Header
View tracker

Allmänt, Starta eget

En mycket spännande dag.. #entreprenör #egenföretagare #startup

Igår så plingade det i telefonen. Vår leverans är äntligen här och innehöll våra emballage, som vi ska leverera våra varor i.

Eller det var egentligen en ännu bättre historia. Det ringde i telefonen, jag svarar och mannen i luren säger: "Hej jag står här med din leverans"

jag:- "Jaså? Jag har inte fått reda på att jag ska få paket idag"

Han: - " Ja men jag står här".

Jag: - " Kan du inte lämna de på posten bara? Jag är inte hemma" (hehe)

han: - "Det går inte det är 2 stora kartonger här"


Japp 2 stora kartonger var det minsann!


Ja så han skulle komma igen vid 13- tiden och ta några ärenden under tiden.

Jag - på cykeln, tänkte pumpa mitt bakdäck som knappt hade någon luft kvar. Det kom ingen luft i däcket hur mycket jag än försökte. Jag fick tillslut strunta i det och cyklar sedan med ett bakhjul med noll luft i, det gick sådär ska jag säga. Men fick strunta i det för var rädd för att han skulle dyka upp tidigare än sagt.

Väl där hemma så hämtar jag ner min pump och till min icke stora förvåning så är däcket sönder.

Jag tror nog att jag lyckats ta sönder, få punka och annat skit 5ggr det här året. Jag ger upp! Orkar inte mer med cykeldäck.

Denna gången köpte jag dessutom ett dyrare som ska tåla punktering..bara till att slänga i papperskorgen. Jag går upp till lägenheten och ser att jag har blivit alldeles svart på min tröjarm..cykelolja!! Gaaah haha. Cykelmögfanskap.

Men till min stora glädje efter slit och släng så har jag nu emballage i vare fall! Wiho. Nu är vi ytterligare ett steg fram i vår process att starta eget.

Ha en trevlig dag allesammans!

Skriv gärna en kommentar om det är något specifikt ni vill jag ska skriva om. :-)

Instagram: marikarosenhall

Likes

Comments

View tracker

Allmänt


Den har nästan enbart bestått av god mat och mat och ja ytterligare mat. När tänkte den egentligen bestå av träning? Det är en ganska bra fråga jag ställer mig haha. Jag har i alla fall sagt upp mitt 24/7 kort och tänkte snart få tillgång till gymmet i vår förening. Då kanske jag sätter igång! Förhoppningsvis.. Hur gör ni andra för att få motivation och komma igång? Om ni har några bra tips så tas de emot med glädje!

Men såklart så är det ju inte bara det jag har gjort! Jag har tagit till vara på denna helgen och jobbat med företaget. Jag satt i lördags från klockan 15 på eftermiddagen till kl 04:00 på kvällen, utan att skoja. Jag vill det här så himla mycket och det är så spännande. Det har jag däremot energi till! Haha vad är det för fel på mig? Orkar sitta i 13h och jobba med mitt företag men inte orkar jag gå och träna.. Tänkte inte ens på att det var så många timmar jag ägnat mig åt det förrän jag räknade ut timmarna nu precis. För att inte nämna att det var en lördag..


Lite så här är det ja haha..


Till och med Robin undrar var jag får min motivation ifrån..Jadu säg det! Journalisten som intervjua mig för tidningen Karriär för ca ett år sedan försökte luska ut det, så där finner ni lite svar på hur jag blir motiverad. Ni hittar artikeln här!

Semlor åt vi visst i fredags efter litta tacos <4

Nu idag så var Robins brorsa, flickvännen Elin och Tommy på besök. Vi bjöd på mat, mera mat såklart! Vi lagade fläskfilé, pepparsås med sötpotatis i ugn. Men fint var det!


Nästa helg blir det andra bullar än semlor! För då ska jag ta mig ut eller får se vad som händer haha. Men ibland behöver man lite tid att kunna ägna sig åt saker man inte hinner annars och få njuta av att bara vara.


Likes

Comments

View tracker

Starta eget

Ett steg i att starta eget är att ansöka om ett varumärkesskydd, vilket jag har gjort och som är godkänt hos Patent och Registreringsverket (PRV) . Men det finns flera bluff- företag som försöker tjäna pengar på verkligen låga sätt.

Jag fick nyss en bluff- faktura hemskickad på 947 euro från ett företag som uppges vara en organisation för varumärken och kallar sig för World organization for Trademarks (Wotra). Bullshit! Så här ser fakturan ut och är lånad från Förenade Bolag:s hemsida:


Varning här! Betala den inte om du skulle få hem en sådan för i så fall blir du bunden i 1 års tid och man vet inte vad såna här företag hittar på. Läs alltid det finstilta!

Förenade Bolag så kan man läsa mer om detta bluff- företag som verkar gå ut till alla som nyregistrerat sitt varumärke. Så till er som ska starta eget och registrerar ert varumärke, se upp för bland annat detta företag!

Likes

Comments

Resor

Day trippin' #london #resa

Näst sista dagen i London drog vi till Madame Tussauds, denna gång innan stängning!

Det är ju min första gång i London (har kanske nämnt det redan) så ville besöka detta ställe då det är en "grej" att ha sett när man är här. :)

Så många smarta människor!;)

Dancing with the Queen..

Jag tycker att drottningen ser lite butter ut..

Nu så beger jag och E.T oss till månen. Vi synes!

Selfie time..

Fotbollsklubben in town

Det här ska föreställa Marika och Brad Pitt.. Jag tycker inte att Brad ser ut så här riktigt, han ser ut till att vara 10 år äldre än vad han är.. Håller ni inte med?

Wow en docka av mig också? Hehe nej då, det är bara jag.

Vackra gator och byggnader här i London<3

Totally Swedish

Efter det så drog vi till Harrods , det stora och lyxiga köpcentrat i London. Herregud så stort och maxat. Roligast var ju att se deras "saluhall" med hur mycket mat, teer, bönor ja you name it som helst!

Efter Harrods så drog gänget till den store Ben och Londons öga! (Big ben och London eye) och därefter på the London Dungeon som var små föreställningar/ nöjesteater som jag varmt rekommenderar! Såklart så lyckades vi alla bli uppdragna i framträdandet haha..

Jag, en telefonkiosk och den store Ben!

Det har varit en helt underbar resa!!! På återseende London ;)

Likes

Comments

Resor

Vi är i London!

Det blev en spontan resa hit. Vi var dock nära på att missa flyget haha för vi trodde vi skulle åka till Luton, men det var visst Gatwick. Så vi sprang & sprang, men vi hann visst och med stora marginaler!

När vi väl var framme så drog vi till en pub för att ta någon öl och käka lite. Haha så många som är ute och tar en öl och lever livet på lunchen! Och för att inte tala om fullsmockat på varenda pub!

Gott och väldigt nyttigt.. Hehe

Mot kvällen så tog vi en uber till Madame tussauds, men såklart så hann de ju stänga när vi kommit dit. Istället så hamnade vi på the Brittish museum på något vänster.

Käk på en italiensk restaurang <3

Goda drinkar på Joe's

Likes

Comments

View tracker

Starta eget

Digital Succé #socialamedier

Nu har jag äntligen införskaffat boken Digital Succé skriven av Frida Boisen.

Sociala medier och att synas på nätet är superviktigt och särskilt som företag för att nå ut till så många som möjligt! Jag ska försöka lära mig allt jag bara kan nu inför mitt snart kommande eget företag och delge tips här på bloggen efter allt mitt läsande och tips från andra företagare.


Jag kan inte fatta det! Att jag snart, äntligen efter hårt slit ska driva eget! Det hoppar till i hela kroppen av glädje! Det är så himla nära nu.


Är det någon av er som har läst den?

På tal om sociala kanaler, glöm inte att ni kan följa mig på Instagram: marikarosenhall

Likes

Comments

Starta eget

Följ min resa att starta eget!

Jag kommer i min blogg att dela med mig av min resa att starta eget. Allt från tips, hur jag har gått tillväga, hur det känns, att tänka på, inspo och mycket mer!

Vill ni hänga med på min resa?

Jag kommer såklart att fortsätta blogga om mitt liv och andra tips men jag tycker just företagande och vara sin egen är superspännande! Jag hoppas jag kan inspirera er andra.

Häng med ni med!


Likes

Comments

Nouw Magazine