Header

Så här lämnade jag Zorro i morse. Ola drog redan vid nio för han skulle redovisa en uppgift i programmeringen och jag började först tio. Slutar vid 15 så det är den längsta tiden han kommer vara ensam hemma hittills. Bara han inte river sönder för mycket, igår var han på något galet humör och rev i sängen och klättrade i gardinerna som han inte gjort förut. Hoppas det bara var tillfälligt.

Första föreläsningen var Elektronik i extrema miljöer. Föreläsaren där är pensionerad egentligen men har kvar den här kursen. Han är lite virrig och glömmer likamedstecken eller vilket håll ett frågetecken skriva åt(?) men han är ändå ganska skön som berättar typ mer historier än han lär ut innehållet i kursen. Speciellt om sina barnbarn men också mycket om hans jobb vilket ofta intressant. Vi frågade honom om inlärningen i kursen, gör man båda islänningarna och klarar dom får man en trea i kursen och för högre betyg krävs tenta. Han har sagt att den ska in på fredag, i hans mejl står det innan fredag så vi frågade och hans svar va att fredag är en dålig dag för inlämningar så vi tar det på måndag istället. Skönt då jag inte bestämt mig för om jag ska göra den eller inte än.

Jag har ju mina tre tentor den här terminen dagarna efter varandra så det vore skönt att slippa skriva en av dom och göra fornlämningar istället. Nu har jag helgen på mig för att kolla på inlämningen vilket betyder att jag faktiskt kanske tar tag i det och gör det.

På lunchen började min mensvärk som jag känt sen igår komma på riktigt. Jag övervägde starkt att gå hem, speciellt med tanke på att det är robotmekanik vi har efter lunchen. Den föreläsaren är inte så bra att man ändå inte kan koncentrera sig och om man då även har ont blir det bara ännu värre. Albert övertalade mig dock att gå dit genom att mata mig med choklad. Gick hem i pausen för jag kände att det inte var värt det.

Ha det bäst!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Anna hade idag labben som jag missade för att jag inte mådde så bra förra veckan. Eftersom det inte blev något bebisbesök så valde jag att följa med och se vad jag missade. Lite läskig ingång till labben var det. Jag skulle egentligen bara vara observatör men eftersom han Anna skulle labba med redan gjort labben en gång så jag hoppa in så han kunde gå hem.

Det var inte en sån avancerad labb, man satte i en sladd, läste av värdet, flyttade labben, läste av igen osv. tills man var klar. Efter vi var klara kom Anna över för att hälsa på Zorro. Hon stannade längre än hon tänkt och fick med sig några av de grejer vi fick med från mormor och morfar som vi inte behövde. Eller ja, fick med sig är väl inte rätt ord då hon glömde påsen med grejerna kvar här. Får ta med dom i morgon.

Nu ligger vi i sängen och kollar på The fate of the furious. Det springer runt en liten galen Zorro här med. Han har inte sovit lika mycket i dag på dagen så vi hoppas att han ska sova mesta delen av natten idag, vilket inte hände i natt. Jag är super trött nu pga det! Sov så gott.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Nu har vi varit på besök hos mormor och morfar i deras sommarstuga som man spenderat många dagar vid som yngre. Dom har försökt få ut oss dit i några veckor nu för dom har städat ut ett gammalt hus och hade saker vi kunde få till lägenheten. Vi lånade mamma och hennes bil på hennes tre timmars rast, lämnade kläder jag sorterat bort till kyrkan, köpte max-mat och åkte ut.

Därifrån fick vi med oss bestickställ, handdukar, adventsljusstake, en sån där stekspade som Ola gillar, vitlökspress, rivjärn och massa saker vi behöver. Det va ju helt perfekt!

Vi skulle egentligen skjutsa mamma till jobbet och låna hennes bil till Sollentuna. Vi skulle få hälsa på Olas syster och hennes nyfödda son. När vi var hos mormor och morfar så avbokade Anna tyvärr så blev inget bebisbesök idag. Får bli en annan gång snart!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Igår fick jag mejl om att min 10 föreläsning var inställd. Lektionen vi har idag går vid åtta, tio och ett för vi har tre uppdelningar på den kursen för att få plats i ett klassrum. Ola hade en annan föreläsning vid 10 och skulle därför vara på åtta lektionen för på eftermiddagen ska vi bort. När jag vaknade vart jag väldigt sugen på att ligga kvar i sängen och gå till den vid 10 istället. Ola sa då att Anna hade bestämt sig för att gå vid åtta istället för tio bara för att vi skulle gå vid åtta. Och han sa att de andra från vår klass som går kursen skulle gå vid 13 för de va upptagna vid 10 så jag gick upp för att vara där till åtta ändå.

Anna dök inte upp vid åtta och när vi gick ut från lektionssalen mötte vi Anna, Albert och Erik. Det Albert och Erik hade vid tio var samma föreläsning som jag som blev inställd så alla hade valt att gå vid tio istället. Så Ola lurade mig att gå vid åtta så han skulle få sällskap. Men det kanske var lika bra, nu har jag fått lite tid över att blogga och mysa med Zorro.

Jag sitter vid barbordet och bloggar och under den tiden jag skrivit så har Zorro hoppar upp och ned från mitt knä fyra gånger. Eftersom det är ett barbord och allt så är lite högre än ett köksbord kommer han inte riktigt upp ordentligt utan sätter i klorna i låret och drar sig upp sista biten.

Därför ser jag nu ut såhär under mina leggings. Livet som kattägare 😅

Ha det bäst!

Likes

Comments

Det dåliga med att inte ha sin vanliga hejaklack med sig är att det inte heller blir några bilder under matchen. Så ni får nöja er med segersnackset från circle K. Fick skjuts av Jessica ut till matchen och det är en lång biltur till Norrtälje. Mamma, Charlie och Densie var med och hejade på idag i alla fall.

Det blev en riktigt jämn match mot Norrtälje som ligger tre platser över oss i tabellen. Första 10 minuterna är skakiga och dom får många chanser som backarna och underbara Emilia i målet tar hand om. Sen trappar vi upp vårat spel och börja spela tillsammans och mitt i första halvlek trycker Wilma in 1-0 målet. Vi håller trycket uppe och gör en riktigt bra match. I andra halvlek nätar storasyster Angelica, som flyttat hem från Norrland idag, med en assist från mig. Dock så dömer domaren oschysst frispark till målvakten. Men vi håller ut hela matchen och alla kämpar på så vi går ändå därifrån som segrare och får flytta upp en placering i tabellen! Sista matchen är nästa helg mot ett av topplagen i tabellen och endast tre poäng efter ledare. Hemmamatch för oss så vi ska ge dom en riktigt match! Söndag en 24:de klockan 11.00 på furuvallen, Lagga, be there!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Dagen fortsatte i samma anda. Medan Ola spelade några game började jag sätta ihop lådor till första byrån. När han spelat klart gjorde vi klart byrån tillsammans.

Efter att jag rensat bland mina kläder och fått ner det mesta i byrån (vilket tog ett bra tag, jag har så mycket kläder..) så blev sugen på tacos. Vi skippade våra planer om fiskpinnar och potatismos och gick och handlade till tacos istället.

Matkoman jag är i nu alltså... Vi valde därför att lägga oss i sängen och kolla på film, det blev den nya King Arthur. I början av filmen sprang Zorro omkring, sen la han sig på mig och somnade sen gick han upp i våra ansikten och ville gosa och nu är han på bushumör igen och det har inte ens gått en timme av filmen än.

Hoppas han kan sova i natt med tanke på hur mycket han sovit idag. I morgon är det dax för en till borta match.

Ha det bäst!

Likes

Comments

VARNING FÖR SÖTHET! Vi har verkligen världens bästa kille. Han va superbusig när vi gick och la oss och hade man inte kroppsdelarna under täcket så attackerade han. Vi trodde vi inte skulle få sova alls men till slut började han lugna ned sig, han somnade först mellan oss men vi flyttade honom till hans säng. Han sov nästan hela natten, vaknade bara två gånger då han valde att lämna sängen för att lägga sig på mitt huvud 😅

Men han verkar gilla sin säng iaf, det känns bra! Idag stannar vi hemma hela dagen för att ta hand om vår nya sötnos.

Igår byggde Ola ihop katträdet, som jag och Rikard släpade hem på eftermiddagen, när jag var på fotbollsmatchen. Zorro började klösa i det långt innan det var ihopbyggt helt. Det är så kul att se att han använder och gillar det vi ger honom. Han gick använde även kattlådan för första gången igårkväll, skönt att veta att det funkar.

Idag har vi skruvat på IKEA möblerna vi köpte med pappa och Helena i torsdags. Zorro är så nyfiken och älskar att vara med när saker händer så det var ju självklart han skulle "hjälpa till"

Sen märkte vi hur han bara låg i vägen och inte busade så mycket så vi la han i hans säng igen. Där sov han igenom allt bankande och skruvande som pågick, önskar jag också kunde sova så djupt.

Nu är första möbeln ihopskruvad, bara två kvar. Först när vi trodde vi var klara så satt lådan helt snett när vi satte in den och vi blev lite oroliga. Sen visade det sig att vi skruvat fast de lådan rullar på åt fel håll, när vi fixat det så passade lådan perfekt.

Nattduksbordet gick in fint mellan sängen och väggen. Nu har vi ätit lunch och ska väl snart ge oss på nästa möbel, eller kanske plugga (är ganska säker på vad vi kommer välja...)

Ha det bäst!

Likes

Comments

Jag har redan fyllt min mobil med bilder och många fler kommer det bli! Han är så söt vad han än gör. Det blev en hektisk dag idag, mycket som skulle göras. Det började med en åttaföreläsning, efter den cyklade jag direkt till Rikards jobb för att låna hans bil medan han är på jobbet. Jag körde bilen hem där Ola väntade och så åkte vi mot knivsta.

Rikard hade lovat att ta med kattburen så vi kunde få hem katten men igår kväll sa han att han glömt den hemma och han skulle sova hos en kompis och sen åka direkt till jobbet. Så jag ringde Jessica och övertalade henne att åka med buren till knivsta efter att hon hämtat Charlie på flygplatsen. När jag kom fram till Rikards jobb så visade det sig att han hade åkt till pappa och hämtat buren så jag ringde Jessica och sa att hon inte behövde köra den. På vägen genom Knivsta köpte vi lite kattmat och några leksaker.

När vi kom fram till min faster så va Ubbe där och såg till så vi fick in han i buren. Bilresan var lite läskig men Ola satt med buren i baksätet och höll honom lugn. När vi kom in genom dörren och öppnade buren var han ute på en gång och nosade runt i lägenheten. Efter en timmes nosande såg man att han började bli trött så vi la oss båda i sängen och på en gång följde han efter och sen somnade vid våra fötter.

Vid tre var Ola tillbaka vid skolan och en halvtimme senare hade jag lovat att lämna tillbaka bilen till rikard då han slutade 16. Just då kom det värsta skuren ute men missen låg sött och sov i vår stora säng så jag smög ut. Jag kände inte riktigt för att cykla hem i regnet så jag fick skjuts av snälla brorsan, fick han att ta en liten omväg till postnord och hämta upp katträdet vi beställt med!

Det var tungt att bära in men det gick bra. När man kommer innanför dörren är han där direkt och hälsar en välkommen hem.  Nu ligger han i mitt knä och sover i sängen. Om en halvtimme är Jessica här för att skjutsa mig till matchen, undra om jag kommer samla mod nog att flytta på honom tills dess.

Välkommen hem, världens sötaste Zorro 😻

Ha det bäst!

Likes

Comments

Mådde fortfarande inte så bra när jag vaknade i morse. Drog mig ändå iväg till 10 lektionen i morse då det var det enda jag hade idag. På rasten gick vi ut en sväng och där stod ett företag och delade ut korv så blev ett litet mellanmål.

När jag kom hem så började jag städa upp inför kvällen och i morgon. Diskade, städade upp och försökte lägga undan sånt som är i höjd som katten når, vill inte att han ska riva sönder allt.

Vi sextiden kom pappa och Helena förbi. Vi tog en tripp till Ikea och köpte byråer. Jag har helt klart för mycket kläder, hur ska jag få plats med allt?

Nu väntar jag bara på att det ska bli i morgon så vi kan få åka och hämta vår lilla kille! Enda problemet är att jag inte vet hur jag ska ta mig till matchen i morgon kväll. Är problematiskt att spela i ett lag en bit ifrån där man bor och inte ha någon bil, speciellt då nästan ingen annan i laget bor i närheten av mig. Hoppas det löser sig.

Ha det bäst!

Likes

Comments

I måndagskväll beställde vi ett klösträd till vår lilla kattunge. Det står att beräknad leveranstid är på tisdag eventuellt onsdag. Hoppas på att den kommer tidigare så han inte hinner klösa sönder allt i lägenheten under helgen.

Igår smeds det planer inför helgen, förutom de två(!) matcherna jag har så bestämde vi att vi på fredagseftermiddagen ska hämta katten hos min faster. Äntligen! Vi får låna min snälla lillebrors bil under tiden han är på jobbet. Jag har bara en föreläsning vid åtta och Ola har som jag har idag, ett fem timmars hål så vi åker och hämtar honom då! Vi har även bestämt med Olas syster att åka dit på måndag och hälsa på deras nya son, till det får vi låna mammas bil medan hon är på jobbet, bra med stor familj där alla har bil 😉

Jag var uppe i tid för föreläsningen i morse men jag var så trött att jag inte kunde känna efter hur jag egentligen mådde då jag inte mådde så bra igår. Nu ligger jag dock i sängen och fryser och mår inte så bra igen 😥 Jag hoppas det går över snart, va det nu är jag drabbats av, för jag vill ju inte missa allt kul i helgen. Katten, matcherna och en liten nyfödd 🐱⚽👶. Dessutom har jag en till föreläsning vid tre i eftermiddag och efter det ska jag ta mig till strålningslabben vi har i elektroniken och ta massa prover på uppställningarna. Hoppas lite vila och lunch får mig på benen igen.

Ha det bäst!

Likes

Comments