vi helt klart besøke igjen, det var en veldig kjekk opplevelse for både store og små!

Likes

Comments

Hverdag

Hei, dere! Nå har jeg faktisk litt barnefri! Eller, barnefri å barnefri, jeg har jo strengt tatt ikke det, for minstemann sover i toppetasjen. Det er bare kjæresten, bikkja og Thale som er ute på tur, og da føles det faktisk som om det er barnefritt her i huset. Stillhet er ren luksus i heimen, og det nytes nå! Jeg har rukket å trene en god økt med styrke, og nå koser jeg meg med litt lunsj - nærmere bestemt brødskive med noen skiver gulost på. Det er så godt, og virkelig noe jeg craver denne graviditeten! Det er himmelsk med et lite dryss av hav- eller maldonsalt under osten, det anbefales om du ikke har prøvd!

Jeg brukte en del tid i går, på å fylle inn i almanakken min - jeg skrev ned alt av planer for den kommende uken. Likevel er jeg ikke helt ferdig. Jeg elsker lister å kan skrive lister ned til minste detalj. Nummer en, fordi jeg syns det er morsomt, og fordi jeg liker å ha kontroll på ting. I tillegg er det så mye lettere å få ting gjort, om man skriver noen lister. Da har man gjøremålene svart på hvitt og man kan krysse ut etter hvert. Jeg tenkte faktisk å dele litt av de forskjellige gjøremål jeg skal få gjort i løpet av uken, i kveld!

Følg oss gjerne på snapchat - marilenj!

Likes

Comments

Graviditet

Nå skal jeg fortelle dere litt mer om hvordan det gikk hos jordmor i dag. Jeg hadde time klokken 11 og vi kjørte innover mot sentrum, hele gjengen. Jeg gikk opp til kontoret, satt meg utenfor å ventet. Thale ville være med, så det fikk hun. Det ble nok ikke like spennende som hun hadde sett for seg, for det ble noen utålmodige uttalelser i mens vi satt å ventet, men hva kan man vel forvente av en ivrig 3 åring? Hun var veldig flink altså, og hun syns det var veldig stas å få være med mamma til baby"doktoren" som hun kalte det!


Det var i grunn ikke så veldig mye som skjedde på kontroll i dag. Vi snakket litt løst og fast om at om hvordan jeg syns det gikk. Hun spurte om hvordan formen min var, og jeg fortalte. Jeg fikk også nytt skjema - eller helsekort for gravide, som det nå faktisk heter. Der fylte jeg inn alt jeg skulle, og jordmor skrev inn litt fra dagens time. Hun kjente på magen, og kunne tydelig kjenne en liten baby-kul. Hun lyttet også etter hjerte til babyen, og fant sterke og fine hjerteslag! Akkurat det er så spesielt og det er virkelig den fineste lyden som finnes, uten om den første gråten til en nyfødt baby og barnelatter. Alt var bra med knøttet vårt, og ingenting er bedre enn det!

Nå har jeg ikke fått noen ny time, ettersom jordmoren min skal slutte (til min store fortvilelse!). Heldigvis har jeg en fantastisk lege jeg kan gå til for jevnlig kontroll, men jeg vil nok også ta et par timer hos privat jordmor i byen, for å få litt ekstra. Jeg syns kontrollene hos jordmor er noe helt spesielt, og har ikke lyst å gå glipp av det!

Nå er jeg skikkelig sliten etter dagen, og har inntatt sofaen med god samvittighet! Jeg skal finne meg noe godt å drikke og se en episode "Neste sommer". Håper dere likte innlegget og håper dere får en strålende fin kveld!

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditet

Hei dere! I dag er det endelig tid for en dag jeg har ventet lenge på, vi har vært hos jordmor for aller første gang dette svangerskapet. Det er alltid koselig, og jeg spesielt glad i jordmoren som jeg nå går til. Jeg gikk til henne da jeg gikk gravid med Odin også. Hun er så hyggelig, tar godt vare på den som er gravid og hører virkelig på det man som kommende mamma, har å komme med. Jeg var veldig spent i forkant av timen og gledet meg veldig, og dere skal få høre mer om hvordan det gikk, litt senere!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Vi hadde en skikkelig deilig søndag! Hele huset ble tatt fra topp til tå, og vi var bare hjemme å koset oss. Vi pakket bort bassenget vårt i dag, noe som virkelig var på tide ettersom været ikke har vært egnet for bading i det siste. Barna har lekt & hatt det moro, mens vi har fått gjort unna våre voksen-greier. Begge barna sovnet forholdsvis raskt og vi fikk en god kveld med kjæreste-tid. Det er noe vi virkelig ikke har mye av. Altså, vi er jo sammen hele tiden egentlig, men det å få ordentlig med tid til å bare være oss, det er noe vi prøver å få til så ofte som mulig ♥

  • 120 lesere

Likes

Comments

Skrevet i : DIY, Sying

I går kveld fikk jeg endelig funnet frem symaskinen igjen. Jeg har den jo tilgjengelig hele tiden, men med to så "klegger" hengende etter meg hele dagen, er det ikke så ofte jeg får satt meg ordentlig ned. Misforstå meg rett, kleggene i hus er veldig søte og koselige å ha med å gjøre, men noen ganger er det godt å kunne sette seg ned alene. Nå er klokken snart fire og det er nå første gang i dag, at jeg virkelig har fått satt meg ned for å slappe av litt. Det er klart at det ikke blir mye tid til det i løpet av en dag med to små hjemme. Det kan være forferdelig slitsomt, men er aller mest koselig og morsomt, heldigvis! 

Tilbake til poenget, jeg fikk endelig sydd i går! Det går av og til en dag eller to mellom hver gang. Jeg har lyst å sy hver dag og skulle helst sydd i mange timer, for det er så gøy! På dagtid er det ikke mye tid til overs, så det blir mest på kveldene jeg får satt meg ned å jobbet ved symaskinen. Det er en perfekt måte å koble av på, så det gjør ikke noe om det blir sent før jeg får gjort noe med det. 

Gårsdagens prosjekt, var å sy en ny kose"fille" til Odin. Mønster og stoff kjøpte jeg på Stoff & Stil, og jeg er så fornøyd! Instruksjonene var enkle å følge og resultatet ble veldig fint! Jeg har alt klippet opp stoff til å lage en lik, bare i et annet stoff (med katter og kaniner), til storesøster. Selv om hun nå er 3 1/2 år gammel, så er hun enda veldig glad i koseklutene sine, så da tenkte jeg det passet perfekt å lage en til henne også. Hun har spurt i hele dag om jeg snart skal sy den ferdig, så jeg må nok gjøre det snart! 


Likes

Comments

Skrevet i : Snapchat

Heisann! For en deilig følelse det er når huset er strøkent - lukter rent og pent. Jeg klarer ikke helt senke skuldrene til helge-modus, før huset er rent og ryddig. Det er klart at man må tåle diverse småting her og der når man har barn i hus, men før vi kan starte helgen ordentlig, bruker vi å rydde skikkelig.

I dag kan dere få et enda nærmere innblikk i hverdagen vår, her hjemme. Jeg deler en snapchat-konto med 8 andre jenter. Vi er alle mødre, og vi oppdaterer en dag hver med video og bilder, hvor vi deler vår hverdag med barna våre. Det blir opp- og nedturer, store og små ting dere får ta del i. I dag er det min tur, og jeg håper dere har lyst å følge med meg og mine små i dag. Det blir "bare" meg og ungene, ettersom samboeren ikke er hjemme i dag. Du kan legge oss til ved å søke opp mammagruppao på snap, så håper jeg å høre fra deg der!

Vi har vlogget masse i hele dag, og jeg skal gjøre mitt beste for å oppdatere så variert som mulig resten av dagen også. Så legg oss gjerne til, så ses vi på snap!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Hei, dere! Det har ikke blitt mye tid til å gjøre annet enn husarbeid i dag. Jeg har ryddet, støvsuget og vasket hele første etasje. Klær har blitt vasket, lagt i tørketrommel og lagt klar til å bli brettet igjen, før de skal i skapet. Ungene har lekt fint sammen, og vi har vært på lang tur. Hvor vi var og hva vi gjorde, skal jeg fortelle mer om senere! Nå derimot, har jeg endelig fått tid til å sette meg ned litt. Jeg kjenner at ting er litt tungt for tiden, det skal jeg ikke nekte for. Den siste uka har jo ikke akkurat vært helt tipp topp formmessig. Det er jo heller ikke unormalt å være litt sliten og trøtt av og til, spesielt som gravid.

Kjæresten tok med seg eldste i huset en tur til byen i dag. Vi kjøpte nytt blandebatteri til badekaret vårt tidligere i uken, som viste seg å ikke fungere slik det skal. Dermed måtte han dra for å bytte det og hun fikk være med. Jeg skal love dere det var en fornøyd frøken som svarte høyt og tydelig ja da hun fikk spørsmålet om hun ville. Jeg og minstemann har hatt noen fine timer hjemme, med lek og moro på planen. Nå skal jeg prøve å få ryddet og vasket litt til, før resten av gjengen kommer hjem. Håper dere får en fin dag så lenge!

Måtte bare dele et lite bilde av meg og minstemann - fra tidligere i år ♥

Likes

Comments

Skrevet i : Personlig

Nå tenkte jeg å fortelle dere litt mer om min reaksjon på graviditeten. Hva tenkte jeg, hva gjorde jeg og hva sa jeg da jeg så den positive testen. Den positive testen tok jeg på helsestasjonen. Det var samme dag som jeg skulle til kontroll med Odin, for vaksine, veiing og måling. Jeg gikk rett på toalettet å tok den, og det var ikke tvil. Den ble raskt positiv, og resultatet lyste mot meg.


"Oi" - var det første som slo meg. Jeg faktisk ikke nøyaktig hva jeg tenkte, det var så mye på en gang. Jeg ventet noen dager før jeg fortalte kjæresten om det. Jeg hadde rett og slett behov for å la det synke inn hos meg selv først, før jeg fortalte det videre. De eneste jeg snakket med helt i starten, var de aller nærmeste av venninner. De av venninnene mine som jeg virkelig kan betro meg til, hundre prosent.

Jeg følte en blanding av all verdens følelser - glede, en vag redsel, spenning og ... alt. Alt på en gang. Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle si, tenke og ikke minst så ante jeg ikke hvordan jeg skulle fortelle det til kjæresten. Eller, jeg visste jo sånn cirka hvordan jeg skulle si det, men i og med at han ikke var hjemme, men på jobb, så ble det enda mer vanskelig. Jeg følte det ble kleint uansett hvordan jeg la det frem, men jeg kom frem til en måte å få det gjort på likevel, og er tilfreds med det.

Nå som sjokket har lagt seg, gleder vi oss til tiden fremover og alt vi skal gjennom, nok en gang. Tenk at vi er å heldige å få oppleve dette eventyret, for tredje gang ♥

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditet

Torsdag - 6 juli 2017, var det aller første møte. Den aller første gang jeg fikk se deg. Det var så spesielt, det var så fint og vakkert. Du var ikke planlagt, men vi er nå veldig glad for å ha tatt beslutningen om å la deg bli boende i mammas mage. Den første ultralyden skulle jeg på denne dagen, og jeg hadde med din kommende storebror. Han fikk krabbe rundt med assistenten i resepsjonen, imens jeg fikk gjennomført undersøkelsen.

Jeg har tenkt, talt og reknet opp og ned i mente. Til slutt kom jeg frem til at jeg måtte være rundt 6 uker på vei, da jeg fant ut at jeg var gravid igjen. På ultralyd, snakket jeg med gynekologen om det og vi kom da frem til at jeg var ca 7+5. Nå er jeg hele 12+5!

Det var ikke stort jeg fikk se, men jeg fikk set alt jeg trengte likevel. Til tross for at graviditeten bare er kommet 8 uker på vei, kunne jeg se et hjerte som slo helt perfekt. Ellers så det hele ut som en liten peanøtt. Verdens fineste da, såklart! Det var veldig fint å se, jeg var veldig spent i forkant. Det var en fantastisk opplevelse å få det bekreftet. Jeg visste jo at jeg var gravid og at vi hadde en liten spire i magehuset, men likevel er det alltid spennende før det aller første møte. Nå har jeg sett det med egne øyne, en liten mageboer har flyttet inn.

Jeg hadde litt vondt av at pappa´n ikke fikk vært med, men heldigvis kommer det flere sjanser. Nå gleder jeg meg enormt til tiden fremover, og alt dere skal få være med på. Ordinær ultralyd blir etter ferien, og vi håper selvsagt å få dratt begge to. Om ikke det skulle gå, bestiller jeg glatt en ekstra time utenom. Det er noe helt eget og spesielt å være sammen å få hilse på babyen via skjermen 💛

Likes

Comments

Skrevet i : Graviditet

Det finnes mange morsomme innlegg der ute, hvor kommende mødre forteller om sine første symptomer. Nå tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere om mine første symptomer på det som nå er mitt tredje svangerskap. Det er store forskjeller, og noen merkes mer enn andre. Enkelte får helt forskjellige svangerskap, mens andre ikke merker noe særlig forskjell. Noen merker nesten ikke noe i det hele tatt. Akkurat det siste forstår jeg ikke helt, hvordan noen kan gå rundt å være gravid uten å merke noe. Men, verden er ikke alltid lett å forstå seg på, og det er jo mulig. Jeg har faktisk selv en venninne som fikk beskjed om at hun aldri kunne få barn, og plutselig fikk hun en jente, bokstavelig helt ut av det blå. Heldigvis gikk alt bra, og nå har hun to barn. Helt utrolig, og fantastisk!


Menstruasjon - Det første symptomet både jeg og veldig mange andre merker, er at mensen forsvinner. Min menstruasjon har ikke vært helt stabil etter at jeg fikk Thale og Odin, det er først det siste halvåret den virkelig har kommet tilbake som den skal. Og sist jeg hadde mens var i mai, og da den ikke kom som forventet nå denne runden, bestemte jeg meg for å ta testen, og den var jo positiv.

Trøtt & sliten - Energi er ikke noe man har overflod av som gravid, i alle fall ikke jeg. Noen dager er superbra, mens andre dager er skikkelig dritt. Jeg merket mer av mangel på energi og så videre i andre og nå tredje svangerskap. Det tar på å ha små barn, samtidig som man er gravid.

Humørsvingninger - Det er ikke tvil om at også humøret påvirkes. Lunta er definitivt kortere, og det merkes, haha!

Sulten som en hest - Jeg spiser helt klart oftere, det tar mye av mettheten å være en kommende mamma med baby i magen. Jeg prøver å spise lite og ofte, siden jeg stort sett er sulten hele tiden, haha!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Helt siden jeg startet å blogge for mange år siden, har jeg hatt et ønske om å være en åpen og ærlig person, nettopp på bloggen. Jeg begrenser selvsagt litt i forhold til hva jeg vil fortelle om versus hva jeg velger å holde tilbake. Det er jo ikke alt som egner seg til å bli lagt ut på nett, tilgjengelig for alle i hele Norge og andre land. Men! Jeg vil likevel dele så mye jeg kan, av både opp- og nedturer.

Jeg bruker aldri klage over noe, faktisk svært sjelden. Men i dag altså, fysj - for en natt vi hadde og for en start på dagen! Jeg fikk i går murrende hodepine som aldri gav seg. Etter noen timer på sofaen i armkroken på kjæresten, med Breaking Bad på skjermen, kom det seg. Men natta ble ikke noe bedre, våkna til en pottesur 1 åring som ikke ville sove og formen min var elendig. Så elendig som den kan få blitt. Heldigvis kom det seg til morgenen, men jeg har vært dårlig i hele dag. Da hjelper det med en snill og god samboer som tar ungene litt ekstra.

Vi kom oss ut på tur i ettermiddag, til tross for en skikkelig "møkka"dag. Vi dro nedover til en kai i nærheten. Thale fikk seg fiskestang i dag, av snille pappaen sin, så den måtte vi selvsagt teste ut. Hun var så stolt og syns det var så gøy å bære boksen med slukene, kaste snøre uti og sveive inn. Vi fikk en fisk, men den så ut som en alien, så den ble raskt kastet uti. Tror faktisk ikke katten hadde spist den en gang, haha! Eller, kanskje... for hun er den særeste katten jeg vet om. Sånn helt seriøst, den katta er ikke klok i toppen, hun spiser kokt brokkoli og gulrot liksom! Søt er hun da heldigvis, og en nydelig katt, ligner skikkelig på Pusur fra filmene med samme navn.

Nå er vi vel hjemme igjen, og her blir vi nok resten av dagen. Formen er ikke bra enda, men vi skal bare slappe av og kose oss, så det går nok kjempefint! Jeg holder på å varme deilig risgrøt til oss, det er så godt! Jeg og barna bruker å spise det på onsdager i periodene kjæresten er på jobb. Det er så koselig, og de blir like fornøyde, hver gang!


Likes

Comments

Skrevet i : Sying

Hei dere! Timene flyr her i dag, så jeg har ikke hatt mulighet til å titte innom, før nå. Solen stråler her i dag, til stor overraskelse og glede. Det er ikke feil med en godværsdag, spesielt etter alt regnet som har vært og som sikkert kommer i dagene fremover. VI har benyttet sjansen til å blant annet tørke masse klær utendørs, av en eller annen grunn, syns jeg det er koselig, hihi. Kjæresten har også funnet frem malerkosten og malt litt forskjellige steder på huset. Det har vi utsatt lenge, så nå måtte anledningen benyttes!

I går sydde jeg enda litt mer, og må bare vise dere! Barna ble så fornøyde og strålte i sine nye pannebånd og luer. Pannebåndet Thale har på seg, er som dere kanskje ser, ganske bredt. Hun ville ha det slik, og det fungerer helt fint, men det kan også brettes dobbelt og fungerer like fint slik. Hun var superfornøyd med Trolls-pannebånd! Odin fikk seg en fin lue, med gul bunnfarge og søte hunder på!

Jeg koser meg virkelig med symaskinen, det er en utrolig fin måte å koble av på, både på dag- og kveldstid. Jeg har enda ikke fått handlet mer stoff, men det skal jeg gjøre snart! Godt er det at det ikke er så lenge til jeg har bursdag, da vet jeg hva jeg skal ønske meg, hihi! Jeg kommer til å øve meg så mye jeg kan fremover, og om ikke lenge vil det være mulig å bestille ting jeg lager også! Det skal jeg selvsagt fortelle mer om, jeg vil bare bruke enda litt mer tid på å få god teknikk og finne mine nøkkelplagg og andre småting!

Likes

Comments