Jaha, då var de 2 sista tentorna för termin 3 skrivna, huuur sjukt?! Började nyss känns det som och snart är jag halvvägs. Tentorna kändes ändå okej så hoppas verkligen på godkänt, men det tar nog ett tag att få tillbaka dem med tanke på jul och nyår. Efter tentorna drog jag in till stan för att köpa de sista julklapparna och nu är det nästan färdigt, väntar bara på ett paket och sen så är jag klar. Ikväll blir det en lugn kväll framför en film med Oliver. Han har gjort smörgåstårta med så det ska bli spännande att smaka, han är bäst! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Har haft 2 case idag, ett om omvårdnad om barn och ett om gynekologi och kvinnohälsa, hoppas jag tar med nåt därifrån till tentan. Efteråt satte mig jag och Moa på universitetets bibliotek och pluggade några timmar, varför pluggar jag inte där oftare? Gjorde det mycket i T1 och insåg idag hur skönt det var, så det blir det mer av! Ikväll blir det att ta det lugnt och slöplugga lite. 

Likes

Comments

​Åh vad jag saknar att ha praktik och avdelning 94! För över 2 månader sen började vår 5 veckors långa praktik inom somatisk vård och jag tyckte att det var så roligt. Jag var på en geriatrisk avdelning som hade patienter med demens eller demensliknande symtom. Jag lärde mig enormt mycket, fick ta prover, ge injektioner, iordningställa och ge dropp, dela läkemedel och massa roligt. Det var så lärorikt att se patienter i det verkliga livet, hur ter sig en patient med njursvikt? Hjärtsvikt? KOL? Om jag inte har helt fel så är nästa praktik i mars och då jag termin 4, helt sjukt. 

Likes

Comments

​Vilken morgon! Har sovit sådär inatt, vaknade vid 5 men kunde somna om till 8 iallafall och kort därefter gick jag upp för att jag har haft en del att göra idag. Började direkt efter frukost med att laga 10 matlådor med spagetti och bolognese på svarta bönor, supergott blev det! Jag har inte riktigt fått smak och eller blivit riktigt nöjd när jag gjort bolognese på sojafärs, men nu blev det riktigt gott faktiskt. Sen städade jag lägenheten så jag kan plugga i lugn och ro utan massa damm och skräp runt omkring. Ikväll kommer Julia och pluggar med mig, mys! 

Likes

Comments

​Ikväll var det jag som stod för brödbaket, annars brukar ju Oliver vara duktig på det men idag var det min tur. Idag trillade även ett tentaresultat in i mailkorgen och jag fick godkänt på senaste omvårdnadstentan, yeeees!! Superglad och nöjd, mer peppad på att bara kötta på inför de sista tentorna.

Likes

Comments

Äntligen fredag. Plugg, veggoburgare och På Spåret står på schemat idag! Bara 1 vecka kvar till tenta och det känns sådär, men det är väl bara att plugga och plugga.

Likes

Comments

Hej på er! Började dagen med lite plugg på universitets bibliotek med Moa, hade inte lektion förän kl 13 och hade nog inte satt mig och pluggat själv innan så tur att Moa var med. Mellan 13-17 hade vi akut scenarioträning, vilket innebar att vi var i grupper och gick till olika patientfall där vi skulle vårda och tänka efter tänket ABCDE (Airway, Breathing, Cirkulation, Disability, Exposure). Det är kort och gott ett systematiskt sätt att undersöka och vårda en patient i en akut situation. Det var en mycket lärorik dag med ventilation, svalgtuber, syrgas m.m. Var dock väldigt trött på eftermiddagen men känns som jag har mer koll på detta inför tentan!

Likes

Comments

Åh herregud hörni, fick ett mail om att tentasvaret kommit på senaste medicintentan. Vågade knappt öppna mailet men fick ett VG?! Väldigt oväntat men jag är såå glad! När jag gick ut från tentasalen när vi skrev den så kändes det inte alls bra, hade en konstig magkänsla och det kändes som det likagärna kan bli ett U som ett G, men tydligen så gick det ju bättre än vad jag trodde. Nu väntar jag bara på svaret på omvårdnadstentan vi skrev samma dag, som ska komma innan fredag. Nu är det bara att ta nya tag inför terminens sista tentor som är den 15 december, kämpa kämpa! 

Likes

Comments

​"The harder you work for something, the greater you'll feel when you achieve it" 

Likes

Comments

​Hade föreläsning om akut omhändertagande och ABCD idag, väldigt spännande och lärorikt! 4 timmars föreläsning brukar vara tungt men idag var det verkligen intressant. Sen jag kom hem vid lunch har jag ägnat mig åt att göra små lappar att förhöra mig själv på inför tentan, och det tog cirka 1,5 timma så ska nu komma igång med plugg. 

Likes

Comments